A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Viszaaludt.

Státuszjelentés:
Jól vagyunk. Melinda éli világát, nagylány módjára, nagyon önálló. Szopikor odabújik vagy hozza a könyveit, szóval ez majdnem mindig hármasban megy. Megérteti magát és egyre dörzsöltebb, még a sima énekhangra is táncol. Születése után nem látott táncolni és én nem mozgattam folyton, de azt hiszem nagyon erősek az emlékei a magzati korból is a lüktetésre, én több mint öt hónapos korunkig tanítottam vele, meg próbára jártam.
Eszter mosolyog ha beszélek hozzá és kis hangokat ad ki. Korai talán, nem is igen hittem el, de többször próbálkoztam és mindig csinálja és nem csak nekem. Teljesen más a tempója mint Melindáé volt. A fiziki növekedésben is: hat hét alatt másfél kilót hízott, úgyhogy most hat kilót nyom és már nem jók rá a kisebb hatvannyolcas ruhák. Nagyon szerencsém van, hogy 9-10 óra körül leteszem este és csa öt körül kér enni. Ami ugyebár nagyon baráti. Persze kelek gyakran megnézni -ott van a kiságy mellettünk.
És ebben az alvás-témában csak újra megerősíteni tudom Enit, aki szerint sok minden függ a gyerektől is. Mer én semmit nem csináltam, hogy Eszter így aludjon. De Melindát pl. most le kellett szoktatni arról, hogy fél liter és még több folyadék elfogyasztása közben aludjon el. Nem szomjúság miatt ivott ennyit esténként, és többször is tisztába kellett tennem éjjel. Szívtam a fogam. Aztán néhány este üvöltött egy-egy félórát, de lekapcsoltunk tévét, világot, és most simán elalszik nincs hiszti se. És ő velünk alszik. Úgyhogy alakítható is, és alakítandó, de azért sok függ a gyerektől.

Hát ilyenek. Én néha begubózok, mert rajtatok kívül nem váltok szót senkivel napközben, este Apjával persze, de az megint más, család nem nagy, most az unokahúgaim itt voltak, velük nagyon jó. És nemsokára szülni fog az egyik, már tervezi. Alig várom.
De alapvetően nincs panasz. Ha már nagyon kész vagyok, magam elé terelem a gondolatot, hogy "Örülj, hogy nem betegek a gyerekeid".

Folyt. k.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!!! Végre!!! Igen, ezek a nagylányok valahogy gyorsabban fejlődnek. Villő is úgy néz, figyel, annyit van ébren, mint Bene 6 hetesen kb...

Borsa, Borsika
, én is halat ettem végig most a terhességem alatt, az nem is jött ki! :)

Lányok, köszi a blogdicséretet. Mondjuk a képek magukért beszélnek :) De muszáj volt kommentálnom. Férjuram megjegyezte, hogy tök jó, de észrevehetően más a stílusom, mint Benénél. Akkor pajkos volt, most olyan eufermizálóan őszínte... 2 gyerekes, kissé fáradt anyuka, aki azért örül! :) Igaza van! De korántsem vagyok olyan fáradt, mint voltam Benével.

mtunde

Ja, Borsa, megmarketingeltek a képek, és valami szezonális baconos-sertéses-mecfarmos akármit ettem. Jó volt, de BigMac is lesz előbb utóbb... Bár Bene miatt nem holnap! :)

mtunde

Tünde!
Hmmmmm :D

Memme!
De jó hallani rólatok! Hát igen szép parapéterek :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Témák:

Kilók: nos, az én táncos 57 kilóm után meg-megríkat amit a tükörben látok meg a mérlegen. Ha annyit tudnék és ÚGY mozogni, mint amikor tanítok, akkor menne le, de hát most szopi van. Ennem kell akkor is, ha nem én meglennék nélküle. Tudjátok milyen komikus volt, hogy szülés után már rámjött a terhesnadrágom? :? Sebaj, már csak húsz kilót kell leadnom...

Otthonszülés:
Én azt gondolom, hogy nem csak az otthonszülésről, hanem általában véve a szülésről kell megváltoznia a közgondolkodásnak. A szülő nőkének, az orvosokénak, a szülésznőkének. Szerencsé(nk)re ez sok helyen már megtörtént. De tényleg nem az itt a fő kérdés, hogy otthon-e VAGY kórházban. Hanem, hogy akárhol, de úgy, hogy messzemenőleg a vajúdó nő és a magzata érzéseit tartsák szem előtt, azt, hogy akkor tudunk természetünk szerint, háborítatlanul szülni, ha biztonságban érezzük magunkat, nem kételkedünk magunkban és akkor csökken a komplikáció esélye. Merthogy ez a történet nemcsak a testekről szól.Természetesen vannak esetek, amikor kell a beavatkozás és klassz dolog, hogy ma már olyan esetekben is megszülethet egy baba, amilyenben régen nem tudott volna. De fontos, hogy hagyják a nőt szülni, háborítatlanul, és a nők is tudatában legyenek annak, hogy ez így is mehet. Van, akinek a háborítatlanságot és a biztonságot az otthona nyújtja. Ott tud komplikációmentesen szülni. Van, akinek egy bizonyos kórház egy bizonyos csapata. A lényeg, hogy lehessen választani.

Kép

Kép

Kép
memme

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:25-kor.
Vendég

Barbi!
Mivel nem akarunk úgy járni, mint kedves barátaink, akiket elhívtunk, hogy elmondjuk Kata közelgő érkezését és a 3 éves kislányuk ha mutattuk, hogy a hasamban a baba akkor mondta, hogy „nem” és a mamája hasára mutatott. Végül persze nagy röhögés közt a kb. 5. mutogatás után elárulták, hogy ők is babát várnak még előttünk, csak nem akarták még elmondani. :D:D:D:D:D Szóval!!! Érted???? :wink: :wink: :wink: Tudod! A lányok nagyon cserfesek! :wink:

Borsika!
Hát akkor csak hajrá és hangold rá magad! :D én azt is kértem a lányoktól, hogy ők repesszenek burkot, mert azt hallottam, hogy ha ezt ők teszik, akkor felkészültek a világrajövetelre. :D megtették. De ez lehet egyébként is így lett volna. :D

Adri!
Igen. Babanetnek hosszú a képes vonalzó :evil: szegény lányokét is le kellett vennem :evil:
Lányok megvannak. Nagyon élnek, amit én most kicsit rosszul viselek. De így jó. :D Fránya Vörös. Már nem tudom mikor vegyem be az Elevitet, hogy bent is maradjon. Ma is vártam reggel 1,5 órát, majd bevettem erre …. :evil: már nagyon vágom a cm-t :lol: Csak zacsival a kezemben megyek bárhová :lol:
Beköpéseknél majd jegyzetelek! :lol: :D

Lilluska!
Örülök, hogy jól vagytok és hogy bepótolják a kiesést! Sajnálom hogy Ti se úsztátok meg! :oops:

Memme!
Jó hallani, hogy minden rendben. Szépen fejlődik Eszter. Csak így tovább! Az a pár kiló meg le fog menni!!!

Eni!
Igazolatlan hiányzás!!!! :D csak egy pár szóra legalább!!!!

Ancsa!
Már Lara után szaladgálsz??? :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Gyuzsó, nagyon jól, esett, hogy hiányoltál!!! Köszönöm!

Bocs, hogy nem voltam, de nagyon pörögnek az események nálunk, s a munka is határidős állandóan. :oops:

Sajna név szerint nem nagyon tudok reagálni, mert Kisjankó szülinapjánák lemaradtam, de utólag is sok boldogságot Jankónak és Viktornak!!!

Kriszta, őszintén sajnálom ami történt, remélem hamarosan könnyebb lesz...

Gátvédelem: nekem mind a kettőben volt részem, Ádámmal csak szépészeti öltések voltak (ezt mondta Teleki doktor), 2 db, s ég és föld a kettő! Nem is a varrás, az utána történő mozgás, ülés stb...
Csak ajánlani tudom, de hát a helyzet adja, hogy lehet-e. Sztem a kórházban a szülésznők támogatják.

Baba kilók: Ádám 2700g-mal született, s majdnem lefogyott 2500 alá. Akkor nem volt semmi problémánk ezzel a mérettel, a 2900 még nem vészes súly.

Mama kilók: sajna nekem a szülés előtti súlyomhoz képest kb 6-8 kg plusszom van. Ameddig szopi van, addig sztem marad is, mert nem szeretnék fogyózni. Majd utána beindulunk, bár én a fogyókúráknak nem vagyok híve, csak a rendszeres mozgásnak. Jelenleg hétvégén futok Ákival 5-7 km-eket. Nem megy könnyen még. Az idei célom ősszel egy félmaratoni táv lefutása. Bár jelenleg a tavaszi Vivicitta futás 12 km-én is meditálok...

Otthonszülés: soha, nekem szerencsém van, én imádtam bent lenni a kórházba, sztem kell az a pár nap több gyerek mellett, hogy egymásra hangolódjon a baba és a mama.

Linocs, Ádi a 37. hét végén érkezett. :wink:

Magunkról: Ádi elindult előrefelé négykézláb (ezt talán írtam), azóta fel is áll mindenhol, de nem tud leülni, csak huppanni. Jön a negyedik foga, az egyik felső metsző már áttörte, a mási duzzad erősen.
Ákosnak megkezdődött a fogváltás... épp időben. :roll:

Péntekre volt beütemezve a hematológia kontroll. Reggel mentem be hozzá, és a hányásában feküdt... gondolhatjátok, minden lejátszódott bennem, hisz hason alszik. :shock:
Már az overált vettük, amikor melegnek éreztem. Visszavetkőzés, lázmérés, 39 popsiban. Klassz, gondoltam, de a vérvétel miatt nem adtam lázcsillapítót.
Hematológián 5,5 órát töltöttünk, közben voltunk fülészeten, de minden rendben, pici pirosság a fülében, de attól nem lehet láz. :? Vissza kellett telefonálnom a CRP eredménye miatt (az utal arra, hogy van-e gyulladás a szervezetében), de 1-es lett, ami azt jelenti, h nincs gyulladás, tehát nem kell antibiotikum.
Du. 4 körül értünk haza, akkorra már 39,8 volt a láza popsiban. Azóta a fülét melegítem, Nurofent nyomom belé, nyüszögünk, csimpi van.
Péntekre lesz meg a vas eredménye, ill. vissza kell mennünk fülészet és hema kontrollra is.

Röviden ennyi, megpróbálok rendesen jönni, bár most én vagyok dögrováson, s főzni is nehéz... határidő meg megint péntek a munkának. :oops:

Teszek első-s képeket...

Kép tapsi-tapsi

Kép megvan a lépcső is

Kép felálltam!

Kép
Kép
Kép
v30

Vali
Gyönyörű ez a szöszke fiúcska. Remélem hamarosan rendeződnek a dolgok körülötte. Nem tudok mást írni. Kitartás!!!
Mennek a gyógypuszik!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Na most már tényleg vége a szülinapozásnak 8)
Mindenki volt akire számoltam.

Adri: Igen az a henger 2 sátorhoz van,de nem a miénk csak a szomszéd gyerekek áthozták és itt hagyták megörzésre :lol: :lol:
Tortákból a túróbomba izlett a Viktornak a legjobban,ez anyukám új találmánya. :lol:

Még egyszer köszönöm a köszöntéseket,nagyon aranyosak vagytok.
Minden betegeskedőnek küldünk gyógypuszikat
Minden hófordulósnak boldog hófordulót kívánunk.

Holnap megyünk a kardiológiára a Viktorral, a mamám kisér el minket,mert a férjemnek dolgoznia kell. :roll:
Kicsit aggodom is miatta.
jó éjt mindenkinek
V

valentina

Vali!! nagyon remélem hogy hamar rendbejöttök!!!5,5 óra várakozás????úristen! :evil: szegénykéim!!!pláne amikor beteg a gyerek... határidős meló??? már dolgozol??? hogyhogy??? és mivel is foglalkozol??

Memme!
jó hogy te is jössz!!!jó hallani rólatok is!!! :D :D :D Melinda mit szól Eszterhez???

Lilluska! ti hogy vagytok??? és hogy álltok babaprojekttel, ha jól emléxem ,ti is tervezitek mostanság...

Ancsa?????
Kriszta?? ha tudsz gyere....
Vendég

Emano????
Vendég

Sziasztok!
Gabi,köszi a hiányolást....
Vagyok ám, csak a "doromboló kiscicámat" bűvölöm , hogy köhögjön!!!!Borzalmas, mint darthwader (így kell írni? :oops: )....
megpróbálok majd visszaolvasni.........nem ígérem, hogy ma....

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok, én is beköszönök.....

Jaj, Vali, ez a 39.8-as láz nagyon durvának hangzik, főleg hányással párosíva. Agyréééééém. Meg a várakozás egy ilyen kicsivel..... no comment..... mielőbbi gyógyulást nektek!

Veronikusz drága, hol is laksz? Csak hogy merre célozzak a puskával rókakomát illetően.

Memme: látom, zajlik az élet nálatok is.... Fotók?

Olyan jó volt olvasni a szüléssztorikat, talán a héten én is írok egyet, ha itthon leszek alvásidőben. ( merthogy máskor képtelenség)

Szülinaposok, hófordulósok, névnaposok: mindenkinek sok boldogságot és puszit - nem részletezek, ( mert nem is tudnék) és senkit nem akarok kihagyni! Tudom, így kicsit személytelen, de hát csak lihgtos üzemmódban vagyok mostanság.

Csajok, én tiszta hulla vagyok..... Tegnap is ma is új ház, bútorösszeszerelés, takarítás az az igazi csempelemosásos, hatszori felmosásos és még mindig por van fajta........ És emellett a két gyereket ellátni, nagyiktól összeszedni vagy épp ha velünk vannak akkor meg ugye nehezebben haladunk. Kupi itthon, kupi ott...... és még a neheze - az átcuccolás - hátra van. Ingerült vagyok én is, B. is, ma is jól megsértett Na, de nem panaszkodok, csak vége lesz egyszer. Azért már szépülünk
Beni taknyos, s valszeg a fogai is kínozzák, extra nyűgös mostanában és van hogy 20-40 percet sír és semmi nem jó neki. Panadol után meg megnyugszik.

Na, megyek, Szandit beimádkozom az ágyba.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Adri,
köszi, minden ok, csak Jankó mama csütörtökön haza, és megfogadtam, ha már mindent kivasalt meg kitakarított, próbálom fenntartani az állapotot. Nem fog sokáig menni, de egyelőre királyságos vagyok...szóval vagy babanet vagy háztartárs :roll: ...
Ja! Matykó menő csávó, szó szerint, gratulálok!! Ne lepődj meg, ha köv. hónapban már hozza haza a csajokat... :)

Gyuzso,
gyertek, gyertek(bár én azt mondom, nagyon húzos lesz ez gyalog, annak ellenére, hogy tudom, milyen kemény vagy), majd mondd, hogy mikor.Nagyjankó általában itthon, legfeljebb hazaszállít majd Benneteket. Kedden 8:30-ra viszem Jankit a hároméves kötelezőre, meg valamikor fodrászhoz is el akarnék jutni, más fix program nincs a hétre.

Balu, Ádám, jobbulást!!!

Gyors gátvédelem: Első szülésnél vágás-bár nekem a gátseb sosem okozott túl nagy kínlódást, a nemi élet hónapok múlva volt csak a régi.Második szülésnél meg akartuk próbálni, de Tóth doki nem engedte, mert ha jól emlékszem, magasnak találta a gátat(remélem, nem írok túl nagy hülyeséget), szóval vágni kellett kicsit, a seb szintén nem volt vészes, nemi élet már elsőre is tünetmentes volt.Az életem most már nyitott könyv előttetek... :oops:

Bocs, de most ennyire futi, megyek még elmosogatni...

Ja, Tünde!! Kerekedjetek!!!! Írok majd még, holnap igyekszem...

Kép
Kép
paklincs

má'hogy kerekedjetek fel és jöjjetek...mielőtt még azt hiszi valaki, hogy megint babát vársz... :roll:

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Isten Éltesse a szülinaposokat: Gabit, Jankót, Viktort!!

Kriszta:
Fogadd őszinte részvétem :cry: :cry:

Vali: Nagyon jók a képek a kis szőke hercegről.

Memme: Jó olvasni. Örülök, hogy jól vagytok, a kilók miatt ne aggódj, majd ha már nem szoptatsz, akkor lemennek.

Adri: Gratulálok Matyinak a járáshoz!

Cancan:
Örülök,hogy te is jelentkeztél.

Borsika: Szerintem a 2900 gr teljesen rendben van. Az én fiam a 37. héten született 2700 grammal és semmit baja nincs és nem volt. Mondjuk az elején nagyon sokat hízott, hogy behozza a "lemaradását".

A fényképek nagyon aranyosak.

Ne haragudjatok, hogy másnak nem reagálok, de megyek aludni, mert kivagyok. Petikém nagyon csimpi már 2 napja (Zsuzsi után szabadon :lol: ) és hőemelkedése van, ráadásul az éjjel vagy 6X kelt és alig akart visszaaludni..

KépKép

KépKép
cukorfalat

Emese! Nos, én is sokszor a babanetet választom háztartás helyett, de azért mégiscsak néha muszáj azt is. Pláne, ha már van valami rendféle, úgy megtartaná az ember... kerekedek majd, de nem pocakban :D

Gátvédelem császáros szemmel :wink: szóval ciki-nem ciki, de csaszi után is nekem gázos volt a nemi élet hónapokig. Most nem tudom milyen lesz :) nekem is tartani kell a 6 hetet :)

mtunde

jó reggelt!
ma én vagyok az első????

többiek?merre vagytok??
Eni?????téged ,már napok óta nem hallak,,,
Emano!! nagyon szorítok hogy mostmár gyertek ki belőle!!!!
remélem mostmár tényleg gyógyultok!!!!Hajrá BAlázs!!!! :D :D :D kitartás anyucinak!!

Heni! jó rólad is hallani!!! elhiszem hogy kivagy. egy építkezés mellett már az is luxus, ha az embernek van 1 perce h leüljön...de mostmár hamarosan cuccolhattok!!!! aztán majd kérünk fotókat is!!!!ez a többszöri "portalanítás" ismerős nekem is.,. :? neked is kitartás! hamarosan már csak élvezni fogjátok az új otthont ! ne felejtsd el majd megszámolni a szoba 4 sarkát!
Vendég

kis tavaszváró
Kép
Kép
Kép
Vendég

Emano! majd ha lesz kedved nézd meg...
http://www.members.lycos.co.uk/aooops/smiley-index.htm
Vendég

Szerdán megyek a turiba, a Nagymező utcába nem tudja valaki mikor hoznak friss cuccokat???
Vendég

Gáttéma
Ha már szinte mindenki leírta, én is elmondom.
Engem mindháromnál vágtak. Marcinál repedtem is egy kicsit ennek ellenére, mert túl gyorsan jött és nagy volt a feje.
A varrást kicsit kellemetlennek éreztem, de utána tudtam ülni és nem okozott más téren sem problémát :lol: . Matyinál szóba került a gátvédelem, de egy kicsit akkor is vágtak.
Egyetlen dolog volt még kellemetlen, a két fiúnál felszívódó varratokat kaptam. Több hétig tartott, mire kipotyogtak és egy kicsit szúrt is. :oops:

Cukorfalat
Petikédnek jobbulást!

Meg persze a többi betegeskedőnek is!

Vali, Emano, Borsa
Gyógyulgattok?

Gyuzsó
Ma is sétáltok, vagy usziba mentek? Esetleg a holnapi bulit készíted elő :wink: ? Már nem tudom ám követni a programokat! (néha a miénket sem :evil: )

Gabi
Jók a képek!
Nekem nem sikerül ekkora méretben feltölteni :cry: , te hogy csinálod? :?:

Rólunk:
Megint két éjszakát buliztunk, egyet aludtunk. Hát nem valami jó arány, ráadásul a két nagy is nyűglődött a hétvégén. Lehet, hogy van valami a levegőben? Nem szeretném, ha betegek lennének.

Sziasztok

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Köszönjük a dícséretet és a pozitív energiákat!

Heni, az építkezés, költözés megviseli a családot, az biztos. Tudom, mi is építkeztünk. Tudod, mint mindig, ilyenkor is a feleségeknek kell az okosnak lennie, és elsimítania a nézeteltéréseket. Biztos mind a ketten türelmetlenek vagytok már, neked meg ott vannak a gyerekek is. Kitartás, hamarosan birtokba vehetitek a szép új házatokat!!! Milyen jó lesz!
Tudom szégyen, de nekünk még mindig vannak 1-2 helyen festéknyomok a 1.5 évvel ezelőtti tetőtér beépítésből... :oops:

Emese, mi is van a vasalással? Gyűjtöm ám a ruhákat rendesen, hátha egyszer bekopogsz! :D
Elvileg, ha odajutok, én mindent ki szoktam vasalni a fehérneműkön kívül... még a törölközőket is... :roll:

Tanácsot kérek! A 3 napos láz milyen gyaran ismétlődhet? Mára már rendbe van Ádám hője, csak nyűgös kicsit. 1 hónapja is ezt játszottuk el. Létezik, hogy ilyen gyakran benyalja?

köszi

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, Gabi és Veronikusz és mindenki (csak nemigen olvastam vissza)… Igazolatlan hiányzás

Heni, remélem, Benitek hamarosan jobban lesz, múló rossz állapot. Nagyon drukk a mihamarabbi „alagút végéhez”.
Memme, szeretem a gondolataidat. Melinda viselkedése nekem erőt ad, és önbizalmat, hátha majd nálunk is. KicsiEszter méretei tökéletesek, szép kiscsaj.
Vali, nagyon gyors gyógyulást Ádámnak, nagy gratula az álláshoz, olyan ügyi

Benőke próbálkozik új napirend kialakításával. Nagyon megkínlódunk vele. Illetve elmúlt egy héten ismét 5-6x ébredünk éjszaka, tuti megint egyszerre jön vagy 3 fogacska. Nappal, ha nincs nagy balhé, akkor egész jól szórakozunk. Felváltva motorozunk, mosógépet tekergetünk, bekapcsoljuk a sütőt, kipakoljuk a konyhaszekrényt… Elképesztő. Bene mióta kétlábú, azóta persze nem is akar babakocsiban utazni. Úgyhogy kb egyik szülő tolja a babakocsit, másik szalad a gyerek után, így nézünk ki. Benedek kezét nem szabad megfogni, ha jár, teljesen „önálló”, legnagyobb örömünkre. Apja szabin volt, együtt voltunk 5 napot, férjem fáradtabban ment ma dolgozik, mint valaha
vbea

Kép

Kép
vbea

altatok, így gyors leszek :lol:

Vali,
a 3 napos láz elvileg életre szóló védelmet ad...nem tom, mi lehet Vele.. valami mást nyalt be? :roll:

KépKép
Kép
gyuzso

Eni!
a hiányzás megbocsátva ha apuciztatok :lol: :lol: :lol:
Bene még helyesebb mint volt :D :D :D Édes a banános kép (is) :D fodrásznál is volt a nagyfiú? :D

Adri!
remélem nem lesz semmi bajotok! Jó egészséget nektek!
Mi is már 2 hete nyüglődünk egy megfázással, ráadásul Szofi is bulizott és letépte a hálózsákját, úgy takargattuk a férjemmel éjszaka. Úgy néz ki kevés sikerrel, mert most megint jobban folyik az orra és még mindig szárazon köhög egy picit. Kata meg utál felöltözni. Mindig tépi le magáról a ruhát. :evil: Most Béreseztünk 10 napig, ma kezdjük a Broncho Vaxomot 10 napig. Már nem tudok mit kitalálni. :oops: A bölcsi múltkor hazazavarta őket egészségesen, most meg szóltak, hogy ha nem megyünk, megy más helyettünk. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Szétrugnám a hátsójukat! :twisted:

Cukorfalat!
:oops: :cry: Jobbulást a kis Druszánknak!!!!! Küldünk expressz gyógypuszikat!!!!

Heni!
jó rólatok is hallani! :D Kitartás a berendezkedéshez, takarításhoz! Utána olyan jó lesz! :D
köszi a segítséget! Dél Budán, a Lágymányosi híd budai oldalán lakunk és csak úgy vöröslik a sok zsivány!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Vali!
Szegénykém.... ez a várakozás botrány! Gyógyuljatok mihamarabb gyönyörű Ádám! Jó hogy jöttél ha tudsz gyere gyakrabban.

Nálunk éjszaka 38 7 nagyon nyügi nagyon anyás a doki néni szerint a 3 napos lázat pusziltuk be remélem hamar jobban lesz :(

Később jövök!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Eni! de jó végre titeket is látni!!!nagyon jók aképek!!! :D :D
remélem fogmanó hamar elintézi és kibújnak a fogacskák,aztán majd tudtok aludni....Benedeknek de jó hintalova van, vagy inkább rénszarvas?? :lol:

Adri! milyen képnézegető ill.szerkesztő programod van? én erre az irfanview-t használom, és abban tudom állítani a képméretét.
de elvileg bármilyen is van, keresd a kép átméretezést, és ott betudod írni pl: 600 pixel x 450 pixel.és elmented másként,hogy az eredeti képed mérete ne változzon.
de majd ha akarod írok priviben, csak mondd milyen progit használsz?
Vendég

Sziasztok!

Cybervírus terjeng??? Ennyien betegeskedtek???
Gyógypuszi mindenkinek!

Eni, Adri és a nemalvósok kicsiny tábora....
Mi is kb 1 hete nem alszunk, először ugye a nátha miatt, de most már elvileg jól vagyunk, csak 2x szívjuk a nózit, mégis kismilliószor ébredünk éjszaka... :roll:
Szerintem Áron szolidalít Veletek... :D
Éjszaka 1/2 2-kor keltünk, azóta buli van!!! kb 30 percet aludt azóta...
Fogakra tippelek és frontra (telihold?), mert az én fejem is majd szét hasad 2 napja!

Eni
De jó, olyan régen voltál!
Mekkorát nőőőőt Beni! :D Mióta megy? Lemaradtam...

Veronikusz
Most nézem a vonalzódat mindjárt a 10. hétben leszel. Utánna rögtön itt a 14.!!! :wink:

Vali
Ilyen lázas gyerekkel sem engedtek előre??? Szegény olyan rossz látni Őket, hogy szenvednek! Gyógypuszikat küldünk!!!

Steffi, Orsi, Zsu
Mi újság, meggyógyultatok? Fogacskák?
Zsu ha közelebb laknánk, milyen jó kis távokat sétálhatnánk...én már azt is tudom hány léc van az utca végén a kerítésen annyiszor láttam...

Linocs
Legalább 2 naponta tessék bejelentkezni! Nem lehet bennünket ilyen izgalomban tartani!

Lilluska
Olyan régen láttunk már képeket... :roll:

Tünde
Komolyan mondtam a címed! Elküldenéd priviben!

Kép
hanna09

barimami
Ilyen fürdéspara nálunk is volt. Zuhanyozásra váltottunk. Ez egy kicsit más élményt ad, hogy csikiz a viz. Nálunk bevált. Mopstmár szivesen ül kádba, de sajna a bőre miatt nem nagyon szoktuk:(
Az is lehet, hogy mire fürdeni viszed már túl fáradt, nem? Abból gondolom, hogy irod, utána azonnal kidől. Estleg próbáld egy picivel előbbre hozni az időpontot. Hátha segit.

veronikusz
Én ugxan nem vagyok agykontrollos (mmint nem tanultam), de teljesen igazad van. Ami agyban eldől az használ:) Szülésnél és szoptatásnál is. Meg persze bármi másban...

memme
Otthonszüléssel kapcsolatban szivemből szóltál!!!!

gáttéma
Vágtak, repedtem... A varrás ugyan sz@r volt, de itthon már simán ültem. Sajna a papás-mamással mégis vannak gondok, de ez nem a gátmetszés miatt, hanem maga a szülés miatt van :? Kicsit félek is, hogy mi lesz, ha legközelebb nem vágnak... Akkor mindenhol "tropára" megyek???? Persze intimtornázgatok, de... lehetnék szorgalmasabb is etéren...

borsika
Küldtem privit és mailt is!

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!!
segítsetek léccccci
Adóbevalláshoz mi szükséges????A drága cégem nem csinálja meg, azt modta legyek önadózó,mert jobban járok :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Hanna: akkor itt a bejelentkezés :)

Szép jó reggelt!

Reggel kicsit baglyoskodtam, de szerencsére tegnap elég sokat aludtam - úgyhogy így nem nagyon vagyok álmos.

Most jöttem a ctg-ről, uh-ról.

CTG: volt két, általam alig észrevehető, viszont a gép által nagyobbnak ítélt jósló fájásom - Fruzsi rá se bagózott az egész vizsgálatra, a fájásra se. A szülésznőm szerint ez még mindig bármit jelenthet, akár a héten is szülhetek, akár a jövő héten - de valszeg nem várjuk ki március 6-ot.
UH: hát a dokim újból csak megerősítette, hogy nem lesz kicsi Fruzsi, 4 kg feletti lánykára számít. Jelenlegi adatai:
BPD: 100
Thorax: 106
ADRI: 0,75
KZSRI: 0,53
Jó keringés. Lepény a mellső falon, átlagos mennyiségű magzatvíz.

Most nézhetem meg, melyik mit jelent - és kezdhetem paráztatni magam - na jó nem, megbeszéltem Fruzsival, hogy csak nyugodtan növekedjék, tegye a dolgát - a szülést meg majd együtt ügyesen elintézzük :)

Szép napot mindenkinek!!!
linocs

Linocs!
nekem Mészi 27.-én azt mondta, hogy Szofi kb 3 kiló lesz, erre másnap megszületett kerek 4 kilóval. :lol: Szóval ez csak sacc! :D

Hanna!
küldünk álommanókat!!! Bár nálunk is elkélne még jónéhány!!! :lol:
Igen! már csak bő 5 hét és vége!!! :shock: :lol: Ha nem baj azt nem állom végig féllábon! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vali, jaj, ez a várakozás szörnyű lehetett, ti szegények!!

Betegeskedőknek jobbulást kívánunk!

Köszi a fürcsis tanácsokat, tegnap picit előrébb hoztuk a fürdetést, ill. buborékot fújtam neki a kádban, azt nagyon szereti, mostantól ez lesz az esti program! :lol: Már csak arra kellene rávenni, h leüljön, mert áll végig, ezért Andrisnak kell fognia, én fújo ma bubikat, így készülődni közbe a lefektetésre senki nem tud :lol: de sebaj, legalább nem sír! :roll: most már csak a pelenkázás és öltöztetés alatt kell valami extra számot kitalálni, mert fekve nem szereti a buborékot és párommal már kész kabaré, amit művelünk mondóka és tánc terén, de tegnap az se nagyon használt.

Veronikusz, ja, persze, értem, majd azért ha már elmondjátok nekik, akkor kérjük a beszámolót, h mit szóltak! me ga nagyszülőkről is, sztem azért biztos örülni fognak, nem? Mikor mondjátok el? agykontroll tanfolyamon kb 10 éve én is voltam és nagyon jó, tanulásban sokat segített, de mondjuk én nem misztifikálom túl, sztem evidens, hogy ha valamit nagyon szeretnénk és sokat szuggeráljuk magunkat, akkor előbb-utóbb el tudjuk érni, ill. nagyobb rá az esélyünk! Szóval szuggeráld csak a rókát is, hátha végre békén hagy! :lol: :lol:

Eni, jó, hogy jöttél, Benőkéd ennivaló, ahogy ül a hintalován!!!!

Mi tegnap ellátogattunk az Ikeába, az az embertömeg, ami ott fogadott minket, nem volt semmi!

Gáttéma: intimtorna regeteget segít, mindenkinek csak ajánlani tudom és rendszeresen jártam/csináltam szülés előtt és igaz, csaszis lettem, de nem bántam meg, nekem olyan volt minden 6 héttel szülés után, mintha nem is történt volna semmi (bár lehet, h amiatt, h nem is történt ott, csak 3,5 ujjnyiig tágultam, utána műtét)

KépKép
barimami

Linocs
Csodás dolog gyereket várni és annyira megváltozik a világ amikor megszületnek, Mi pedig Veled együtt szeretnénk izgulni, örülni....és nem aggódni azon a babakilókon!
Nekem is azt mondták Áron pici lesz, mert alig volt pocim, de 3500kg-mal született és hosszú baba is volt, csak kevés volt a víz!Igaz nem is volt ráncos egyáltalán!
A felvételnél Sándor doki volt az ügyeletes, megvizsgált és azt mondta jó nagy baba lesz...azt hittem lepottyanok a vizsgálóasztalról!!! :roll:
Kedvenc Tóth dokim szerint nem az a lényeg mekkora a baba, hanem milyen jól tágul a Mama...
Nem szabad parázni, minden RENDBEN lesz! Szorítunk!!!! :D :D :D

Lilluska
Neked nem most volt a névapod???? Lilla, vagy nem?
Azért hátha! :wink: Boldog névnapot!!!

Kép
hanna09

Most látom, h ma dani pont 1+2+3+4 :lol:

KépKép
barimami

Olyan lassú a babanet :shock: :twisted:

van 2 db csajos törölközönk :shock: kaptuk még mielőtt Bali megszületett (válogatom a szekrényét)
ha kell valakinek szóljon
Kép
Kép eleje Kép
hátulja

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz, apa a fodrász… egyébként tényleg jól nyír, sőt anno ő festette a hajamat is. Én sokáig laktam Lágymányoson, aztán Kelenföldön. Egyedül, majd Istvánnal. Régi szép idők.

Emma, nagyon gyors felépülést neked ebből a lázas nyűgből. Remélem, jól viseled.

Gabi, rénszarvas. Rudolf. Imádja, így nézzük az Elmo világát, a Cillit bang reklámot és a skandináv lottó húzását. Ezek érdeklik. A fene tudja, mi alapján választja ki épp ezeket a remek műsorokat. Mondjuk Elmon szakadunk a röhögéstől apjával is, sőt, így kell vele beszélni, azt élvezi.

Hanna, valamivel a szülnapja előtt indult el, azóta megy. Semmi lecsücs, meg pihi, SZALAD. Ha valaki lát bennünket gyerek után szaladni leginkább árkádikea, nos, mi vagyunk. Nem tudom, másnak hogy tud babakocsiban ülni a másfél-kétéves gyereke. Bárcsak Bene is. Ismerős ez a kerítés dolog. Én már tudtam, melyik sarkon melyik bácsival, kutyával stb fogok találkozni séta közben. Aztán kényszerből elmúlt. Nincs séta, mióta költöztünk. Gyermeknek kötelező így aludnia. Nagy dolog történt velünk, és nem hittem, hogy fog valaha is. Tegnap az ötperces hazaautóút alatt bealudt, hiába énekeltem Elmot. Ezt nem szeretjük, mert megfogjuk, felkel, és eszében sincs visszaaludni (soha többet). Nos, tegnap nem kelt fel, felhoztuk harmadikra ölben, levetkőztettük, betettük kiságyba, aludt tovább másfél órát… Ma pedig beleesett a feje az etetőszék tálcájába. Ha én ezt nem a saját szememmel látom, el sem hiszem Benőkéről. Szóval, van remény.

Barbi, Benével is küzdelem minden pelenkacsere. Irtóra visít a hátán fekve. Bizti azt hiszi, altatni akarom. Hihi. De azért drukk, hogy a bubik bejöjjenek. Benci is áll a kádban. Eszméletvesztés.
vbea

Linocs,
nekem viszont Kisjankónál azt mondta Mészi, hogy 3800 körüli, 3 nap múlva megszületett 3850-nel, úgyhogy bele is tud találni. :wink:

Veronikusz,
mész végül is 3D-re? Csak amiatt kérdezem, mert asszem Mészi a 18. hét körül szokta megmondani a nemét. De én Flórkánál nagyon be voltam sózva, és ütöttem a vasat, és kb. 4 héttel korábban nem vállalva garanciát megmondta, hogy inkább lányt lát, mint fiút...Szóval, ha kiváncsiak vagytok, nézzél rá szépen, hátha kisajtolható belőle valami már hamarabb...

Kép
Kép
paklincs

Paklincs!
nem, nem hiszem hogy megyek. Inkább megpóbálok szépen nézni a torz RÓKA fejemmel :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vali,
jobbulást a szőke hercegnek!! pussssz +++++++++++++++
hihetetlen az 5,5 órás várakozás!! szörnyű!! :evil:

Valentina,
remélem Ti olcsóbban megússzátok a kardiológiát és főleg semmi gubanc nem derül ki!!!

Andi,
mit mond a doki? mikorra gyógyul meg Balukapitány?

Veronikusz,
említsd meg Mészinek, hogy eltekintesz a vizsgáló róka komával benépesítésétől, ha gyorsan megmondja Hármaska nemét!! :lol:

Paklincs,
szerda? vigyázzatok a dokinál... bár elég korai az időpont szerencsére!!! gyalog mentek vagy az Urad felvisz?

Eni,
de édes!! Rudolf komát üdvözöljük a kedvenc állataink közt!!
majd figyelünk az ikeában és az Árkádban, hogy üres babakocsival-szőke Benő után ki futkosik?? :lol: :lol:

Barbi,
4 hónapos kora óta úszunk, a karácsonyi pihi idején estünk ki a csúcsformánkból..
csütörtökön próbálkozunk majd talán újra..

Linocs,
tényleg nem számít a becsült súly! :lol:

Gabi,
köszi a hóvirágokat!! én nagyon szeretem őket!! :lol: ovis jelem volt..
itt a faluban is láttam már kertben!!

Hanna,
Mica Áronnal szolidarít, elég szörnyű éjjeleink vannak, de ez van, így ezt szeretjük!! :D

gáttéma:
szüléskor próbáltuk tóth dokit néhány poénnal kizökkenteni a rezignáltságából, így amikor a gátverrásra került sor, mondtam istvánnak:
"Kicsim, most kell szólni, hogy milyen szűkre szeretnéd varratni..!" Ezen még dr hájsz is röhögött :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Agykontroll/NLP: állítólag az is számít, hogy ne azt mondd, hogy: "ma nem fogok hányni", mert az agy nem tudja értelmezni a 'nem' szócskát, és csak a többit fogja fel (ami meg ugye az ellentéte). Tehát állítólag meg kell próbálni mindent pozitívban megfogalmazni (ma jól fogom magam érezni, ma minden bennmarad stb :D ) Na nem okoskodok tovább. Ez mondjuk nálam hatott, de a 11. hét környékén, és akkor lehet, hogy már magától múlt el.

Barimami,
esti fürcsi program nem lehet semmi! :lol:
Mostmár egyre inkább azt látom hogy kész szórakoztató centernek kell lennem, ha anyaként egy kis nyugtot szeretnék.. :lol:

Ma parketta vadászaton voltunk..hát az áraktól kicsit kiakadtunk, de valszeg marad a bambusz. Azzal van a legkevesebb macera.
Vendég

Veronikusz,
vagy esetleg közöld vele, hogy fürtöskék nem ultrahangozzák meg, ha kiböki, hogy mit lát... :D

Gyuzsó,
én gyalog rendelőig? Soha... :D A faluban csak te sportolsz távbabakocsitolást... :D Szerda egyelőre ok, bár még nem beszéltem a fodrásszal,keresem a telszámát...hétvégén rendet raktam :roll:. Ha megtalálom, majd csüt-péntekre próbálok időpontot kérni...

Jankó már a varrásnál pénzt akart adni az orvosnak, ha két öltéssel beljebb fércel... :oops: :)

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!
na alszik Bali
Gyuzsó,
szerdán kell visszamennünk reggel, addig esszük az antibiotikumot
(zinnat-gondolom neked ez mond valamit :lol: )
Hál isten egész jól köhögi fel a trutyit (néha a padlóra is kerül), viszont még eléggé szörcsög!!!!
Micu hogy van???

Valentina,
karidológia???miért?

Borsa,
Emma bébi hoyg van???És Te??

Veronikusz
ez a rókakoma......
csajszik?????

Eni
Benő nagyon édes és az a hintaRudolf
:lol:
én hintacsigát néztem a Brendonba,d e iszonyat húzós ára van :shock:

Linocs
hajrá :lol:
kórházi motyó,kész?otthon is minden kész Fruzsinak????

Emese,
hogy vagytok????

Gabi
mizu?Nagyon szépek a virágok............én a tulipánokat imádom :lol: az esküvői csokorom is az volt (decemberben :lol: :lol: )
Enci,hogy van??

többiek??????

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!
Látom nem csak nálunk van éjszaka buli! Kép

Eni
Már látom magunkat előre, mi négyen fogunk egy után szaladgálni.
Benőkéd is tudja, hogy fárassza le szüleit. :wink:
Nagyon édes azzal a banánnal.

Andi
Örülök, hogy gyógyultok!++++++++++++++++++++++++++

Fölébredt. :evil:
Ha tudok, jövök.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Gyuzso,
ezt mondtátok a dokinak gátvarráskor és nem reagált? :lol: Szerintem jó poén.
Most hívtam a bőrgyógyit, ő vette fel, semmi asszisztens :shock: Lehet, hogy holnap este már le is kapja, ahol mutatom!? :lol:
Ha nála így megy, akkor kérek új popsikat is gyorsan :lol:

Renata,
küldtem privit, de leszek még szerintem este is.
Vendég

Gyuzso,Paklincs! úgy látszik akkor APákat nagyon érdekli ez a téma, már nálunk is előjött,szintén varrásnál... :lol: :lol: én meg mondtam,hogy Apának meg a száját kell :lol: :lol:

Emano! gyógypuszik mennek, az a jó ha felköhögi!és ha még sikerül kiköpni is, az még jobb. mostmár csak jobb lesz. BAbyluuf -ot használjátok még??
Enci jól van,csak egyre nehezebb vele ha megmakacsolja magát :? elsétáltunka boltba meg a gyógyszertárba motorral, de ugye nem kell mondanom, hogy visszafelé motor,szatyor ,gyerek minden rám aggatva??? komolyan mondom előveszem a babakocsit..ki bírja ezt? csajok ti hogy csináljátok ekkora gyerekkel?Tünde?Veronikusz?Tiko? Adri? Kriszta? akinek 2-3 év körüli a gyereke?
hogy vegyem rá hogy jöjjön a saját lábán, és ne cipeltesse magát a csöpke 15,5Kg-jával? :shock:
BAbakocsit már rég nem használjuk,de komolyan elgondolkodtam hogy előveszem, mert nem bírok ennyit cipelni :oops: :oops:
csajok, ötletek??? vagy ne menjek vele boltba gyalog???
nem beszélve arról,minden kerítésnél megállunk, megnézzük kutyát,macskát, stb. hiába magyarázom, nem minden kutya olyan aranyos mint a mienk, mert ami tombol a kerítésnél,ahhoz is odamegy :?
JA valakitől hallottam hogy E vitamint kell szedni, termékenység fokozóként-Anyának és Apának is . mondjuk én szedem az Elevitet,abban van. De azért vettem, ti erről tudtok vmit??
Gyuzso? te vagy a gyógyszerek szakértője Kép
Vendég

Borsa! most ellát téged a bőrgyógyi??? mondtad hogy terhes vagy?? én maikor terhesen akartam menni ugyanilyen leszedésre, azt mondta majd szülés után...(mondjuk azóta sem mentem :oops: )
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: