A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Remélem nem haragszotok meg érte, de fel szeretném hívni a figyelmeteket 4 új csoportra a XI. kerületben. Mindegyik csoport teljesen ingyenes, előjegyzés nem szükséges! Jöhetnek idősebb gyerekek is, a hely egy játszószoba, jó nagy tér, tele játékkal.

1. Baba-mama szopis csoport. Két IBCLC-re készülő anyuka vezeti, én pszichológus vagyok, társam pedig gyermekgyógyász. Oldott légkörben beszélgetés a leggyakoribb szopis kérdésekről, problémákról amíg a gyerekek játszanak, ismerkednek. Lehetséges témák: a szoptatás menete, tejmennyiség növelése, visszatérés a tápszeres pótlásról az anyatejre, hozzátáplálás, elválasztás, alvás, szopis problémák, a szoptatás örömei, előnyei, az 1 éven túli szoptatás, tandem szoptatás, stb, stb. Minden hónap ELSŐ péntekén 10-12 óráig.

2. Szoptatásra felkészítő csoport várandósoknak. A szoptatás alapjai, hogyan kezdjük jól, az újszülött viselkedése, a szoptatás normális menete, felkészülés az első időszak lehetséges nehézségeire. Ide is jöhetnek nyugodtan idősebb testvérek, van jó sok hely és játék. Minden hónap HARMADIK péntekén, 10-12 óráig.

3. ANGOL NYELVŰ baba-mama szopis csoport. Mint fent, csak angol nyelvű anyukáknak. Minden hónap MÁSODIK péntekén, 10-12 óráig.

4. ANGOL NYELVŰ várandós csoport. Nemcsak szoptatás, hanem a babavárással kapcsolatos összes téma angol nyelvű kismamáknak. Minden hónap NEGYEDIK péntekén, 10-12 óráig.

Helyszín: XI. Bártfai u. 34/A, Korai Fejlesztő Központ
Tel: 363-0270
Megközelítés: Piros 7/173 busz a Bártfai u megállóig (Szt. Imre kórház).
Parkolási lehetőség van a környéken.

Várunk mindenkit szeretettel! Légyszíves adjátok tovább az információt bárkinek aki esetleg érdeklődik egyik vagy másik csoport iránt!

Köszönöm szépen!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szrek, áh, már nem férne bele. Mostanság Józsi trónol benne különben is :)

Macs, annyira jók a képek, újra megnézegettem, pálmafából meg tengerpartból nem tudok betellni :)
a népművész faszOBRok is nagyon különlegesek :shock: :roll: :D

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Nagyjából sikerült elolvasnom a hozzászólásokat, de most csak egyre reagálnék, mert kezdek elfáradni a sorozatos éjszakázások miatt. Most készültem el a holnapi (mai) vendégeinknek szánt tortával.

Tinu!

Tizennyolc hónapos volt az idősebbik fiam, amikor elapadt a tejem, mert negyedik hónapja áldott állapotban voltam a kisebbel. Nagyon szerettem vele összebújni, közelről nézegetni a pihés, rózsás bőrét, szagolgatni, de nem láttam értelmét annak, hogy az üres mellemet szívja. Este elmondtam neki, hogy elfogyott a tejem, most egy ideig nem is lesz, de ha szeretne, újból szopizhat, ha megszületik a testvére. Gyengéden, de komolyan beszéltem vele. Soha többet nem kérte, és nem is emlegette a szopizásokat. Kicsit fájt, kicsit belehaltam, de ennek így kellett lennie. Votivnak igaza van: egy életen át tanuljuk elengedni őket.

Igaz, hogy egy tizenhárom és egy tizennyolc hónapos gyerek között nagy a különbség, értelmi-, mentális fejlettség terén, de én azt vallom, hogy bármilyen korú gyerekről legyen is szó, a maguk szintjén mindent meg lehet velük beszélni. Ha neked már nem okoz örömet, sőt, fájdalmas a szoptatás, mond el neki, és nyugodtan válaszd el őt szépen, fokozatosan. Ha nem is értenek mindent a szavainkból, a metakommunikációnkból tökéletesen „leantennázzák” a lényeget. Azt érezni, és tudni fogja a kislányod, hogy te milyen érzésekkel közvetíted felé a mondanivalód, mennyire vagy határozott, eltökélt, mennyire akarod te magad is, hogy abbahagyjátok a szopizást. Szerintem részben azért szopizik nyugtalanul, neked fájdalmat okozva, mert érzi rajtad a bizonytalanságod. Téged szeret a világon a legjobban, ezért neki is csak akkor jó, ha neked is az. Én úgy érzem, hogy valamelyest már elbillent nálad a mérleg nyelve, csak még nem érett meg az elhatározásod.

A kis betegeknek, új és régi gipszeseknek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Ma is száraz napunk volt!

Üdvözlettel:
zsini
zsini

Jo reggelt!
Köszi a beszélgetös reakciókat (Rid, horkolás :lol: ), akkor tul nagy gáz nincs nálunk :roll: ugy értem, ha máshol is hasonloan nehezen jön össze az ilyesmi. mindig kényszerképzetem van, hogy azért melozik annyit, hogy addig se kelljen velünk lennie.... ami persze baromság, (mert imádja a srácokat) de hát én egy nagy barom vagyok. igy rám már nem marad ideje...

Barbi,
ha "gáz" van, akkor mi is kb 2-ig dumálunk, mert olyankor ragaszkodom hozzá, hogy beszéljük meg. de másnap meg ko-k vagyunk ettöl, ugyhogy... :?

Lindi,
Bajninak továbbra is sok ++++

Nuk,
Réka nagyon édes a képeken, és tök ügyesen ül!! :D

Melody,
én is üdvözöllek az ujak között, lehet h ezt eddig elmulasztottam.

KépKép
fibi

Zsan,
feltöltödés rulez, megértemelted! és hallgass dr. Votivra, egyetértek :D
fibi

sziasztok lányok,
megint csak egy röpke.

Köszönöm lányok az együttérzést, kezdek jobban lenni, de tényleg! :wink:

Rid,
a nagylányod szövegén hangosan röhögtem,egyszerűen MEGHAT, amikor ilyen figyelmesek egymással a testvérek... :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

legyen szép napotok, szépen süt a Nap, bár fúj a szél...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

csajok,
gyors kérdés: a cicijeim megint totál sebesek és fájnak ettől. Ötlet????????Homeó vagy bármilyen más kuruzslás érdekel!!!!!!!Nagyon sz*ar:-( Kösziiiii

Kép
Kép
szelloke

Szellőke:
Itt többen is a garmastan (???) kenőcsre esküsznek. Nekem nem volt szerencsém próbálni...

nukada

Nuk,
köszi, az van itthon, de Nekem semmit nem segített az elején (8hét alatt igazán lehetett volna eredménye), szóval jobban hinnék vmi beszedősben :-) És az a baj,h foglamam sincs, h most miért kezdődött minden előről (A megint olyan fájdalmasan és rosszul szopik,mint az elején :? :cry: )
szelloke

Szellőke,
ha kisebesedik, akkor valószinűleg rosszul szopizik. Kicsit lehet,h változtatni kéne a szopi helyzeten.
homeo:
graphites ch15 ha a mellbimbó berepedezett, sebéből mézsárga váladék folyik
nitricum acidum ch9 ha a berepedezés olyan, mintha éles szerszámmal ejtették volna, éles szélű, a seb alapja vérzékeny és a beteg tövis v. tüskeszúrásra emlékeztető fájdalomra panaszkodik.
(boironos kiskönyv)
és babanyál+anyatej combo rászáradni a mellbimbóra. No, meg a levegő...
zsancikant

Zsanci,
köszi,volt még pont 1adagyni Nitr.ac. itthon,és be is vettem, mert erre emlékeztem én is, amit leírtál.Hétfőn veszek majd még. Igen,gondolom,h megint rossz technikát vett fel, de el nem tudom képzelni,h hogy hogy lehet,h az utóbbi két hónapban már jól csinálta, most meg megint ennyire gáz??? Egyszerűen nem értem :-(

Kép
Kép
szelloke

Micsoda élet van itt éjjelenként :D ,én tegnap kivételesen nagyon korán beájultam az ágyba és már ki sem jöttem reggelig,leszámítva a standard éjjeli keléseket Árihoz. Igaz hogy már majdnem 15 hónapos, de még mindig felkel éjjel enni (1x), többször pedig cumi riadó van. Kiesik a szájából, egy ideig keresgéli félálmában ,de ha nincs meg akkor rázendít, egyre hangosabban , nem hagyja abba, már kipróbáltam :roll: A tejcsiről azért nem szoktattam még le (éjjeli), mert elég kicsi a súlya és úgy vagyok vele, hogy inkább egyen. :oops: Étvágyával nincs semmi baj, csak egyszerűen naggggyon lassan gyarapszik súlyra, centire az átlagnál magasabb.

Eriknek átadtam a ++++++ -kat, köszöni :D
A suliban történt a dolog egyik szünetben, az udvaron voltak, még csak nem is rohangált (mondja), egyszerűen megbotlott valami kiálló ládában és elesett. Arra hogy nagyobb lehet a baj, csak akkor gonbdoltak mikor már úgyis mentem érte 2 -kor :x Fájdogált a keze, egyik ujja dagi volt és zsibbadt..... tanítók szerint nem nagy dolog, majd elmúlik. Én mégis inkább elvittem rtg-re, a felvételen két doki tanakodott, hogy akkor most törés vagy nem törés :shock: Késődélután vissza a traumára és ott végülis a gipsz mellett döntöttek. Hétfőn kell visszamenni.
Úgy veszem észre,nem viseli meg különösebben hála Istennek, még menő is egy kicsit az osztályban 8) . Bal keze, így még írni is tud :D

Lindi,
az I.sz Gyerekklinikára "járunk", Dr. Máttyus Istvánhoz, róla zengtem ódákat. Ritka rendes doki, na! :!: ( Őt még Erikkel ismertük meg 10 évvel ezelőtt, szintén hasonló baj volt vele is, mostmár egyébként biztos hogy családi hajlam. E. még a Sotén született, és ők irányítottak át intézeten belül. Azóta már kutya baja, kinőtte ami akkor volt , reméljük Á.-nál is így lesz! )
Tornás linket köszi, még nem néztem meg alaposabban, de a cím alapján nekem kiesik :cry: Gréten akartam elkezdeni egy új tornaklubban, de az meg pechemre pár hónap alatt tönkrement és bezárt. A régi Tornászdát fogom még megnézni ha megjött a tökéletes elszántságom. Csak gondoltam , valakivel együtt nagyobb lenne a motiváció :oops: :?
Bajni hogy van? A 3 napos végén mindig jönnek a pöttyök egyébként??
Nuk,
képeken Réka nagyon édes, vidám gyerkőc lehet, látszik rajta. :P
Még nem vagyok teljesen képben hogy miért is van a fejlesztés, csak gondolom. Koraszülött volt?
Most elküldöm, biztosan kihagyom a felét amit(akiknek) írni akartam, de olyan szita vagyok :( , írás közben elszáll a gondolatom. Ajjaj :o

üdv.
melody :wink:
melody11

Ríd
szegény Dédi :( .
Egyáltalán NEM rátok vonatkozik, csak innen jutott eszembe, hogy annyira tudom útálni mikor valaki pl. azt mondja egy idős (öreg) betegre, hogy óóó, már mindegy, jobb lenne neki elmenni. Mit tudunk mi erről? Honnan a fenéből veszik, hogy csak mert valaki mondjuk 95 éves, attól még hogy áll az élethez, mit szeretne, mit érez..stb. Persze most nem a konkrétan szinte haldokló magáról nem tudó (?) emberekre gondolok, csak pl. volt a tágabb családunkban is, hogy 91 évesen néni elesett, eltörte a combját és mindenki készpénznek vette hogy akkor ennyi volt. :twisted: Akár már ki se jöjjön a kh-ból. Közben ő tele volt józan gondolatokkal, élettel, csak mindez kívűlről már nem így látszott. Jaj de rossz volt, legszívesebben képen vágtam volna a gyerekeit (60-as korosztály). Bocs, csak úgy kijött.......

üdv.
melody11

Helló!
Mel, pont most beszéltem a Férjemmel, aki leutazott most délután hozzá, hááát... Nagyon vacakul van, föl sem kel, semmi sem marad meg benne...Nem lehet sok hátra neki. Igazad van, hogy nem kell senkit sem eltemetni idő előtt, de van olyan helyzet (és asszem, ez most az), amikor azt sem nagyon lehet kívánni, hogy ÍGY sokáig éljen vki. De szerencsére ebbe nekünk nincs beleszólásunk!!!
(Anyós meg kérdezte,h megvettük-e a kabátot meg a nadrágot :shock: Sztem az izgatja,h a rokonok milyennek fognak minket látni majd a temetésen... Pedig most nem ez a fontos... És magunktól is föl tudunk kultúráltan öltözni...)
P meg, amikor hallotta,h az Apja utazik le, mondta,h "biztos minket is szeretne látni a dédi" :( :( :( Elmondtam neki,h a Dédi nagyon beteg, de ő még nem tudja,h mi lesz ennek a vége... Persze, majd azt is el fogjuk neki mondani.
Bocsánat, nem rombolom itt tovább a hangulatot, ne haragudjatok!
rídonli#

Lindi: unokaöcsi nagyon helyes :)

Johi:++++Fanni lábának!! és igen a genny irtó büdi :( a savó nemtom...

Melody: Erik kezének is ++++ ilyenkor lehet vigasztalni azzal, hogy a biztosításából vehet magának amit akar ;)

Deni, Votiv: fürdős képek kiiirály

Votiv: ez a bringás kép is nagyon szupi!És nem taknyolt el vele az elején?

Macs: még csak félig néztem végig: de szuper lehetett a nyaralás-telelés!!! A pötyi ruci nagyon csinos ;) és a sok koktél...wow

Zsan: +++ neked is!! és az ovis bulis nagyon királyság lehetett!!
és az jutott még eszembe, hogy a "fötörni" is egy tipikus pécsi szó!! :P

Lindi: Bajninak is ++++

orvos: ha két napnál tovább lázas akkor simán elviszem, mert
1. lehet a pisije a gáz megint
2. a múltkori gennyes mandulagyulánál se volt semmi egyéb tünete, csak a láz!! :shock: simán evett meg minden..ja csak büdi volt a szája, mostmár tudom, hogy erre is figyelni kell.

Ancsi, Nuk: higyjétek el, hogy egy pelusostól sokkal sokkal sokkal könnyebb pisit vételezni, mint egy 1,5 - 2- stb éves nagylánytól!!! Ugyanis náluk még akaratlan az ürítés ezzel szemben Kamilla már simán visszatartja :? Vannak trükkök, pl hassimi, vizescsap csorgatás stb stb

Nuk: két cofi :)

PGabi: Időben van Boti, nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ríd: dédinek ++++ csak ne fájjon neki semmi! Ez a lényeg szerintem.. :roll:

Tinu: lehet, hogy Tünci azért kapott rá a nagyon cumizós szopira, mert érzi rajtad, hogy te már nem akarod az egészet? Szóval ő csak azértis, hm? Ha nem esik jól akkor nyugodtan hagyd abba, senki nem kérheti rajtad ezt számon ;)

Szellő: +++++

Fibi: B szöveg :) Kamilla is néha olyanokat hadovál össze-vissza és mi is csak csodálkozunk, hogy honnan szedi??? :o :lol:

Macs: Füles és a WC! Jesz! Szerintem nálunk is annyira sokat számítana etéren ha gyerekközösségben lenne :roll: mert pl Deniéknél is és Ancsiéknál is ment a közös wc-zés és ott neki is kedve lett volna a bilizéshez, itthon meg ha kérdezem, akkor mindig azt mondja, hogy nem :? Kéne egy-két kölcsöngyerek pisiléshez :lol:

Ja és ne parázzatok má a W ülésen!!! Votiv cikkébe is az volt, hogy sok-sok más probléma mellett lehet ez gond, amúgy nem!
Kamilla is sokszor ül igy le és én egy csöppet se izgatom magam miatta...és nem is érzem magam ettől gondatlannak vagy ilyesmi :roll: :)

Pénteken meg volt a cukrosszuri boááááá de túléltem! Ráadásul egyedül mentem!! :P
Nekem is írnom kéne...ehelyett :lol:
Na el hátha van még esélyem írni pár sort amig meg nem ébred...

Rylie
rylie

Ríd
persze, a Ti esetetek egészen más, ezért is írtam.
Nagyon sok erőt Nektek, nem lesz könnyű.... (nincs ideillő fejecske)

üdv.
melody11

Ríd,
+++++++ nektek! :D anyósod meg valszeg nem nagyon tudja kifejezni az érzelmeit meg feldolgozni meg ilyesmi nem?
a gyerekek sokkal jobban tudják ezt valahogy, ne aggódjatok :D sok puszi

Kép

Kép

:D
szrekuc

HELP:
szerintetek kell-e engedély, vagy köjál hozzájárulás egy olyan programhoz, hogy pl a Campona parkolójába kitelepül egy kutyás-macskás dínom-dánom?? :roll: :roll: Ez nem közterület, merthogy a Camponáé (gondolom), de ettől függetlenül kellhet valami szakhatósági engedély? Milyen? Van ebben valakinek tapasztalata??
Pl Macs? Te mint állatszagértő tudsz valamit????

Köszi a tippeket előre is ;)

R aki íííír mint a gép 8)
rylie

Szellőke,
én anno végig próbáltam a Bepanthen, Garmastan és Avent krémeket. a csecsemős nővér azt mondta akkor, hogy a Bepát és Garmastant le kell mosni, de később itt vki mondta, hogy valamelyiket nem muszáj.
ám amit biztos nem kell lemosni szopi előtt, az az Avent, s az még hagyján, de nekem a legjobban ez a krém jött be, és persze ez a legdrágább is, úgyhogy most eleve csak ilyet fogok venni.
a Garmastan és Bepa se kidobás, mert gyerekpopóra is lehet használni.

ancsipancsi

Rylie, naná, hogy volt taknyolás, de ezért van a védőfelszerelés, már térd- és könyökvédőt is vett apjuk a Decathlonban, a bukósisakot meg fürdéshez is alig lehet leimádkozni róla, egész nap abban fő a kis agya :? :lol:

Ríd, szomorú lettem a dédi miatt :( az én dédikém 92 évesen aludt el, de azóta is nagyon hiányzik, rengeteget beszélünk róla, nagyon szerettük-szeretjük most is. A legjobban az életszeretetét csodáltam, ahogy túlélt minden háborút, gyászt, betegséget és szegénységet, az egész rettenetes XX. századot, és mégis megőrizte a jókedvét, a nyitottságát, a szellemi frissességét, és NAGYON ragaszkodott az élethez, szeretett élni. Az utolsó napokban viszont megéreztük, hogy megváltozott, csendes lett és befelé forduló, felkészült az útra, elengedte az őt ide kötő dolgokat. Bár nekünk, akik itt maradtak, fájdalmas volt, rajta nem éreztem ezt - sokkal bölcsebb volt nálunk, persze :)
soksok +++ az egész családnak!

csomó mindenkinek akartam még válaszolni, bocs h ez most elmarad, de totál kipurcantam a mai lapzártán...

votiv 8)
votiv

Votív! Jól gondolom, hogy ha megtanul a kőc pedálnélkülin bicajozni akkor a kövi lépés a „rendes” bicikli? Avagy nem kell pótkerekes, ugyi?
Olyan szép volt amiket írtál a dédiről :D 8) .

Fibi! Mi „gáz” nélkül beszélgettünk hajnalig :lol: .

Szelloke! ++++++++++++ Javulás?

Ríd! Pénzadás :? : és az tényleg jó, hogy legalább fájdalmai nincsenek (bár a legutolsó hsz-ed már nem erről árulkodik :( ) ! ++++++++++++++++ nektek
Balesetbámulás: szerintem jóindulatú vagy, s sajnos nem ez a valós ok. Csak foszlányok vannak meg az óráról, s inkább nem merek belemenni.

Melody! Éjjeli kelés nálunk is van. Szerencsés esetben 1x. De nálunk még mindig van cici. Az lesz a kövi megvonásom :roll: 8) .
Éljen a hős, menő pasi :lol: !

Rylie! hajrá írás :D

Macs! Én is zargatnálak :oops: : ha a diófán vannak zöld meg sárga foltocskák (gondolom gomba) akkor tegyünk vmit? S ha igen van vmi gyerek- és környezetbarát megoldás?

Deni! Akkor további hajrá az alváshoz :D !

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

kőc se tegnap, se ma nem aludt délben. másnál is van ilyen tünet? persze mind2 este eldőlt mint egy zsák.
gödibarbi

Hát a mai egész napos szopikihagyást (drámán voltam) megsínylette a cicim. Érdekes, eddig semmi baja nem volt, de mostanság konzekvensen a bal cicim bal fele bedugul. Majd be...ok, úgy fáj megint. Miért van ez, hogy egyszer csak elromlott? Lehet, hogy ezzel akarja azt mondani a szervezetem, hogy hagyjam abba a szoptatást? :roll:

Barbi: most arra a kísérletre gondolsz, mikor a bajba jutottak mellett simán elmentek az emberek? Az azt a jelenséget hivatott szemléltetni, hogy a sok ember között megoszlik a felelősség, illetve, hogy az emberek egymást használják információforrásnak a viselkedéshez. Ha azt látom, hogy a másik nem segít, arra következtetek, hogy biztos nem nagy a baj és én sem segítek. De ez nem a balesetbámulásra vonatkozik. Az nemtom miért van. A tippem, hogy más baját bámulni felszabadító, hiszen nem velem történik! Mi több, az emberek úgy gondolják, hogy velük ilyen úgyse történhet (pozitív illúzió).

Kép
Kép
tinu

Tinu! bulást!
nem egy kísérlet volt, hanem konkrétan azt elemezgette a tanár, hogy miért megyünk oda és bámuljuk a baleseteket. s sajna nem a pozitív illúzió :(
gödibarbi

Újabb polgárpukkasztó kutyás videó a blogon 8) 8) 8) 8) 8)

HP gáz, már a 400. oldalnál tartok, de még semmi olyan nem történt, ami a végkifejlettre utal, tiszta Lesli L. Lawrence :lol: :lol: :lol:

nukada

A változatosság kedvéért mára Gréti is beteg lett, remélem csak szimpla gyomorrontás. Dél óta semmi kaja nem marad meg benne, ma egész nap csak a hányást takarítottam, még most az előbb az ágyából is. De most már a 3 db vacsi keksz is kijött, úgyhogy remélem nyugisan tud aludni.

Bajnim viszonylag jól van, ma reggel is 39,5 fokos lázzal ébredt, de a kúp levitte picit, meg adtam neki a Panadol Babyt 3x (amúgy is jön 4 rágófoga, az egyik csücske már át is tört, úgyhogy 38 körül volt napközben. Kedve azért jó, csak kicsit bágyadtka.
Mindenesetre az esti föórdővizét megint eg ypicit langyosabbra csináltam, de nagyon nem tetszett neki. Mindkét kezével annyira fogta a kukiját (lehet az fázott neki a leginkább), hogy orral előre beleesett a vízbe ... de a kukit akkor sem eresztette :)
De kitartunk, ha minden igaz, már csak holnap lesz láz.

Remélem Gréti is helyrejön.

Én szokás szerint fordítok. A 41 tervrajzot befejeztem, a térdeimen és könyökeimen tuti bőrkeményedések lettek, fáj minden csontom. (akkora nagy rajzok, hogy nem férnek el az íróasztalon, csak a földön).
Most már csak egy 20 oldalas műszaki leírás van és VÉÉÉÉGE.

KépKép
KépKép
lindicita

Kedves Votiv, ne haragudj, nem akartalak elszomorítani!!! Jajj, most annyira sajnálom, hogy beírtam....
Amit a Dédidről írtál az tényleg nagyon szép!
És még annyit a témáról, hogy nincsenek fájadalmai, csak nagyon gyenge, és ez tulképp "szerencse" vagy mi....

Én is erre a "pozitív illúzióra" gondoltam, nincs más tippem.

Tinu, sztem nem elromlott a cici, sőt, inkább a megszokott módon termeli a tejet, csak egész nap nem fogyasztotta Tünci, és ez a baj. Nekem is vannak ilyen bajaim, B éjjel szopizik jó nagyokat, nappal meg nem ér rá, és a cici a rendszerességet szereti. Ha előtte sokat lógott rajta, akkor tuti ezért van.

Nálunk kezdődik vmi kórság, Pnek folyt az orra egész nap, meg bágyatka is volt néha, nemrég volt fönn, mert annyira köhögött, én is érzem magamban. Végülis már majdnem 2 hónapja nem volt semmi. Engystol meg euphorbium orrcsep a kezelés egyelőre, láz nincs, de sztem ovi sem lesz hétfőn.

Nuk, Réka hogy van?

Jóéjt mindenkinek!
rídonli#

Lindi, nektek is bulást! Szegény Gréti! Adtál neki vmit hányás ellen?
Bajni orrabukásán jót röhögtem, édes lehetett! :)

P az előbb fönt volt, mert erősen köhögött, sztem már a gyomra is fölkavarodott tőle. Kérdeztem,h kell-e hánynia, azt mondta,h igen, erre az Apja berohant egy vödörrel, odatartotta elé, P meg beleMONDTA,h "hapci", meg "kész vagyok". :lol:
rídonli#

Ríd! Bulást nektek is ++++
Nem adtam Grétinek semmit. Hányás ellen van egyáltalán valami?
Igaziból fogalmam sincs mit kell ilyenkor tenni. Nem is hányt még Gréti. (illetve csak 2x, egyszer, amikor agyrázkódása volt, meg 1x a lórúgás antibiotikum után)

"Hapci" :lol:
lindicita

Lindi, Ríd:
Jobbulást mindenkinek!
Réka ma nem volt meleg, nem is mértem, reggel kicsit taknyos volt, de ezzel sem kezdek már semmit, tök érzéketlen vagyok 8) 8) 8)

Azért rettegve várom a 27-ét...

nukada

Lindi, Ríd: +++++++++++++ és gyors bulást a dedeknek
kukifogás és hapci :lol: :lol: :lol:

s Lindi érdekes lehet így fordítani :D 8)

Nuk! megnéztem :lol: a mi goldie-nk sokkal rámenősebb :wink: ezért is nem blogolok :mrgreen: :lol: :wink:
gödibarbi

Nuk, örülök,h Réka jól van! Kis takonnyal ne is törödj... :)

Lindi, azért is kérdeztem,h mit adtál Grétinek, mert gondolkodtam,h mit adnék hányásra, és nemtom. (P is 2x hányt életében, egyszer köhögés miatt, egyszer vírustól, akkor nagyon, de én épp kórházban voltam Bvel, úh akkor egyedül Apjuk kűzdött ezzel, és asszem, nem kapott semmit, ja meg egyszer a kocsiban is. B is egyszer vírus miatt, de akkor a HPben kötöttünk ki, és ot tis csak fizsó infut kapott, mert kezdett kiszáradni).
Ferdítéshez+++++++++++!!!!!!!!!

Még azt akartam írni, hogy VOTIV, asszem még nem találkoztam mégy egy ilyen emberrel, aki ENNYIRE érzékeny mások problémáira, ill. érzéseire! Nagyon fölnézek rád ezért!

Na megyek, Apjuk azt mondta, ha sietek, akkor nem fog még horkolni, m ire lefexem. :D
Jóéjt!
rídonli#

NUk, ha megint 27-én lesz vmi, akkor utána kell járni vmi szám-misztikának! :lol:
rídonli#

Sziasztok!
Kicsit olvasgattam, Macs képei jóók, még úgy is, hogy engem észak vonz és nem dél, és a tenger nekem túl sós... na, hülye vagyok vagy hülye vagyok? :wink:

Nuk,
HP7: a 400. oldalon még ne várj végkifejletet, azt majd (ha n oldalas a könyv, akkor) az n- 10. oldal környékén. De addig is annyi csavar van, hogy érdemes minden oldalt elolvasni. :)

Vizilovakat nem bírta idáig cipelni a postás :(

Folytköv.
neet
neet

Minden betegnek +++, lábak, könyökök, lázak, orrok, minden javuljon meg gyorsan!
És a tavasz is jöhetne már, tűnjön el ez a hideg, brrr.

Gabi,
nem azt mondtad, hogy te előbb szoktál szülni a kiírtnál? Most akkor írjuk, hogy szüjjémá? :D
neet
neet

Neet,

ha privibe, vagy mélbe' dobsz egy postacímet, küldök neked vízilovat.
macskanyu

Tinu,
elengedést többiek jól megaszonták. Egy év felett sztem simán elengedheted ilyen szempontból. Mi néhány hóval előbb engedtük el egymást, és 3 napig nekem is szomorkás kedvem volt, de aztán elmentünk egy étterembe, ahol aperitifet illik inni, és már vigyorogtam is. :lol:

Fibi,
beszélgetés este, ded letevése után, elmaradhatatlanul. A nap alapvető része.
neet
neet

Szija Macska! :)
neet
neet

Barbi,

DIÓFÁRÓL

Rájli,
köll hozzá engedély, ÁNTSZ, rendes tisztasági, fertőzésmegelőzési tervvel tervvel.

szija Nít :mrgreen:

enyire futotta most. Gyógyuljék minden rászoruló!

csók

macs
macskanyu

ööööö.... egy "tervvel"-t számolj mínuszba.. :oops: :mrgreen:
macskanyu

Ríd: nem most kezdődött, hanem már Tünci 5 hós kora óta van, hogy időnként eltűnök egy napra és egész nap nem szoptatok. Eddig mégse okozott ez semmiféle csomósodást. Hazajöttem szétdurranó cicikkel, lefejtem és annyi. Ez a fájdalmas csomósodás csak mostanában kezdődött. Ezért csodálkoztam, hogy valami megváltozott és nem tudom, hogy miért és miért épp most.

Neet: de nálatok Eszci magától választódott el, nem? Nálunk meg nekem kell elválasztani, vagyis nem kell, csak szeretném. Olyan rossz érzés, hogy valamit megvonok tőle, amit ő szeret. Bár tudom, hogy ilyen lesz még néhány az életében. :roll:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
igen, nálunk fordítva történt, így míg én könnyeztem, ő vigyorogva tolta befelé a pörit.

Erről jut eszembe egy sztóri a homárról. Egy centrumos próbálta megsz..patni a rendes adófizető polgárt. Az meg, gyerekkel a karján nem akarta a betonba döngölni az ellenőrt, hogy a gyerek ne lássa a rossz példát, brutalitást, stb. Valaki jól be is szólt neki, h mi a fenéért kell mindentől megóvni a skacokat, ebben a való világban él és fog is élni, szóval... leszámítva, hogy én sem brutálkodok a gyerek előtt, van abban valami, amit a kedves hozzászóló gondolt.

Eszter apja pl minden evilági rosszat eltitkolna a dedtől, én meg inkább felkészíteném arra, mi is vár rá. Ma reggel pl ez volt:
Magyarázom Eszternek, hogy idegeneket sose engedünk be, mert esetleg el akarja lopni a pénzünket, játékokat. Majd tesztelem rokonok, ismerősök neveivel: Attila bejöhet? Igen. Zsuzsa bejöhet? Igen. Stb, majd: És ha egy idegen néni bekopog, h jónapot, a vízcsapot jöttem megjavítani, bejöhet? "Bejöhetsz, de ne lopj el semmit!" :lol:
neet
neet

Nuk,
ez az új kutya nem egy golden retriever vagy micsoda? (nem értek hozzá, csak ránézésre) azért kérdem, mert nálunk most ez a divat :), minden szomszéd ilyet vesz. ráadásul több mint 100 eFt-ért!!!

keresztöltéssel hímeztem Lencsének egy Hello Kittyt, amit képkeretbe tettünk és féltve őrzi :). tök jó, h ilyenre is van időm, mi?
ancsipancsi

Lindi,
van valami sodi oral, vagy mi, amit hányásra lehet adni. meg ilyen nagy lánynak már asszem daedalont is, meg homeost is. csak a kiszáradás miatt lenne fontos. mikor L. először hányt, nekem nagyon ijesztő volt. (és azóta se szoktam meg)
Bajnin nincsenek még pöttyök?
ancsipancsi

Jó reggelt csajok!

Hát, nem semmi éjszakánk volt. Gréti 2x behányt, egyszer 10 körül, aztán meg fél 1 körül, úgyhogy 2x ágyneműhúzás, átöltöztetés, harmadjára már nem jutott neki hálózsák sem, nem készültem ennyivel.

Aztán Bajnim 3 körül felsírt, megszoptattam, de azt hittem leég a mellbimbóm, annyira forró volt a kis szája. Tapintásra 39,8-nak éreztem, de 2 tized fokot tévedtem, "csak" 39,6 volt, ettől függetlenül szegénykémet hűtőfürdőnek vetettük alá. Annyira vacogott, úgy sajnáltam, de nem tudtam volna így nyugodtan visszaaltatni. Viszont reggel negyed 10-ig aludt és szinte kihűlve ébredt. Viszont pöttyök még nincsenek, de elvileg ez a harmadik nap.

Grétikének a tegnapi H ment, helyette jött F. Reggel sikerült a wc-be, aztán délelőtt hiába mondta, hogy dojsan-dojsan, nem értünk oda időben. Így a tegnapi hányásos ruci-ágynemű hegyek után ma megkezdtem a fosos rucik mosását :twisted: Végül is kell a változatosság, ami ráadásul elvileg gyönyörködtet is :lol: De kitoltam vele, és minden ellenkezése dacára pelust kapott a popójára. Bár azóta nincs se H, se F. Hátha csak ennyi volt.

Neet! Eszci dumája nagyon jó :lol:

Tesómék ma hazamehettek, szegénynek sebes a cicije, viszont bőven van tejcije :)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi:
Jajj, szegény gyerkők!!!!
Jobbulást!!!!

Érdekes, ezt írtam tavaly február 20-án:
Elküldve: 2007 Február 20 Kedd - 19:24
Ancsi, Fibi:
Remélem márc 10-én még egyben leszek, mivel alig több, mint 2 hét (18nap), én viszont ápr 16-ra vagyok kiírva... Laughing Laughing Laughing Laughing
Bár néha azt kívánom, hogy jöjjön már ki...

Nem kellett volna :cry: :cry: :cry: :cry: :? :roll:

nukada

Nuk,
ezt nem valami lakzi, vagy valami összejövetel kapcsán írtad anno?

ancsipancsi

Szellőke,
Áh, most már értem miért kérdezted az alvásos dolgot :)
Cickóknak :( pedig ++++++!! Nekem az aventes krém jött be a legjobban a sebesedésre és legalább nem kell lemosni.

Zsini,
Nagyon tetszett a bemutatkozód :) Pelenkanélküliséghez pedig gratula :)

Votiv,
Képek csudajók :D főleg, amikor LiliRóza áll tátott szájjal :D

Lindi,
Szegény gyerkők :( bulást Nekik. Unokatesó pedig cukorfalat :D

Ancsi, Barbi,
Köszi a szálloda infot :) akkor ezek szerint nem rossz választás :)

Ancsi,
Űj avatar király :D

Gabi,
Már csak 10 nap, hajrá!!! :D :wink:

Macs,
Éljen a wc-be pisilés, ügyes csajod van :D

Szrek,
Szakdolival hogy haladsz?

Johi,
Jaj, szegény Fannikád :( +++++++++++++++!!! és a genny tényleg irtóra büdi...

Zsanci,
Azt hiszem rád is rád fér +++++++++++++!!!
És tök jó, h feldobott az ovis buli :D

Melody,
Kéztörés :( Bulást Erikednek!!! Az a szerencse, h elég jól viseli.
És tényleg annyira vacak a mentolos baileys? :? Én még csak próbálnám egyenlőre, mert h a mentolos csokikat is nagyon csípázom, meg pluszba a baileyst is :) Szép párosítás 8)

Fibi,
Mesterek :lol: :lol: Beszélgetni akkor szoktunk, amikor már alszik Adél vagy hétvége van. Akkor több időnk van egy picit egymásra :)

Tinu,
Adél kb. 3 hete hagyta abba a szopizást. Egy picit bántam, mert szerettem volna a telet még átvészelni emiatt a vírusos-bacis időszak miatt, de csak is ezért. Amolyan vegyes érzéseim voltak, időnként már nagyon idegesített, aztán mivel Adél sem volt hajlandó sokat cicizni, úgy döntöttem, h abbahagyjuk. Amiatt az egy percért, amit a ciciken töltött, nem volt érdemes. Ő sem az a típus volt, aki tiltakozott, ha cicit látott, csak tényleg keveset töltött rajtuk :roll: Először egy picit rossz érzés volt :( de utána meg mégis csak felszabadító érzés, olyasmi, mint amit Neet is írt :)

Nuk,
Képek szenzációsak, mint mindig :lol: Nagyon huncut Rékád és egyre csajosabb :D
Drukk, h párod nappalra kerüljön!!

Szemüveg és jogsi:
A szemüvegeseknek tényleg kéne tartani egy pótszemcsit is a kocsiba? Párom szemüveges, de tőle még egyszer sem kérték a pótszemüveget a rendőrők. :?

Ríd,
Dédikétek :( +++++!! Anyósékhoz no comment :roll:
Pannádnak bulást!!! Hapci :lol:

Neet,
Bejöhetsz, de ne lopj el semmit :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Neet és akiknél még a ded hamar abbahagyta a szopizást :),
Szopizás abbahagyása után a rendes kajcsi mellé adtatok tápszert kiegészítésként? :?
15 hós kontrollon a dokinő mondta, h esetleg adhatok Adélnak, de ez sem igazán azért jött szóba, mert Adél leszokott a ciciről, hanem, mert nem iszik olyan sok folyadékot.
De azért most elgondolkoztam, h lehet, h mégis csak kéne tápszer. Az mégis csak rengeteg vitamint meg ilyesmit tartalmaz, amit esetleg én nem adok olyan sűrűn Adélnak. Vagy ez hülyeség? :?

Kép Kép
curse

És képzeljétek a lényeget meg nem is mesélem. Szóval Adél pénteken megtette az első 3 önálló lépését :D :D (büszkeanyaszmájli) és aztán ezen felbuzdulva szombaton beállt a babakocsija mögé és el kezdte tolni :D Most ez a 24 órás programunk, h babakocsizunk :lol: mert persze menni kell vele, mert ha elakad vmibe, akkor rázendít :lol:

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: