A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szöszi,
örülök, hogy minden rendben Alízzal. :D :D :D

A dokid mit mond a vesédre?

Nici,
Gratula a jó eredményhez!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Valakinek megvan az a link, ahol az UH kifejezések magyarázata van??? :shock: :shock: [/color]

Nah, már találtam is leírást .. :)

Kép
szösszenet

[quote="felsoa"]A írta:felsoa dokid mit mond a vesédre?

A dokimhoz a 32. héten megyek .. majd meglátjuk, mint mond ... egyelőre nem tud róla :?
Az UH-s hölgy szerint aggodalomra semmi ok .. feküdjek a bal oldalamon :lol: :lol: Kérdezte, hogyan vették 4D-n észre .. volt panaszom? Nem volt, csak Alízt próbáltuk keresni .. és a Genesises nő véletlen észrevette. Ha ő nem mondja, lehet nem is tudnék róla .. mert semmi jele ..

Kép
szösszenet

Szösszenet:

Rövidítések:

YS = szikhólyag
BPD = a koponya keresztirányú átmérője (a két halánték közötti távolság)
FRO/OFD = a koponya hosszanti átmérője (tarkó-homlok távolság)
HC = fejkörfogat
CRL = ülőmagasság (fejtető-far távolság)
THQ/TTD/TAD = mellkas átmérő
APAD = a has hosszanti irányú átmérője
APTD = a has kereszt irányú átmérője
AD = has átmérő
AC = haskörfogat
HU/HUM = felkarcsont hossza
RAD = alkarcsont hossza
Fl = combcsont hossza
TIB = sípcsont
FIB = szárkapocscsont

A leleten szereplő rövidítések:
LMP = utolsó menstruáció dátuma
EDD by LMP = szülés dátuma az utolsó menstruáció dátuma alapján
Average GA = magzat méretei alapján számított terhességi hét
GA by LMP = utolsó menstruáció dátuma alapján számított terhességi hét
EDD by Ultrasound = szülés dátuma az uh alapján
FW Handlock4 = becsült súly (a súlyt a gép 4 adatból becsüli: BPD, AC, HC, FL)

Latin kifejezések:
Gest(aciós) hét = terhességi hét
Placenta = méhlepényMéhlepény érettsége:
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Kép
blani28

Blani - Szuper :) köszi :)
Ugyan már megfejtettem azt a pár adatot, de ezt elmentem ... mert még fog kelleni ;)

Kép
szösszenet

Hello.

Tegnap óta fáj az alhasam-derekam, hiába magnézium, fekvés, vörösbor, nem múlt :( Úgyhogy voltam délután dokinál. Megvizsgált, Ő is nagyon kontraktívnak találta a méhemet, vagyis nagyon hamar görcsbe ugrik, ha nyomkodja a hasamat. Jóhír viszont, hogy a méhszáj teljesen zárt, így azt mondta egyelőre nem kell kórházba menni, szeretné ő is, ha el tudnánk kerülni. Kaptam viszont méhnyugtató gyógyszert, amit naponta 3-szor kell szednem, emellé 3*1 magnézium, és napi 1 magzatvédő. Plussz fekvés, pihenés minden mennyiségben. (Már amennyire megoldható egy 22 hónapos örökmozgó Dominó mellett.)

Ha nem rosszabbodik a helyzet, akkor 2 hét múlva kontroll, egyéb esetben nyilván előbb. Azt mondta, hogy a görcsök valószínűleg azért vannak, mert Batyuska is az átlagosnál valamivel nagyobb baba, és a növekedését a méhem csak eddig bírta szusszal (pont mint Domkával)... most már nem bírja az iramot, ezért vannak az összehúzódások. De a gyógyszer jóesetben segít orvosolni a problémát. Hát így vagyunk most.

Visszaolvasni esélytelen vagyok, de azért majd próbálkozom...

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

szösszenet, örülök hogy minden rendben volt UH-n! Nem baj az ha nem nagy Alíz, majd megnől kint. :wink:

A vesédet sajnálom, de szülés után biztosan visszaáll rendesbe
...

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Toncsi, nagyon ügyes vagy, szuperjó az a zsebes tartó! :) És a pocid is szép!

[quote="nici"]S írta:niciziasztok!

Megvolt a vércukor, és már az eredmény is megvan, és minden rendben :):):):) Tök jó!

Gratu :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="1bambi"]H írta:1bambielló,
Meg volt az UH. Még mindig tartja magát az "1 héttel nagyobb vagyok, mint a korom"-hoz. A súlya 1,4 kg, mindene oké, méretei is.
Sajnos az arcát nem láttuk, mert mindkét kezét ökölbe szorítva maga előtt tartotta...a 20. perc környékén meg már nagyon unt minket, mert felemelte a középső ujját és úgy is hagyta :lol: :lol: :lol: szóval elég rendesen kinyilvánította a véleményét, beintett, ahogy kell.
Kb. 35 perc küzdelem, has-lökdösés, süti evés után feladtuk, de jó volt látni :lol: :lol: :lol: Megnyugtató :lol: :lol: :lol:
Ja, és kértük, hogy ne mondják meg a nemét, de a lábaközét azért láttuk. Hát nem kellett sokáig mutatni, hogy felfedezzük, hogy mi leledzik ott. Szóval kisebbségbe kerülök a kis családunkba...(A doki nem erősített meg, mert tartotta magát a kérésünkhöz)
Üdv.:1Bambi

Gratula a kisfiúhoz :) :) Már majdnem másfél kiló, tökjó :)

Mi pénteken megyünk 4D-re, már nagyon kíváncsi vagyok mennyit nőtt a drágám. Bár ma azt mondta a doki, ahogy vizsglta a méhszájamat, hogy teljesen lent érzi a fejét, úgyhogy lehet hogy semmit nem fogunk látni. Mindegy, csak ne legyen gond! Azért nagyon beparáztam ettől a fájdogálástól :(

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csajok!

Köszi a tapéta dícséretet! :D :wink:

Bambi1!

Nem semmi a kép, ahogy kinyilvánítja a véleményét a babó! :lol:

Szöszi!

Örülök, hogy minden rendben Alízzal! :D

Kép
adri0422

[quote="lituka"]F írta:litukaigyeljetek Csajok!!!!
Lenne egy javaslatom...ha nem haragudnának meg a kismamik ..akkor elkérném a áprilisi és májusi babák tábliját..és csinálnák április elejére egy közöset...már csak ezért gondoltam mert hát..bele irnám mindig aki megszült mennyi grammal stb...
és lehet lesz olyan aki májusban szül és áprilisra van irva és lesz olyan aki áprilisban és májusra van irva...
szoval nem Csöppkéék munkáját szeretném elvenni de ugy szeretném látni egyben is a topicis kismamikat és oda töltögetni ki mikor mennyi grammal szülte a csöppjét :D szerintetek? ha hülye ötlet oltsatok csak le.. :D

Nekem mindegy, a töbvésg szavaz :) De a májusiak még azért messze vagyujk a szüléstől (remélem :? ), és ezt a táblát lehet majd folytatni ha megszületnek a babák. Ahogy Szösszenet mondja, ki lehet törölni pl a szülés várható idejét, meg a kórházat, stb, és oda lehet az adatokat, súly hosszt stb írni.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

1Bambi, Nici! Örülök, hogy jó lett az eredményetek! :)

Szösszenet! Örülök, hogy Alíz jól van. El is felejtettem, hogy 2d-s uh-ra mész, ezért vártam a képeket. Tudom, hogy ott sokminden nem látszik. Ne aggódj amiatt, hogy kicsit kisebb, egy kislánynál ez egyáltalán nem baj. :)
A vesédet sajnálom. De ilyen esetben biztos az is jó, ha nem romlik tovább a helyzet. :?
És végre a TAJ kártyád is megvan. :)

Csöppke! Sajnálom. :( Remélem a gyógyszer segíteni fog. Pihenj, amennyit csak tudsz.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Toncsi!

Nekem is tetszik amit varrtál, nagyon cuki! :D
A pocifotód is szuper! :wink:

Csöppke!

Biztos nem lesz semmi gond, nem Lehet! Pihenj, ne stresszelj, és minden ok lesz!
Sajnos mostanában nekem is többet keményedik a hasam, pedig már a Béres Magnézium és B6-ot szedem, amiben 250 mg Mg van, és napközben beveszek olyat amiben 48mg. Én a Gravidát már csak heti kétszer szedem.
De én csak két hét múlva megyek a dokihoz, feltéve, ha addig nem lesz gond!

Kép
adri0422

[quote="gabo001"]F írta:gabo001ürdetés: Mamacka írta, hogy az állványos fürdetőkád nem olyan stabil. Más is tapsztalt ilyent?? Mi a fürdőszobában úgy szeretnénk megoldani a fürcsit, hogy veszünk egy ilyen állványos kádat (állvány fém, és összecsukható), pelenkázni meg az asztalossal csináltatni fából egy "pelenkázó lapot", amit a fürdőkádra tennénk. (mosógép azért elég szük nekünk azon nem merem)

Nekünk állványos kádunk van, de nem sima, hanem ilyen pakolós. A mai napig használjuk, nagyon jó hogy az alsó polcain tudom tárolni a fürdős holmikat, játékokat :) Ez tök masszív. az egyetlen hibája, hogy a pelenkázófeltét elszakadt, és nem is tudjuk megragasztani/varrni, úgyhogy abból kell új. Dehát már majdnem 2 éve gyötörjük, úgyhogy egész jól bírta. Ilyen:

Kép

De sztem a sima állvány sem instabil, bár azzal nincs tapasztalatom.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke,
Vigyázz magadra. Próbálj sokat pihizni, már amennyire lehet. Van segítséged?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Kép
Kép

Íme a pocifotók, még meleg! :D 8kg+-nál járok/járunk!

Kép
adri0422

[quote="felsoa"]C írta:felsoasöppke,
Vigyázz magadra. Próbálj sokat pihizni, már amennyire lehet. Van segítséged?

Andi

A férjem délután 3kor ér haza, onnantól Ő lohol Dominó után. :) Délelőtt pedig anyukámhoz át tudunk menni, úgyhogy megoldjuk valahogy :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="adri0422"]
írta:
adri0422Íme a pocifotók, még meleg! :D 8kg+-nál járok/járunk!

Hú de szép pocid van! :) :) Tökjó a + 8 kiló is. Én már most + 7-nél járok :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Na, mentem, sok volt belőlem. :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

A férjem délután 3kor ér haza, onnantól Ő lohol Dominó után. :) Délelőtt pedig anyukámhoz át tudunk menni, úgyhogy megoldjuk valahogy :)[/quote]

Örülök, hogy meg tudjátok oldani! :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Nah, én is visszaolvastam :)
De mire reagálok, tuti jön már 30 bejegyzés :D

Gumimaci
- Azért örülök, hogy sikerült venni ezt-azt :D Mégsem volt felesleges nekivágni!

Mary
- Neked is tej+zsemle páros lesz? Akkor te is mázlista vagy! Nem szadiznak meg .. mint minket :D

Bambi
- Mókás lehetett nálatok is az UH :lol: :lol: Gratulálok a jó eredményekhez :)
És hogy kiszúrtátok a fütyköst .. ez haláli :lol: :lol:
Mondjuk ki tudja, mit láttatok .. ;)
A középső ujjas fotó nagyon komoly :D A gyerkőcnek is van humorérzéke :lol: :lol:

Adri
- Akkor hamarosan szépítgetitek a gyerekszobát :) OLyan izgi .. mi egész jól állunk vele .. csak karnis nincs még mindig (mondjuk az az egész lakásban hiánycikk :? :? valahogy arra sosem jut már pénz :( ) Cuki a tapéta :D

Toncsi - Nagyon csini a pocid, és szépet varrtál .. ha én ilyet tudnék .. szóval ne szerénykedj :) Nagyon édes lett!!!

Nici - Örülök, hogy minden rendben a vércukorral ;)

Kép
szösszenet

Csöppke - Pihenj sokat!!! Az én kislányom feje is nagyon lent van .. de a Genesisben megküzdöttek vele, és tudtak a pofijáról fotót csinálni :) Biztos ti is sikerrel jártok!!!

Adri
- Nagyon komolyan növekedésnek indult a te pocid is :D CSak behoztál minket :D de csúcs vékony vagy, nagyon csini ;)

Kép
szösszenet

Nicci,
Neked hogy van a veséd?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Jah, Adri, és pont egy ütemben hízunk .. én most tartok 9-10kg-nál :lol: :lol: Kíváncsi vagyok, hol kötünk ki :lol:

Kép
szösszenet

Adri! Szép nagy pocid van! :) A + kilók nem is látszanak, csak a pocid nőtt.

Csöppke, dehogy volt sok belőled! Miket beszélsz?

Most fogott hozzá a párom összerakni a kiságyat. Ja... aki venni akar a Corából kiságyat:

rosszul hírdették meg. Nem 70x120-as, hanem 60x120-as. Ezért volt pont jó bele a 60x120-as matrac. :D

De nem baj, nekünk ez tulajdonképpen mindegy.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Hát csajok, én már 14nél tartok! :( :(

Ügyesek vagytok!

Adri,
nagyon megugrott a pocid. :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Na megjöttünk mi is...képeket most nem tudok feltenni mert ne mtudom jol lefényképezni és nekünk csak a video van a dvd-n

Máté a UH szerint 25. hét és 4 napos..
829 gramm
bpd pedig 6.38 cm
a többi adat nem olyan lényeges (persze nekem igen)
és nem volt hajlando megmutatni magát..picit az arcát aztán befordult és kész..gyönyürű a kis háta meg a kezei a talpa..de a pofját nem igazán mutatta meg...
kiderült h azért nem érzem ugy a mozgássát mint ti mert mellső falon tapad a lepény..magyarul a hasam elött van...és megfogja a rugásokat..
plusz mint eddig mindig keresztben fekszik...és általában mint minden uhnál befelé van fordulva vagyis befelé rugdos aranyom..és nem is keveset..izgága ő csak nem érzem...:D

rakok fel egy képet: Uh elött mielött indultunk készitette apa.. Kép

Ollem: sztem felfázás lehet..de menj vele dokihoz mindenképp

Felsoa: értem..énis kiváncsi vagyok,remélem nem mond semmi rosszat a dokid..nekem 3.9 lett és 3.0 szoval nem tom…

Pumpi: nem hát..:D de ne akarj márciusban szülni :D én csak arra gondoltam ez jo dolog..persze március végétől élne csak az én féle tábli..az olyan szülési adatok tábli lenne :D szoval tényleg csakha gondoljátok..szivesen megcsinálnám.
Ugyh majd ha az illetékesek beleegyeznek várom Csöppkétől és a április babák tábliját priviben..

Bambi : akkor ugy jártál mint mi :D

Toncsi: szép poci

Nici: gratula..

Szössz: én pontosan igy gondoltam a táblát…tényleg csak március végén csinálnám meg h irhassan bele ha áprilisban elkezdenek potyogni a babák..
Grat az UHhoz..örülök h minden rendben..

Csöppke: jobbulást..
Igen énis ugy gondoltam ha kezdünk szülni csak akkor de sztem meg igenis jo lenne onnantol egy közös tábli de mondom ahogy gondoljátok..

Adri: szép oriás pocak
Vendég

Lituka - Nagyon csinos kismama vagy :D :D Kész vagyok ettől a barna felsődtől .. kérlek áruld el, honnan van .. végem van tőle, annyira jól néz ki!!!!!!

Az UH-hoz gratulálok :D
Úgy látszik ma senkinek nem volt vmi maga-mutogató a babája :D Senki nem mutatta az arcát :D

Kép
szösszenet

Jah, és szüléstől szerintem is jó a közös tábla .. egy teljesen új!!! :wink: :D

Kép
szösszenet

Lituka,
Nagyon csini kismami vagy! :D

Gratula a jó UH eredményhez! Te mikor mész dokihoz?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Közületek szül még valaki a János kórházban Kaszás doktornál?
emma2008

Bambii, kééééész vagyok a bemutatós képtől :lol: :lol: Nagyon komoly a kissrác!

Gumimaci, akkor azt mondod jó a 70x120-as kiságy a 60x120-as matraccal? Ha sikerül összerakni teszel fel képet is? Nagyon érdkeel mert akkor mi is megvennénk!

Kép Kép
szõlõ

Bambi,
gratula a kissráchoz. Látom, már most kifejezi a véleményét. :)

Adri,
a te Lilid szobája is nagyon szép lesz. Tök jó ez a két tapéta.
Ja, és szép a pocakod!

Toncsi,
Mi a baj ezzel a zsebes tárolóval?

Szöszke,
gratula az UH-hoz.
Ugyanakkora a babánk :) Én nem bánom, hogy kicsit kisebb mint a kora.
Remélem, hogy a veseproblémád nem komoly.

Csöppke,
sajnálom. Én is csak annyit tudok javasolni mint a többiek. Pihi, pihi, pihi...

Nici,
vércukor eredményhez gratula

Lituka,
nagyon csini kismami vagy. Gratula az UH-hoz.

Bevallom én is olvastam valamelyik kismama újságban, hogy inkább a bal oldalunkon kell aludni, de arra már nem emlékszem, hogy miért. Ettől függetlenül én mindig vagy a jobb oldalamon, vagy háton fekve ébredek...

Bocs, ha valamire nem reagáltam. 4 oldalt kellett visszaolvasnom...

Kép
emi29

SZössz, örülök hogy jól van Alíz!! :D REmélem azért a veséddel ez nem komoly! :o Csak ennyit mondott, hogy feküdj sokat a bal oldalon?

Kép Kép
szõlõ

Lituka!

Nagyon csinos és szép kismama vagy! Gratula! És tényleg klassz a felsőd! :wink: :D

Köszi, a poci dícséreteket!
Egyébként tényleg az utóbbi 2 hétben nagyon megugrott a pocim, apuci is megjegyezte, hogy mennyit nőtt. De hála csak a pocim nőtt, mert nekem a lábam már ezt a + 8kg-t is megérzi ha állnom kell. :cry:
Anyukámmal karácsony óta nem találkoztunk, mert 180km-re lakik tőlünk, így neki is átszoktam küldeni a pocifotókat. A mait is átküldtem, és ő is megjegyezte, hogy milyen nagyot nőtt a hasam.

Kép
adri0422

Szössz : köszi :D én me érzem magam annak..füleg azután a kismama után akit ma láttam..volt vagy 45 kg..csinos vékony miniszoknyás...áhh kész volt..annyi h ott volt a nagy pocija..ugy irigyeltem..olyan volt mint egy topmodell :D

Felsoa: neked is köszi..hétfőn megyek a dokihoz ha addig meggyogyul..

jajjj és Szösszz...ez egy kötött mellény és a philip russelben vettem téli leárazáson és 8000 helyett 1500 ft volt..és nagyon szeretem énis..:D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:10-kor.
Vendég

Adri, Lituka, nagyon szépek a pocakok!!!!! :D

Gumimaci, köszi az infót a kiságyról, közebn láttam, csak folyamatosan olvastam azért kérdeztem az előbb. Szóval akkor tuti mi is ezt vesszük, dejó! :D

Kép Kép
szõlõ

Szöszi!

Remélem a veséddel nem lesz gond! :wink:
Ha Alíz 29+2 napos, akkor kb Lili is ekkora lehet, mert Ő mindig a korának megfelelő méretű, vagyis ma 28+6 napos.
Hogy a mi kiloink hol állnak meg.....???? Nem tudom, de nagyon sokat már nem szeretnék hízni, mert ezt a +8-at is érzem a nehézkesebb mozgásomon. :roll: :shock:

Kép
adri0422

Nono, örülök hogy a dokid megnyugtatott. Antibiotikumot sajna nekem is kellett szednem a 18-20. hét körül mert összeszedtem valami torokbacit, de azt mondták a Maripen egyáltalán nem árt a babának (én ezt szedtem). Te mit kaptál?

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]C írta:szőlősak ennyit mondott, hogy feküdj sokat a bal oldalon?

Igen .. mivel semmi tünete nincs, nem fáj a vesém, nem szúr az oldalam .. stb, ezért ha a Genesises UH-n nem futunk bele, lehet végigcsinálom így a terhességet .. és észre sem vesszük.
Utána, ha elmúlik a rá nehezedő nyomás, úgyis visszaáll a rendes működése.
Azért örülök, hogy megnézték .. most már tudom, hogy 1,5 cm .. tehát legközelebb megint meg tudom nézetni, és figyelni, hogy nem nőtt-e nagyot ..

Lituka - Szerintem egy kismamának nem kell 45kg-nak lennie :D
Én nem foglalkozom ezzel a kérdéssel :)
Nekem az a lényeg, hogy a kismami csinos és nőies legyen .. azt megnézem, és megmosolygom, hogy milyen szép .. akármekkora is legyen :)

Kép
szösszenet

Nono - Jó, hogy megnyugodtál :) Nem tragikusak ezek a dolgok :)
Az influenzádnak jobbulást! Remélem hamar kimászol belőle - pihenj :)
Én ma paráztam be, amikor ültünk az OEP-nél .. ezer ember, tömeg .. és annak a fele köhögött .. ha ott nem szedtem össze vmit, akkor boldog leszek .. :? :? Száj elé helyezendő maszkkal kellene közlekednünk kismamiknak ..

Kép
szösszenet

Adri - Én is érzem már .. főleg a derekam .. de szerintem 15kg alatt semmiképp nem állok meg .. :roll: :shock: :shock: Most is eszem .. egész nap :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Szössz én a BKV-n jövök erre rá. És tudod mi döbbent le minden nap? Hogy a NŐK talán trehányabbak ilyen szempontból. Olyan vígan köhög bele a nagyvilágba 10-ből 9 hogy öröm nézni..... :?

Én is +8-nál járok de baromi jó lenne 70 alatt megállni......... (most vagyok 64 kg)

Kép Kép
szõlõ

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetIgen .. mivel semmi tünete nincs, nem fáj a vesém, nem szúr az oldalam .. stb, ezért ha a Genesises UH-n nem futunk bele, lehet végigcsinálom így a terhességet .. és észre sem vesszük.
Utána, ha elmúlik a rá nehezedő nyomás, úgyis visszaáll a rendes működése.

Értem. :) Akkor jól van, ezek szerint ez nem nagy dolog, de legalább tudod! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő - A bkv az a másik fele .. gusztustalan .. :(
Jah, és mondanom sem kell .. 1 embernek jutott eszébe felajánlani a helyét a az OEP-ben .. egy fiatal lánynak - nagyon jól esett ...
Mondjuk álltam ott vagy 5 perce már .. ő olvasott, és amint felnézett, és észrevette .. szólt .. pedig nem is ült közel ..
Akik mellett álltunk Szabival, ő a kabátokkal, én a pocakkal, azoknak eszükbe sem jutott .. szánalmas ...

Én most vagyok 64kg .. sosem voltam ennyi .. :oops: :oops:
De szerintem nem úszom meg 70kg alatt :( :(

Kép
szösszenet

Nono,
örülök, hogy nincs nagy baj! Pihizz sokat, hogy hamar meggyógyulj!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Nono: remélem minél elöbb rendbejössz..
ja és ne gondold h mindig igy öltözök..nálam is tréningruci van..csak ha dokihoz megyek vagyok csini..amugy énis sportoskodom..
a szoknya ilyenkormeg azért jó mert nagyon kényelmes..azt kibirom benne azt a 2 3 orát..meg jo néha igy nézni a tükörbe :D
de a rozsaszin tréning az abszolut favoritom :D

na én asszem mára bedugulok..megyek odabujni apához..és alszunk egy jót..

mindenkinek szép estét lányok és piciny pindur pandúrjaik :D
Vendég

ja és csajk még vmi?
az tényleg nem gond ha a lepényem a hasfalamnál van? magyarul elöl? vagy az a jó?
Vendég

Szőlő és Szöszi!

Én is 64 kg vagyok!!!! :D :D :D :D :D :D
És sosem voltam ennyi!!!!! :( :( :( :( A legtöbb az 56 volt, amiről indultam.

Kép
adri0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: