A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gremese: ne izgulj, mi még ott sem tarunk ahol ti!
De hidd el, mindenkinek nagy öröm, ha a másik csemetéje valami újat produkál, még ha nem is elsőként teszi!!! :D
Innentől kezdve, változó a babák fejlődése, de végül mindegyik megtanulja időben amit kell!!!

Én is eldugulok, jó éjszakát!!! :D

Kép
Kép
timi26

Szép estét!
Nagyon felvidítottatok ezzel a sokmindennel, amit délután írtatok (Bongyi, Neked külön köszi)!!! :D :D És Apával is dumcsiztunk :D , és Anyukámnak is kiöntöttem a lelkem :D , és már tényleg jobban vagyok!!!! Anyós eldugulhat, és keseregjen magának! :twisted: Nincs az én fejemben nagy baj, akármennyire is megmondta szó szerint! :shock:
L.Móni: remélem, Cecamecának jó éjszakája lesz, kergessétek el a trutyikat jó messzire! :wink:
Kiskolbi: kérdezzétek Apánkat. Már régen kitalálta, szerinte olyan kis kolbász vagyok. :shock: :roll: :lol:
Csajszik: EZ NEM FEJLŐDÉSI VERSENY!!!!!!! Senki ne izéljon itt, hogy az Ő Porontya még nem csinál ezt-azt!!!! Majd fog!!!!!
Jut eszembe: tegnap óta rutinszerűen fordulunk hanyatt. Mármint Máté. Én már régebbóta űzöm rutinszerűen. :D Visszafele még kissé problémás, úgy megy, mint Bertának, de Máté tiszta pipa tőle, mert annyira igyexik és nem megy. :evil: Szerintem napok kérdése. Bezzeg a nyusziugrás! :D :lol:
Na, megyek aludni, Apa végzett a fürdőben. JÓÉJT!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó reggelt! :D

Nnnna, végére érek az olvasásnak, erre Pankusz elkezd kajabálni :roll: .
Majd gyüvök :twisted: !

De a név egyszerű: Detti vagyok, a melóhelyemen Detty-nek (fonetikusan olvasandó, mert én ugrottam rá, ha y-al írták a nevemet) szólítottak, ehhez jön a vezetéknevem kezdőbetűje :D .
dettyk

Kiskolbi! Örülök, hogy jobban vagy! Persze, hogy nincs a Te fűrészporoddal semmi bibi! :wink:

Én nem vagyok elkámpicsorodva, mert Zsófi még nem ül, vagy nem csinál ezt, meg azt, hanem csak nem fogok "áradozni" arról, hogy most pl. pár másodpercig megül, mert mások ezt már simán csinálják, és ez így nem újdonság. :)
Nincs semmi gond, nincs szó semmiféle versenyről, csak én olyan lelkesen írom ezeket, holott babák, már szinte futnak. :D
Ezért írtam, hogy inkább eldugulok. :wink:
Kúszik, mászik, forog akkor, amikor a Kisasszony jónak találja! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Jajajj!! Most mondják a tévében, hogy ma olyasmi idő lesz, mint tegnap, holnap hidegebb, aztán hidagebb, aztán még hidegebb!

KépKépKép
bongyi

De Mesi!

Írd le ujjongva akkor is, amit prodikál a csajszi, ha a topik babák kozül ő csinálja utoljára! Tényleg mindenki örül a más babája sikerének! És mind kíváncsiak vagyunk rá, ha az anyuka boldog! Az anyuka meg olyan boldog tud lenni kis sok minden apróságtól akkor is, ha első benne a babája és akkor is ha utolsó! Ez meg az a hely, ahova ki lehet írni az ujjongást! És olyan jó olvasni, amikor olyan lelkes vagy!

KépKépKép
bongyi

Jó napot :)

Bálint már 4-től dumált :evil: Míra megkérdezte 6-kor Anya nem akar szopizni Bálint?

Beteg gyerkeknek bulást :)

Irina!
Kíváncsi vagyok mit fognak mondani. Minimum vmi kis ajándék könyvecskévwel kedveskedhetnének :wink:

Juba!
Ügyes Bertus :)

Viranka:worms nevű játékban ez volt a csapatom neve :) veronka kicsit átköltve

S tényleg bazi hideg van lefagyott a kezem míg elértünk az oviba :(

[quote]m írta:indenen a bevarró címke a legérdekesebb.

ezért nem is vágom le semmiről :lol:

[quote]n írta:em csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

meg a kezén a szőr,azt milyen jó hátmosás közben cuppogtatni :) :shock:

szép napot :)

KépKép
viranka

Az iwiw-en rögtön az jutott eszembe, hogy Timi26 és Mesi nevéből biztosan nincs még egy :wink: :D .

Mesi, minden produkcióról szívesen olvasunk, még ha jelentéktelennek tűnik is :D . Csak így tudunk felkészülni arra, ami vár ránk :wink: .

Súly: én már szinte biztos vagyok abban, hogy mi nem fogunk duplázni fél éves korra :oops: . Eleinte megijedtem, de az orvos sem tulajdonít neki nagy jelentőséget, mert láthatóan szépen fejlődik Panka. Tegnap olvastam egy tájékoztatóban, és ez is megnyugtatott:
[quote] írta:t-hat hónapos korra a születési súly átlagosan megkétszereződik, bár az egyéni eltérések igen széles skálán mozognak.
dettyk

Sziasztok,

Bongyi, Emese, jók a leírtak nagyon :D :D :D
És tényleeeeeg!

Egyik kolleganőm azt mondta, h olyan eper formájú az arcom, de ez már foglalt volt így hát, imádom a kopasz barackot, így lett Nektarin.

Szerintem is nagyon érdekes, h egyik baba ezt csinálja már, a másik pedig mást, és szinte egyidősek, Zsófi a súlygyarapodás és a fog nagymestere, Grétike mászik és ül :D
Robesznak még se foga, haja alíg :D , de forog ezerrel és már szinte áll(na) ha lenne egyesúlyérzéke :D , főleg este csupaszon :D a pelenkázón.

Kép
Kép
nektarin

Pálinkás jó reggelt Mindenkinek!

Itt vagyok, elkezdek visszaolvasni, már megint van mit. :lol:

Csocsi
dmaggie

No comment:
[quote]- írta:elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal.na ez innentől csak ábránd marad.

Kiskolbi figyelmébe:
[quote]- írta: a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat

Bongyikám, köszönet érte!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dettyk

Sziasztok!

Ismét többször ébredtünk éjjel (2, 3, 4, 4:30, 5:30 és végül 6:15) :shock: . Tehát elvileg ha fél 9-kor lefekszem, tudok egyhuzamban aludni 5 és fél órát… :lol: ) Szelike már rájött, hogy (ha épp kéznél van) a cumit vissza kell tennie a szájába, hogy könnyen visszaaludjon, csak az a baj, hogy fordítva :? (fogszabályzós cumi, ennél nem mindegy, hogy áll)… Már a cuppogásból hallom, hogy nem jól van a cumi szájában… :shock: :lol:

Dorkának gratu a forgáshoz! :D

Micsoda ügyes, barkácsoló csajszik vannak itt! Régen én is ilyen voltam, de elkényelmesedtem. Meg Zsolti tiszta ideg volt akkor is, mikor én szereltem össze a járókát. Mire hazaért, már kész volt… :wink:

Viranka! Az igen! Jó gyorsan kiolvastad!!! :D

VikDaninak olyan szép pofija van, és olyan fiús!!! :D

Berta nagyon ügyes!!! :D
Szeli egyelőre ott tart, hogy oldalra fordul pár másodpercre, aztán visszabillen. :wink:

Ja! Torna DVD: A tornát nem tudom küldeni :oops: , mert megint hibásan lett kiírva, és másolhatatlan sajnos, de mihamarabb pótolom. Mindenesetre a jógát ma feladom Móninak mindenképpen!!! :D

Bongyi! Érdekes ez a szélsőséges hozzáállás. Szerintem ezt így nem lehet általánosítani, hogy a fiú vagy a lánygyermekek a „jobbak”. Én ezt nem is értem… :roll:

Regcsiken: Kiskoromban Regcsikének becéztek + hozzácsatoltam ehhez (még középiskolás koromban) az angol chicken (csirke) szót, és magyarosítottam. Így elég egyedi a felhasználónevem. Tulajdonképpen ezzel bárhová tudok regisztrálni. :wink: :lol: :lol: :lol:

Gréti cicának jobbulást!!!!!!!!! ++++++++++++

Bongyi! Köszi, ez jól esett így reggel!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mesi! Itt minden újdonság, amit bármelyik baba először csinál!!! És mindegyik babának örülünk ilyenkor!!! Mert NEKI éppen akkor sikerült először, és ez a lényeg! :D :D :D :D Tessék csak leírni! Hadd örüljünk Veled!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi Lányok! :D

Találós kérdés:

Mi ez?

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

De hülye vagyok :evil: :evil: !

Timi26, és tényleg :wink: :lol: :lol: . Pankásodtok :lol: !

Juba, nagggyon ügyes :D ! (Miért lennél sok :evil: :D ?!)

LMóni, hihetetlen, hogy már Gréti is :shock: :lol: !

Megint ébredtünk éjjel :cry: . 2-kor :shock: hallom, hogy nyöszörög, és ütemesen kopog :shock: . Átmegyek hozzá, keresztben a kiságyban, egyik lába az egyik rácson lóg ki, másik 2 ráccsal arrébb, és úgy teper, mintha biciklizne :shock: . Emellé vadul pukizik :oops: .
Taktikát változtattam, tudtam, hogy ha fekve cicizünk, én is elalszom, és akkor reggelig is nyomoroghatok az ágyban :? . Ülve megszoptattam (közben egyfolytában járt a lába), 10 perc alatt végzett, büfizett, és visszaraktam az ágyába...nézett nagy szemekkel :lol: . Otthagytam, egyet-kettőt hüppögött, motoszkált, sóhajtozott, fejére húzta a takarót (na ettől a szokásától frászt kapok :roll: ), és 15 perc múlva már aludt is, a szokásos f8-ig :D :D .
Tök jó volt, de azért nem bánnám, ha nem szokna rá :roll: .
dettyk

Most megy a koffeinmentesben, hogy Alizka szülei nem akarják megműttetni a kislányukat (akinek leállt a szive és két mentős mentette meg robogóval), mert nem hisznek a kórházakban, inkább alternatív módon próbálják meggyógyítani. Négyszer élesztették újra a kislányt, pacemaker kellene neki....
Az ember esze megáll! Hogy akarják meggyógyítani? Valami zsurlót megetetnek vele és minden rendben? :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, ne csigázz :shock: :o ! Valamiféle Zsófi-hurka lenyomat :oops: ???
dettyk

Nagyon örülök, hogy Botond és Emmma is jobban vannak! :lol: :lol: Éljen, éljen, éljen!

Emese, van anyag a kiscsajban is rendesen. Ne aggódj, a súlygyarapodás idővel lelassul. Egyre többet mozognak, elégetik.

Munkamegosztás: nagyon érdekes dolog. Én nagy híve vagyok a nemek szerinti szerepleosztásoknak. Nem véletlenül alakult így. De mindig kapok segítséget, ha igénylem. Az is az igazsághoz tartozik, hogy pl. porszívózásban nem is nagyon szeret a Kedves segíteni, mert nem úgy csinálja, mint én és mindig meglátom a kis pihéket, amiket ott hagyott. Pedig nem szólok, nem pörölök vele. Mosogatni utál, még jó, hogy a gép elintézi. Azt legalább ki- és bepakolja, ha szükséges. A nagyobb fiúkat mindig ő fürdette, Albertet csak azért nem, mert a derékfájása nem engedi. Meg valahogyan a kicsi is másként viselkedik neki a vízben. Egyébként jól pelenkáz, öltöztet, stb. Vasárnap de. is rábíztam a kicsit, mert nagyon álmos voltam, alig láttam ki a fejemből. Remekül elvoltak, én meg aludtam egy jót.
Nagyon sokat dolgozik, így én próbálom is megkímélni az itthoni teendőktől, csak nem mindig sikerül. Fúrni, faragni ő is nagyon szeret, én kitalálom, hogy mit kellene megcsinálnia, megtervezi pontosan, majd legyártja. A szereléssel egyszer én is próbálkoztam még a fősulin. Az öcsém után szabadon próbáltam megszerelni az ébresztő órámat. A végén ki kellett dobnom.

Jaj, szegény Gréti cica! Remélem már jobban van!

Kolbi! Mint a mesében. Gyere is meg ne is, köszönj is meg ne is, hozz is ajándékot, meg ne is. Határozott hitvallás. :lol: A többiek már mindenféle jót leírtak, csak ismételni tudnám őket. Fel a fejjel, aztán éld a saját életed!

Ezt elküldöm, aztán folytatom.[/b]
dmaggie

Ja! A felhasználónevemhez pedig azért került még a 14-es, mert rossz aktiváló linket küldtek :evil: , ezért újra kellett regisztrálnom. A 14-es pedig a szülinapom. A moderátornak már 5 hónapja írtam amiatt, választ azóta sem kaptam... no comment.
Szerintem itt nincsenek is moderátorok... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Dmaggie! Most jók a vonalzóink! :)

Dettyk! A babák nem olvassák a szakirodalmat! :wink:

De édes lehetett PankiPanna, ahogy nyomul a kiságyban a rácsba akadva! :D

Regi! Mikor egyszer Apa olvasta a nevedet, fél délelőtt mondogatta, közben meg nevetett, annyira tetszett neki! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk! ÖN NYERT!!!!!!
Hason feküdt az ágyon, és bepisilt. A hurkái meg úgy vezették el a pisit, hogy ilyen szép minta lett az eredmény! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kis kitérő: tegnap szülőin voltam :evil: . Sejthetitek, szóba kerültek a magatartás problémák, hiszen nem csak az én fiam van "szadizva" :? . Mire tippeltek?! A legverekedősebb gyerek szülei ott sem voltak, a többi 2-3 szintén nagyon vad gyerek anyukája meg ki volt kelve magából, hogy ők otthon mindent megtesznek, miért nem fogja szegény pályakezdő, 30 kg-os napközis tantónéni szigorúbban őket :shock: :evil: :evil: . Durva-durva-durva :evil: .
dettyk

Mesi, de jóóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !
dettyk

Mesi! Nem fogod elhinni, de Zsolti meg a Te nevedet jegyezte csak meg. Állandóan azt kérdezi, mi van a Gremesével... :lol: :lol: :lol: (Annyira tetszik neki ez a nicknév!)

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Józsi bácsi a 85. szülinapját ünnepli magányosan. Egy pohár itókával a
kezében lenéz a lábára és így szól:

"Isten éltessen kedves lábam, te is ma lettél 85 éves, köszönöm hogy
cipelted a súlyomat, elvittél mindenfelé amerra csak akartam."

Ez után egy kicsit feljebb tekint és így szól:

"Isten éltessen téged is kedves térdem, te is ma lettél 85 éves, köszönöm,
hogy cipeltél és te is segítettél eljutni mindenfelé amerre csak akartam.
Nagyon köszönöm."

Tekintete még egy kicsit feljebb kalandozik és így szól:

"Vili, Vili! Ha élnél, ma lennél 85 éves!"
dettyk

Pisilenyomat: :shock: Rá nem jöttem volna, pedig nézegettem egy ideig! :wink: Azt mondjuk levettem, hogy a kis bőre, de hogy milyen minta??? :roll: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Ez jó!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Hát Zsófi ilyen hurkás! :oops:

Vili! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt lányok!

Mesi Ne csináld már kérlek, olyan örömmel olvasom amikor leírod, hogy miket csinál Zsófika. Én nem tudom ennyire lelkesen, szépen megfogalmazni ezért lefotóztam. Cicus nem ül ám még stabilan, max 1,5 percig tartja így magát, de én erre olyan büszke vagyok, hogy lefotóztam :oops: :roll: Kérlek a jövőben is írd le, hogy mikor mit csinál először Zsófika mert szeretünk veled örülni. Ez itt nem fejlődési verseny hanem egy kimeríthetetlen örömforrás és olyan jó a más gyermekének örülni :roll:
Tippem sincs mi ez :shock:

Bongyi Ez jó és milyen igaz :lol:

Nekünk az éjszaka egész jó volt. Hál istennek nem kellett orrszívózni. Óránként mentem át figyelni cicust, hogy minden oké-e. Fél 6-kor Ő hívott át akkor kivettem a kiságyából, hozzámbújt és már aludt is tovább. Ekkor már szörcsögött de nem volt szívem kínozni a drágámat. 7-kor keltünk és apa szívta le a nóziját. Hőemelkedése most sincs hála istennek úgyhogy nem kell kihívnom a doktornőt :roll: Viszont rettenetesen nyűgös :( Most itt alszik a karjaimban de ha megpróbálom letenni máris sír :(

Kiskolbi Örülök, hogy jobban vagy

KépKép
Kép Kép
l.móni

Amikor én megtaláltalak titeket, akkor pont Dettyk egyik hozzászólását pillantottam meg először. Mielőtt elmélyedtem volna a tartalomban - és a vonalzóban - , rögtön az ugrott be, hogy a hozzászóló Detti és biztos lánya van és ő is Detti, vagyis a k a többes szám jele :lol:

KépKépKép
bongyi

Emese, ez elmenne Rorschach-teszt kérdésnek :D
Szerintem egy bogár aminek megvan a feje és a bal lábai illetve egy jobb lába :D

Kép
Kép
nektarin

Mesi :lol: :lol: :lol: :lol:

DettykÁáááááááááááááááááá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Oldalt kezdtem, életemben először :D :D :D
Móni, örülök, h jobban van Grétike

Kép
Kép
nektarin

Én csak olvasom, olvasom, hogy mindenki arról beszél, hogy Gréta ül, és nem tudom hova tenni. Ennyire hülye vagyok? Hát mindig visszaolvasok, de nekem ez nem volt meg se képben, se "szóban"! És végre most leesett, hogy a gmailen lehet a fénykép, úgyhogy végre én is képben vagyok!
Ez igen Gréta, ügyes vagy! És további gyógyulást!

KépKépKép
bongyi

Ancsi, de szépek vagytok!

Regi, mekkora a szerelem apa és lánya között! Úgy szeretem látni, amikor az apukák kényeztetik a gyerekeiket. Ezek a kedvenceim. Amitől meg mindig olvadozok, amikor az utcán azt látom, hogy az apuka sétál a gyerekkel.

Dotildi, de jó! Gratulálok! Kép

Viranka, ez igen! Nekem még közel 100 oldalam van vissza. Pedig én sem olvasok lassan.

Timi, ez a hajszerkezet!!!! :lol: :lol: Annyira édes! A kedvencem viszon az volt, ahol együtt olvasnak a nővérkével. Már most lászik, hogy istennőként szereti a tesót VidDan.

Név: én majdnem utálom a keresztnevemet (Margit). Annyira nem én vagyok. A főiskolán an angoltanárom kezdett el Maggie-nek hívni, ott rám is ragadt. Előtte a d meg a Dérből van. Általában k szokott lenni a Kissből, de az már foglalt volt.

Juba, ez szuuuuper! Annnnnyira üüüüügyes!

Emese, ugye ezt nem gondolod komolyan?
Dettyk
:lol:

dmaggie

Dmaggie! Amikor írtad, hogy úgy hívod magad: Maaaargit, én azt hittem, Te is viccesen mondod, és más a keresztneved. :oops:
Apa viszont engem tényleg szokott így hívni viccesen, de ez persze nem a Margit név kifigurázása.
(Ugyi nem kell magyarázkodnom? Érted! :wink: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, én nem beduzzogósan írtam, hogy nem írok Zsófi fejlődéséről! :D
De majd akkor jól leírom, ha csinál valami újat! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok aki adott teát a babájának (édeskömény, kamilla vagy más) adtok még nekik? Ha igen mikor mennyit?
Köszike

Kép
Kép
nektarin

Azt akartam még írni, hogy tegnap óta végre a 3 lyukú etetőcumit használjuk. Bár még kifolyik valamennyi a száján oldalt, de egyre ügyesebb vele, és így gyorsabban végez az evéssel. Meg szerintem eddig azért hagyott meg 30 milliket, mert megunta a végére. Most általában beszlopálja az adagját.

És a hajhullása szerencsére abbamaradt, és még maradt néhány szál a babahajából! :D Alatta szerencsére már pár milliméteres az új haja, úgyhogy nem lesz kopi.
És úgy tűnik, az én hajam sem hullik már!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Helló csajok!
Még nem olvastam végig csak Bongyinak:g-mail,ott nézd meg a képeket!!

KépKép
juba

Hoppá :oops: végigolvastalak és látom,hogy rájöttél :oops:

KépKép
juba

Nektarin! Én nem adok semmit Szelinek, csak néha vizet, ha csuklik...
Elvileg a csipkebogyó jó lenne (de azt el is felejtettem már :oops: ).

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Emese-lyány! Én se azért írtam, csak aggódni tényleg ne aggódjunk, ha más Baba mást csinál! Én is úgy gondolom, minden egyes Bébi minden újabb ügyeskedésének örülnünk kell (örülünk is), úgyhogy tessék csak megosztani. :!: Lenyomat: én kissé mellétrafáltam, azt hittem, valami fura anyajegy... :oops:
Nevek: nálunk Apja Grandát meg Gremesét szokta emlegetni, valamint "Fluort" (bocsi, Fleur, Apa kissé gyagya :oops: :lol: ). A nagy kedvence viszont Motiot, mert mindig úgy ejti, "motyó". (Tőled is bocs, Motiot, de mondd meg végre, honnét a név,és fonetikusan kell-é ejteni, vagy hogy?! :roll: )
Regi: irigyellek Titeket, hogy nem hullik a séró!!!! Én már úgy úúúútááálóóóm!!! :evil:

Kérdés: szerintetek miért van az, hogy akármikor közelítek a tápszeres üveggel Máté felé, csapkod, rugdos, tekereg, kiköpi, aztán ha kicsit állhatatosabb vagyok, rögtön beszlopál akár 190ml-t is hirtelen? Minden etetésnél ez van! Bezzeg a kanalat imádja! Pohárból nem merem adni a tápit, mert túl sok melléfolyna, és sajnos ahhoz túl drága mulatság. :( Tapasztaltatok hasonlót? Az a fura, hogy nálunk a szopiról való leszokás is így kezdődött, erről viszont még nem szokhat le, szüksége van rá! Segítsetek!!!!

Manócska hív, repülök. Megyünk gyümölcsözni! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Nektarin: Máté csak babavizet kap, azt viszont akkor és annyit, amikor és amennyit kér. Napi 200-250ml-t is megiszik :shock: (a rendes tápszer- és kajaadagja mellett).

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Gratulálok Mollinak és Grétinek,hogy így ülnek. :D
és Dorkának a forgáshoz.

Nagyon jók a fotók. :D

Emese!
Ildike se sok mindent csinál leginkább csak kiabál :lol:
Ja a videó most váltott a hangszint maradt csak kicsit vékonyabb lett,
nyekereg sikít ahogy a torkán kifér. :lol:
És ő evvel elvan.
Majd a mi lányaink mást csinálnak előbb

Az én nevem abbol van Karcsikám kicsinek úgy nézet ki mit
egy hörcsög és ez nekem meg tetszet.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Nézzenek oda! Téves riasztás, úgyhogy még maradok picit, jó? :oops:

Dettyk: volt néhány ember, aki engem is fonetikusan Detty-nek hívott (pedig gyűlölöm az y-t), sőt, még a Detyesz-ig is elmerészkedtek!!!! :shock: :shock: :shock:

A "legkedvesebb" becézéseimet viszont az Öcsémtől kaptam, mint Nősténycsimpánz, és a sárga bankból kijövet a "Na, gyere Te szutyok!" :lol: :lol: Akkor kicsit kamilláztam, de mindig elfog a röhögés,ha szembe jut. :lol: Nagyon szeretjük egymást, sose haragudnék Rá ilyenért. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kolbi!

Aranyos öcséd van szép beceneveket kaptál tőle :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

No, miről is akartam írni? Visszaigazoltam mindenkit! Köszi szépen a jelöléseket!

Emese! Naná. A fiaim is nagyon szeretik ezt a Maargitozást. Sőt, néha tőlük is megkapom. Margitnak csak a Kedves nagymamája szólít, de úgy hangzik, mintha le akarna szúrni. Egy embertől tudom elviselni, ő pedig a legjobb haverom, az egyik munkatársam. Azért írom, hogy haver, mert a barátot (pedig annak érzem) sokan félreértik, mivel férfi. Megtisztelt a bizalmával, jól ki tudunk mindent tárgyalni, sokat segít nekem. Bár azt kevesen tudják, hogy a férjem is tud a barátságunkról. Valahogy úgy jött ki mindig, hogy sok esetben jobban meg tudtam értetni magam a fiúkkal, mint a lányokkat. Nekik nem kell magyarázkodni, mindig értik, hogy mit akarok mondani. A fősulin is volt egy barátom, őt is ismerte Albert, sőt kedvelte is. Jókat csocsóztunk a csütörtöki bulikon. Ami fontos, hogy nem lett több belőle!

Lány barátaim is vannak bőven, például tegnap is velük találkoztunk. A négyből hármunknak már van gyereke, gyerekei, Momó, a szomatos barátnőm viszont egy ideje próbálkozik. Kérlek, vuduzzatok!!!!!!!!! Nagyon megérdemelné már végre. No, tehát ezt a talákát már december óta szervezzük, de mindig volt valami, főleg betegségek. Nagyon jól sikerült. Már úgy kezdődött, hogy a kocsiban a 10 hónapos Johanna és a majdnem 5 hónapos Albert fogta egymás kezét. Annyira aranyosak voltak! Felvettük Momót, majd folytattuk az utunkat. Emese barátnőm gyerekei még aludtak, amikor megérkeztünk, de hamarosan csatlakoztak hozzánk. A kisebbik állandóan simogatta, ölelgette a még kisebbeket. Teljesen el voltam olvadva. Ez a kis mazsola meg nagyon élvezte. Ha Adél közeledett felé, eltátotta a száját, meg akarta őt is enni. Csak sajnos nem vittem fényképezőt!! Én bimbó, már nagyon bánom. Pedig akartam, csak annyi csomagom volt, hogy már nem akartam még azt is külön vinni. (Még most adtuk oda a karácsonyi ajándékokat is). De legközelebb nem hagyom ki, az biztos.

Más, a szívbeteg kislány szülein én már tegnap kiakadtam! Sőt a Kedves is! Miért kell megvárni, hogy a gyerek meghaljon? Nem értem!!!!

Ja, Dettyk, részvétem a szülőin történtekért. Nemrégiben volt ez a téma a tv-ben is. Mindenki felháborodik, hogy miért is nő az agresszió a gyerekek között, miért bántják a tanárokat. Több okból is, egyrész a gyereknek rengeteg joga, viszont kevés kötelessége van. A tanárnak meg leginkább kötelessége, viszont nincs joga arra sem, hogy hangosan, hangosabban szóljon a gyerekre, mert megsérti őt a személyiségi jogaiban.
Persze én úgy gondolom, lehet más utat is választani, de az macerás és hosszadalmas, sokan inkább nem vállalják fel a problémát, hanem elkenik. Pedig nem kellene mást tenni, mint azt, amit otthon is követ az anyuka. Tudom, a pályakezdő, gyermektelen tantó még nem tudhatja ezeket. Én is követtem el hibákat anno, de igyekeztem tanulni belőle. Már írtam talán, hogy szerintem a gyerekek otthonról hozzák a tanult magatrtási formákat, naná, hogy a "legrosszabbak" szülei a leghangosabbak. Mivel nem bírnak a saját gyerekükkel, a felelősséget áthárítják az óvodára, iskolára. No és itt jön a következő ellentmondás. A felelősséget áthárítják, otthon viszont megtagadják a tanár, a tanító kompetenciáját. Ők azok, akik otthon lehülyézik, rosszakat mondanak a pedagógusról. Közben meg elvárják, hogy a gyerek változzon. A pedagógus az iskolából oldja meg az ő otthoni problémáját is. Pedig ez lehetetlen.

Tudom, hogy főleg alsóban még nevelni is kell(ene). Viszont azt is meg tudom érteni, hogy szintén sokszor a szülő nyomására olyan teljesítménykényszer van, hogy erre már nem jut idő. Sajnos nagyon kevés az olyan tanár, aki fel meri vállalni, hogy nem tanmenetet, hanem gyereket tanít.

Jaj, már megint nagyon bele lovalltam magam. Most megállok, mert tényleg szakdolgozat lesz. Ennek soha nem lesz vége?! :roll:
dmaggie

Kiskolbi :lol: :lol: :lol: . Ez jó :wink: ! Az y-om kívül már csak azt úúúútálom, ha Bettinek, ne adj' Isten Beeeernadettnek hívnak :evil: . A Beeernadett nekem olyan, mint a Maaaargit (bocs Maggie, B.P. bácsi előadására gondolok :wink: :lol: ); egyébként anyám Margit, őt viszont mindenki Dudinak hívja :lol: :lol: .

Bongyi :lol: :lol: . Az az igazság, hogy soha nem adtam volna a saját nevemet Pankusznak, és már látom, jó választás volt :wink: . Bár így, hogy Detti, nagyon szeretem, és állítólag már önállósodott :D .

Timi26, azért jó ez a nicknév, mert 40-50 évesen, ha majd a gyerkőcök érettségi bankettjét taglaljuk ITT, Te akkor is Timi26 leszel, én meg Dettyk49 :oops: :lol: :lol: .
dettyk

Na valamit már megint elfelejtettem:

[quote]- írta: mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.

Kép
Az ujjamra tekerem, szopogatom... :lol: :lol:
dettyk

Maggie, de jó lehetett a babázós talitok :D .
Az iskola ügyben pedig maximálisan egyetértek veled :? .
dettyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: