A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Mégis van babás képem: a barátnőm 3 hetes Dórijával, én akkor kb 13 hetes terhes lehettem.
Kép Itt azt hittem baj van, de csak fintorgás vagy ásítás volt. Nagyon nyugodt baba (volt még akkor, azóta lényegesen kevesebbet alszanak :wink: )
Vendég

Steffi, Gyuzsó
Ma éjjel mi is csatlakoztunk a nemalvók táborához. Pedig egészségileg minden rendben. Fogalmam sincs miért bulizott éjjel.
:cry: :cry: :cry:

Veronikusz
Katád szuper csajszi, nagyon tetszenek a történeteitek.
A jelmezeket én terveztem, a kivitelezéshez meg kézbe vettem a nagyollót. (varráshoz meg nagymamit, de nem volt most túl sok dolga vele). Mivel varrástudományom 0, eddig ő, meg egy varrónő keresztmami segített a jelmezkészítésben. (hercegnő meg barbi lányjelmezek voltak eddig, most én ötletem alapján öltözött be a lányom nagy rábeszélésre, mert nyerni is szeretett volna már valamit).
Kalóz nem volt túl nyerő, fiam lett kb. az 28. kalóz. :cry: :cry: :cry:

Gabboka
Köszi a dícséretet. Lánykád nagyon csini, ha azok a szemek beszélni tudnának. :lol: :lol: :lol:
Fiadról lehetne egy képet kérni szemből is.
Szerintem hasonlítanak rád, bár apucit nem láttam még.

Tünde
Bekerülhetek így utólag is?

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Gabi,
megnézem, ha még nálunk lenne egy gólya, azonnal kirakom a szűrét és átküldöm hozzátok. :lol: Meg te is könnyebben foghatsz most, hiszen tavasz van, költöznek vissza!
Sajnálom a babót... :cry: és nagyon-nagyon drukkolok most!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Elöszőr is Gabi Nagyon Boldog Szülinapot
Kristófnak Boldog Hófordulót.

Lányok Séta mikor lesz????
Tudtok valamit izomlázra,mert majd leszakad a jobb vállam és olyan nehéz így bármit is csinálni.
Magunkról csak annyit, hogy ma nagyon hisztisek vagyunk, semmi se jó Viktornak :cry: :cry: :cry: :oops:
Kép Kép

valentina

Gabi!
Nagyon boldog szülinapot! Ajándékul postázom a gólyát!!!!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Táblát frissítettem, de még várok néhány adatot. Adri, Reni, stb... nem akarok senkit kihagyni.

Zsófi! én is 23-ra és szeptemberre vártam Benét. :) de 8-a lett..

és ha már itt tartunk, akkor az én szüléstörténetem.
18-heti uh.ra mentem, Vida doki csinálta, amikor ő közölte, hogy méhszájon fekvő méhlepényem van. Kérdeztem, hogy az mit jelent, mondta, hogy innentől nincs szex, lovaglás, és biciklizés, mondtam, hogy hát az utóbbi kettőt nagyon nehéz lesz betartani :wink: aztán mondta, hogy a többit majd a dokim. A dokim hápogott egyet, elkapta a folyosón Vidát, és megkérdezte, hoyg akkor most mi van, kell-e valami különleges? mondta Vida, nem, és ezzel dokim közölte, hoyg akkor kíméljem magam, legkisebb vérzésre rohanás a kórházba. Én el, és aztán elkezdtem az interneten nézelődni, mi is ez. Hivatalos neve: Placenta Praevia Centralis. Mondták, lehet, hoyg még elmozdul, feljebb megy, stb. Utána kb 5-6 hetente uh.-on voltam, mindig nézték, de semmi elmozdulás, kb a 23., héten, már tutira vette a doki, hogy császár. Kérdeztem, de mondta, befeküdni nem kell... Aztán eljött a 37- hét, mentem ctg-re és a doki közölte velem, innen már nem megyek haza, már túl veszélyes, befektet. (mondjuk akkor is bálnaméretű hasam volt...). Ez annyira nem érintett jól, nem véletlenül kérdezgettem már hetekkel korábban, jobb let volna felkészülni rá. Mindegy, befektetett, sokat sírtam, és végül következő kedden elkaptuk a dokit a férjemmel (aki amúgy 4 napig bent sem volt), hogy akkor most mi lesz. Mondta, csütörtökön szeretné, de a főorvos bólintása kell. Azután főorvos úgy látszik, bólintott, mert másnap átköltöztettek a császáros szobába, ott még aludtam egy rövidet, reggel 6-ra mentem a szülőszobára: beöntés, borotválás. 8-ra vissza, akkor már apával: befeküdtem a legelső szobába, infúzió, katéter, stb. 10-kor műtő, addig békés várakozás, izgalom, a férjem, majd megőrült, még sírt is... pláne, amikor a doki aláíratott velem egy papírt, hogy h agáz lesz és nagy a vérzés, kivehetik a méhem. Szóval 10-kor műtő, spinál, alig éreztem, kb nem is, aztán hanyattfekvés, letakarás, kérdezgetés, hoyg jól vagyok-e, meg érzem-e ezt meg azt, aztán 10.07-kor Bene felsír, és megszületett. Engem még 40 percig műtöttek, ez tök szar érzés volt, hogy mi tart ennyi ideig, végig azon izgultam, mi van a méhemmmel... de megmaradt :) Aztán ki a császáros szobába, este felülni, felkelni nem lehetett, mert elég sok vért veszítettem, majdnem pótolni is kellett, aztán reggel 5-kor flekelni. Közben persze Benét már a műtőben odahozták az arcomhoz, aztán 2 óra múlva a csecsemősnővér behozta megmutatni, aztán pár óra múlva már szoptatni is hozták, meg este, aztán reggeltől már velem volt.

Hát ennyi.

mtunde

Drága Gabi!

Ezt neked küldjük!
sok, sok szeretettel és puszival!

Kép

ancsaboszi

Tünde,

Jajj, annyira izgultam érted is! :oops: Olyan szép és megható, és olyan jó hogy az a vége, hogy hozták Benét!
Mért nem volt bent a Férjed négy napig?
Dolgozott?
jajj szegénykém az kemény lehetett.
Igen, az én férjemmel is aláírattak egy papírt, először velem akarták, de hát én nem láttam, ezért neki kellett. De hát én nem is nagyon tudtam mi van benne.

Köszönjük a történetet!
nagyon jó volt olvasni ezt is, hisz ezzel is egy új kis élet kezdődött, és egy család született!
:wink:

ancsaboszi

Veronikusz,
Ok, ok, akkor értem, valami róka elűző szert majd keresek Neked!!!

Ezek a sztoryk Katáról és a rókáról, annyira drágák, ha lesz még oszd meg velünk! :lol:

Adri
ANNYIRA ÉDESEK!
Nekem a 3 kép a tuti befutó!

Lehet a foga jön???

Gabi,
Szuper, hogy minden rendben Encivel!
Mit főztél? Lesz este valami progi Apucival? Mármint szalonképesre gondoltam! :wink: ami bírja a nyilvánosságot! :lol:

Barbi,

Én is előbb láttam Larát fényképről mint élőben, én ezt azóta sem emésztettem meg! Talán azért mert azt mondta dokim, hogy felébresztenek, és nem! És órákat vártam rá én is, de megérte!!!

Gyuzsó,
De jó, hogy ezt leírtad.
És tényleg a P betűset beadatjátok 2 éves kor előtt?

És Mica hogy van?

Köszönjük az érdeklődést, kicsit talán jobban, ez a balzsam segít! Elég jól aludt és már ma is 2* alszik, de elég nyügös, de ma már lementünk, és nagyon élvezte a játszóteret, csak Mica hiányzott a mellette lévő hintából! Komolyan gondoltunk rátok! 8)

Zsófi

De jó hogy jöttél!
Jajj szegénykém! Mielőbbi gyógyulást!
És kérünk Lénáról havas képeket, ha jobban vagy!
Bandázásba mi is benne vagyunk, ha meggyógyultunk!!!

Gabbóka

Pedig De!!! :wink:
Annyira édes!!!!
Na hogy hívják a babát? Mi lett a neve?
Mi azóta kaptunk még egyet, és most az Ő nevével vagyunk bajba! :wink:

Steffi,

Jaj szegény Martin Babó! Sok, sok gyógypuszi Neki!!!
Te meg vigyázz magadra!
És az ágyában alszik most is???? :roll:

Képzeljétek!
Kint van alul a 9. fogunk!!!!

És mi történt csütörtökön? Larát átvittem a nappaliba, letettem a szoba közepére, kanapé messze tőle, és azon volt az ülő részén a távírányító. Egy darabig hallottam hogy magyaráz, aztán nagy csend, hát nem szaladtam is megnézni, mi lehet az. Hát képzeljétek Lánykám ismét a szoba közepén ült, és megszerezte a távírányítót és tévézett, mit nézett??? Hát a Minimaxot, pedig előtte nem is ott volt a tévé mielőtt kikapcsoltam még reggel! Na én erre hát ez beszaraás (bocsi) erre Lara be! Hát készen voltam teljesen tőle!(ja, mi hatalmasak vagyunk, de még csak mostanában kezdtünk térdelni, az állás még csak segítséggel megy, egyedül nem)
Gondoltam megosztom veletek.

Na megyek dologra, változatosság kedvéért teregetni! Hogy utállllllllllom!!!

ancsaboszi

Ancsa! Nem a férjem nem volt bent 4 napig, hanem a dokim, aki ráadsául nem is mondta, hoyg nem lesz. Felvett pénteken, azt eltűnt kedd reggelig... :evil:

mtunde

Ancsa
Azon a képen végre látszik, hogy tud vigyorogni, valahogy eddig nem sikerült róla ilyen mosolygós képet csinálni. :D :D :D

Nem hiszem, hogy a foga jönne, az ínyén nem látszik semmi. Van már 4 foga, amikor azok jöttek, nagyon be volt neki duzzadva. :?

Gabboka
Nézegettem a képeidet, mert nagyon ismerősnek tűnsz, de most rájöttem, hogy az unokahúgomnak hasonlóak a vonásai.
Nem tudok betelni lánykád szép szemeivel. Egyik gyerekemnek sincs ilyen szép kék. :D :D :D (nálunk a sötétbarna, meg a zöldes-barnás meghatározhatatlan szín jött össze kétszer is. :oops: )

Tünde
Az adatokat elküldtem priviben.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Tünde!
hát nem semmi a te történeted sem!!! Én sem értem a 40 percet. :shock: De az a fő, hogy minden rendben lett. A dokit meg megértem, hogy lecserélted. :evil: Bunkó! és akkor finom voltam és nőies. :evil:

Ancsa!
van még egy story. Ez a tegnap DU-i alvásnál történt. KAta bőszen magyarázott Szofinak az ágyban, elalvás előtt.

"Szofi! Anyuci nagyon rosszul van. Tudod? Azért van rosszul, mert hány. Érted?" :lol: hátam mögött kibeszélnek. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Ez meg lett magyarázva! Nem???? :D :D :D

Renáta
Tegnap kimaradt: nagyon helyes pocakod volt! Meg Ivánkád is nagyon édes pasi. :wink:

Tünde
Ez a szüléstörténet nem semmi, megértelek, hogy váltottál.

Gyógypuszi a betegeskedőknek!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Már nem tudom mit akartam még!
Minden jót mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Borsika!
csak annyit szerettem volna írni - esküszöm, hogy nem dicsekvésből - , hogy én Katát az első fájástól számítva 2 óra alatt szültem meg. Útban CTG-ra menet jött az első fájás és a Niagara! (köszönöm XXXL-es Tenna betét! :D ) mire beértünk 2 ujjnyira voltam nyitva és piszok gyorsan tágultam. Sose felejtem el!!!! Felértünk az 5.-re. Meglát Mészi. Kérdezi: "hogy van?" Mire én: "SZÜLÖK!!!!" :lol: :lol: :lol: :lol:
Szofinál még ennyit se ciciztünk. :lol: 3.30-kor valamire felkeltem, gondoltam akkor már kimegyek pisilni. Hát onnan már nem tudtam felkelni, mert jött a Niagara. :lol: Férjemnek kurjongattam a rötyiről, hogy jobb lenne ha felkelne. :lol: Hát nem tökölt sokat. Pattant ki rögtön. :lol: Mondta, hogy jó akkor még belefér egy gyors zuhanyzás neki??? Üsse kő - mondtam, de gyorsan. Én balga. Egybefolyó fájásaim lettek. Úgy rángattam ki a víz alól. Meg se tudtuk vártni, hogy anyámék átérjenek Katához, rohantunk 1000-rel a kórházba. A 6. piros lámán való átszáguldás után már a rendőrök is bepipultak és szirénázva-villogava próbáltak utolérni minket. Férjem nem akart megállni. Mondtam, hogy azonnal álljon meg, mert nem akarom, hogy idehívjon még 10 kocsit és blokádszerűen körbezárjanak, mint valami köztörvényet. Na jó megállt. Rendőr ki, férjem kikiabált, hogy szülünk. Pasi rámnézett és intett. Sokatmondó lehetett a fejem. :lol: :lol: :lol: Azért a kórházig elkísértek. :lol: Az 5.-re már csak szinte négykézláb tudtam felmenni, ügyeletes szülésznő kicsit morcos volt. Mondta, hogy nyugi, nem megy ez olyan gyorsan. Mire én: Fogadjunk????? :lol: Mondta, hogy ugye még a magzatvíz se ment el. Mondom: DE. Megviszgált 4-kor, már nem volt méhszáj. Rögtön hívta a dokit, de neki még kellett 30 perc hogy beérjen. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: A harmadiknál nem érdekel, de én már otthonról fogom hívni. Nem tudom, hogy mit gondolnak, hogy mi ez, de nekem 30 percig vissza kellett tartzanom a tolófájásokat. Embertelen volt. A doki mint egy rögbilabdát úgy kapta el a gyereket az ajtóban mikor belápett, mert a 2. nyomással már kint is volt a csöpség a 4kilójával és 62 cm-rel. Ez volt 4.30-kor :D olyan teltház volt az osztályon, hogy csak DU 1-kor kaptam ágyat. :? Remélem Hármaska hasonló gyorsan kibújik. :D Bizots ezért cserébe kell most kicsit megizzadnom az elején. :lol: De nem baj. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde,

Bocsi, bocsi! :oops: De megnéztem megint, hát igen úgyis lehet érteni!

Nem volt bent négy napig???? :twisted: :twisted: ki ez a doki?
na jó majd megnézem,
de mennem kell.
Lara nagyon sír!
:cry:

ancsaboszi

Adri,

Lesz még biztos sok ilyen kép!
Nagyon édes!

Veronikusz,
imádom.
És a mi Minimaxos storynk hogy tetszik?

már megint felsírt
:cry:

JÓ éjt mindenkinek!!

ancsaboszi

Sziasztok,
Kicsit havazva, mert megint Férj nélkül, ráadásul Tünde is elromlott már két napja, totál csimpi. (Gyuzsó én is átvettem, nagyon tetszik, ha nem gond :) )

Gabi nagyon Boldog Születésnapot kívánunk!

Petyának és Kristóf nagyfiúknak meg boldog hófordulót!

Minden fotó csudaszép, nem tudom felsorolni őket...

Tünde: ha esetleg unatkoznál, két szép gyermekeddel, akkor lehetne, hogy a pocakos tábla születési időrenbe legyen és ne név szerint, vagy ne ötletelje? :oops: nekem úgy sokkal jobb lenne látni, hogy most ki következik.

Megmértem ma Tündét a fürdőszoba mérlegünkön és 8kg, elő is kellett venni a hétvégén a 80-as ruhákat.

Elnézést, hogy csak ilyen röviden, de megyek beájulok az ágyba, mert nem volt egyszerű nap és még holnap is egyedül nyomom. Minden rókát elkergetni!!!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Ancsa
Bocsi, de a minimaxosra akartam még reagálni, de elfelejtettem. Tényleg jegyzetelni kéne olvasás közben, mert mindig kimarad valami.
Larád nagyon ügyes, azóta is produkált hasonlót? Biztos nagyon büszke volt magára, hogy megszólaltatta a beszélő dobozt! :D :D :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Csajok, mint tapasztalt anyukáktól kérdezem: mondjátok meg miért van, hogy ma egész nap azt éreztem, hogy a hüvelyem tágul, feszül, nyilall - ha ültem, mentem, feküdtem - miez, miez, miez??????? :o :o :o :shock: :shock: :shock:
linocs

Sziasztok!

Voltunk megint dokinál...Danin ma olyan sok pötty lett, hogy teljesen berezeltem...
Szóval a torokgyuszival együtt megvolt a 3 napos láz is...jó sok pötty lett rajta. Holnap meg már állitólag a lábán is lesz...fentről lefelé halad...
Pedig mát azt hittem, hogy a túrórudi volt a hibás. De mondjuk már máskor is evett rudit...na mindegy...remélem most már egyre jobban lesz.

Tünde!
Melyik a Hegedűs doki???? Ő volt a dokid, nem????? Hogy néz ki?????

Adri!
És a Te születéstörténeteid????? Hogy is volt ez a két gyerek egyszerre szopival??????Engem egy gyerek szopiztatása is kimerített...és akkor hogy volt...óránként lógott Rajtad egy :D :D

Veronikusz!
Nagyon jó kis történetek...pont illenek hozzád...olyan frappánsak. :D
Na, szóval azon gondolkoztam, hogy be kellene nevezned a kismamába hónap kismamájának...sztem tuti befutó lennél két ilyen fürtöskével...
És hármaska hol fog aludni????? Katáékkal?????? Ők ugye egy szobában alszanak??????
Nem is tudom, hogy nálunk hogy lehetne...Orsi még énekel a babáinak miután kijöttünk meg mondókáznak...Dani biztos nem tudna aludni tőle :lol:

Na megyek...takarékra teszem magam...

Szép estét...

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa,
Szegénykém, akkor jól elkaptátok Ti is.
úgy látszik ez a három napos láz szép sorban megy itt a neten, mi lenne ha még találkoznánk is!
Larának is nagyon ijesztőek voltak a pöttyei, de mi úgye az első lázas napon kihivtuk a dokit, és Ő mondta hogy három nap láz, 2 pötty,nekünk kettő láz kettő pötty volt. De a pöttyök nagyon keményen, és hidd el, ahogy jöttek el is múlnak! én sem gondoltam volna.

Ezt már egyszer feltettem, de hátha jól jöhet még másnak is.
Három napos láz:
Exanthema subitum; ártalmatlan, vírus okozta fertőző betegség, szinte kizárólag csecsemőben és kisgyermekben fordul elő. Három napig magas láza van a betegnek minden egyéb tünet nélkül, a láz hirtelen esik le a normálisnál akár valamivel alacsonyabb szintre és megjelenik a törzsön, végtagokon, ritkán az arcon a világosvörös kiütés. Ezzel a betegség véget is ér, szövődmény vagy maradandó károsodás még soha nem fordult elő. Kezelést nem igényel. Lappangási ideje 1-2 hét. Elkülönítésnek nincs értelme. A betegség valószínűleg egész életre szóló védettséget hagy maga után.

Azért jó hogy a túrúrudi nem hibás, attól megfosztani! :lol:
sok sok gyógypuszi nektek, és hidd el holnap jobban lesz.

Remélem mi is.

Adri,

hát a tévét imádja kapcsolgatni, nyomja a távírányítót és már néz is oda, ma is bekapcsolta, és hova? hát a minimaxra, csak akkor elmászott és feltérdelt érte. és visszament, :lol:

amúgy igen büszke tud lenni magára! :wink: mikor először felült megtapsolta magát! :lol:
de hát neked mi 3 gyerekes Anyukának ez nem hiszem hogy újdonság! Nap mint nap átélheted. Tök jó lehet!
Régen én is három babót szerettem volna.

ancsaboszi

Sziasztok!

Köszönjük szépen a hófordulós köszöntéseket!!

Gyuzso: Nagyon figyelmes vagy!!!

Gabi: Isten éltessen sokáig!!! képzeld, a húgomnak is ma van a szülinapja :)

Cukipofa: Szinte beleborzongtam a szüléstörténetedbe! Daninak mennek a gyógypuszik!

Linocs: Sajnos én nem tudok segíteni, mert nekem ilyen nem volt.

Veronikusz: Köszönjük a dícséretet. Nagyon cuki lehet Kata, hogy aggódik a rosszulléteid miatt.
Szerintem hármaskával már lehet, hogy be sem fogtok érni a kórházba, olyan gyorsan fog jönni :-))
Egyébként az unokanővérem otthon született, mert mire kiért a mentő, már kint volt,a nagymamám segítette világra. A mentősöknek már csak a köldökzsínór elvágása maradt :-))

Ancsa: Gratulálok a fogacskához! Milyen furfangos Lara, már Minimaxot néz :-)))

Dóri: Én is pont ma mértem meg Petyát és nekem is 8 kg-ot mutatott a mérleg :-))

Tünde: Nem semmi a te szüléstörténeted sem.

Steffi: Szeritnem jó, hogy Martinnak visszajött a slejm. Szerintem így hamarabb gyógyul. Remélem ma már jobban alszotok.

Zsófi: Örülök, hogy újra itthon vagytok

Gabbo: Jó téged is látni! Tetszik az új hajad!
A gyerekek változatlanul gyönyörűek!

Borsa, Gyuzso: Remélem ma éjszaka járnak felétek az álommanók!

Adri, Valentina: Nagoyn jók a képek!

A síráshoz visszatérve. Én nem sírtam a szülés után, de aztán mikor hazajöttünk a kórházból kb 2 hétig csak sírtam. Senki nem értette, hogy mi bajom van. Azt hitték depressziós lettem, pedig nem, csak a hormonok.

Képzeljétek tegnap kibújt Petya első foga. Nem volt nyűgős, hisztis, csak a popsija pirosodott ki. Onnan vettem észre, hogy kint z első fog, hogy betolta az ujjamat a szájába és éreztem a recét!! :lol: :lol:

KépKép

KépKép
cukorfalat

Zsófi természetesen vastaggal!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Boldog hófordulót: Kristófnak, Ádámnak és Rékának!!!!!!

Na jó, mostmár megyek aludni.....

KépKép

KépKép
cukorfalat

Steffi,
sokkal jobb Martinnak, hogy kijött!! Hogy van a nagyfiú??

Gabi,
bármikor be lehet adatni a pneumo-oltást, csak kicsiknek többször kell.. Miklósnak horpadt mellkasa van, örökölte, mint kiderült, nálunk uncsiméknál is van ilyen kiskrapek! ő emiatt talán fogékonyabb lehet, ezért adattuk be! és ezértis járunk úszni, hogy jó izmos legyen és erős tüdejű!! :D
kullancsost mi is beadatjuk majd, szintén sok a kullancs, de még az influ-n is gondolkodom majd jövőre..
én már csak ilyen vakcina-párti vagyok... :)

Ancsa,
gratula a 9 fogacskához!!
édesek vagytok, hogy hiányoztunk a hintából!! Mica azóta nagy hintás lett, felszerelte az édesapja itthon is a gerendára!! úgyhogy gyakorol, hogy vérprofinak tűnjön legközelebb!!! :lol:
majd lara megmutatja legközelebb micunak, mi is a minimax, ha így vakon oda kapcsol!!! ügyes kiscsaj!!!

Brigi,
gratula a 8 kg-os Petyához!! Szép súly!!

Valentina,
Viktor hová siet?? :lol: randija van??? :lol: :lol:

Borsika,
csini jószágotok van!!! van valami a Mona Lisás képben!! :lol: találó! :wink:

Linocs,
helyezkedik a feje a szülőútba, sztem... hűha!!én akkor kezdtem gyanakodni, amikor 1 éjszaka sokszor kellett olyan kakilnom kell vagy menstruálok hasi tünetekkel wc-re mennem.. na, aznap este már 3-an voltunk!!! drukkolunk Értetek!!

Veronikusz,
Hármaska szuperexpressz lesz!! költözzetek közelebb!!! :lol: :lol:
én is szeretnék ilyen belső pletyiket hallgatni!! Tuti fetrengenék egy fél órát!!

Tünde,
gratula a 8 kg-hoz!!! drukkolunk, hogy hamar elteljen a mai nap és jöjjön Apa haza!!

Tünde,
brrrrrrrrrrrrrrrr, ki volt ez a "jó fej" doki!! :roll:

Zsófi,
szívesen bandázunk mi is!! zárt térben vagy játszin, mindegy!!

Kati,
legalább letudtátok!! gyanús volt már nekem a magas láz.. :shock:
pöttyöktől ne félj, nálunk egész testen volt, lábán pont nem..
fürcsikor még inkább előjött, de nem zavarja, úgyhogy ne izgulj miatta!!
jó, hogy mostmár javul!! pusszt neki!!!!

Hanna,
Nektek is küldjük gyógypusszokat!!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Ádámnak is nagyon boldog hófordulót!!!!!
Jöhetne már a mamája mesélni, hogy van a szőke herceg!!!

KépKép
Kép
gyuzso

6-kor keltem fel, Mica még aludt egy kicsit, én már eleget aludtam!! :lol: egész éjjel koldult!!! :lol: :lol: de viszonylag jól vagyok!!!

Dóri,
nyugodtan csimpizzetek!! nálunk most javul, itthon, nyugodt körülmények között már ritka, babacsapatban még bújik..
úgyhogy fel a fejjel, javulni fog bizti Nálatok is!!

KépKép
Kép
gyuzso

Orsi,
Emma bébi hogy van???? remélem jobban!!

KépKép
Kép
gyuzso

Zsu!
Szerintem zárjuk össze ezt a két kölköt hagy bulizzanak éjszaka mi meg menyjünk aludni, én inkább nem részletezném a ma éjszakát!

Hófordulós manóknak boldog boldogot!

Kati!
Hát persze hogy emlékszem rád! Közös pancsi volt :D

Veronikusz, Zsófi?
Róka kómát sikerült elcsalni a háztól?

Még jövök csak meg kell innom egy kanna kávét....

ja és kisbetegeknek jobbulást!

Orsi

borsa

Ja és lányok ez a születés történet sor? Tönkre akartok tenni Laci el a kr tiltani a géptól azt mondat hogy leülök és állandőan bőgök....
Veronikusz, nem gondoltál még az otthon szülésre? hármaska úgy ki csusszan hogy észre sem veszed :D erre pont emlékeztem amikor még terhes voltam írtad hogy ezek a lányok csak úgy kotortak kifelé :D

Orsi

borsa

Ancsa!
tudtam, hogy kihagytam valamit .... :oops: :D
Hát Lara baba nagyon kis ügyes. Nem lehet, hogy már megy, csak ti nem tudjátok??? Csak mert hogy ilyen gyorsan lecsapott a távírányítóra és vissza is ült. :lol: Különben a lányok nálunkis jobban értenek hozzá mint mi. :lol: :lol: :lol:

Borsa!
elnézét kérek mindenkitől aki otthon szült, de én felelőtlenségnek tartom. Senki nem tudja nekem megmagyarázni, hogy egy újszülőtt babának mért jobb otthon megszületni. Ez inkább a szülőknek kényelmes, kellemes.
Én össze is tojnám magam, ha nem tudnám, hogy a műtő 1 percre van tőlem és ha bármi baj van akkor rögtön segíteni tudnak rajta. Felelőtlennek érezném magam, ha a saját kényelmemet helyezném előtérbe a kisbabám életével szemben. Vissza lehet menni a múltba, tényleg akkor otthon szültek a nők, de szerintem kicsit több is volt a halálozás.
Különben is!!! aki már egyszer látta a szülőszobákat a Kútvölgyiben az nem is akar máshol szülni. Ha tehetném én inkább pár nappal hamarabb beköltöznék, csak az a baj, hogy még arra a 3 napra sincs egyelőre senki, hogy vigyázzon a lányokra. :oops:

Ja! róka tegnap 7x-8x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Cukorfalat!
más persze ha már nincs idő beérni, de ott legalább ott volt a nagyi. Nálam max a két lány asszisztálhat. :shock: :shock: Egyszer betörtek a férjem irodájába. Akkor voltam terhes Katával. Felhívtam a papám, hogy azonal jöjjön és vigyen el engem is oda, mire a válasz: "ok, egy óra múlva ott vagyok!" :shock: :shock: :shock: :shock: Neki előbb tornázni kell, reggelizni, fürödni stb. :wink: Kicsit már öreguras. :lol:

bocsi mennem kell ...

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Az otthon szülés persze csak vicc volt :D A Kútvölgyinél jobb hely nincs is ;) A fürtöskéket meg bevállalom hozd csak át!
Esetleg kéne egy bébistitter akit lehet ugrasztani a közelből! Ha erre gondolsz szívesen segítek szeerzni egyet! ;)

Orsi

borsa

Andi,
Bálintnak boldog névnapot!!!!

Veronikusz,
öreguras készülődés :lol: :lol: :lol:
vállalom a lányok képzését!! Orsi meg a pesztrálást, sztem megnyugodhatsz!!! :wink:

Mindenki látja, hogy Orsi ajánlotta fel, hogy zárjuk össze a gyerekeket! :lol: csak ha gyerektartásról lesz szó, akkor anyós-pajti akarta!!! :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Cukipofa
A kétgyerekes szopásról: (megpróbálom röviden)
Nagylányom 14 hónapos korában abbahagyta a szopit, nem csodálkoztam, hiszen öcsikéje már ott rugkapált a pocakomban, meg nehezen is fért hozzám.
Marci megszületett januárban, majd eltelt kb. két hét és azt vettem észre, hogy lánykám szoptatás alatt egyre jobban bújik hozzám. Aztán felbátorodott és elkapta az éppen ráérő cicit. :?
Na innentől szoptattam egyszerre őket. Szerencsém is volt, hiszen így is volt elég tejem a kicsinek, aki 7 hónapig nem is fogadott el semmi mást, megkóstolni sem volt hajlandó semmi.
Most lehet, hogy megbotránkoztok :roll: , de 3 éves volt, mikor végleg abbahagyta. Én úgy gondolom, jól tettem, mert nem volt féltékeny a kicsire. Hallottam nagyon durva dolgokat testvérféltékenység címszó alatt és nem szerettem volna átélni. Nekünk - úgy gondolom - így volt jó. (egyébként a mai napig megissza a lefejt anyatejet, szerintem még most is tudna szopni, de szégyell kérni)

A szüléstörténetet majd megírom márciusban(Matyiét), a többit meg akkor, ha nagyon kíváncsivá tettem mindenkit! :D :D :D

Hófordulósoknak minden jót! :D :D :D

Linocs
Szerintem is kezd felkészülni a szervezeted a nagy eseményre, ezért most pihenj!!! :wink:

Veronikusz
Otthonszülésben osztom a véleményedet. Én sem mertem volna otthon megkockáztatni, főleg az utolsót, tekintve, hogy 17 hónappal előtte volt egy császárom. Az első kettőnél meg föl sem vetődött bennem a gondolat. Én is teljesen otthon éreztem magam a kórházban, bár az igaz, hogy ez az orvos és a szülésznő hozzáállásától is függ. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert sikerült egy szuper orvost és három szuper szülésznőt is választanom. Ők és a férjem tették otthonossá szerintem.
Egyébként egy közeli ismerősöm 3 gyereket szült otthon, és ő meg azt mondja neki úgy volt jó.
(szívesen vigyázok a lányaidra, ha nincs jobb megoldás)

Szép napot mindenkinek!
Betegeskedők, fogakkal küszködők jobbulást!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Lányok!
szerintetek melyik a legkevésbé szénsavas SÉNSAVMENTES ásványvíz???????????? Már kettőt is kipróbáltam, mind a kettő rózsaszín kupakos és nem bírom meginni. :oops: pedig most pótolnom kell a veszteséget. :oops: (Mátyás ill. a Margitszigeti a két vesztes :? )

A felajánlásokat köszönöm. Talonban tartom! :D :D :D Tündérek vagytok!!!!!! de komolyan!!!! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ni má, új Emma vonalzó!!! :lol: :lol: :lol:

Adri,
tök jól tetted!! én is oda fogom engedni Miklóst, ha úgy adódik!! :wink: tudják ők, mi a jó Nekik!!

én sem szülnék Magyarországon otthon.. de nem ilyednék meg azért
mindig azzal nyugtattam Apát, hogy állatorvos mindenhol van, gyorsan összeszedek egy csapatot, ha nem érünk be időben a sietség miatt.. :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

jana, san benedetto - ezek forrásvizek

KépKép
Kép
gyuzso

Jó reggelt!

Zsu!
Korai volt az ébresztő ma is? Hogy vagytok? Mi jobban sokkal, éjjel tök jól aludt 2x ébredt :oops: de azért ne utáljatok és a klubban is szeretnék maradni.

Orsi!
Érzem a szavaidból, hogy totál kész vagyok! Megértelek, gondolok rád sokat, nem mondom, hogy kitartás mert az olyan izé... Puszi nektek!!!!!

Linocs!
Hűhaaa! Hogy vagy ma?

Gabi!
Annyira izgulok érted! Milyen volt a tegnapi nap? Jók voltak a múltkor i kirándulós képek!!!!

Adri!
Azt szeretném kérdezni, hogy magát választotta el a lányod? És akkor mennyi idős terhes voltál? És szerintem ez nem ciki! Bár tegnap pont megkaptam a magamét,hogy mért szoptatom még Martint mikor már olya 'nagyfiú' :twisted:

Nagyon jó az összes szülés story! Olyat nem lehetne, hogy képeket is raktok? Úgy, mint Emese!

Kriszta? Eni? Lehet Eni is lapít aztán jött itt két vonalzóval :lol:

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Boldog Valentin napot Mindenkinek!

Kép

Legyen nagyon szép a napotok!

ancsaboszi

Veronikusz
Jana bébi víz?

Steffi
köszönöm....

Zsu
nem is tudom ki volt ilyen ügyi :D

Adri
ez a szpoi sztory nagyon szép :D

Orsi

borsa

Veronikusz!
Szentkirályi? Az olyan, mint a csapvíz. De a jana tényleg nagyon jó!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Bálint!

Nagyon, nagyon Boldog névnapot!

Kép

ancsaboszi

Sziasztok!

Nekünk elég rossz éjszakánk volt, :cry:
ezért most megyek is, csak gondoltam teszek fel pár képeslapot, hogy szebb legyen a napotok!

ancsaboszi

Ancsa!
sajnálom!!!!!!!!!! fogak?

Linocs?
Tessék sűrűn bejelentkezni mert itt lárágjuk a körmünket a finisben :D

Orsi

borsa

Szép jó reggelt....

Mi ma 9ig nyomtuk az ágyat :oops:

Veronikusz!
Lehet hogy felelőtlénsegnek tartod az othon szülést (egyébként én is), de a Te esetedben szinte már indokolt :D túl veszélyes elindúlni...vagy jobb ha beköltözöl szülés elött egy héttel egy kútvölygi melletti lakásba...
Na addig mondogatjuk itt a dolgokat míg a végén órákig fogsz vajúdni Hármaskával... :lol: :lol: :lol:
Na jó befogtam...
Gyermekfelügyeletet én is vállalok... :D KOMOLYAN!!!!!!!

Gyuzso!
Micunak is tölcsérmellkasa van??????? Daninak is....elösször tökre megijedtem...akkor látszik igazán ha csuklik...mondjuk amúgy is elég feltünő...

Ancsa!
Unokaöcsémről majdnem 2 hónapig nem tudták, hogy tud járni...(keresztapám azért megfigyelte sunyiban és ezért már tudta, hogy sétálgat, de amint szülőközeledést hallott rögtön leűlt és kúszott). Végülis tiszteletben tartották és vártak amíg megmutatja magától... :D

Adri!

Nagyon ügyi vagy...de tényleg...Orsi most lett 3 éves és el sem tudom képzelni, hogy milyen lett volna ha még szopizott volna...mondjuk már két évesen sem...ő 1 éves koráig szopizott...utána már nem maradt meg nyugodtan...állandóan elrohangált, másra figyelt...és aztán már oda se jöt... :?
Így hagytam....erőltetni azért nem akartam :D
Testvérféltékenység nálunksincs nagyon, de engem megnyugtat, hogy egy kicsi azért van...muszály, hogy legyen...sztem az baj, ha minden probléma nélkűl elfogadja egy gyerek, hogy any már mást is szeret...
Nem nagy dolgok...pl ha Dani odamegy Orsi kedvenc játékaihoz akkor Orsi odamegy és nem engedi, hogy egyedűl játszon vele vagy elveszi..ha rászólok akkor megsértődik és berohan a szobájába duzzogni...ha apjához akar menni akkor szól Daninak, hogy "menjen" játszani...ilyenek...de azért van egy kis féltékenység... :wink:
Nálatok nem volt ilyesmi????????????

Steffi!
Ti voltatok szívultrahangon????? Vagy nem jól emlékszem?????
Hányszor voltatok????????

Kép

Kép
cukipofa

Kati!
még az jutott eszembe a kórházzal kapcsolatban hogy volt mellettem egy kismama akinek kisfia született és volt egy idősebb kislánya Orsika. Én meg először azt hittem hogy Te vagy Ő..... gyorsan le is támadtam hogy milyen jó hogy találkozunk, együtt szülünk stb... de aztán azt mondta hogy ne haragudjak de ő azt sem tudja mi az a babanet... :oops:

Gabó!
Nagyon tuti az új hajad! Köszi a képet!!! Jó volt látni titeket!

Orsi

borsa

Sziasztok!!
én is itt...
ANcsa! köszönöm szépen...nagyon szép :D semmi xtra nem volt tegnap. Apósomék hoztak egy eszterházi tortát (nagyon édes :? ) meg virágot, tortáta gyertyát kellett tennem rá hogy Enci elfújja :D :D amúgy meg mondtam h senki ne vegyen semmit, mert amit én akarok pénzen nem vehető.... Kép
Lara baba is Minimax fun!!!! :D :D :D majd meglátod ki se kapcsolhatod a tv-t :lol:
ja tegnap tudtammeg h uncsitesóm 4 hónapos terhes :D már van egy 10 éves lányuk, és a férje nem is akart több gyereket, de aztán most mégis :D :D :D szóval nagy az öröm...
és férjem uncsitesójéknál is jön a második baba (itt voltak 2 hete a bulin, akkor még semmi nem volt 8) )szóval körülöttem bababoom van :D :D :D csatlakoznom kéne máááááááááááááán :D
(gondolom már nagyon untok :oops: )
Vendég

Linocs! csak nem??????????hajrá hajrá!!! :D :D :D
Kép
Vendég

Megpróbálok gyorsan válaszolni.

Cukipofa(bocsi, de még mindig nem tudom a keresztneved)
Volt féltékenység, de nem voltak nagyon agresszív megnyilvánulásai. (ismerősnél esti program volt a nagyot távoltartani a kicsi kádjától, mert lelocsolta hideg vízzel, vagy próbálta a fejét a víz alá nyomni stb.....)
Szóval én ilyenektől féltem, de nem volt komoly gond. A játékokon még sokszor most is marakodnak, de ez meg természetes.
Én a lányom pillantását nem felejtem el, amikor a szülés után először látott egy üvöltő csomaggal a kezemben, na akkor ölni tudott volna. :cry: :cry: :cry:

Steffi
Először magától hagyta abba, talán azért, mert sokan mondják, hogy várandósság alatt megváltozik a tej íze. Hát nem tudom, én sosem kóstoltam. De nem magától hagyta abba másodszorra, hanem finom rábeszélésre, mert mondtam neki, hogy egy óvodába készülő nagylány már nem szopizik. Ez hatott, bár az óvodában többször megkérdezte (én meg szégyenkeztem) : Anya, akkor ma se kapok cicit? - szóval sokáig foglalkozott a gondolattal.

Andi
Balázsnak nagyon boldog névnapot kívánunk mi is! :D :D :D

Most mennem kell.
Sziasztok!
Bocsi, de nem tudtam mindenre reagálni, talán délután.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Gabi!
Ne aggódj a gólya már odatart! Vagy már oda is ért?

Orsi

borsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: