Sziasztok!
Gyuzsó, nagyon jól, esett, hogy hiányoltál!!! Köszönöm!
Bocs, hogy nem voltam, de nagyon pörögnek az események nálunk, s a munka is határidős állandóan.
Sajna név szerint nem nagyon tudok reagálni, mert Kisjankó szülinapjánák lemaradtam, de utólag is
sok boldogságot Jankónak és Viktornak!!!
Kriszta, őszintén sajnálom ami történt, remélem hamarosan könnyebb lesz...
Gátvédelem: nekem mind a kettőben volt részem, Ádámmal csak szépészeti öltések voltak (ezt mondta Teleki doktor), 2 db, s ég és föld a kettő! Nem is a varrás, az utána történő mozgás, ülés stb...
Csak ajánlani tudom, de hát a helyzet adja, hogy lehet-e. Sztem a kórházban a szülésznők támogatják.
Baba kilók: Ádám 2700g-mal született, s majdnem lefogyott 2500 alá. Akkor nem volt semmi problémánk ezzel a mérettel, a 2900 még nem vészes súly.
Mama kilók: sajna nekem a szülés előtti súlyomhoz képest kb 6-8 kg plusszom van. Ameddig szopi van, addig sztem marad is, mert nem szeretnék fogyózni. Majd utána beindulunk, bár én a fogyókúráknak nem vagyok híve, csak a rendszeres mozgásnak. Jelenleg hétvégén futok Ákival 5-7 km-eket. Nem megy könnyen még. Az idei célom ősszel egy félmaratoni táv lefutása. Bár jelenleg a tavaszi Vivicitta futás 12 km-én is meditálok...
Otthonszülés: soha, nekem szerencsém van, én imádtam bent lenni a kórházba, sztem kell az a pár nap több gyerek mellett, hogy egymásra hangolódjon a baba és a mama.
Linocs, Ádi a 37. hét végén érkezett.
Magunkról: Ádi elindult előrefelé négykézláb (ezt talán írtam), azóta fel is áll mindenhol, de nem tud leülni, csak huppanni. Jön a negyedik foga, az egyik felső metsző már áttörte, a mási duzzad erősen.
Ákosnak megkezdődött a fogváltás... épp időben.
Péntekre volt beütemezve a hematológia kontroll. Reggel mentem be hozzá, és a hányásában feküdt... gondolhatjátok, minden lejátszódott bennem, hisz hason alszik.
Már az overált vettük, amikor melegnek éreztem. Visszavetkőzés, lázmérés, 39 popsiban. Klassz, gondoltam, de a vérvétel miatt nem adtam lázcsillapítót.
Hematológián 5,5 órát töltöttünk, közben voltunk fülészeten, de minden rendben, pici pirosság a fülében, de attól nem lehet láz.

Vissza kellett telefonálnom a CRP eredménye miatt (az utal arra, hogy van-e gyulladás a szervezetében), de 1-es lett, ami azt jelenti, h nincs gyulladás, tehát nem kell antibiotikum.
Du. 4 körül értünk haza, akkorra már 39,8 volt a láza popsiban. Azóta a fülét melegítem, Nurofent nyomom belé, nyüszögünk, csimpi van.
Péntekre lesz meg a vas eredménye, ill. vissza kell mennünk fülészet és hema kontrollra is.
Röviden ennyi, megpróbálok rendesen jönni, bár most én vagyok dögrováson, s főzni is nehéz... határidő meg megint péntek a munkának.
Teszek első-s képeket...

tapsi-tapsi

megvan a lépcső is

felálltam!