A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ó már megint laptetej! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zorróné
Az nagyon jó ár! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka: várom a cuccost....várj, én nem vagyok otthon ebben.....ha én átveszem, akkor fizetek a postásnak és a posta küldi neked a pénzt, vagy nem fizetek a postásnak és neked utalok?

Mamacka: köszi a választ!

Köszönöm a pocidicséreteket!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Kisfruzsi, hozzám Anyu jön 1 hétre.

Kép Kép
szõlõ

Arra én is gondoltam, hogy anyut elhívom és a tesóm is valamikor el tud jönni. De azt nem szeretném, ha anyós állandóan ott lenne, pedig szerintem az lesz....túl közel lakik...
Plusz mindneféle rokonok! Azt elhatároztam, hogy meg fogom mondani mindenkinek, és apa is azt kell mondja, ha kérdezik, hogy min. 4-6 hétig senki, csak a szűknagyon szűk család! És ők is csak akkor ha nekem jó, nem akkor amikor gondolják.
Már arra is gondoltam, hogy a kapucsengőt ki kellene kötni majd, mert arra tuti felébred a babóca.

KépKép
kisfruzsi

Anyóstól én is tartok, túl közel van és mostanában komoly bajaim vannak velük. Nem akarom hogy eljöjjön.....

Kép Kép
szõlõ

Lituka - Ok, várom a te fotóidat is a hálóingről. Kétlem, hogy te ne vettél volna szépet ;) :) Amikor beraktál magadról pocakfotót, olyan csini voltál, hogy majd lefordultam a székről :D :lol: úgyhogy tuti jók azok ;)

És amúgy ÉN IS FÉLEK!!! Nekem mások a félelmeim .. de nagyon erősek .. és egyre jobban foglalkoztatnak :(
Eleve úgy érzem, hogy Alíz nem fogja megvárni a 40 hetet .. én 1 hónappal hamarabb születtem anno, párom is .. 2-3 héttel. Na most mi lesz, ha a császárra kitalált időpontot beelőzi a lányom?? Én aztán halmozottan rohanhatok .. és nagyon bízom benne, hogy a dokim nem a világ másik végén lesz esetleg .. mert hogy idegen császározzon .. nem tudom. Eleve rettegek a műtéttől, szeretném, ha ő csinálná .. mert mégiscsak ő van tisztában azzal, mi is a bajom ...
Na de ha már túl vagyok, Alíz kint .. akkoris .. mi lesz a babával, amíg én 10-12 órát fekszem, vagy ha altatnak, akkor ébredezem?? OK, amíg férjem ott van, addig nyugodt vagyok minden felől .. mert ő figyel majd mindenre... de ha elküldik majd miután ébren vagyok? Én meg nem tudok menni . nah .. nem is dumálok. Egy nagy-nagy kérdőjel és para az egész a fejemben :(
Itthon szeretnék lenni a kisbabámmal mindenen túl :)

Szőlő - Persze, hogy érdekel a hálóing! (meg persze mindenkié .. valaki szintén ilyen ujjatlant vett ;))
És miket vettetek még Mazsinak?? :) Hogy álltok?

Klarka
- Szép a pocak :) Jó nagy :D

Pumpóka - Szegénykém!!! Jobbulást neked!!!

Nono
- Te házhoz szállítást kértél? Mert én anno nem .. azt jelöltem, hogy elmegyünk érte. És 3 nap múlva jött a mail, hogy készen vannak a rucik. Tüneményesek. Kaptál amúgy visszajelzést hogy a rendelésed OK?? Mert egyet automatikusan küld a rendszer .. utána ők küldenek egy visszaigazolást (ez már 2 mail) .. és ha készen vannak a rucik, nekem akkor jött a 3.! Sőt, miután elhoztam, jött egy "köszi-mail" is :D Járj utána, mert szuper cuccok :) Lehet a net vacakolt!

Mamacka
- A 3db hálóinget 3 különböző helyen vettem, tescoban, corában és a brumimaciban (amit Bambi ajánlott).

Kisfruzsi
- Én azt beszéltem meg anyummal, hogy majd szülés után meglátom, kell-e segítség .. ha igen, ő fog jönni. Kivesz szabadságot, és átjön pár napra .. de lehet párom lesz itthon 2-3 napot .. még nem tudjuk. Attól teszem függővé, hogy leszek :)
Én anyósom vidéken :lol: :lol: :lol: :lol:
Szerintem ezt az időszakot senki nem viselné anyóssal .. még ha jó fej, akkor sem .. ilyenkor csak anyut tudnám elviselni :) :)

Kép
szösszenet

Szőlő: rakd csak fel a képeket a háóingekről ..érdekel :D
Egyébként érdekes amit irsz..a dokim azonnal letiltana a babanetről ha megmondanám neki egy két parám..:D

Mezsó : na a páromhoz való ragaszkodás az nekem is durva méreteket ölt..

Klarka: szép a pocid..jesszus enyém sehol sincs..28 hetesen alig van vmi :D

Fruzsi: mi anyuéknál lakunk még ugyh kéznél a segítsége..és sajna nekem is tul közel lakik az anyós..meg a nagyanyós.. (párom mamája) ugyh nekem duplán kijár belőle..de nem akarom hogy ő itt legyen sokat..sőt..
Jah és énsem akarok látogatókat…csak a szűkcsalád…

Pumpi: köszi mindent :wink:

ja és egy link : http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladte ... szak/9509/
szoptatási elétmódról..
van ebben is pár hülyeség sztem..de azért érdemes elolvasni..
Vendég

énis felteszem enyémeket de csak holnap mert még holnap veszem meg a 3.kat igy majd egybe fényképezem le :D
Vendég

Pedig Szőlő....számíthatsz rá Te is. Főleg, ha ők is közel laknak!!!
Nekünk már előre vannak nézet különbségeink a gyerekneveléssel kapcsolatban....
pl. hogy külön akarjuk altatni, hát olyat ki hallot már??? volt a reakció
kising-rékli-kérdezi, hogy vettem-e már, mert azt kell ráadni! Mondom már azóta változott egy kicsit a dolog an ez a body...sokkal jobb. Erre: hát az újszülöttre pedig kising kell! Azt mondtam, hogy van az is, nehogy beállítson egy raklapnyival!!!
Na meg minden, majd okoskodik, hogy mikor mit hogyan, olyan fajta egyébként is. Ha beszélünk telefonon az első kérdése az, hogy hol vagunk,mit csinálunk...ha átmegyünk Hozzá, akkor mindjárt tömné a kaját, mintha én nem vezetnék háztartást. És ha mondjuk, jogy most ettünk, akkor rögtön mit???? és miéert és mit főztem hol ettünk??? Mindenről tudni akar....kikészít ezzel..Nálunk otthon ez nem volt soha szokás, és nagyon furcsa nekem..

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Mostanában ritkán írok, de azért szinte minden nap olvaslak benneteket!

Látom, aki csak tudta kihasználta az akciókat, mi is elugrottunk Camponába H&M-ezni. Választék már nem sok, de azért találtunk ezt azt. Plussz nekem 3 felsőt, így aztán nagyon mgérte. Utána Tecso, ott is pár dolog belekerült a kocsiba. A "legkedvencebbemet" megmutatom: Kép

Remélem ezen a héten mindenki közérzete jó/jobb lesz, ahogy valaki írta, jön a jó idő :) , és a nyavaják is messze elkerülnek minket (Pumpóka! Neked is gyors kilábalást kívánok!)

Ma reggel sikerült beszélni a 2.-nak kiszemelt szülésznővel, ha szerda este nem lesz nagyüzem, akkor tudunk vele találkozni, gondolom a szülőszobát is megmutatja.

Én próbálok nem parázni a szüléstől (egyébként minden mástól amúgy is szoktam), igazából bele sem gondolok, és még el sem tudom képzelni a nagy fájdalmkat.

Babaágy!
Szösszke! nálad (és azt hiszem még másnál is, de névről nem emlékszem )láttam olyan kiságyat, amilyet szeretnénk. Mekkora a mérete? Én 70cm széleset keresek, a babaholmiolcsón honlapján csak 60-ast láttam.

Szülés utáni segítségnek nekem anyósom jelentkezett ( :? ), örülök is neki, meg nem is. Itt lesz, de nekem ő nem mindig segítség, viszont valamikor baromira tud idegessíteni. Anyu vidéken van, és a nagymamám is náluk van már, úgyhogy ő huzamosabb ideig nem tud jönni. Marad anyós... Beszélgettünk már erről a férjemmel is, megígérte, hogy ő leállítja, hogyha arra lesz szükség. Hát remélem is, ez a minimum.

Zita

KépKép
KépKép
atizka

Atizka - Amit mi vettünk babaágy, abba 60*120-as matrac kell. Az ágy szélessége így valamivel nagyobb, mint 60 cm, kb 65...
Miért pont 70-es kell??

Kép
szösszenet

Kisfruzsi!

Nálunk detto ugyanaz a helyzet az anyósommal, mint amit leírtál!
Minden nap felhív, kérdez (igaz többnyire ő panaszkodik, hogy éppen milye fáj), aztán jön a kaja téma, meg hogy a fia milyen sovány, stb...

KépKép
KépKép
atizka

Atizka,

édes a ruci!
A leállításról már mi is beszéltünk, csak ha egyedül leszek vele, akkor nem tudom mi lesz! Nem akarok összeveszni senkivel és pláne nem akarom, hogy esetleg a páromat ez bántsa. Mégis csak az anyukája :lol:

KépKép
kisfruzsi

mamik azt ajánlom ne utasítsátok vissza a segítséget! Anyóst be lehet fogni takarítani főzni mosni, mosogatni ti meg nyugodtan babázhattok!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szösszke! Köszi!
Azért gondoltunk a 70-esre, mert szerintem, ha át lesz heverőnek alakítva, akkor a 60-as egy kicsit keskeny. Vagy aztán lehet rá szélesebb matracot is rakni?
Végül is élőben kellene látni, mert még csak a neten böngésztem, és itthon látatlanban méricsgéltünk.

KépKép
KépKép
atizka

[quote="kisfruzsi"]A írta:kisfruzsitizka,

Nem akarok összeveszni senkivel és pláne nem akarom, hogy esetleg a páromat ez bántsa. Mégis csak az anyukája :lol:

Hát igen! Én is utálok veszekedni bárkivel is, abban az iőben meg főleg nem hiánzik ilyesmi. Nyugalmat akarok magam körül!!!

KépKép
KépKép
atizka

Mamacka,

abban igazad van, hogy anyóst be lehet fogni a házimunkára is, de mi van, ha Ő akar babázni ahelyett, hogy takarítana???? :oops:
Néha olyan gonosznak érzem magam, de nem akarom, hogy jöjjön és rendezkedjen az én családom körül....meg fogdossa a mi babaánkat. Már most anyatigris vagyok, pedig meg sem született! :oops: :oops:
Remélem ez változik...bennem

KépKép
kisfruzsi

Atizka - Szuper ez a rózsaszín ruci :) Ez is H&M-es?? :shock: :shock: Én ilyet nem láttam .. pedig tuti nem hagytam volna ott ;) :P
Nem, 60cm-nél szélesebb matracot nem lehet belerakni! De szerintem nem is fog kelleni .. én eleve úgy tervezem, hogy pár év múlva Alíz kap egy rendes ágyat, és Marcell megkapja az övét :lol: :lol: Én, ki optimista :D

Mamacka
- Ez jól hangzik .. de sajnos hallottam már anyós rémtörténeteket .. pikk-pakk végez a feladatokkal, és már babázik ő is :lol: :lol: ami szép és jó .. és természetes ..
Én lehet megpróbálkozom mindezzel egyedül.
Max. anyum átjön segíteni pár napot :)

Kép
szösszenet

A legrosszabb az az egészben, hogy azŐ unokája is, nemcsak az én szüleimé...de mégis annyira más ez....nekem ő nem az anyám és ettől ilyenkor idegennek érzem. Sőt!!!! :oops: :oops: :oops:

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi - Ugyanezeket érzem mint te .. én is beteges anyatigris vagyok már most :oops: :oops:
Én azt mondom neked, hogy ha nem akarsz izzó hangulatot, akkor gondold át, hogy jó-e ha fixen nálatok van ..
Én családomban, és Pároméban is első unoka .. anyumon is látom, hogy teljes önkívületben van, néha sok is, de őt tudom kezelni, és tőle nem veszek fel dolgokat .. de persze egy másik emberrel ez nem így van. Szerintem olyan friss első nagyi nincs, aki békésen takarítgat, míg te babázol .. talán nem is lehet elvárni. Ha a segítségét kérjük, akkor adnunk is kell cserébe .. és az bizony baba-dögönyözés .. nálunk meg kóros féltékenység (Szerintem persze) ;) :D

Kép
szösszenet

Mamacka!
Ha ez csak így menne, de jó is lenne. Azért egy napba sok minden belefér ám, és ő nem tudja hol a határ (Ja, és ő reggeltől estig itt akar lenni, mert MINDENBEN segíteni akar. De a legnagyobb baj, hogy erőszakos, és mindig mindent jobban tud. És ami régen jó volt, az ma már lehet, hogy máshogy működik, pl. szoptatást nem szeretném az órához igazítani, nem kívánok textíl pelenkát mosni, és valszeg nem fogom teáztani a babát...)
De itt most befejezem a témát, mert a maga módján jót akar nekünk.

KépKép
KépKép
atizka

Hát akkor az én anyósom megint kivétel minden alól... :lol:
Sosem piszkál semmivel, sosem okoskodik, elfogadja a döntéseinket...
Nálunk egyébként Zoli lesz itthon egy hétig szülés után, aztán meg anya mondta, hogy min. egy hetet kivesz majd szabinak Zoli után, ha esetleg mégis kellene segitség... bár nekem Barnus után sem volt (Atis után anya két hétig) és megvoltam a két gyerekkel.. könnyebben, mint eggyel előszörre... :)
Jah, anyósom legfeljebb azt szokta megjegyezni, hogy milyen jól néz ki a fia... :) szép pocakot eresztett... :) kajával várni szokott minket is, de én általában előtte eszek és ott nem vagyok éhes, de semmit nem erőltet, mókásan meg szokta jegyezni, hogy biztosan direkt bekajálok otthon hogy náluk ne kelljen, de nem sértődik meg, hanem pakol belőle, hogy majd itthon megeszem, ha éhes leszek... :)
Úgyhogy tényleg panaszom nem lehet rá! Ha kell, még a fiaimat is elvállalja (pedig nem édes-unokái) hétvégére.. már mondta többször, ha mennénk vhová vagy csak kettesben szeretnénk lenni, szóljunk, jönnek és viszik őket! :)

Klarka!
Át kell venni a postástól de csak azért, mert nem fér be a postaládába.. :lol: nem kell fizess semmit! :wink: Nekem sem!
Vendég

Amúgy ne pironkodj ezek az érzések miatt .. hasonlóak dúlnak bennem is ..
Míg Anyumtól és Hugimtól édes a pocak simogatása, addig pl. mástól nem .. még Párom rokonaitól sem :( És én is ostorozom magam ezért .. de ezek érzések, nem tudok mit tenni. BÍzom benne, hogyha Alíz kint lesz, és eltelik kis idő, csillapodik az anyai féltékenységem :)
Aztán lehet naiv vagyok :lol:

Kép
szösszenet

Igen igazad van Szösszenet!

Az eszemmel én is tudom, hogy nem szabad így hozzáállni! Meg jó akaattal csinálja mait csinál...Majd megpróbálok türelmes lenni.

KépKép
kisfruzsi

Szösszke! a rózsaszín ruhácska Tescos. Szóval ti már a kistesóra is gondoltatok :wink: ? Elvileg nálunk is tervben van, de amikor rosszul érzem magam, akkor erre nem is gondolok...
Apa tegnap azt álmodta, hogy három gyerekünk van, mondtam, arról már sajna lekéstünk, kicsit korábban el kellett volna kezdenie udvarolni nekem :roll:

KépKép
KépKép
atizka

hú jól összevissza írok, ha nem figyelek. Azért remélem érthető :lol:

KépKép
kisfruzsi

kisfruzsi: nálam is anyu "gyúr" már most arra,hogy jön majd segíteni.../márciustól nyugdíjba megy,úgyhogy ideje is van jönni segíteni :wink: /Inkább anya,mint anyós!!Anyós is jönne szerintem,csak anya meg az anyósom nem nagyon tűrik egymást,így szerintem anyós húzza a rövidebbet majd. :lol: :oops: :lol: Amúgy jobb is ha anyós nem jön segíteni,csak látogatni,mert még náluk laktunk,és már gyűltek a babarucik,akkor komolyan azt sem nézte ki belőlem hogy ki tudom egyedül mosni!!!! :evil: :evil: fúúú de dühített!!!Mindet kimosta,és most mosogatom át újból,mert el kell mondjam nem épp bababőr kímélő mosóporral mosta! :evil: :evil: Hjjajjj szóval anyós inkább neeeeee!!! :evil:

Most anyunál lakunk febr.végéig,utána költözünk önkormányzati lakásba,és anyu legalább szabad teret enged annyira,hogy csak a mosógépjének az ajtaját félti!! :lol: Kicsit tropára van már menve,és nem engedi hogy más hozzányúljon,csak ő. :lol: :lol: De a mosással abszolút én élvezkedhetem. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Szössz! Van ilyen pedig... :)

Nekem anya pedig nem a babázást vette ki a kezemből Atisnál, hanem a házimunkát! Semmihez nem nyúltam az első két hétben amig itt volt, nem engedett! Viszont a baba ellátása csak és kizárólag az én feladatom volt! Magától nem nyúlt a babához, csak akkor, ha én kértem, segitsen, mert ez vagy az most nem megy... najó, nem olyan vészesen, hogy soha nem nyúlt hozzá :lol: úgy értve, hogy pelusozás, fürdetés, öltöztetés ilyesmi...
Szopi előtt megfogta mindig, amig én kényelembe helyeztem magam, két cici közt büfi, meg szopi után büfi amig én "elpakolom magam"....
Azért volt itt, hogy ha szükségem van rá, kéznél legyen, de magamtól tanuljam meg, mit hogy kell, nem szólt bele semmibe!
Jah, Atis után az ex nem volt velünk... egy hós korában költözött vissza hozzánk... igy előrebocsátva én egyedül lettem volna az újszülöttel, ha anya nincs itt! :wink:
Vendég

Mamaca, anyós ügyben részben igazad van.

Mi ugye "együtt" lakunk velük, (mi a tetőtérben), és most hogy sokat fekszem, rengeteget segít, aminek egyrészről örülök, másrészről sokmindent nagyon máshogyan csinál, mint ahogyan én szeretem.
És teljesen megszűnt a tetőtéri intimitásunk, most egyszerűen bármikor fölcsörtet, és "segít". Jobban örülnék neki, ha inkább az anyukám lenne itt, csak hát ő messze van. Ez van most.
Vendég

sziasztok!

Mamacka! Férjemnek is április 20-án lesz a szülinapja, és mi is május 5-re vagyunk kiírva... :shock: :wink: Azért ez komoly, nem? :lol:

Nekem valószínű Anyum jön segíteni. Mikor mondtam,n hogy talán nem kéne, mert nekem kell megtanulnom babázni, szegény majdnem sírt... Nálunk azért ez nehezebb lesz, mert aki segíteni jön, az beköltözik hozzánk. :) Anyósommal nem tudnék mit kezdeni... :oops: jóban vagyunk, szeretjük is egymást... De fura lenne... Meg ő nehezebben tudna kijönni hozzánk. Sógornőm még csak 8 éves... :lol: azt meg nem díjaznám, ha mindketten jönnének, és össze lennék zárva velük... :? Sógornőm hajlamos túlpörögni, és nem lehet olyankor "lelőni" Egyelőre babázni akarok megtanulni, nem rögtön egy 8évest is "elviselni" :) Amúgy félreértés ne essék, IMÁDOM a sógornőmet!!

Mezsó, asszem Te írrtad a ragaszkodást... Én éppen tegnap este kezdtem el bőgni... Levi holnap nem alszik itthon, utaznia kell, de csak egy napról van szó. Már ezen befordultam. Aztán eszembe jutott, hogy ha meglesz a baba, én beköltözök aludni a Manó mellé... Na, ezen meg beönzültem... :oops: hogy hiányozni fog Levi, mert a másik szobában fog aludni... :lol: Hülye vagyok, mi? :lol: :lol:

ercsi_3

Sziasztok!

MEgjöttünk a kontroll uh-ról! Még mindig több a magzatvíz az átlagnál, de ami a lényeg, nem súlyosbodott a helyzet, sőt a doki szerint picit csökkent is a 2 héttel ezelőtti állapothoz képest! Azért a biztonság kedvéért elküldött egy magzati echocardiographiára a Bethesda gyerekkórházba! Oda megyünk ma 1-re! Szóval ultrahangból kijut nekünk mára...
Beni méretei 32 hetesen:
BPD: 89 mm
AC: 278 mm
HC: 314 mm
FL: 59 mm
Becsült súly: 1800 g (fél kilót hízott 2 hét alatt!!! :roll: )

Szülés utáni segítség: nálunk a férjem marad itthon 1-2 hétre, aztán majd meglátjuk! Igazából én nem igénylek senki mást: se anyut, se anyóst! Amúgy is annyira pici a lakásunk, nem szeretem ha rajtunk kívül hosszabb ideig itt van valaki! Olyankor mindig állati nagy a felfordulás! Nekem meg csak nyugalomra van szükségem és akkor szerintem nem lesz gond!

Atizka: nagyon édes az a rózsaszín ruci!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

[quote="pumpóka"]Szössz! Van ilyen pedig... :)
Nekem anya pedig nem a babázást vette ki a kezemből Atisnál, hanem a házimunkát! Semmihez nem nyúltam az első két hétben amig itt volt, nem engedett! Viszont a baba ellátása csak és kizárólag az én feladatom volt! Magától nem nyúlt a babához, csak akkor, ha én kértem, segitsen,/quote]
Félreértesz :)
Én nem is anyáról beszéltem .. biztos rosszul írtam.
Anyósról ..
Én Anyukám biztosan ugyanezt fogja tenni, ez nem kétség .. sőt, el is mesélte, hogy anno ő anyuja, és anyósa mennyire másképp álltak dolgokhoz.
Egy Anya nem CSAK az unokájához megy látogatni, hanem a lányához is .. és ez óriási különbség :)
Órákat lehetne erről beszélni :)
Én Anyuban maximálisan bízom .. ha kell segítség, rá számíthatok :)

Kép
szösszenet

Zorróné!

Örülök a jó híreknek, a magzati vizsgálathoz pedig drukkolok. Ott is minden OK lesz. (Ha majd túl leszel rajta, azt is írd le légyszi, hogy ez milyen vizsgálat.)

KépKép
KépKép
atizka

Zorroné,

Akkor rendben volt minden. Ha végeztetek jelentkezz, hogy milyen volt és mi lett az eredménye a vizsgálatnak.

KépKép
kisfruzsi

Szössz, nagyon jól állunk! :D Kiskád kell meg pelenkzó feltét, aztán lassan tényleg kész! Ruhácskája elég sok van már, meg is lepődtem rajta hogy mennyi, ma összeszámolom hogy miből kell még esetleg. Délután fotózgatok :)

Mamacka, igen ez szép és jó de mi van ha Anyós nem takarítani jön át hanem babázni? :roll: Én nem fogom utasítgatni hogy mit csináljon.

Kép Kép
szõlõ

zorroné: örülök,hogy nem súlyosbodott a helyzet!!Ez nagy szó! :wink: Én már csak tudom...a picúrka tágulatával kapcsolatban én is örültem mikor mondta a doki hogy nem rosszabb a helyzet,de attól még a probléma fent áll.A délutáni vizsgálathoz is drukk!!És majd gyere mesélni!!A 2hét alatt fél kiló szerintem egyáltalán nem baj! :wink: Az nagyobb döbbenet mikor múlt héten én megtudtam,hogy a mi drágaságunk 3hét alatt hízott 1kilót!! :shock: :shock: Bár ha még 1 héttel később mentetek volna,lehet hogy te pocaklakód is elérte volna az 1 kilót! :)

Kép

Kép
mezsó

Nekem az első gyereknél az anyukám jött 1 hétre. Mivel másik városban lakik, muszáj volt nálunk is aludnia. Nekem is úgy segített, mint ahogy Pumpóka írta. Akkor még nem volt takarítónőm, így jól jött a segítség az első héten. Viszont a férjemet egy kicsit zavarta az állandó jelenléte, pedig ő napközben nem is volt otthon, dolgozott. Szerintem a legjobb egyedül, ha megoldható, pár óra segítséggel (anyuka, anyós). A második babánál már nem is hívtam az anyukámat segítségül, hetente jöttek 1 napra. Egy idő után idegesítő tud lenni, ha ott van vki állandóan. Az első időkben, amikor éjszaka még keveset tudsz aludni, minden segítség jól jön a házimunkában. De csak abban! Már az is nagy dolog, ha nem neked kell főzni. Mivel még egyetemista voltam az elsőnél, hogy tudjak tanulni a babázás mellett, fogadtunk egy takarítónőt, aki heti 2x jött. Ez 1994-ben volt. Azóta van is, már heti 3x. Csak így tudtam megoldani, hogy a három gyerek mellett el tudjak menni dolgozni. Így a szabadidőmben csak velük foglalkozom. Egy idő után az is fontos, hogy ne csak itthon legyen az ember. Persze ez a gyerek 2-3 (inkább 3) éves korát jelenti.
emma2008

Szőlő - OK-OK, nagyon várom a cuki babaruha fotókat :D

Kisfruzsi
- Amúgy vmelyik kismama magazinban van egy nagyon jó cikk erről a szülő-nagyszülő kapcsolatról .. anyós kérdésről .. "Szeretet-Híd" a címe .. ez így elsőre elég nyálasan hangzik. De nekem valamelyest helyretette a fejem .. és rájöttem, nem csak én vagyok a világon, és itt nem anyósra gondolok .. Hanem pl. jön egy kis csemete .. akinek óriási boldogság és élmény lesz, ha a nagyszüleivel is csoda-kapcsolatot ápol .. ha sok-sok szeretet veszi körül, és nem lincs-hangulat ..
Akkor beszélgettem erről anyummal .. egészen új infokat kaptam a kiskoromból, amikből semmit nem éreztem. Ő is megélte ugyanezeket, amiket mi érzünk .. és mi fogunk tapasztalni. Az anyai féltékenységet .. stb. De a legfontosabb, hogy ebből a baba felé ne menjen .. ő érezze a boldogságot, harmóniát maga körül, és akkor békés, kiegyensúlyozott lesz :)
Megint össze-vissza pofázom .. én sem vagyok túl világos :roll: :oops: :oops:
Nem egyszerű így bepötyögni ezer gondolatot :) meg sem kísérlem .. a lényegét szerintem érted :) ;)
Szóval okosan nekünk is (magamnak is mondom!!!)

Kép
szösszenet

Teljesen igazad van. :lol:

KépKép
kisfruzsi

Szösszenet!Teljesen igazad van! Van olyan anyós is, aki a fia gyereke felé nem tanusít sok érdeklődést, főleg amíg még pici. Mikor már lehet vele játszani, beszélgetni, akkor inkább. Ha szereti az anyós a gyereket, szerintem sem szabad eltiltani. A gyereknek is jó, ha két szerető nagymamája van. Amikor már nagyobb a gyerek, jó dolog, hogy van kit megkérni, hogy vigyázzon rá pár órát, amíg te elintézed a dolgodat.
emma2008

Sziasztok!
Visszaolvastam, de három nap után esélytelen vagyok, hogy mindenre reagáljak. Ami még eszembe jut:

Olvastam egy csomó jó hírt, nagyon örülök mindegyiknek, főleg Kata levelének. Kicsi Marci csak így tovább! Mamacka, szuper, hogy a férjednek van új állása. Ollem, na végre, hogy a bank összeszedte magát. Gondolom, most dolgoztok ezerrel, hogy mielőbb költözhessetek. Azért csak óvatosan, semmi emelgetés, neked továbbra is sokat kell pihenni! Mezsó, örülök, hogy megnyugtattak és jó, hogy ilyen nyugodtan, derűsen várod már a szülést.

A szobák gyönyörűek és a rucik nagyon édesek. Csupa jó szerzemény. Az Árkádban én is bepróbálkoztam tegnap, de sajnos már semmit nem találtam.

Atizka! Ezt a rucit én is megvettem még régebben, majd otthon vertem a fejem a falba, hogy miért nem néztem meg jobban. A hátán lévő cipzárnak nagyon nagy fém lehúzója van, ami szerintem nyomni fogja a baba hátát. Legalábbis én ezen kezdtem el aggódni, amikor megláttam, de jó, hogy most megbeszélhetem valakivel. Én már a végén arra jutottam, hogy csak fotózás kedvéért fogom ráadni, amikor kézben lesz és nem kell a hátára fektetnem. Szerinted?

Szösszenet! A hálóingek szerintem nagyon jók. Biztos írtad, de hol is vetted őket? Én vettem gombosat, de rájöttem, hogy nekem azért nem lesz jó, mert úgy vannak megcsinálva, hogy teljesen kigombolva is csak egyik oldalon tudsz szoptatni, én viszont szeretném majd megpróbálni együtt a kettőt. Erre viszont alkalmasabb lenne a pántos, mert azt le tudom hajtani és ha föléveszem a köntöst, vagy csak a vállamra terítem, akkor még egy kicsit takargatni is tudom magam, ha váratlan látogatók toppanának be szopizás közben. Szóval nekem is ilyeneket kellene beszereznem, ráadásul, ahogy írtad, nagyon jó árban is voltak.
Szüléssel kapcsolatos félelmeidet teljesen megértem. Ugyanezeket a kérdéseket én is végigfuttattam másfél hete, amikor közölte a dokim a császárt. Már éppen meggyőztem magam, hogy bár nagyon szerettem volna természetesen szülni, de így is jó lesz és végülis két babánál talán ez a legbiztonságosabb. Erre a hétvégén pici fiam gyanúsan kezdett rugdalni, szerintem megfordult. Hát ettől teljesen kiborultam mert ő az A babánk, ami azt jelenti, hogy ha ő jó irányban van, akkor megpróbálhatjuk a hüvelyi szülést. Ráadásul tiszta hülyének éreztem magam, hogy miért reagáltam így, hiszen eddig pont ezt akartam. Csak most, hogy már a császár is képbe került nem tudom eldönteni, hogy nekik és nekem mi lenne a jobb, biztonságosabb, hiszen egy ikerszülésnél sokkal több komplikáció lehet. Ráadásul az is benne van a pakliban, hogy megpróbáljuk a hüvelyit, vajúdok egy csomót, majd a végén mégis császár lesz belőle. Na én ettől a lehetőségtől tartok a legjobban, akkor már inkább tudjam előre a tuti császárt. Mint kiderült a hugicámnak is elég nehéz szülése volt a múlt héten, na még ez is rádobott egy lapáttal, hogy legyen min paráztatni magam a hétvégén.

Kép

Kép
szofi74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.14 22:15-kor.
Vendég

Hú csajok! Tök ideg vagyok! Kiváltottam a várandós csomagot, és kapaszkodjatok meg: SEMMI nem volt benne, csak 2005-ös újságok, meg egy Lenor sensitiv minta!!!!!!!!!!!!! :evil:
Legszívesebben visszamennék, de az egész nem ér annyit! Egy jó nagy átcseszés! (Photo Hall-ban voltam, mert a gyermek áruházban nálunk nem volt, ahol írták! tiszta balkán komolyan)

Na, mindegy! Megpróbálok visszaolvasni, de sietnem kell, mert 2 -kor megyek szemészhez szakvéleményért a szülés módjával kapcsolatban. Hát kíváncsi leszek...

Kép
gabo001

Gabo,

ez hogy lehet????? Nem mindegyikben ugyan az van???

KépKép
kisfruzsi

Gabo, én tuti írnék a Felicitasnak egy köszönöm szépe e-mailt..... Azért az az avent cumisüveg ami pl az enyémben volt kb 1500 ft.... Nem hasonlítanám össze egy lenor mintával.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Hétvégén nem voltam, mert tapétáztuk (após és a férjem) Lili szobáját. Kész lett :D , de a bordűr mé nem került fel. :(
Meg a két lámpa sincs még fent, de az is meg lesz valamelyik nap. :D
Teszek fel képeket, igaz még bútor nincs benne, mert az kb. 2 hét múlva lesz meg.
Utána mi teljesen készen állunk Lili fogadására. :lol:

Első legszarabb éjszakámon túl vagyok. Szinte semmit nem aludtam, mert mire elaludtam, arra ébredtem, hogy zsibbad a jobb kezem, és iszonyatosan fáj. Igazából még most sem 100-as. Pedig már napi két magnézimot veszek be, ami összesen 500mg :shock: , és mégis zsibbad. :shock:

Visszaolvasok és hozom a képeket!

Kép
adri0422

Szülés utáni segítség: nekem Tominál sem volt senki (Apuka még jóval előtte balra el), most sem lesz senki...Anyum meghalt 14 éves koromban, párom meg állami gondozott volt, úgyhogy egyik oldalról sem jön senki. De abszolút nem bánom, simán meg tudtam oldani anno, és most is menni fog a dupla kölökkel. :D

Szofi, jó, hogy írtad a hálóinget, nekem is gombos van, de asszem le tudom húzni mindkét oldalon...ha nem, akkor vehetek újat :twisted:
Jobban jársz a hüvelyi szüléssel, sokkal kisebb a kockázata, mint a császárnak, és 2 babót is könnyebb ellátni egy esetleges gátsebbel, mint egy 15 centis vágással. A babóknak is ez a jobb, nem véletlenül a hüvelyi a természetes. (Ha nincs semmi egyéb gond!!!) Azon meg főleg ne aggódj, ha spontán indul, de mégis csaszi lesz belőle, hiszen a babóknak is kell egy kis stresszhormon, hogy még a szülőcsatornában fel tudjanak készülni a kinti világra, plusz a csatornában a magzatvíz is kinyomódik a tüdejükből, stb....

Tomi szülésekor is taxival mentem be a kórházba, ha megindul most, és a párom dolgozik, akkor most is ez lesz....

Kép
babyteve2

[quote="szofi74"] írta:szofi74A hátán lévő cipzárnak nagyon nagy fém lehúzója van, ami szerintem nyomni fogja a baba hátát. Legalábbis én ezen kezdtem el aggódni, amikor megláttam, de jó, hogy most megbeszélhetem valakivel. .

Na, ezt most én is jól megvizsgáltam. Talán egy cipzárcserével megoldható, vagy ha olyan felsőt adsz alá, ami ott éppen zárt. Amúgy fogalmam sincs, egyébként én is "alkalmi" viseletnek szánom. De jó, hogy írtad, legközelebb én is jobban figyelek.

A természetes és császáros szülés közti dilemmádban pedig nagyon mgértelek, én is mindig szeretem tudni, hogy mire számítsak, lélekben arra készülök fel. Persze váratlan helyzetetk mindig adódhatnak, de legyünk optimisták, hogy azok elkerülnek minket.

KépKép
KépKép
atizka

Kép

Kép

Kép

Kép
adri0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: