A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Igen most akarunk kistesót. Ha minden igaz március elején kezdünk. Most intézzük a vizsgálatokat és a vérvételeket. Hát ezek a vérvételek nem egyszerűek. anyírőben 1000 ft. vizitdíj ellenében levették a 3. napi hormont, de az aids tesztet a Központio egészségügyiben kellett megcsinálni, aholcsak kedden és csüt-ön van rendelés.
Nekünk ICSI-s a baba és szerintem a következő is az lesz. Párom most volt sperma vizsgálaton de megint nem javult évek alatt sem a mennyiség.
Amikor először mentünk konzultációra Apánk megismert, örült nekünk emlékezett szinte mindenre, még a szülésre is és nagyon aranyos volt Nikivel is és ez tényleg nagyon pozitív dolog :lol:

Én most aloe-s méhpempőt és vitamint eszem, ami egyik ismerősünk nek a feleségének teljesen rendbetette a hormonjait. Reméelm nálunk is így lesz, mert nekem a anno a prolaktinommal volt gond.

tancsa
úgy látom nálad a vámpírfilmek bejöttek, két szép babád van.
Én akkor Monkot és szurikáták udvarházát néztem. A párom nem engedett ijesztgetős filmeket nézni, nehogy a sok megijedés káros legyen. :lol:
Amúgy a pszichotrillereket szeretem. (fűrész és társai)

Kép
Kép
bbeti

Moncsiga
ez tök jó, hogy így örülsz más sikereinek. ÉN régen a meddőség fórumba írogattam és ott mikor kiderült, hogy sikerült a csajokat már irritálta és finoman elküldtek.

Niki nekünk 3-ra jött össze. Mégkét lehetőség van és akkor elég zsebbenyúlós lesz.

Kép
Kép
bbeti

Az aloés méhpempőt nem ismerem :shock: :shock: De barátaim közül sokan aloe-hívők. Hol lehet kapni? Mennyibe kerül és más az íze?
Én egy francia gyártmányú méhpempőt vásároltam az egyik hipermarketben, 250 grammosat és épp most néztem, hogy már kb. az egynegyedét elpusztítottam :oops: :oops: pedig csak egy kiskanállal eszegetem. Amúgy az van ráírva, hogy fogyassza reggel.
Ti is reggel toljátok befele? Mert én olyan kis rendeske vagyok, hogy betartom, amit mondanak nekem :oops: :oops: :oops:
grillázs

Sziasztok!

Juj dejó,h ilyen sokan írtatok. Ez már döfi..hajrá lányok...

Grilli- imádom ezt a "csizmás kandúrt" !!!! Eddig nem ez volt ugye? Ennyire nem lehetek vaksi, h nem vettem észre....
A könyvről amit írtál én még nem hallottam, bár most, h ezt leírom mintha rémlene, h a topikon volt már róla szó... na mindjárt körülnézek én is a neten...

Tancsa - vámpírok??!! Hát kipróbálhatom.... :wink: én is inkább a pszichotrillerre bukom, de szeretem nagyon az izgulós filmeket, csak a cél nélkül öldöklöseket nem annyira.... a romantikusokhoz már most is hangulat kell.. :oops: :oops:

Moncsiga - örülök, h megvan az eredményed... én péntek reggel megyek és rószaszínben leszek (mondjuk most véletlenül, de ugye Te voltál aki a rózsaszínt ajánlotta ismeretőjegyül??? :oops: bocsi ha mégsem)

Bbeti - ezen a topikon nem lesz ilyen hidd el.... :lol:

Lányok én egyáltalán nem eszem semmilyen méhpempőt meg semmi mást csak azt amit a doki felírt. Szerintetek kellene??? Ez a megtapadásban segít????

Adri

Kép
padri75

Kép Kép
grillázs

Lányok!
Ha bénázom, vagy valami elkerüli a figyelmemet a táblicskuban, kérlek szóljatok!

Padri - én voltam a rózsaszínt ajánlgató, de besültem, mert aznap vagy négyen voltunk rózsaszínben. Szerintem válassz valami másik színt :) Amúgy pénteken velem is találkozhatsz :)

tancsa - bocsánat, hogy ilyen incuri lett a kép, de sajna csak így fért be
grillázs

padri - ja, a cicus új, de még nem tudom ez lesz-e a végleges. Anno Nóczi gyártott jó kis Avatarokat - igaz Nóczi?
grillázs

grilli- hát akkor még nem tudom miben is leszek pénteken, de azért lehet, h marad a rózsaszín és még lesz nálam natúr színű dosszié is.. :lol: :lol:

És múltkor mi történt? A többi rózsaszín ruhás lányzó teljesen véletlenül választotta aznapra ezt a színt?

Kép
padri75

Hogy én mekkora béna vagyok...! Írtam egy csomót, aztán egy hirtelen ötlettel vezérelve ügyesen elnavigáltam az oldalról... hát persze, hogy elszállt minden...

Szóval, akkor újra:

Örülök, hogy látlak, Bbeti!!! Niki már egy éves is elmúlt?!?! Jesszus, még csak most született... :shock: :shock: :shock:
Sok sikert a tesóprojekthez! :D

Padri, veled még nem találkoztam, úgyhogy SZIA!!! :)

Grilli, köszönöm a felvételt a táblicskuba! Haláli az avatarod! :D

Filmek: én beülti után mindig romantikus filmeket nézek, aztán a végén mindig bűntudatom van, hogy a francba már megint minek bőgtem a film végén, lehet, hogy nem szabadna... :lol: Asszem legközelebb áttérek sci-fire...

Mintha valamit még írtam volna... de nem emlékszem. Rendesen lefáradtam ma agyilag, látszik...

Legyetek jók, jó éjt!
noczi

Sziasztok!

Hát most végeztem...

Már akartam is kérdezni, mikor olvastam, hogy a Nyirőben a hormon tesztet 1.000,-Ft ellenében veszik le, hogy mennyit kell fizetni. A Dévai beutalója nem ér semmit???

De ha kell fizetni, akkor nem tudok mit csinálni, megírja valaki, hogy hol kell csekkolni, mert mikor még én voltam nem volt fizetős rendszer.

Grillázs köszi a táblát.

Aancsa

KépKép
tancsa

Padri - nem tudom, de egy másik rózsaszín lánynál érdeklődtek, akiknek engem kellett volna megtalálniuk :) Majd figyelek pénteken!

Nóczi - jaj ne dícsérj halálra. Be kell valljam, hogy az avatart loptam egy másik fórumról. Egyszerűen tetszett, meg imádom ezt a jelenetet a Shrekben. Szóval még ezért vacilálok azon, hogy maradjon-e. Van egy lila tündérkém, arra lehet, hogy lecserélem. De nem véletlenül hoztalak szóba, anno emlékszem, hogy szép avatarokat gyártottál és a tiéd is nagyon kis aranyos. Ráadásul egyedi és saját készítésű és én azt mindig nagyon értékelem.

Na lánykák, én mára elköszönök és elbattyogok szunyálni, mert megint lezuhanóban van a roló az anatómiai okulárém előtt.
Puszika
grillázs

Bár a stimu és a terhesség alatt is sok vámpíros filmet néztem, sőt a stimu alatt kizárólag HIM-et hallgattam, úgy érzem ez nem okozott törést a kicsikben.

Egy kis bizonyíték:
Kép

Ezzel küldök mindenkinek plussz energiát

Jó éjt! Ancsa

KépKép
tancsa

Sziasztok Lányok!

Én is szép jó éjszakát kívánok mindenkinek, ismerősnek, ismeretlennek, olvasó üzemmódban lévőknek! Álmodjatok szépeket és kergessétek el a szomorúság manócskáit!!! :D

Holnap reggel mindannyian ébredjünk jókedvűen, teli bizalommal és reménnyel!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :lol: :lol: :lol:

Kép
padri75

Hát Tancsa muszáj volt visszalépnem egy percre!

Nagyon cukik :lol: :lol: :lol:

Én is elfogadnék egy ilyen "felállást" :D :D

Kép
padri75

Sziasztok!

Nagyon ügyesen ,jó sokat beszélgettetek! Alakul ez,Lányok!

Tancsa! Én minden vizsgálatot kiírattam a házidokimmal,így csak a 300 pénzt kellett kiperkálnom az egyes alkalmakkor! Nekem Apánk mondta,hogy így jobban járok,mert ha ő ad beutalót, akkor ki kell fizetnem a "rendes" tarifát.

Jó éjt mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Oh, Padri! Micsoda gyönyörű búcsú volt ez!

Tancsa! Gratulálok! Csodaszépek a gyerekeid! Az az ábrándos kis tekintet... ,meg a komoly, elmélyült férfias koncentráció... Nagyon cukik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Szép jó reggelt mindenkinek!

Csak bekukk, aztán irány a munka.. :(

Remélem mindenki jókedvűen ébredt!! :lol: :lol: :lol:

Kép
padri75

Jó reggelt mindenkinek!

Moncsiga! Nekem a háziorvosom a beutaló írásakor is kér vizitdíjat, bár ezt nem lehetne, így akkor már mindegy, igy is úgy is többet kell fizetnem.

Ancsa

KépKép
tancsa

Lányok,

mi történt a topiccal??? :shock: Gyakorlatilag az egész régi csapat egyszerre eltűnt........nem lehet, hogy ez nem véletlen, hanem direkt???????nekem nagyon gyanús.....

Igaz, csak néha néha, olvasó üzemmódban voltam "jelen" az elmúlt hónapokban, így nem tudtam követni mikor mi történt, így nyilatkozni sem tudnék ennek okáról....de az tény, hogy januárban még hihetetlen pörgés volt itt.....

Nagyon nagy kár lenne érte!Én nagyon sokat köszönhetek ennek a topicnak és gondolom még sokan mások is!

Grillázs,
van annak oka, hogy a táblából már ki is kerültek mindannnyian???Bodza, Tatu, Hanyatka, Finch, Cyprus.....és még sorolhatnám.....

Régi Lányok, ha valaki olvassa, igaz én eltűntem a kismamaságom alatt, de olyan jó volt néha néha olvasni Titeket és emlékezzetek arra, milyen jó kis csapatot hoztatok itt létre!Talán jobb lenne tisztázni, ha gond adódott (ilyet olvastam már más topicban is és újraéledt a topic). Mindenesetre én NGYON DRUKKOLOK MINDENKINEK régieknek, újaknak......

Bocsi, de ez kikívánkozott belőlem, mert annyira szembetűnő ez a változás itt....

Más.

Beber,Tancsa,
köszönöm az infokat.Azóta beszéltem Apánkkal is, valóban gyorsan elintézi a szülés dolgot, aminek én örülök is, mert én sem szeretném túlstresszelni. Úgyis minden rendben lesz, nem én vagyok az első nő, aki szül :lol: :lol:
Még egy kérdésem lenne: a babának mit kellene bevinni? Sok kórházban adnak ruhát, pelenkát és csak akkorra kell, amikor hazahozzuk majd. A Jánosban ez hogy működik??

Előre is köszi a segítséget!

Február????Mindjárt itt a nagy nap.....hú, emlékszem, amikor leírtad a tesztelést...hogy megy az idő!!

Mindenkinek napsütéses szép tavaszias napot!

Bébé
bébé2007

Bébé,
Azt már biztosan tudod, hogy a Jánosban választhatsz(fizethetsz) magadnak egy és kétágyas szobát. Itt, de a többi szobában is reggeltől veled lesz a kicsi.
(Mellékesen jegyzem meg, hogy a császár után már másnap reggel kihozták hozzám mindkét kicsit, hogy lássam el őket. Így kellett segítség, anya napközben ott volt velünk.)
Igazából a ruhán kívül mindent vittünk, nem adtak semmit. Kellett pelenka, krém, köldökcsonk ápolásához hintőpor és alkohol. Mi vittünk saját cumisüvegett, a tej tárolásához, illetve mert ott esténként sajnos nagy lyukú cumival tápszerezik őket. stb....

Ancsa

KépKép
tancsa

Haliho!!!!!!!!

Én itt vagyok és itt is szeretnék maradni :D :D !!!!!!!!!!!!!
Sokat jelent ez a topic,akár rossz napom van akár jó......
Régi Lányok,hol vagytok????????????Nem értem az eltünéseket. :oops: :oops:

Még mindig vizszintben töltöm napjaimat,panaszaim nem akarnak
szünni. :oops:
26.-án megyünk uh-ra Pécsre,kiváncsi vagyok mit fog mondani
a Doktor bácsi.A pocakom szépen növekszik,most csak ezzel
foglalkozom. :D
Minden új Topikost köszöntök és várom vissza a régieket!!

Puszi:Angel
angyal73

Sziasztok!

Végre van mit olvasni!:-) Jól van csajok, hajrá!

Tancsa, hát szóhoz sem jutok:-) annyira szépek.Mi csak erre vágyunk:-)))))

Grillázs, köszi a táblicskut!:-)

Moncsiga, Padri, Nóczi, Angyal73, Bébé2007, Bbeti és kedves régiek és meg nem szólítottak, MOSOLYGÓS NAPOT!:-)))

Ágiról még nem tudok semmit, de majd ma érdeklődöm, hogy mi van Vele:-)
modrooka

Sziasztok!

Tancsa, gyönyörűek az ikreid! Hurrá vámpíros filmek! :D

Modrooka, oké, oké, várjuk a híreket Áginkról! Ti és Kagyló vagytok a hivatalos informátorok! (Ugye?) :D

Bébé, de jó, hogy te is megvagy... :) Hogy vagytok? Én is jól eltűntem december után, úgyhogy én is csak lestem, hogy mi a fene történt itt... A táblázatból is azért kerültek ki az általad említett emberkék, mert egyszerűen semmit sem tudunk róluk. :cry: Pedig nagyon hiányoznak... :cry: :cry:

Angyal, helyes-helyes, tessék csak vízszintben maradni, amíg más instrukció nincs! :)

Tancsa, nemtom válaszolt-e már valaki Nyírő ügyben, asszem nem, nem láttam, úgyhogy akkor én ezennel tájékoztatlak: :D
- vizitdíjat ott kell fizetni, ahol a vért leveszik (első emelet, labor), a néninél, aki megszúr
- ha aznapi beutalóval mész (tehát még aznap, amikor Apánk kiállítja, pl. stimu közben), nem kell fizetned
- ha később veteted le a vért, kell fizetni, na, azt most nem tudom, hogy neked 300-at vagy 600-at, talán én azért fizetek 600-at, mert nem vagyok pesti... :?:
- egyszer hétvégén voltam, mert pont úgy jött ki a 21. nap a progeszteronhoz, na, akkor 1000-et kellett leperkálnom...

Na gyorsan elküldöm, mielőtt megint bebénázok, és elszáll az egész...
noczi

Ja, bizony-bizony, csináltam anno avatarokat, most hogy mondod, gyorsan le is cserélem a sajátomat, mert már meguntam... :D
noczi

Öhöm-öhöm, ez az előbbi Grillinek szólt... :oops:
noczi

Kedves Dévai klub!

Nagyon együttérzek veletek, és így ismeretlenül is szorítok nektek, nem mintha sorstárs lennék, vagyis hát március végén szülök, de nekünk meglepetésként jött ez a második baba.

Azért írok, mert most olvastam másodszor a Grillázs által is emlegetett könyvet, amely a Dévai intézetéről szól, teljes körű összefoglalása az ott zajló eljárásoknak, szokásoknak, és sok-sok interjú is van benne olyanoktól, akik "kijutottak az őserdőből". Bencsik Andrea: Várva várt babák.

Nagyon megindító élmény volt, és le a kalappal előttetek, hogy belevágtok.

Szívesen kölcsönadom a könyvet megbízható, érdeklődő Dévai mamának, az 59-es villamos végállomásánál lakom.

Éva
évuska

Sziasztok!
Csak röviden, mert mingyá' étlen-szomjan halok, most értem haza.
ÁGInál voltam, jól van, hozza a formáját, röhögcsél, poénkodik, elvoltunk. Gyönyörű, nagy pocakja van, jól áll neki. Nem unatkozik, aranyosak a szobatársai. A cukra furán viselkedik, de alapvetően úgy néz ki, hogy az is rendben van. A hétvégén megpróbálja hazasírni magát, akkor "személyesen" is beszámol.
Ági előtt CTG, immár a második, porontyunk is hozta a formáját, vidáman rúgkapált, majdnem végig.
Bébé, bizony, én is ott maradtam le, hogy pozitív lett a teszt. Most meg kapkodom a fejem, hogy hoppá, már csak 3 hét! :)
Tancsa, gyönyörűek a gyerkőcök. Amúgy én Dr. House-t néztem... :)
Angyal, vigyázz magadra! Feküdni, feküdni, feküdni...
Bbeti, az tényleg nagy erénye ennek a topiknak, hgy itt nem tanácsolják el azokat, akiknek sikerült. Ez már akkor is tetszett, amikor még nekünk sem jött össze.
Noczi, tetszik az új avatarod (is), valamire nagyon emlékeztet.
Na, pá, leléptem, mindenkinek további szép napot!
február

Sziasztok!
Grillázs
mi ezt a kapszulát úgy hozatjuk külföldről üzletkötővel. ez nem folyékopny hanem zöld színű préselt bogyó. napi kell bevenni.

február
nem vagyok elég tájékozott de te a Jánosban fogsz szülni Apánknál?
Örülök, hogy ági jól van semmi azért 3 babát várni. Mosta az én lányommal sem könnyű, jön a foga egyszerre több is és nagyon nyűgös, hisztis borzasztó rosszul alszik, ordítva ébred este, de mivel semmivel sem lehet megnyugtatni a sírástól elfárad és elalszik. adunk neki homeopátiás bogyót talán így egy picivlel jobb.
gyakran eszembe jut ilyenkor Ági a 3 babával, mondtam is páromnak, hogy le a kalappal előtte én eggyel sem bírok. Ő a Jánosban fekszik? Csűszárral fog szülni?

tancsa
nagyon helyesk a babák!
Úgy van ez a vizitdíj dolog, ahogy noczi leírta,én úgy tudom, hogy mindig 1000-t kell fizetni, ha nem aznapi a beutaló.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!
Grillázs
mi ezt a kapszulát úgy hozatjuk külföldről üzletkötővel. ez nem folyékony hanem zöld színű préselt bogyó. napi 1-t kell bevenni.

február
nem vagyok elég tájékozott de te a Jánosban fogsz szülni Apánknál?
Örülök, hogy Ági jól van nem semmi azért 3 babát várni. Mosta az én lányommal sem könnyű, jön a foga egyszerre több is és nagyon nyűgös, hisztis borzasztó rosszul alszik, ordítva ébred este, de mivel semmivel sem lehet megnyugtatni a sírástól elfárad és elalszik. adunk neki homeopátiás bogyót talán így egy picivel jobb.
gyakran eszembe jut ilyenkor Ági a 3 babával, mondtam is páromnak, hogy le a kalappal előtte én eggyel sem bírok. Ő a Jánosban fekszik? Császárral fog szülni?

tancsa
nagyon helyesk a babák!
Úgy van ez a vizitdíj dolog, ahogy noczi leírta,én úgy tudom, hogy mindig 1000-t kell fizetni, ha nem aznapi a beutaló.

Kép
Kép
bbeti

Még lenne egy kérdésem: Ti nem híztatok a program alatt, a gyógyszeres kezelés alatt? Én 4-5 kg-t mindig. Most kitaláltam, hogy húst eszem majd zöldséggel és salátával, hátha nem hízom meg tőle. Apánk szerint terhesség alatt is párolt húst kellene enni almával :lol: Ki bírná ezt ki? Próbáltam de állandóan éhes voltam, szóval nem ment. :wink:

Kép
Kép
bbeti

Hú csajok, alig bírtam visszaolvasni :mrgreen:
Én ma nagyon elúsztam mindennel, szóval most csak bekukk, majd holnap jövök részletesebben.
Puszika lányok és álmodjatok szépségeseket!
grillázs

Bbetti,
Nekem Apánk folyamatosan mérette a fehérje szintemet a terhesség alatt, így betartottam az alma-hús kúrát, megértem, mert ikrek ellenére két nagy baba született. Bevallom a szülés óta ha tíz almát megettem eddig. Most össze szedem magam és újra eszem a gyerekekkel mindig.

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek.

Ancsa

KépKép
tancsa

Szép jó reggelt mindenkinek!
Évuska - gratula a babócádhoz és nagyon rendes tőled, hogy felajánlod a te példányodat. Én is szorgosan olvasgatom, szépen, apránként. Először azt hittem, hogy az elejét, ami az általános és már különböző honlapokon ezer példányban olvasott általános részt a nemi szervekről, meg a kezelésekről átugrom, de még abban is találtam eddig még nem olvasott infókat.

tancsa - ettől az alma-hús kúrától sírógörcsöt kapok már ha olvasom akkor is. Én is hasonlóan vagyok, mint betti, hogy önmagában a hústól nem lakom jól. Muszáj szénhidrátot ennem, hogy jóllakjak. Én ezért kezdtem el a kaviározást, ami nem olcsó, de legalább kevés és magas a fehérjetartalma. :oops: :oops:
A gyerkőcök gyönyörűségesek!

Ma megint rohanok meg jövök-megyek, szóval csak estefelé nézek vissza. Addig tessék szorgosan írogatni.
Puszika lánykák!
grillázs

sziasztok!

én is Dévais vagyok, néha szoktam is ide írni, csak sose sikerült becsatlakoznom, mert sose tudtam lekövetni az eseményeket :oops: talán most sikerül :wink:

olyan jó látni, hogy van akinek tényleg sikerül.
meg, hogy senki nem adja fel...

csatlakozhatok hozzátok?
hajnóca

Sziasztok!
Bbeti, nem, én az Istvánban fogok szülni, az közel van hozzánk, meg a dokim is ott van. Ági meg a SOTE-n, a Baross utcán, Dévai nekik is messze lenne, ott meg elvállalta valaki a három gyerkőccel. Hát én is leveszem a kalapom előtte, mondtam is neki tegnap, hogy annyit emlegetjük, amikor a mi egyetlen csemeténk szétrúgja az oldalamat, hogy vajon három gyerek mit képes művelni odabent? :shock: És igen, valószínűleg császár lesz, a kicsilány van legalul, keresztben, nem valószínű, hogy befordulna.
Hajnóca, micsoda kérdés ez?
Nekem rémlik, hogy láttam már itt a neved, de lehet, hogy valakivel keverlek. Mintha Ágival párhuzamosan lett volna inszem.-ed, vagy lombik, nemtom. Írnál magadról bővebben?
február

köszi február, aranyos vagy.

jó, hogy most írhatok, mert eléggé el vagyok kenődve és előre sorry hogy így állítok be...

szóval tegnap volt a punkcióm. ötödik lombik...
3 petikém lett, de az egyiknek hibás volt a sejtburka, maradt kettő drága. ma reggel telefonáltam az intézetbe, csak az egyik termékenyült meg szabályosan.......

elvileg holnap lesz transzfer, ha túléli.

doki azt mondta tegnap, ha nem lesz tökéletes embrió, akkor szerinte ne legyen beültetés, hogy ne vesszen el az 5. támogatott alkalom.

de akkor mit tegyek? dobjam ki (ez annyira szörnyen hangzik) azt az embriót, akiből lehet, hogy lehetne valaki....

tényleg ne haragudjatook, hogy így "esek be" ide, de egyelőre senki nincs akivel megbeszélhetném...

egyébként szoktalak benneteket olvasgatni és szorítok a majdnem kismamiknak, majdnem anyukáknak.
Áginak valóban nem lehet semmi. szorítok, hogy minden rendben legyen.
Február, szerintem Veled is találkoztam tavaly májusban az intézetben. akkor volt a 4. lombikom.

csomószor látok lányokat, akikről első ránézésre azt mondanám, hogy biztos babanetes, csakhát elég hülyén hangzana, hogy heló én olvastam ám rólad...
hajnóca

Kedves Grillázs, jó, hogy válaszoltál. Bátortalan fórumozó vagyok még, meg aztán kívülálló is, csak a könyv miatt érzem, hogy van közöm hozzátok (meg a barátnőm miatt, akinek Dévainál a második inszeminációból születtek ikrei tavaly). És nagyon érdekel a sorsotok, ismeretlenül is szívből szorítok nektek.

Február, én is az Istvánban szülök! Ki az orvosod?

A Várva várt babákban a legmegrendítőbb történet egy olyan mamáé, akinek (azt hiszem) öt év után a harmadik lombikból lettek hármasikrei. Hosszú hetekig feküdt a végén, szigorúan betartotta a diétát, de a 35. héten már se mozdulni, se lélegezni nem tudott. Akkor összeállt a nem mindennapi orvoscsapat, és megindították a szülést. Három kétkilós, érett, egészséges gyerek lett. Őt még a főorvos úr is külön megdicsérte egy másik fejezetben, hogy milyen fegyelmezett volt, mert ötvenkilós alkatú volt, és a végén egy nagy halom has volt, alatta meg "vékony csíkban valami, amit valaha anyának hívtak".

Olvastátok ősszel a Nők Lapja-cikksorozatot (Fejős Éva)? Hogy a Koncz doktor egy ideje nem ültet vissza hármat, csak kettőt, mert így biztonságosabb, több az egészséges gyerek, és inkább vállalja, hogy sikertelenebb? Kíváncsi lennék, a főorvos úrnak mi erről a véleménye. És nektek?
évuska

Sziasztok Hölgyek!!!

Hajnóca, ne marháskodj már! Azért van ez a kis társaság hogy örömünket és bánatunkat is legyen valakivel megosztani. Szerintem ez az a hely, ahol: amit nem mondhatok el senkinek, elmondom ht mindenkinek..... no.

Ami a hízást illeti. A lombikok alatt én egy dekát se híztam. Bitos azért, mert nullás a vércsoportom, és a vércsoport diéta szerint nekem a husi a majdnem legjobb dolog a világon:-))

Bár azt nem gondoltam volna, hogy a negyedik nap után már gy kell eröltetni magamba a husit mert inkább lekváros kenyeret ettem volna....:-)))
modrooka

Hajnóca, ami meg az egy embriót illeti - Februáréknak egyetlen picikéből jött össze a lassan megszülető szemük fénye. Mondjuk, az is igaz, hogy ha nem is jön össze, nekik még maradt volna lehetőség. Bár, ha jól emlékszem, akkor Februárék megegyeztek otthon, hogy ez az utolsó....jól emlékszem Február?
modrooka

Évuska, olvastam én azt a cikksorozatot. Az az igazság, hogy foglmam sincsen. Amikor elindulsz ezen az úton, amibe mi itt sokan belekeztünk, elsősorba a nehézségekkel szembesítenek és azokkal a veszélyekkel, ami ránk vár. Még jól emlékszem Vass doki tájékoztatására, amiben elhangzott, hogy ebbe a kezelésbe bele is lehet halni. na na tudd meg, édes férjem milyen szemekkel nézett rám. De itten vagyunk, és harcolunk. Most ezt tdom, meg azt, hogy a lközelebb max két embrikét kérek vissza.:-)
modrooka

Modrooka, köszi. igazad van.
most úgy döntöttünk a férjemmel, hogy ha megmarad az az egyetlen kis drága, és a doki is azt mondja, hogy tökéletes, akkor visszakérem. nehogymár a hülye pénz miatt döntsek rosszul.

Te most hol tartasz? volt már, hogy beindult valami?

hízás: én felmentem 70 kilóig a 163 centimhez. ez a lombik, a srtessz, a depi miatt is volt :? de szerencsére tavaly ledobtam 13 kilót és azóta sokkal jobb :)

Tancsa, fantasztikusak a gyerkőceid :) olyan jó ilyet látni és azt gondolni, hogy egyszer talán én is itt tartok majd.
hajnóca

Hajnóca, lehet, hogy találkoztunk, bár májusban én csak konzultációra mentem. Mondjuk mi is nézegettük Februárapuval, hogy ki lehet babanetes, és volt, hogy bejött! Az mindig nagy élmény, mikor megtaláljuk egymást, hogy hogy, fogalmam sincs. Egyszer például két lány méregetett egy darabig, aztán odajöttek, és közölték, hogy ők Noczi és Babóca, sejtésük szerint én vagyok február.
Kb. háromszor dobott le a net, most látom, hogy tulajdonképpen már döntöttetek is. Mi mindkét lombik alatt hasonló helyzetbe kerültünk, csak mi már a stimuláció alatt szembesültünk a problémával. Mindkétszer nagyon kevés tüsző ért (először 3, aztán 4), de leszívni csak 2 petesejtet tudtak, és mindkét alkalommal sérült volt az egyik. Annyival viszont egyszerűbb volt a dolgunk, hogy az az egy mindkétszer tökéletes volt, és lám, a második velünk is maradt.
Szerintem jól döntöttetek. Ha nagyon szép az embrió, akkor azt Dévai meg fogja mondani, és vissza is kapjátok. Ha nem, akkor szerintem sem szabad elvesztegetni egy lehetőséget. Nekünk nem volt választásunk, annyira nem reagáltam a max. adag gyógyszerre sem.
Igaza van Modrookának, tényleg komolyan gondolkodtunk rajta, hogy feladjuk, harmadikra még nekifutottunk volna, de aztán már nem.
február

Hajnóca, hát mis most a 3. lombik előtt vagyunk. Az elsőnél éreztem, hogy elindult valami, csak túl korán mentem vissza melóhelyre....nem kellett volna. A második sem sikerült...aztán munkahelyet váltottam. Letörtem, mint bilifüle, pedig azt hittem, majd eg se kottyan. Szépen ballagtam a hullámvölgybe, és nem vettem észre. Akkor tüntem el innét isAztán év vége fele kezdtem magam összeszeni. Már elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy jólenne újra megpróbálni. Addigra már minden leletem lejárt, úgyhogy amúgyis újra kell csináltatni.Tehát most jó alaposan előkészítünk mindent. Nem megyek fejjel a falnak - szépen lefogyok pl. .-))) gondolom én:-))) aztán nyár végén, telis tele a napocska energiájával nekivágunk:-) ha addig nem történik valami csoda.-))
modrooka

Szia Hajnóca!

Fel a fejjel,egy "picurkával" is sikerülhet!!!!!!!!!
Az esélyt meg kell adni Neki is :D :D !
Ha Ő erős és élni akar,és a Fentiek is akarják ,akkor biztos összejön!!!!!!!! :D :D :D
Csak pozitivan gondolkodjatok,az nagyon fontos!
Puszi:Angyal
angyal73

Modrooka, teljesen jól döntöttél szerintem.
én a 4 lombikot "ledaráltam". alig vártam mindig, hogy újból induljak, iszonyú türelmetlen voltam. a mostani előtt kb 8 hónapot hagytam ki és nem bánom. jobb lett volna a többire is jobban felkészülni, talán már sikerült volna... de majd most :)

szia Angyal!
aranyos vagy és mostmár rájöttem én is, hogy így van, belőle is lehet bébi :)
Neked is gratula a 2 csöpphöz.
jól viseled?
hajnóca

hajnóca
nekem kétszer mondta Apánk és a biológus, hogy tankönyvbe illőek a peték és nem maradtak meg. 3-ra kettőt kaptam vissza, szörnyen éretlenek voltak. Apánk azt mondta akkor a leszívás napján akik ott voltunk, hogy annyira mindegy hogy kivel kezd mert annyira éretlenek a peték és kettőnknek is sikerült. A biológus megvágta a peteburkot és most itt van egy égetnivaló rosszcsont. Volt közben gombám is amiért le akarta állítani Dévai a programot, és éretlénség miatt is. Én mindannyiszor úgy éreztem, hogy nem szabad, mert akkor elveszem az esélyt a babától.
Én a helyedben visszakérném, ha Apánk vagy a biológus azt mondja, hogy ebből lehet valami. Igazából ti tudjátok, hogy hogyan álltok anyagilag egy következőre. Fontos a pozitív gondolkodás is, sőt az a legfontosabb és nem szabad görcsösen keresni a tünteket.
Ez persze mind a saját véleményem, nektek kell dönteni.
Sok sikert és várjuk ám a fejleményeket!!!!!!!!!!

Kép
Kép
bbeti

fantasztikusak vagytok :lol:
csak úgy öntitek az emberbe a lelket.

bbetti, nekem is volt már egy éretlenke, de sajna ő nem maradt velem. de majd most sikerül. köszönöm neked is a támogatást!!!

a pozitív hozzáállással nincs gond azt hiszem, csak néha elkeseredem, viszont gyorsan újból talpraállok.
elkezdtem pránanadizni és elég sokat segít.

a napocska mondjuk kisüthetne :)

modrooka, te szoktad figyelni, hogy mikor van peteérésed? mikor lenne legjobb összebújni, vagy csak úgy :oops: ?
hajnóca

Üdv mindenkinek!

Hajnócza,
Szerintem sem a darabszám számít. Nekem az első háromnál mindig sok és szép Petikém volt, és hiába ültettek vissza 3 vagy 4-et (ezt is vállalatam) akkor sem maradtak meg. Az utolsónál a 7-ből második napra csak három maradt (el is voltam keseredve), az se volt 10 pontos, és harmadik nap visszakaptam és most itt vannak a kicsik.

Az újságcikkre reagálva, szerintem nem az orvosnak, hanem nekünk a szenvedő alanyoknak van jogunk dönteni, hogy mennyi kockázatot vállalunk fel az embrió visszaültetéskor. Ezt Apánk nagyon helyesen rendezi, mert megkérdezi, hogy mennyit szeretnénk, de elmondja a saját véleményét is.

Ancsa

KépKép
tancsa

Csak érdekesség képpen:

Nemrég találkoztam egy emberkével, miközben a gyerekekkel sétáltam egy másik városban. Beszélgettünk, majd ugye jött a kérdés, hogy lombikos babák-e. Persze válaszoltam, igen. Majd a következő, hogy ők járhatnak-e majd rendesen iskolába?????

Kedves emberke(direkt így nevezem) úgy hiszi, hogy őket, mint az szervátültetéses gyerekeket óvni kell mindentől. Teljesen le voltam döbbenve, hogy a mai világban ilyent is gondolnak emberek?

Ancsa

KépKép
tancsa

Évuska, ne haragudj, csak most vettem észre a hozzá(m)szólásodat :oops: Egyébként Ruttner doktornál fogok szülni.
február

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: