A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Köszi csajok a válaszokat!!! Még egyben, épp most ébredtem a szokásos délelőtti szunyókálásomból - viszont kicsit beijedtem, hogy most már bármi lehet, úgyhogy mai feladat a kórházi csomagok véglegesítése.
Ígérem, ha esemény van, akkor kaptok hírt róla ;)
linocs

Linocs!!! ne izgulj,minden oké lesz!!!!! :D :D :D mi szorítunk ezerrel!!!!!

én is boldog Bálint-Valentin napot akarok kívánni mindenkinek!!
Kép
Vendég

Borsa! még nemtom..hétvégén kiderül...de nagyon remélem.... :D :D ugyhogy addig még,ujjak keresztbe :lol:
Vendég

Gabi
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++3

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsa! előre is köszi, és ha megjött a gólya, külön megköszönöm neked a sok-sok ++++++++++energiát! Encivel elmegyünk kirándulni a Duna másik oldalára (Fótra szoktunk menni barátainkhoz)és akkor megnézünk titeket is!!!meg mindenkit a környéken :lol: :lol: tényleg Paklincs????Manóka?és Brigi?
Vendég

nemes gabriella: köszi!!!! A szüléstől nem tartok olyan nagyon - minek parázzak, úgyis minden rendben lesz ;)

Neked meg nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szorítok, hogy zebra legyen a háttérben ;)

(mi is veszítettünk el már babót, igaz fiatalabbat - de tudom, milyen nagy-nagy boldogság volt utána zebrás teszt!!!!!!)
linocs

Linocs!! köszi köszi a "szorítást"!!!! :D :D de ha mégsem most jön a gólya (mert a rokonságom leterheli :wink: ), akkor majd legközelebb...szóval nem adjuk fel :wink: :D
Vendég

Sziasztok!

Jelentem, én meggyógyultam, tegnap déltől megint van étvágyam, és nem jött vissza semmi...
Szóval nem a terhesség miatt hánytam, hanem valami vírus miatt. Lénával egyáltalán nem voltam rosszul, reméltem, hogy most is így lesz...

Veronikusz! Neked kitartást! Én is ajánlani tudom a szentkirályit, a janát, és a naturaquát, ezeknek mind olyan az ízük, mintha csapvíz lenne, egyáltalán nem szénsavasak... Én csak azért nem vállalom a lányok felügyeletét, mert remélhetőleg egyszerre leszünk bent... :wink:
Vizsgálatokra nem tudunk együtt járni? Mondjuk terheléses cukorra? Bár az még messze van... Jók a szüléssztroriaid... Kata 2 óra alatt, Szofi 1 óra alatt, mi lesz 3askával? Drukkolok, hogy beérjetek!

Adri! Tök jó ez az együtt szopizás! Én most nagyon azt érzem, hogy Léna féltékeny lesz, bár tudom, hogy más a saját gyerek, de most a síelésen volt egy vele egyidős kisfiú, és nagyon rosszul tűrte, ha vele foglalkoztam. Hétfőn meg az ölemben volt egy négy hós baba, nagyon kiborult, aztán amikor az ölembe vettem, akkor megnyugodott, és még a kezét is megfogta.
Boldog szülinapot utólag is!

Gabi! Neked is boldog szülinapot! És nagyon drukkolok, hogy jó legyenn a rosszulléted oka!!!

Kati! Jobbulást Daninak!
meg a többi betegeskedőnek is!

Szopi: Léna hétfőn este szopizott utoljára... Ő már eddig is csak este szopizott, és szerintem alig van már tejem. Kedd este meg annyira rosszul voltam, hogy nem bírtam volna szoptatni... Félidőre amúgy is el kellett volna választani, azt mondta Tóth doki, és nem is akartam, hogy majd ha látja Ketteskét szopizni, akkor kiakadjon ezen, így elkezdtük. Párom mesélt neki szopi helyett ugyanabban a fotelben. Első este még mondta kétszer sírva, hogy anyu-anyu, tegnap már nem. Végülis másfél éves koráig szopizott... Remélem nem tartotok hülyének, hogy abbahagytuk... :?

Séta-találka: mi a Szent István parknál lakunk, a XIII. kerületben. Azt is lehetne, hogy parkozunk egyet, aztán akinek még van kedve feljön hozzánk. Vagy aki nem ér oda a parkba, az csak ide jön fel. Kinek mi lenne jó? Délelőtt vagy délután? Léna már csak 1szer alszik, de azt inkább az ágyában, mint babakocsiban, kb 1-től fél4-4-ig. Szóval nekünk vagy előtte, vagy utána lenne jó. Jövő héten valamikor?

Még akartam valamit, de már elfelejtettem, így is jó sok voltam...

É akkor néhány síelős kép:

ketten az egyszemélyes szánkóban:

Kép
csúszásra várva:
Kép
lecsúsztak:
Kép
aztán elaludt a liftben lefelé:
Kép
és néhány havas-szánkós kép:
Kép
Kép
Kép
Kép

Remélem látszik rajtuk, hogy élvezte a kisasszony! :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi! de jók lettek a képek!!!!!látszik h jól érezte magát Léna!! :D és örülök h jól vagy, mármint h nem ártott a sielés Babócának!!és sztem így is nagyon örülhetsz h eddig szopizott Léna!!!egyáltalán nem tartunk hülyének...előbb utóbb úgyis ez van,sajnos....minket jobban megvisel,mint őket. sztem :D
Bnőmnél amikor jött a következő baba, a másik gyerek magától fordult el,mert állítólag ilyenkor megváltozik a tej (íze?) is.
A lényeg: hogy másfél évig is nagyon szép teljesítmény volt!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Cukipofa: Hegedűs dokit nehéz leírni, olyan 60 körüli, középmagas, semmi különleges ismertetőjel... :( De így leírva a történetemet, érthető, miért kerestem másodjára új dokit. Ráadásul ő előre megmondta, nem sok esélyem van természtesen szülni másodjára. Az új dokim meg végig megadta az esélyt, sőt mesélte, hogy decemberben 4 volt császáros kismamája is természetesen megszült. Egyébként a 4 napból 2 hétvége volt, csak hogy azért ne feketetítsem be! Nem lett volna baj, hoyg nincs, csak mondhatta volna, én nem tudtam, hogy hétfőn ő nincs bent.

Lányok, majd délután megpróbálok bloggolni, mert van mit :) Ja és kiscsaj el lesz kényeztetve, ringatva kell altatnom, mert ha felsír, Bene kijön a szobájából, miközben őt apja altatja... :) Hiába második gyerek, ő lesz elkapatva :)

Találkában mi is benne vagyunkmár bárhol!

mtunde

Kati!
2x voltunk szívuh-on, egyszer mikor 6 hetes volt 1x meg mikor már elmúlt egy éves. miért?

zsófi!
találka nekünk szerintem jó, majd írok, ebédelünk! ja szerintem 1,5 év irtó jó, szerintem annyira tök jól csinálsz mindent! majd írok privit is!

pusziii

gabinak nagy-nagy drukkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adri!
köszi! csak kiváncsi voltam. de azt mondják, hogy mensikor is más a tej íze, de martin akkor is lelkesen szopizott, ezért kiváncsi vagoyk, hogy lesz!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szép jó napot mindenkinek!

Gyuzso: Viktor mindig siet :lol:
Hol az apjához hol a nagyihoz, mindig siet.

Séta: Szerintem most mi kihagyuk,mert Viktor olyan nyügös már pár napja :x
Nem tom mi lehet a baja :cry: :cry: :oops:
szép napot mindenkinek
V

valentina

Stefi!
én is azt hallottam hogy megváltozik egy kicsit a tej íze a terhesség alatt Simon (tudod az unokaöcsikém) sem akart már szopizni amikor a tesóm Barnit várta.

Zsófi!
Ne viccelj, te aki 1,5 évig tudtad szoptatni Lénát egáltalán nem kell rosszul érezned magad! Hidd el minden így van jól! Nagyon édik a képek, nekem az alvós-Léna tetszett a legjobban :D olyan szép :D

Gabi!
Ne köszönj semmit én csak tényleg nagyon szeretném ha lenne kis manótok mert nagyon megérdemled! Ha erre jártok az ajtónk nyitva áll ;) szívesen találkoznék veletek! Csak még egy kicsit össze kell szedni magunkat a takiból....

Linocs!
Természetes amit érzél ez amolyan vége hangulat féle.... de mi mindannyin szorítunk értetek így semmi gond nem lehet ;) puszi Fruzsinak!

Adri!
Hogy áll Matyi az alvása? Még mindig jó a bacik óta mertakkor itt fogjuk a mieinket ;)

Orsi

borsa

Tünde
Én nem a Kútvölgyiben szültem. Úgy kerültem ide, hogy dokit kerestem a tesóprogramhoz, amit majd nyáron kezdünk. Szóval itt a fórumon találtam rá Vida dokira, aki osztja a szemléleteimet. Aztán ittragadtam :D

snowhite, ancsaboszi, barimami
Merre laktok a III.kerületben? Én is....

otthonszülés
Szerintem olyan keveset tudunk az otthonszülésről, hogy jobb, ha nem ítélkezünk. Én szimpatizálok vele, bár nem fogom kipróbálni. Tévedés azt hinni, hogy az sokkal egyszerűbb megoldás lenne. Minden szükséges motyót anyucinak kell beszerezni, ami a kh-ban adott... Utánanéztem... Valamint egy csomó szövödmény, amitől annyira tartunk, az sokszor a kh-i beavatkozások következménye :evil:
Vannak ám ott szakavatottak, hiába ozzhon vagy és egyszerűbb beavatkozásokat ők is el tudnak végezni.
Szóval mindenki érez, amit érez ez ügyben, de tényleg sokat nem tudunk erről. Főleg sajnos azt sem, hogy hogy is működik a szervezetünk...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

...A dokitól várjuk, hogy megmondja mit kell tennünk...

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Steffi!
Azrt kérdem, mert nekünk is vissza kellett volna mennünk szülés után, de mivel rohadt meleg volt nem mertem ott űlni vele órákig...
Merthogy terhesen kétszer voltam és mindkétszer fél napos elfoglaltság volt...
Aztán meg azért nem mentünk mert olyan sírós nyűgi gyerek volt, hogy nem merészkedtem még a boltba sem vele nemhogy messzebbre...
Nagyon ég a pofám emiatt...tudom, hogy kellett volna, de egyszerűen nem jöttek össze úgy a dolgok...
Na mindegy gondoltam elviszem most, de nem tudtam, hogy lehet e ilyen korba is vagy az már késő????????????
Képzelem, ahogy a dokinő szemrehányás tesz, hogy nem vittük a gyereket.... :?

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!
Elfelejtettem az én szülés történetemet, már amire emlékszem mert úgy-e sürgősségi császárom volt.

13.-án voltam ctg-n és közölte velem a doki/ Hegedűs/ hogy befektett. :oops: Aztán egész nap nem is láttam,se 14.-én.
Meg másztam vagy 100szor az 5.-dik emeletett, hogy hát ha előbb megszülök,de nem. :oops:
Este 8 körül be jött a szülésznőm a Böbe és megnézett,de akkor már 5perces fájásaim voltak. De Viktor nem akart még kijönni. Majd másnap azaz 15.-én reggel mentem ctg-re és aztán jött a várakozás, hogy beérjen a dokim. Aki 8 helyett 8:30-ra esett be, majd megnézett és közölte ezekkel a szavakkal a következőt.
" Itt gyerek lesz ma, mert utazok el."
Aztán közölte a Böbével, hogy készítsen elő a szülésre és mire eljön a szülés addigra itt lesz ő is. :? Ha gond van hívják fel.
De hiába is hívták,mert 2 telefonja van de egyiken se lehetett elérni. :oops:
10órakor burok repesztésem volt és apa is velem volt de aztán felgyorsultak a dolgok és egy rakás ember volt körülöttem,a férjem meg sehol :oops: :oops: Jött a Mészáros doki és visszatolta a gyereket és közölték velem idézem " Ezt idd meg! itt ird alá!" és már robogtunk is a mütőbe :lol:
itt van egy kis kiesés, csak arra emlékszem, hogy a Teleki doki mondta, hogy hallgassam csak "OÁOÁOÁOÁ" és a Viktor már ment is ki Böbével :P
És Böbe megmutatta nekem a kicsi fiamat, aztán mentem a megfigyelőbe.

A megfigyelőbe a Teleki doki 4szer is rám nézett egy nap, hogy hogy is vagyok,ezutón is köszönöm az egész társaságnak akik ott voltak velem
-Ferenci Erzsébet /Böbe/
- Dr. Teleki Attila
-Dr. Szabó Tibor
- Dr. Mészáros Gábor
- Keszeg Éva / szülésznő/
-Gazdikné Vig Judit / csecsemős/
- Dr. Balogh Andrea

Viktor az egész szinten dolgozó néet összehozta :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja a Hegedűs doki csak Vasárnap jött oda hozzám és nem gyözött magyarázkodni........
Kép Böbével és a nagy pocaklakóval 13.án
Kép 2007.02.15. 10:41
Kép egy hetesen még a kórházban
Kép 11 hónaposan

1000ből 1nek gyulad be a sebe,persze, hogy azaz 1 Én voltam :lol: :oops:
Ennyi....
V

valentina

Valentina!
Az én itteni dunakeszis gyerekorvosom Dr Balogh Andrea a Kútvölgyiből :D

Orsi

borsa

Igen nagyon jó dolgunk van, nem ő volt a körzetes de sikerült átmenni hozzá :D

Orsi

borsa

Otthonszülésről nekem azért van véleményem a saját szülésem miatt, hisz Daninak egyik pillanatról a másikra lett rossz a szívhangja, mert a nyakán volt a köldökzsinór és amikor jött kifelé, egyszer csak nem kapott levegőt! Mire beértünk volna a kórházba otthonról, már lehet, h túl se élte volna vagy ha a kórház melletti erre fent tartott lakásba szülsz (otthonszülésnél se otthon szoktak szülni mindig, hanem egy kórház melletti lakásban), akkor is 15 perc legalább, míg átmész, bemosakodnak, stbstb, tehát akkor is lehet, h oxigénhiány miatt bármi baja lehetett volna a babának! Aki ezt bevállalja, az sztem fölöslegesen teszi ki magát és a gyereket is veszélynek, aminek kicsi az esélye, de előfordul, velem is megtörtént! (nem csak a nyakára, hanem a lábára is rá volt tekeredve, ezért kellett gyorsan cselekedni)

Reni, Kolossys turiban kicsit drágábbak a cuccok, de minden méret és típus szerint bálázva van, így csak bemész és közlöd, hogy oké, én 90es, r.ujju body-t keresek és eléd raknak egy halommal! :lol:

Zsófi, szuperek a képek!!! Léna tényleg jól szórakozott, nagyon látszik rajta!! Azon a meredeken lecsúsztak?? Ejha!!! Nagyon merész! Léna mit szólt? Taliban mi is benne vagyunk, csak még nem tudjuk, h melyik nap lesz jó, ha aznap nincs semmi, mi tudunk menni akár délelőtt, akár du! Általában Dani is pont úgy alszik, mint Léna, vagy néha még egyet délelőtt, de ő tud babakocsiban is talán...
Ja, és 1,5 éves korig való szoptatás szuper, de tényleg, nincs okod szégyenkezni egy pillanatig se!

Orsi, szuper az új, Emmás vonalzó! Nagyon cukin mosolyog rajta Emmababa!! :lol:

Tünde, sztem félév múlva már Bene fogja őt álomba ringatni! :wink:

Ancsa, majd írok mailt, Dani most alszik el elvileg ! (ha nem kopácsolnak a hülye kettővel alattunk lakók, 2 napja megy náluk a felújítás, új bérlők jönnek, szörnyű festékszag van már a mi lakásunkba is és egész nap hangoskodnak! :evil: :evil: )

Gabi, mi is küldjük: +++++++++++++++++++++++++++++!!!!

Linocs, kórházi csomag útra kész már??

Jaj, EDA-t ki isi kérdezte? Borsika? Akkor majd visszanézem mindjárt és neki is megy privi!

Szép napot! (talán kisüt a napocska előbb-utóbb)

Ja, és BOLDOG VALENTIN-NAPOT! Már azoknak, akik tartják, mi nem igazán :roll:

KépKép
barimami

Valentina!

Végülis mi volt az oka, hogy császár lett? Márhogy még vissza is tolták?

T

mtunde

Sziasztok!!!

Már rég nem voltam megint. :oops: Nagyon klasszak a képek, mindent végignéztem. Én még nem csináltam újabbakat, de ígérem teszek fel, amint lesznek. Már éppen ideje.
Velünk minden ok. Betegség elkerül hál istennek. Mondjuk nyálzik szegény iszonyatosan, jobb felül hátul jön két őrlőfoga, az egyik már kinnt is van. Nem is tudtam, hogy ott jön a következő. Én meg elől figyelgettem.
A tali természetesen nagggggyon jó lenne. olyan régen láttunk már mindenkit!!!!

Otthonszülés
Mondjuk én sosem gondoltam rá, eszembe nem jutott volna, de Jázmin után mégúgyse. Azt hiszem szívinfarktussal vittek volna el 38 órás vajúdás után, nem is a szülés miatt. Pedig ugye rendben volt minden, a fene tudja miért nem akart kibújni az a gyerek és miért nem tágultam. NA mindegy, ezt itthon nem éltem volna át szívesen az tuti. Persze ezt mindenki maga dönti el. Én azt is nagyon ellenzem, hogy a kismsmákat még aznap, vagy másnap szülés után kiengedik a kórházból. Főleg első gyerkőcösöket. A védőnőm rengeteget mesélt erről, hogy mennyi mennyi problémájuk van ezzel.

Ja mindenkinek boldog Valentint!!!!!!

Kép
gyorgyi33

barimami: Jelentem, 97%-osan kész a három kórházi csomag :) Egy a baba hazahozására, egy a kórházba nekem, ebből már csak a mellszívó hiányzik sterilizálva, és egy a szülőszobára, ebből meg már csak a szőlőcukor, ásványvíz, csoki hiányzik. Szóval indulhatunk (majd két hét múlva legkorábban)

Otthonszülés: én gyáva nyulacska vagyok hozzá, de minden tiszteletem azoké, akik ezt választják, mert valahogy visszatérnek oda, ami a legtermészetesebb körülmény lenne... Persze a mi "civilizált" világunkban már nem annyira természetes, hisz születésünktől fogva ahhoz vagyunk szoktatva, hogy függünk valamitől, valakitől, és nem magunk irányítjuk az eseményeket, hanem az orvos, a szülésznő, a védőnő stb. mondja meg nekünk mit "akarunk", és mi meg természetesnek veszünk már minden vizsgálatot, oly annyira, hogy legtöbbről nem is tudjuk micsoda... És sokszor, ha rákérdezünk nem kapunk rá választ, mintha nem is lenne közünk hozzá... És emiatt már félünk minden körülménytől, komplikációtól stb., mint ahogy én is ;)
linocs

Szép jó estét!

Tünde: Utólag mesélték el,de azt mondták, hogy a nyakára rávolt tekeredve a köldökzsinór és még a kezére is, és ahogy megtörtént a burok repesztés a Viktor lentebb csúszott és rövid volt a köldökzsinór :oops:
De azt mondták hogy ha egy kicsit hosszabb lett volna akkor simán is megszülhettem volna. Szóval a dokik hidegvérének köszönhetem a kisfimat.
Nem tudom nekik elégszer meghálálni a dolgot :roll:

Azt még kifelejtettem a sztoriból, hogy a sebem begyuladt és 2hétig bent voltunk. De a legvégén mikor elköszöntünk a Teleki dokitól azt mondta nekem "Magának a 2 szeres hősiességért kitüntetés járna!" És ez olyan jól esett nekem :lol:

Ja lányok: Hogy tudok képet tenni a vonalzó elé?
Mert sehogy se sikerül.!

valentina

Valentina
Sajnálom, hogy ennyi rossz dolog történt veled szüléskor. De a legfontosabb, hogy jól vagytok. :D :D :D
Képben Gyuzsó biztos segít, nekem is ő kicsinyített. Azt töltöttem fel a vonalzó készítésekor.
Terveztek Viktornak testvérkét? :?

Ancsa
Valamikor kérdezted, hogy enyém-e a délutáni program. Hát igen, mert a férjem nem tölt túl sok időt itthon. De én így legalább kimozdulok a házból. :lol:

Borsa
Mióta elment Nátha Manó változóak az éjszakáink, hol egyszer kel fel, hol sokszor. Fogalmam sincs miért csinálja ezt?
Nagyon tetszik az új kép Emmáról. :D :D :D

Zsófi
Szerintem nagyon ügyes vagy, hogy eddig tudtál szoptatni. Sokan irigyelnek inkább, hogy ilyen sokáig sikerült. :D :D :D
Szép helyen voltatok, és úgy látom a képekről, hogy mindenki élvezte. Nem fáradtál el nagyon?

Linocs
Én már nagyon izgulok! :wink:
Kérjük a híreket!

Sziasztok!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Gabi!
annyira gondolok rád meg szerintem mindenki nem csuklasz nagyon?

zsófi!
irtó jók a képek is! olyan szép kislány Léna! nekünk kb. ugyanúgy van az alvás mint nektek, viszont mi de. szoktunk nagyot sétálni, ha úgy alakul akkor mi olyan 9-10 körül tudnánk indulni, a du. az nem nagyon jó, mert bkv-val megyünk jogsi híján ugye :twisted: és a du. csúcsot el akarnánk kerülni olyan 2körül lépnénk vagy valahogy így.

kati!
hát elvileg nekünk is 3hetesen kellett volna menni, de én kis naiv előtte pár nappal hívtam fel őket és 3héttel későbbre kaptam időpontot. aztán azért kellett egy évesen visszamenni, mert valami sövény nem zárodott és azt mondtaák, hogy spontán fog, de azért szeretné látni. itt már okosabb voltam szept elején hívtam- ugye martin okt 1jén töltötte az 1-et - de így is nov. közepére kaptunk időpontot! nagyon sokat vártunk, 9től 2ig votlunk ott az egész napunknak betett, de legalább a kis szíve felől megnyugodtunk.

valentina!
én emlékszem a storidra itt szörnyülködt8nk emlékszem anuykád hozta ahíreket rólatok! tök jó végre viktorról újszülött képek is! és tényleg mindenki nagyon jó fej a kútvölgyiben!!!!

otthonszülés: én sem vállalnám a férjem nem is engedné, de azért valahol szép, hogy az ember a saját körny-ben hozza világra a gyermekét és utána nem kell még hazamenni meg ilyesmi, de egyértelmú számomra is, hogy a biztonság a legfontosabb. nekem sem volt egyszerű én nem is tudom mi lett volna velem otthon... martinról már nem is beszélve. anyukám egyébként otthon szülte a húgomat, de ő annyira gyorsan jött és hát ö akkor má túl volt egy pár szülésen...

jó éjt mindenkinek! szép estét, bodlog valentin napot már ami még hátravan

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Adri,
rettenetesen sajnálom, ami a kisbabáddal történt. Nagyon boldog születésnapot kivánok utólag is.
Farsang szempontjából nekünk már rengeteg ötletünk van, ezért várom, hogy a fiam óvodába menjen. Ilyeneken gondolkodunk, mint Babszem Jankó, Olcsó János, Jancsiszeg, Rigó Jancsi, agyament pillanatainkban ...nem merem leírni.

Borsa
:cry: szüleid miatt. Olyan rossz érzés volt, hogy ami nekem öröm, és leírom, azzal (még ha akaratlanul is) szomorúságot okozok neked. Bocs. Emma-alvás, fogacskák? Vonalzó kép bűbáj, bár nekem hiányoznak a harisnyás lábacskák...

Ancsa,
Brigivel gondolkodunk, hogy bérvasalást vállalunk-ezért üzlettárs :) . Köszönjük a Valentin napi mailt, kedves vagy.Lara és a szende vigyor...tud bánni a férfinéppel, aranyos nagyon.

Tünde,
hát egyszer kerekedjetek fel-hátha fiúk is eljátszanának együtt. Féltékenység téma pár mondatban: nálunk sem úgy kell elképzelni, hogy Kisjankó ütötte-vágta Flórkát. Csak láttam, hogy zaklatott,sokszor hisztizett, pedig ő elég nyugodt gyerek volt szülés előtt. Az volt a legrosszabb, hogy éjszaka is átjött, mikor Flórka felkelt, nem szólt semmit, csak feküdt az ágyon és nézte, hogy mit csinálunk és nem akart visszamenni aludni. Aztán eltelt egy-két hónap, és nemhogy bepisilt, de be is kakilt, akár többször is naponta. Szoptatásnál ő is kért mindig cicitejet, de csak odahajolt, mintha szopizna, aztán megköszönte. Csak gondolom, tudni akarta, hogy ő is kapna e...Én az első két napban nagyon sokat sírtam(nyilván a hormonok is dolgoztak), rettenetesen sajnáltam. Aztán átcsaptam ellenkezőbe, felszívtam magam, hogy mégse hagyom, hogy egy két és féléves gyerek nőjjön a fejemre, és elég szigorú voltam. Kellett idő, amíg megtaláltam a középutat. Még annyi volt, hogy eleinte szinte csak lopva szeretgettem Flórkát, ha Kisjankó nem látta, olyan érzésem volt, hogy fájdalmat okozok neki. Szóval kellett egy-két hónap, amíg kialakultak a dolgok...
Boró súlygyarapodása királyság! Már megy a szopi, vagy még üvegeztek?

Steffi,
én nem olvastam, de az a hír járja, hogy kipurccan szegény HP. Mi az igazság? Kedved jobb? Publikus a depi oka? Martin hogy van?

Sztáranyukás témát imádom, órákig tudok róla beszélni...Kedvencem nekem is Rubint Réka. Ne beszéljünk szoptatásról, meg hogy mennyi időt töltenek a gyerekekkel, már attól felfordul a gyomrom, ahogy a gyereküket nyomják bele az ember képébe úton-útfélen. Utoljára nagyfogyás záróbuli...Meg amikor azt nyilatkozza, hogy ő milyen jó édesanya...jó, tudom, hogy az én önbizalmam béka popója alatt, de nap, mint nap tele vagyok bizonytalansággal, hogy jól csinálom e, amit csinálok, nemhogy ilyet kimondjak...azt meg, hogy milyen anya vagyok, majd Kisjankó meg Flórka döntse el...Szóval játszadozom a gondolattal, hogy könyvet írok az enyémekről, az én gyerekeim legalább akkora arcok, mint a tiétek(sztáranyukák) címmel.

Barbi,
Dani azokkal a szemekkel...Én fiamé is kék, de feleekkora se nincs, gyönyörűűűű....

Gabbó,
köszi...amit a történethez írtál. Sztem Sári hasonlít Rád...

Kati,
olyan jó, hogy leírtad a születéstörténetet, meg amit utána éreztél. Egy kis őszinteség tőlem is: bár az anyai érzés nálam megvolt, de kellett vagy 4 hónap, amire Kisjankóval összerázodtunk. Én is nagyon bénának éreztem magam, s mivel ő addig vissza sem mosolygott igazán, azzal voltam elfoglalva, hogy tutira tök béna vagyok és rosszul érzi magát velem. Mikor Jankómama két hét után hazament, zokogtam, úgy féltem, hogy hogy fogom ellátni Kisjankót, ha a nagy dolgozik és kettesben maradunk.

Gabi,
hogy vagy? Jók a kirándulós képek. Ígérd meg, ha gólya bejelentkezik a hétvégén, jön az aranygaluska recept. Neked is nagyon boldog szülinapot! A fiam 3 évesen 16 kg. :oops: Mit fogok kapni a gyerekorvostól? Jövő hét kedden megyünk a hároméves kötelező szervízre...

Veronikusz,
szetm nem ciki(már nem sírni szülés után). Nagyjankó szerint épp az volt ciki, hogy elővezettem a könnyezős magánszámot. De nem érdekel(t),én szültem, ő meg égjen... Róka elűzésben nem vagyok jártas, én úgy tudom, hogy simabőrű segíthet...

Brigi,
mi a gond, ami miatt nem tudsz jönni?

Petyaanyukája Brigi,
gratulálok a fogacskához. Flórkánál még mindig semmi...

Valentina,
ha még nem késő: nekem izomlázra váltott zuhany jött be: jó meleg víz(ebbe akár bele is ülhetsz), aztán meg jó hideg. Szerintem is megérdemled a kitüntetést!

Zsófi,
jó, hogy megjöttél épségben. Nálam alvós és hóban elfekvős nyelvkinyújtós Léna a nyerő!!!

Hófordulósoknak utólag is boldogat!!!!

Kövezzetek meg, de bevállalom: ha röviden kell állást foglalni, én az otthonszülést felelőtlenségnek tartom, bíza úgy érezném, hogy a gyerekem életével játszom.

Félek, hogy megvertek, így csak lábujjhegyen mesélem el: Kisjankó Az alföld első versszakát szavalja. Nagyjankó nagyfia(én 2. Dejákné vagyok) tanulta nem túl lelkesen a hétvégén. Mire kínlódva jó sokszor elolvasta, addigra Kisjankó is tudta.
Flórkával kedden tanácsadáson jártunk.A hivatalos adatok: 7750 g és 71 cm. És kaptam már tőle puszit...

Linocs,
drukkolok, hihetetlen, hogy már a vége felé...

Ne haragudjatok, hogy ilyen rövidre sikerült megint...

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Köszi a képek dicséretét :oops:

Adri! De elfáradtam, de igazából csak azért, mert nem aludtam lénával délután, este meg sokáig dumáltunk-játszottunk! De azért így is nagyon jó volt...

Azt hiszem félreérthetően írtam: nem azért érzem magam (kicsit) hülyének, mert "csak" másfél éves koráig szoptattam, hanem mert egy 1estés rosszullét miatt úgy döntöttem, hogy most akkor itt a vége... De Lénát úgy tűnik nem viselte meg a dolog, úgyhogy valószínűleg még nagyon sokáig lelkesen szopizott volna, de nem zavarja, hogy vége. Vagy legalábbis ügyesen titkolja. Ma már a mese végét se várta meg, és akart menni aludni... Jól haladunk!

Még a turkálósoknak akartam írni, hogy a Rákóczi úti turinak én is lelkes látogatója vagyok, sőt én szoktam menni új áru hozatalakor is, de az tényleg tömegverekedés. Pocakosoknak és gyerekkel tilos. Olyankor mindig lepasszolom Lénát... Már alig várom, hogy megint 56os ruhácskákat válogathassak...

Akkor jövő héten délelőtt találka a Szent István parkban vagy nálunk a nappaliban? Nekünk a hétfő és a szerda nem túl jó, de a többi mind jöhet!!!

Otthonszülés: nekem tetszik az alapgondolat, meg sokat olvastam arról, hogy a kórházi körülmények egyik pillanatról a másikra leállíthatják a már jól beindult szülést, DE Magyarországon biztos nem szülnék itthon. Szerintem nincs meg a rendes háttér hozzá. Hollandiában asszem elgondolkodnék rajta, de hát ott a nők nagy része otthon szül, vagy tényleg csak szülni megy be a kórházba...

Na, lelőttem magam, jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Szép jó reggelt Mindenkinek!!!!!! A korai kelés nem miattam, én tudtam volna még aludni, csak a Kedves korán indul ma...

zsofizsofi: Nem is lakunk messze egymástól! Mi a Victor Hugo utcában lakunk. Tudsz ajánlani jó gyerekorvost a kerületben?
linocs

Viktornak nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Jázminnak, Hunornak és Masni Máténak meg boldog boldog hófordulót!!

KépKép
Kép
gyuzso

linocs, zsofizsofi
Nagyonis igazatok van :D

Aki otthonszül, az főleg a babája miatt teszi, hogy ne tegye ki annak, amit egy átlagos újszülött átél. Ami a mi fejünkben meg sem fordul!

Frederik Leboyer: A gyöngéd születés
Mindenkinek csak ajánlani tudom. nem otthonszülés párti!!! Ez a könyv 30 éve íródott. A fickó egy franica szülészorvos. Az újszülött szempontjából mutatja be a szülést. Most olvastam el. eljesen logikus amit ír, mégsem gondoljuk végig soha. Miután kiolvastam, elővettem az első képet, amin látszik Iván arca. Rossz érzés volt belegondolni, hogy min ment keresztül és hogy lehetett volna másként is. :cry: Nagyrészt rajtunk múlik. Zene, illat, félhomály, halk beszélgetés, barnás-vöröses színek... Persze ellazítják a kismamát is, de ez elsősorban az újszülött kellemesebb érkezésére történik...
Szóval a könyv bazijó, mindenkinek el kellene olvasni, aki valaha is szült, vagy szülni szeretne!

Nem a kórházzal van a baj, hanem az ottani körülményekkel, mint sietség. Felesleges beavatkozások ennek érdekében, ami a legtöbb bajt okozza. Szinte mindannyian kapunk oxytocint (ez ronthatja a baba szívhangját, légzését és izomtónusát):? Nem hagyják, hogy magunk tegyük azt amit a testünk diktál "nyomjon, feküdjön jobbra-balra". A fájdalomcsillapítás és az, hogy nyaggatnak kérdésekkel(adatok), utasításokkal, lefektetéssel, ezek lelassítják a szülést sok esetben.
Sokszor nem várják meg, hogy leálljon a köldökzsinór lüktetése, csak nyissz a méhlepény onálló megszületéséről már nem is szólva. Sietni kell, jön a következő :?

Témát lezártam. Nincs kedvem újabb lavinát indítani :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

VIKTORKA! ISTEN ÉLTESSEN NAGYON SOKÁIG!!!
Kép
Vendég

Gabi,
+++++++++++++++++++++++++++++++++
nem tudok írni, keresztben van az ujjam!:D

Györgyi,
tegnap néztünk és gondoltunk erősen Rád, erre ma itt termesz!! lassan a lottó 5ös számaira is kéne már erősen gondolkodnom... :lol:

Valentina,
milyen jó visszaolvasni a születéstörténeted és látni Viktort!! köszönjük!

Linocs,
nagyon helyes, hogy a pakk kész! ezennel megdícsérünk!! a fejőgép fertőtlenítése azért még ráér!! :lol:
Kedvesed felkészült már? :lol: Nálunk a Kitolás 1 és a Kispapa naplója (asszem ez a címe, épp kölcsibe van valahol..) alapmű lett szülés előtt! :lol:

Adri,
nem semmi délutánjaitok vannak!! Matyi biztos élvezi a pörgést :lol:

Emese,
előbb-utóbb úgyis jönnek a fogak! egy ismerős kislány majd 1 éves volt, amikor kibújtak az elsők!!
jövó héten jól meghallgatjuk az Alföld 1. versszakát!!! :lol:
sztem semmi rosszat nem fognak ám mondani KisJankó súlyára, nyugi!!!

Reni,
ne legyen lelkiismeret-furdalásod Iván születése miatt egy pillanatra sem!!
a Kútvölgyi szerencsére nem futószalagos szülészde, úgyhogy tényleg nagyon békés tud lenni a születés!
én például oxitocint sem kaptam, infúzió sem volt bekötve, se ctg rajtam, így annyit mozogtam, amennyit bírtam! megsúgom halkan,nem használtam ki a végletekig ezt a nagy lehetőséget :lol:
én kutattam egy ideig a malackáknál az oxitocin okozta gondokat a fialásnál, tudom, miről beszélsz... de akinél muszáj, ott úgyis beadják..

mi továbbra sem alszunk éjjel, hanem eszünk :lol: , biztos megijedt, hogy hétfőn dokinéni vizit.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Viktornak nagyon boldog szülinapot kívánunk! [img]
Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Viktornak nagyon boldog születésnapot kívánunk köszönjük a képeket és a történetet jót nosztalgázhattatok :D

Máténak, Jázminnak, Hunornak boldog boldogot :D

Hát nem gondoltam hogy egy félresikerült poénnal lavinát indítok, csak Veronikusznál próbálkoztam ezzel az otthonszüléssel mivel a lányok ennyire siettek kifelé, de ez csak egy gyenge poén volt természetesen nem gondoltam komolyan. Én semmi esetre sem vállalnám be nekem mondjuk szerencsém volt nem volt semmi komplikáció de ahogy Barbinál és Valentinánál is baj lehetett volna belőle.... szóval erről ennyit...

Emese!
Nagyon örülök hogy ott lehett a Mamád és örülök hogy leírad nem bántottál ezzel ettől teljesen függetlenül a kórházi napokkal kapcsolatban jutott ez az eszembe. Alföld? Na ne a magánovis irodalmi esteken még csak könnyebb műveket kérünk tolmácsolni a kevésbé műkedvelőkszámára is ;)

Zsófi!
Ti kisfiút vagy kislányt szeretnétek jobban? Neveken filóztok már?

Zsu
Hogy aludtatok?

Steffi?

Eni
Gyere csak egy pár szóra! Tudom hogy Benőke mellett nehéz de mégis...

Orsi

borsa

Adri!
Ezek a manók teljesen kiszámíthatatlanok főleg alvás téren...

Orsi

borsa

Köszönjük a vonalzó dicséreteket aranyosak vagytok, Zsu segített persze ;)

Orsi

borsa

Otthonszülés: én soha nem szülnék otthon, amikor én szültem a mellettem lévő Pirkadatba hoztak egy GerébÁ féle otthon szülő csajt. Már alig volt szívhang, zöld volt a magzatvíz stb. Meg kellett császározni, de nem akarta engedni!! az ügyeletes orvossal veszekedett h nem írja alá, nem egyezikbele stbstb,
aztán miután közölték vele, h a gyereke meghal- akkor beleegyezett. :evil: sztem nem volt 100% a csaj. még Tóth doki is segített neki,amíg én is vajudtam :lol:
Szóval nekem erről ez a véleményem.... és nem beszélve arról az esetről amikor (tv-ben is volt) a kislány válla elakadt...és amig beértek a kórházba ,meghalt. szóval ez csakis a szülő hülyesége!!!!sztem....én biztos nem kockáztatnám a gyerekem életét, sztem 3-4 napot mindenki kibír a kórházban! de ezt csak az tudhatja aki veszített már el gyereket....és nagyon nagyon vigyáz a következő kis életre!!!!
bocs a kirohanásért, de ez a téma mindig kiakaszt..... :evil:
Vendég

Viktor! Boldog szülinapot!
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Most csak ennyi, majd még jövök, megyünk a laza 2órás sétánkra, szép naapot mindenkinek!

Kriszta??????????????????????????????????
Tud róla valaki valamit? úgy eltűnt, aggódom!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Krisztáért én is aggódom.....Kriszta????????????jelentkezz...
Emano???.
Brigik???
ja Mercinek írtam multkor az iwiwen,jól vannak megvannak,. olvasni szokott minket, csak már írni nem marad energiája...Olivia szokja az ovit, Benike meg már megy kézenfogva,,, :lol:
Vendég

Viktor! Boldog szülinapot!

gyuzso: KÖSZI :) :) :) A Kedves végigröhögte a Kitolás 1 / 2 -őt. Nagyon kedveli az íróját is. Amúgy a héten héfőn elkísért a ctg-re, és megnéztük Várnai Gabival a szülőszobát. Szerintem nagyon megnyugodott, hogy látta, mennyire barátságosak a szobák, és hogy milyen talpraesett Gabi. Illetve Gabi megnyugtatta, hogy bármikor kimehet a szülőszobából, és visszamehet. Azon kívül pedig délután, amikor hazaér, általában nézem épp a Születések sorozatot a Zone Reality-n, és ugyan közben mást csinál, de látom rajta, hogy oda-odafigyel - szóval szerintem szokik a gondolathoz... Direktben nem akarom zaklatni semmivel, csak óvatosan. Egyelőre úgy tűnik, hogy vajúdáskor biztos ott lesz, szüléskor pedig majd sodródik az eseményekkel... Ja, és ő is készül kórházi csomaggal :)
linocs

Kedves Viktor!

Nagyon, nagyon boldog születésnapot kívánunk!!
Legyen nagyon szép a napod!

ancsaboszi

Sziasztok!

Nagyon szépen köszöni a Viktor a köszöntéseket. :lol:

Adri: Most az a felállás nálunk, hogy Én szeretnék kistesót viszont a férjem nem. Egy fél évvel ezelőtt pont fordítva volt.

Most durmol,mert korán keltünk. Mamám süti a tortát,mert ragaszkodott hogy ő csinálja meg :lol: :lol: :oops:
Délután megyünk anyósékhoz ott ünnepelünk,holnap meg itthon.
Legalább is elvileg,de gyakorlatilag nem tom hogy lesz. :roll:

Minden betegeskedőnek küldünk gyógypuszit és egy kis+++++++++++++++++++++++++

Hofrdulosoknak boldog hófordulót,
Majd este visszanézek hozzátok, most rohanok a dolgomra.
És köszönöm még egyszer a köszöntést nagyon jól esik.
Kép
Egy kis nosztalgia.
Kép 9 naposan
Kép 2hónaposan
Bocsi ha hosszú voltam

valentina

Sziasztok!

Viktornak boldog születésnapot kívánok!

Nálunk csőtörés van a wcben...1re jön a gondnok szerelni...csak tudnám, hogy ilyenkor mit csinálhatnak...
Egy élmény lesz...Dani még nyűgös állandóan alszik...nem tudom mennyire lesz hangos a szerelés...na mindegy... :twisted: [/b]

Kép

Kép
cukipofa

Matyinak nagyon boldog hófordulót kívánunk!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Kati,
szebb napot Nektek!! csak jószerencsét és kitartást tudunk még kívánni!
Dani, Te meg pihizz nekem!!!! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: