A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsan és aki már volt Alsópáhokon:
Réka korú/kaliberű gyerekkel érdemes elmenni 2-3 napra?

nukada

Tinu:
Aranyosak az ellenőrök, de nem Neet-nek akartad ezt mondani? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

Velem még lánykoromban esett meg, hogy felsazálltam a buszra (helyi, 88as, kevés utassal), beálltam a szokásos hátsó sarokba. Volt egy helyes pasa, elkezdtünk szemezni... Fél perc után megindult felém, szívverés ezerrel, majd megállt előttem és közölte: jegyeket, bérleteket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Nuk,
igen, ÉRDEMES! Boldog hófordulót a majdnem egyévesnek!

Ancsi,
:lol: Soma már 6 éves múlott, de nem az ő bulijára megyünk. Volt itt egy régi régi topikoló, Bori, aki kb 2 hónappal később szült, mint én a másodikat (ő is a másodikat) és most egy oviba járunk velük, a naggyal és a kicsivel is.
És Ábelnek, a nagynak lesz most szülinapja az oviban...
Borisz szerint Ábel a dinókat szereti. Én meg mondtam, h akkor mért volt Pókember a jelmezbálon, de B akkor is köti az ebet a karóhoz, Ábel a dinókat és a vadállatokat szereti.
A tescóban ki is nézett neki egy 250 Ftos, gumi dinót. Mikor mondtam, h ez kevés sztem, kivett mégegyet. Imádom, h ennyire JÓSZIVŰ!!! :lol:

és itt a pasi, akit meg akartam mutatni nektek:
Kép

KEZEKET A MAGASBA!!!!! 8)

nyammm...
zsancikant

Zsan
ha neked ez a nyamm egészségedre jó lesz én nem ellenzem. :lol:
(ki ez? valami celeb vagy soap szereplő? mert nem vészhelyzetes, az tuti. :) )

Nuk,
így akart ismerkedni, vagy tényleg ellenőr volt? :)

Szellőke,
na, akkor megnyugodtam. Miután a sulim 200 éve ennél a máknál van, talán nem lesz nekik nagy törés utána egyénileg kezelni a felhasználókat. Vagy mégis?

neet
neet

Sziasztok!
Blaye, nagyon helyesek a kőcök! :)

Pgabi Dorkájának és Kisün Dócijának elfelejtettem :oops: :oops: :oops: boldog névnapot kívánni, 1000bocsánat!

És arról is lemaradtam, hogy mi van Vica Mátéjával???

FIBI SZIJJA!!! :) :) :)

Ancsi, Férjem taktikája az volt a MÁK-nál (ugye a Lőportár utcáról van szó? Vagy azok már elköltöztek onnan?), hogy 1 órával előbb odament, így 1 ót tutira kellett várnia, de sokkal többet nem. Amikor 8kor nyitottak, akkor ő 7re ott volt, és így kapta a 4. (!) sorszámot.

Szössz, én nem ismerem egyik dokit sem (a Fehérvári útra járunk).

Rylie :) hűű, már túl vagy a félidőn? :)

Nuk, grat a 11 hósnak! :) Kommenteltem kicsit a blogodba (szemészet :shock: meg mazsolabor :lol: ) Újkuty jó helyet talált magának! :) Zsigának meg legalább van kutyatársasága.

Szellőke, szalmaság sz@r, egyre sz@rabb, de már csak 2 nap. Vasárnap megyünk Apáért a reptérre a lányokkal. :)
Tegap este elmerültem egy kád forró vízben egy könyvvel 10 körül, tudván, h B bekajált este, és max.éjfél körül jön majd szopizni, hát , kivételesen már fél 11kor jött... Nekem meg vizes volt a hajam, de muszáj volt megszoptatni, mielőtt Pt is fölveri. Kegyeskedett jós sokáig cicizni, és utána még vissza kellett mennem hajatmosni. Hú, de sz@r volt.
Délelőtt rendkívül hatékony voltam:ovi, piac, posta, majd amíg B aludt, kitakarítottam a lakást, pont kész lettem, és pont fölébredt mire menni kellett Pért az oviba. (Mennyi mindent tudok csinálni, ha nem kapcsolom be a szgépet!!! :roll:
Du meg könytáraztam, de hazajöttem előbb, mint kellet volna, mert majd'szét repedt a fejem, a szemeim ki akartak ugrani, és a nyakam-vállam még most is fáj, remélem ez nem vmi vírus.

Na tessék, megint korai ébredés van. Biztos a rágófogai, már 2 hegyecske kint van. Mennem kell.
rídonli#

Neet:
Tényleg ellenőr volt... :? :? :? :? :lol:
Zsan pasija hjú lauri, alias Dr House. Még ezt sem tudod? :lol:
Bezzeg azt, hogy a Tilda milyen pózban khm-khm az Erikkel, azt vágod... 8) 8) 8)

Zsan:
Most nézegettem, de annyira nem csinált nagy kedvet hozzá a honlapjuk. Ha már anyuék áldoznának ránk ennyit (tőlük kapnánk Réka szüli-házassági évforduló-Zoli névnapra), akkor inkább félretesszük a nyaralásra :wink: Talán Réka akkor már kicsit jobban lesz és több mindenben részt tud majd venni...

nukada

Rylie,
Hajrá szakdoli :wink:

Ríd,
Gratula Boridnak a lépcső felmenéséhez :D Nagyon ügyesen nyomja :wink:
A börzét most mi kihagyjuk, gyúrúnk a nagyra március végén 8)

Blaye,
De jó, hogy tettél fel képeket :D édesek a gyerkőcök :D Kisvakondod zabálnivaló :wink:

Deni,
Gratula a szép súlyhoz :D akkor lehet, h már Adél is van annyi :wink:

Fibi,
Szia :D De jó volt olvasni rólatok, h milyen szépen alakultok minden tekintetben :D

Zuzi,
Szia :D Szuper, h most már jól vagytok :D Hemingway jól hangzik :wink:

Ancsi,
Én is biztosan levélben mondanám le a gyest, de miért akarod márciustól? Onnatól mész tgyásra? :?

Neet,
Hú, szegény párod :( már megint az ülőrésze :roll: Bulást Neki!!!
Pozítiv BKV élmény rúl, nekem nem volt olyanom :roll: És csak hízlald a hosszúfarkút egyszer úgyis bent ragad a csapdában :lol: :wink:

Szösszenet,
Mi teljesen más részen lakunk, úgyhogy nem tudok Neked doki ügyben segíteni.

Kisün,
Tök jó, h eddig bejön a meló :D

Votiv,
Velkám bek :D Azért remélem jól éreztétek magatokat egy picit a betegségtől eltekintve.

Johi,
Jaj szegény Fannikád :( Sok ++++++++ a kis lábácskájának!!!

Szellőke,
A fogzáshoz +++++!!! És igen jól hallottad (itt is írtam már régebben), hogy megszűnt létezni a munkahelyek mint családkifizetőhely ez év márciusától. A csp-t, a gyest és az anyaságit, amit a MÁK fizet, azt már náluk is kell igényelni márciustól. A már elindított kifizetésekkel nem kell semmit sem csinálni, azt átadták a munkahelyek már a MÁK-nak.
A gyed, tp, tgyás, amit az OEP fizet, az marad a cégeknél.

Nuk,
Ej, micsoda jó dolga van az új kutyinak :D Rékádnak bódog hófordulót!! :D Hogy szalad az idő :o
És csak nem ti is Alsópáhok? :D mi is kinéztük tavaszra, ha addig kap apa üdülésit.
BKV sztori :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

és egy cikk a sorozatfüggőknek :lol: én már elkeseredtem :cry:
http://comment.blog.hu/2008/02/08/mikor ... sorozatok/

Kép Kép
curse

az is biztos, hogy a DrH szinkronjaik is el vannak átkozva :(
http://index.hu/kultur/showbiz/selmeczi0131
mondjuk nem igazán ugrott be elsőre, h ő volt BP és AB magyar hangja is :?

Kép Kép
curse

Curse,
fogadok, h a TV2-n megy. :lol: (Piciny antennánk úgy áll, h csak az RTL és az M1 fogható, ill a TV2 gagyi minőséggel.) De miután a BK az RTL-en van és az ER kielégíti kórházas szappanos igényeimet, nem hiányzik Dr House és DR Csont (ez 2 különböző, ugye?) Dr Bubó meg M1en van néha. ;)
Tilda gerincre lett vágva? nem láttam... :cry:

Ríd,
"Mennyi mindent tudok csinálni, ha nem kapcsolom be a szgépet" jaaaj, a múltkor fél napig nem volt net. Ne tudd meg.. eleinte mint a mérgezett egér, aztán elővettem egy könyvet, jéé, :roll: :lol: :lol:
neet
neet

Neet:
ahhha és Palikának bevallotta, most nagyon válásra hajaz a dolog...

nukada

Neet,
Igen :lol: Bár én nem azért nézem, mert HL olyan jó pasi, hanem, mert besz@rás a stílusa. A tv2-n ez az egyedüli sorozat, amit nézek. Na jó, még sem :oops: Az SZF-t is :lol:
És igen, gerincre vágta, már épp itt volt az ideje :lol: :lol: és ahogy Nuk is írta még Palinak is elmondta, az meg egy jó nagyot behúzott Eriknek :lol: :lol:

na én most el, jön az odaát, a helyes kisfiúkkal 8) jóccakát!!!

Kép Kép
curse

Jajj, világosítsatok már fel, h mi zajlik BK!
Bocs az offért...megöl a kíváncsiság! :)
rídonli#

Nuk, Alsópáhoktól én sem vagyok elájulva, még nyitás után, jópár éve jártunk ott, de nem jött be. viszont Hévízen asszem az Európa Fittben voltak Ruziék egyszer, és nagyon klasszakat mesélt! a képei pedig mintha a Kanári szigeteken készültek volna :P
Azt is tudom ajánlani, ahová mi "szoktunk" járni Siófokra, http://www.hotelmagistern.hu/ itt elég jó kedvezmények vannak, nagyon gyerekbarát (itt is van bébiszitter ha kell, meg gyerekmedence, és adnak kiságyat, és minden napra készítenek gyerekmenüt is!) jók a szobák, jó a wellness és finomságos és bőséges a kaja! (főleg Sopronhoz képest :roll:) mi nagyon megszerettük, és a Balcsiparton sétálni még 10 fokban is elég szép :) persze a legjobb olyankor a melegvízű medencéből kuksizni kifelé :wink: de a lényeg, hogy akár decemberben/márciusban is akad mit csinálni, nem csak főszezonban.

Sopronban a legnagyobb gyermek és a barátnője (őt is vittük) elkaptak vmi HF-et, és 2 napig ki se bírtak mozdulni. Tegnap nekem is elkezdett fájni az összes csontom, és kezdődött volna a HF is, de mázlim volt, mert rájöttem, hogy a végtagfájás és az összetörtség inkább influenza és nem ételmérgezés, ill. hogy a Vincetoxikum mérgezéses tüneteket is enyhít, hiszen maga is mérges növény, úgyhogy próba cseresznye bevettem Vincét, és kb fél órával később kutya bajom sem volt! HF helyett óriásit regeliztem, aztán 2,5 órát vezettem egy mukk nélkül, itthon kiglancoltam a lakást és megszabadultam 3 doboz szeméttől (meg 1 takarítónőtől), úgyhogy egész jó a napom egyenlege :wink:

Szellőke, C=CH csak más cég gyártja :wink:

Ríd, kitartás! fúúú de nehéz így :roll:

megyek, mert a munkámmal viszont jól elmaradoztam :x

votiv 8)
votiv

Lindi :) Ma jártam a Savoyás Szamosban, hát van választék bőven marcipánból :wink: mondjuk nem végeztem árösszehasonlítást az Auchanossal..

Barbi :) Jó rokonozást!! remélem tudsz kicsit pihenni is!

Fibi :) De jó, hogy a fiúk ilyen jól vannak! :D :D És Bálintod is "megnyugodott" ezekszerint, minden helyre került és tetszik neki is az új hely :wink: :D :D hangyák meg :evil:

Zsan :) Én tudom ajánlani a Johi-féle vaníliaport, nagyon király! Sztem megéri beruházni, mert kevés kell belőle és tök sokáig kitart :wink:

Vera :) Szia, Te dolgozó nő! :D

Votiv :) Buljatok!++++++++ Visító Józsi :lol:

Neet :) Egérhizlalás :lol: :lol: nem sajnálod a fincsi karavánt nekik?!

Johi :) Fanni lábának ++++++++++ drukkolok a hétfői kontrollhoz!!

Rylie :) Maradék marcipán a hűtőben?? hihetetlen hogy még nem fogyott el :wink: :lol:

Szellőke :) Fogakhoz +++++++++ a gyerkőknek!! és pont egyszerre fogzanak? durva lehet.... :?

Nuk :) Rékának boldog 11.hóst! :D Nálatok igazi kutyaparadicsom van :lol:

Ríd :) Fogakhoz Nektek is +++++++++++++! Remélem nem leszel beteg! Úgy néz ki, holnap mégiscsak kihagyjuk a börzét :roll:

Curse :) Köszi! :) sztem Adél is van annyi :wink: Tényleg. rokonok mit szóltak a szép szemészeti eredményhez?
denizsa

[quote="votiv"]m írta:votivegszabadultam 3 doboz szeméttől (meg 1 takarítónőtől), úgyhogy egész jó a napom egyenlege :wink:

Bedobozoltad a takinőt is? és hányba vágtad? :wink: :lol: :lol:
denizsa

Ríd,
nekem eléggé hiányos infoim vannak, de ami eszembe jut:
Vandácska szenved, h anyja az Andrással akar járni, egyszer megszökik: apukához akar menni, az persze lerázza, aztán elájul vagy mi (ezt nem láttam, csak nem öngyilkolt??). András megkéri Emmácskát, h barátkozzon mán vele, az meg belemegy, Nojémi meg féltékeny, h vele akkor mi lesz?
Emma közben kavar a Tóni szívével-fickóval, de tegnap úgy lett vége, h megmondja a srácnak, h sok szól ellene.
Nojémi rámászik a teszkós árufeltöltő főnökre, beveti nemlétező bájait, hátha az visszavonja a feljelentést Laci ellen. Laci elad egy, azaz 1 db porszívót, asszem Andrásnak. Házon belül, mint mindig.
Klau és Radnics eszegetnének egy restaurantban, erre jön a jard és elviszi Radnicsot( vagy az adóhatóság? a kutyám bezavart) Előbb még Radnics elárulja Andinak, hogy együtt gyújtották fel anno az éttermét Zsótival, erre Andi eltiltja Zsótit a meg nem született gyermektől, és lázasan költözik kifelé. (Kb két hete pakolja az a másfeles kecót..)
És akkor ezek szerint Klotild félrefeküdt az ezermesterrel, válni akar és bőszen izélni egy emelettel feljebb. Közben meg Palika házassági szerződést akart kötni, de sztem ez már eső után köpönyeg. Más nem jut eszembe, vagy nem láttam.
Na, tegyétek a szívetekre a kezeteket, hányan olvastátok végig? :lol:

neet
neet

Nuk: én Neet-re gondoltam, de az ujjaim elvittek. :mrgreen: Mindenesetre az ellenőrös sztoridon annyira artikulátlanul vihogtam, hogy a gyerek sírni kezdett. :roll: :lol:

Kép
Kép
tinu

Most csak egy gyors kép:
Kép
:shock: :shock: :shock: ennél lejjebb mehet még? :roll:

petergabi

sziasztok!

KÉpzeljétek végre nálunk is vége a vizsgaidőszaknak! Juhéjj!! Igaz, büntetőjogból eléggé meg lettem szívatva, de végül 4-es lett!! Hááááááááát eddig ez volt a legnehezebb vizsgám, már azt hittem sose fogok ebből levizsgázni, mert ezt képtelenség megtanulni, szóval boááááááááá, és szabadság májusig!!!!! addig nem lesz már több vizsga. :D :D :D tegnap ittunk a férjemmel az örömre, erre ő azt mondja én azt ünneplem, hogy végre nem egyedülálló szülő leszek! :lol: :lol: :? :roll: (mondtam neki, hogy de csak májusig fog tartani az öröme :P )

Fibi!!

De jó, hogy jöttél, mesélj még, meg tegyél föl fotókat!! :)

Nuk

Olvastam a dolgokat....szegény, annyi nyavaja van már, hogy hihetetlen, nekem is van már egy pár és sztem nekem is két dolgot kéne megvalósítani, egyrészt egy egészséges életmódot sok mozgással stb, másrészt meg pozitív gondolkodásmód, állítólag az agyunk tudja irányítani a többi szervünket, szóval majd én is próbálom elmagyarázni a testemnek, hogy én döntök és kész, tessék normálisan működni és nincs vita!! :lol: :lol:

Neet

Szegény párod, jobbulást! +++++++++++++++

És mindenkinek aki beteg, jobbulást kívánok!! ++++++++++++

Szegény Bendi is napok óta lázasodik, nem durva, orvos szerint piros és vírusos a torka, remélem hétfőre megjavul, mert mennem kell dolgozni!

És Votiv

Gratula a kikapcsolódáshoz! Betegsékekhez bulást! +++++++++

Nem Hévízen voltunk, hanem Zalakaroson!

http://www.karos-spa.hu/

nekünk eddig ez a szálloda tetszett a legjobban, már azok közül amelyikben voltunk, sztem kisgyerekkel jobb, mint a Kolping, nekem az annyira nem jött be, igaz, hogy ott a benti és kinti játszóterek szuperek, de más dolgokban jobb ez a Zalakarosi hotel. Itt Zalakaroson hatalmas medencék vannak kint is és bent is, mindenhova el lehet jutni babakocsival, ami a Kolpingról pl. nem mondható el... :? legalábbis mi ott egy étteremtől és uszodától távol lévő helyen kaptunk szállást és babakocsival nehéz volt a közlekedés...na meg a babakocsit nem lehetett bevinni az uszodába itt Zalakaroson simán lehetett, legalábbis nem szóltak érte. Zalakaroson is van gyerekfelügyelet, van egy benti játszótér, bár nem annyira szuper, mint a Kolpingban de teljesen jó. És volt külön menü a gyerekeknek az étteremben. Meg a szálloda két részlege között szép park van szökőkúttal meg vízeséssel és a faluban is van egy hatalmas nagy szép park, ahol lehet sétálni meg játszóterezni, bár ettől a szálloda kissé messze van, mert a falu szélén van a szálloda. A Kolpingtól legjobban akkor ment el a kedvem, amikor az étterem mellett a szoptatós hely a WC-ben volt kiijelölve! :roll: :roll: (a WC előterében volt egy kis paraván elválasztásnak meg egy fotel vagy karosszék oda téve) Hát mondom ezt a képmutatást!!! Azzal hirdetik magukat, hogy mennyire gyerekbarátok és emiatt még szoptatós helység is van, de inkább ne legyen, minthogy a WC-ben van!! Könyörgöm azért abban a szállodában hihetetlen mennyiségű helység van, mert hatalmas, ha annyira gyerekbarátok akarnak lenni és ezzel odacsábítani a kisgyerekeseket, akkor áldozzanak már erre nyomorult pár négyzetmétert!! Bár lehet, hogy volt más helység is máshol erre, nem tudom, meg hát nyilván a szobába is vissza lehet menni erre az időre vagy ilyesmi, de azért én ezt akkor is durvának találom... :evil:

Egyébként a legjobb szoptatós hely az a játszótéren lévő nagy kör alakú hintaszerű valami volt. :mrgreen: Oda befeküdtünk Bendivel és ott szopizott az októberi napsütésben. :D

ruz
ruzicsky

Ja és ami még nekünk nagyon tetszett Zalakaroson, hogy ugyan kint nincs gyerekmedence, csak bent, de az élménymedence egyik oldala úgy van megcsinálva, hogy nulla cm-ről indul és folyamatosan enyhén mélyül kb. térdig érőre és utána egy lépcsővel lehet a mélyebb részre bemenni. Szóval az egyik oldala kifejezetten gyerekeknek lett kialakítva és azért nagyon jó, mert nem rögtön térdig érő, mint a legtöbb gyerekmedence, ahol a szülők vagy görnyedve vagy letérdelve tudnak csak létezni hogy tudjanak a gyerekekre vigyázni, ahhoz, hogy leülj meg már túl mély a víz stb. hanem a kicsik is egyrészt tudnak sétálgatni a bokáig érő vízben meg leülni benne stb. és közben meg a szülők el tudnak feküdni vagy szintén leülni a bokáig érőben és nem kell görnyedezni...szóval ez a nagyon sekély víz nekünk nagyon kényelmes volt, Bendi sokat játszott a medence szélénél sétálgatott meg belefeküdt a vízbe, de ha akartuk a mélyebbe is be tudtuk vinni pancsiztatni.

ruz
ruzicsky

Gabi,
ha ennél lejebb megy, azt már magadhoz ölelheted. :D

Apa itthon! :)
neet
neet

Gabi: persze, hogy még fog lejjebb menni. :lol: És hogy érzed magad? Kellőképpen kényelmetlen már, hogy már vágyjál a szülésre? :wink:

Neet: éljen apa otthon! Hogy érzi magát?

Írjatok csak az üdülési lehetőségekről, mert szerintem az idén kb. 2-3 napot fogunk csak elmenni és azt is itthon. Nem merek messzibbre menni még. Jövőre meg valszeg még inkább nem megyünk sehova. :roll: Meg még néhány évig. Szóval gyűjtöm az egy-két napos ötleteket. :)

És most jön a gyerekrontás (Tünci első palacsintázása):
Kép
Kép

És a hátteret nem ér nézni. Igen, igen, ilyen rendetlenség van nálunk mindig. :oops: :oops: :oops:
És tegnap úgy döntöttem, hogy szépen lassan elválasztom Tüncit. Nem bírja már a mellem Tünci mostani szopimániáját. Csak húzza-nyúzza, meglátszanak rajta a fognyomok. :roll:

Kép
Kép
tinu

Neet

De jó hírek! :) És hogy van apjuk?

Tinu

Juj, csorog a nyálam!! :D És ne aggódj nálunk ennél is sokkal nagyobb rendetlenség szokott lenni...

Gabi, nem tudom, nekem is kb. ilyen volt már hetekkel a szülés előtt és állandóan mindenki azt mondta, hogy jaj, már mindjárt szülsz, le van szállva a hasad, de mégse szültem mindjárt... :lol: de hát sose lehet tudni...mindenesetre izgi, már nem sok idő van hátra neked... :D

ruz
ruzicsky

http://index.hu/tech/uzlet/invi080208/

Invitel-saga folytatása :lol: :lol: 2. rész: Az Invitel keményen fellp maga ellen :mrgreen: :lol:

Bölcsis anyukák!

Hozzánk közel két bölcsi van, és baromira dúlom magam, hogy hova melyikbe adjam Ábelt. Tegnap elmentünk az egyikbe, kedves volt a vezető, de nem mentem körbe, valahogy nem is úgy jött ki a dolog, csak egy terembe kukkantottam, a legkisebbek közé és teljesen összeszorult a szívem - még járni sem tudo babák voltak bent és olyan lehangoló volt az egész.
Próbáltam a bölcsiről kérdezni, de nem nagyon van róla tapasztalat (tök fura).
A másikról elég jó dolgokat mondanak, de engem baromira zavar, hogy közel van magasfeszültség (gyakorlatilag a kerítéstől pár lépésre). Tudom, hogy így is rengeteg szir-szar éri a gyerekeket, de valahogy ez sem tetszik.
És persze sikerült belefutni néhány nagyon durva bölcsis sztoriba, úgyhogy a kérdésem az, hogy a NAGYOKKAL A TI BÖLCSIJEITEKBEN HOGY FOGLALKOZNAK? eddig az jött le, hogy semmi komolyat ne várjak a bölcsitől, mert csak gyerekmegőrző, nem foglalkoznak a testi szükségleteken túl a gyerekekkel és van olyan is, ahol még azokkal se rendesen.
Persze a kiválasztott bölcsitől függ, ezt tudom, de olyan pánikot, ellenérzést sikerült kifejlesztenem bölcsi ügyben , hogy jól jönne a megnyugtatás :D

Mégegy kérdés van, hogy ugye Ábel évvesztes (-nyertes), és kérdés h nyomjon egy évet bölcsiben és úgy ovi vagy menjen 2009 januártól oviba. Ez utóbbit ellenzik amiatt, hogy akkor kétszer jár egy évet az oviban és rossz, hogy a korábbi társai már iskolába mennek majd.

Egyszóval nehéz a döntés, főleg, hogy nem tudom, hol és hogyan leszünk szeptembertől. És Macs is jól leírta az állami zsúfolt bölcs kontra veresi csoda-csana közti különbséget - kell ennyire rettegnem bölcsi-ügyben, mint ahol most tartok, vagy ne parázzak?
És persze abszolút para-anyunak se akarok tűnni, de szerintetek nem gáz, ha ugyan már felírtak minket, elmegyek mégegyszer egy komolyabb inspekcióra és ha nem tetszik, lemondom?

Tinu,
helyes a csaj :D

Ruz,
éljen a vizsgaidőszak vége :D :D :D

Neet,
jó h apa otthon :D
és nekem se jön be tv2 de mondjuk egyedül a hétvégi rajzfilmek miatt bánom, egyébként tv-t csak dvd-nézésre használom (csak m1 és rtl klub jön be nekem is jól, nem értem, miért ilyen szar a kettes, pedig max onnan néznék 1-2 dolgot, a másik kettő kizárva :D)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek,
nézd, mit találtam neked:

- Meg a színházból. A rengeteg szinkron, valamint a színházi előadások mellett jut ideje másra is?
- Néha borzalmasan nehéz összeegyeztetni a dolgokat. A Kútfejek forgatásánál például két és fél héten keresztül alig aludtam, volt olyan eset – többször is -, hogy napokig nem hunytam le a szemem. Ennek az lett a következménye, hogy egyszer elaludtam a volánnál. Szerencsére nem menet közben, hanem egy piros lámpánál. Éjjel forgatás, reggel haza – a feleségem és a két gyermekem ekkor kezdték a napot -, átültem a saját kocsimba és mentem a szinkronstúdióba. Onnan irány a színház, majd vissza a szinkronba, ahonnan vissza a színházba. Ott lement az esti előadás, aminek végén várt az autó, ami vitt a forgatásra.

szerinted ki nyilatkozta ezt tavaly előtt???
:cry: :cry: :cry:

bölcsiről nem tudok semmit, lévén nálam parább anyut úgysem találsz.
DE: megütötte vmi a szemem. Azt irtad,h nem foglalkoznak velük? hogy csak gyerekmegőrző? Mit kéne foglalkozni velük?
csak kérdezem, mert nem tudom, mire gondolsz?
hogy megtanitják e wc-be pisilni? vagy verseket tanitanak e?
zsancikant

Szrek

Nem tudom mivel nyugtassalak meg, mert én olyan vagyok, hogy nincsenek nagy elvárásaim egy bölcsivel kapcsolatban (mondjuk a magasfeszültség az nem túl szimpi), lényeg, hogy jó legyen a környezet, kedvesek legyenek a nénik, meg vigyázzanak a gyerekemre. Szerencsére ahova Bendi jár az jó, itt sincs ugyan semmi extra, vannak játékok, kis asztalkák székekkel, van kirakó meg gyurma meg rajzeszközök és ezekkel játszanak. Ha jó az idő akkor télen is kimennek délelőtt az udvarra, ott homokozó van meg mászóka meg kismotorok és kint is le tudnak ülni gyurmázni vagy rajzolni. A bölcsis nénik néha le is ülnek velük játszani, de nem egyfolytában van amikor csak figyelik őket, néha mondókáznak is nekik, de olyan igazi nagy foglalkozások nincsenek. Szóval nekem elég ennyi, örülök, hogy van ahol vigyáznak a kis maszatra amíg én dolgozok vagy egyetemezek. A legfontosabb, hogy vigyázzanak rá, ne legyen semmi baja. Eddig bevált ez a bölcsi, ami állami, Bendi járt magánba is, de ott sem volt semmi extra, ugyanolyan volt kb. mint ez.

Bár mostanában kicsit nyafogtak a bölcsiben, hogy Bendi nem beszél meg bántja a többieket, sokat rosszalkodik...de kiderült, hogy ezt csak az egyik nőci mondja mindig, a többi gondozónő szerint nincs vele semmi baj, néha kicsit elevenebb, de semmi különös. :D

Ja mesélek még erről, hogy ugye Bendi még mindig nem beszél és most, hogy voltunk orvosnál kérdeztem a gyerekorvosunkat, hogy mi a véleménye erről és azt mondta, hogy neki teljesen jól fejlődő gyerek képét mutatja Bendi és szerinte nincs ezzel gond, majd be fog indulni. Ettől picit nyugodtabb vagyok. :) De azért kaptunk beutalót hallásvizsgálatra, mert ha logoépdushoz akarjuk elvinni, akkor kell egy hallásvizsgálat, mert ugyan egyszer már mértek neki valamit a hallójárat átjárhatóságát, az orrmandula miatt a füll-orr-gégésznél, de nincsen róla papír, meg nem is tudom, hogy most az ugyanaz a vizsgálat-e vagy ez valami más. Majd kiderül.

ruz
ruzicsky

Zsána,
talán a Selmeczi Roland?
egyébként annyira szörnyű ez a sok baleset pl a ma hajnali bécsi úti :cry:

bölcsi - el sem tudom képzelni, mit csinálhatnak ott
gondolom nincs farsang meg egyéb ilyen rendezvény, mint az oviban, de pl vannak kézműves foglalkozások?Vagy csak megpisiltetik megkajáltatják őket és egyébként meg játszanak és csináljanak amit akarnak? nem direkt verstanításra gondoltam, hanem indirektre - tehát pl a rájuk felügyelő valaki nyújt ilyesféle háttérzajt vagy legalább zenét?
attól félek, annyira bölcsije válogatja, és pl túljelentkezéses bölcsiknél még akár külön fizetni kell, hogy biztosan felvegyék :twisted: ez itt nem ilyen csak én speciel gyereklerakatba nem akarom adni Ábelt, még akkor se, ha már majdnem 3éves lesz (persze fogalmam sincs hogy másképp lehetne megoldani lévén, hogy anyu besokallt a 3 gyerektől és egyáltalán nem hajlandó most vigyázni Ábelre másik nagyi meg nem játszik )

Kép

Kép

szrekuc

Leányka utcai bölcsi: abszolútli király! :) Van verstanulás, meg ének, amennyi jólesik, nem erőltetve, de a nénik annyit énekelnek neki, h ők is megtanulják. Mikulás ünnepség, farsang, minden van, várják az épp aktuális dolgokat, és arra készülnek, azt tanulják, ha nyuszi jön, akkor locsolóvers, ha miki, akkor mikiének, olyat rajzolnak, festenek, stb, ami aktuális. Mindennap udvar, ha az időjárás engedi, teljesen kultúrált az egész, ott főznek helyben nyamit, sorolhatnám, de el lehet menni megnézni. Mi véletlen akadtunk rá, itt volt hely, és már 2. éve itt nyomjuk, és tetszik. :) Vannak ugye a hagyományos játékok, meg a sószoba, szal mindenféle "irányzat". :) Csak ajánlani tudom, ja és van a Kuckó játszóház, ahova lehet akár csak 2-3x egy héten, meg fejleszteni meg ilyenek.
neet
neet

Ja, és persze a megtanítják őket wc-be pisilni meg ilyen dolgok abszolút alap, akinek nem megy, az pelusos, de akinek megy, hajrá, annyival is kevesebb a gondjuk, mert azért lássuk be, h egy néni 12 gyerekre nem sok, és ha egy bekakil és 2 épp üti egymást, hát akkor legény a talpán, aki ezt megoldja. (2-2 szobát lehet összenyitni, és akkor duplázódik a nénik száma is, és a nap legsűrűbb részében (10-1ig) eleve ketten vannak, mert a délelőttös 1-ig van,a du-os 10re jön.) Szal az evés, altatás 2 emberes.
Na, lassan %-ot fogok kérni. ;)
neet
neet

Neet,
mennék én Leányka utcába csak mi Dél-Kelet Pesten lakunk :P :mrgreen: és a kerületben is van ilyen sószobás jobb bölcsi, de az is autós megközelítés és persze nekem a seggem alatt van a kocsi de ez a böli még olyan távolság, hogyha nagyon-nagyon muszáj, a mama vagy a tánti (tesóm :mrgreen: ) esetleg el tud érte menni
persze ha szeptembertől Záhonyban kapok munkát, akkor nyilván sztornó az egész és a záhonyi bölibe megy :mrgreen: :lol:

és tök jó, hogy ilyen a bölitek, nekem most nagyon úgy tűnik, nem ez az átlag :? de egyébként sztem külterületen ilyen szempontból jobb (főleg 8. kerületi bölcsikre panaszkodtak)

Kép

Kép

szrekuc

Ruz, Neet,
köszi a megnyugtatást :D mindenképp megyek még a bölcsibe és próbálok keresni oda járó anyukákat, hogy mi a tapasztalat, de eddig még senkit nem találtam

Kép

Kép

szrekuc

és Ábel ma KRIMINÁLIS, a magas c körül üvölt kb egész nap, volt hiszti a boltban meg földönfetrengés meg minden ínyencség - valami front van?!
(mondjuk a helyzetünk miatt sztem olyan helyeken kompenzálok felé ahol nem kéne szóval szerintem időnként túl sokat megengedek neki ami visszaüt node ilyen nem szokott azért lenni)

és sapka-mánia ezerrel dúl, szinte egész nap van vmi a fején, de sztem ez is meg fog változni, ha végre helyrejönnek a dolgok :D

Kép

Kép

szrekuc

Homeósok :D :D
aftára mi a jó szer?

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
ha én is válaszolhatok :) : Borax (bár én még nem próbáltam),de a legjobb az alkohol! Viccen kívül: egy jó kis házi páleszt a szájban tartani és a kiköpés/lenyelés a végén szbadon választott :wink:

Kép
Kép
szelloke

Szellőke,
köszi :mrgreen: jó estém lesz :D :D
(igazából nem aftám van, hanem olyan, mintha a száj falában található apró kis izék közül az egyik megnőtt volna, kis gombóc, de nem fáj és nem is tudom elképzelni, mi az, majd jövőhéten doki, de addig is gondoltam vmit csinálni vele)

Kép

Kép

szrekuc

Szia Mindenki,
Szelloke, Neked külön üdvözlet, örülök hogy hozzánk csapodtál :)
Aranyosak vagytok, majd felteszem a mai képeket, ahol is Ábel FELÁLL a combomba kapaszkodva... :shock: :)

Gabi,
Atyaég, mingyá' szülsz :D

Votiv, Nuk,
mi voltunk Hévizen az Europa Fittben, és tényleg csak ajánlani tudom :) ott készült ketteske :lol: :lol:

Ruzi,
gratula a félév lezáráshoz :)

Hugh L. hmmmmmm :P

Fanninak, Ridnek és Neet Gáborának továbbra is sok ++++++

ennyi jutott eszembe, ma egész nap vendégjárás volt, kezdünk megismerkedni a kerületbeli családokkal, ide tényleg szeretnénk beilleszkedni :) eddig jok a benyomások.

KépKép
fibi

Neet,
még nem is gratuláltam inviteles győzelmedhez!!Jó vagy!!

Deni,
igen, szépen nekifogtak együtt fogzani: E-nek az utolsó 2 jöhet, A-nak pedig az első kettő :-)

PGabi,
nagyon szép pocid van! Dejó lesz szüléssztorit olvasni hamarosan :-D

Nuk és (Tinu),
ellenőrösen én is jót nevettem,de legfőképpen szegény Tünci sírásán...

A Mo-i wellnes szállodaárak engem erőssssen sokkolnak, gondolván,h ennyi pénzért külhonban is jól tudnám érezni magam :-)

Ruz,
na nem megmondtam előre,h VÉGE lesz ? ;-)Gratu!

Szrek,
nálunk is általános nyávogás volt, mintha E nem is az én lányom lett volna...Én a fogára fogom, hiszen mindent mégsem foghatok a frontokra ;-)
Sapka-mánia mókásan hangzik továbbra is :-) S ha megkérdezed,h mit gondol a fejéről/hajáról nem lehet,h előjönne vmi?Én emlékszem,h mikor 4-5 évesen kihullottak első fogaim megfogadtam,h nem beszélek és nem mosolygok,de elmondani ezt nem mondtam senkinek,s értetlenül álltak a megkukulásom előtt néha ( amit persze cserfes lányként nehezen bírtam betartani ;-) ) Ez csak eszemejutott,lehet,h nem is olyan összetett a probléma.
Jó aftátlanítást! (mellesleg talán csak egy ízlelőbimbódat érte vmi "sokk", ilyen izével én is találkoztam már...)

Kép
Kép
szelloke

Megint valami jó film megy, vagy mindenkinek otthon az ura :?: :cry: :lol:
Akkor lehet,h leteszem a fejem egy párnára :wink:
Jócak mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
szelloke

Szellőke,
:D köszi, nem vagyok egy nagy önvizsgáló, nem tudom, ez ízlelőbimbó- e :D de ha nem múlik, majd megmondja dr bácsi ;) mondjuk extra hipochonder vagyok de igyekszem nem pánikolni :mrgreen:

ő még kicsi szerintem az ilyen jellegű dolgok elmondásához és ez szerintem egyáltalán nem tudatos nála, terapeuta szerint és szerintem is inkább vmifajta védekezést vagy nem hallom meg a dolgokat jelent (ami az apájával való dolgainkat nézve nem csoda)
csak már kicsit se vicces, hogy este nem mindegy, milyen sapka van rajta és mindig másban akar aludni és idpnként éjjel is keresi a sapkát, de ez ritkán van szerencsére (és éjjel leveszem neki, főleg a thermo sapkát :roll: :lol: :lol: :lol: )

Fíbsz,
tök jó, hogy barátkoztok és ilyen gyorsan megy a beilleszkedés :D :D azért itt egész más nektek, nem? :D örülök, hogy jól érzitek magatokat és remélem, hangyák hamar odébbállnak :D
anyunál lakunk most ketten Ábussal átmenetileg :)
kisfiadnak grat a felálláshoz :D

Gabi,
:D :D most már nagyon finisben úgyhogy hajrá! :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Szellőke,
+++
ha legközelebb szalmák lesztek Ríddel, rendezünk egyikünknél egy naaaagy csajbulit :mrgreen: bár ha összeesresztenénk a gyerekeket ott minden lenne csak alvás nem :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Szrek, ezt csak most találtad ki?!Ez az utsó szalma estém! :)
rídonli#

Bakker, Szelloke, most látom, milyen kicsi a korkül. a gyerköid között :shock: atyaég, hogy birod öket??

Szrek,
aha, egész más, nem nekem volt valo a falusi élet, de ezt mindvégig (4 év) tudtam. én városi lejány vagyok, és kész.

mentem eldölni egyik gyerek mellé.
fibi

Never knew I could feel like this
Like I've never seen the sky before
I want to vanish inside your kiss
Seasons may change, winter to spring
But I Love You, until the end of time

Come what may
Come what may
I will Love You
Until my dying day

Suddenly the world seems such a perfect place
Suddenly it moves with such a perfect grace
Suddenly my life doesn't seem such a waste
It all revolves around you

And there's no mountain too high
No river too wide
Sing out this song,
I'll be there by your side

Storm clouds may gather
And stars may collide
But I Love You, I Love You,
Until the end of time

Come what may, come what may, I will Love You
The greastest thing you'll ever learn...
I will Love You, Come what may, Yes, I will Love You
Come what may, I will Love You, Til my dying day

Én ezt néztem az M1en... Már el is felejtettem, mennyire szeretem ezt a filmet!!!! Réka is erre aludt el, életében először TV mellett, de legalább énekeltem is neki :wink:

nukada

Szrek,
hmmm hmmm...
nálunk is hasonló...
és nálunk is elég terhes. :roll: :roll:
zsancikant

Sziasztok Jó estét! :D
Már majd' egy éve olvasgatlak Benneteket mikor van egy kis időm , sokszor be-benézek és úgy érzem néha jó lenne bekapcsolódni a beszélgetésekbe.... Tudom, ez egy elég kialakult csapat, de most mégis regisztráltam, hátha még beférek :oops:
Két gyerkőcünk van, Budaörsön élünk , a második babó született a Szt. Imrében (innen az eredeti érdeklődés :lol: )
melody11

Zsána,
eszemben is vagytok mindig :D
dee bakker kapucnis pulóverrel ez még jobb lehet mert a sapkát legalább levarázsolom a fejéről éjjel vagy csak fel kell gyorsan veni (márha rájöttem hogy melyik az, múltkor anyu egyik sapkája kellett neki :lol: :lol: ) no de pulóver az macerásabb
és változó, hogy mennyire sapkás - mostanában szinte 7x24 órában, de ez csak most ilyen durva, korábban csak ritkábban hódolt ennek a szenvedélyének :roll: :lol:
ti egyébként most bölcsisek vagytok? (mindjárt 3 lesz Igor Benedek barátunk nem? :D )

Ríd,
basszus bocsi ;) :D de ha lesz netalán legközelebb, akkor nem felejtjük az ötletet ;)

Kép

Kép

szrekuc

Szrek, ok! :)
Bölcsis aggodalmaidat megértem, nekem csak ovis tapasztalatom van, és csak azt tudom mondani, hogy keresgélni kell, addig, amíg nem ÉRZED, hogy megtaláltad azt a helyet, ahol jó kezekben van a kőc. Drukkok!!

Neet, Bk összefoglalót köszi! Végigolvastam!! (Kicsit gondolkodtam,h ki az a Klotild :lol: de rájöttem) Apátok otthon :) és jobban is van?

PGabi, :) széééép és jóóó nagy, és leeeent! Hajráhajrá, drukkok mennek!

Tinu, jövőre miért nem mentek sehova? (Csak nem kistesóprojekt? :wink: )
Palacsintás képek szuperek, látszik,h ízlett Tüncinek, aki nagyon szééép! És mindig ilyen szőkés volt? B is nemrég evett először palcsit, neki is hasonlóképp ízlett (nálunk kb.hetente van, mert P kedvence).

Fibi, nagyon klassz lehet az új hely! Vendégjárás és beilleszkedés :) :) :) Ábelnek meg gratula a fölálláshoz!!! :)

Melody11, üdv itt! :)
rídonli#

Melody,
szia :D :D :D

Ríd,
hát ez az, nem hiszem, hogy bármelyik bölcsire is teljes szívvel azt tudnám mondani, hogy igen - viszont egyelőre úgy tűnik, nincs más megoldás úgyhogy keresek, kérdezek, ott idegesítem a témával a környezetemet, ahol csak tudom :mrgreen:
szívem szerint 2009 szeptemberében kezdené az ovit és kész de ehhez lottó ötösre vagy Prince Williamre lenne szükség :mrgreen: (ha bármelyik összejön, megígérem, nem feledkezem meg rólatok :mrgreen: :lol: )

Kép

Kép

szrekuc

köszi rídonli! Atyám, most esett csak le a neved "jelentése" :D
Eddig én is tul.képpen ez voltam :) :o
(tetszenek a kis fejecskék!)
melody11

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: