A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ja, megvan, Deninek nem válaszoltam még:
Bálint ovija még nincs kiválasztva, mert még sehol nem voltunk személyesen, pletykák alapján kevés itt a jo ovi. ezért irtam h a Waldorfot mindenképp megnézzük majd, de nyitottak vagyunk egyelöre.
És gyogyuljatok gyorsan!+++++

nálunk ilyen nem is tudom, milyen régen volt utoljára: Ábel csak egyszer ébredt éjszaka, és délelött meg 3 orát szunyt, ezt a feltöltödést :D
fibi

Zuzi meg hova tünt megint????? (Ancsi? miért bujkál a csaj? :lol: )

És Indi miért nem ir régota?
fibi

Fibi,

Füles nagyon szereti a bölcsit, ma reggel pl. "Szijja Annya, adj gyolsan puszit, dógom van! megyek táncolni a delekekkel!" felkiáltással hagyott a faképemnél :lol: :lol: Melóm tul.képp ugyan az, mint annakelőtte, de most még szabin vagyok, márc. 3.-ától állk be hivatalosan, kvázi "élesben". De észre fogjátok venni, mert onnantól max. hétvégénként lesz időm írni/olvasni...

Indike nem írásának okáról olvashatsz a blogjában. valahol az archivban, talán dec. eleje.

Belaktátok a kecót? tetszik? Gyerkők élvezik?

nu, mindjárt megyek a táncművésznőmért..
macskanyu

Sziasztok csajok!

Jajj, olyan boldog az egész család :) Én jobban izgultam tesóm szülése miatt, mint az enyém miatt, mégiscsak a húgom. De hogy ilyen mákja legyen. A zurát meg kizavarta a szülőszobából, mert idegesítette és a dokit is majdnem elhajtotta, mikor a fejét simogatta. Próbáltak pedig neki kedveskedni még zenével is, de azt is kikapcsoltatta, rászólt a személyzetre, hogy a lámpát is kapcsolják le, és hagyják békén. Szóval nagyon ügyi tesóm van.
A kis bébi is nagyon édes, kis mini bébi (már az én vizilovaimhoz képest), már szopizik ezerrel.

2 méhlepénye volt tesómnak, úgyhogy ikerterhességnek indult, és amikor megszülte azt is (lazán kijött, bezzeg nekem azt is rángatni kellett), a doki is meg a szülésznő is el volt hűlve, hog ilyet még nem is láttak, mert ahogy a két méhlepény össze volt nőve, minkettőn vastag ér volt, és pont a kettő között repedt meg. Hihetetlen szerencséje volt, hogy nem az ér, mert akkor ki tudja be tudtak -e volna érni időben a H-ba.

Macs! Csodálatos helyen voltatok és nagyon szép képeket csináltál, nagyon jó szemed van hozzá :)

Deni és Fibi Bálintjának boldog névnapot :)

Én ma is voltam tornázni, ma csak "laza" alakformáló aerobikon voltam. Hétfőn meg spinning órára megyek, hát erre marha kíváncsi vagyok, mármint hogy bírom -e majd szuflával. Jön egy barátnőm is és ő be is adja a gyerekmegőrzőbe a gyerekét.

Johi! Gratula az esküvőhöz :)
Nekünk jövőre lesz egy nagyobb esküvőnk, az 5 éves (polgári) háztartási évfordulónkon. Valószínűleg mi is a Trófeában ejtjük meg.

KépKép
KépKép
lindicita

Macs,
Füli a táncmüvésznö :lol: :lol: :lol:

igen, nagyjábol belaktuk, de még lesz pakolgatnivalo, ha tudunk majd venni pár szekrényt :) azért érezzük h duplaakkora a lakás, jo és "rossz" értelemben is. egész nap lehetne takaritani ha nem unnám már :lol: Gyerkök nagggyon élvezik, ezáltal (meg más tekintetben) mi is :D

mi meg indulunk bótba, gyalogosan, ezt is élvezem :D
fibi

Lindi,
tesod tényleg nagyon ügyes!!!! 2 méhlepény... :o
fibi

Te jó ég, a házassági évforduló helyett azt írtam, hogy háztartási évforduló :shock: :roll: :oops: :lol:
lindicita

BÁLINTOKNAK Boldog Nevenapjukat!!!!!

Lindi: Tesódnak hatalmas gratula!!! És éljen a kis jövevény!!! És nyugi neked is lehet még ilyen szülésed, talán harmadszorra ;)

Johi: esküvőre fel ;)

Thanks Ancsi, Zuz a mai napot, helyesek voltak a lányok együtt!
Bár Kamilla kissé meglökdöste Pannuszit de utána mindig megsimizte, hogy véletlen volt :lol: ami persze nem igaz..

Macs: hát retusáld ki a combjaidat is ! 8) Nem lehetett egyszerű Füles nélkül, de azért csak elviseltétek valahogy :lol:

Szurizós dedeknek drukk, hogy ne legyen láz!!! +++

Ríd: MÜPA Cifra Palota mindig sokaaaan vannak! De 1x érdemes megnézni.

Deni: annyira remélem, hogy nem mi vittük nektek a bacikat :cry: és ha igen akkor szooooorrrriiii és gyógyuljatok!!!
Szakdoli: hm...gyerek anyunál én meg hazajöttem írni, látod :D elkezdtem volna nézni Macs képeit de megerőltettem magam, hogy ma még nem, mert dolgom van.

Votiv: király ha a bicó igy megfekteti Istókot!!

Lindi: Bajni ügyes lépéseidhez gratula!!! És remélem nekem is lesz alkalmam kapucsínozni a fotelben amikor a két ded elvan egymással!
Spining: nekem már két ismerősöm is lefogyott vele és nem is kicsit, igaz kemény meló volt, úgyhogy én is erre pályázok majd!!

el
Rylie
rylie

Macs,
képekállatok! megnéztemámaleendőkeresztszülőket, és őkisaranyosak!!!!

receptet bitte, please! :lol:

Lindi,
hű, mekkora mák! gratula ismét.

most ajándék csomagolás, holnap megyünk Ábel szülinapra!

Johi,
GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8)
nekünk meg két év múlva lesz a 10 éves, és én is, mint Győzikéék, újat kérek, szép ruhában (minek????) és utána irány Thaiföld vagy Francia Polinézia, nászútra!!! 8)
(korrekt vagyok? :wink: )

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni ismeri e valaki dr Barna Istvánt? Úgy néz ki, hogy nála szülnék. Érdekelne, hogy másnak mi a tapasztalata, véleménye.

Üdv: Barbi
barbi30

Macs,
1. hogy ez a Füli mennyire hasonlit az apukájára!
2. az apukája millllyen NAAAAGY ember!
3. hogy neked milllllyen jól áll az a piros ruha/gatya...

tökjó!
zsancikant

Nagyon köszi Mindenkinek a köszöntéseket Bálint nevében :D :D :D

Mi is nagyon boldog névnapot kívánunk a Bálintoknak (Fibi :wink: Pocak :wink: )
Kép

Lindi :) Isten hozta Balázst, tesódéknak naaagy gratula!!!
Kép

Bocsi, nem tudtam még visszaolvasni, majd még próbálok ma jönni...
denizsa

Lindi,
mostanában láttam pár szülős doksifilmet a tévében, és többen szóba jött ez a nagy ér, ami a méhlepényen van, és hogy el lehet tőle vérezni. :( úgyhogy tesódnak tényleg jár egy nagy gratuláció, meg hogy ilyen gyorsan világra hozta a kisfiát.
a tornádért csorog a nyálam :)
ancsipancsi

Lindi,
én észre sem vettem h félreirtad, jellemzö :lol:

Rylie,
képek nem készültek a csaj buliról? :wink:

Zsan,
akartam még tegnap h aranyérre Sperti krém és intim torna rulez.

Deni,
és Te Bálintod mit kapott ajándékba?

ÉS Valentinrol senki nem ir semmit? :lol: én egy száraz jo kis vörösbort vettem apjuknak, hogy koccintsunk este. oszt jóccakát :P
fibi

Sziasztok kedves anyukák, kismamák! Kérlek benneteket ajánljatok nekem egy jó szülészorvost a Szent Imrében. Lehetőleg olyat akihez nem kell magánba járni és a szülésért sem kér pofátlanul magas összeget. Lehet egyáltalán terhesgondozásra járni a kórházba? Mert sok helyről azt hallottam, hogy vagy magán rendelőbe kell menni vagy valami budafoki sztk-ba.Segítségeteket előre is köszönöm!
gy.orsi

Ábel leült W ülésbe. ez most jo vagy rossz?
fibi

Macs,
VÉGIGnéztem!!!!!
és:
azt a jachtot én is lefotóztam még szeptemberben Trogirban. Má' odaértek??? :lol:
képek káprázatosak!

Fibi,
nálunk bölcsisnéni, aki konduktor (tehát valszeg ért hozzá) azt mondta, h amig nem tud járni a gyerek, szedjük ki a w ülésból, mert ilyenkor még puha a vápa?????, és igy deformálódhat, és ezután mondott még egy csomó értelmes dolgot, amit az agyam nem birt feldolgozni, szóval amig nem jár, addig ne nagyon engedd, utána szerinte már nincs jelentősége. És ő is azt mondta,h akkor is csak olyanoknál van komoly jelentősége ennek, akik pl. mozgásukban korlátozottak, stb stb...
hát ennyi...
ettől függ. pont ott volt az egyik bölcsis kislány anyukája, és elmondta,h Bori, amikor még nem tudott járni, igy ült, és most sincs semmi baj vele, tök szépen megy, stb..

Gy. Orsi,
sajnos én nem tudok segiteni, mert magánba jártam. De nem csak a 22. kerülteben, hanem a 11. kerültben is, a fehérvári úton is rendelnek sztimrés dokik. Közülük talán a viszonylag fiatal, Kovács Zoltán dokit ajánlanám. (hűűű, ugye Kovács???)

Barbi,
én párszor találkoztam vele, mert a fiánál szültem, volt, hogy nagyon kellemes élmény volt vele találkozni, volt,h nagyon kellemetlen.
Ezzel gondolom nem sokat segitettem, de én inkább maradok a fiánál, mert vele nem volt ilyen kellemetlen élményem. (kicsit arrogánsnak éreztem. viszont máskor meg olyan kedves volt, h nem is értettem, miért nem kedvelik egyesek. aztán megtudtam)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci! De Győzikéék eleve valami egzotikus tengerparton mondták ki az igent, nem?

Ancsi! Mivel Szolnokon eleve nincsenek nagy távolságok, tesómék max. 5 perc alatt beértek volna a H-ba, ennyi idő alatt ő nem vérzett volna el, a babóca lett volna veszélyben.

Barbi30! Barnáékkal nekem nincs tapasztalatom

Gy.Orsi! Én csak olyan orvost ismerek, aki egy a legjobb közül, ha nem a legjobb, és egyike a legdrágább, ha nem a legdrágább dokinak.

KépKép
KépKép
lindicita

Boldog névnapi szunyást a Bálintoknak!!

Lindi,
tesódnak gratula és sok-sok boldogságot nekik!!!Tornára továbbra is naggyon irigykedem,de Te már az első pillanattól szinte mindennap jársz???Nem félsz,h ez hirtelen sok(k) lesz a testednek?

Barbi,
én eddig is teljesen el voltam képedve Angi beszélőkéjén, de most aztán télleg :-)Nagyon ügyi csajszi (vagy Te is), az alvásról/cicizésről nem is beszélve!!!

Johi,
dejóóóóó is az esküvőzés! :-)

Barbi30 és Gy.Orsi,
én sem tudok segíteni, mert enyém doki megegyezik Lindiével és Ancsiéval, így Barnát nem ismerem.,de hallani jókat hallottam róla.

Macs,
hihetetlenül szééép lehetett ez a két hét! Általad kreált ruha irtó csini!!!És nem mondták még Neked,hogy mennyire jól áll,ha nincs teljesen a homlokodba fésülve a frufrud??? A medencéből kimászós képről jutott ez eszembe...

Mi: Ati jobban viseli az oltást, nem lett lázas, de egész nap alszik.
Ééééééés 1 hete nem szopizik és nem ringattatja magát éjjel, egyszerűen alszik!!!!!!!!!!!!! Jó,az éjjeli 2-es szopikor megébred és benyomok egy cumit, de ő alszik tovább!!!!Viszont nem emlékszem már,h E-vel ez hogy zajlott, mert így nappal meg kevesebb a tejem, lévén,h 11 órát kihagyott (én meg nem mertem fejni,mert nem tudtam,h szükség lesz-e rá, és az ágy is jobban vonzott) Szóval szerintetek beállok majd arra,hogy éjjel semmi nappal meg 3-4 óránkénti szopi vagy fejni kellene? :-( :S

Kép
Kép
szelloke

Ancsi,
barátnőm kicsit panaszkodott BZS-re,h tök kapkodós/figyelmetlen volt legutóbbi találkozásukkor. Te vettél észre vmi változást vagy csak sz*r napja lehetett?? Ja és Neked is Vera a szülésznőd?
szelloke

Bálintoknak boldogot!

Lindi!
Gratula a kis Balázshoz a tesódéknak!!!

Most több nincs, mert megkaptam a Harry Pottert :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT A BÁLINTOKNAK!!! :D :D :D
Kép

Kép Kép
curse

Bulásos +++okat köszi mindenkinek, jelentem hatottak :D És hihetetlen módon Bencus 1 nap alatt "lezavarta" az egészet, ma már kutya baja! :D

Szösszenet :) Energiabomba rulez! hol árulnak ilyet? :wink: :mrgreen:

Zsini :) Elúszott sorok :( de ennyivel azért nem úszod meg! :lol:

Curse :) Hű, micsoda szép súy! :D Akkor jól éreztük, Adél tényleg nehezebb Bencusnál :wink: Fogakhoz ++++++ Nektek, pedig eddig milyen jól viselte Adél a fognövesztést! És tök jó lenne, ha Ti is kipróbálnátok a táncházazást, mi is tervezzük, aztán bandázhatnánk Ríd-del :wink:

Lindi :) Tesód és a "rendcsinálás" :lol: Mégegyszer gratula neki!! Mi az a spinning? Bajninak gratula a hosszú sétához!! Nagyon édesek lehettek Grétivel!! :D :D :D

Ríd :) Baleset :( Müpát nem ismerem, de arra gondoltam, hogy esetleg kipróbálnánk ezt a táncházat mi is, már ha csatlakozhatunk? :wink: Ide be kell jelentkezni? Majd megpróbálom "beazonosítani" ezt a foglalkozást, mert kaptunk egy fmh-s progifüzetet, de abban annyi táncos dolog van, de majd így időpont alapján talán menni fog...

Johi :) Gratula az esküvőhöz!!! :D :D :D :D Mikorra tervezitek?

Rylie :) Nyugi, nem Tőletek kaptuk el, állandóan nyüzsögtünk mindenfelé :wink: Szerencsére már túl vagyunk rajta, nagyon hasonlított a decemberi nyavalyánkhoz, ez mintha az "egyszerűsített" változata lett volna, legalábbis gyorsan legyűrtük :D Szakdolihoz kitartást!!! Taliról nincs véletlenül kép? :wink:

Fibi :) Jól alvó Ábelnek nagy puszi! :D és az egyedül elalvó Bálintnak is! :D Nálunk naaagy lépés, hogy már csak ritkán dajkálom el Bencust, ágyban-elalvás-szoktatás van... (a 9.hó tiszteletére :mrgreen: ) így kicsit tovább tart, amíg elalszik, de működik és kevésbé fáj a hátam! :)
Ajándék: öntapadós célbadobós izét és pénztárgépet kapott, persze a csipogó-prüntyögő gépért megy a küzdelem Bencével :lol: Nálatok mi volt az ajándék? Megkapta a könyvet?
W-ülésbe Bencus is sokszor leül, főleg térdelésből, de aztán ált. kinyújtja a lábát és így "normálisan" ül, de lehet hogy akkor ez sem jó? :roll:

Gy.Orsi :) Sajnos nem tudok segíteni, nyugdíjba ment a dokim, akire illettek volna a paraméterek.

Ancsi :) Lencsi és a katalógus :lol: már most készül az anyaságra :lol: És ügyi vagy, pihizzél, amikor tudsz!! :D

Barbi :) Hű, Angi nagyon ügyes már!! :D Gratula neki az 5 szavas mondatokhoz és a többi tudományhoz!! :D :D

Macs és Barbi :) Köszi az érdeklődést, alvásügyileg nagyon jól haladunk! Igaz hogy most épp fogzás van, de még így is jobb éjszakáink vannak, mint előtte fogzási mizéria nélkül 8) És előfordultak már 2ébredéses éccakák is, remélem újra lesznek, ha végre kijön az a fránya fog...

Macs :) Képek óóóriásiak!!! :D :D Csak überlatinuszokban lehet beszélni róluk :wink: :D :lol: (még nem néztem végig az összeset, de ami késik, nem múlik :wink: )

Votiv :) Sztem is jó "döntés" a tesó :D Fegyelmezés nálunk is megy :lol: meg tanítgatás és egyebek. Ma pl. versenytsikítoztak a kádban, egymást igyekezetek túlsikítani :lol: igaz hogy apával enyhe hallássérülést szenvedtünk, de olyan édesek voltak, hogy meg kellett őket zabálni :lol:
Végül egy kép a srácokról: Bálint pacsizni tanítja Bencust:
Kép

Kép
Kép
denizsa

Boldogot a Bálintoknak! :)
neet
neet

Szellőke :) Atinak ++++ a szurihoz! Szupi, hogy jobban viseli! :D Sztem nyugi, be fog állni a szervezeted, én tuti nem kelnék fel ezért éjjel fejni (legalábbis amikor voltak ilyen éjszakák nem tettem és nem lett semmi bajom tőle), persze reggelre megteltek a cicik, de legalább terített asztal várta az éhes dedet :wink: :lol: Inkább nagyon-nagyon örülj és légy büszke a fiadra, hogy ilyen szépen alszik :wink: és tankolj fel annyi enerdzsit, amennyit csak tudsz! :wink: és reménykedjünk, hogy Ati megtartja eme jó szokását később is :wink: (nagyon látszik, hogy mit meg nem adnék egy átaludt éjszakáért? :mrgreen: :lol: )
denizsa

Lindi,
GRATULÁLOK TESÓDÉKNAK!!! :D :D Ez aztán szülés a javából :o :D
Azért elég ijesztő volt a két méhlepényes dolog.

Barbi,
Gratula Angi új tudományaihoz :D az alváshoz pedig kiváltképp :D :wink:

Macs,
Én is megnéztem a képeket és gyöngyörű :D Nagyon szuper lehetett :D Apával meg is beszéltük, h talán a 10 éves házassági évfordulónkon elmegyünk oda, az még 7,5 év 8) :lol:

Johi,
Hatalmas gratula Nektek!! :D :D És aztán, ha már nem titkos, akkor részleteket kérünk :wink:

Ríd,
Az ilyen beteg embereket én sem tudom megérteni :roll:
Müpában még nem voltunk.

Rylie,
Szakdolihoz kitartást!

Barbi,
Nekem a kórházi bentlétem alkalmával volt szerencsém az idősebb Barnához és akkor éppen nagyon nem volt szimpi stílusilag. De ez tényleg ne legyen mérvadó a döntésedben, mert egyszeri találkozás volt vizit alkalmával.

Valentin napi ünneplés:
Mi két éve ünnepltük utojára a Valentint és annak is az eredménye ott fekszik a másik szobában a rácsos ágyban :mrgreen:
Viszont most jut eszembe, h hetek óta szabad vagyok és még mindig remeteként élek, itt az idő :lol: Iszok is egy baileyst mindjárt 8)
Apának is már benyújtottam az igényemet nőnapra. Mentolos baileys :lol:
Na most biztos úgy tűnik mintha alkoholista lennénk :lol: :lol: :lol: 2,5 év megvonás azért már súlyos :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

A w ülést ne is mondjátok. Adél egyre többet ül így, nem győzőm a lábát igazgatni :roll:

Gy.orsi,
Sajna nem tudok segíteni, az egyedüli sztks doki, akit ismertem, elment nyugdíjba.

Szellőke,
De jó, h megúsztátok a lázat és az altatáshoz pedig gratula :D

Deni,
Szuper, h hatottak a + :D és a bandázásban benne vagyok :wink:
Srácok zabálnivalók :D és a hallássérülés miatt részvétem :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Neet :) Szia! Köszi :D Suliban mi újság?

És még nem is írtam, hogy Bencus milyen szépen mászik már!! Már nem csak 4-5 lépést tesz meg, hanem keresztülmássza egyhuzamban az egész nappalit 8) és ha elindul vhova, akkor is mászva indul és csak ritkán megy át kúszásba. Úgyhogy köszi még1x a múltkori megnyugtatást mindenkinek, tényleg csak várni kellett egy kicsit. Persze az álldogálás is nagyon megy már, szinte bmibe belekapaszkodik és feláll, inkább a "lejövetellel" van néha gondja :lol:

Na megyek, nem pofázkodok itt tovább, apa vár már és végülis Valentin-nap is van :wink: :lol:
denizsa

Curse :) Valentin-napi eredmény :lol: :lol: Akkor hajrá Baileys!! :wink: be kell pótolni a 2,5 évet :wink: :lol:

na tényleg el... jó éjt!
denizsa

Deni,
Gratula Bencusnak a mászáshoz :D akkor most már tényleg megnyugodtál :D

KÉRDÉS:
Galyatetőn volt vki ebben a szállodában? Ha igen, írna róla pár szót, h milyen?
http://www.hunguesthotels.com/hu/hotel/ ... mi_fontos/

Kép Kép
curse

Deni,
jaj mennyit változott Bencus már megint, édesek :D én is probálok majd felrakni a köcökröl képet, az a legjobb amikor Ábel rámászik Bálintra, és dögönyözik egymást :lol: (csak az ellopott laptopon még üzemelt a képbeolvaso progi, itt meg még vmi gebasz van vele...)
Nem könyvet kapott B, hanem szönyeget :lol: tudod, irtam, hogy a Diegoban kinézte magának és nem eresztette amig ki nem fizettem :lol:

Zsan,
köszi az infot a W ülésröl :) akkor nem mindig hagyom majd.

Szelloke,
én sem fejnék a helyedben, örülj hogy aludhatsz :D
fibi

Curse,
Galyatetőt nem tudom, viszont még akartam Neked:
E délután ebéd után kb1,5 órát alszik mindennap,de majd 13 hós koráig még reggel is szunyt egyet 2órával ébredés után.Ezért kérdeztem,h még délután IS alszik-e egyet Adél.Merthogy vmikor du írtad,h lefekteted...
Deni,
gratulllla a mászásához!
jéé, Valenin nap van? :-) Akkor L. ;-)
jócak...
szelloke

Angolosok please:

current situation = jelenlegi állapot????
lindicita

Sziasztok!

Második nekifutásra talán már ügyesebb leszek, és nem tűnik el a hozzászólásom. Itt a Votiv által kért beugró is.

Isten hozta Balázst! Édesanyjának és Neki is jó egészséget, sok boldogságot kívánok!

Vidámságot valamennyi Bálintnak!

A fiaim majdnem három, illetve egy évesek. A nagyobbik a cselgáncsban, a kicsi a pofozkodásban jeleskedik, ha játék közben nézeteltérésük támad. Idilli testvéri viszonyuk egy csapásra megváltozott, amikor a kicsi is képessé vált a helyváltoztatásra, és megindult a nagyobb játékai felé. Egyszer gurgulázó nevetéssel hempergőznek, simogatják, etetik egymást, máskor fülsüketítő kiabálással adják egymás tudtára, hogy a másik persona non grata a kedvenc játék közelében. Sokat szenvedek ezektől a helyzetektől, bár örülnöm kellene, hogy egyik sem folytja magába az érzéseit. Egyelőre két dudás van a csárdában.

A nagyobbik (szőke, barna szemű) álmodozó, érzelmes, most főként dacos, és nagyon kritikus. Még alig volt két éves, amikor azt mondta nekem: „Édesanya, vedd fel a nadjágodat, mejt lejájt a szavatossága a púposnak.” (Mindenki levonhatja a megfelelő konzekvenciát.) Most kezdte érdekelni a nemek közötti különbség. A markoló, a betonkeverő nálunk is favorit. Ha felnő, malteros bácsi szeretne lenni, és így is mutatkozik be. Sokat, és szívesen segít. Kiszedi a gépből a ruhákat, remekül porszívózik, sütizik velem.

A kisebbik (szőke, kék szemekkel) harcos, akaratos természet (és még nincs is a dackorszakban). A zene, a ritmus teljes extázist vált ki nála. Szélesen elmosolyodik, és rázza magát. Egy kis szopizásra bármikor kapható, és így is alszik el. Kedvenc elfoglaltsága a ki-, bepakolás utolérhetetlen tempóban. A napokban indult el, nagyon mókás a technikája. Ezért is nevezem mostanában Robotocska bácsinak. Olyan édesek ezek a babák, ahogy ingadozva, darabosan, de teljes elszántsággal nekiiramodnak.

A TV-s témát alaposan kiveséztétek az utóbbi két napban, de azért én is leírom, hogy mit gondolok. A nagyobbik fiam megszületését követően csak ritkán volt időm TV-t nézni. Inkább aludtam, vagy igyekeztem utolérni magam a házimunkában. Másfél éve pedig a lakótérből is „száműztük” a TV-t. A számítógépen van néhány rajzfilm, amelyek bőven elegendőek. Szerintem az olvasott, illetve a könyv nélkül mondott - különösen a gyerek mindennapi kis „kalandjaival” átszőtt - mesénél nincs jobb. Nincsenek készen kapott képek, dolgozik a fantázia. Láttam már én is a fiamat tátott szájjal, teljes áhítattal rajzfilmet nézni, ez is kell, de azt is látom, amikor egy szőke, barna szemű kisfiúról mesélek neki, és csillog a szeme, kacag, fecseg, élvezi, és ez a lényeg.

Már az előző – csak sajnos elveszett – hozzászólásomban is írtam, hogy mindenkitől elnézést kérek, ha nagyon terjengős voltam! 2004. nyara óta talán 20 %-át sikerült elolvasnom a hozzászólásoknak; nem ismerem teljesen az itteni protokollt.

Üdvözlettel:
zsini
zsini

Sziasztok,
Bocs, hogy így ismeretlenül idepofátlankodom, de reménykedem hátha ezen a fórumon van esetleg Biatorbágyi és kaphatok valami információt a következő kérdésrekől:
Házat szeretnénk vásárolni ott, viszont most utánanéztem és elég rosszakat találtam bölcsi- és ovihelyzetről. Konkrétan bölcsi nincs, oviba meg nem mindenkit nem vettek fel 3 év felett. Ezt a Lakóhely szerint\Biatorbágy topicban olvastam és tavaly nyári problémázások. Állítólag idén átadtak valami új ovit. Tudtok valamit esetleg erről?
Iskola terén mi a helyzet?
És bármi más vélemény Biatorbágyról?

KépKép
bozotka

Lindi, szerintem jesz :)
és gratula tesódéknak!!! tényleg jó ki szülés lehetet :D a bébiről is berakhatnál majd képet, én úgy szeretek újszülötteket nézegetni :P

Zsanci, kicsit jobban?

Johi, wooww, ez jóóó, szóval beadod a derekad, nem leszel többé leányanya :lol: előre is soksok boldogságot Nektek! remélem Fanni meggyógyul teljesen a nagy napra, és szórja majd arózsaszirmokat előttetek :D vagy nem ilyen klasszikus szertartást terveztek? mesélj mááár :)

Gy.Orsi, szerintem is Kovács dokit próbáld meg! bár személyesen még nem ismerem (6hetes kontroll óta nem voltam nőgyogyónál), soksok jót hallottam már róla.

Ancsi, Isti bicaja a vaterán volt fent, a forgalmazó netcíme http://ariex.battanet.hu
az Árzuhanáson 2 futóbicaj is van, egy fából http://www.arzuhanas.com/B%E9bitaxik-Ka ... t6729.html
csak a bébitaxik között :shock:
ez pedig a Ratz Fratz, amilyet Lindi is vett, csak ő picit olcsóbban:
http://www.arzuhanas.com/12colosker%E9k ... 42378.html

íme egy kép, a boldog tulajról:
Kép

votiv 8)
votiv

Zsini, nem is voltál hosszú!! én olvasgattam volna még, klasszakat írsz. Képet kapunk a srácokról? :wink:

Bozotka, itt több biai is van ám! :D mindjárt itt vagyok én is. Mi 2 éve költöztünk ki, és nagyon szeretünk itt lakni. A közlekedést hamar megszokja az ember, a távolságokat is, meg úgy általában az élet menetét, ami nagyon kellemes errefelé. Főleg kisgyerekkel! A mi társasunkban 20 lakásban 14 gyerek lakik, 0-7 évesig, de a többségük 0-3, és reengeteg az új pocak is!! :D A bölcsi-óvi helyzet sajnos pont úgy van, ahogy mondtad. Bölcsi legközelebb Pátyon vagy Budaörsön, a biai bölcsi most épül (de ha most leszel pocakos, akkor se biztos, hogy kész lesz, mire bölcsis lenne a gyerkő :roll:). Óviból van már asszem 4 is, legutóbb a mi környékünkön építettek egy nagyot, újat. Ám ez sem oldotta meg a helyzetet, 100 helyre 250 gyerek jelentkezett tavaly. Akit muszáj volt (vagy volt némi rásegítése), azt persze felvették, de a kistesóval rendelkező 3-4 évesek maradtak otthon, az idén újra próbálkozhatnak. Vagy, megpróbálhatják a közeli települések óvijait, Budaörsön, Zsámbékon, Törökbálinton, Érden stb.
A rossz bölcsi-óvi helyzetet kihasználva számos családi napközi is nyílt a környéken, persze ezek fizetősek, de van egész tűrhető is, de akad lepukkant gyereklerakat is. Azért babysittert is lehet szerezni...
Egyébként a környékünkön azt látom, hogy sokan amúgy is a munkahelyük irányába viszik a gyereket óviba/bölcsibe, nem helyben keresnek. (És ahogy hallom, nem csak felénk ilyen az óvihelyzet, a legtöbb bp-i óviba is túljelentkezés van, bölcsibe főleg!)
A szomszéd kisfiú Csanás, egy másik óvis korú házban lakóval pedig átjárnak Börsre, a katolikus óviba (ami egyébként nagyon jó hírű intézmény) Kamaraerdőn Waldorf óvis is van, Érden Montessori, ezek mind 15 percnyi útra vannak kocsival - és ha már megszokja az ember a hosszabb utakat (pl. Bia-Moszkva tér 50 perc), ez már semminek tűnik. Persze más a helyzet, ha nem vezetsz, úgy tényleg szívás. Sajnos ez olyan környék, hogy ha nincs 4 kereked, totál el lehet szigetelődni. Se rokonok, se barátok, se bevásárlás... Mert ide ki egyik se jön (túl gyakran) és nem vmi nagy a választék se. Mindezzel együtt mi nagyon-nagyon szeretünk itt élni. De vszínű ebben benne vana kényelmi faktor is, hogy bármikor bevágom magam+a gyerekeket a kocsiba, és irány a város vagy a hiperek. Itthon meg séta, kirándulás, tiszta levegő, csend, fény, fák, kedves emberek... :D Nem szaporítom a szót, ha érdekel még vmi, szívesen válaszolok priviben is, malatzka kukac hotmail.com

votiv 8)
votiv

Bozotka, helyes kis Zsófi lányod van :D

na még egy képet, mert rímel Denijére (csak nálunk 20 képből egyetlen 1en se néz mind2 egy irányba) :D
Kép

votiv 8)
votiv

Ha már belejöttem
motoros család (a tesóim asszisztálnak)
KépKép
Józsi ááááll a giliszta lábain:
Kép Kép

és egy túrórudi-majszolós
Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok Anyukák!

Ancsipancsi!
Köszönöm az ötleted! A fenti hozzászólásom már bebiztosítottam.

Votív!
Nagyon kedves mosolyú, szép kisfiad van. A biciklis eszmecseréteket elég felületesen olvastam, mert nálunk most nincs aktualitása, de a kép felkeltette az érdeklődésemet. Még nem láttam pedál, és támasz nélküli biciklit ekkora méretben. Ehhez azért már kell az egyensúlyérzék. Csatlakoztatható hozzá támasztó kerék, ami segíthet a kezdeti időszakban?

Még szeretném megosztani Veletek a nagy örömömet! A kisfiam ma reggel nem kért pelenkát, és egész nap nem volt „baleset”, még a délutáni alváskor sem. Legutóbb nyáron volt pelenka nélkül, élvezettel „locsolta” a bokrokat, de a hűvösebb idő beköszöntével visszakerült rá a pelenka. Akkor még nem volt megérve a szobatisztaságra. Kíváncsian várom a következő napot. Szívesen olvasnék arról, hogy Nektek milyen tapasztalataitok vannak a szobatisztaság terén. Ha már korábban volt szó erről, akkor visszaolvasnám a hozzászólásokat.

Üdvözlettel:
zsini
zsini

Zsini, épp ez a lényeg a futóbicajban, hogy így tanul meg egyensúlyozni :) a pótkerekekre meg már nem is lesz szükség, ha ezt kinövi és átül a rendes bicajra.
kb 1 nap kellett neki mire tökéletesen megszokta, hajtással, lendületből gurulással, fékezéssel, mindennel együtt. én sem gondoltam volna! :)
gratula a száraz naphoz! :D nekünk ez még messze van, de sokaknak aktuális a topikban :)

rohadvány adóbevallás :? megint balek voltam, és az egész családét megcsináltam :twisted: jövőre inkább kifizetem a könyvelőt, de engem hagyjanak a jövedelem-nyereség minimum arányosításával :evil:

votiv 8)
votiv

Jó reggelt!

Ismét korán keltem, de ma sajnos nem jutok el tornázni, fordítanom kell 1000-rel :( És megvan a hétvégei program is. :(

Bajni tiszta láz :cry: Hőmérővel ugyan még nem mértem, de tapintásra minima 39 fok. Hajnali szopi után visszatettem még aludni, hadd dolgozzon a szervezet, meg egyébként is a lázmérő meg a lázcsillapító is Grétinél van, és így aztán mindkettőt végleg felébresztettem volna. Remélem ébredéskor nem kapok szívinfarktust a lázától. De mikor is máskor, ha nem pénteken :cry: :cry: :cry:

Deni, Votiv! Pancsizós képek nagyon édesek :) Egyre szebbek ezek a gyerekek.
Nálunk nem nagyon van együtt fürdés, mivel esténként mindig egyedül vagyok Bajni fürdésének időpontjában, így a kettőt nem merem együtt bevállalni.

Votiv! Bringás Isti és motorozó gyerkőcök is nagyon vagányak :)

Zsini! Nagyon jóra sikerült a belépő szöveged :) Én gyerekeim is hasonló korúak, és szerencsére egyre több az idilli pillanat. Játékokért nálunk is megy a harc, és úgy sajnálom Grétit, mikor valami játékba bele van mélyedve és akkor megy Bajni és beleront, összedönti, elveszi. Első reakciója persze az, hogy ellöki, de kezdi megérteni (kb 1000x mondtuk el neki szép nyugisan), hogy Bajni 1 perc alatt megunja az adott játékot és megy tovább. És olyankor olyan édes, félreáll és mondja nekem vagy magának?, hogy mindjárt megunja a Bajni, mindjárt megunja a Bajni. :)

Pelus! Nekünk nyáron sikerült leszokni róla és úgy is maradt szerencsére. Alváshoz viszont még ragaszkodik hozzá és érdekes módon reggel van, hogy tök száraz pelussal ébred, de a délutáni mindig csupa pisi, pedig az max 2,5 óra alvás.

Na ennyit levezetésnek, irány a munka.

KépKép
KépKép
lindicita

Unokaöcsi:
Kép

Kép

Kép
lindicita

Gy. Orsi!
ha egy doki a kórházban fogad (és ott csinálja a terhesgondozásodat), akkor is kell/illik neki fizetned, mert ott hivatalosan nincsen terhesgondozás. csak akkor nem kell perkálni, ha hivatalos SZTK-ba jársz. attól függően, hogy melyik kerületben laksz (XI v. XII) abba a kerületi SZTK-ban kell jelentkezned a nőgyógyászaton. ha más kerületben laksz, de mégis a Szt. Imrében akarsz szülni, akkor csak maszek doki útján juthatsz majd be a kórházba. amit én megfigyeltem, hogy az SZTK-s dokik mintha kicsit többet kérnének a szülésért, mint a többi (legalábbis eléggé megmondják a frankót), tekintve, hogy a terhesgondozást az eü keretében végzik, s abból nem csurran cseppen. bárhogy is számol az ember, nagyon drága ma már egy kőcöt megszülni.

Fibi!
én meg fürdőgolyót és Raffaellot vettem apának, aki mindenféle Szamos csokival lepett meg este, mikor hazaért.

Szellőke,
én BZS-n pont azt vettem észre, hogy soha nem kapkodós. talán ezért is túl sok a várakozási idő. a szükséges időt kell benn tölteni. elejében nekem is furcsa volt, hogy hol 5 perc, hol 20, de kiegyenlítődik. a szemei nagyon ferdén álltak legutóbb, szerintem már 2 napja nem aludt, mégis nagyon alapos volt, sőt! már kb. 1,5 óra csúszásban voltunk és velem, a szokásostól eltérően, még bőszavúbb volt, mindent kiveséztünk, magyarázott, stb. szóval nekem ellenkező tapasztalatom van, mint a barinődnek.

Curse,
én voltam és nagyon jókat tudok csak róla mondani. tény, hogy csak 4 db olyan szoba van az egész hotelban, ami nekünk bejön (nem dohányzó superior kádas szoba, azaz egy jóval nagyobb szoba, mint a többi, és kicsit drágább is. azért hangsúlyozom, hogy kádas, mert a kádas fürdő miatt a szoba is nagyobb), mert a többi kicsi, alig fér el benne a gyerekágy, amit adnak.
a kaja kiváló, Lencse minden nap degeszre ette magát. az élményfürdőben van gyerekmedence, ahova a szülő bemehet a gyerekével, ezen kívül van egy langyos vizes pezsgető, mindenféle zuhataggal és egy nagy úszómedence (amit akkor csak 1x próbáltam, mert fáztam :) ). van mindenféle szauna. legjobban az udvari szauna tetszett, ahova egy szál köntösben kellett átlibbenni a téli hidegben, s ott szépen felmelegedni. van játszószoba, ami egy kb. 2x30m2-es helyiség, tele mindenféle játékkal. Adélra még nem vigyáznának, de a nagyobb gyerekeknek már napközbeni foglalkozásokat is csinálnak. nálatok szülői felügyelettel lehet bemenni a kőcnek. mikor mi mentünk, általában egyedül voltunk, vagy max. 1 gyerekkel, így Lencse kiélvezhette a játékokat. (nem volt még akkor 1,5 éves.) ha tehetném, csak ide mennék vissza, pedig voltam már sok jó helyen.

Votiv,
áá, szóval ez futóbicaj? az nem kő! :) nekem pedálos kell majd! :)
Istók nagyon jól néz ki az ajándékán! mikor megláttam Lili 2 ágyas képét, aszittem már kettő lányod lett ! :D

Zsini,
nem semmi a gyereked, hogy magától nem kér pelust!

ancsipancsi

Bajnim felébredt, már nem olyan tűzforró, de még így is 38,1 a láza :(
Remélem csak a 3 napos lesz.
lindicita

Jaj Lindi:
annyira édes :D
Még nem is gratuláltam Tesódnak :oops: ,a szülését is elfogadnám :lol:
Sajnos Botondunk még nem kiváncsi ránk :roll: ,mondjuk vannak már reménykeltő jelek :wink:

Votiv,Deni:
nagyon jók a tesós képek :D

Votiv:
csak pillázok,hogy Isti mennyire belejött a beszédbe :D

Macs:
SZIA! :D
Megnézetm a képeket,hááááááááááát tudod :roll: :lol:
Nem elég a "giccses"közeg,még Te is annyira jól nézel ki :P Bezzeg én... :roll:

Zsan:
jobban? :?

petergabi

Gabiii!!! :D
húúú de benn vagy a finisben! Mindjárt itt a Boti! :D :D
És ne irígykedjetek már' ennyire a lapos hasamra :lol: :lol: cserébe a combom olyan fodros, mintha test-dauerre járnék vele... Mirkával nagyon sokat híztam és ez meg is látszik deréktól lefelé.. de ezt nem fogom reklámozni a fotókon :mrgreen: Te meg megest nagyon csini leszöl, ha Boti kibújik és leszopizza azt ami felugrott közben.. :wink:

Zsána,
ha vezetned köll, de fáj a hátsódon üldögélni, akkor egy gyerek úszógumit fúll fel és tedd az ülésre! sokat segít a túlélésben :wink:
Meg használd Fibi kenőcsét és Moose-t pedig interjúvold meg a szuper dokja paraméterei felől

Lindi,
ez rosszul hangzik... sok+++++ Bajninak, meg a melóhoz, meg a hétvégéhez.. Írigy vagyok a torna miatt, olyan jó lenne eljárni, de csak itthon van idő/lehetőség. Ez sem rossz, de sokkal motiválóbb egy edzés.. :)

Votiv,
képek tök jóóóóók :D Isti beszéde, meg kommandírozása :mrgreen: nagyon örülök, hogy mennyire belejött!! :D

Képzeljétek: Füles tegnap végig a wc-be pisilt a böliben, magától! Itthon is szól, de csak este, fürcsi előtt, meg reggel hajlandó ráülni, egyébként nem.. :shock: :?:
macskanyu

fúll = fújj

létezik olyan, hogy a diszgráfia felnőttkorban alakul ki, utólag? egyre rosszabbul írok, betűcserék (főleg sz-zs, yg-gy), rettenet mennyiségű elütés... grrrr...
macskanyu

Szép napot! :)

Bekukkantok, mielőtt nekilátnék a takarításnak.

Macs, én is megnéztem a képeket, háááááát... :D Szuperek! Nagy élmény lehetett! És tök jól vigyorogtok mindegyiken! :D Örülök, hogy ilyen jól sikerült az utazás! ÉS a többieknek igaza van, télleg nagyon jól nézel ki!

Füleske meg milyen ügyes, hogy wcbe pisil! :) A gyerekwc komoly motiváló erő, sok gyereket ismerek, aki emiatt lett szobatiszta. P is közölte a múltkor, h itthonra is kéne olyan "gyejekvécé", mint az oviban. Meg kéne még faliújság, ahová kiteheti a rajzait, és különben is nincs a fogasra rárajzolva a "jeje".:)

Vot, Isti a bicajon :D az arca mindent elárul!
És LiliRóza egyre szebb, és egyre kislányosabb! Olyan kis finom arcocskája van.

Asszem megrendelem az arzuhanas.com-ról a Ratz Fratzot P szülinapjára. Neki a motorozás ugyis kimaradt (tavaly nyáron reklamálta 1x, de már akkor nagy volt hozzá). A barátnőm lánya 4 évesen még nem nagyon élvezte a rendes bicajozást, egy ekkora gyereknek talán még jobb ez. Na, még Apjukkal konzultálok.

Gabi, hogy vagy? Egyre izgibb nektek! :D

Zsan, jobban?

Leni megint olyan régen írtál, gyereee!

Zsini, nekem is tetszett a beugró! Írj méég! :)

Képzeljétek, a csajom épphogy immel-ámmal szopizik. :( Most még éjjel is keveset. Már volt egy ilyen időszak, de aztán újra rákezdett. (Nem fog most megjönni, vagy ilyesmi, ami befolyásolhatná.) Lehet,h le fog szokni? Még csak 13 hónapos, egy pár hónapig még szopizhatna. (Jó, nem kell 2,5 éves koráig, mint a nővére, nem bánom, ha van egy kis szünet a tesó előtt. De akkor is :( )

Na, el takarítani, du meg könyvtár, Anyukám jön a csajokhoz, amíg Apjuk haza nem ér.
rídonli#

Lindi,
nagy gratula tesódéknak! :D milyen szép baba! :D

Macs,
képek nagyon kúl 8) :D főleg a napi betevő koktél :mrgreen: és a növényneveken is behaltam :lol:
diszgráfia - én ugyan nem vagyok kompetens, de nem valószínű ;) hiszen ha tollal írnál, nem cserélgetnéd őket, ez a billentyűzetes írásnak köszönhető elsősorban ás nálam ehhez csatlakozik némi lustaság és közölnivágyás izgatottsága - na akkor cifra csak igazán az iromány :lol: szóval ez nem diszgráfia, szerintem a kódexes szerzetesek közt egy se cserélt betűt, olyan lassan festegettek :mrgreen: vagy ha mégis lökött volt és felcserélte, az nagy szívás lehetett :mrgreen: :lol:

Vot,
helyesek a képek :D tesóid is 8) :lol:
segítenél adóbevallással? :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Zsini,
:D szia! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Votiv,
ezek a képek :D :D

Zsini,
nagyon tetszett a beugrod :D (nálunk is hasonlo a szitu a két kópéval, és én nagyfiam is magátol kérte h ne adjunk rá pelust éjszakára)
hogy hivják a srácokat? és hol is laktok? :)

Rid,
ujabb teso? :D mikorra tervezitek? :lol:

Lindi,
++++++

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: