A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szerintem amit én ma csináltam, az büntetendő! Felkeltünk, én áthoztam a laptopomat, bekapcsoltam. És nem Zsófival kezdtem foglalkozni (pelenkázás, szopira készülés), hanem megnyitottam a babanetet, miközben neki ezerrel bugyogott a nyála az éhségtől.
Na szép Anya az ilyen! :oops: Mellettem éhenhal a gyerekem! :shock:
Ez a BAbanet is veszélyes! Függőséget okoz!!!!! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Ádi, Lilla, Gréti (Linikét már megdícsértem), szuper édesek! Ádinak hihetetlen tekintete van, amikor ezerrel koncentrál, Lilla egy édes Sikoly Cica, és nagyon huncutul mosolyog, Gréti nekem meg továbbra is egy angyali szépségű kisbaba! :D

Fleur! Nagyon jók az "ilyen volt ilyen lett" képek! Apájára tényleg hasonlít Lillus! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Tündi! Jobbulást Dominak!!!!
Na hát a Te sztorid se semmi! Előnye is van annak, hogy az ember nincs körülvéve szomszédokkal, de hátránya is...

Kép
Kép
Kép
gremese

Most kiírogatom magam, mert a második szopi után indulunk Anyósákhoz, és csak este leszek.

a.kghíédnkbgeij ésdkfn sknfgÉlgnÉ-EgnKLAvn-bnknyvkaegnkíysdkvní-ábnkí-kbní-bnkíbkíFbnkíábní+xbn íksbníáfbn ík, ákxdf-ysa,g í-bkl (mondtam, hogy kiírogatom magam! 8) )

Kép
Kép
Kép
gremese

Anyósákhoz=Anyósékhoz

Kép
Kép
Kép
gremese

emese: koszonjuk, de majus 9.-re tettuk, akkor is van!

hmmmm fuggoseg, nekem elvonasi tuneteim voltak, es uldozesi maniam, h mar nem is hianyzom ott biztosan - aztan megorultem, amikor lattam, h hianyoltatok :))))

timi: a vikdani csuuuuuuuuuuuuuucs, mindig mosolygok, mar mi is kitalaltuk, h linka es tomi ugy is hivja liniket, h lincsi mincsi fincsi, de a vikdani a csucs!

Kép

Kép
mmarica

Mmarica! Upsz! Én a naptárt néztem, és nem lmóni táblázatát.... Bocsi lmóni! :oops:
Akkor majd májusban újra megköszöntöm! :wink:

Naponta hiányolhatnánk kb. 30 embert. Aki nem ír két napig, az érezze magát hiányolva!!!!!! :wink: És írjon! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Nikiről annyit, hogy kb. 2 hete írta, hogy megjavítják az internetüket, és jön.
Niki! Nem javítanak két hétig internetet!!!! :wink: GYERE! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt !

Viszonlag kaludtam magam, most megyek vásárolni!

Varga Tünde: Az ér, hogy ezektől a szerektől intenzívebben távoznak a nyákok??? Pl.: reszelősebben köhög, és több trutyi van az orrában???

Fleur, Móni: hihetelen édesek a ki barátnők!!! :D És Lilla tiszta apa!

Mmarica: köööössszziiii!!!!!!!!! :D :D :D
Imádom Linike ruháit!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Gremese: szerintem se javítanak 2 hétig netet!!! NIKI, gyere máááááá!!!!!!!! :evil:
Én reggel etetek, pelenkázok, megiszom a kakaómat, és utána irány a babanet!!! De közben szétvet az ideg, hogy mikor jöhetek mááá!!! Van hogy VikDan szórakozik evés közben ilyenkor mindig rászólok, hogy egyééé mááá!
Hát ez van! Inkább, mint a drog!!! :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Csak nagyjából tudtalak visszaolvasni benneteket.

Szuperek a minitalis képek! Zsófi tiszta Emese, Noel meg igazi vagány kisfickó!

Timi26: Az én kedvenc nótám a Pedró kocsmája. :lol:

Rólunk:

leírom röviden, hogy indult a betegség: pénteken este 9-kor Marci belázasodott 38,8 volt a hője, mentünk az ügyeletre. Ott a doktornő elmondta, hogy mire figyeljünk, hogy csillapítsuk a lázát. Panadol szuszpenziót és germicid kúpot kapott. Szombaton még volt láza, de már nem volt annyira veszélyes. Hűtőfürdő és vizesborogatással lehúztuk a lázát, vasárnapra el is múlt. Akkor már furi volt a kakija, de úgy gondoltuk, hogy a láztól és a kúptól van. Mikor visszavittük a doktornőhöz mondta, hogy Marcinak vírusus bélgyulladása van és kaptunk rá smecta-t és elekrtolitot, meg normaflore-t. Aznap volt egy kis vér a kakijában, mondtuk is a doktornőnek, ő meg mondta, hogy az nem jó, figyeljük!
Marcinak végig jó kedve volt "poénkodott", röhögött, kuncogott, mint máskor. Küldtem is nektek akkor fotókat, hogy szerintem nem lehet annyira beteg, ha ilyen nagy kópé!

Szerdán ment a hasa ugyanúgy, csütörtökön (amint írtam is) ismét volt vér a kakiban (friss vér, nagyon kevés hajszálnyi, és csak 2-3mm). Felhívtam a doktornőt, azt javasolta, hogy a smecta adagot növeljük és holnap menjünk vissza (egyébként is pénteken kellett volna visszamenni).
Van egy ápolónő ismerősünk a gyermekgyógyászaton, felhívtam, elmondtam neki, hogy véres a kaki, és azt mondta, hogy hozzuk be, mutassuk meg, mert nem játék.

Az egyik gyermekgyógyász dokinak tavaly én szerveztem az esküvőjét és hozzá mentünk. Fél óráig vizsgálta, kérdezett egy csomó dolgot, vettek tőle vért (az nem fájt neki, csak megijjedt, hogy megfogják a kezét. :? ) és vizeletet is. Amíg váruk, hogy Marci pisiljen teát adtam volna neki, de nem fogadta el. Azért adtam teát, mert abban van az elektrolyt feloldva. Előző nap még megitta, csütörtökön egész nap 25 ml-t ivott meg. Cicizni is kevesebbet kért és kevesebbet evett. Amikor megvolt a pisi jött kaki is és sokkal csúnyább volt és véresebb mint eddig.
Mondtam a dokinak, hogy innen sehova! Nem merem megkockáztatni, hogy hazamenjünk. Kevesebbet eszik (félek, hogy kiszárad) és csúnyább a kaki.
Legalább 25 perc telefonálás után (végig hallottam) sikerült elintézni, hogy a fertőző osztályon sok beteg gyerek közé bekerüljünk. Nem lelkesedtem érte, de már nem mertem hazamenni. Nekem 4000 Ft-ot kell fizetnem egy napra, és ezért egy ágyat kapok.
Ja, nem akartak felvenni, mert nincs hely. Hiába mondtuk, hogy anyatejes, szoptatom, meg jó lenne külön szoba. Szó sem lehetett róla!
Az osztályon lekötözött (az infúzió miatt) és síró gyerekek voltak. Marci rájuk is csak nevetett. Éjszaka semmit nem aludtam, gyerekágyat kaptam, nem fértem el rajta és állandóan sírtak és köhögtek a gyerekek. Marci is úgy aludt, hogy a füléhez tettem takarót, hogy ne hallja, így is csak 2 óra hosszát aludt éjszaka. Szegényt nagyon sajnáltam, de még csak nem is nyűgösködött.

4 féle gyógyszert kapunk. A kaki még mindig nem szép, de már jobb.
A főorvosnő reggel amikor jött vizitelni ránézett Marcira (Marci persze kacagott rá) és megállapította, hogy ez a gyerek nem lehet beteg, ha ilyen jó kedve van. A kakit látva azért meggondolta magát. :cry:
De ennek ellenére azt mondta, hogy menjünk haza, ne fertőződjünk itt, így is van két ROTA POZITÍV az osztályon!!!!! Mi van???? Erről szó sem volt!!! Még jó, hogy tudatják nem??? Mielőtt hazamegyünk. Hihetetlen! Eltöltöttünk majdnem egy napot Rotásokkal! Itt készültem ki teljesen. Na, gyorsan összepakoltam Marcit és mentettem ki az osztályról, inkább legyünk a hideg levegőn amíg apa megérkezik, mint a fertőben!
De ezt miért nem közölték velünk??????
Imátkozok, hogy nehogy elkapjunk valamit. Minden percben figyelem Marcit, nagyon féltem. Eddig semmi jele, remélem már nem is lesz!

Hétfőn kell visszamennünk, mert csak hétvégi eltávozást kaptunk. De tutira nem maradunk bent ha visszamegyünk! Eleve, addigra meggyógyulunk, mert meg kell gyógyulni! Meg inkább akkor elmegyek Pestre, de ide vissza soha!!!

Szóval "röviden" ennyi.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Még azt szeretném megkérdezni, hogy elküldené valamelyikőtök az otlások árait? Ezek után nem kérdés, hogy gyorsan miután meggyógyult Marci megkapja a Rota elleni oltást. Nem bírnám ki, ha őt is kikötöznék!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

aniko80: szegenykek - ninc skedved beirni ezt varoszobaba (lehet titokban en vagyok a varoszoba menedzsere :wink: )

kepzeljetek: a tesom amerikaban van (23 eves) meghivtak egy konferenciara eloadni los angelesbe, ami most fejezodik be, es ma utazik a new yorkba mert ott meg meghivtak a yale egyetemre is eloadni. hmmmm - es az egyik prof feleseg, aki mellesleg magyar szarmazasu, csak 56-ban kimentek bevasarolt linikenek egy csomo rucit ajandekba - majd tartunk divatbemutatot

Kép

Kép
mmarica

Anikó! Ez nem semmi! Én nagyon örülök, hogy leírtad! Otthon jobban gyógyul majd Kismanó!

Most nem tudom, Marci hány hetes, de legkésőbb a 20. héten kell beadatni a rotát, és rá négy hétre kapja a következőt. Az a lényeg, hogy 24 hetes korukig megkapják. Ára: 2x18.000 Ft.

Kép
Kép
Kép
gremese

24. hetes koruk után már nem lehet beadatni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anikó! Belinkelem mégegyszer az oltásokat. (Már kívülről tudom, hogy az okt. 26-i hsz-emet kell keresnem. 8) )

[quote]O írta:ltások:

1. Rotavírus ellen: Rotarix. Gy.orvos felírja, gyogyótárban kiváltani. Mi is beadhatjuk, mert nem szuri, hanem a szájba kell fecskendezni. Csak 24 hetes kor alatt adható be, 2 db kell, egy hónap különbséggel kell beadni.
Kiszáradást okoz a vírus (hányás, hasmenés).
Ára: 18.000 Ft/ db.
Egy csecsemő, akit nem cincálnak túl sokat, otthon van, és anyatejet eszik, védettnek mondható. Viszont ovis korban bármit összeszednek, és egy 5 évest egy kórházi ágyon látni infúzióra kötve....
Viszont most kell beadatni. Ez egy új dolog, egy éve létezik a vakcina.

2. Meningococcus=Vírusos agyvelőgyulladás: Bármikor beadatható, 1 éves kor alatt 2 szuri kell, 1 éves kor felett 1 db.
Ára: 4.000 Ft/db.

3. Pneumococcus (Vérmérgezés, agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, középfülgyulladás)
Adagolás: 2-6 hónaposnak: 3 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
7-11 hónaposnak: 2 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
12-23 hónaposnak: 2 szuri, nincs emlékeztető
2-5 évesnek: 1 szuri, nincs emlékeztető
10 évesnek: 2 oltás, egy emlékeztető

Mivel ez is "közösségi" betegség, mi ovi előtt adatjuk be, így a 2-5 éves kor között 1 db szuri kell.
Ára: 18.000 Ft/db.

És ezekre nincs támogatás!

Kép
Kép
Kép
gremese

Mi a meningococcust adatjuk be februárban.

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok, hétvége van, tessék még többet családozni, ne írjatok sokat, így is 8 oldalt kell visszaolvasnom! :lol:

KépKépKép
bongyi

Wordben leírtam mi van velünk, azt még visszaolvasás nélkül el tudom küldeni Nektek!

Képzeljétek, a doki szerint Zita teljesen meggyógyult, meg is kapta a három hónapos szuriját tegnap!
Ákosnál, bár még mindig hall a tüdőben és hörgőkben alkalmanként kicsi, oda nem illő hangokat, ahogy ő mondta, még nem százas a gyerek, de azért a nehezén túl van. A feladat továbbra is ugyanaz, mint az elmúlt két hétben, elszigetelődni, Levi se jár oviba, hogy a lábadozás alatt ne szedjünk össze semmit, és akkor Áki két hét múlva megkapja a pneumococcus oltást.
Szóval az aggódásom, hogy Zita még hörtyög, Ákosnak meg újra volt egész napos 37.5-ös hője, szerinte belefér, bár az antibiotikum mellett nem illene. De végre már mától nem kap antibiotikumot és az adag csökkentése mellett elhagyhatjuk a hörgőtágítót is!

Hát nem voltak könnyű napjaim a héten. Ugy
ebár minden gyerek itthon van egész nap, Zitu az oltás miatt kisség nyűgös, még ma is hőemelkedése van, és apa egész héten csak késő éjjel járt haza, ma meg elment költöztetni egy haverját, sóval többnyire egyedül vagyok a gyerkőcökkel. És mi egy olyan helyen lakunk, ahol nyaralók, hétvégi házak vannak, gyakorlatilag egy házban laknak állandó jelleggel a környéken, a tényleges falu kb. másfél km-re van tőlünk, amúgy körülöttünk az erdő. Szóval elszigetelődésre tökéletes. Ami most a gyerekeknek betegség szempontjából jó, de nekem nem annyira, felnőtt emberi szót jóformán csak a hülye tévében hallok! De nem akarok panaszkodni, jól eltöltjük itt az időt, és ha ez a két hét letelik, újra ovi és mindenféle programot is lehet újra tervezni. Szóval látszik a fény az alagút végé.

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Le a kalappal előtted! Kitartás, a gyerekeknek meg jobbulást!!!!! ++++++++++++++

Igenis, én is családozok! Apának most vittem ágyba a kv-ját 8) , megyek zuhizni, és utána lhet, hogy még jövök, de ha nem, akkor csak este.
(Én bezzeg nem kapom ágyba a kávém.... :evil: )
:wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi! Ti hol laktok, hogy erdő vesz körül benneteket?

Kép
Kép
Kép
gremese

Mindenkinek köszönöm a ránk gondolást, emlegetést, hiányolást!

Kisregényem első része:

L.móni, köszi az értünk való aggódást és az ötleteket. Egyelőre, mivel nem antibogyózunk, végre elkezdem nekik a homeopátiás immunerősítést Az akupunktúrás ötletet elraktározom a kis agyamban!

Maggie! Neked is köszi a folyamatos törődést! A Bérest már próbáltuk, nem sok haszonnal, most Cebiont és grapefruit cseppeket kapnak. Mármint a nagyok. A Vitacolan nekünk preventív célzattal, lehet, hogy jó lenne, de most a homeopátás immunerősítést célozzuk meg, nem akarok egyszerre mindenfélét adni szegénykéimnek. De ezt az ötletet is elraktározom!
Gratulálok az ötöshöz! :wink:

Timi26!
1. Gratula apának! Bár nem a gyerek a célközönség, de az enyémek odáig vannak érte! És persze nekem is tetszik! Remélem sikerülnek a terveik!
2. Így teljesüljön minden kívánságom! És Ilyen gyorsan! (tábla)

De jó lehetett az újabb minitali! Noel és Zsófi is csuda édesek!

Juba, Irina zöldültök még?

Dettyk, Era, nagyon jó lett a hajatok!

Altatás: Nekem a két fiú csak kézben aludt el sokáig, aztán közösen könnyen ki tudtunk alakítani új altatási rendet, egyszer már írtam is róla, összebújás az ágyon, kar vagy láb simogatása. Ahogy nagyobbak lesznek egyre jobban meg is lehet velük beszélni, hiába nem tudnak válaszolni, értenek sok mindent! Maguktól viszont nem tudtak aludni, én meg képtelen voltam hallgatni a sírásukat, nem hagytam őket egyedül kinlódni az ágyban. Zitu is legtöbbször a kezemben alszik el, de többször volt már, hogy a puzzleszivacson vagy az ülcsiben, játék közben, zajongó tesók mellett!Ilyen a fiúknál ose volt!

KépKépKép
bongyi

Emese! Domonyvölgyben- ha ez mond valamit!

KépKépKép
bongyi

Most viszont nyügis oltásos babám elaludt a kezemben, a többiek meg erősen hiányolnak, úgyhogy több részes kisregényem később folytatom!

Olyan gyönyörűen süt a nap, ez a hülye szél meg ezerrel fúj! :twisted:

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Mond valamit! Voltam ott! A vadászkastélynál! Szép hely! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi!

csak gyorsan :Mírának bölcsis korában Lenkei vitamint adtam s az vált be egyedül :) mondjuk zabálta :) s nem is volt drága akkor :)
mindjárt linkelem :)

http://drlenkei.hu/component/page,shop. ... /Itemid,1/
de a többi termékét is nagyon dícsérte egyik kolleganőm :)

KépKép
viranka

Altatás: Én sem hagyom Zsófit sírni. Egyszer kétszer megpróbáltam, de megszakad a szívem! :( Hiszen még olyan pici... Vagy az ágyában szájában a cumival, vagy cumi nélkül, vagy az ölemben cumival alszik el. Ez nekem is jó, mert összebújunk. Ölben pár perc alatt elalszik. Szrintem jobb, mint "nevelni", és öt percenként bemenni, megvígasztalni, és altatni egy órát. De persze ez a módszer is vezethet eredményre.

Kép
Kép
Kép
gremese

Asszem lenyomok még egy margarinos-lekváros kenyeret... :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sztori: Egyik nap sétálni indulok Zsófival. -4 fok van kint :!: . Állok egy ATM-nél, de nem tudtam rögtön pénzt kivenni, mert leesett az állam.
A -4 fokban egy anyuka (francia anyuka néger gyerekek) kint öltözteti az ülcsiben a 4 hónap körüli kisfiút. NA de hogy...
Először is az 5 év forma kislány harisnyában, miniszoknyában, pólóban (nem pulcsiban) áll egy kigombolt irhakabátban. Se sapka, se kesztyű, semmi. :shock:
A kisbaba az ülcsiben a kabátján feküdt. A mínuszban a szabad levegőn volt a csupasz :!: karja, a feje. Mintha egy rövidujjú bodyban és egy nadrágban kitenném Zsófit.
Az anyja ráhajtotta a kabátot (karja, feje, kint) és úgy akart vele elindulni. Én meg úgy néztem őket, egyszerűen rájuk tapadt a szemem... :oops:
Majd letette az ülcsit, igazított egyet (gyereknek még mindig mindene kint), majd újra elindult. Harmadjára letette az ülcsit, és a karját végre beledugta a gyereknek a kabátba. Sapka még mindig sehol.
Én meg azért intéztem a dolgomat, és otthagytam őket, bementem.
Hát ha ez a gyerek nem kap tüdőgyulladást, akkor én megeszem a kalapom.
Ilyan anyát. A pici babáját egy szál semmiben kiviszi a mínuszba....

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! De rendi vagy homeo ügyben! A stodal szirupot használtuk is, az Oscillococcinumot megvettem, de mivel gyakorlatilag egy nap alatt kialakult a tüdőgyuszi, azt nem kezdtük el, nem értek eléggé hozzá, nem mertem az antibiotikummal együtt! De mivel most szépen gyógyulunk, szinte jól vagyunk (kop-kop) ezért pont ezt akarom elkezdeni immunerősítésként Ákosnak és Levinek, illetve mivel Zita is hörghurutos volt, rajta is gondolkoztam, de ha Vikdani kaphatja, akkor Zita is!
Majd számolj be a hatásról!
Jó lett a jelmez!

Levi bohóc lett, ezen az egy napon volt pár órát oviban! Ő találta ki, én meg örültem, mert nem volt sok dolgom a jelmezzel, minden itthon található színeset ráaggattunk!

Köszi Viranka, mindjárt el is olvasom....

KépKépKép
bongyi

Erről a Lenkeiről se hallottam még :oops: !

Annyi jó ötletet adtok, hogy nem győzök válogatni! Köszi mindenkinek!

KépKépKép
bongyi

Kép

KépKépKép
bongyi

Bongyi: homeos cuccot antibiotikummal együtt nem szabad adni. Nem fog hatni!!! Meg mentolos cuccal sem, pl amivel a fogát kenegeted!

Kép
Kép
timi26

Halihó, Csajok! ;-)

Bfagi: amint látom, minden védőnő mást mond a hozzátáplálás szopizáshoz viszonyított sorrendjéről, a miénk: ha mondjuk 4 óránként eszik a baba, 2 órával az etetés után próbálkozzam be. És akkor annyit adhatok neki, amennyit a baba megeszik magától (míg mások szerint épp csak kóstoltassuk meg vele). Erre se varrunk gombot, úgy látom, de majd a babák eldöntik, mit kívánnak! :lol:

Dotildi: engem is a hideg kirázott a betörős történettől, hozzánk is betörtek egyszer, de az is nagy trauma volt, képzelem, ha az ember szemtől szemben áll egy bűnözővel...

K. Timi, Fleur, Mmarica: gyönyörűek a babák!!!

Elfelejtettem elmesélni: a kórházban megkérdezték a műtét után, mivel Ádi nagyon sírt az ébresztés után (hát mi mást csinált volna szegénykém, most őszintén?), hogy "van-e cumija?" Mondom, nincs, leszokott róla. Félóra (Ádi sírás) után: "kis tea van magánál?" Mondom, nincs, nem iszik amúgy sem cumisüvegből, meg a tejen kívül semmit nem iszik meg (leszámítva azt a 3 kanál kamillateát, amivel a vitaminjait adom be neki, abból is csak ennyit és nem többet). Gondolhatjátok, úgy néztek rám, mint egy ufóra, egy gyerek cumi és cumisüveg nélkül, de furi anyja van... 8)

Kép
Kép
irina

Irina! Nekünk pont ezt mondta a védőnőnk.
A kóstoltatás legyen szopi előtt (hiszen nem elválasztani akarom, nem azt akarom, hogy annyit egyen, hogy utána esetleg ne szopizzon), majd egy idő után - ha már sok ízt ismer -, két szopi között adjak neki enni, és akár annyit, amennyit ő magától megeszik.
Mondjuk azt most nem tudom, hogy fogja így kiváltani a szopit, ha két szopi között eszik annyit ,amennyit akar.
Mondjuk ez még odébb van.
Kb. 3 hét múlva megint jön, majd jól kifaggatom. :D

Nagyon sok kisbabának segít a cumi és a cumisüveg, de nem kéne az olyan anyukákat UFÓ-nak nézni, akik nem használnak ilyen segédeszközöket!

Én sem akartam cumit. De mikor megszületett, vettem, használta is kicsit, de nem kellett, így kidobtam.
Tök jól elvoltunk cumi nélkül.
Aztán Anyósomék karácsonyra megleptek cumival. Hát eléggé érdekes fejem volt, mikor megláttam. :evil:
Ők meg: kell a cumi!
:evil:
Egy ottmaradt, egyet hazahoztunk, és bevallom, használom, de kizárólag az altatásnál. Ritkán kiköpi, mert a nélkül akar elaludni...
Sokszor nem lehet vele megnyugtatni, de azért bizonyos esetekben jó szolgálatot tesz.
Így szerintem nem alakul ki függőség. Remélem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hihetetlenek vagytok :twisted: :twisted: ! Tegnap ötkor mentem el, és azóta 3 oldalt írtatok :shock: ! Mi volt itt éccaka?!

Kaqk, kezet foghatunk, én is nagyon besz@ri vagyok, én is mindenféle hangot hallok, ha egyedül vagyok :roll: . És az a borzasztó, hogy miénk apa éjszaka is dolgozik...gondolhatod...betege vagyok... :oops:

Nem és nem tudok most visszaolvasni :cry: . A képek szuperek :D .
Kettőre megyünk farsangra, viszem Pankát is, remélem bírni fogja a gyűrődést :roll: . Este leszek, és mindent bepótolok...remélem lesz partnerem, mert apa tegnap kicsit "lefáradt" (edzés után szülinapoztak :? ), úgyhogy este itt fogok ülni a gép előtt :D .
dettyk

Timi:írja a papír,hogy ha felerősödik a tünet mit kell tenni,abban nem vagyok biztos mit írtak így inkább nem írok semmit. :oops: de Beninél nem erősödtek hanem szűntek,most ő is kap oscillot,mert köhögött állítólag,így apa vett megint,mert már elfogyott.inkább ezt szopogassa,mint az antibiot egye. :)

Ezt ette Beni egy darabig,most megint elkezdem adni: Echinacea ez erősíti az immunrendszert.

Azon gondolkodtam,hogy milyen sokan kipróbáltuk már a homeot,ahhoz képest,hogy emlékeim szerint mennyien írtátok,hogy nem fgojátok használni.Vagy nem jól emléxem? :) :D

Irina:akartam írni neked,hogy domi sem ivott semmiből meg no cumi,de megtört a jég.És tudod melyik cumisüveg cumiát fogadja el?A chicco (remélem jól írtam),annak is a gumis ciciformáju cumiát. 8) Volt olyan üvegem Beniről marad,gondoltam na veszek hozzá cuclit és kipróbálom bejöt! :lol:

Jééé azt mondják,hogy hétfőre tavaszias idő lesz :shock: :D :D

Bongyi: téged sem irigyellek.egyik ügyben sem. Te is ha elkiabálnád magad senki sem hallaná. :( :) a bérse csepp csak akkor használ,ha már vagy 3 üvegcsét megettél folyamatossan,tehát már októberben elkellet volna kezdeni.A lenkeiről hallottam,de már nem linkelem be az oldalt már megtették.

Emese:én meg betakargatás meg jól felöltözés nélkül ki sem merem tenni nehogy megfázzon,vagy valami.még én sem lépek ki kabát nélkül! ez meg edzi a gyerekeket,hát szép egy anya :x
varga tünde

Kisregény második része:

Már én is hallottam, hogy kilenc hónap várandósság, aztán kilenc hónap mire minden tutira visszaáll az eredeti rendbem Csak nem tudom, hogy igaz, vagy újabb népi legenda....
Azt is szokták mondani, hogy a szoptatás alatt maguktól lemennek a kilók és azt is, hogy csak újak rakódnak fel.....

Anikó! Gondolom, azóta kicsit megnyugodtatok, pontosan átérzem, milyen rossz volt nektek, a kórház meg ez az egész, de otthon egészen más, biztos sokat segít Marcinak és nektek is! Ugye már jobban vagytok?
És a kórházban kaptatok valami új gyógyszert vagy kezelést, vagy ugyanazt, mint otthon, mert akkor tényleg nincs értelme bent lenni, csak újabb betegségeknek adtok alkalmat....

Regi, olvasom, hogy a péntekre virradó éjjeletek milyen jól telt, remélem most is így ébredtetek!

És akkor majd mindenki egyszerre fogyózik kilnec hónapos babával és a honlapon lesz egy külön fogyókúrás menüpont! Ahol persze fogyókúrás naplót is lehet akár vezetni...

Tünde, jól látom, hogy új az avatar képed?

Kiskolbi, polírozás :lol:

etetőszék: Jó az Ikeás tényleg, csak mivel nem a felrakható tálcája zárja, hanem egyénbként is a lábaknak hagyott lukakon kívül zárt, ezért neked kell beleemelned a gyereket nagyobb korában is! Mi olyan egy éves korig használtuk. Utána egyedül mászott le fel a gyerek a másikba. Meg aki már nyáron babukát szertne a pocakjában, külön jó, ha akkor nem kell minden etetésnél a 9-10 kilós csemetét emelni!
És szerintem most még korai lenne ezt a típust használni, nem döntött a támlája, csak ha már tud ülni a gyerek, akkor jó.

Dotildi, jó kis esti mesét mondtál itt tegnap! :D

Én az előzőekben írtam a lakhelyünkről, hát gondolhatjátok, hogy mennyire lehet itt éjjel parázni! De az az igazság, hogy egy és két gyerekkel is féltem kicsit, ha apa nem volt este/éjjel itthon, amióta három gyerek van, nem értem, miért, de ez megszűnt! Utálom, ha éjjel egyedül vagyunk, de nem vagyok már besz@rva!

K.Timi, Fleur, nagyon jók a képek!
Linike is édes!

Na Tünde, jó helyen laktok ti is....!(amúgy tényleg jó helyen!)

Timi26. Igen, én úgy tudom, hogy a homeós szerek először felerősítik a tüneteket!
Igen, ezért nem adtam én eddig, az antibiotikum miatt!

KépKépKép
bongyi

Apa ma már kicsikét jobban van, bár továbbra is lázas. :-( Már nagyon rég nme volt ilyen hogy itthon voltunk mind a hárman és sehova nem mentünk, csak pihiztünk. kár hogy betegnek kell lenni hozzá!
:-(

A betegeknek jobbulást!
Tüneményesek a baba képek. Linike valami csoda édes csini kishölgy!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Van egy szusszanásnyi időm, gyorsan bejelentkezek, mert már megint le vagyok maradva. Tegnap ismét korán lefeküdtem, bejött, a kicsi 11-től óránként ébredt. Megint sikerült jó sokat aludnom, de sebaj, majd eljön az az idő is, amikor kialudhatom magam. Most ez a sója az életünknek.

Nagyon örülök, hogy a betegeskedők jobban vannak. Továbbra is küldöm a ++++++++++ energiákat én is.
A képek meg egyszerűen tündériek! :D

Láttam, tegnap este tv-krimi helyett inkább itt riogattátok egymást. :lol: Jó kis történetek! Én menten szívbajt kaptam voltna! Egyébként én is beállhatok a sorba, bár mióta megszülettek a gyerekeink már kevésbé mutatom ki. De előtte elég volt csak valamiről olvasni pl. UFO-k, Drakula, pár hétig tuti, hogy minden éjszaka felébredtem és csak nehezen tudtam elaludni.

UFO! Ez az furcsán néznek rám, mert csak szoptatom a babámat nálunk is megtörtént. Először amikor Dávid 1 éves lett, pont akkor kapott el egy torokgyuszi. Miután nagyon nem lehet ilyenkor mit tenni, próbáltam kúrálni magam, de hétvégére csak rosszabb lett, így elmentünk az ügyeletre, ahol jól lecsesztek egyrészt azért, hogy miért csak most megyek orvoshoz, másrészt meg azért, mert szerinte egy ekkora gyereket már nem kell szoptatni. Inkább vegyek be valami jó erős gyógyszert. Gergővel sem úsztam meg. Neki meg olyan hasmenésszerűsége volt, igazából nem nagyon tudott a dokibácsi sem mit kezdeni vele. Semmi más baja nem volt, nagyon szépen gyarapodott. Elutaztunk anyukámhoz, ahol megmutattam a gyereket egy másik gy.orvosnak is. Ő kérdezte, hogy mit eszik a gyerek? Kb. olyan öthónapos lehetett. Mire én: anyatejet. Az orvos nem akarta elhinni, többször is megkérdezte nyomatékosan, hogy mit eszik a gyerek. De én nem tudtam mit válaszolni csak az igazat. Erre ő megjegyezte, hogy már igazán adhatnék mást is neki, nem kell már szopnia. A csúcs meg az volt az egészben, hogy ezek után hamarosan meg is próbáltam, kóstolgattunk, de a gyereknek nem kellett semmi rajtam kívül.

Szerencsére most a védőnénik és a mi dokink (ő eddig is) is az igényszerinti szoptatás mellett voksolnak.

Cumi: én nem vagyok ellene, de úgy alakult, hogy egyik gyerekünk sem cumizott. Talán még kicsi Albert az, aki nagyon ritkán, mondjuk ha utazunk, a kocsiban hajlandó cumizni. Mindhárom gyereknek vettünk cumit, mert ugye nem lehet tudni, hogy mit kíván a csemete. Használni viszont nemigen kellett.

Úgy látom mindenkit foglalkoztatnak a kilók. Ezt a regenerálódásos izét én is hallottam. De én is inkább felfele regenerálódok sajnos. :oops: :D
Most ennyit hirtelen.
Puszi: Maggie
dmaggie

Emese!

Köszönöm az infot!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Még csak most kezdek olvasni, mert reggel úszás, aztán piac, főzés, kaja, pihi, hajmosás, és most jutottam ide.

Úszás: Szelikém nagyon fáradt volt, úgyhogy sírdogált... :cry: A merüléseknél nagyon ügyes volt, de már nagyon unta, hogy ott vagyunk. Az öltözésnél már ordított. Kiértünk az előtérbe, Szeli babakocsiba be, és már szunyált is szegénykém.
De én vagyok a hülye, ugyanis direkt mondták, hogy úszási időben mindig tornáztassuk, hogy tudják a babák, ilyenkor ennek van az ideje, nem az evésnek, és nem az alvásnak. De Szeli reggel fél 7-kor kel, és olyan 8 körül (a szokásos másfél óra múlva) már álmos, és akkor szoktam letenni aludni... :oops: Az úszás pedig 3/4 8-tól fél 9-ig tart... :?
Na, ezen változtatnom kell, különben minden alkalommal sírni fog. Eleinte még új volt neki az egész, akkor az lekötötte, de most nagyon nem akart ott lenni.

Szerintetet ki tudom tolni neki ezt az időt, hogy fél 9-ig fent legyen reggel? Fokozatosan gondoltam. :?:

Sajna a jövő heti elmarad, mert valami mérkőzés lesz, de utána megyünk.

Arra is gondoltam, hogy mivel kapok baba-mama jóga DVD-t, így reggelente (úszási időben) azt fogjuk csinálni. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Anyukám meg kiakasztott. Azt mondta, hogy nem nevelem Szelit önállóságra. :shock: Mivel szerettem volna, ha kicsit marad délután, hogy kényelmesen elnyúljak a kádban, és hajat mossak (már haza akart menni). Ő ebből azt veszi le, hogy én nem tudok semmit se csinálni Szelitől, és ez nem jó. Na, ehhez képest itt mindig rend van, és nagyjából tisztaság. Az esetek 90%-ában el van mosogatva, minden reggel porszívózok. 3 naponta mosok 1-1 adagot, ruhák mindig leszedve, kivasalva (mármint amit muszáj, mert utálok vasalni :oops: )… Szóval akkor most mi a baj??? :roll: :roll:

És általában fél – egy órákat simán elvan Szeli a járókában. Van, hogy közelről, van hogy messziről figyelem csak, vagy éppen ténykedek. Aztán persze egy idő után unatkozik, és akkor természetesen foglalkozom vele.

De lehet, hogy csak kötözködni akart… :?

Na, most jól kimérgelődtem magam! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Csak gyorsan jöttem, mert Apának kell segítenem a papír munkájában :(

Irina, Te vagy az én védőnőm(4. és 5.) gyerekorvosom álma, se cumi, se cumisüveg, se tea.
Hát én 80-90 %-os vagyok, cumi nincs nem kell neki, a keze van a szájában, cumisüveg ugye csak a teájához, amit szopi előtt kap, kamilla+édeskömény, kemény napi 10-20 ml, próbáltam kanálal, ment is, de macerás volt, így lett a cumisüveg, de minimális a használata.

Regi, jaj kád :D :D :D

Jól esett egész du. nem tudtunk menni sétálni, no majd holnap, remélem, viszont Apa feltette a függönyeinket, végre 4 év után van függönyöm :D , kivéve a konyhát, ott majd nyáron.

Anikó, Juba, Bongyi sokat gondolok Rátok.

Kép
Kép
nektarin

Regi! Olyan édesen erőlködik Szeli! Nyál már jön rendesen, előbb-utóbb meglesz a hang is. Kicsi Albert is ezt próbálgatja állandóan több-kevesebb sikerrel. Olyan cukik! :lol:
Szerintem szépen, finoman, türelemmel tudod befolyásolni az időpontokat. Egyébként is egyre nagyobbak már, kevesebbet fognak aludni, pontosabban hosszabb ideig lesznek képesek ébren lenni. Ez a baba-mama jóga meg nagyon jó ötlet!
Ne mérgelődj, lehet, hogy csak anyukádnak is rosszabb napja volt. Én sem hagynám egyedül a kicsimet addig, amíg fürdök. Mindig úgy időzítek, hogy apa itthon legyen, mert biztos, hogy akkor fog felkelni vagy nyüszizni, amikor éppen a zuhany alatt állok. Nem egyszer fordult már elő, hogy reggel még úgy hagytam ott az ágyban apával, hogy aludt, még hozzá sem kezdtem a zuhihoz, már ébren is volt.

Granda! Ma megsütöttem a túrós muffinodat. Isteni lett, pont olyan, amilyet én szeretek. Nem túl édes, könnyű, incsifincsi. Köszönöm, köszönöm, köszönöm........ :lol: !!!!!!!!!

Maggie
dmaggie

Regi, megértelek, én pl. csak akkor tudok fürdeni, ha apa itthon van. ;-)

Nektarin: nem akarok ám a védőnők álma lenni! ;-) De az nekem is sok, hogy többször is úgy éreztem, még nekem kell szinte elnézést kérnem (szakemberektől, gyerekkórházban /!/ dolgozóktól), hogy szoptatom a kisbabámat... azért fura világban élünk. Jó, Ádi is nyilván inna cumisüvegből, ha az éhség hajtaná, de én nem kísérletezem a gyerekkel, elég, ha majd akkor szokik rá (ha egyáltalán), ha muszáj lesz. Amúgy nekem nem voltak ilyen elveim, volt cumija is, de a náthából kigyógyulván nem fogadta már el többé, és ivott cumisüvegből a kórházban az első héten vizet, mert nagyon éhes volt, de még nem lövellt be a tejem. Azóta is próbáltam neki vizet adni már korához passzoló üvegben, de nem tudta szopizni. Minek erőltessem...

dmaggie: Te vagy a hősöm, ilyen jól viselni a nemalvást! ;-)
Zöld kaki még van, de kevesebb, egyelőre figyelgetem...

Megjártuk a Heim Pált, mert nem tetszett, hogy átvérzett Ádi csütörtöki kötése, és tuti, egész éjjel rettegtem volna, hogy elvérzik a gyerek, amilyen easy anyuka vagyok... úgyhogy kiderült, hogy kiesett a drén (nem baj), a seb is szép, leápolták, új kötés, holnap már víz is érheti.

Kép
Kép
irina

dmaggie: a gyerekek hogy vannak?
Ufósághoz: l. a Nektarinnak írottakat. De hogy miért furcsa, ha egy 5 hónapos gyerek még szopizik???

Kép
Kép
irina

Irina! Köszi szépen, de nem olyan nagy dolog ez. Meg lehet szokni. Meg tudom, hogy csak néhány hónapot kell kibírnom. Azt szoktam mondani, mióta gyerekeim vannak, nem aludtam igazán jól. De ezt Te is, Ti is tudjátok. Minden neszre felébredek, sokszor hamarabb ébredek, mint a gyerek, stb. Elég a szemükbe nézni és már el is felejtem minden fáradtságomat. Ezt bármelyik anyuka utánam csinálja bármikor. Ott fent a Nagyfőnök jól megcsinálta ezt.
Hú, de jó hírek! Stramm legénykétek van! Öleld meg a nevemben, kérlek!

Puszi: Maggie
dmaggie

Sziasztok!

Bongyi Örülök, hogy jobban vagytok :lol:

Anikó80 Biztos, hogy nem fogják bent fogni hétfőn Marcikát :lol: Addigra már minden rendben lesz veletek :lol:

Marica Végre jelentkeztél. Linike elbüvölő mint mindig :lol:

Bfagi Dehogynem hiányolt mindenki. Még a névnapodon is köszöntöttünk :wink: :lol: Timike nagyon édes. :lol:

Regi Jó nagyon a fotó. De jó, hogy a baráti társaságban ilyen sok baba születik mostanában. Az én barátnőim is sorra jelentik be, hogy babázni fognak :lol: :lol:

KilókLehet, hogy most irígyelni fogtok de én azok közé tartozom, akik fogynak a szoptatás alatt :roll: Eddig 13 kilóval vagyok kevesebb ahhoz képest hogy teherbe estem :roll: A szüléshez képest meg -19 kilónál tartok. De van miből leadni. A hormonkezelések miatt jó pár kilót felszedtem és most a ronda elhízott kategóriából átmentem enyhén túlsúlyosba. Ami nagyon jó :D és ezt szeretném fokozni azzal, hogy legalább még 10 kilót megpróbálok leadni. De ha 15 lesz belőle sokkal jobban járok :roll:

Ma megint voltunk úszni :lol: Kiscica hozta a múltheti formáját :? csak anya kezében volt hajlandó csinálni a gyakorlatokat. Viszont ma már merült és olyan nagyon ügyes volt. Egy kicsit meglepődött de tetszett neki. Olyan nagyon büszke vagyok rá :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regi! Szerintem ki tudod tolni az időt! Zsófi reggel h7-h8 között bármikor kel. Ebből kifolyólag vagy úgy tudom húzni az időt, hogy f8-kor, vagy úgy, hogy 8-kor eszik. De a lényeg, hogy akár 7-kor kel, akár f8-kor, mindig 10-kor altatom, hogy nem boruljon a napunk. Amúgy két órákat van ébren, de a reggeli felkelés után 2,5, esetleg 3 órát, ami neki nagyon sok.
Ha már nagyon nyűgös, mindig lekötöm valami klassz játékkal.
Szerencsére nem akad ki, nem sír a fáradtságtól.
Ügyesen kell csinálni, és menni fog! :wink:

Anyudat pedig nem értem. Hogy legyen önálló egy 4 hónapos baba? :roll: Szerintem nem is "kell" önállónak lennie...

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: