A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Pumpóka: gratula a válási papírokhoz!!! :lol:

Cinyke

levelibeka

Köszi Lányok!

Hát, akkor úgy látom ez is emberfüggő...

Ergam csepp? Azt én is kaptam, még itthon is beszedtem kb 1 üveggel, de nem voltak vészesek a görcsök!

Na majd most... azért felkészülök rá lelkiekben :)

KépKép

KépKép
gabcika

Sziasztok!

Megvettük az új autót :D :D Most jöttünk haza GYőrből - szuper járgányt választott a Szerelmem :D

Pumpóka
- Még nincs fent youtube-on amit mutatni szeretnék, hétvégén rakja fel az egyik srác, akivel csináljuk a zenekarok oldalait ;)
Amúgy felvettelek msn, és amint fent lesz, küldöm!!!

Jajj .. hulla vagyok ... lefárasztott az út.

Lituka - Jobbulást nektek! Remélem nem fertőzitek egymást nagyon oda-vissza, és hamar kimásztok a nyavajából!! :)

Mary
- Ne aggódj a cukrod miatt, majd hétfőn tájékoztat a dokid ;)

Mi anyagilag teljesen lenullázódtunk ezzel a kocsivétellel .. átírási költség .. ez+az .. horror .. úgyhogy valószínű kihagyjuk a sok-sok akciót, amit mondtato :( CSak lesz még áprilisig .. :roll: :roll:
Ahogy Szőlő is mondta .. nagyon január vége van :? :?

Kép
szösszenet

Szösszenet!
Hidd el nagyon jó választás volt ez a kocsi. Mi is nagyon szeretjük.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Még a szülésről annyit, hogy este fél7-kor megvizsgált az orvos és közölte, még 4-5 óra. férjem elment, hogy hozzon nekem vacsorát, mert mire végzünk nem lesz nyitva semmi. Lilla 7óra 5perckor megszületett,apa lemaradt.
Remélem most ott lesz végig.

KépKépKép
bambika

Szerintem is bármi mehet a rózsaszínen kívül, és amúgy sem vagyok rajongója annak, hogy egy kislányt rózsaszín fodrokba öltöztessek :lol: Meg hát a munka és a suli mellett időm sem lett volna nagyon vásárolgatni, szóval majd most kezdek nagyjából mindent.

A 4D-en szinte semmi mást nem volt hajlandó megmutatni, csak a kukusát. A fejét befúrt a placentába, szundizott, és hiába böködtük, nem akart felébredni. Alig sikeredett meglesni az arcát oldalról. :lol: De a lényeg hogy egészséges!

amia

Sziasztok!

Kicsit elfáradtam, mire visszaolvastam.

Lituka! Jobbulást!
Ügyesen vásároltatok. :) Neked a szamár jön be :D , nekem inkább az oroszlánok, vagy az egyszerű mackók. :D

Geni! Aranyosak a rucik. :)
Amit a kínaiban vettél, 100% pamut? És megkérdezhetem, hogy mennyi az ára?
Szeretném tudni, hogy a kínaiba érdemes-e elmennünk. :?:

Nono! Jobbulást!

Kisscica! A corában mi csak a bébi kifogót láttuk és vettünk 1-et. Annyira nem tetszett a színe, de 100% pamut és 1199 Ft-ot szerintem megér. És az állatfigura belső fele elég durva, azzal majd valamit tenni kell, mert rontani fogja a baba fejét.
Ügyesen vásároltatok rucikat. Mi kiságyat, matracot, pelenkázót, meg ilyesmiket vettünk. A ruhák nem tetszettek.

Amia! Üdv. itt! :D
A mi kislányunk a 25. heti uh-ra növesztett kukit. :D:D:D 4d-re 2 hét múlva megyünk. Akkor remélem kiderül, hogy megmaradt a kuki, vagy visszahúzódott.
:lol: :lol:
Még jó, hogy mi is zöld, sárga, fehér színeket választottunk már az elejétől.

Pumpóka! Akkor te most izgalmas napokat fogsz átélni. :D Jó készülődést az esküvőhöz! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szössz!

Ha ez vigasztal, énis kihagyom az akciókat... :lol:
Január vége van... valóban... meg szinte mindenünk megvan, apróságokat leszámitva... de szerintem Zoli megölne, ha még egy db ruhát vennék, biztosan ezért nem hirdeti az Interspar-os akciót itthon... mert nem szólt ám! Micsoda mocsok azért! Mindent megnéz, meg vesz, digigép, dvd-iró, anyámkinja, de a babacuccokról mélyen hallgat a drága! :evil:

Gabci! Az volt, Ergam csepp... :twisted: görcsök... bleeee... szoptatás mellett még jobb görcsök... :twisted: nekem nagyon kemény volt. Azért nem ittam belőle kettőnél többször!
Vendég

Szösszenet!
Grat. az új autótokhoz! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Amia!
Mintha saját 4D-s UH-m történetét olvastam volna vissza a te írásodból. Mi is múlt héten voltunk, és teljesen belenyomta a kis fejét, mint egy pihe-puha kispárna lett volna ott. És mi is ott láttuk meg a lényeget, de nekünk "csupaszka" látszódott.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Gumimaci, nem tudom, mennyire lesz izgalmas... mert igazából még konkrétan nem beszéltünk róla, melyikünk hogy képzeli el az esküvőt, de ahogy az ő szavaiból kivettem eddig, ő két tanús papiraláirásost képzel el inkább.... :roll: én szeretném a szülőket ott tudni meg a tesóinkat, normális ruhában, gyürüvel, itthon egy kis összejövetellel (a nagyon szük családdal)..... és amilyen érzékeny vagyok és amilyen nemtörödöm ő mostanában, hát nagyon félve megyek neki ennek a beszélgetésnek... igazából vagy két hete halogatom... őszintén... nem merek belekezdeni mert félek, hogy lehurrog és akkor bőgő-hisztirohamot kapok... :shock:
Gondolkodtam, hogy hátulról mellbe.... szal beszélek anyósommal, hogy én mit szeretnék csak félek Zolinak emliteni, mert nem tudom, mit reagál... már volt, hogy igy tudtam meg vmit, amit nem mertem felhozni neki... anyukáján keresztül... :lol: ő dumcsizás közben megkérdezte, Zoli elmondta, ő mit gondol... és utána könnyebb volt mástól megtudni mint tőle... könnyebben feldolgoztam! :oops:
Vendég

Pumpóka!
Mivel szeretitek egymást, ez nem lehet egyszerű papiraláírás, ha te többet akarsz ennél. Szerintem biztos megérti, ha beszélsz vele. Persze lehet előtte kicsit puhatolózni. De a kettőtök életében ez egy nagyon fontos nap lesz, csak úgy kellene legyen, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Elmondod neki, hogy nem akarsz sokat költekezni te sem, de azért megérdemelsz egy új ruhát, egy csokrot, azokat, akik közel állnak hozzád... Biztos megérti. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok hihetetlenek vagytok... nemtudom, hogy rajtam kívül egyáltalán visszolvas-e valaki! :) :lol: :lol: :lol:

Pumpóka
Köszönöm, hogy megkérdezted!
Képzeld a tegnapi éjjszakát végig aludta, viszont délben két órán keresztül küzdöttünk végül ő győzött... most viszont anyós bajlódik vele én meg itt pötyögök!

Én is ittam Málnalevélteát és csak ajánlani tudom!
Nekem is nagyon jó élmény volt, 5 óra alatt meglett kistökös ami első szülésnek nagyon jó!
Mi gátnmasszázst is csináltunk apival.

Néhány infó ezekről:

A nagyját internetről szedtem le és azt egészítgettem ki... még nem teljes...

Felkészülés a szülésre - Teák
Teák a 36. héttől:

* palástfű tea: a méh izomzatának tesz jót. Császármetszés esetén is hasznos. Szülés után is érdemes folytatni, hogy minden visszaálljon. A népi gyógyászatban méherősítőként ismert, így teáját szülés előtt és a várandósság ideje alatt fogyasztották.
Szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű.
Nyugtató és fájdalomcsillapító, vizelethajtó, gyulladásgátló, vérzéscsillapító, intenzíven hat minden altesti szervre.
3 dl forró vízzel forrázzuk le 2 teáskanálnyi (v. 1 púpozott teáskanálnyi) füvet, majd néhány perc elteltével szűrjük le.

* málnalevél tea:
A terhesség utolsó heteiben fogyasztva fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elösegíti a szülést. Ezért nem ajánlatos a terhesség korábbi heteiben fogyasztani, viszont érdemes inni a 36. héttől.
Erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat. A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
A szülőszobára is érdemes bevinni egy adag főzetet ha erre van lehetőség.
6 dl forró vízhez 2 teáskanál málnalevél tea, 10 percig állni hagyjuk.

* zöld tea: Twinings Gun Powder zöld tea, emésztést segít, részben pedig enyhe vízhajtó hatású. A várandóság alatt végig ajánlott. Egyéb jótékony hatásai is vannak...

Olajok
Gátmasszázs:
Előkészítésnek a 36. héttől gátmasszázs olaj használható: pl. búzacsíra olajat néhány csepp orbáncfűolajjal összekeverve a gát kenegetésével, maszírozásával (kis mennyiségű olajjal, finoman) annak lazítására, táplálására használni (külsőleg), így rugalmasabb lesz a szövet. (gátmasszázs olajat lehet készen is kapni, internetről rendelni nandu.hu, vagy például A MOM Parkban van egy Medimom nevű rendelő, ott árulják a recepción.)

Szüléshez gátvédelem:

orbáncfű olaj búzacsíra olajjal néhány csepp muskotályzsálya illóolajjal, de kapható direkt erre a célra kialakított olaj a drogériákban. Másrészről több helyen a szülészeteken (erre érdemes előre rákérdezni) is tartanak már gátmasszázs olajat és sikosító anyagokat - a szülésznő segít a használatában. Tehát ebben fontos a szülésznő gyakorlata.

Vajúdáskor borogatás:
muskotályzsálya olajat melegvizes törölközőre néhány cseppet rácsepegtetni és így a hasra, alhasra tenni, vagy ha ez macerás, akkor a vajúdó kismamával szagoltatni.
Egy hosszú vajúdás alkalmával felfrissít, vagy enyhíti a kontrakciók miatt érzett fájdalmat.
(Várandósan tilos a muskotályzsályát használni, még szagolni is, mert vetélést okozhat!)

Striák ellen:
Már az elejétől lehet alkalmazni, de a félidőtől már ajánlatos.
Fele fele arányban búzacsíra olaj mandulaolajjal összekeverve, puhítja a bőrt segíti, a bőr rugalmas nyúlását. Erre a célra vannak készítmények de sokkal borsosabb áron. A níve sötétkék testápolója is sok mandulaolajat tartalmaz.

Ajánló:

www.freeweb.hu/nlctb/docs/baba/gatvedelem.doc
http://www.freeweb.h u/bmkorhazbabak/gatmasszazs.htm
http://terhessegem.blog.hu/2007/09/22/muskotalyzsalya

Kép
Kép
Kép
mamacka

palástfűt én nem próbáltam... meg van valami ülőfürdő (gőz) amit még szoktak... majd megkeresem...

Megjött a nyereményem már csak be kell jelentkezni az ajándék uhura! :)
Úgy örülök, nemgondoltam, hogy valaha eljutunk ilyenre! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka
Azért remélem olyan lesz, hogy gyönyörű emlék marad... kicsi esküvő is lehet nagyon különleges... remélem sikerül megpuhítanod! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka - Elhiszem, hogy valamilyen pofát szeretnél azért adni az esküvőnek.
Mi külön csináltuk a polgárit és a templomit 2 hét különbséggel :)
Azért, hogy a polgári csak rólunk, a szülőkről és a 2 tesóról (akik tanuskodtak) szóljon. Nagyon jól sikerült. Szertartás, utána családi ebéd, pici tortával .. és nem vágott földhöz minket amibe került :)
Én nagyon szerettem, hogy így zajlott az esküvő.
Utána persze 2 héttel megvolt a nagy templomi ceremónia, utána meg a barátos, nagy vendégsereges vacsora és hajnalig buli .. de az már nem a családról szólt :D
Mutatok 1-2 polgáris fotót :) Egyszerű rucim volt .. meg minden, a torta, a csokor is kis cuki volt :)

Kép Kép Kép Kép

Kép
szösszenet

Szöszi
nagyon csini voltál!

Áronommal pont két éve:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, köszi a cikkeket, én is mindenképp inni fogom, mert csak jót hallottam róla. Ha csak pszichikálisan segít, már az is jó :lol:

Kerekes, a kicsinyeink biztos nem leszenk fotogének :lol: A végén még a kezecskéit is rátette a fejére, hogy ne bámuljuk azt a keveset se ami látszott belőle. :lol:

amia

Virág5, amia Én is lőrinci vagyok. Amia, ti hol voltatok 4D-n?

Voltam ma a Nagykörösi úton. A következő jó ötlettel szolgált a hölgy. A gyereknek való összes kencét, meg miegymást már szülés előtt érdemes feliratni a gyerekorvossal. Mert amíg mi a kórházban vagyunk apa, vagy más családtag kiválthatja, és csak a 10%-ot kell kifizetni. Többgyerekesek, ez így van mindenhol?

Ennek kapcsán kedves lőrinciek! Gyerekorvos ügyben már van híretek, ki jó, ki nem stb. Én még nem érdeklődtem, mert korai tartottam. De hátha van infotok, és szívesen fogadom.

Bambika Milyen a vakuumos szülés, mit lehet érezni? Mi indokolja? Ha akarod írd priviben! Köszi szépen

Kép
téjé

Nekünk a polgári egy hónappal előbb volt:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Téjé, mi a Brendonban voltunk. Nem drágább mint máshol, és a doki is jófej volt, tényleg mindent megtett, hogy a kicsi megmutogassa magát.

Gyermekorvossal úgy vagyok, hogy van néhány választás, mert Édesanyám 28 éve csecsemőápoló a Heim Pálb belgyógyán, szóval jó pár dokit ismer, és dolgozott velük, akik itt rendelnek a kerületben. Nekem valószínűleg az egyik lesz a befutó, majd akit Ő ajánl végül, de ha bármi gond lesz elsősorban a HeimPál felé veszem az irányt, mert ott valóban mindenkit ismerünk.

amia

Muskotályzsálya
Egy hosszú vajúdás alkalmával felfrissít, vagy enyhíti a kontrakciók miatt érzett fájdalmat. Hideg vizes borogatást mellkastól fölfelé alkalmazunk, és meleg (illetve langyos) vizes borogatást pedig a hasi és alhasi tájékon.
És még van egy bónusz-ajánlat, a muskotályzsálya-illóolaj, amit a szülőpozíciós jógán ajánlottak. Ezt az olajat várandósoknak szigorúan tilos szagolgatni, vagy ezzel borogatniuk magukat, viszont vajúdáskor sokat segíthet az esetleg nem jelentkező méhösszehúzódások előidézésében, vagy ezek fokozásában.
Maga a növény, amiből az illóolaj készül, egy kétéves, halvány lilás-rózsaszínes virágú növény, illata muskotályos. Dél-Európában, Észak-Afrikában honos. A második évben megjelenő virágos növényt alkalmazzák a muskotályzsálya illóolaj előállítására. Az olajat vízgőz-desztillációval állítják elő, elégéé alacsony a hozama. Az olaj világossárga színű, illata fűszeres, kámfort és muskotályos bort juttat eszünkbe.
Használatát külsőleg ajánlják menstruációs görcsökre, nyugtalanságra, kúraszerűen rendszertelen menstruációra, párologtatás, borogatás formájában.

Egyéb tudnivalók a muskotályzsályáról, mint növényről:
A muskotályzsálya neve a Salvia sclarea a latin clarus szóra vezethető vissza, amely 'tisztítást' jelent. A középkorban szemtisztítófűként emlegették, mert megnyugtatta a fáradt szemeket, és a zsálya magvaiból kivont nyákos anyaggal ki lehetett hajtani a szemből az idegen anyagokat. A muskotályos zsálya olyan hormonszerű anyagokat is tartalmaz, amely egyensúlyban tartják női hormonháztartást. Segít menstruációs panaszok, görcsök enyhítésénél, de jótékonyan hat a menopauza idején föllépő hőhullámoknál, migréneknél is.

Erősíti az idegrendszert, és különböző légzőszervi betegségek gyógyítására is alkalmas, tehát adható megfázások, hörghurut, torok- és mandulagyulladásnál. Ellazítja az emésztőszervek izomzatát, így elősegítve a könnyebb emésztést és nyugtatja a bélgáz vagy gyomorfájás miatt háborgó emésztőrendszert. Jótékonyan hat a pikkelysömör okozta gyulladásoknál és más egyéb bőrbetegségeknél. Az égési seb gyorsabban gyógyul és csökken a viszkető, égető érzés is általa. Fiatalosan tartja a bőrt, szabályozza a faggyúkiválasztást ezáltal csökkentve a pattanásosodást. Ha a fejbőrbe masszírozzuk, elmúlhat a korpásodás és csökken a hajhullás.
Kiegyensúlyozza a lelkiállapotot, mérsékeli a mélabússágot, eloszlatja a félelmeket. Egyes tapasztalatok szerint egy muskotályzsálya kezelés után eleven és élménydús álmok keletkezhettek. Nagy változások, vagy feladatok előtt, nyomasztó helyzetekben igen nagy hasznát vehetjük, mivel tompítja stressz következményeit, csökkenti a lelkünk mélyéről feltörő feszültséget és megnyugtatja az idegeket. Aki használja ezt az olajat, érzelmileg ellenállóbbá válik. Az európai orvosok és elmegyógyászok a lélektani értelemben nehezen elviselhető frigiditást és férfiassági zavarokat kezelik vele. Felveszi a harcot a fertőzésekkel szemben, erős gyulladáscsökkentő és izomgörcsoldó. Szabályozza az anyagcsere-folyamatokat, elősegíti a jó emésztést, jótékonyan hat a nők tisztulási folyamataira, növeli a szexuális élvezetekre való hajlandóságot.
Tilos vele várandós mamákat kezelni, mivel vetélést okozhat, valamint használata alatt kerülni ajánlatos az alkoholt, mert a zsálya növeli a részegség kellemetlen tüneteit, súlyosbítja a másnaposságot!!! Egyesek elálmosodhatnak tőle.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Amia megosztod majd velem a tapasztalatokat? Konkrét névvel? SZerencsés vagy a mamáddal mindenesetre.
Köszi előre is!

Kép
téjé

téjé
Nekünk nem írta fel előbb... szerintem orvosa válogatja...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Téjé!

Nálunk is úgy volt, hogy a védőnő utolsó alkalommal mikor voltam nála odaadta a recepteket, és mikor megszültem, szóltam apának, hogy váltsa ki, mire hazamegyünk legyen meg minden.

Szöszi!
Nagyon csinik voltatok az esküvőn!!! :lol:

KépKép

KépKép
gabcika

Mamacka! Ti is nagyon szépek vagytok! :lol:

KépKép

KépKép
gabcika

Igen Szössz, énis valami hasonlót képzelek el... semmi költekezés!
És mikor anyával beszéltem róla, ő azt mondta, hogy igen, ők szeretnének ott lenni, mert ez többet nem történik meg kettőnk közt... polgáriból csak egy van... és tudom, hogy ha negativ élmény lesz nekem, akkor ez rányomja a bélyegét a továbbiakra is... azért nő vagyok, na, vagy miafene... :oops:
Templomi nem lesz egyáltalán... mert nem is lehetne, nekem volt az elsőnél.. és Zolit pedig oda nem lehetne berángatni, mondjuk, ha nem lett volna nekem ezért akkorsem erőltetném neki, mert annyira én sem tartom életbevágónak...
Viszont azt igen, hogy szép élmény maradjon...

Téjé! Én kérdeztem a védőnőt és azt mondta, hogy a mi dokink nem irja fel, csakis a születés után! Küldök sms-t a védőnőnek és ő feliratja a dokival, apa pedig be is mehet érte, mire mi hazamegyünk, ki is válthatja... nálunk nem müköd az előre iratás!
A fiúknál a hazajövetel utáni első látogatáson irta fel a doki a cuccosokat... akkorsem volt késő! :)
Vendég

gabcika, és a 10% is igaz? Azért kaptad a védőnőtől, mert az orvosotok asszisztense. Bocs, ha hülyeséget kérdezek.

Kép
téjé

Téjé, persze majd tájékoztatlak ha tudok vmi konkrétat. :wink:

amia

Amia!

Akkor igy neten keresztül üdv neked, mert anyáink bizti ismerik egymást! :lol: Anya a HeimPál neurológia főnővére!!! :lol:
De komoly! :)

Szössz egyszerüen édesek voltatok! Más kifejezés nincs! :)
Mamackáék is nagyon szépek!!!
Vendég

* Hársfatea: a terhesség során gyakran előforduló álmatlanság ellen, lefekvés előtt ajánlott fogyasztani

* Komló tea: csökkenti a terhességgel összefüggő reggeli hányingert
* Borsmenta és fodormenta tea: hányinger ellen, segíti az emésztést, magas ásványi anyag és vitamin tartalmuk van
* Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt
* Csipkebogyó tea: magas C-vitamin tartalma miatt növeli az immunrendszer ellenálló képességét

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka, az tuti. :lol:

amia

Szösszenet, Mamacka! Nagyon szépek voltatok az esküvőn! :)

A mi polgárink és templomink egy napon volt. És szeptemberben lesz 10 éve... :) Nagyon telik az idő. De most is olyan boldogok vagyunk együtt, mint az első évben. :D

Mamacka! Elmentettem amit a teákról másoltál be. Jó lenne, ha legalább a málnalevél teát tudnám majd inni. Csak az a baj, hogy sohasem voltam nagy tea-ivó, de a terhességem elejétől még a tea illatára is rosszul vagyok. Sőt, ha meglátom a teafőző edényt, már végem. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Téjé!

Azt nem tudom, h 10%-e, de valami filléres dolog volt az egész.

A védőnő nem a gyerekorvos asszisztense, csak hát ők így összedolgoznak... én a gyerekorvossal nem is találkoztam, csak miután Lili megszületett..

KépKép

KépKép
gabcika

gumimaci
Ez nem valami finom pedig... olyan semmi különös íze nincs... mint ha gazosban bóklásznál... :) van aki nagyon nehzen issza meg én simán lehajtottam üresen...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Receptek: hivatalosan nem lehetne felírni a gyerekorvosnak hamarabb a cuccokat. Erre a gyerek TAJ száma helyett a születési dátuma kerül. Akkor tudja csak kiadni nektek hamarabb, ha nem tölti ki a fejrészt. Nálunk is a párom megy be a receptért, mikor megvan a baba. De igazából ráérne az első orvosi vizitkor is, mivel a gyerekorvosnak hazajövetel után 24 belül meg kellene látogatni az újszülöttet. Ha meg valami gáz volna, akkor a kórházi gyermekgyógyász is felírná a különböző dolgokat.
Általában ezeket írják fel: hintőpor, alkohol, popsikenőcs, fürdetőkenőcs. Ezeket receptre minimális árért tudod megvenni. De nem mindenkinél válik be az a popsikenőcs és fürdetőkrém sem. Ez is babafüggő.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Téjé

Írtam privit!

KépKépKép
bambika

Szöszi!
Gratula az új autóhoz!!! Tök jó lehet... :D Nekünk egy öreg roncsunk van :(

KépKép

KépKép
gabcika

Gabci!
Nekünk meg BMW-nk.... naggyon tuti, olyan szinváltós.... :lol:
Mikor melyiket használom a három közül....
:lol:
Vendég

Mamacka! Hát ha még az íze is rossz, akkor nem tudom, hogy fog lecsúszni. :(
És ez akkor hatásos, ha legalább 1 litert megiszom belőle naponta?
És akkor fejti ki a legjobban a hatását, ha nem ízesítjük cukorral, citrommal?

Mert akkor én már le is mondtam róla. :(

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Köszönet Szőlőnek a közreműködésért, végre hordható állapotban van a melltartóm! :D

Nálunk sem írt fel a gyerekdoki semmit sem előre, sőt, szombaton mentem haza, védőnő kijött kedden, adoki meg az azt követő kedden...10 nappal a születés után... :D (Spec. akkor is éppen e szép kerületben laktam, ahol aztán annyi kölök születik, abszolút nem hatott meg senkit sem, hogy jött még egy.)

Pumpóka, gratulálok a papírhoz! :D

Kép
babyteve2

Hááát, szvsz én sem fogom inni, tutira megszülök a 36. hétig... :(

Kép
babyteve2

Pumpóka! Köszi, máris jobb kedvem lett :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
gabcika

Na látod Gabci! :lol: Máris nem olyan rossz az a "roncs"! :lol:

Babyteve, hozzánk kb. 3 napra rá jött a gyerekorvos, hogy hazamentünk, a védőnő már másnap... pedig ez nem az a kerület... :D de jó, mert hozzánk inkább babázni járt a védőnő... :lol:

Én veszek egy doboz málnalevél-teát, oszt majd meglátom, megiszom-e... mert egyébként én állandóan teázok/zunk... :)
Mondjuk, inkább gyümölcsteát iszunk... igy tőlem nem áll távol a tea, főleg, hogy a vérnyomim megkiván némi koffeint, amit most inkább a teával mint a kávéval elégitek ki.... :)
Vendég

De jó végre itthon, nagyon elfáradtam ma melóba, és a hátam is fáj :)

Szöszi, Mamacka, szépek voltatok, és a képek is tök jók/hangulatosak :)

Pumpóka, grat a papírokhoz :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Gumimaci
Ne mondj le róla! Ha ízesíted is biztos, hogy használ miért ne használna... gyógyteákat nem szokás... de szerintem inkább ízesítsd mint, hogy ne igyad. egy-két csésze kell naponta... de például ha hígabbra csinálod lehet jobban csúszik... ki kell próbálni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

kétszázpárforint egy zacskó ki lehet bírni... érdemes kipróbálni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Küldtem Gitkának egy üzit iwiw-en, hátha jelentkezik rá.... :roll:
27-én irt ide utoljára és iwiw-re is akkor volt az utsó bejelentkezés... nem tudom, mi lehet vele, de azért 5 napra nem szokott eltünni, kezdek aggódni érte!!!! :roll:

Mamacka, énis bizti fogom izesiteni a teát, mert anélkül nem iszok meg egyfélét sem!!! :) De a cél érdekében valahogyan letuszmákolom majd ha rossz ize lesz akkoris! Uhh, a szopiteának volt aztán marha fincsi ize... :? nekem még izesitve sem jött be... :roll:
Vendég

Mamacka! Köszi! Annyi pénzért tényleg érdemes megpróbálni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok :)

Megjártuk az UH-t délután, csodálatos élmény volt! :) Batyubaba sokat nőtt, és még mindig kisfiú és gyönyörű :lol: 4-5 nappal nagyobb, 670 grammos :) A fájdalom viszont azért van, mert a feje teljesen lent van, beékelődve... a szonográfus nem is tudta lemérni :shock: Azt mondta ilyen nincs.. végül az utolsó 2 percben sikerült nagyjából elcsípnie, de az sem lett tökéletes mérés.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

bocs ha sok voltam :oops: De nem tudtam eldönteni hogy melyiket tegyem fel :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság