A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hörcsög! De mennyi ideig ne mevett zöldséget? Azért a csak gyümi nem lesz elég.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi!
Ha jól emlékszem kb olyan 7-8hós koráig,

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög! Jaj de jó! Akkor megnyugodtam. Réka (hugom) is azt mondta, lehet, hogy Zsófinak (mert ő ilyen), még korai zöldséget adni. Adjam csak a gyümit, idővel a zöldséget is megszereti.
Akkor most csak gyümizünk, a zőőőőccccségeket meg pihentetem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi!
Milyen zöldséggel próbáltad?
Te főzted vagy üveges?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög! Én már mindent próbáltam. Üvegeset, pároltat, amit én készítettem, almával, őszibarackkal, hogy édesebb legyen, kétfélét, többfélét kevertem össze, anyatejjel, főzővízzel... Szóval már mindenfélét.
Egyedül a s.répa-krumpli-anyatej variációt ette, de fintorogva és ímmel-ámmal, így nem is erőltettem. Pedig olyan fini édeskés volt a répától.
A többit... Látnod kéne. Mint aki hányni készül, és löki ki a nyelvével, és fintorog.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi !

ismerős a szitu fiam csinált így
nem baj később jobbanfogja szeretni.

Karcsika már 1,5 évesen mindent evett amivel kínáltuk
bár most meg se látszik rajta,hogy mennyit eszik állandóan szalad.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Mindenkinek köszönjük a köszöntést és én is mindenkinek hasonlókat kívánok.
Kép .

Lányok az éjszakánk az katasztrófa volt.
Az én szerelmetes drága kicsi fiam hajnali fél 3-kor elkezdett nyekeregni. Oda mentem és aludt tovább. Na ezt a szitut kb 10 percenként játszotta el. Aztán fokozta, hogy kapirgászta a lepedőt és közben vándorolt a kiságyba.
Reggel én dög fáradtan keltem fel. Apa elindult dolgozni 7-kor akkor kivettem törpit a nagyágyba és ott aludt még negyed órát.
Mentem átöltöztetni és akkor láttam, hogy a hígabb kakija már rá van száradva a fenekére. Abba a pillanatba leesett, hogy ezért nyekergett a drágám. Persze mondanom sem kell, hogy éjszaka nem éreztem, hogy lenne kaki így arra nem is gyanakodtam.
Na de mindegy ezen is túl vagyunk.

És a poén az egészbe, hogy reggel 7-kor ment el apa dolgozni és majd csak este 8-ra ér haza mert a cége kötelező angol tanfira küldte plusz még kedden és csütörtökön jár edzésre.

Teszek képet aztán lépek mert nyekereg a fiacskám.

Kép .
Kép .
20200310173350

Hörcsög! Kiru! Most nagyon megnyugodtam! Sállálááá!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Szeli egy hete kóstolja az almalét, holnap jön a reszelt változat. Egyébként egyre jobban ízlik neki!!! Tolja be a kanalat a szájába! Éééédi! :D

Amit még írni akartam. Kb. 2 hete kipróbáltam a tescos pelust (eddig Pampers-t használtunk), és kipirosodott a nunija (szerintem attól), már nem használjuk azt a pelenkát, de olyan lassan gyógyul neki a pirosság. :cry: Pedig a gyógyszertári krém helyett erősebbet (Sudocremet) használunk. Van valami ötletetek, mivel kenjem neki? Csak a nunija piros, és csak kívül, a feneke nem. :?:

Irina! Engem is teljesen feltölt, amikor a pocakos barátnőmmel töltöm a napot. Ez egyszerűen KELL nekünk, egy kis dumcsi, csevely. :D

Dominak már 4 foga van? Ez igen! :D

Hajni! Nem semmi!!! :shock: Mindenesetre jó tudni, hátha másnál is előfordul ilyesmi.
Szeli meg csak a 2-es (Avent) cumiból hajlandó enni, pedig vettem 3-asat + variábiliset, de folyik az egész a szája szélén. Így jó, ennél maradunk. :D

Nektarin! Nehéz lehetett Neked a kapcsolat eleje, de úgy látom, megérte! És ez a lényeg!!! :D
(Ja! Nem azért írtam ám le a sztorimat!!! Csak eszembe jutott. Egyébként tüske se maradt, volt párommal a mai napig el tudunk dumálni, barátok tudtunk maradni. Ő is megtalálta a párját (nem a „barátnőmet”), meg én is, és ez így jó! :lol: )

Tünde! Nagyon vagány a kis kalózod! Domi is édi! :D

Cipők: én inkább vagányabb, lazább stílusban nyomom. A bankban meg elég kötött a ruházat… Még azt is beszabályozzák, hogy elöl zárt legyen a cipő, a székek miatt meg nem is szerencsés a magas sarkú :evil: , pedig oda járnék abban (bár ezt most amúgy sem aktuális). Hétköznap a lazábbat szeretem. :D

Még sehol se tartok az olvasással… :?
Na, mennem is kell… majd csak utolérem magam. :roll:

Jelenlegi fórumozók száma: 7, ebből 4 közülünk!!! :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

És még egy kép .

A nap legszebb hátsója.

Kép .
20200310173350

Timi! Micsoda psikád van! MEg kell zabálni ebben a szerkóban azzal a hamvas fejecskéjével! Cukipofa! És háromnegyedesben nyomja? :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

KTimi! WOW! Ezt megmutizom Zsófinak is.
Kép

Ez már határeset. Ilyeneket inkább a gmail-re tegyél fel! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, jön az izomláz!!! Kaqk! Neked is? :wink:

Dorkán látszik, hogy imádja az uszit! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Én nagyon ajánlom a Bepanthent, illetve a fürdés előtti meztelenkedést! Sokszor a 10-15 perces meztelenkedés - majd fürdés - után látok változást, ha nálunk van pirosodás.

Kép
Kép
Kép
gremese

Tényleg! Még azt akartam írni, hogy aztaaaaaaa! Gréti hosszabb, mint Zsófi! Mekkora lyány lesz belőle?????
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Hűha micsoda lovestoryk!
Kaqk nagyon szép menyasszony voltál! :-)
Ádi popó zabálni való!
Emese én minden zöltséget eddig csak almával adtam. Legutóbb főztem krumlifőzit almával, natur, anyatejjel- mind ment a kukába :-( nálunk csak az üveges kaja jön be, abból is főleg a Univer ( most van akció a Pennyben)
Amúgy a nagy kedvenc az a sütőtök alma és a krumpli alma.

Vettem a hétvégén a DM ben Babyloveos pelust, újitottak rajta, nekünk eddig bejött, de éjszaka csak Liberót használunk.Nappal is lehetne, de elég drága. viszont kurv@ jó !

Heni
KépKép
heni81

Igen Regi 4 fog.. Két vámpírfog felül alul meg kettő középső. Érdekesen nézünk ki.. :D :D :D

Nálunk is az van Emese, mint nálatok. Úgy öklendezik meg köpi ki a krumplis maszlagot, hogy csak na. Csak az édes cucok ízlenek neki. Pl. vettem neki almás-banán üveges kajcsit az ízlet,DE a sima alma nem jó,azt sem eszi meg! Csak,ha bancival van keverve. :shock: De hisz azt mondják,hogy az anyatej is édes nem? Talán azért nem ízlik neki a sima kajcsi.. Szerintetek??? Roszul gondolom?????

Amúgy nagyon jó Zsófika haja. :) Nekünk alig van. :)

Ez a tej,meg a tojás dolog mindenhol máshogy van. Most légy okos nem?? Na mindegy,azt tudom,hogy a liszteset Beni 6 hósan kapta,meg a húsos dolgokat is. Viszont van olyan babykaja ami 5 hós és már husikkal van keverve.! Tehát ez is úgy van,hogy ki mit gondol és mer.. No meg a családnál mi fordul elő..

Nővérem lisztes tercet kapott (tökre husis volt) de nincs liszt allergiája..
varga tünde

Mesi!
szivessen.

K.Timi!

Húúha micsoda kis pasid van,
Aranyos :lol: :lol: :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Heni! A Babylove-os pelus nekünk is jó, amúgy Liberót használunk. Mi is - ha van itthon Babílove -, akkor éjszaka használjuk a Liberot.
Egyébként én azért nem szeretem annyira, mert akkora csomag lesz szegény Zsófikámon, hogy az még jobban korlátozza a mozgásban.
Ma pl. bodyban, pólóban és zokniban nyomult. A nap besütött, az melegítette. Elkezdett randalírozni. Fordult össze-vissza, összekuporodott, nevetgélt, tekergett. Jaj, annyira zabálnivaló volt! Borzasztóan élvezi, ha nincs a lábán semmi.
Sokkal szabadabban mozog.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hát igen nem semmi popó.. :wink: :wink:

Mi is tecsós pelust használunk hála nincs vele gondunk,ja igen vettem én is dm-est elég érdekes,de jó az is. :)

Nálam is volt olyan,hogy dophattam ki, amit én gyártotam kajcsit. :?

Olyan szép képeket raktatok fel esküvő, cipők.. Kedvem lenne most szépen kiöltözni és elmenni valami bálba.. :oops: :) :)
varga tünde

Lányok van két 500 ft-os DM-ben levásárolható pampers kuponom. Kell valakinek?

Timi26 Jobbulást Vikdaninak. Sajnálom, hogy megint antibiotikumot kapott :( ++++++++++++++++

K.Timi Micsoda popó :lol: :lol:

Kaqk Igazán szép menyasszony voltál. Tehetnél fel közöset is. :wink:

Majd én is teszek :roll:

Mesi Nem tudom hová siet a növésben :roll: Azért remélem a 74-es ruhákat tovább fogja hordani mint a 68-ast :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na ezért várom a jó időt,hogy kicsit lengébben lehet öltöztetni
és akkor már a kocsiba se kell overáll és takaró és csak egy
kis valami.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hát igen a mesztelenkedés mindegyik babának tetszik,de meg is értem őket. :) Mi akkor szoktunk mikor fürire készülünk,akkor jó meleg van a szobában. :)
Mind a két gyerek nekivetkőzik és henteri. :) Érdekes látni,hogy Beni is egykor ilyen pici baba volt,most meg egy nagy fiú. :)
varga tünde

Mekkora Zsófka és Gréti?
Bocsi de nekem ez mos teljesen ki röppent.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jut eszembe micsoda fodrász vagy :wink: :lol: :lol: :lol: Jó lett Zsófi haja :lol: :lol:

Regi Mi is póbáltuk a tescos pelust, nekünk se jött be. Én is csak azt tudom javasolni amit Mesi írt. Hagyd szabadon esténként 15-20 percre fürcsi előtt. Cica imádja, rászokott nagyon. Mostmár szinte kiköveteli magának :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hörcsög Cica 7,7 kg és 71 cm :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hörcsög! Zsófi 1 héttel ezelőtti adata: 8660 g/70 cm.

Életemben még nem vágtam hajat. Köszi a dicsiket! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ajj.. :)

Mi kitűztük célul Zsófika súly méretét.. :wink:
varga tünde

No megyünk vacsizni..

Elkezdődik az esti ceremónia..

További jó fórumozást.. :wink: :wink: :)
varga tünde

Emese te levágtad a Zsófika haját?Valamiről lemaradtam :? :shock:

Heni
KépKép
heni81

Regi: alig bírok mozogni úgy fájnak az izmaim. Mi spiningen a karunkra is edzünk. Nagyon jó, nem is ülünk szinte végi állunk, vagy nyereg mögött, előtt, karhajlítások minden féle módon.... DURVA de nagyon szeretem.

KépKép
kaqk
Debrecen

EMESE
OK már látom, csak a frufruját, mert a szemébe lógott, mert amúgy meg kell várni az 1 éves kort a hajvágással. ( biztos ez is babona )

Másik babona: amelyik babának korán kibúlyik a foga, hamar lesz kistesója :-)
( MESIKE, TÜNDIKE HAJRÁ!!!!!)

Heni
KépKép
heni81

Na megyek felkeltem apát :-) Egy kicsit foglalkozzon már velünk ( éjszakás :-( )

Heni
KépKép
heni81

Heni! Oldalról is kellett vágnom, mert nagyon rálógott a fülére.
Jaj, de jó babona. De azért én megvárom, míg Zsófi 1 éves lesz, utána hajrá!

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi! Ezt az átbillenést jó, hogy írod. Szeli lefekvésnél és ébredésnél már majdnem négykézláb van. :shock: A járókában nem szokta csinálni, csak a kiságyban domborít.
Nálunk is vannak, akik egyedül járnak úszni a bébikkel. Megoldják. (Bár azoknak a babáknak hozzáteszem, nincs akkora hangjuk, mint Szelinek :wink: )
Szeli uszi után "csak" álmos. A babakocsiban meg alszik majdnem egy órát, az pont kell is neki utána. De hazaérünk, és pont jön is a kajaidő.

…mintha megint kakált volna… de ma már megvolt 2! :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Hajni: hát most az új tápszer miatt elég érdekesn eszünk:
- reggel: 200 ml tápszer
- tízórai: 180 ml tápszer (ebből 100-at meghagy)
- ebéd: főzelék
- uzsi: gyümölcs
- vacsora: 180 ml tápszer (ebből kb. 120-at hagy meg)

A doktornő szerint azért is erőltessem a hippoallergén tápszert, pedig gyakorlatilag csak reggel eszi meg, azt is csak azért mert este nem szik és qva éhes!!! :shock:
Egyébként a simából megenné a rendes mennyiséget!
Megvárom a jövő heti súlymérést, ha nem tetszik a gyarapodás hagyni fogom a csudába a hippoallergént, én nem fogom éheztetni a gyereket. Nem attól fog meggyógyulni, hogy milyen tápot eszik!

Kép
Kép
timi26

Fosi volt! De nemtom mitől. Lehet, a sok nyál… :roll:

Kaqk! De aranyos lehetett Emma hajcsavarás közben! :lol:

Timi26! Na, nem csigázz!!! :wink: Mi van a sógornőddel? (ha még nem írtad azóta)

Mesi! Ezt is de jó, hogy írod, hogy először az ebédet kell kiváltani. Pont ezen agyaltunk Anyuval, hogy ő így emlékszik, én viszont a tízórait olvastam. De végülis úgy döntöttem, hogy a 2. és a 3. kaja között, dél körül kapja (egyelőre) az almalét. Az evés előtti nem jött be, mert alig evett utána. :?

Ágica! Neten? Hát ezt én sem gondoltam volna… :D
Petrusnak jobbulást!!!
Nálunk is ez van a cumival. Ha Szeli valami miatt felébred éjjel (mostanában 3-kor és 5-kor), akkor vissza kell tenni a cumit, anélkül nem alszik vissza. Én úgy vagyok vele, hogy majd ha nagyobb lesz, „elviszi a cica”… :wink: De általában nem fekszik rá, hanem mindig messzebb kerül valahogyan. Hányszor kelsz emiatt éjjel?
Szeli nem találja meg az ujját, amit annyira nem is bánok, mert arról szerintem nehezebb a leszoktatás.

Jaj, még 4 oldal… huhh... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Szerintetek a 4000 Ft-os csomós bizbasz csoda játéknak melyik részét eszi Zsófi?
Hát a bevarró címkéjét! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Tali: Oké-oké!!! :D Már most elkezdem fűzni Apát. Bár jó lenne, ha minél hamarabb tudnánk a dátumot, mert őt úgy lehet sikeresen rávenni, ha jóóól rákészül! :wink:

Móni! Aranyos vagy, hogy hiányoltál! :D (meg ha valaki még hiányolt, csak még nem jutottam odáig)

Szelikém úgy eljátszott itt mellettem egyedül :oops: , hogy most már megyünk is fürdeni. :D Utsó alvás kimarad.

Este meg lehet, hogy apázok! :wink:
Feltéve, ha egyszercsak hazaér a munkából... :roll:

Puszi!

Kép

Kép
regcsiken14

Emese milyen játék? képet kérnék:-)
Regi vigyázz az apázással, babona ide vagy oda :-)

Heni
KépKép
heni81

Regi: Általában 4-5-ször kelek hozzá cumi visszaadás ügyében de mindig keresem én is van ,mikor végigtapogatom és a hasa alatt van igazi bűvész......Már gondolkodom rajta hogy vílágítósat veszek ha van olyan egyáltalán de azért hogy megtaláljam :P

Tegnap kapta meg a 4 hós oltást de vasárnap délután óta minden délutánunk úgy zajlik hogy végig sírja a fürdésig már minden próbáltam már én is pityeregtem hogy mi lehet a baja és egyszerűen nem tudok rájönni :oops: :cry:

Méret: 5890 gramm soha nem mérik le hosszra az a védőnő aki ott van nem nagyon szeret minket pedig nem csináltunk semmi rosszat bár apa a múltkor alig bírta megállni hogy ne szóljon be de mondtam neki hagyja nem ér annyit az egész ha nem méri nem méri...

Ma megint voltunk babamasszázson és olyan kis türelmes volt megint végig hagyta hogy csináljam neki nem volt nyügi :D

Nekem a mamám mondott egy babpnát bár ő se tudja anno hol hallotta és a miértjét.Állítólag ketten nem szabad öltöztetni a gyerekeket.Ezt hallotta már vki?

Timi26: Jobbulást!!

Mesi: Igazi mester fodrász vagy :wink: :)

Heni: Nálunk is éjszakás apa a héten

Kaqk: Jók nagyon az esküvői képek

Kép

Kép
agica1126

Csajok lehet PDF dokumentumot áttenni Wordbe? mármint hogy tudjak bele irni.
Én antitalent vagyok az ilyesmihez :-(

Heni
KépKép
heni81

Köszi a dicsiket!
:oops:

Ágica: akkor Petrus meg Emma majdcsak egyformák súlyra!
mi 60cm körül vagyunk

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk: Az én mérésem szerint is 60 cm körül van ő 52-vel született.
A párom unokanővére tegnapelőtt 4350 gramm és 59 cm kislányt szült.Nem semmi lehetett.Petra 3 hósan volt annyi.

Kép

Kép
agica1126

Regi: a g-milre írtam!

Cumi: én rendszeresen a kiságy alól halászom ki!!! Nem is akármilyen művelettel, mert általában nehezen hozzáférhető helyen landol!
De volt olyan is, hogy VikDan a kiságy felső részében volt, a cumi meg az alsó részen, alig látható helyen!!! :shock:

Friss kép!
Ideje megtanulni kisanyám, hogy ééén vagyok a férfi a háznál!!!
Kép

Kép
Kép
timi26

Timi26: Nálunk is van mikor landol plusszként koppan a parkettán ez éjjel a legjobb.
Nagyon édes VikiDani a képen!!

Kép

Kép
agica1126

Timi26!

Ildike bejelölte Vikdanit az iwiwen :D :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ágica: mi 48 cm -vel és 2720g-al születtünk, ésti?

KépKép
kaqk
Debrecen

Kb. négy órája olvasom 128 megszakítással a reggel óta született irományokat.

Szóval reggel még elmaradt pár köszöntés: Beatricenek boldog héthónapos, Zétinek boldog hathónapos fordulót!

Zsuzsóci, boldog névnapot!

Viranka, mi volt a bőrgyógyászaton? Ja, közben olvastam!

Timi26, hogy vannak a gyerkőcök? Lázas még Vikdan? Közben téged is tovább olvastalak, látom antibigyót kap.
Ja, most látom a friss képet, jól van, osztja az észt!

Lillának gratulálok a négykézlábazáshoz, nagyon ügyi!

Babák evése, alvása: Hajni és aggódó kismamák, szerintem ne az étkezéseket, grammokat, illetve alvás esetén az órákat számolgassátok, mert csak belegolyóztok (tapasztalat), hanem, az legyen a mérvadó, hogy a gyerkőc hogyan érzi magát. Ha jókedvű, nyugodt, illetve temperamentumának megfelelő, nincs miért aggódni. Ha nem lenne elég a kaja neki, nem aludna olyan jóízűen,, biztos reklamálna. Itt már többen írták, hogy annyira eltérőek vagyunk mi, felnőttek is, a kicsiknek is más-más a mozgásigénye, alvásigénye, étvágya!

Motiot, te már megrtad a nick neved eredetét? Nem emlékszem…
Sült cukkini? Nyam-nyam, nálam mindig egy csomó terem nyáron, a végén már unjuk is, nem tudok túl sokfélét sütni-főzni belőle….
De édes Áron!

Vadvirág, szép nagyok a lányaid!

Mesi, nanemá! Ahogy én nézem Zitát, még kb. két év, mire előkerül az olló…..
Nagyon tüneményes Zsófikád!

Jók az újabb ismerkedős történetek!

K.Timi, gyönyörúséges a kicsi fiad!

Kaqk, szépek vagytok!

Juba, hogy viszonyultok azóta a babakocsihoz?

Irina, barátnőztél ma?

KépKépKép
bongyi

Kaqk: Mi 52 cm és 2700 gramm és a 37.hétre :)

Timi26: Csak a gmail-esre annyit hogy iszonyat nagy türelmed van hogy eddig nem ugrottál neki!! Összetehetné a kétkezét a tesódért..Rendesen felmérgelt ne haragudj hogy ezt írtam.

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: