ritah
2003.06.02 19:52
2003.06.15 07:46

Kiváncsi vagyok rá, de nem ez a lényeg nálunk már
Csak az a lényeg, hogy Õ már meg is szülessen éppen és egészségesen
Rengeteget mozog, de 2 napja egy kicsit alább hagyott, bár az én hasam elég vastag. Lehet, hogy ettõl?
2003.06.17 16:35
. A köv. UH pedig 4 hét múlva lesz. A kisfiam a 28. héten mutatta meg magát, most pedig reméljük a 27. héten (10 hét után!!!) már tényleg kiderül.
!!! 2003.07.17 15:53
! (Hogy kivitelezed a pihenést Hanni mellett? Csak úgy kíváncsiságból?
) Hanyadik héten is tartasz?
. Én pedig vizesedem - ismét -, és szigorú diéta, össz. folyadék max. 2l.

!!! 2003.07.22 10:22
. Legközelebb ebéd után mentem, úgyhogy megnyugodott, hogy elindult a hízásom
. 2003.07.22 18:42
. Ha csak du. tudsz pihenni, hát használd ki rendesen (semmi házimunka, csak fekvés... persze, csak ha meg tudod oldani
). Esetleg - ha persze kivitelezhető - bízd rá Hannit néha vmelyik nagyira, én pl. most passzoltam le anyunak a Petit, holnap estétől csüt. du-ig. (Jövő héten nyaralni megyünk, és egyszerűen nem tudok rendesen kitakarítani, mert arany szívem nem hagy érvényesülni.) Sőt már azt is megbeszéltük, hogy amikor tudja elviszi a Petit majd az első időben, hogy tudjak pihenni (is) a pici mellett
. Szerencsére közel laknak (kocsival kb. 20 perc), felbecsülhetetlen a segítsége
.
. Mivel mindig úgy fekszik, hogy nem tudják teljesen biztosra mondani a lányt, fiú névvel is készültünk
. Ha kislány, akkor Eszter lesz, ha pedig kisfiú, akkor Máté.
! 2003.07.23 10:11
2003.07.23 13:26
. Mivel már van egy nagyobb lányuk, kelengyén nem is gondolkodtak, most pedig "minden" lányos színű, úgyhogy útólag kellett beszerezni a fiús holmikat.
2003.08.05 16:43
Pedig már úgy szeretnék menni bababoltba.
2003.08.07 13:02
2003.08.09 06:50
2003.08.09 18:28
2003.08.09 22:15
2003.08.10 09:58
2003.08.11 15:17
.
.
. Én még nem vettem elő a fiam kelengyéjét "újrahasznosítás" céljából, és mivel a neme a babának még mindig nem egyértelmű, újakat még nem veszek. Megvárom a köv. UH-t, szept. 8-án lesz (akkor 35 hét), és ha leányzó, akkor beszabadulok a bababoltokba, és akkor már a saját cókmókot is összekészítem. Anno a fiam ruháit kaptuk a rokonoktól, és azt a betöltött 28. hét után mertem csak hazahozni.
. 2003.08.13 10:51
2003.08.23 15:17
Nekünk tuti, hogy fiúcska lesz a poronyt
Olyan boldog vagyok
Én is
2003.08.23 19:27
és persze a fiúcskához 

, nekünk ma van a 33. hetünk.
. Most is legalább annyira izgulok, mint először. Amúgy a Peti nagymamás szülés volt, most pedig a párom rászánta magát (igaz némi rábeszéléssel), hogy bejöjjön
.
. Nevet találtatok már a fiúcskának?
. 2003.08.27 09:38
Igen találtunk már nevet: Kristóf Márk lesz a prünytike
2003.08.30 19:31
. Szept.8-án megyünk doki (UH), és remélem kiderül, hogy ki is a pocaklakó, nem 90, hanem 100%-osan.
.
, és ha a doki bácsi szerint nincs gond, akkor emiatt tényleg ne fájjon a fejed. 2003.08.30 22:35
2003.08.31 04:18
.
.
).
.
. 2003.08.31 16:13
. 2003.09.01 11:00
- csak azt nem tudom, hogy pl. pelenkát nekem kell-e vinni a bébinek, vagy azt adnak a benttartózkodás alatt stb.
Lehet, hogy tényleg találkozunk?
)
)2003.09.02 14:37

.
).
. Ami az etetést illeti, én úgy tapasztaltam, hogy csak végső esetben etetik meg a babákat. A szobában 3-an voltunk (+gyerekek), és csak nekem okozott nehézséget a szoptatás. Amikor nem tudtam a gyerkőcöt etetni, először teát hoztak neki (picit sárga volt, de nem kellett kékfényezni), de pótlást nem, mert ha megéhezik, akkor talán majd sikerül megszoptatni. Először nem sikerült, a cumisüvegből megitta a pótlást, és aludt tovább. Köv. nap az egyik csecsemős nővérke - akinek nagyon hálás vagyok - leült az ágy szélére, és megtanultunk bimbóvédővel szopizni, majd otthon a védő nélkül is
. Úgyhogy szerencsére nem olyan a hozzáállásuk, hogy ha sír egy baba, akkor rögtön megitatják/etetik, csak hogy csönd legyen, hanem tényleg! mindent megtettek, hogy a szopi sikeres legyen
, és pótláshoz csak végső esetben nyúltak. Ez természetesen a nappalokra vonatkozik, érdekes, hogy fogalmam sincs, hogy éjszakára kapott-e valamit. Eszembe sem jutott, hogy akkor megkérdezzem. Mondjuk este 11 óra után vitték el őket, és reggel 1/2 6 körül hozták ki a babákat. Ha van rá mód, én is pártolom az éjjeli szoptatást
. A nappali részt csak azért írtam, hogy ha így állnak a szopihoz, akkor van esélyünk az éjszakaira is
.
, nem fog idő előtt megszületni és be fog fordulni
.
. 2003.09.02 16:32
2003.09.03 06:42
De! szülőszobalátogatás van ez bizti. Tavaly januárban volt.
MÁr bánom. Zsirai volt benn (bocsi ha valakit érint a téma), de olyan mogorva volt, hogy csak na. Közölte velem, hogy ezek szülési fájások és mindjárt megszülök
Így is teszek, bár ezt a pihi dolgot már 21. hetesen elkezdtem. De megéri
Képzeljétek, hogy kaptam egy kismami nacit, amit a nyáron a hasam kinőtt

2003.09.03 06:45

A kis szemérmes
2003.09.03 19:16
)2003.09.03 19:40
. Csak tovább is ilyen ügyesen.
. A durva az, hogy a hasam még simán belefért, a többi már nem. A kantáros naci nagyon jó ötlet, télen is alá tudsz öltözni.
.
. A pocaklakó neme kiderült?
. 2003.09.07 08:55

NAgyon élveztem a vásárlást
2003.09.07 15:17
2003.09.10 06:54
, és az UH-n egyértelműen kiderült, hogy 18 hét találgatás után TUTI kislányunk lesz
.
. Úgyhogy nyugi.
. Én a Petinél a vége felé állandóan azt vártam, hogy mikor száll le a hasam, és mikor dagad be az orrom (állítólag ez is a szülés előtti állapotot jelzi), de egyik sem történt meg, még a szülés napján sem volt - szerintem - szemmel láthatóan lejjebb a hasam. Tegnap a "pótdokibácsi" megkérdezte, hogy első baba-e, mikor mondtam, hogy második, akkor azt mondta, hogy akkor lejjebb kéne lennie, de ne idegeskedjek, minden rendben van. Nem idegeskedem, csak már át/túl akarom élni az előttem álló 4 és fél hetet.
. A hordozó és a kocsi huzatát majd jövő héten kimosom. Mivel a Peti - ha épp nem köztünk - még kiságyban alszik, a barátnőmtől kölcsönkapott kiságyba tesszük az Esztert. Úgyhogy kiságyat is megspóroltuk, csak matracot kell venni
. Na meg egy cumisüveget biztos, ami biztos alapon. Csajos ruhákat pedig vettek a nagyik
. Tehát a 2. bébi tényleg - egyenlőre - filléres
. Egyébként szombaton - akkor töltöm a 36. hetet - összekészítem a saját csomagomat (sosem lehet tudni), és jövő héten lepasszolom az elsőszülöttem nagymamaboldogításra, és a gyerekszobát is kipofozzuk
. Már alig várom
.
. Remélem ti is rendben vagytok. Olyan izgalmas, amikor megtudod, hogy ki lakik a pociban
(kár, hogy ez nekem 18 héten keresztül "húzódott").
, én pedig kiváncsian várom a fejleményeket. Egy próbát talán megér
, ha másért nem, csak hogy tudd, hogy ez baromság-e v. sem.)
.
2003.09.10 11:55
Nagyon aranyos volt a dokim, megnyugtatott, hogy ez bizony természetes szülés lesz!
Mindenhol dudorodik, forgolódik, rugdos, mocorog, de sose tudom eltalálni, mikor mijét dugja ki. Ha finoman megbökdödöm, elhúzódik majd visszabök, de hogy mijével... (Nagyon aranyos magzatka egyébként
)
2003.09.10 19:22

Eddig toxemia nem volt.
MÁr csak kibírjuk nélküle
2003.09.11 15:16
. Egy hivatalos ügyet még el kellett intéznem, és át kellett mennem Kelenföldre (mi Újpesten lakunk). A metró ugye végállomásról indul, tehát volt hely, a Ferenciek terétől a végállomásig álltam a 7-esen. Visszafelé pedig a 7-esen ültem, a metrón pedig végig álltam. Ez nem is lenne gond, de elég rendesen elkezdtem görcsölni, azt hittem kiszakad a méhem
. De szerencsére csak a busz rázhatta össze a "dolgokat", mert otthon, miután nyugiba helyeztem magam, kb. 1 óra múlva elmúlt. Arra már készülgetek, hogy a 2. szülésnél a fájások - állítólag - erőteljesebbek, de az meglepiként ért, hogy a jósló fájások is keményebbek. Azért nagyon örülök, hogy ennyivel megúsztam
.
. Én sem tudtam/tudom, hogy éppen mivel bök a babóca, sőt én még a csuklást sem éreztem, sem anno a Petinél, sem pedig most Eszter babánál.
, ezen meg ne is stresszeld magad, mert állítólag az idegeskedés is szerepet játszhat a kialakulásában.
), de nekem inkább azzal van gond, hogy felvenni, lehajolni, bekötni... pocakkal nem egyszerű, úgyhogy, ha az idő engedi én a papucsot favorizálom mindenhova.
)2003.09.12 10:08
Elég hülyén venni ki magát
Nem tudom, hogy vagytok vele, de én imádok piacra járni (zöldésg)
2003.09.13 12:48
, de azóta tegnap is, úgyhogy hozzászokom lassan és ráfogom, hogy ezek a jóslók
.
.
.
, talán az öltözőben tedd fel a székre a lábad, hátha azon könnyebb.
.2003.09.13 13:40
2003.09.13 14:02
), máshová már nemigen enged el - azaz egyszerűen nem visz. Tkp igaza van, mert volt néhány kellemetlen kalandunk rossz utakon - kb 3 percenként keményedett a hasam a rázkódástól és alig vártam, hogy hazaérjünk
(A történethez hozzátartozik, hogy a 28. héten kinyílt meg megrövidült a méhszájam, - most 1100 - ezért a nagy kímélet - ami nekem csak kín élet - brrr...
)
Ja, a terhesnadrágok, amiket még tavasszal meg nyár elején vettem, már nem jönnek rám (nem feltétlenül a nagy hasam miatt
), két használható darabom egy lila halásznadrág, meg egy keresztbecsíkos melegítőalsó. Mindkettő igen csinos utcai viselet, úgyhogy én is drukkolok a jó időért, ha valahova kell menni