A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!
Én már egyszer voltam itt érdeklődni. Most újra viszatérek, mert nagyon közeledik a szülés. Gondolom, már 1000 féle tapasztalat, szülésmenet le volt itt írva, de nekem nagyon nehéz lenne visszakeresni.
Ezért kérlek titeket, hogy akinek van kedve, ideje hozzá írja meg nekem a kútvölgyis szülési tapasztalatait. Akár pü-ben, hogy ne legyen ismétlés a topikban.
Minden érdekel, hogy mi hogy zajlik, milyenek a körülmények, mire készüljek fel, mit kell oda vinnem, mit adnak, milyenek a szülőszobák, gyermekágyas szobák? Érkezés utáni teendők. Esetleges alternatív lehetőségek. Vajúdás alatti sétálás, zuhanyzás, labda, párnák használata. Ülve, állva, fekve, félig fekve szülés, stb. Milyen általában a szüléshez való hozzáállás? Inkább a gyengédebb, természetes szülés? Ameddig lehetséges minden orvosi beavatkozás elkerülése? Gátvédelem, oxitocyn adása csak végső esetben, baba szülés utáni mellre rakása, köldökzsinór pulzálás utáni elvágása, hozzátáplásás, stb.?
Szoptatás megtanulásában való segítség?
SZülés közbeni, utáni vizsgálatok. Van ahol nem lehet szülés után pár napig bugyit hordani...
Milyenek az orvosok, nővérek hozzáállása?
Hány napos házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni. Minden-minden érdekelne.
Leginkább a friss tapasztalatok érdekelnének, vagy máig is érvényes régebbiek.
Március közepére vagyok kiírva. Sokan vagyunk itt arra az időpontra?
Szóval előre is köszönök minden hozzászólást.

Szóval ő az akit nagyon várunk.

Kép Kis Luca babánk

biribon

Ajjaj! Nagyon nagy lett ez a kép... Elnézést!

biribon

A körülményeknél az is érdekelne, hogy milyen az étel? Számítsunk arra, hogy apa hozzon be mindeféle finom, egészséges tápláló dolgot, vagy tűrhető az ellátás? Meg fürdők, zuhanyzók, wc-k milyenek... Stb.

biribon

emano!
Én a teszveszen árulok :D
Már regisztrált vagyok és benne vagyok ezerrel...
Eddig mindent eladtam amit felraktam....
Ha gondolod felrakom a babakocsitokat az oldalamra és akkor nem kell regisztrálnod...csak a Ti címeteket adom meg, hogy ott lehet átvenni...tényleg nagyon szívesen, de csak ha gondolod... :D :D :D

Visszaolvastam régi-régi-régesrégi oldalakat :D
Vali! Jól láttam, hogy Ti egy ideig lánynak hittétek Ádámot????????
Barbi! Nektek mi lett a köldökvér balhéval????????????

Veronikusz!
Nagyon ügyik vagytok cumi ügyben...jól bírja??????
Én hogy csináljam???? Orsi annyira cumis :?
Vagy várjak inkább amíg kint tudunk lenni jóformán egész nap????????
Arra gondoltam, hogy ha majd kell mennem vizsgázni és a férjem itthon lesz....akkor vizsga után meglátogatnánk :D Mert akkor a férjem el tud vinni autóval és ilyenkor úgyis mindíg megyünk apukámhoz...mármint ha férjem itthon van...de csak ha nem zavarunk majd...bár még odébb van a vizsga :D

Kép

Kép
cukipofa

Mikoltnak nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!

KépKép
Kép
gyuzso

köszönjük a jókívánságokat.

apropó: honnan van az infó, hogy marad a kórház, legalábbis valameddig? (azt mondta legutóbb a dokim, hogy 4-én lesz valami fontos gyűlés, ahol eldőlhetnek a dolgok. ezzel kapcsolatban hallotta valaki ezt, mint végeredményt?)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Mikoltnak boldog 1. szülinapot!

Kati, rájuk vertük a balhét és visszaadták a pénzt! :lol:

Biribon, amik most eszembe jutnak: az adott orvoson/szülésznőn múlik sok minden, de elvileg lehet mindent csinálni, sétálni, zuhizni, inni, ennicsak mértékkel, én szőlőcukit szopogattam. Kórházi kaja nekem ízlett eléggé, de azért nem árt egy kis utánpótlás :wink: Szülőszobák, gyermekágyas szobák nagyon szépek! Van választott szülésznőd? mert akkor ő meg tudná mondani, h mi az a sok minden, amit vinni kell és mi az, amit adnak (arra emlékszem, h a babának semmit nem kell vinni, csak egy-két tiszta textil pelust, amit az ágyra teríthetsz,ha kiveszed, meg a ruciját, amiben majd haza viszed) a kútvölgyis előadásokra nem akarsz elmenni? nagyon jók sztem! hát, most röviden ennyi, majd biztos még a többiek is írnak kiegészítést!

KépKép
barimami

Biribon, ezt a listát találtam, ezeket én mind vittem magammal a kórházba és mind jól jött:

Okmányok

- személyi igazolvány
- TAJ-kártya
- kismamakönyv
- leletek
- 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
- elvált vagy különélő szülők esetében az anyakönyvi hivatal ad felvilágosítást

Szülőszobára

- ásványvíz (ha engedélyezett az ivás vajúdás közben)
- magas cukortartalmú gyümölcslé a szülés utánra (a vérveszteség miatt ajánlják)
- szőlőcukor a vajúdás időszakára
- apukának szendvics
- papucs
- aprópénz a kávéautomatába (hosszú vajúdás esetén, apának)

Gyermekágy

- 2-3 textilpelenka (fej alá, büfiztetéshez)
- pipere felszerelés (semleges illatú tusfürdővel)
- 5 db elöl gombos hálóing (szinte biztos, hogy összevéreződnek)
- köntös
- puha wc papír
- 2 pár papucs (egyik zuhanyozni)
- sok alsónemű (lehetőleg sötét színű, vagy eldobható)
- szalvéta, evőeszköz, pohár, konyharuha
- mellápoló kenőcs a mellbimbó kisebesedése ellen (Garmastan)
- mellszívó
- melltartóbetét tejszivárgás ellen (2-3 pár mosható vagy 1 csomag eldobható)
- TENA betét 1 csomag, a szülés utáni vérzésre
- éjszakai intim betét vagy vatta 1 csomag, a vérzés csökkenésekor
- Laktoherb vagy Fitolac szoptatós tea a tejtermelés serkentéséhez
- hazamenetelhez ruhák (a pocak eltűnik, a terhesség előtti ruhák viszont majdnem biztos, hogy szűkek)

Ruhák a babának

(elég, ha apa a távozás napján viszi be)
- body (kombidressz)
- rugdalózó
- kiskabát/pulóver
- anorák (télen)
- sapka (télen egy vékony és egy vastag is)
- takaró
- bébihordozó

KépKép
barimami

ja, még egy-két tipp: wc ülőkére papír, tena fix kisnadrág, fényképezőgép/videokamera, mobil+töltő!

ezeket Linocs, Borsika és a többi pocakos kedvéért is felraktam, hátha látnak közte valami újat :wink:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Kórház ügyben engem is megnyugtatott (?) ma Szalay, bár nagyon hosszú kifejtés volt a kérdésemre a válasz és nehezen tudtam kibogarászni, hogy mi is van... :) De ha jól értettem, akkor itt még nagyon hosszú egyeztetések fognak következni (aminek lehet az a következménye, hogy csak bizonyos kórházak fognak bizonyos osztályokat fenntartani, mert ez nem egy szakmai hanem politikai/anyagi stb függőség lesz a biztosítóktól, ami egyébként egy normális és várható folyamat... - mindenki értse ahogy akarja, a lényeg, hogy majd úgyis szól ha ez engem/minket érint bárhogyan... hát jó. Sokkal nem jutottam előbbre... :D )

Köszi a ctg leírásokat,
ott ültem előtte (most az a terem funkcionál vizsgálóként is), és tisztára kihallatszott a babaszívhang! :D
Még azért az nekünk odébb van..

És Linocs,
akkor mostantól hetente kell menni? Vagy még gyakrabban?

Gabi,
micsoda kalandok! :D

Veronikusz,
gratula a cumimentességhez és sok puszi Szofinak, lehet, hogy tényleg a stressz, el tudom képzelni :shock: - bár én ehhez nem értek.

Vkbrigi,
köszi, megnézem a boltot! Mostmár összeállt a kép, hogy honnan ismerős a neve, az közelebb is van, konkrétan 200 méterre tőlünk(gyakran sétálok el előtte, de benn még nem voltam. :D )

Cukipofa,
wc-n dupla közönség! :D :D :shock: Mik vannak!

Kisjankónak jobbulást, (meg persze a család nagyobb tagjainak is!) Remélem már hamar teljesen jól lesz!

Vbea,
milyen szép ez a kép! El tudám képzelni kinagyítva a falon is!

Ja, amúgy mától konkrétan diétára lettem fogva, heti két gyüminap, napi max 1 lityó folyadékbevitel... 3 héten belül -2 kiló az elvárás... Kíváncsi leszek, hogy fog sikerülni...
Apát elküldtem mérlegért, mert az nincs... de így legalább már mindennap felhúzhatom magam! :?
Pussz mindenkinek
Vendég

Barimami,
köszi nekem is jól jön a lista. :D

Az "apukának szendvics" meg az "apukának apró az automatába" tetszik a legjobban.. Mi lenne velük nélkülünk???? :shock: :lol:

Valahol olvastam (de lehet, hogy közületek írta valaki), hogy mikor éjjel elfolyt a magzatvize, teljes nyugalomban nekiállt szendvicset gyártani apukának - ez olyan idilli kép nem? :lol:
Betonanyu a rendíthetetlen! :lol:
Vendég

És mégyegy kérdés :oops:
A lista szerint babaruci elég a távozás napján. Tehát akkor mindent ott kap azalatt a pár nap alatt, amíg benn vagyunk?
Vendég

Borsika, örülök, h segíthettem :wink: betonanyu rulez! :lol: és igen, a kórházban vannak ruhák, sőt, ha jófej a csecsemős (és mindegyik az!) esti fürdetésnél választhatsz a ruhák közül, bár nekem maguktól nagyon cuki, pasis cuccokat adtak danira! Amúgy valami kenguru goldos nő adományként adja a kórháznak a rucik nagy részét!

KépKép
barimami

Barbi,
profi a lista!! :lol:
én a garmastant nem ajánlom, mert keserű, emiatt le kell mosni szopi előtt
viszont az aventest vagy bármilyen lanolinost nagyon jó volt nekem az első napokban!! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

jaj, Zsuzsi, igazad van, én emiatt végül babylove-osat használtam, az is fini! :D

KépKép
barimami

Barimami!

Köszönöm szépen a választ! A dokimmal majd jövő héten fogok a szülésről beszélgetni és utána már a kórházba fogok járni hetente, azt mondta, majd akkor körbe nézünk a kórházban. Szülésznőm nincs választott. Ezért is érdeklődöm, hogy milyenek. Hogy feltétlenül szükséges-e választani, vagy tulajdonképpen mind kedvesek, ügyesek.

Általános kórházi listákat már többet is begyűjtöttem, igazából a speciális kútvölgyis dolgok, lehetőségek, körülmények érdekelnének. Mint pl. ez a babaruhás leírás, hogy szép, jó babruhácskák vannak és még a jófej, kedves nővérkéknél (külön öröm, hogy az a vélemény, hogy mindegyik az) választani is lehet. Tudom, ez igazán nem fontos, de az ember jó hangulatához, az összképhez jótékonyan hozzájárulhat.
Vagy, hogy szépek, kellemesek a kórházi szobák, a szülőszobák. Hogy a baba ott bent mindent kap, csak textilpelust érdemes vinni. Még olyat is hallottam, hogy esetleg a kismama is kap tisztasági csomagot ott.

Borsika! Neked miért kell ilyen komolyan diétázni?

Konrétan érdekelne, hogy a Kútvölgyiben tényleg 30 napos házassági kivonat kell, vagy 300? Mert a legtöbb helyen a max. 300 naposat elfogadják. Nem mindegy, mert akkor nem kellene azzal is külön foglalkozni.

biribon

Egy éve még 30 napos kellett, nem tudom, hogy ez változott-e azóta! erre Memme vagy Tünde tuti tudja a választ! És igen, ez egy ált. lista, csak átalakítottam "kútvölgyisre" :lol:

Szülésznőkből a legtöbb kedves és aranyos, mondjuk nekem volt rossz tapasztalatom az egyikkel, nem tudom, hogy hívják, szóval én tuti választanék, mert hozzá nem akarnék kerülni, de az összes többi tényleg nagyon segítőkész és kedves volt velem mindig! De lehet, h csak akkor rossz passzban volt és másoknak jó tapasztalata van vele, de mivel a nevét se tudom, elég nehéz lenne ezt kideríteni :roll:

KépKép
barimami

Ja, és pl. betét tényleg szokott lenni, de néha elfogy, szóval abból érdemes otthonról is hozni, h tuti legyen!

Hú, teljesen elfogott a nosztalgia most, h ilyenekről beszélünk, hihetetlen, emlékszem, h mennyire izgultam és mennyit készültem a szülésre, de jó volt! :D

KépKép
barimami

Én több embernél is rákérdeztem, konkrétan a Kútvölgyi egyik előadásán is: 300 napos házassági másolat kell.
szilvánusz

sziasztok!

Gyuzso! amúgy pelusos még Enci,csak néha ha szól,sikerül elkapni a pisit,vagy kakit. ma nem :evil:
de ma amúgy is olyan rosszcsont...valami van a levegőben?
tiszta hiszti :shock:

Kriszta????
Monácska?Banana??

MIKOLT AZ ISTEN ÉLTESSEN NAGYON SOKÁIG!!!
:D :D :D
Kép
Vendég

Biribon!
Csak megnyugtatni tudlak. Első gyerkőcöm a Kútvölgyiben született, most a második sok ok miat a MÁVban, az is profi kórház, meg midnen rendben volt DE ott a nővéreket mindenre kérni kellett, a csecsemősök nem segítettek a szoptatásban, nyakló nélkül adták a tápszert stb, persze ha kértél segítséget, jöttek, de állandóan kérni...
A kútvölgyiben mindneki segítőkész volt, jöttek, megnézték, hoygan megy a odlog, segítettek, tanácsoltak, ha kellett bőghettél a nyakukban, stb. Szóval egészen más a személyzet hozzáállása. Megjegyzem, valóüszínűleg a leterheltsége is, hiszen a MÁVban 5x annyi szülésre volt ugyanannyi ember, így sokszor nem is csodáltam, hogy maguktól nem jönnek, mert így is rohantak midnig valahova, tehát szemrehányás nincs bennem. De ez egy kis kórház, és ettől családiasabb.
Pl a MÁVban nem lehetett bemenni a fürdetésre, a Kútvölygiben meg minden este a mamik ott kvaterkáztak, amíg a pindúrokat mosták :)

mtunde

Biribon

Nagyon igaz, amit Tünde ír. Családias a hangulat és mindenki segítőkész, bárkihez fordulhatsz! :D
Annyira jó volt esténként a fürdetésnél, hogy mindíg volt egy-két anyuka és baba még rajtunk kívül lehetet csodálni a pici csöppségeket és beszélgetni az anyukákkal. :D
A babádat is oda tologatod és akkor, amikor akarod. Ha fürcsizel, vagy stb betolhatod a csecsemősökhöz , aztán ha kész vagy vissza viszed.
De ha akarod vannak alapítványi szobák, ott teljes a privacy a kis családnak, de a többi sem rossz.
Barbi listája tökéletes! :D Sok ilyen lista van fent a neten, de egyik sem teljes, vagy túl sok. Higgy a tapasztalt anyukának Ő már tudja mi jön jól és mi nem kell! :wink:

Barbi
Kösznjük aranyos vagy!
Ugye Visegrádon voltatok? Melyik szállóban?

Dóri
Boldog hófordulót Tündének!

Mikoltnak is Boldog Szülinapot Kívánunk!

Paklincs
Mivel nem szeretnénk elszakítani az Emmus-Micu párost, ezuton szeretnénk jelentkezni Flórka kegyeit keresgetni! :roll: :oops: :D
Szerelembe estünk!!!! :D

Eni
Nagyon szép a kép olyan meghitt! :D De már emlékszem is rá, bár ezt szivesen elnézem bármikor!!!
Nyaklánc segít az alvásban?

Andi
Mi volt ma az orvosnál? Jobban vagytok?

Veronikusz
Nagyon Nagyon szeretnék képeket a kis csajszikról... :roll: :roll: :roll:

Kép
hanna09

dejó! ezt a listát kerestem a porontyon, amióta új a dizájn. a régin kint volt, most meg sehol. azt mondták, már dolgoznak rajta, hogy megint kitegyék. most elmentem magamnak. köszi. köszi.

Mikoltnak boldog szülinapot!

Áronnak pedig hófordulót holnapra!

Kép

Kép
zill

Sziasztok!
igen ma voltunk orvosnál
hát, 3 hét alatt szinte semmit nem változott az állapota,tiszta hurut a tüdeje, tiszta trutyi az orra!!!!
Kaptunk antibiotikumot,orrcseppet,másik köptetőt,infralámpázni kell, babyluuf,fenistil csepp!!!
Azt mondta,hogy már nem sok hiányzott,hogy rámenjen a szívére és az izületeire :cry: :cry: Úgyhogy kicsit most kivagyok borulva!!!

Orsi!
tényleg felteszed???kösziköszi
küljem privibe az adatokat???

most megyek, mert jönnek megszerelni a gépet!!!
jó éjt,holnap remélem tok jönni

emano/Andi
KépKép
emano

biribon: nekem egy évvel ezelőtt jó volt a 300 napnál nem régebbi házassági kivonat, nem kellett 30 napon belülinek lennie.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

emano!
Ha még egyszer le Orsizol akkor nem :D
Vicceltem...nekem így is jó... :D
katalin.andras@gmail.com
ide kérek képeket, esetleges hibát külön fotózni.
Mikor vettétek, meddig lett használva, egyéb adatokat.
Ímélcímet amin tudnak kérdéseket feltenni és hogy mennyit kértek érte...meg, hogy hol lehet átvanni....

Mikoltnak nagyon boldog szülinapot :D

Kép

Kép
cukipofa

Köszi a sok véleményt! Ezek mind sokat számítanak, hogy hogy indul a babával a közös élet, milyen hagulatban telnek az első napok.
És magáról a szülés levezetéséről milyen tapasztalatok vannak?
Én egyébként Gozár dokinál fogok szülni.

biribon

Biribon!
rólad láthatunk képet?pocakos fotó? vagy bármilyet! lehet esküvői,nyaralós,kutyás,cicás stb...bármilyen...
látod mennyiféle van itt a fórumon....csak hogy lássunk :D :D
Vendég

Itt vagyok ragyogok! 33 hetes pocakosan, 2 hete. :D
Így már jó, hogy engem is láthattok? :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2008.07.25 22:50-kor.

biribon

Ancsa,
csini ruci. Ha kialudtad Magad, azért gyere.

Manóka,
Mikoltnak Kép . Már korábban is meg szerettem volna kérdezni, hogy akadtatok erre a különleges névre? Bevallom, én még korábban sehol sem hallottam. Lehet már tudni, hogy kisfiú vagy kislány e a Pocaklakó?

Andi,
most már nyugodtság, jó kezekbe került Balu, remélem gyorsan meggyógyul. Én is kivánok Neki utólag is nagyon boldog névnapot.

Biribon,
biztos hogy elég a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat. Nekem elfogadták 3 éve meg hét hónapja is, és mind a két esetben hónapokkal szülés előtt megkértem. A kórházról a többiek mindent megírtak.

Hanna,
Flórka nevében is irulunk-pirulunk :oops: . Nagyon kedves vagy, Áron közeledését is szívesen vesszük.... De csak ha Téged nem zavar, hogy a fiad egy kicsit idősebb nővel kavar :D .

Borsika,
Betonanyuci történethez akkor elmesélem, hogy mikor indultunk Flórkát szülni, én azt vártam meg, amíg Jankó anyuka csomagolt egy kis elemózsiát a fiának, nehogy éhen halljon már, ha hosszan mernék vajúdni. De nemcsak szendvics volt a folpack alá rejtve, még kis sütike is. Persze tankoltunk is a kórházba menet, míg apa bement fizetni, nekem a kocsiban épp egy fájáshoz kellett jófejet vágni, merthogy oemvés srác mosolygott be a szélvédőn, miközben matatott rajta a pucolójával...Ja, apa persze teljes nyugalommal mindent megevett az előtérben, amíg engem beöntöttek, beretváltak...kívántam is neki jó étvágyat. Mi ez a diéta?

Veronikusz,
először is tényleg minden elismerésem. Nekem tegnap csak egy beteg gyereket kellett ellátnom(no jó, meg ott volt apa is), dehogy egyszerre kettővel végig csináltad Kép .
Cumis történet engem is érdekelne, tudom, hogy Flórka még kicsi, meg ne problémázzak rajta, de ő is cumival alszik el. Mivel Jankó egyáltalán nem cumizott, már most drukkban vagyok, hogy hogy veszem majd el tőle. Mikor érdemes legkorábban próbálkozni?

Zsu,
ne akadj ki. Flórkának a hepatitis elleni védőoltás sem érkezett meg mára az ÁNTSZ-től.Gyógymanóért cserébe küldünk fogfájást elűző álommanókat(lehet ezt még fokozni?).

Eni,
te mindenre emlékszel (helyszínelő apuci) :) ?

Gabi,
létezik... A Corába kb. egy hónapja a két literes Vénusz volt 799,-. Majd főzünk megint disznózsírral(bár nem tudom, abból mennyibe kerül egy kiló).

Memme,
olyan szomorúan írtál. Csak fáradtság, vagy más is a gond? Ha van időd, mesélj.

Brigi,
jó a módszer, de mit kezdesz azzal, ha Kristóf odavisz Neked egy sárga cicát? Látod Flórka jól van idomítva, egyből az apja papucsával kezdi. Legalább az újságra vedd rá... Vállalkozás részleteit egyeztetjük-mondjuk kappucsínóval(Tündétől tudom, hogy így kell írni) egybekötve :wink: ?

Steffi???
Remélem azért nem jössz, mert alszol...

Ha nem unjátok, rólunk: Apa még mindig kivan, Jankó ma csak egyszer róka-koma, Flórka és én pedig, mint a makk. Lassan csak a végére érünk... Ha van a környezetetekben olyan kisgyerek, akinek ilyen hányásos-hasmenéses betegsége van, kerüljétek el jó darabig. Jankó is olyan kisfiútól kapta el, aki egy hete volt beteg, és már teljesen jól volt, amikor átmentünk hozzájuk :oops: .

Kép
Kép
paklincs

Biribon,
csinos mami vagy :wink:

Kép
Kép
paklincs

Gyuzso,
az nem számít, hogy nekem tetszettek a madarak? Esetleg két vonalzó... :roll:

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Én is a Kútvölgyiben fogok szülni kb. 4 hét múlva. Eddig a márciusi topikot olvastam, de most átkeveredtem ide Linocs jóvoltából. :)
Biribon, pont a héten vannak az előadások a kórházban, ma volt a szülőszoba látogatás, kérdés, hogy a zárlat miatt megtartották-e, holnap lesz a "Terhesség" előadás 18.00-kor, ezt januárban egy nagyon kedves védőnő tartotta és sokmindent elmondott a kórházról. Csütörtökön meg a "Szülés és együttszülés" lesz 17.30-tól, ezt meg általában szülésznők tartják, Tőlük viszont minden megtudható! :) Szerintem érdemes elmenni!

KépKép
KépKép
mni

Dorinának boldog hófordulót kívánunk!!

Dórinak és Dorottyának pedig nagyon boldog névnapot!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Emese,
nem az volt a baj elsősorban, hogy nincs vakcina.. hanem hogy az 1. oltást dec elején kapta, a másodikra a láz miatt nem mentünk, akkor is 3 hétre kaptuk az időpontot, most 4-re...
és hiába mentünk időpontra, tömeg volt a váróban, akkor meg minek időpontra menni, ha a fele nem tartja be..
tuti bepipult volna a gyerek is, nem volt szabad pelenkázó vetkőztetni... tovább is van, monnyam még??? :roll: :lol:
fiúknak mennek a gyógymanók!!

Biribon,
csini pocak!!

Mni,
a legjobbakkat Nektek itt az uccsó hetekre!!! békés születést!!

Andi,
végre rendes kezekben!! iszonyúan sajnálom, hogy ennyire elhanyagolták és elfajultak a dolgok...
rengeteg gyógypusssssszt küldünk!!!

Veronikusz,
ügyi csaj Kata, hogy ilyen jól nyomja cumi nélkül!!!

Hanna,
hát igen, nagyon csini csaj Flórka!! :lol:

Tünde, Memme???

0,5 kg zsír a csuriban (helyi nem ócsó kisbolt) 269 Ft.. nem leszünk ezzel sem kisegítve...

mi 6-kor keltünk, gondolhatjátok, jó a kedvem...
éjszaka szokásos, plusz folyik az orra (csak nem orvosnál voltunk tegnap???)

KépKép
Kép
gyuzso

biribon:
Gozár dokinál szült egy lány, aki a mellettem lévő ágyon feküdt a kórházban. róla annyi derült ki számomra, hogy nem felszívódó varratokat használ, mint pl Vida doki, így én már második nap tudtam rendesen széken ülve ebédelni a folyosón, szegény lány meg a negyedik napon is fájlalta a sebét és amikor én már mentem haza, ő még csak várta a varratszedést. erre szerintem kérdezz rá.

Kép

Kép
zill

Cukipofa!
OKÉ-OKÉ! Gyertek csak. Örülünk neki. :D:D:D:D:D:D azért kb mikor lenne ez?
CUMI: az a helyzet, hogy a férjemnek telt be a pohár, hogy Kata alsó fogai már szinte fekszenek. Arról nem is beszélve, hogy már agyon vannak rágva és nem túl gusztusosak. Így nagyon aktuális volt. Én őszintén szólva nem mertem belekezdeni, mert Kata a nap 24 órájából 22 órát cumizik. Többet mint Szofi. :oops: Így egyik este megbeszélték és nem adtuk oda. Férjem elment aludni én meg 23.30-ig altattam Katát :D De nem azért mert követelte volna, csak folyton kérdezgette, (azóta is minden este) hogy miért nincs neki többet cumija. Még agykontrolloztam is a lányt. Na ez nagyon tetszett neki. :D Van ui. az AK-ban egy olyan, hogy pihenőhely. Itt az ember könnyen megnyugszik és ellazul. Nekem ez egy fehér apró homokos, pálmafás tengerpart, kék tengerrel, lágy szellővel :D Azóta este, mindig mondja, hogy mondjam el azt a „gondolj valami szépre”Úgyhogy azóta belátta, hogy ő már nagylány. JA! És mondtuk neki, hogy nem fog tetszeni a fiúknak. „milyen fiúknak nem fogok tetszeni?” :D Szóval szerintem ez nem olyan, mint a pelenkáról való jobb megvárni vele a jobb időt. Csak sok türelmet, jó beszélőkét igényel és hát persze, hogy a gyerek már kellően érett legyen hozzá. A hiúságukra lehet hatni, meg hogy így nem kell fogorvoshoz menni, mert nem mennek tönkre a fogai. Tudom! NEM KÖNNYŰ! Kitartás!

MIKOLTNAK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL!

Biribon!
Nagyon csinos vagy! :D
A kaja ehető, de ha csak azt fogod enni és nem hoznak akkor a küszöböt fogod rágni :D Mi ezen röhögtünk a lányokkal a szobában, hogy vacsi után 1-2 órával sorra futottunk össze a hűtőnél :D:D:D:D A szülés nagyon kiveszi az emberből az erőt. KELL A PÓTLÁS! Én felhívtam mindenkit, hogy jöjjön be megnézni, de SZIGORUAN CSAK KAJÁVAL JÖNÓHET!!!! És vigyél majd vizet magaddal, mert sokat fog kelleni inni a szopi miatt! Persze ezt később is bevihetik neked.
Neked eddig nem volt választott szülésznőm. Mind nagyon aranyos. :D
Elnézést kérek mindenkitől, de egy dolog azért van, amit megemlítenék. Nincs összhang a csecsemősök között!!!! az egyik így mondj hogy jó, a másik meg úgy. Mindegyik nagyon aranyos, de bizonyos dolgokat máshogy csinálnak. Konkrétumot most nem tudok írni, de emlékszem, hogy ez így volt. Volt pár anyuka akit kicsit megzavartak. :oops:

Borsika!
Terhesen fogyókúrára fogtak???? Ilyet még nem is hallottam!!!! Ilyen sokat híztál? Gondolom te nem terhességi diabéteszes vagy!

Gabi!
Kitartás! Nálunk Szofi zakkant meg! :oops: DE NAGYON!!!!!! :oops:

Hanna!
Oké-oké! Rakok majd fel, de ma megyünk el itthonról. Majd talán holnap. :D

Emano!
Atya ég! Ez nagyon rosszul hangzik! :oops: nagyon-nagyon sok gyógypuszi a fiúnak!!!!

Paklincs!
Szegény nagyfiú! Gyógyulgassatok mielőbb! Küldünk még egy csomó gyógypuszit! Férjednek is jobbulást!
Köszi a dicséretet! Tényleg nem volt egyszerű. Az én helyzetemben most meg pláne. De ez van! Én a végén már véreset hánytam. Bocsi! :oops:
A cumi téma nálatok még nagyon korai. Még nem hiszem, hogy megértené a megvonás okát. :oops:

Gyuzso!
Jaj Szegényke!!!! Jobbulást! Remélem csak átmeneti és holnapra már nem fog folyni! Fogacskákhoz kitartás!

Jelentem Szofi egyértelműen a stressztől volt fosos, mert 28 órára a bölcsis dolog után tök normálisat kakilt. :oops: :D Szegény gyerek ebben is rám ütött. :oops: Képzeljétek! Nekem az izgalomtól az első barátomnál még hőemelkedésem is volt. :D Mindenki megsült a nyári melegben, engem meg rázott a hideg. Legalább volt miért melengetnie. :D:D:D:D:D Ezóta már szerencsére javult a helyzet. :D
Ahogy írtam ma nem leszünk de majd jövök ha tudok! Bocsi ha valakit kihagytam! Így is sok lettem :wink:

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok később jövök még és reagálok az írottakra csak egy dolog miatt jöttem. Valaki kérdezett dr Gozárról. Nem akarok rosszat írni de a mellettem fekvő lány nagyon ki volt rá akadva. Választott orvosa volt Gozár doki és amikor a szülésznő hívta hogy már nagyon közel van a szülés (ez a 3. hívás volt folyamatosan hívták) ő akkor sem jött be. Végül az ügyeletes Tóth doki volt jelen már csak a varrásra ért be. Nem felszívodó varratokat tett és szegény nagyon szenvedett tőle utólag azt mondta jobban járt volna ha a varrást is Tóth csinálja mert akkor felszívódó varratok lettek volna. Hát bocsi ha valakit megbántottam csak ez az eset nagyon megmaradt bennem mert szegény lány nagyon szomorú volt.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Mikoltnak nagyon boldog szülinapot!

Tündének boldog hófordulót!

Dorottyának boldog névnapot!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!
Veronikusz,
hármaska?????yupiiiiiiiiiiii

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
HURRRÁ!
Vigyázz magadra! :D :D

Mikolt, nagyon boldog szülinapot kívánunk! :D

Biribon: egyet azért mondj a látogatóknak... ne csokis dolgot hozzanak, mert az első vizelet és az első széklet szülés után kincset ér! :lol:
Ákosnál a bátyámtól kaptunk egy kisebb méretű CSOKItortát. Szerintetek? :lol:

Kép
Kép
Kép
v30

Emano/ Vali!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
vigyázok!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

[b]Veronikusz
Gratulálok! :D :D :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Jó reggelt....

biribon!
Én Gozár dokinál szűltem mindkét babámat :D
Csak és kizárólag felszívódó varratokat használ, de általában mindenki :D
De az tény és való, hogy nekem nagyon rendi volt és még azokat is kiszedte, mert így jobban gyógyúl a seb és ha azt várjuk, hogy magától potyogjon kia kkor az eltarthat hónapokig is...
De kérdezz nyugodtan akár priviben is :D

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Jó rég nem voltam... De most benéztem és mit látok??????

Veronikusz:
GRATULÁLOK!!!!!!!!!! Remélem hármaskénak ti is adhatjátok a Péter nevet :lol: :lol: :lol:

Encinek, Mikoltnak: Boldog Szülinapot!!!

Tündének Boldog Hófordulót!!! és Dóri téged Isten Éltessen névnapod alkalmából!!!

Remélem nem hagytam ki senkit a felsorolásból....

Mi jól vagyunk. Petyusom elkezdett kúszni, igaz, hogy még csak hátrafelé :lol: , de tegnap már elkezdte a "kutyapózt" gyakorolni, így gondolom nincs messze az előrefelé kúszás sem :-)))

Biribon: írok privit a szülésemről....

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Vagyok én! Csak apa itthon, és bitorolja a gépet. Úgy kell idelopni magam, mint a Pannonos reklámban :)

Paklincs, igen, ez a hányás nagyon sokáig fertőz még. Nálunk az udvaron terjedt nyáron a vírus... merthogy persze rögtön lehozták a gyereket, ha már nem hányt... :(

Kórházkaja... én egyik gyerek után sem voltam éhes. Bőven elég volt, amit adtak.... néha csak a komfort miatt cseréltem le az otthoni kajával. De most pl másnaptól zárlat volt, nem kaptam semmit, de így sem éheztem. Sőt, az ebédet meg sem tudtam enni.

Igen, a csecsemősök tényleg néha ellentmondanak egymásnak. Én szerencsés voltam a szerencsétlenségben, mert 1 hetet szülés előtt ott feküdtem a gyermekágyon, így hallottam az összes tanácsot, kiválasztottam a számomra szipmpatikus nővért, és utána csak rá hallgattam.

Nálunk nagyon száraz a levegő, terhesen neekm is kiszáradtak az orrnyálkahártyáim, állandóan párologtatni kellett, mert be volt trutymákosodva az orrom. Most szegény Borónak kell szívni az orrát... :( Alig fér bele az orrszívó :)

Fúú, apja nagyon kényezteti Benét, akkorákat sétálnak, órákig csavarognka, 3x visszasétálnak a játszótérre. Mi lesz velem :?: Játszhatom a szigorú csúnya anyukát majd...

Zsu, sajnálom, hogy folyik az orra Micának. :( Én is mérni szeretném vinni Borót, de megbeszélek időpontot a védőnővel, amikor csak terhestanácsadás van, és nincs bent senki.

mtunde

Nagyon sietünk, de ezért be kellett ugranom!

Nagyon nagyon GRATULÁLUNK VERONIKUSZ!!!! :D
és egy szót sem szóltál, hogy esteleg és, hogy lehet, hogy....???? :D

Boldog Névnapot Dórinak!

Kép
hanna09

Ja, Veronikusz, Grand Hotel (jól emlékszem, hogy ott voltatok? :oops: ), gyertyafény, romantika, jól sikerült este? :wink:

Cukorfalat, akkor már nemsokára ajaj lesz Neked is. :lol:
Ádám ma indult be előrefele mászva. :D

Kép
Kép
Kép
v30

Hanna!
:oops: :oops: :oops: féltem, hogy nem bírja ki a lányok strapáját! :wink: Azóta Szofi ui. elkezdett hasbarugdosni. :oops: De még azelőtt hogy én megtudtam volna. Gondoltam ha kibír pár hetet akkor már nem lesz gond! :D :D :D :D :D Itt csak egy "tökös" gyerek maradhat meg a lányok mellett. :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsi, bocsi :oops: :D :D :D

Köszönöm mindenkinek a gratulációt! Tányleg nagy teljesítmény! :D EGyszer véletlenül hazatévedt Apuci. :lol: :lol: :lol: :lol: Mondta is hogy jobb ha ő kint alszik a nappaliba, mert ahányszor ő bejön aludni velem, mindig gyerek lesz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Összeáll ám a kép... ki aggódott az elmúlt napokban legjobban a kórház sorsáért? :D

Hófehérke, boldog névnapot!!! :D

na, lekoptam

Kép
Kép
Kép
v30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: