A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Figyu Kagyló!
Ahogy így elnézem, ezt a fórumot át kellene nevezni Grillázsos Kagyló topicnak :) Hm?
grillázs

Szerintem is!
Kicsit fura, hogy senki nem jön! Szerinted?
Szabin, vagy betegbe vagy? Meddig?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Betegbe... hát... szerintem amíg ki nem jövök ebből a trutyiból...
grillázs

Mi van a mai uh-sokkal? Katóc? Plümi? Finchi?
grillázs

Szerintem várni várni....
:roll:

kagyló

Nyugi, megkopaszodtok hamarosan :lol: Na persze nem ezt kívánom, de mégis :wink:
Hát attól még lehet, mert hárman vannak, legalábbis engem Dévai állandóan kapacitált, hogy majd megy az uram a szomszédasszonyhoz ha nem vagyok hajlandó (mert az elején nem lehetett, mikor meg mondta, hogy már lehet, akkor meg a hátam közepére nem kívántam és mondtam is neki, hogy még, jó, hogy a férjem nem hallotta, ne zargasson már engem ilyenekkel :oops: ). Monjuk pke egyedül volt benn, háromnál lehet tilos a házasélet :roll: . Is. Na de sosem tudjuk meg, pedig milyen izgi témát találtam :lol: Mert Ági hova lett nem tom', én is csak várom, hogy küldje a képeket. De biztos minden OK, ugye?
beber77

Beber 77 - belegondoltam :D Nekem egy elég öreg szomszédasszonyom van :) Jó fej meg minden, de szerintem a zuram nem izgulna rá :)
grillázs

Beber - amúgy csodálkozom, hogyhogy nem lehetett az elején?
grillázs

Jut eszembe... Beber! Te miért nem vagy benne Pke-vel a táblicskuba? Ide azzal de izibe!
grillázs

Azért mert szakadt belőlem a vér a 12-től 16ig hétig. Úgyhogy a 6. hónapnál lehetett volna kekszelni, mikor már tuti OK volt minden, na de télleg a legutolsó gondolatom volt a dolog, vagy még az sem inkább :wink: Hát én sem féltem egyik szomszédasszonytól sem az uram :lol:

PIstike, született 2007. június 19., 30 éves vagyok és 1.lombikból sikerült. Most nincs előttem a tablicsku, azt hiszem ennyi kell bele :roll:
beber77

Még a honnan kell. Bp?
Én sem féltem, csak vizuális típus vagyok és kapásból bekattant a szomszédasszony :)
grillázs

Sziasztok!

Köszönöm az infokat és a tanácsokat istmét. Már van is előttem egy 1,5 l üveg víz bár eddig még csak szemeztem vele :)

Hát el is tudnék képzelni egy iker lány felállást.. :) , de talán az iker fiut még jobban. Fiús vagyok, persze teljesen mindegy a neme csak egészséges legyen és már ne várasson sokáig.. :D
Bár azt olvastam valahol, hogy inszem és lombik esetén nagyobb esély van a lány gyermekre, mert sokkal életkepesebbek a női ivarsejtek... :)

Hátha én is tudok valakinek segíteni.... Én is irodában dolgozom, bérszámfejtő, munkaügyes vagyok. Olvastam többször, hogy van olyan aki nem mondja meg a munkahelyén, hogy mi újság mert fél az elbocsájtástól..... ha bárkinek szüksége van tanácsra, vagy konkrét törvényi alátámasztásra, hogy milyen jogaink vannak ebben a helyzetben az kérdezzen bátran.

Kitartást mindenkinek!
Adri
padri75

Érd
beber77

de hülye vagok, Szigetszentmiklós sajna. Bocs!!! CSak nemrég költöztünk ide, de olyan úgyis mintha Érden laknék, mert többször vagyok még mindig ott :roll:
beber77

Padri - én meg pont fordítva hallottam. Én úgy tudtam, hogy a fiúk az életképesebbek és a nagyobb esélyesek. Hajrá vízivás!

A munkaügyi dolgok szerintem mindenkit érdekelnek, azt nyugodtan ide is kiírhatod, úgyis mindenkit érint.

Én meg megyek a másik géphez frissíteni a táblicskut...
grillázs

Adri, hurrá! Azt nem tudod hirtelen, hogy a táppénz (munkabalesete volt apámnak, 1 évig táppénzen volt, munkába menet elszakadt a térdszalagja) beleszámít-e a nyugdíjba??? Most ezen pörög és úgy néz ki nem, de szerinte nem jól tudják a BKV-nál. Bocs, tudom nem passzol (ez sem9 a témához, csak kérte nézzek utána, de nincs kedvem végigolvasni az ide vonatkozó dolgot meg nem is értem ezt a nyelvezetet :oops:
beber77

Kösz, Grili, aranyos vagy, bár nem is hiányoltam PIttikémet.
Ja Adri, lombiknál állítólag többször sikerül fiúcska. Inszemnél lehet ilyen szempontból, hogy a csajok jobbak nem tudom.
beber77

Kép Kép
grillázs

Erről a Danika, Robika, Pistike becézgetésről jutott eszembe egy vicc.

Iskolában mondja tanítónéni a gyerekeknek:
- Soroljatok állatokat.
Móricka jelentkezik:
- Malacka, kutyuska, egérke...
Mire a tanárő:
- Jól van Móricka, de kicsinyítő képző nélkül mondjál állatokat!
Erre Móricka:
- Kecs.. Macs.. Fecs...
grillázs

Hát örülök, hogy Ti a fiús verziót tudjátok, ez nekem csak még jobb hír.
Arra gondoltam, hogy összeállítok egy kis munkaügyes anyagot akkor a helyzetünkről tényleg jól jöhet másnak is..

Én eredetileg Pécsi vagyok 8 éve dolgozom Pesten és 4 éve Diósdon. Néha azt sem tudom hova vagyok valósi :)

Beber a kérdésedre azonnal tudok válaszolni. A táppénz a szolgálati időbe beleszámít, a nyugdíj összegének kiszámításába azért nem mert a táppénzből nem vonunk nyugdíjjárulékot így nem alapja. Hát sajnálom ... :?
padri75

Jaj de jó Grillázs!!!!! Nagyon köszi, ott virít Pke fejecskéje is :P Közi még1x!
Hol vannak tényleg a többiek vajon? :roll: tatuval mi van, mindjárt tesztel. MOndjuk tényleg nem olvastam vissza, pedig itt trécselek egész nap, megtehettem volna, csak közben haladok míg Pittipald alszik, felmosok, stb.
beber77

Padri - és a GYED meg a GYES? - abből se vonják, nem? Mégis beleszámít... vagy én tudom rosszul?
grillázs

Köszi Adri, sztem ez apámnak jó hír, mert aszem az a legnagyobb baja, hogy akkor nincs meg a szolg. ideje és nem mehet még tavasszal nyugdíjba. És a nyugdíjat az előző "x" év jövedelme alapján számítják? Bocs, hogy ennyire nem idevalót kérdezek, ígérem ez az utolsó ilyen kérdés, de pont "kapóra jöttél" én meg viríthatok apámnak, hogy már utána is néztem.
beber77

jaj! Értem! A pénzbe nem számít bele! Félreértettem! Én az időre gondoltam!
grillázs

Köszi Adri, sztem ez apámnak jó hír, mert aszem az a legnagyobb baja, hogy akkor nincs meg a szolg. ideje és nem mehet még tavasszal nyugdíjba. És a nyugdíjat az előző "x" év jövedelme alapján számítják? Bocs, hogy ennyire nem idevalót kérdezek, ígérem ez az utolsó ilyen kérdés, de pont "kapóra jöttél" én meg viríthatok apámnak, hogy már utána is néztem.
beber77

viszont ha már itt tartunk, a GYES, GYED számítását is leírhatnád - gondolom az is sokakat érint.
Na te szegény, jól lerohamoztunk :)
grillázs

Jaj, de jó! Engem is érdekelne a Gyes, vagy gyed. De az is lehet, hogy nyugdíjjal együtt lenne jó ha leírnád, mert lehet, hogy addig nyugdíjas leszek!!! :wink:

kagyló

kagyló :lol: :lol:
Szép kilátások: nyugdíjas leszel, kihullik a hajad, DE LESZ GYEREKED!
grillázs

addigra

kagyló

Adri, küldheted pü-ben a konzoltációs díjat :lol: Ja, lepődtem meg épp tegnap nagyon mikor kaptam vagy 82ezer FT-ot most először :evil: Pedig a maximumot kapom, de úgy tűik ennyi a maximum csal.pótlékostól :roll: :evil:
beber77

nem semmi!
Azt gondoltam 120 000 felett van ............. :oops: :oops:

kagyló

Kagyló :lol: :lol: :lol:
beber77

Hát nem. Én is azt hittem legalább lesz 90, hogy egy kis zsebpénzem legyen, mert a lakáshitel az én fizumból megy és az majdnem ennyi. Pittikének teszek félre havi 5 ezret, és így pont 82 ezer el is ment. Úgyhogy kuncsoroghatok lóvéért mától az uramnál :?
beber77

Beber - az szép. Kegyetlen. :twisted: :twisted:

Ugye jól tudom, hogy 120 ezres fizunál van maximálva a dolog? Micsoda szemétség. Aki ennél többet keres, már meg se éri neki gyereket szülni. (mármint anyagilag)
Addig két ember kijön két ember fizetéséből, utána meg egy, plusz a másik töredékfizetéséből kell kijönniük hárman-négyen.. kinek hány gyereke lesz.

Na lányok, én most kicsit ellépek pihenni, nehogy estére megint leamortizálódjak.

Cickó feszül, remélem az jó jel :)
Smaccantás mindenkinek, este még benézek!
grillázs

Grillázs
Jaj, hát te is!!! Pihenjél, és gyógyulgassál. Feszüljön, az jó jel!!! :lol:

kagyló

Hát akkor egy kis gyors info...

A szülést követően igényeljük
-egyszeri anyasági támogatást (2008-ban 64.125,- ikergyermeknél 85.500 gyermekenként)
- családi pótlékot (1 gyermek 12 200, 2 13 300/gyermek)
- terhességi gyermekágyi segély ( szülést követő 168 napig jár, tehát kb. fél éves korig és a szülést megelőző év teljes jövedelmének 70%- a az alap és ebből csak szja-t vonnak 18%-ot)

- gyed: a gyermek 2 éves koráig jár és ugyanúgy számolják mint a thgyst csak van maximuma. 2008-ban ez 96.600,-ebből vonnak adót (18%) és nyugdíjjárulékot (9,5%)

- gyes: a gyermek 3 éves koráig: hát ez a szívás rész.. 28.500Ft/hó... sajnos nem viccelek.....
padri75

igen, pihenj is, én is megyek mert felébredt Pke meg be is tojt, jó büdi van a szobájában.
(arról nem is beszélve, hogy a legtöbben nem olyan szerencsések, hogy teljes fizuval vannak bejelentve, na ott még ennyi sincs :roll: )
Puszi csajok, majd még bekukkolok, hogy jönnek-e a többiek mindenféle jó hírekkel.
beber77

Sajnos a nyugdíjszámításhoz nem értek, mert azt sosem csináltam.... ebben nem tudok segíteni :(
padri75

kösz Adri, akkor nem tévedés a 82 ezrem. A 3. évben aszem esélytelen is, hogy itthon maradjak.
beber77

:) Szívesen segítek. A "konzultációs díjat" :P már behajtottam, amikor előr merítettem a leveleitekből korábban...

Mindenkinek kitartást!

Adri
padri75

Sziasztok! Csak gyors bekukk, többet majd a hétvégén. Jól vagyunk kösztike, csaka terheléses cukor nem lett jó sajna, ezért most mindenféle hajcihőre küldözget a doki.

De majd a hétvégén lesz időm mesélek. Sziasztok!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ágiiii!!
Végre!
Részletes beszámolót kérünk mindenről!
grillázs

Kedves Grillázs!
Gyógyulj meg!

Kedves Ági!
Mennyi lett az értéked? Jöhet priviben is, ha van időd.

Kedves Padri!
Köszi a tájékoztatást.

Kedves Kagyló!
Megcsináltam a gesztenyés golyókat, nagy sikere volt. Köszi még egyszer.

Kedves Beber!
Pistike igazi kis huncut!

Kispinty, Gizmix, Február, Bébé, Kiscsikó és a többiek!
Merre vagytok?

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!
Üdv Padri! Remélem mihamarabb valóra válik, amit szeretnél.
ági! jajj, de jó, hogy vagy. A cukornak viszont nem tudok így örülni. Sógornőmnek is felment az ikrekkel (ők spontán babák voltak) és diétázgatott, méricskélt és konzultál bőszen a diétásnővérrel, mert kórházba kerülni idő előtt nem akart. és ki is húzta végig! Úgyhogy gondolok Rátok!
Hát igen a gyed, bocsi, de a kiírt összeg a bruttó. Tavaly nettő kb 23-24 ezer közti összeg landolt a számlánkon havonta. na jó idéntől akkor a nettó 24 fölé megy, igazán Kánaán! Ehhez jön férjem közalkalmazotti fizetése.... És mi még jól állunk.
Szívesen kipróbáltatnám tisztelt seggfejeinkkel ott fent - (bocsi!) de sokra nem tartom őket, - hogyan élnek meg belőle.
Tatulány szorít-szorít -szorít érted!
Hanyatka és grillázs Szitnén, de Ti csak később teszteltek!
Bodzi! Remélem azért a pakolás közben pihensz is. na jó, ez így hülyén hangzik, de vigyázz magatokra!
Nóczi! Mizújs? régen hallottalak.
Navia Vigyázz magatokra!
Gizzmixx Örülök, hogy újra vagy!
Februárom! Írj néha!
Stimusok! Plümő, katóc, finch, andi, kati, beus, Nyomassátok a husit és hajrá!
Ne haragudjatok, ha valakit kihagytam! Minden jót!
baboca03

bocsi, gyes. A gyed magasabb, volt.
Elírtam, de az összeg valóban ilyen gyalázatos!
baboca03

hetem úgy nézett ki, hétfőn nem sikerült a terheléses cukor, picit magasabb let a terhelés után az eredmény, mint a megengedett, e miatt rohangálnom kellett, belgyóghyászhoz, aki előírt egy 200 g-os szénhidrátdiétát, aztán dietetikushoz, aki elmondta, hogy ez miből áll, szemészhez, aki megnézte a szemfenekemet.

Vissza a dokimhoz, aki a jövő szerdára előírt egy egész napos úgynevezett 8 pontos vércukortesztet, ahova én bviszem a kaját, és bizonyos időközönként nézik a cukropmat.

Az UH sikerült, mindenhol kezek lábak vannak, és már mind a 3 lurkó 500 g felett van jcskán.Csak sajna nem lehet róluk jó képet csinálni.

Az esküvő is jól sikerült kb 4,5 perc alatt lezajlott, ha minden jól megy holnap küldök képeket.

!Albi a cukrom éhomi 4,9 utánna a terhelés után 8.2 lett. De szerintem ha abban a két órában elmentem volna sétálni, akkor simán visszament volna rendes érték alá. De mibvel lusta voltam, így megszívtam.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ági - jaj de jó, hogy itt vagy, még mindig örülök neked. Neveken gondolkodtatok már?
Remélem ez a cukor-izé tényleg csak a lustiság miatt volt, amúgy meg minden rendben lenne.
grillázs

Sziasztok!
Ági, szerencséd, hogy jelentkeztél, mert már azon voltam, hogy rádesemesezek, mivammán. Egyébként gratulálunk az ifjú házasoknak! :)
Velünk minden rendben, lassan rajtvonalhoz állunk, alig 6 hét van hátra, illetve ahogy a gyerkőc akarja, de elvileg ennyinek kell még lenni.
Tatu, Hanyatka, Grillázs, drukkolunk! Az éppen stimuláltaknak meg hajrá!
f.
február

Február!
Már téged is hiányoltunk már ám!
Hogy vagy?
Tudjátok már mi lesz a neve a fiatalúrnak?
grillázs

Kedves Ági!

Elág idegesítő, bármi baj van a terhesség alatt, de ezt szerencsére jól kezelik. Ne bánd, hogy nem sétáltál, elvileg nem szabad, úgy tudom. Drukkolok, hogy az a 8 pontos már negatív legyen!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: