Képzeljétek, annyira bet*tam ettől a verekedős szitutól, hogy hajnalban felébredtem.
Szó szerint. Következő volt a szitu: az 1-2,5 (3alatti) gyerekek odamentek egymáshoz, megsimogatták egymást, játszottak, stb. Nyugalom és béke, majd megjött ez a kis hörcsög az anyjával és a bébi testvérével. Anya leült a földre, elkezdett beszélgetni a mellette ülő anyukával, a gyerek meg be a többi közé. Úgy el kezdett csapkodni köztük, mindegyiket meg-meg ütötte, és látszott, hogy gonoszságból, hogy mi, a többi anyuka, elkezdtük egymás után kikapdosni a sajátjainak a kupacból. Az anyja meg vagy dumált a mellette ülővel - aki szintén kiakapta a sajátját! - , vagy bambán nézte a gyerekeket, köztük a sajátját is. De m*ra meglepett, hogy senki nem tett semmit!!!!!!!!!!!!!!!!!! Majd én egyszer beemeltem a karomat a gyerekem és a kölök lendülő keze közé, ill. a vezetőanyuka rászólt ugyan, de nagyon enyhén, hiszen nem az övé. De mondom a kb. 15 anyukából senki nem tett semmit.
Én is azért vittem el ide, hogy a bölcsi/ovi előtt tapasztaljon ezt azt, de most én is neveljem aggresszióra, hogy adja vissza???!!! Nonszensz!!!!!!! Most van egy olyan mosolygós fiam, aki minden gyerekhez odamentem, megsimogatta őket, odament az anyukákhoz, megfogta a kezüket, odavitte a játékot a fekvő bébinek, erre most kezdjem el verekedésre tanítani???
De lehet, hogy épp azért hozta ide, hogy a gyerek levezesse az agresszióját, vagy azt gondolja, hogy ha látja a jó példát ő sem fogja csinálni? De ez ebben a korban még nem így működik. Szerintem ha az anyja nem szól rá eréjesen, akkor nem fog megváltozni. Szerintem, ha legközelebb ezt csinálja, szó nélkül kiemelem a kölköt a többi közül, és odaadom az anyjának, hogy na, itt van, csináljon vele valamit. De továbbra sem értem, hogy a többi anyuka miért nem tesz semmit. Ja, ők már mind régebb óta járnak.
A cicivel kapcsolatban pedig. Legalább 2 éves volt a kisfiú, ha nem 2,5, és futkározás, keksz majszolás közben odament, emelte fel a beszélgető anyja pulcsiját, és rácuppant a cicire. Anyuka visszatakarta magát, és tovább dumcsizott. Kínos volt. Én meg direkt nem vittem be a bilit, mert gondoltam, zavarba hoznám vele nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is. (Eredetileg úgy gondoltam majd a kabátok mellett egy sarokban ráültetem, ha kéri játék közben. Végül jól befűtöttem a kocsiban, és még kint a parkolóban rátettem a bilire. De ezek után gondolom kevésbé ciki egy biliző 17 hónapos látványa, mint egy 2-2,5 éves szoptatásáé.)