A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-2008. többemberes (sírós, nem-alvós) babái

hajni, aranyos vagy - ezek szerint Dóra nap van? én valójában Teodóra vagyok - nevezetes dátum, mert pont szept. 11. :roll: szal ezek az amcsik, meg az arabok jól elrontották a névnapomat :evil: de legalább megjegyezhető dátum :wink: bár férjem még így sem tudja, ha évközben "tesztelem" :? de az igaz h többnyire Dóraként ismer mindenki, mert a Teodórát túl hosszúnak találják általában.

hát igen, az a baj h az enyém figyelme nem olyan terelhető, tehát hiába is próbálom "lekenyerezni" vmi mással, az többnyire nem tud annyira izgi lenni, mint amit kiszemelt magának. :? sztem a figyelem terelhetőségnek ez a két formája - iskolában és tanulásnál való koncentráció ill. a megnyugtatás érdekében való figyelemelterelés - nem függ össze szorosan. magamból kiindulva gondolom, mert én pl az olvasnivalókra soha nem tudtam elég jól koncentrálni (legalábbis, amikor bár bonyolultabb szövegek voltak), viszont ha vmi témára rákattanok, arról az istennek sem lehet elterelni... :roll: asszem fordítva szerencsésebb kombináció volna... :oops:

és bakker én tudom h azért van rossz érzésem, mert a sok bőgése miatt sokszor pocsék anyának érzem magam, pedig tudom h nem kellene. mások sztem fele ennyi energiát sem tesznek a gyerekbe, aztán mégse sír. tudom h ő ilyen kis érzékeny v mimóza v fene tudja, meg még tényleg elég makacsnak is tűnik hozzá, de aki nem ismeri születésétől fogva, az csak azt látja h jaj, ez a gyerek ilyen bömbi. de aki ismeri is, az is mindig azt kérdi h miért sír ENNYIRE, meg ilyenek. és ez olyan szar érzés. tudom h nem takarózhatok majd mindig azzal h ez a gyerek többemberes, pedig tényleg így van.
tegnap pl felöltöztettem sétához és amíg én is felveszem a cipőm, meg a kabátom (2 perc) le kell tennem az etetőszékébe. erre olyan üvöltést rendezett (az a ritka különben, ha nem) h anyám átrohant a szomszédból (mert kb 3 zárt ajtón keresztül lehet hallani h visít) és kikapta a székből h ne sírjon szegény gyerek. és általában ez van h amíg én öltözöm v vetkőzöm, a szüleim fogják h ne bömböljön ill amíg felöltöztetem, vki szórakoztatja h esélyem legyen ráadni a ruhát - ha nincs segítség hozzá, akkor simán előfordul h ötödjére tudom komoly birkózás árán beletenni a zsákjába, mert kifeszíti magát, amelyik végtagját nagy nehezen bedugom és utána csinálnám a másikat, addig az egyiket kihúzza és ez már az agymra megy :roll: :evil: :oops: és jön a tavasz, a szüleim egyre kevesebbet lesznek majd itthon és nem tudom, mi lesz. szerencsére, akkor majd kevesebbet kell öltözni... sokszor úgy érzem h vele minden nehezen megy: az öltözés, az etetés, az altatás, minden. na, ez nem lett túl pozitív, de most is megcsinálta pelenkázás közben a rumlit, és ilyenkor annyira elegem tud lenni... :roll: hiába adok ezt v azt a kezébe h lefoglalja magát, sokszor semmi nem működik. hiába beszélek hozzá, játszom vele, az max egy pillanatig hat - de a pelenkázás nincs meg egy pillanat alatt...
ja és még csak azt sem veszem észre h az én karomban jobban szeretne lenni, mint máséban :? anyámnak örül a legjobban, ha meglátja. ha meg én hazajövök, akkor elkezd nyüszíteni. :?
Vendég

Először is!
Vicuska, gratulálok a tökmagnak, fantasztikus érzés lehet az ANYA szót hallani csemeténk szájából :lol:

Doo! (és a többiek)
Tudod ha a szülöknek csak 1% tépelődne ennyit azon, hogy jó anya -e, mint amennyit TE, akkor biztosan nem lenne ennyi problémás gyerek. Minden gyerek sír, van akit jobban idegesít van akit kevésbé. Azt utálom a legjobban amikor valaki , aki az életünkből csak egy töredéket lát pl. átugrik pár percre rögtön következtetéseket von le. Pl. nagyon sokat sír a gyerek, keveset alszik, keveset eszik már sokkal több főzeléket kellene ennie, sokat nézi a tv-t majd tv függő lesz stb. Én is kaptam(ok) a családomtól (női rokonok)hideget, meleget, amiért velünk alszik Rozi. Most meg ezzel a szoptatás témával cseszegetnek." Ez a gyerek még óvodás korában is szopni fog, majd leszedi rólad a ruhát a játszótéren, soha nem fog külön aludni!" Na jó én sem így terveztem ám, de így alakult és így JÓ nekünk!

Az én gyerekem is hisztizik öltöztetésnél, és pl. jógán állandóan kiveri a balhét míg más gyerekek tök jól elvannak, ha egy babás ismerősön eljön hozzánk az én gyerekem persze egyáltalán nem játszik úgy mint szokott inkább nyígós lesz, mit csináljak ez van.

Szerintem a magabiztosságot megérzi a gyerek, vagyis Doo azt , hogy nem vagy biztos magadban és amilyen kis értelmes ezt ki is használja. Én nem adom pl. vissza neki ha valamit elvettem, hiába sír és általában abba is szokta hagyni. Próbálom elterelni a figyelmét, ami mondjuk nálunk is be szokott jönni.

Szóval nincs tökéletes szülő és nem is kell annak lenni, a saját gyerekünknek mi vagyunk a legjobbak az összes fogyatékosságunkkal.

Hajni!
Amúgy én sem szoktam észrevenni az élütéseket csak miután felhívtad rá a figyelmem :lol:

ÁGi!
Örülök, hogy TE írtál, már hiányoltalak!

És csatlakozom! Kata hol vagy

Bea

Kép[/url]
június

"hogy TE is írtál" :shock:

Kata hol vagy? :shock:

Bea

Kép[/url]
június

Doo, akkor megint melléfogtam a névnappal, mint Katánál. :oops:

Tényleg keményen hangzik amit leírtál, de nehogy arra gondolj, hogy ez azért van mert Te pocsék Anya vagy. Én ennél sokkal kisebb dolgokért felkapom a vizet és jövök panaszkodni, Te pedig olyan ritkán teszed. És az öltözés máshol is katasztrófa, ezek szerint Beánál is, nálunk is és engem is bosszant mikor egy hülye kabát miatt ilyen cirkuszt csinál, de ez van, várjuk a tavaszt, ennél többet most nem tehetünk. Én is mielőtt felöltöztetem, mindent előkészítek magamnak a heverőre, így épp csak egy pillanatra teszem és kapom magamra a cuccom. A cipőt pedig már úgy hogy a kezemben van. És én még ha nem is szabadna használom segítségnek a tv-t. Valamelyik csatornám mindig van reklám :lol: , meg szereti a national geogr.-ot, tetszenek az állatok.
És ezzel pedig Te vigasztaltál engem még régebben, hogy az természetes, hogy Anyának hisztizik a legjobban, úgyhogy most csak Téged tudlak ismételni.

A héten már kenyeret és kiflit ettünk, nagyon szereti. Apja mostmár tök élvezi az etetést, mert ő rosszul volt attól ahogy a pempős dolgokat tudta időnként maszatolni, a feje búbjáig. De tegnap nagyon el volt olvadva, hogy együtt kiflizik a lányával. :lol:

Akkor nem javítok több hibát, csak olyan bénán gépelek és sokszor nincs időm újraolvasni. Azért látom eddig mindig kikövetkeztettétek mit akarok írni. :lol:
Vendég

még egy amit akartam: amiért neked "nyűszít" attól TÉGED SZERET A LEGJOBBAN EZ 1000%. Sőt ezért nyafog Neked, Tőled várja a vigasztalást.
Vendég

Doo, fel a fejjel! Te írtad egyszer nekem, mikor nehezebb "pillanatokat" éltünk meg, s Neked öntöttem ki a lelkem, hogy minden többemberes baba anyukája néha rossz anyának érzi magát :( hidd el, mi megértünk. Ismerős érzés, hogy mindent megteszel és még ÍGY IS sír :roll: Nálunk is az van, hogy igazából mindenkivel jó, csak-anyukám szavajárása- a segge a levegőben legyen :D bár most pár napja mintha hozzám jobban kötődne, ami jó érzés. De akartam is kérdezni, hogy a szep. szorongás "tárgya" mindig az anya? Mert én inkább azt tapasztalom, hogy inkább egyedül nem akar lenni, de nem feltétlenül énutánam sír :roll: ez normális?? Bár ha apával van és meglát Zita is elkezd nyüszögni meg sírni, Apája mindig "leszúr" hogy na, meglát engem és egyből sír, pedig olyan jól elvoltak eddig :roll: :oops:

Bea, az a gááz, hogy én is ilyen voltam sokszor, hogy húú, annyira jól átláttam más családok helyzeteit egy kis töredék részen keresztül, s annyira jól tudtam, hogy mit hogyan is kellene máshogy csinálniuk. :oops: Mondjuk az észt azt nem osztottam, vagy legalábbis próbáltam nem osztani és nem beszólogatni olyanokat, hogy úgy rontod el, ahogy akarod. Max tanácsot adni, de azt is próbáltam csak akkor, ha kérdeztek, mondjuk mozgással kapcsolatban, vagy amiket melóban ellestem a gyógypedagógusoktól, tanácsokat, azokat "továbbítottam". Na, szal szánom-bánom ha valakit megbántottam anno :oops:

Bea, én most észrevettem magamtól az elütés helyett élütést írtál! :lol: :lol:

Kép
ági_bp

"De akartam is kérdezni, hogy a szep. szorongás "tárgya" mindig az anya? Mert én inkább azt tapasztalom, hogy inkább egyedül nem akar lenni, de nem feltétlenül énutánam sír :roll: ez normális??" (Ági)

Nagyon remélem, hogy ez normális, mert nálunk u.ez zajlik, kicsit enyhült a helyzet mostmár lightosabban sír ha kimegyek, de olyan soha nincs, hogy egy pillanatra egyedül maradjon egy szobában. Vagyis de, mert az etetőszékébe betéve, még Wc-re is ki tudok menni, de azért igyekeznem kell. De ha van nálunk valaki -számára ismerős-, akkor nem is foglalkozik velem, azért ez is rosszul esik. Bár úgy veszem észre amint lecseng az újonnan érkezett varázsa mindig visszatér hozzám. És este egyre több olyan szitu van amihez inkább anya kell. Néha mikor zuhanyzok, leellenőrzik élek-e még? És idegennek egyáltalán nem engedi, hogy felvegye vagy csak egy pillanatra megfogja.
Vendég

Volt már valamelyikőtök profi fotósnál a babóval? Én szeretnék a szülinapjára csináltatni, de fogalmam sincs, hogy tudnak róla képeket csinálni. Nekem itton minden 10. kép sikerül. Már egy csomót kitöröltem mert csak a feje búbja volt rajta mert pont lenézett, vagy a popsija, mert kimászott a képből. Nem akarok egy csomó pénzt kidobni, de úgy szeretnék igazi jó képeket róla 1 évesen.
Vendég

Hali,

Én annnyira szeretnék szoptatni :!: :!: :!:
És tök jól csináljátok, hogy bárhol megetetitek. Én is megetetem Marci, cumisüvegből, miért különbözik a kettő? Az anyatejes éhezen amíg haza nem értek?

Doo, Te fél óránként etetted tényleg? Azért az durva :oops: Bár Te mindig írtad, hogy nem zavar, így lehet nem is durva. És egyszer elmúlik és hiányozni fog.

Hajat én úgy tudtam egy éves korig nem szabad vágni vagy ez vm babona???? Bár Marcinak sincs túl sok....

Mi szinte csak sima vízben fürdetjük Marcit - ez is bio-doki néni. Bár azért mostanában mosom a kis kezét, lábát, stb, mert már nem csak a "kijelölt" helyeken tartozkodik.

Együttalvásról ua a véleményem mint Hajninak, hajnalban én úgy aludnék vele, de én is üldögélek, álldogálok vele,

Bár, ha oldalt fekszik és belém fúrja magát akkor alszik mellettem. Ilyenkor én vagyok a Macija??? Bár én így nem merek aludni, de a látvánnyal nem tudok betelni :wink: :wink:

Hajni, Te nem gondolkozol a hátizsákos hordozón? Én igen, kiránduláshoz. Semmi tapasztalatom :shock:
kpetro78

Na, most végig olvastam a 12 oldalt is, az előbb nem tűnt fel :D

Élek, csak rengeteg minden dolgom van-volt, és tegnap itt volt Anyám, így házon kivül is voltam.

Doo, tényleg ne akadj ki. Marci is problémázik már rendesen az öltözésnél, pelenkázásnál. Nincs rá vhogy lehetőség, hogy szabadabban csináljátok? Én ma voltam egy Pikler alapítványi bölcsinben és ott magyarázták, hogy engedik mozogni, játszani őket öltözés-pelenkázás közben is. Én most probáltam, és úgy láttam bejön neki. Nem biztos, hogy érthető voltam :oops:

Ja, és képzeljétek, azt mondták, hogy legalább az ablakot nyissam ki mikor alszik ( nincs udvar, terasz ), mert a friss levegőn sokkal jobban pihennek.

Én a cumisüvegből etetésért kapom rendesen.... :lol: :lol: :lol:
De olyan boldog közben, nyögdécsel, dorombol, simogat.... A kanállal tiszta frusztráció :oops:
kpetro78

lányok, köszi a vígasz szavakat! nagyon jól esett - most olvasom harmadjára :oops: hát az biztos h tanácsot adni könnyebb, mint önmagunkra alkalmazni :roll: :wink: (ezt magamra értem)

most nézem: Kata, Marcidnak boldog hófordulót!!!! :D :D (milyen jó is egy voni! :wink: )

bea, sztem az agyalás sajnos nem arányos a gyerek problémamentességével. sőt, tartok tőle h időnként fordítottan arányos :roll: :?
(azért én megnézném azt a gyereket, aki kamaszkorában majd a családi ágyba viszi az udvarlóját! :wink: :lol: )

kata, nagyon tetszett, amit a cumis-anyatejes etetésről írtál! :)
fúú, nekem nagyon tetszik a ti bio-doki nénitek!! eleinte én is sima vízben akartam fürdetni, de védőnő szerint kell bele vmi. bár igazán nem győzőtt meg, azért mégis félig-meddig hallgattam rá. mostanában csak a gyógyszertári mosakodót kenem rá szárazon és úgy viszem a tiszta fürdővízbe. eleinte viszont nagyon féltem ettől, mert olyan csúszós lett tőle és én mindig egyedül fürdetem - féltem h kicsúszik a kezemből... a ti orvosotok mit mond ezekről a paraffinos cuccokról? mert itt-ott olvasom h egyre többen ellenzik, de pontosan nem értem h miért. te tudsz erről vmit? esetleg vki más?

ez a nyitott ablak sztem tök okés lenne - de nálunk olyan szar ablak van a gyerekszobán h a szél simán csapkodja az ablaktáblát, ha nyitva van, meg zajtalanul nem tudom becsukni, ha szükséges. még icipici korában volt h megszívtam emiatt - vagyis felébredt :evil: :roll:

én értem h mit írsz a szabadabb öltöztetéssel, de én ezt teszem :roll: vagyis próbálom... már hónapok óta egész készletem van a pelenkázó fölött olyan cuccokból, amik nem játékok és csak ott adom oda neki h lekössék - eddigi szetjeim kb 2 hétig tudták lekötni a figyelmét, aztán újakat kellett találnom. asszem most megint egy ilyen periódus van, de már nem jut eszembe újabb cucc. eddig volt: műanyag kiskanál, fémkanál, injekciós fecsi kisebb méretű, nagyobb méretűnek csak a középső része, orrszívó kellékei, cumi, fogkefe mindenféle változata, összeszerelt kinder tojásos műanyag kisegér hajóval, hajkefe, fésű, lázmérő műanyag tokja, popsitörlős zacskó, stb. most ennyi jutott eszembe. de kifogytam az ötletekből. nektek van vmi javaslatotok?
ha megvan a tiszta pelus, akkor hagyom kicsit játszani a földön, aztán jön a következő kör, vagyis ruhadarab. harisnyához általában az ölembe veszem - ritkán hagyja h ráadjam, többnyire viszont befeszíti magát, ugrál, tekereg, a vége az h fekszik a lábamon és én próbálom mindkét lábát beletenni a harisba úgy h ne húzza ki rögtön (kicsit déva-vára jellegű a dolog...), ha mindkét láb benne, akkor gyorsan "belerázom". amíg lassabban közlekedett, még csak kúszott, addig simán mentem utána és ahogy ment előre, úgy applikáltam bele a ruhákba. most már ez nehezebb, mert szinte mászva "fut", de azért pulóvereket most is sokszor "jártában-keltében" adom rá. viszont a sétálós bundazsákkal ilyesmit nem lehet megtenni.

ja és a figyelemeltereléshez is asszem vmi extra cuccost kell bevetnem, de még nem tudom h mi legyen az. ötlet? eddig egy nagyon szép hangú szélcsengő volt, amit megzendítettem neki, ha elesett és azért sírt, mert megütötte magát, de most nagyon összetekerte, nem biztos h ki tudom már bogozni. lehet, újat kell vennem. de jó volna vmi mobil dolog is. na meg van egy rendes kis harangunk is, azt is nagyon szereti - csak sajna persze a szájába venni is és azt nem tudom h mennyire szerencsés. v nem lehet abban semmi olyasmi, amit ne rághatna? végülis úgy tűnik, mintha nem oldódna le róla semmi (mert azért párszor már megnyalogatta :oops: ). bledi harang, de nemtom már, miből van. ezek jól működtek figyelem elterelőként.
Vendég

Csatlakozom Doohoz és Marcinak boldogságos hófordulót kívánok!

Most inkább lefekszem, de gondolkodom figyelemelterelő eszközökön, reggel jövök.
Vendég

Fakanál? Szita? Hol a Te fejeden hol az övén. Kerekecske dombocska... a hasikáján? Softis papírzsepi - 10 db-os? Én beszoktam kapni a lábfejét... És mindent hason kezdünk, bár a tiéd elmászik :oops: És nem tud még "segíteni" az öltözésnél? Vhogy ezt magyarázták a bölcsiben, de Marci még pici hozzá.

Különben látogassatok el a honlapra www.pikler.hu, főleg mikor poroszos nevelési módszerekkel nyaggatnak benneteket is :wink:

Mi heti 1x feloldottuk a forró vízben és beleöntötttük a fürdővízbe, doki néni szerint így kisebb a ledobás veszélye 8) Különben a Kolpingos lubickolások óta valamelyikünk vagy mindketten egyettfürdünk a Marcival és azóta nincs semmi a vízben, néha kis tusfürdőt nyomunk bele.

Hajni, tegnap olvastam, hogy NEM szabad erőltetni a hajmosást, ha érdekel bővebbenakkor bemásolok néhány gondolatot belőle. Attól fél, hogy bele megy a szemébe a víz és mert "küzd" bele is megy. Mosdószivacsos megoldást javasolnak és kis idő múlva kell újra próbálni, mikor nem fél már :oops: Ja, és ha együtt fürödtök vele akkor az öletekben lehet megmosni, nem tudom, hogy ehhez már lehet nagy lány Hangi :oops:

Doo, csinálj vmit az ablakkal, mi ez a gyerekneveléshez képest? :D :D :D Én állandóan szerelek ezt azt itthon :lol: :lol: :lol:
kpetro78

Sziasztok Lányok!

Na szépen sorjában :wink:

Profi fotósnál még nem voltunk, de nem rossz ötlet az első szülinapra uh. szerintem próbáljátok ki , aztán várjuk a tapasztalatokat!

Doo!
Milyen szépen részletesen leírtad,hogy Vikinél hogyan zajlik a pelenkázás, öltöztetés. Mintha magunkat látnám! :lol: Szerintetek van olyan kúszó - mászó gyerek aki hagyja , hogy öltöztesse, pelenkázza az anyukája? Ez tényleg érdekelne!

Rozi simán leszedi magáról a tiszta pelenkát, kitépőzárazza és kihúzza maga alól egy laza mozdulattal. Nálunk a pelenkázó szivacsa mellett volt egy fonott kosárka (benne: olaj, kúp,panadol, fürdető kenőcs, lázmérő stb.) na neki ez lenne a kedvenc játéka. Már eltettem,onnan, mert a kosarat simán felemelte és kiborított belőle mindent. Ami a közelébe esett azt persze felkapta és a szájába vette :roll: Én a fésűjét szoktam odaadni neki (fanyelű kecskeszőr) ezzel elvan egy darabig, ütögeti vele a falat.

Mostanában úgy próbálok körmöt nyírni, hogy a pipere kistáskámat megkapja. Ebbe rúzsok, meg minden ilyesmi van a szúró eszközöket kiveszem belőle. A cumit a szájába teszem (még nem jött rá, hogy ha kiköpi a cumit akkor a szájába veheti a cuccokat) és ezzel jól eljátszik egy darabig. Végigfogdossa őket , forgatja a kiskezében, nagyon cuki. Persze így is csak 2-3 körmöt tudok lenyírni,de ez is valami.
Mások alvás közben csinálják, hát én ilyenkor örülök, hogy alszik nem kockáztatok!

Doo!
Amúgy te is adtál nekem ötletet, a fecskendőt még nem vetettem be, pedig nekünk is van :lol:

Fürdetés!
Én a Chicco fürdetőt használom, mert annyira imádom az illatát. Úgy kétnaponta még bekenem Johnsons édes álom testápolóval is. Szoktam egy héten 2-3x a fürdővízébe olajat (gyógyszertári) tenni. Ennyi. Nagyon szép, egészséges a bőre, remélem nem ártok ezekkel a gyereknek!
Ja ha már itt tartunk a fürdés is kész rémálom nálunk mostanában. Ha nem az apjával fürdik akkor úgy szoktam, hogy a nagykádba beleteszem a kiskádat. Kb. 1 percig játszik a játékaival és utána belekapaszkodik a kád oldalába feláll, le akarja szedni a tusolót és mindenféle veszélyes mutatványokat csinál. Ilyenkor ha már megunom a dolgot, hogy másodpecenként mondom " Rozi nem szabad!!!!" gyorsan átmosom és kiveszem. :roll:

Én azért fenntartom azt, hogy ha agyalunk a problémákon, akkor már az is felmerül, hogy valamit nem jól csinálunk és akkor esetleg tudunk változtatni és ez JÓ a gyereknek. Ha fel sem merül, hogy valamit nem jól csinálok, nincs min változtatni. Azért érthető kicsit :?: :oops:

Pusszantás

Marcinak természetesen boldog Hófordulót!

Bea

Kép[/url]
június

Kata!

"Mi heti 1x feloldottuk a forró vízben és beleöntötttük a fürdővízbe, doki néni szerint így kisebb a ledobás veszélye Különben a Kolpingos lubickolások óta valamelyikünk vagy mindketten egyettfürdünk a Marcival és azóta nincs semmi a vízben, néha kis tusfürdőt nyomunk bele. "

Ezt nem értem? :roll: :roll: Lemaradtam valamiről :?:

Bea

Kép[/url]
június

kata, amiket fürdésre írtál, próbáltam, csakh mire odaértem a gyerekkel a vízhez, már kihűlt a feloldott cucc v az egész fürdővízhez, szal sehogy nem volt jó. az együttfürdéshez is két ember kellene h legalább amíg beszállok meg ki, addig vki fogja a bébit. anyámékkal nem akartam "együttfürdeni", párom meg nincs itthon. szal nekem ezt egyedül kell megoldanom.
ablakot ki kellene cserélni, az lenne a megoldás, csak az egy csomó pénz és hiába mondom férjemnek már másfél éve h szedjük rendbe a gyerekszobát, ez eddig nem sikerült :roll: :evil:
fakanál eddig konyhában volt, de nem nagyon izgatta...szitát még megpróbálom, az úgyis fém, van kisebb, nagyobb is - az talán tetszene neki. meg a papírzsepi is, csak azt tuti meg is zabbantaná :roll: utóbbit már kapott, úgyh onnan tudom (a csomagolást is képes szétrágni).
ezt a lábfej rágicsálást is csinálom, meg a kerekecskét is (nálunk gombocska :lol: ), de vagy ez vagy az öltözés, a kettőt együtt nem tudom. és hiába tetszik neki, amint abbahagyom, jön megint a nyűglődés. segíteni még nem tud az öltözésnél. ilyen korúnak már kellene?! :shock: a hasra fordulás nem lenne probléma - pelenkázás után. sőt, amíg csak kúszott, addig hagytam és hason végeztem az öltözetését, de most már tényleg rapid gyorsasággal eltűnik a látóhatáromból.

hajni, tegnap elfelejtettem:
1. profi fotós sztem is jó! én is akarok. a májusiban nikinek csináltak a lányáról a MOM-ban és nagyon szépek lettek!! (én is csináltattam egy régi barátommal karácsony előtt, de azok nem lettek jók - de nem Vikó hibájából! :evil: )

2. a kifliben tej van!! a zsemle viszont vizes - ezért én is azt eszem, Vikónál is azt fogom majd kipróbizni napokon belül.

és még a sírás erősségének illusztrálására: mi a harmadikon lakunk, szélső lakásban és múltkor a másodikon, középső lakásban lévő szomszéd mondja h HALLOM, nem szeretsz öltözni... :roll: :evil: mert az még csak-csak OK h a falszomszédok hallanak, na de az, akivel egyetlen fal sem közös?! :shock: magyarul zeng az egész ház gyermekemtől... :roll: :oops: meg szoktam kérdezni más babák anyukáitól, amikor hallom a gyereküket sírni h ez a maximum erősség? és általában azt mondják h igen. de az csak olyan nyüsszögés, meg nyekergés, az enyém viszont teli torokból üvölt...

bea, ez a rúzsos dolog nem rossz ötlet! :lol:
Vendég

Sziasztok!Hajni:nem megy még egyedül csak vezetgetem a mászókáknál egyedül körbe-körbe járkál,tologatja a babakocsit.Jó kis erő rejlik benne mert nem könnyű tolni füves-dimbes-dombos részen de ő csak úgy megy.Hintázunk is ami nagyon menő dolog nála!

Hát az a helyzet,hogy ahogy így olvasgatlak benneteket nekem egy kisangyal leánykám van...Amiket leírtok az nálam egyiksem probléma.Sőt ha jobban belegondolok ezekután nekem nincs is problémám.
Nembaj azért,hogy ide írok?Mert tetszik a társaság...

KépKép
vicuska

Kata, mi az, hogy kisebb a ledobás veszélye? Mármint hogy kicsúszik a kezedből?? :roll: Jól értem? Mi is csak a gyógyszertári fürdetőt használjuk, de mi akkor kenjük rá, mikor már a vízben van.
Piklertől én is olvastam és sokat hallottam, a Korai fejlesztőben ahol dolgoztam az egyik pszichológus dolgozott ott, s sokat mesélt róla. Végülis ez a tedd le a földre és hagyd mozogni elv is számomra Tőlük származik, ott semmilyen szinten nem befolyásolják a mozgásfejlődést, még hasra sem teszik a pici babákat. majd megfordul! persze ez az egészséges gyerekekre vonatkozik!

Bea, én úgy vágom a körmét, hogy mikor elaludt, de még cicin van és fekszünk, na akkor ollót ragadok, és addig a cici bentmarad, így ha meg is ébredne, max tovább cumizgat. Zitának gyorsan nő és mostanában néha beszakad, vagy mi, lefittyen. Ez lehet vmi vitaminhiány szerintetek, vagy még gyenge ebben a korban ennyire? A lábkörme is állandóan beszakad, mert hason feszt a lábával rugdos mindent, főleg csak úgy a padlót.

Doo, nálunk pelenkázáskor: hajkefe, fésű, fürdős kacsa, posikrém, popsitörlő DOBOZA (nagy böszme, de neki az KELL!) cumisüveg kupakja, kis csörgő, amit ritkán lát.
A cumi nálunk is jó játék, mióta egyszer elővettem végső elkeseredésemben, persze eszébe nem jut cumizni, de szuper és érdekes játék :lol:
Próbálj olyan flakont amit írtam a májusiaknál, egyikbe bab, vagy rizs, bármi. Vagy egy uzsisnejlont felfújsz, vagy akár egy lufit, s abba is lehet valami termést amitől zörög-bár én azt nem mertem, mert mondom ha kidurran és megeszi őket :roll:

Kép
ági_bp

vicuska, gyere csak! legalább lesz előismereted a többemberesekről, ha a következő véletlenül az lesz :wink: :lol:

bea, kendő kötős füzet a postára bízva! remélem, célba is ér!!

na és írok még egy pozitívat h ne vegyem el a kedveteket a fórumozástól: nekem jópár hete az egyik kedvencem a "mutatványai" közül h mint egy kiskutya, betömi a szájába a plüss játékait és úgy közlekedik négykézláb :lol: :lol: a legjobb, amikor marha céltudatosan benyomja a nyúl-ujjbáb egyik fülét a szájába és fülön csípve megy vele. édi!

az új pelenkázós szetem fejlesztés alatt. belekerült egy kiszuperált vekker, egy organza zacsiba kötött két szem dió, egy meghatározhatatlan fa vmi,amiről madzagok lógnak és két fél dió van ráapplikálva, egy filctoll kupakkal, egy eddig használaton kívüli csörgő, szalagok. figyelemelterelősnek meg egy nagy kerámiaharang, ami egy néni fejet ábrázol. tesztelés után beszámolok a hatékonyságukról :wink:
Vendég

ja ági igen, próbálom ezeket a műanyagflakonos dolgokat is!! de za asszem konyhai figyelemelterelős szet lesz! egy rizsszemes már van, sportkupakkal - az bejött! :D
Vendég

Doo, én 4. lakom és földszinti lakó is kérdezte már, mi volt a baj..., halottam...? :lol: . De ez engem nem zavar, más becigizik a lépcsőházba, én gyerekem "csak" sír.

Kifliben tej van??? Na mindegy, én már ezért az egy hónapért nem fogok annyira szigorkodni az evéssel, gondolom már nem okoz nagy bajt, amit egy hónap múlva már ehet. Meg gondolom nem is lehet nagy mennyiség benne, vagyishát remélem :roll: .

Pelenkázószettbe még: valamilyen rongydarabra, vagy zoknira csipeszek tűzdelve, jó móka leszedni és széthajigálni enyém rágja is :wink:. Nálunk habverő is már játékkosárba van és még izgalmas a karóra és a kulcsok, ha van valami kiszuperált.

És amitől én a pelenkázásnál a legjobban kiakadok, hogy mindig akkor feszíti meg magát úgy rendesen, mikor nem csak nedves a pelus :evil:. Végeredmény: vagy szétgurulnak a nyuszibogyókák, vagy tuti, hogy a lepényhalas felével esik a fehér szőnyegre :roll: .
És panasszal nem üldözöl el ám minket... :lol:

Ja, a rúzzsal kapcsolatban, enyém egyszer megkapta a labellomat míg teregettem, gondoltam jobban haladok, ha nem szedi le amit én kitettem. Fél szemem mindig rajta volt mégis egy pillanat alatt leharapta, pedig ahhoz le kellett szedni a kupakot, csavarni és hamm :shock: . Csak azt hallotttam hogy nyammog :oops:

Kata, jó hogy írtad ezt szivacsos hajmosást, jó ötlet ezt kipróbálom, mert félek tényleg egy életre megutálja. Nem akarom én szadizni, de valahogy csak meg kell tisztítani, mert olyan izzadós. Együtt még nem fürödtünk vele, nem is tudom miért. Talán mert az esték nálunk olyan forgatókönyvszerűen mennek és így volt kényelmesebb. Egyébként hol olvastad? Érdekelne...
Vendég

Vicuska, Lotti babakocsit tologat? Nem semmi kiscsaj. Én is alig várom már a tavaszt, kap rendes cipőt és le tudom tenni a földre, nem kell a babakocsival bénázni.

Ma 45 pecet bírt ki ébren a babakocsiba, de folyamatosan beszélnem kellett, plusz büdös csirkéket nézni, azt nagyon szereti. egyszer volt egyetlen perc, mikor elhallgattam, már kezdte volna a nyafogást, mikor kifakadtam, "nem igaz hogy egyetlen percet nem lehet melletted csendben eltölteni és különben is irgum-burgum". Erre előveszi az "én most meg vagyok szidva?" hunyorgos arcát és nem lehet kibírni komoly fejjel.
Vendég

Ja, még valami, akkor ez úgy látszik ez a Suttogó hátránya, (mivel Katánál is u.ez az alváshelyzet) hogy megtanulják, hogy a kiságy = alvás, de fordítva is rögzül és semmi rugalmasság abban hogy hol alszanak.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Vicuska, írjál csak bátran, több szem többet lát! :lol:

Képzeljétek, nagy dologra szántam el magam! Ma elviszem Rozit babakocsival sétálni. Ilyet már régen csináltam, mert mindig üvölt benne és a levegőzése megvan amíg alszik, amúgy meg kendőzünk. Apa felhívta a figyelmemet, hogy mindig itthon ülök és a gyerek is csak a négy falat látja (ami azért nem teljesen igaz) szóval ideje világot látni! Plusz egy lökést adott az is, hogy anyám tegnap sétált vele (kendőben) és Rozi baba látott egy cicát, amitől teljesen odavolt. Ekkor döbbentem rá, hogy még nem is látott élő állatot :roll: Úgy fogom ültetni a kocsiban,hogy előre lásson hátha bejön a dolog(eddig mindig szemmbe ült)! Majd beszámolok!

Ági szerintem minden kisgyereknek ilyen a körme! Rozinak is nagyon kis gyenge, röhtön felkunkorodik ha kicsit megnő. De ő előszeretettel kaparja a falat, meg a szőnyeget a körmével brrrrrrrrrrr

Nagyon kéne sportolnom valamit, mert elég gáz ahogy kinézek. Tiszta csont és bőr, semmi izom, feszesség, fúúúúúúúúúú

Doo! Nincs valami ötleted!

Mi ez a pikler téma, nem tudom megnyitni :roll:

Hanji!
Gratula a 45 perces szórakoztatáshoz :lol: 45 perc sírás nélkül ébren a kocsiban, nem semmi, haladtok ám :wink:

Bea

Kép[/url]
június

jajaj, nagyon álmos vagyok. Éjfél körül aludtam el és Marci baba felsírt ötkor, pár perc alatt mindenki újra aludt, csak én nem :evil: Valaki már tényleg elringathatna engem is :twisted:

"Mi heti 1x feloldottuk A GYÓGYSZERTÁRI FÜRDETŐT forró vízben és beleöntötttük a fürdővízbe, doki néni szerint így kisebb MARCI ledobás veszélye. Különben a Kolpingos (EZ EGY HOTEL AHOL MI VOLTUNK NOVEMBERBEN) lubickolások óta valamelyikünk vagy mindketten egyettfürdünk Marcival és azóta nincs semmi a vízben, néha kis tusfürdőt nyomunk bele. "

DOO, én simán együtt fürdök vele egyedül is a nagykádban. Miért dobnád le? Hiszen kiscsimpik kapaszkodnak :lol: Én úgy csináltam, hogy bevittem tiszta cuccot a kád mellé a földre egy játszószőnyegre, előre elkészítettem a vizet, kb 38-38,5 fokra, így nyugodtan kihülhet kicsit. Levetkőztem, majd bevittem a pucér gyereket. És szépen lassan beléptem a kádba, majd leültünk :lol: És hatalmas fröcskölés kezdődött. A végén letettem a játszószőnyegre és betekertem egy csomó törölközőbe, hogy mozdulni sem tudjon :wink: Majd előszö én megtörölköztem és felöltöztem, majd ő. Szerintem próbáld ki, annyira jó!

Sajnálom, hogy az ablakot nem tudod megszerelni :(

Hajni,
Picik és kicsik - Penelope Leach. Nekem tetszik, jó sok minden van a 6 hó - 12 hóig részben. Különben nem utálja meg egy életre, hiszen kiscsaj :wink: Különben a labelloval kapcsolatban se csodálkozz, hiszen kiscsaj :wink: Szerinem, mutasd meg neki hogyan használja :wink:

Vicus, erre már én is rájöttem Marcival, de tényleg jó ide írni :lol: Meg előbb utóbb az összes megnő :oops:

Bölcsi, vszínű a Pikler lesz, még az is lehet, hogy akkor is ha lesz hely az önkormányzatiban.

Timi, nagyon hiányzol :lol: Mostanában én vagyok az egyetlen fiús Anyuka, 8) figyelem elterelésre labello,pipere táska...

Ági, Ti merre laktok Bp-n?
kpetro78

1946-ban Pikler Emmi alapította a budai Lóczy Lajos utcában a csecsemőotthont, ahol a családok gyakorlatában bevált nevelési elveit intézeti körülményekre adaptálva valósította meg. Ennek eredményeként az intézetben sikerült - a jó gondozónő-gyerek kapcsolat és a gyerekek szabad aktivitása révén - egészséges személyiségfejlődésüket megalapoznia, elkerülni a hospitalizmus néven ismert intézeti károsodást. Később az Egészségügyi Világszervezet segítségével létrejött utóvizsgálat is ezt igazolta. (lásd: Tanulmányok: Falk-Pikler: Adatok.)

Az intézet 1961-ben Módszertani Csecsemőotthon, 1964-ben az Egészségügyi Minisztérium Csecsemő- és Kisgyermekgondozási és Nevelési Módszertani Intézete lett.
1970-ben a minisztérium megbízta az intézetet a magyarországi csecsemőotthonok szakmai felügyeletével, neve Csecsemőotthonok Országos Módszertani Intézetére változott.
1986-ban az intézet felvette Pikler Emmi nevét.
1998-tól az intézetet a Nemzetközi Pikler Emmi Közalapítvány működteti.
A hivatalos névváltozások mellett Magyarországon és külföldön is legtöbben "Lóczy" néven ismerik.

Hírnevét világszerte nagyrészt két francia gyermekpszichológus ill. gyermekpszichiáter könyve alapozta meg (M. David - G. Appell: Lóczy ou le maternage insolite, 1973. magyarul lásd: Könyvek), amelyet azóta több nyelvre lefordítottak.
Évtizedek óta igen sok nyugat-európai, észak- és dél-amerikai szakember keresi fel a Pikler Intézetet.

Az Intézetnek hármas funkciója alakult ki:

Gyermekotthon: rászoruló csecsemők és kisgyermekek gondozása, nevelése eleinte 3 éves korig, 1985-től 7 éves korig;
Tudományos munka: a pikleri elvek szerint nevelt gyermekek fejlődésének kutatása, a gondozási, nevelési módszerek részletes elemzése;
Továbbképző műhely: belföldi és külföldi szakemberek számára tanfolyamok, egyéni továbbképzések, konferenciák szervezése.
Az Intézet 2002-től JátékTér csoportokat (szülő-gyerek csoport), 2006-tól Alapítványi Bölcsődét is működtet.
kpetro78

Hú, Kata, ezt fejből írtad? Ez igen :lol:

Még a hajmosásról, aztán lelövöm magam ebben a témában.
Én azért nem gondolom úgy, hogy a szemét félti, mert mikor fürdik, iszoyú nagy pancsolást rendez, tiszta piros sokszor a szeme a végére é az nem zavarja, ő a hanyattdöntésnél ijed nagyon meg. De a szivacsos megoldással nem kell lefektetni, ezt majd meg fogjuk próbálni.

Meg még a háti hordozóra nem válaszoltam, de azokat is nézegettem és ha eljutunk nyaralni idén akkor szerintem azt fogunk venni, itthon nem hiszem, hogy nagyon kihasználnám. Nálunk a séták mostmár egyre inkáb ismeretszerző alkalmak, mert mindent mutogat és kérdez a tekintetével, ezt ha a hátamon van nem tudom megcsinálni. Tényleg mindenre felfigyel, ha messziről hall egy kutyát, már mondja is, hogy vavavava.

Bea, drukk, drukk, drukk a sétához!!!! Játékkal jól felszerelkezni, aztán hajrá.

Kata, hát igen volt idő, mikor csak Doo és én voltunk lányos anyák, most megfordult a helyzet :wink:
Vendég

Kata, mikortól akarjátok Marcit bölcsibe adni?
Vendég

Doo, jól emlékszem, hogy Te már adtál Vikónak zöldbabot? Ha igen, hogy csináltad, mit tettél még bele?
Vendég

hajni, zöldbabot csak simán pároltam és a standard rizses egyvelegéhez adtam hozzá. mittomén kis rizs, póré, brokkoli és/v kelbimbó. ezek sztem passzolnak. szal én nem csinálok neki ilyen "hagyományos" főziket. ja és a zöldhüvelyű zöldbabot kedvelem. az soha nem olyan szálkás. vagyis egyáltalán nem az.

igen, én is pont azon gondolkodtam h egy időben szinte nem is voltak lányos mamák a többemberesek között. vmiért sokan azt is mondják h sokszor az elsőszülött fiúk "szindrómája" a többemberesség. bár nem tudom h erre van-e vmi kutatás és h mi volna az összefüggés pontosan :roll:

érdekes, a mi b.kocsink pont olyan h előre nézős - és én ezt tartottam nagy hátrányának. legalábbis kisebb korában. szegénykém, volt h megijedt, amikor felbukkantam a látóterében :shock: biztos azt hitte h nem is vagyok ott, csak gurul egy nagy böszme vmiben és el van veszve... szegény, szegény gyermekem! :cry:

tényleg nagyon imponáló ez a leírás a piklerről! ez a hospitalizáció elkerülése dolog nagyon érdekes! nekünk ezt miért nem tanították az egyetemen?! :evil: v csak nem figyeltem? :roll: :oops:
Vendég

Ejnye, ejnye Doo, hát hol jártál azon az órán? Csak nem Apával randiztál? :lol:
Vendég

apával akkor már nem kellett randizni, mert hites uram volt :lol:
Vendég

úgy nézz rám h én már ez év nyarán 14 éves asszony leszek ám! (már úgy értendő h annyi éve vagyunk megesketve)
Vendég

Doo, lehet furán fog hangozni, de egy picit irigyellek, hogy Viktória elalszik ringatásra :shock: :wink: mondjuk azt nem, hogy IGÉNYLI is, de azt igen, hogy BEJÖN Neki! Mert nálunk ha álmos Zita, de már cicizett és nem aludt még el és nyűglődik, akkor passz. Jól jönne olyankor, HA ÉN AKAROM :oops: ringathatnám és arra elaludna. Ego gondolat, tudom :oops: :lol:
Mondjuk szopin kívül még Apájával tud elaludni, ha épp olyan kedvében van. Fekszenek az ágyon, Apa dudorászik és énekel laaasssaaan haaalkaaan vagy mesél Zituska királylányról aki hol volt hol nem volt hetedhét országon is túl. ZIta meg elkezd bambulni és egyszer csak hopp elalszik. Én is szoktam ezt próbálni, de ebben a párosításban nem nyerő. A legjobb eredmény amit elértem múltkor, hogy één már majdnem elaludtam :lol:

Igaz a köles a májusiaknál volt most téma, de akkor sem értem miért csak 1 éves korra írják?! Én lehet ki fogom próbálni a pelyhet. Tényleg ezt a golyót meg olyan sokan adják.
És még egy kérdés, ezeket amiket írtál, zöldbab stb mind tudsz biot szerezni? Rendeled neten vagy piac?

Mí babakocsink is csak előre néz, és ha még egyszer venni kellene olyat vennénk aminek fordíthatós a tolókarja. Én állandóan ugrálat előre és néztem be, hogy mit csnál, ha meg Apa tolta rendesen előreszaladtam, s úgy néztem be Hozzá. És Zita is igényelte VOLNA hogy lásson. Egyelőre még nem élvezi, hogy előre néz, meg úgy egyáltalán az egész babakocsit sem, de biztos eljön az ideje :roll:

Doo :shock: :shock: 14 éve? jól számolom, hogy 18 évesen férjhezmentél? Aztaa...

Kép
ági_bp

Nekem meg azt mondta ma Apája, hogy idéd esküvő lesz (már menyasszony vagyok) kérdem igen? (majd 14 év múlva talán, ha így "kapkodunk :lol: )

Kép
ági_bp

idéd=idén

Kép
ági_bp

ági, jól számolod :lol:

nem mindenből adok biot. zöldbab a spartól van. mezei nem bio. elsősorban a gyökérzöldségekre gondolom h jobb a bio, egyébként nem tudom. végülis amit a neten rendeltem pont u.úgy néztek ki, mint bmelyik zöldségestől beszerezhető cuccos. legalábbis a brokkoli, meg a karfiol. mert a kelbimbó tényleg kicsit bio-kukacosnak tűnt :lol:
kölespehellyel én is adtam már kaját. ízlett neki. ja és még vmi: bio rizst azt szerváltam, de ennek a sparos-bionak nekem nem tetszett az íze, úgyh visszatáncoltam a nem-bio-CBA-shoz.

igen, igazad van, a ringatás viszonylagos h jó v sem. ha semmi nem működne, hát ahhoz képest szuper!! :lol: meg ha az ő helyébe képzelem magam, sztem akkor is jó a ringatás.

sztem is a fordíthatós tolókar a jó. de én annak idején hiába kaptam ilyen javaslatokat, nem fogadtam meg. meg végülis nem akartam sok pénzt kiadni rá és egy barátnőmét vettem át. mindegy, asszem holnap veszek egy esernyőre csukhatósat. most már sztem nem baj h előre néz, mert talán így jobban nézelődik. de persze főleg alszik :lol: eleinte meg végülis sztem az sem nyugtatta volna meg, ha lát engem. vagyis biztos, mert pl az autóban totál mindegy volt h ül-e mellette vki és dumál hozzá v sem - uúgy üvöltött. de ez zavar engem is h mellé kell szaladnom a kocsinak ahhoz h lássam h elaludt-e és mindig bekukkerolok hozzá.
Vendég

Doo,
A "böszmejármű....szegény, szegény gyermekem..." részen könnyesre röhögtem magam. Van humorod!

Pikler copy-paste volt, de szerintem tudtátok :lol: Nekünk tanították :wink:

Nekünk állítható, igen szuper babakocsink van, amit 3 hónapig nem használtunk, "hordozókendős időszak". Mondtuk is, a tesómék örökölnek egy rohadt drága NEM használt babakocsit :lol: Marci különben csak előre néz, ha odamegyek puszilgatni, akkor ellök, mert nem lát tőlem :lol:

Ma felült :lol: :lol: :lol: És először életében nem a piacon vásárolt - Kaiserben voltunk, és beleültettem a bevásárlókocsiba. Hihetetlen aranyos volt, objektíve :lol:

Anyu is tizennyolc évesen ment férjhez, még mindig ugyanaz van :wink:

Bölcsi szeptembertől tervezett, de egyre szívesebben tolnánk, de a kistesó előtt vissza kellene menni. nemtom

Ági,mi történik ha egyedül hagyod? Komolyan kérdem, mert az enyém kb 2 hónapos korától csak akkor alszik el, ha egyedül hagyom, bajban is voltam a repülőn :wink:

Kölest nyugodtan lehet adni - bio-doki néni :lol:

A Ti gyermetekeitek 6 hónaposan is volt hogy órákig üvöltött? :roll:
kpetro78

kata, örülök h szted van humorom - párom szerint egy fikarcnyi sincs :roll: :oops: :evil: meg összes családtagom szerint nincs... :roll:

a copy-paste-t tanultátok? v pikler emmit? vagy most akkor inkább mondjam h az én agyamat meg kilúgozta az itthonlét? :oops: mer különben télleg... :roll: :oops: :?

most miért is kérded ezt a 6 hósan órákig üvöltést? mer attól függően válaszolok :wink:
Vendég

Hú, micsoda éjszakai forgalom volt itt :lol: .
Először is Kicsi Viktóriának 10 nagy puszit küldök :lol: !

Valamit nagyon tud a Te hites urad, ha már 18 évesen igent mondtál neki :lol: .

Mi 10 éve vagyunk egy pár, de az esküvővel nem siettünk, pontosabban előbb lakás kellett, aztán újra pénz, a lakodalomhoz :roll: , így 2004-ben házasodtunk.

Ági, nem dolgoztál a Mexikói úti Mozgásjavítóba?

Kata, ha 2 éves koráig megszületik a kistesó, újra gyedet kapsz és akkor még dolgozni sem kell, vagy, ha addig terhes leszel, akkor papíron visszamész, először szabi aztán táppénz, a férj 8 óra mellett felveheti a gyest, és újra gyeden lehetsz. Na, ezek csak alternatívák, de ezt csak Ti látjátok át, hogyan jó nektek.

Órákat most is tudna üvölteni, ha hagynám, de mostmár vigasztalható, szóval én azt mondom már 6 hónaposan nem sírt ilyen hosszan. Marci sír?

Gratulálok a felüléshez, ügyes kis krapek.

Doo, én az utolsó mondatodon nevettem, úgy hogy még Hangi is rákezdte, pedig nem tudta min nevetek.

Bea, hogy sikerült a séta, nekünk a tegnapi megint nem volt nagy élmény.
Vendég

Kata, most kapcsoltam, Marci már 7 hónapos, úgyhogy a 6 hónapos sírást nem is miatta kérdezted. Egyébként barátnőm kislánya több mint fél éves és még a nap nagy részét sírással tölti, rengeteget sír, keveset játszik. Éjszaka is elég sokat ébren van.
Vendég

Kata!
Köszönöm Piklerről a felvilágosítást, még nem hallottam róla :roll: Marci csak egyedül tud elaludni? Szóval nem csak a mesében van ilyen gyerek, aki egyedül elalszik? :wink: :lol: Gratulálok a felüléshez! nagyon ügyi!

Doo!
Szerintem is vicces (jópofa, okos stb.) vagy, ne higgy a családodnak :lol:
A mi babakocsink (Bergon) fordíthatós tolókarú. Az én kislányom ettől függetlenül nem ájult el az örömtől, hogy szemben lehet velem és láthat.

Tegnap!
Rozi babaát nagylányosan arcal előre ültetve toltam, amitől nagyon boldog volt kb. 10 percig. Utána elkezdett nyűgösködni , visszafordítottam szembe, hát én sem nyűgöztem le. Lefektettem, mert már álmos volt akkor pedig hozta a formáját és elkezdett ordítani. Mire hazaértünk elaludt. Utána kivettem a babakocsiból és betettem a bentibe, majd kitoltam az erkélyre. Erre persze felébredt, de aztán hamar visszaaludt.

Ági!
Még én is hajadon vagyok (pontosabban elvált :oops: ), mondtam apának, hogy 2010-ben vegyen már el feleségül, ui. június 12-e pont szombatra esik és akkor Rozi szülinapján tarthatnánk az esküvönket! Még nem nyilatkozott :shock: :?

Hajni!
Hogyan beszélsz Hangához, ha nem is feléd néz a kocsiban :?:

A fürdést hagyjuk is, mert számomra kezd rémálom lenni. Az együtt fürdéssel nálunk sincs gond, az tök jól megy, de ha külön fürdik meg van kergülve. Pontosabban csak hozza a formáját, ami a kádban nem veszélytelen!

A Kolpingba mi is készülünk tavasszal! Tényleg olyan szuper?

Rozi nem sírós (legalábbis szerintem),persze ahogy így végig gondolom, azért nem sírós, mert úgy mennek a dolgok ahogy ő akarja :oops: Éjjel 1000x voltunk fenn megint, brrrrrrrrrr kivagyok

Bea

Kép[/url]
június

Bea, felém néz a kocsiban, miénk is Bergon átfordítható tolókarral, ritkán van nekem háttal, csak ha süt a Nap a szemébe.
Vendég

Kata, mi a IV. kerben lakunk. Ti?

Hajni, nem dolgoztam a Mexikói úton, de egyszer voltam ott intézménylátogatáson.

Kata, ha egyedül hagynám sírna, nem aludna el, talán miután kisírta a drága lelkét, azt meg nem akarom. Bár még sosem próbáltam meddig bírná, persze volt már hogy sírt kicsit hosszabban, pl még kicsi bébi volt és kiborult a bakocsiban, de ha kivettem, akkor nem tudtam tolni a kocsit, mert még Őt 2 kézzel kellett fogni, s akkor valahogy haza kellett jönnünk, hasonlók...vagy volt, hogy éjjel már annyira kész voltam én is, hogy inkább letettem az ágyába és ültem mellette, mert már egymást generáltuk úgy éreztem, s egyszer hagytam hoszabb ideig sírni 22 perc volt, emlékszem :oops: és akkor sem aludt el, sőt egyre jobban sírt. Elején csak nyekergett, azért is bírtam addig hagyni, aztán belehúzott :shock: De alapjában véve nem hagytam Őt sírni. Néha elaludt magától játék közben-nem a kiságyban, inkább a földön, kb 3-4 hósan, elég gyakori is volt, aztán gyors elfelejtette. :)

Marcinak gratula, hogy felült! :D

Hajni, Nektek meg a babakocsizáshoz. És tényleg Hangi olyan okos 8)

Kép
ági_bp

Ági, felmerült bennem a gyanú, hogy esetleg Te voltál a gyakorlatvezetőm, de akkor nem :lol: .
Amikor ott tartottam, hogy kiborult a babakocsiba, azt hittem kiesett, aztán összeállt bennem a kép :lol: .
A babakocsizáshoz inkább ne is gratulálj, mert mostanában megint ritka, mint a fehér holló, ha jól sikerül. Állandóan el kell terelnem a figyelmét, hogy ne zendítsen rá és most megint nem alszik el benne, hm.. ki érti ezt? Napokon belül úgy meg tudnak változni szokások. Ti nem érzitek így?
Köszönöm az okost, olyaaaan jól esik. Remélem oskolában is ezt fogják róla mondani :lol: .

Bea, Hangi is egyedül alszik el :lol:

Vicuska, ugye nem ijesztettünk el, azóta nem írtál?

Doo, hogy szuperál az új pelenkázószett? :wink:
Vendég

Hajni, tényleg félreérthető volt a kiborulás! :shock: :lol: szerencsére borulás az nem történt. Viszont én kiborítottam anyum hugát a babakocsiból annak idején...Ő fiatalabb nálam 9 hónappal, a "nagy"néném, és azt hiszem nem szívleltem a kis szarost, biztos "elszerette" a szeretteimet :lol: és hát borult a gyermek kifelé a kocsiból :twisted: :o :? :D

Fúú, olyan hasfájásom van, lehet meg fog jönni? Valah az életben? :roll: de naon kellemetlen :(

Zita másfél óra huza vona alatt aludt el most du...4-től próbáltam, 2X feladtam, a másodiknál már ki is akadtam, mert így már tudom, hogy minél később alszik el, annál tovább van fent este. :roll: Viszont a kis Tündér, az első "feladás"kor letettem a földre, és egyszercsak felült magától! Most először és úúgy örültem Vele együtt! Már jó ideje próbálta és végre sikerült :D

Kép
ági_bp

Na látod Ági, mindennek meg van az értelme. Azért nem aludt el, hogy ezt a tudományát még ma meg tudja Neked mutatni. Lehet, ha ezt az alkalmat átalussza, csak holnap láttál volna ilyet tőle. Kis drága, gtatulálok neki. :lol:

Én tesóm is olyan féltékeny volt rám, hogy majdnem végleg megetetett :shock: . Bedugta a számba a cumisüveget, de kivenni már nem akarta. :lol: . Már megbocsájtottam neki. :lol:

Egyébként mikor elkezdted altatni még 4-kor, már fáradtnak látszott, vagy csak az időpont szerint kellett volna aludnia.
Nálunk semmi rendszer nincs az alvásba, akkor teszem le, ha látom rajta, hogy már ölég álmos. Így könnyen elalszik, viszont minden napunk másképp alakul. Valahogy sehogy se jó, de most nálunk ez a működőképes.
Vendég

Ági!
A kiborulást én is úgy értettem, ahogy Hajni!Gondoltam szegény Zita jóhogy sírt amikor kiborult a kocsiból :lol: Mostmár helyreállt a kép! Gratulálok a felüléshez! Hanyat fekvésből, hasizomból nyomta?

Hajni!
Hanga baba egyedül alszik el, ez szuper!

Éjjel baromi sokszor felébredt megint, már hulla vagyok! Ennek sosem lesz vége?

A héten volt már pozitív nap? :wink:

Bea

Kép[/url]
június

Viktóriának boldog hófordulót! A 10 hónapos nagylány!

Bea

Kép[/url]
június

Bea, négykézlábból ült fel :D kitette oldalra a popsit és nyomta magát a kezeivel.

Fúú, az a kiborulás akkor jól megtréfált mindenkit :wink:

Amit én imádok, mikor játék közben vmelyik játéknak megtalálja a cimkéjét (én meg eleinte levágtam a játékokról:( ), hanyatt fekszik vele, s a kis ujjaival elkezdi piszkálni a címkét és közben mondja, hogy "eeeeeeeee" de ezt nem egyszerűen lazán, hanem mintha hasból préselné az e betűt, de nagy erőlködve mondja, és közben összehúzza a szemöldökét! Többek szerint is minőségellenőr lesz :lol:
Meg egy új dolog, hogy úgy szuszog ill. fújja a levegőt, hogy felhúzza a kis nóziját, s az orrán át fújja ki a levegőt. Nagyon cuki! És tegnap mondókáztunk a fújja a szél fákat címűt és én közben fújtam a számmal, Ő meg az orrával :D Aztán este pelenkáztam s megint mondtam a mondókát, s Ő kezdte el a fújást! :D Utána pedig egy fürdős hallal játszottunk az ágyban, és azt ha megnyomtam fújta ki a levegőt. Na, erre Zita is kezdte a szuszogást, hogy ha a hal is, akkor Ő is :lol:

Kép
ági_bp

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: