A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Na, pont ezzel a hsz-szel kerültem laptetőre... :lol:

Szössz, engem abszolút nem fárasztasz a témával.... :wink:
Vendég

Nem-Nem .. semmi köze Csordás Tibihez :D
Oh .. a régi Junkies dalok .. Alkohol .. Csak a Rock'n'Roll támaszthat fel :D :D ... még mindig szokták játszani őket :) főleg, ezt a kettőt!

Robi hangja ... no comment ... élőben kell hallani, mert úthenger a csávó, leénekli a fejed :D :D Kép Kép

Linda nem ép .. aki a homlokára tetováltat, az csak idióta lehet (pedig mi jóban vagyunk, bírom .. de nem 100-as a csaj :D)

Na nem OFF-olok .. majd ha megjavul a hangfalad, akkor meghallgatod ;)

Kép
szösszenet

[quote="pumpóka"]S írta:pumpókazössz, engem abszolút nem fárasztasz a témával.... :wink:

Téged nem .. de lehet mást igen :oops: :oops:
Megyek is .. elteszem magam mára .. max. felveszlek msn-en .. úgyis kerül fel a napokban youtube-ra egy kis friss BO, amit muszáj meghallgatnod .. csúcs :D

Kép
szösszenet

Most értünk haza. Ismét vettünk 1-2 hasznos dolgot. Egy kicsit tudtam visszaolvasni (ezekre reagálok is), most vacsizok, azán megnézem még mit írtatok.

1Bambi! :lol: Először nem értettem miért foghatunk kezet... kicsit elfáradtam.

Téjé! Én úgy tudom, hogy az ügyeletes orvos és a választott orvos közül (ill. ahány orvos jelen van, azok közül) a kórházban az dönt ilyen esetekben, aki a rangidős.

Szösszenet! Szerintem nálad ez nem lesz kérdés, hisz nem csak a nődokid javasolja a császárt.

Nici! Sajnálom a rossz híreket. De ne keseredj el, addig főleg ne, amíg nem nézik meg mégegyszer a cukrodat. És ha mégis diétázni kell, te azt is ki fogod bírni a picurod miatt.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

végy fel msn-re nyugodtan, én meg szerzek új hangfalakat, mert szerintem a gépet is összetöröm előbb-utóbb mérgemben... :)

Nincsen akciós Black Out cd-je Szabinak kizárólag babanetes megzakkant rockzenéből kinőni nem tudó mostanában nagyon spórolós kismamiknak???
Öcsémet hiába kérem, kretén... magának mindent, nekem semmit! :evil: és neki csak régi van, meg új Kowa... de azt már átvette...

Na, énis befejezem, mert télleg OFF....
:lol:

De csak megbocsátanak a többiek, főleg, hogy senki nincs itt.... :roll:
Vendég

Nono!
Mikor Lilit szültem, volt egy lány a kórteremben, aki azért szült császárral, mert ő "ezt kérte az orvosától". Ezt benyögte a főorvosnak a viziten... :roll: :roll:
Szóval vannak olyan orvosok, akik figyelembe veszik a páciens kéréseit....

KépKép

KépKép
gabcika

Nono! Szomorúan olvastam, hogy mennyi ideig épültél az első szülésed után. Eddig ilyet nem is hallottam. :( :(
És ez például nem lehet elég indok arra, hogy legközelebb császárral szülj? Mert eleve benned lehet a félelem. :?

Pumpóka! Azért 3 hónap felépülés sem semmi. :(

Kezdek megijedni...

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Úgy látom, már senki sem jár erre. Én is eléggé elfáradtam. Elteszem magam holnapra.

Jó éjt mindenkinek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nono: ne akarj császárral szülni, az sokkal kockázatosabb, ha egyébként nincs rá ok.
A sima szüléstől én is féltem, de ahogy közeledik az ember hozzá, fokozatosan elmúlik és mikor eljön a napja, már alig várod, hogy túllegyél rajta, aztán meg majd örülsz, hogy nem túllettél rajta, hanem átélted. A valóság természetesen az, hogy ha vannak jó erős fájásaid, az eléggé tud fájni, de akkor megnyugtatott az, hogy ez nyomja ki hamar a babát!! Olyan, mint egy baromi erős mensis fájdalom. Aztán már, mikor a kitolásos fájás jön (olyan, mintha hasmenése lenne az embernek), akkor sincs min gondolkodni, mert egy külső erő ügyesen irányítja a szervezeted, nem kell kitalálnod, hogy mi a teendő, hanem ha jön a fájás, automatikusan nyomnod kell, nem tudod visszatartani.

Én úgy mentem szülni, hogy ne féljek, hogy arra koncentráltam (nem a fájdalomra), hogy amikor nincs fájás, akkor aludjak, lazítsak. Nagyon sok erőt lehet így meríteni.
Így nem a fájás időszakain volt a hangsúly, hanem épp az ellenkezőjét vártam, mikor elmúlik.

Egyébként a Szent Imrében van egy félős kismamáknak szóló relaxációs tanfolyam, amit egy szülészorvos tart.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok,

már akartam korábban is írni a spóroláshoz hozzászólva, hogy ha van valamilyen egészségpénztár kártyátok, arra egy csomó babaápolási cuccot, légzésfigyelőt, ilyesmit is meg lehet venni.

Ma 3/4 5-kor keltem. Juhúúúúúúú :) De remélem ma nem leszek olyan balfácán, mint tegnap :) Amúgy köszi mindenkinek a bíztatást :)

Na és akkor most egy napos késéssel reagálok mindenre :)

pelenka nekünk csak a libero vált be, viszont popsitörlőből egyértelműen a DM babylove a nyerő, az a legolcsóbb és a legjobb is. Mi kipróbáltunk mindent (Neogranormon, Johnson's, Pampers, Gabi) de ez volt a legjobb. ÉS el ne felejtsen senki a DM-ben benevezni a baba-bónusz programra, mert azzal jár egy csomó ajándék!!!!!!

Gumilepedő: szerintem felesleges, Babafürdető háló: még feleslegesebb a gumilepedőnél :)

A Szent Imrés relaxációra (Mona Lisa Kör) vagy mi a neve én jártam szerda reggelenként. Jó volt, azt hiszem annyiban segített, hogy a szülésnél, amikor már tényleg legszívesebben leugrottam volna az ágyról, össze tudtam szedni magam a gondolataimban és erősen tudtam koncentrálni arra, amit csinálni kell.

Csöppke: Domi zabálnivaló!!! Az én kicsi lányom is hatalmas fekete hajjal született, majd teszek fel képet, ha sikerül :) Amúgy pont ezen a relaxáción kérdezte a Bálint doki, hogy hogy képzeljük el a babát, milyen hajjal, én meg még mondtam is, hogy rövid szőkésbarna..... :) nekem nagy döbbenet volt ezt a loboncot látni, bár Apától csak ezt örökölhette, neki van szép fekete haja.

Kép
mango.

Sziasztok,jó reggelt :D :D
Mire végigolvastam mindent,elfelejtettem mire kell reagálni.Meg mire képbe jövök,már lecsontozzátok a témát.

Hanem azt vettem észre,hogy egyre több emberkénél jön elő valamilyen nyavaja,ahogy halad előre a terhesség :( :( Mindenkinek kitartást,már nem sok van hátra.

Nekem szerencsére semmi bajom azon kívül,hogy direkt zavar a hasam.Mindenben.Alvásban,mosogatásban,munkában,mindenben.Anyum megnyugtatott,hogy lesz ez még dupla ekkora is,és hogy szokjak hozzá :D :oops:
szülési fájdalmak ide vagy oda,én már várom,hogy oda kerüljek,és kibújjon a babócánk.Most egy kicsit beparáztam,hogy a felépülés ilyen nehézkes tud lenni :shock: :shock: :shock:

A jó hír:tegnap megjött a kiságy és a pelenkázó.Az ágy még darabokban,dobozolva.Majd jövő hétvégén összeszereljük,ha minden igaz.

Tegnap már azzal szekált férjecske,hogy az lesz a vége,hogy én is csinálok olyan szalagot a napok visszaszámolására mint a katonák :D :D
Mondtam is neki,hogy ne idegesítsen,mert nem ő van akadályozva a rendes mozgásban,hanem én.

Nevünk még mindig nincs :oops: :oops:

Volt szó a kocsikázásról....én úgy vagyok vele,hogy amíg beférek az autóba a hasamtól és elérem a pedálokat,addig vezetni fogok.Emberke reggel 7-től este 7 ig melózik,nem bírok magammal annyit egyedül a 4 fal közt,Egyszerűen mehetnékam van állandóan.
Kérdezte is a barátnőm(olyan otthonülő tipus)hogy mi lesz velem szülés után,amikor otthon kell lenni sokáig.
Mondtam neki,hogy én nem fogok otthon dekkolni csak azért mert szültem.Ha minden okés lesz,akkor amint lehet elmászkálgatok itthonról ,persze babócával együtt.
Elvégre sehol nem írja,hogy hónapokig otthon kell dekkolni.Az unokatestvéremék is mentek a tengerpartra a 2 hónapos babával,és semmi bajuk nem lett......
Na jó hosszú lettem :shock:

Visszaállok olvasó üzemmódba :D :D

Kép
szibi

nem épp ezt akartam feltenni, de nem tudtam kicsinyíteni :( nem ártana frissíteni a számítógépes tudásomat :(
mango.

Szibi, mi lehet, hogy egyszerre fogunk szülni, mi most vagyunk 28 hetesek, 1 naposak :)
mango.

Fórumtaliiii:

már csak két hét van, úgyhogy addig mindenki gyógyuljon meg!!! Lassan elkezdhetnénk összeírni, hogy ki mit szeretne hozni/ enni/ inni.

Császár: [b]: hát én se vagyok császárpárti és szerintem akik úgy gondolják, hogy könnyebb dolguk lesz a császárral, azok tévednek. Mondjuk én még csak természetes úton szültem, de akik császárosok voltak a kórházban, jobban szenvedtek, nehezebben kezdtek el járni és a tejci is lassabban indult be. De persze egyetértek a császárral, ha indokolt, pl. Szösszenetnél vagy ha komplikáció lép fel a szülésnél, mert az a lényeg, hogy a baba és a mama is ép bőrrel ússza meg!!!

Szülés: nekem nagyon erős fájásaim voltak, mert a rövid fájások miatt nyomták az oxytocint és én már azt vártam, hogy mikor lehet nyomni, mert akkor már tényleg jobb volt. Mondjuk a szobatársam meg azt mondta, hogy neki fordítva volt, a fájásokat jól bírta, a kitolást nem. Na mindegy. Szerintem ne bszéljünk a szüléstől, mert én félek :)[/b]
mango.

De jó, megint egyedül dorbézolok itt :( Lassan megyek is, mert 9-re jön a védőnő. .
mango.

jajj még ezt a képet imádom, itt Csenge 1 napos, a jó kis Szent Imrés babarucik is lógnak rajta :) Kép
mango.

Mago :D Igen,megeshet.Majd támogathatjuk egymást lelkileg :D :D

Kép
szibi

Szibi, tudod mikor fogunk mi gép elé jutni Babók mellett :) A következő fórumtali a mikulásbuli lesz :) :) :)
mango.

Sziasztok,

Gumimaci,

én voltam tegnap a Mini Manóban, szívesen megkérdeztem volna a szűkítőt. Hívd fel őket telefonon, szerintem segíteni fognak: 06-1-251-31-26 Nekem eddig telefonban is nagyon aranyosak voltak, onnan tudtam a pelenkázólapos akcót is.

Gumilepedő,

én tettem a lepedő alá, néhányszor jól jött, de nem az anyatejes idősszakban (nekünk ugye olyan nem is nagyon volt
:cry: ) hanem akkor, amikor már nagyobbak voltak, elképesztő pozíciókban bírtak aludni és többet pisiltek. Igaz, a mi kiságyunkban nem kókuszmatrac van, hanem sima habszivacs. Én csak az igazi nagy ágyukba rendeltem biomatracot (kókusz-latex), de azt szerintem felnőttkorukig tudják majd használni.

Pelus,
volt nekük mindenféle...Pampersnél azt tapasztaltam, hogy a nagyobb mérteknél (4-es+) már nem tudtam kényelmesen ráadni a babára. Leginkább a DM-es Babylove-ot használtuk és használjuk most is, meg rátaláltam a Lidl egyik pelenkájára, az a lányom méretében a legolcsóbb. 37 Ft-ra jön ki darabja. És mi textilpelust is használunk (Monapel), az meg kíméli a pénztárcát.

Szösszenet,

www.palhegyi.com a lánya és az én lányom együtt járnak tornázni, épp a múltkor kérdeztem, Anne Geddes stílusú babafotókat is készít. Szerintem ha elmondod neki, mit szeretnél, meg tudja csinálni. És nagyon kedves. A gyerekekről tornaórán szuper fotókat készített! Igaz, azok mind spontán képek, művészi képeit még nem láttam. Egy árajánlat-kérést megér...

Nono,
nevünk még nekünk sincs...és sajnálom, ami Veled történt a szülés után. Talán érdemes lenne szülésfelkészítőre járnod... ( www.noitestcsodai.hu www.jogaszules.info ) Ott nagyon jól ki lehet beszélgetni és oldani a félelmeket. És azért az intimtorna nagyon sokat tud segíteni!!!

Egyébként tényleg nem tudja elképzelni az ember, hogy kettőt egyformán szeressen...és nem is kell. A mértéke a szeretetnek egyforma, de a két gyerek teljesen más lesz, ezért kell majd őket másképp szeretni, főleg, ahogy egyre nagyobbak lesznek. Ha a Szeretet = jót akarok valakinek , akkor muszáj minden gyereket másképp szeretni...Én azt is szoktam mondani egygyerekes ismerősnek, hogy ha belegondolok, melyikért fájna jobban a szívem, melyikért aggódnék jobban, ha mondjuk - ne adja Isten! - műtőbe tolnák be valamiért, hát nem tudnám eldönteni...

Tudom, hogy még akartam írni...Ja! Megvettem a pelenkázólapot, végül nem az akciósat. Az túl nagy volt, és nem is tetszettek. Ugyanolyan méretűt vettem, mint eddig, igaz, az drágább volt, de nagyon kedves a mintája és a színe. Nálunk sárga a szoba, és zöld-sárga az összes babakiegészítő. Ilyen lett a pelenkázólap. És hazafelé vettem észre az érdekeset: A nagylányomé MACIS volt. A kicsié NYUSZIS. Ezen pedig minden képen 3 szereplő van: egy legnagyobb MACI, egy középső NYUSZI, és egy legkisebb KACSA....
:lol: Nagyon helyesek! Amikor ezt észrevettem, tudtam, miért kellett éppen ezt megvennem...És persze, mivel szegény harmadiknak mást nem is veszek, legalább a pelenkázó legyen nagyon aranyos, inkább nem spóroltam rajta.

Legyen szép napotok,

Nuska+ (30!!!)
nuska1

Nono, imádni fogod a második gyereket is!! Szerintem ilyen gondolatai csak addig vannak az embernek, amíg tényleg a kezében nem tarthatja a másodikat is!
mango.

Jó reggelt!

Gabcika! Lehet kérésre is császárt, ha anya kénye-kedve úgy tartja és olyan orvost fog ki, szép kis summa ellenében persze.... ingyé egy orvos sem vállalja ha nincsen megfelelő indok rá!!! Ez nekik is kockázat!

Mindenki aki fél a szüléstől! Pont ez az, hogy nem homokba dugjuk a fejünket és jajj, addig ne is beszéljünk róla, ez az a fórum, ahol nyugodtan ki lehet nyilatkoztatni, hogy pl. ki miért fél tőle, vagy félelem-e egyáltalán, amit éreztek.... Beszélni kell róla, ha csendben megy a para, az sokkal rosszabb... márpedig lassan mindenkinek kb. 10 hét van hátra, ami már nem olyan sok idő... és nem szabad úgy állni majd a fájások között, hogy úristen, menni kéne a kórházba, de nem akarok, mert félek tőle... tele lesztek parával, teljesen fölöslegesen, és onnan már jönnek az olyan pszihés fájdalmak is, amik nincsenek, csak "biztos fájni fog" gondolatokkal szépen elő lehet őket hozni!!!! Tehát tessék leirni, ki miért fél, hadd cáfoljuk meg, vagy mondjuk el, milyen az.... sokkal rosszabb az ismeretlen, mert attól féltek igazából!!! :wink:

A felépülésről annyit, hogy nekem is az elsőnél 3 hónap, Barnusnál egy hét múlva olyan voltam, mint terhesség előtt.... nincs két egyforma szülés, felépülés, gyerek..... :wink:
Vendég

Pumpóka, én nem tudom miért félek, hiszen már egyszer átéltem, illyetve túléltem :) nem is tudom megfogalmazni mitől félek. Szerintem ez csak az a frász, amit anyáink tettek belénk. Én pl. egész életemben azt hallgattam az enyémtől, hogy a szülés nem egy fáklyás menet, pedig 1 óra alatt megszülettem.
mango.

[quote="klarka"]
írta:
klarka
Egyébként a Szent Imrében van egy félős kismamáknak szóló relaxációs tanfolyam, amit egy szülészorvos tart.

Hát én elég félős kismama vagyok, egy igazi parajelenség. Igaz nem a szüléstől, hanem a még hátralévő időtől. Leginkább attól, hogy kihúzzuk-e egalább a 38. hétig.

Nici! Kedden a Szent Imrébe mész diabetológiára? Akkor még össze is futhatunk. Most megyek beutalóért a Bálint doktorhoz, csak annyit mondott, hogy keddenként rendelnek. Ha neked diétáznod kell, akkor nekem pláne. Már most elég rosszul viselem, hogy megvonom magamtól az édes dolgokat, tegnap már muszály volt ennei egy kis kekszet. Érdekes, de én egész nap inkább azt érzem, hogy lement a vércukorszintem, mert sokat szédülök.

Zita

KépKép
KépKép
atizka

Jó reggelt mindenkinek!

Pumpóka! Igazad van, tényleg kb. 10 hétre vagyunk a szüléstől és itt tudjuk kibeszélni magunkat. Én sem tudom pontosan megfogalmazni, mitől is félek. Van, hogy napokig eszembe sem jut, máskor meg ezen agyalok.
Talán az is lehet, amit Mango írt. Hogy az idősebbektől (szülők, nagyszülők) csak azt lehet hallani, hogy "majd meglátod", "nem adják ingyen", stb. és ez olyan ilyesztő tud lenni.
Akkor engem például ledöbbentett tegnap, hogy mennyi ideig is tarthat, amíg az ember felépül utánna. El fogom tudni látni akkor a gyerekemet?
Ehhez jön még, hogy hallasz ilyen-olyan rémtörténeteket. Egyszer pl. együtt feküdtem a kórházban egy lánnyal, aki problémamentesen megszülte a kisfiát akkor, mikor kellett, és a baba mégis meghalt. Nem tudom, hogy a szülésnél léptek-e fel komplikációk, vagy eleve beteg volt a gyerek? De ez is néha eszembe jut, hogy megtörténhet.

Nuska! Köszönöm a telefonszámot (Mini Manó). Ha ma sem válaszolnak az email-emre, akkor fel fogom hívni őket.

Mango! Nagyon édes Csenge ezeken a képeken! :D És nem úgy tűnik, mintha csak 1 napos lenne. Olyan szép a kis arca.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ez is egyéni vélemény, de szerintem nem baj, ha az ember hall negativat és pozitivat is.... mert ha csak pozitivat hallgatnánk, akkor ha neadjég vmi történik szülés közben, még jobban bepánikol az ember és el sem hiszi, hogy ilyen is megtörténhet... szerintem sokkal rosszabb, amikor álomszülésre készitjük fel magunkat, és a rózsaszin felhő lebeg felettünk, hogy velünk ugyan semmi sem történhet... annál nagyobb lesz egy esetleges negativ élmény, hogy ez mégis fájt és mégsem volt olyan jó....
Valakinek azt irták egy másik topicban a végét járó kismamák, amikor Kiscsillag babája odafentre költözött, hogy az ilyen hireket meg sem szabad hallani várandósan és el kell siklani az ilyen esetek felett. Hasonlóan vélekedek erről, mint a szülésről. Nem csak a pozitiv dolgokat szabad magunkhoz engedni.... az élethez hozzá tartoznak ezek is....
Én úgy mentem szülni az elsőt, hogy mindent megnéztem és kiolvastam.... előtérben az volt, hogy minden rendben lesz és simán fog menni, de a háttérben nem zárkóztam el attól, hogy esetleg bármi történhet.. de nem ez foglalkoztatott elsődlegesen! Mikor Atis kijött és nem sirt fel rögtön (mert a filmekben ezt látjuk, hogy azonnal felsir-tökéletes születés) nem kezdtem el hisztizni, hogy mi van a gyerekkel... mert tudtam, hogy: tele lehet nyákkal, amit le kell szivni, később reagál, mint az átlag és kell egy kis rásegités... megütögették, megforgatták, kb. 2 perc múlva már üvöltött.... :wink:
A felépüléstől is fölösleges félni, mert ez is mindenkinél más... nem törvényszerü, ha Nono 7hónapig én 3-ig épültünk utána, másnál is igy lesz.... biztos lesznek olyan anyucik, akik meg azt mondják, nekik pár nap/hét kellett... mint nekem a másodiknál...

Én pl. tisztában vagyok vele, hogy most a harmadik babánál sokkal nehezebb lesz a szülés után... a méhösszehúzódás már a másodiknál is sokkalta jobban fájt, mint az elsőnél, és azt mondják, igaz, a szülés gyorsabb szokott lenni, de az utána lévő pár nap sokkal rosszabb.... mégsem parázok, pedig egyértelmüen kellemetlenebb lesz... nem lehet, biztos... :wink: de mindez eltörpül, mert ott lesz a baba...

Na, okos számat megint befogom!!!!
Vendég

Babyteve mi a múltkor egy dzsekivel jártunk így a Hervisben. Ott csak egyik zsebét nézték meg, mire hazaértünk a párom megtalálta a másik zsebében a lopásgátlót. Próbáltuk lefeszegetni, de ugye eredménytelenül , és sajnos vissza kellett vinnie, ahol úgy néztek rá,.. mindegy. Vitte a blokkot, és leszedték. Megértem, hogy messze van, és sok kedved nincs hozzá. Talán sikerül találni valakit, hogy elvigye helyetted.

Mango már én is írtam az egészségpénztári kártyát régebben. Én nagyon örülök neki.Szerinted a szülésfelkészítő díjáról lehet vinni? Mit kell a számlára iratni?

Gumimaci Köszi, én is tippeltem, hogy rangidősség számíthat. Még majd azért kérdezősködöm.

Kép
téjé

Jó Reggelt!

Végigolvastam a tegnap du./esti termést

Szösz
Ismerősöm huga csinál pocifotókat ill. babafotókat. És nem drága.
www.pocakfoto.hu

Pumpoka
Sajnálom, h tegnap így kibuktál a párod miatt. Szerintem sokan szenvedünk emiatt, de majd ha a babónk megjön, akkor talán kicsit figyelmesebbek lesznek.
Bár az én párom azért besegít, de ő sem viszi túlzásba, és én meg be is szoktam "szólogatni" neki.

MA teszek fel pociképet, mert az elemeink végre feltöltődtek.., csak most még nem vagyok szalonképes.

Vkki kérdezte, h Maszat fiú/lány?
Fiúcska lesz.

Most ennyi, mert harc megy a netért emberkémmel. :(

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Jó reggelt!

ma is fájdogálósan vagyok, nem tudom még, hogy így nekivágunk e Pestnek. De nagyon jó lenne ha nem kéne kihagyni az UH-t :(

Szösszenet. ha találasz egy jó pocakfotóst, oszd meg velem is légyszi :) Pár napja kértem árajánlatot egy fantasztikus nőcitől...45e az alap, ez 30 db retusált kép... Hát uff. :(

Lépek, majd még kukk.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Lányok! Gitka nagyon eltünt, nem tud róla valaki valamit??? :roll:

Kisscica, ma sem vagyok jobban sajnos, mert már reggel 8-kor elvette a kedvemet az élettől is, csak most inkább magamba tartom a kirohanásomat... és próbálok arra gondolni, hogy mindez azért van, mert értünk dolgozik.... mert: vasárnap lett volna szabadnapos, reggel üzent, hogy ne beszéljek a nővérével, hogy hozza át a lányát holnap délután, mert mégsem lesz szabad vasárnap.... a lánya egy hónapja látta utoljára... no comment, hogy erre is képtelen, hogy azt mondja odabenn, ezt az egy szabadnapomat kérem a héten... szerdán ugyan itthon volt, de az nem számit teljes szn-nak, mert 24óra után lépett le... úgyhogy ismét felb..tam az agyam! Mert ezt nem hiszem el! És ráadásul most már az sem, hogy feketén melózik, mert bejelentették őket dec.elején, és járna a két szabadnap, főleg, hogy napi 16órákat dolgozik... de mindegy, ennyit erről, többet se! Csak már megint eltelt egy hét és nem volt igazán itthon... :roll:

Szössz! Jöhet a link a Black Out-ról, mert megyünk anyáékhoz, öcsinek meg olyan hangfalszettje van, hogy kiugrasztom a 11 emeletet a helyéből, ha azon hallgatom... :lol: úgyhogy várom majd, hogy megnézzem!!! :wink: Sőt, követelem, hogy megnézhessem... egy jó zene mindig levezeti a fölös energiámat... néha úgy érzem, hogy legszivesebben fognám magam és lemennék este a Wigwamba és tombolnék egy sort... csak nem birnám, az a baj... de majd bepótolom!!!!! :twisted:
Vendég

Én is itt volnék... :D
Látom téma volt a férj...hát én álmodni se tudtam volna jobb férjet!!! Komolyan!!!
A mi kapcsolatunk olyan rózsaszín!!! Ha otthon vagyunk, akkor egymással vagyunk. Mindent együtt csinálunk, együtt megyünk mindenhova (na jó kivéve , ha ő dolgozik és én elmegyek barátnőmhöz)
Szinte minden nap megyek elé a melóba. Együtt jövünk haza, együtt vacsizunk. Együtt megyünk pancsizni. Na nem sorolom fel, de szinte egybe vagyunk nőve!! Mindenről együtt döntünk.

Szülés: Én is parázok.... :? Főleg, hogy ebben a hónapban megyek szakvéleményért a szülés módjával kapcsolatban...

Képzeljétek, lehet, hogy jövő héten utalják a pénzecskénket a házikónkhoz!!! akkor már csak pár hét és költözünk!!! :D
Mindjárt hívom is a bankos csajt (ha felveszi), hogy mit sikerült intéznie...
Na nem untatlak titeket.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Már nem tudom, hogy ki ajánlotta a Cora akciót, de köszönöm neki. Tegnap elszaladtam délután, és tök jó áron tudtam venni Philips bébi őrt. Adapterrel és elemmel is működtethető, 150 m a hatótávolsága és csak 9990 Ft volt. Vettem pár bébi holmit is, azok is nagyon szépek.
emma2008

Hali!
Gyors életjel.
Túl sok mindenről nem tudok beszámolni, mert csak fekszem és fekszem és fekszem. De, legalább nem keményedek. Jót tesznek a gyógyszerek. Így szokták túlhordani a gyereket, nem?

Na, akkor, ha összegezni akarom a pelenkavéleményeket, végülis a DM-es Baby love nyert, nem? A márkásabból meg a libero.
Érdekes, mert én a Huggiesról hallotam a legjobbakat, de itt úgy látom senki nem favorizálja. A Pampersről én is rosszakat hallottam.

Atizka! Nekem is Bálint dokim van. Csak a Balázs. :) És én is a Bálint Analitikára járok. :) Május elejére vagyok kiírva, de én úgy tervezem, hogy április elején szülök. Legalábbis nagyon remélem. Se előbb nem akarok, se később.

Én a Junkiestól csak a vesztettél című számot ismerem, bazi régi, de akkoriban nagyon tetszett. Volt nekem is egy röpke 3 évig tartó rocker korszakom, úgy 15 évvel ezelőtt. Szösszenet akkor valószínűleg még barbizott. :)

Kép

Kép
kamilla306

[quote="csöppke"][ írta:csöppkecolor=green] Szösszenet. ha találasz egy jó pocakfotóst, oszd meg velem is légyszi :) Pár napja kértem árajánlatot egy fantasztikus nőcitől...45e az alap, ez 30 db retusált kép... Hát uff. :(
[/color]

Mi az, hogy pocakfotós???? Sima fotós nem tud pocakos képet csinálni?

Kép

Kép
kamilla306

Téjé, én MKBEP-s vagyok, ott ezeket lehet elszámolni:

http://www.mkbep.hu/dl/media/group_46bb ... em_161.pdf
mango.

SZösszenet!

Nekem is a Pálhegyi jutott először eszembe, mint fotós. Minhárom lányom rg-zik (ritmikus gimnasztika) szuper fotókat csinál. Én láttam már művészi fotóját is egy-egy arcról, az is nagyon jó. A honlapján meg tudod nézni a fotóit. www.palhegyi.com
emma2008

Az olvasó üzemmódot hogy kell bekapcsolni?
emma2008

Mary! Dehogy untatsz minket!
És ez végre jó hír! Pár hét múlva költözhettek! :D

Emma! Szőlő ajánlotta a corás akciót.
Mi tegnap is kitévedtünk a corába és még vettünk pár dolgot: 2 lepedőt, orrszívót, fürdőlepedőt (pamut, csak az a baj vele, hogy a sapis résznél belül elég durva a figura; oda varrni kell majd valami puha anyagot, hogy ne sértse a kis fejét a babának) és 3 pár bébi kiscipőt, db-ját 100 Ft-ért. :D

Épp akartam is kérdezni:
Szőlő! Megvan a kiságy?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Az alhasi fájdalom ma reggel nálam is jelentkezett. Időközönként egy éles szúrást érzek. Szerintetek ez mi?
emma2008

Hali Lányok!

Köszi a fotós linkeket, mindet meg fogom nézni :) Egyelőre megnyitogattam őket! :) Szuper!

Én ezt a választ kaptam a Berki Beátától, akitől tegnap linkeltem:
Az ár amiért dolgozom 20.000 Ft/ kismama és párja:)
Ebben se díszlet se ruha se smink...viszont van benne legalább másfél boldog óra velem:),
10 db 13x18-as méretben kinyomtatott és cd-re írt kép,melyeket Te/Ti választasz ki kb. a 20-30-ból amit együtt készítünk .Ha több is tetszene akkor azokat 800 Ft/db ért megvásárolhatod.

Aranyos, kedves .. de nem tudom. Lehet, hogy ezt csak én drágállom?? Meg a cd-t sem kapom meg a teljes sorozattal, csak a 10db kiválasztott fotóval? Ez nekem nem szimpatikus, pedig csúcs képeket csinál .. :( :(

Nah, megnézem még mik a lehetőségek ..

Pumpóka
- Küldöm majd a linket, csak ma csinálom a koncertajánlót, a plakátot .. stb. És ezekkel egyidejűleg rakjuk ki a honlapra a dolgokat meg az új dalokat (koncertfelvétel), amiről beszéltem .. de jelzem! (Amúgy most meg OASIS Top 10 klip megy az MTV-n, úgyhogy fülig ér a szám :D Alíz imádja az Oasist :))

Nah, vissza is kellene olvasni .. reggeli közben megteszem :)

Kép
szösszenet

Én épp a babakelengyés listával nyűglődöm. :? Próbálom mostmár összeírni, hogy mire lesz stükség, ebből mi van már meg. Tudom, sokat volt már itt téma. De még mindig annyi mindenben bizonytalan vagyok. :oops: :?

Az a legrosszabb, hogy nem tudom, valyon mennyi rucit vegyek 56-os méretből. Nem tudom, mekkora lesz a babó. (Már írtam, hogy a férjem 63 cm-el született :lol: .)

Tudom, hogy ebben nem igazán tudtok segíteni, csak gondoltam megosztom veletek a gondomat. :wink:

Ma éjjel már ismét engedte a picur, hogy jobb oldalt is aludjak. :D Így sokkal pihentebb vagyok. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ezek a fotók engem is érdekelnének.... :roll: az árat énis drágállom, de lehet, hogy csak én vok ilyen marha spúr... meghát, kizártnak tartom, hogy Zolit ilyesmire rá lehetne venni, pedig úgy élvezném.... valaki nem ad kölcsön egy fotogén pasit arra az 1-2 órára?... :lol: aztán majd a fejét valahogyan átkombinálom Zoliéra... :lol:
Na, hülye vicc, nem hülye, szomorú... meg sem emlitem neki, mert megint azt fogja mondani, hogy fogadjunk, hogy valamelyik kismama a babanetről találta ezt ki és te meg minden hülyeséget átveszel.... :evil: kaptam már ezt... más témában... :evil:
Visszavághatnék, hogy ő meg rajtam kivül senkinek nem tud nemet mondani, csak egyedül nekem...
Hormontúltengésre nem lehet gyógyszert szedni??? Pofa alapállás Ágnes!!!! :twisted:
Vendég

Mit kell ahhoz tennem, hogy rögtön lássam az új hozzászólásokat?
emma2008

Gumimaci! Nem törvényszerü, hogy a babátok is akkora lesz, amekkorán ti születtetek. Akkor nekem meg öcsémnek pl. baromi kis súllyal kellett volna szülessünk, mert api 2400g volt, és anya sem túl nagy, én 3500g, öcsém 4300g... :lol: tehát ezt azért készpénznek ne vedd! :wink: Nekem 56-osból asszem 8db rugim van, egy hálózsák, kb. 20db body (mondjuk, én nem vettem, kaptam, azért van ennyi).... de nálam a fiúkat kb. minden második-harmadik etetésnél kellett átöltöztetni, igy nem volt baj hogy több ruci volt.... de EGYÉNI MEGLÁTÁS!!! :wink:

Emma! No para, ráült valamidre vagy húzódnak a méhszalagok... amig nem fáj nagyon-nagyon, addig normális ez.... nekem is volt... :wink:
Vendég

Pelennka
Szerintem is babafüggő, nekem volt pempers, Libero, Lidlis, Dm (szerintem ez nagyon jó és az ára is normális főleg ha gyűjtöd a kuponkat ha megszületik a gyerek érdemes regisztrálni és kaptok egy nagyon jó kuponfüzetet rengeteg akcióval… pl két db 50% vásárlási utalvány C&A-ba és egyebek) most valami újat találtam a plusszban és ez is ugyanolyan jó… gumis a dereka a combja… és feleannyi mint a Libero. A Tescos is jó de csak az egyik fajta… a másik tiszta műanyag… A Pempersnek azt hiszem nem gumis a derekánál…
Nekünk az sem mindegy, hogy havi 10000 a pelenkaköltség vagy csak a fele!!! Azért ha belegondoltok a pelenka elég durva havi kiadás!!!
Nekünk nem okozott különösebb gondot egyik sem.. Pirosodás kiütés egyebek terén… nyáron a kánikulában hosszú autókázás után lett csúnya piros és gombás afeneke, de a Sudokrém (ezt mindenkinek ajánlom) és a Canesten hamar levitte.

Gumilepedő
szerintem is ráér a leszoktatás időszakra különben felesleges a kókuszmatrac.

Ikea
Szerintem nagyon szépek a babaágyneműk!!! Nekem nagyon tetszenek 3000 Ft körül vannak és pamut… most bejött egy csomó jópofa új holmi is.
Nagy gyerekre 5000 Ft körül van…. (ez tul képp felnőtt méret már)

Lei

Én nem vennék ilyen hálót!

Bambi
Gratula a fütyishez!

Interspar akció
Szerintem sem akció… egy pizsi 1600 Ft én a H&M-ben vettem ugyanennyiért és nem akciósan!!! És azért az valószínűleg jobb minőség.

Szöszi
A 2006 tavasziaknál volt egy mama aki csináltatott majd megkérdezem… de látom már kaptál egy csomó ajánlatot...

Téjé
Én írtam is hogy két haskötő is van, hogy ez nem –e szülés utáni???!!!
Anitát ajánlom!!!

Képzeljétek kisfiam végigaludta az éjjszakát… lehet az otthoni ágyával van a gond mert anyuméknál általában jobban alszik.

Szülés óta én is egész máshogy festek odalenn…és fájdalmas is volt, ráadásul HÉT hónapig volt folyásom!!!! De én nem adnám semmiért a természetes szülést… és idővel helyreállnak a dolgok. Azért mégiscsak ez az élet rendje.

Nono
Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy a második szülés is olyan lesz mint az első sőt!!! Én biztos vagyok benne, hogy gyorsabb lesz a felépülés persze ha nem lesz komplikáció.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok CSajok!

Nekünk az esküvői fotósaink válalnak babafotózást is, gondolom pocakfotózást is. Annyira szuper egy csapat voltak, hogy bárkinek tudom őket ajánlani, gyönyörűek lettek a képeink, őket fogjuk babát fotózni hívni. Ráadásul tündériek, egy férfi-nő páros, akik a Duna tévénél dolgoznak, annyira jó hangulatot csináltak a fotózás alatt, egyszerűen buli volt az egész :)

Szüléstől félelem: én elég sok szülést láttam már, illetve segédkeztem egy csomónál: meglepően sok volt utána a pozitív vélemény, azt hitték, rosszabb lesz, volt aki meglepődött, hogy "KÉsz? Ennyi? Kinn van?" A legtöbben leginkább elfáradnak a szülés során, nagyon sokan feleslegesen stresszelik magukat, pszichésen nincsenek felkészülve a dologra, pánikba esnek, nem tartják be a légzéstechnikát amit tanultak. Azt tapasztaltam, hogy aki fegyelmezetten áll neki, az jobban bírja, mert kevesebb erőt veszteget el feleslegesen. Nagyon fontos, hogy legyen ott valaki aki segít nektek, akár apa, akár legjobb barátnő, szinte minden szülésnél láttam, hogy eljön egy "jajnembíromtovább" pont és akkor valaki másnak kell benned tartani a lelket. :) Na és általában közvetlen ezután kezdődik a kitolás:)
Kevés olyan szülést láttam, amire azt mondanám, hogy ez meredek volt, és csak hármat, amire azt mondanám, hogy "jajcsakeztne".
Szóval én legjobban attól félek (persze közvetlen azután, hogy a babával minden rendben lesz-e) hogy elveszítem a fejem és hisztizni fogok, meg pánikolok. :oops: Azt borzasztónak érezném.

Ollem: beköltöztök? Gratulaaa!... uhhh. lesz mit tenned! Van elég segítséged hozzá? Az én férjem is egy angyal mégis totál lefárasztott a költözködés.

Cinyke

levelibeka

Sziasztok!

Ez a hét a hozzászólásotok olvasásával telt.
Én csak csendben meghúzódom egyenlőre!
Örülök hogy mindenki jól van a körülményekhez képest!
Megvettük a héten az áhított babakocsit amit kinéztem, azt hiszem Zórroné is ilyet vett.
Nem márkás de viszont mindent tud ami nekem szükséges.
Pirosat vettünk mert, bár a párom nem támogatta de most hogy ő hozta el a boltból és otthon összeszereltük le sem veszi róla a szemét.

Az a pozitív hogy mindhárom részét külön külön rá lehet a vázra csatolni és a váza kicsire összecsukható tehát befér a kocsimba.
Úgy örülök merthát nem akartunk százezreket kidobni egy kocsira és esővédőt lábzsákot és a mózeshez is külön védőt adtak.
Megpróbálom feltenni hogy néz ki!
Kép Hordozóval!
[/img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.1227.jpg[/img] Hordozóval!
Kép Mózessel!
[/img]
Kép Ülőrésszel!

Kép
geni

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem ezzel a szülés utáni változással:
arra gondoltok, hogy a hüvely már nem lesz olyan rugalmas és szűk, mint előtte? Ha igen, akkor szerintetek nem segíthet ezen az intim torna?
Meg gondolom a punci kinézete sem olyan, mint előtte, gondolok itt a gátmetszés helyére...de lehet, hogy hülyeségeket gondolok..

KépKép
kisfruzsi

Geni
Nekem ez a kocsi nagyon tetszik! :)
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Geni, pont ilyet szeretnék én is venni ha végre megjön a fizu! :D

Kép Kép
szõlõ

Geni,

Én is ebbe a kocsban szerettem bele! Van hozzá lábzsák is? Szerinted a mózest meddig lehet használni. Azt hiszem 80 cm hosszú, talán 6 hónapos korig? Csak arra gondolo, hogy a télen már nem tudnám beleteni a picúrt.

KépKép
kisfruzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: