A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mezsó, köszi a szakavatott választ :) Ezért is jó hgoy van egy hozzáértő köztünk, talán így mindenki megnyugszik. :wink:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő: én pl junius 29én jöttem haza kinntről..és julius 7.én volt az esküvőm..én intéztem mindent és 1 hét alatt rendezkedtem..(merthát nálunk senki nem segitett semmiben) ruhát mindent...igaz az esküvő napjára annyira kimerült lettem h hajnali 2kor haza kelett menni aludni és olyan sirógörcsöm lett reggelig h csuhaj...annyira sok volt az a hét h igy jött ki rajtam..persze életem legboldogabb napja volt még igy is :D
ja és mindez megint csak anyosomnak volt köszönhető...mert ugyan egy ftot nem adott de elvárta h minimum 25en legyünk meg ez legyen az legyen..pedig mi csak mi plusz 2 tanus esküvőt akartunk...

na de tul vagyunk mindenen mi is több mint féléve vagyunk házasok mint ollemék..és boldogok..
ma átvoltam anyoséknál és a párom mamája beszolt h ő azért marha kiváncsi lesz milyen anya leszek...olyan rosszul esett...merth nekem még nagyon gyerek sem volt a kezemben..anyosom meg bölcsödében dolgozik igy nagy a szája.. :twisted:
Vendég

[quote="gumimaci_1"]
írta:
gumimaci_1Akik már vettetek ágyneműt: :?: a fejvédő párna 1 db, ami két helyen megtörik?

Igen, az a fejvédő, ami 2 helyen megtörik, és a rácsra kell kötni a fej résznél ..
Én is keresek sima egyszínű rácsvédőt majd .. de az az elején nem fontos, mert nem megy arrébb a pici :) Nem tud még megfordulni .. stb... szóval azonnal nem lényeges az egész ágyat körbebélelni (szeintem).

Kép
szösszenet

Gumimaci: az ágynemük nem akciósak...azok mindig ennyibe kerülnek..azokhoz annyi akció van ha 6 részest rendelsz kapsz mellé egy pothuzatot a párna mellé..és az mindig igy van.. a szopispárnák vannak jan 31ig akcioban...
Vendég

Lituka - Jah, hogy a szopipárnáról volt szó .. azt hittem ágyneműről :)
Én Elefániban vettem 5ezerért :D
Én megmondom milyen anya leszel: csodás .. :) úgyhogy mindenki fogja be :) Aki itt netezik, informálódik, így ilyen lelkesen készül az nem lehet rossz anya!!! :) Peregjenek le ezek a kétélű megjegyzések ;)

Szőlő - Bizony izgága csaj .. és ha marad ez a vérmérséklet idekint is, akkor nem lesz egyszerű dolgunk vele :D
De mi úgy imádjuk, hogy ilyen!!!!

A tartalék-kérdés .. sajnálatos, de most nekünk sincs :(
Ez az autó-kérdés jól helyretett minket :(
Talán nyáron össze tudjuk szedni magunkat, és őszre normalizálódik az anyagi helyzetünk :(

Erről jut eszembe - Mamacka, mizújs férjeddel és a munkával? Kezdenek megoldódnia dolgaitok?

Mezsó
- Köszi a szuper, lényegretörő leírást :) Megnyugtató!!!

Jajj .. készülődnöm kell, mindjárt itt a tanítvány, én meg szénaboglya fejjel itt netezek - ejnye!!! :evil:

Kép
szösszenet

szőlő: nincs mit! :wink: nem szeretek nagyon véleményt nyílvánítani dolgokról,mert nem azért vagyok itt veletek a topikban,hogy okosítsak mindenkit,csak akkor szokásom megszólalni amikor már nagyon muszáj...mint most...valaki feldobta a témát az alvásról,sorban ijedeztetek megfele,holott nem is igazán úgy van ahogy mondtátok...nah...mindegy,remélem helyre raktam a gondolataitokat!!! :)

lituka: fúúú anyós... :evil: :evil: ahogy olvaslak te is meg vagy vele álldva!! :x Nekünk most volt decemberben az esküvőnk,de amit az én anyósom művelt az esküvő körül az sem volt semmi... :x mi sem akartunk nagy felhajtást,mi is jobban hajlottunk párommal a 2tanus esküvőre,meg plussz a szülők és slussz...erre anyós kierőszakolta hogy legyen ebéd,meg körbehívott egy csomó mindenkit,és a sztori vége az lett,hogy az én családomból senki...SENKI nem jött el az "ünnepi" ebédre,viszont a szomszédtól kezdve mindenki ott volt az ebéden.Mindenki mindenkivel beszélgetett,csak velünk(párommal és velem)ugyebár az ünnepeltekkel nem beszélt senki.Szóval jól elintézte anyós a napunkat.Mindegy,mi annak örültünk férjemmel,hogy végre férj és feleség lettünk és a pociban lévő babával együtt 1 családdá váltunk. :wink: Többire meg magasról tettünk...

Kép

Kép
mezsó

Szösszenet! Köszönöm. Már csak az a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a fejvédő beteríti-e a kiságy felét. Mert arra is gondoltam, hogy 2 db. fejvédőt veszek és akkor rendben van. Tudom, hogy ez ráérne, de az ágyat szeretném elrendezni, hogy egyformák legyenek körbe a párnák. Ki tudja, kapok-e később ugyanolyan huzatot.

Mezsó! Köszi a választ alvás ügyben. A jobb oldali fekvést akkor mondta a dokim, hogy nem nagyon javasolják, mikor valamikor decemberben említettem neki, hogy a jobb lábam zsibbadni szokott, ha jobb oldalon fekszem. Sokat nem törődtem vele, aludtam azért jobb oldalon is, csak mostmár a picurom nem engedi. Szóval, én egyáltalán nem akartam riogatni senkit sem ezzel kapcsolatban. Próbálok megoldást keresni, mert még majdnam 3 hónap van hátra a szülésig.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

"szénaboglya fejjel netezek"... :lol: :lol: :lol: ez nekem is ismerős... :lol: :lol: valahogy a terhesség alatt én is eléggé eltunyultam,és hajlamos vagyok szénaboglya fejjel én is elég sokáig délelőttönként itt ülni a gép előtt és inkább netezni mint bármi mást csinálni... :oops: :lol:

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Nem tudtam a héten írni. :(
És nem is nagyon tudtam visszaolvasni, így csak átfutottam gyorsban az oldlakat.

Tali:
Vhol lemaradtam, mert olvastam, h vki már szervezi. Ami szerencse a szerencsétlenségben, mert párom családja újfenn bekavart az életünkbe, és pont akkor szombatra találták ki a nagy családi banzájt. Lánykéréssel egybekötött névnap/szülinap. Így sajnos nagyon úgy tünik, h nem fogok tudni menni, hacsak nem történik vmi csoda, és lemondják. :D

A képeket megnézegettem, nagyon helyesek a pociaitok. Majd én is rakok már fel képet.

Nálam minden ok, és remélem Maszattal is. Ma megyünk mi is ultrahangra.
Már nagyon várom.
Látom, mai napra páran már írtátok, h TI is mentek. :D :D

Röviden ennyi, este megpróbálok még felnézni, bár emberem féltékeny lett Rátok, így elég nehéz lesz :lol: :lol: .

Brigi

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

gumimaci: akkor viszont tessék teljesen megfogalmazni a dolgokat,mert az más egészen,ha a jobb lábad zsibbad...így jobban érthető a doki javaslata is.Csak nem mindenkinek zsibbad a jobb lába,és így szerintem ezért nem értették a többiek sem amit írtál. :) /vagy írtad ezt a jobb láb zsibbadás ügyet csak nekem kerülte el a figyelmem? :oops: /Na lényeg hogy így akkor neked indokod van rá miért ne aludj a jobb oldaladon. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Lituka! Látod, erre nem is figyeltem. Akkor az ágyneműt nem sűrgős megrendelni még ma. Csak a szopis párnát.

Az anyóssal pedig ne törődj! Azért van két füled, hogy egyiken be, a másikon ki menjenek az ilyen infók. :D Persze, tudom, hogy nem könnyű, de ez a legjobb amit tehetsz.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mezsó! Már régebben írtam, ma nem, hogy zsibbad a lábam. A doki pedig nem kötötte egészen ehhez, hogy ne aludjak jobb oldalon. Szóval én csak azt írtam, amit az orvos mondott, hogy nem nagyon ajánlják a kismamáknak, hogy jobb oldalon aludjanak, az oxigén ellátás miatt. Nem tiltotta, csak azt mondta, nem nagyon ajánlják. És mondom, azóta is aludtam azért jobb oldalon, és ha elzsibbadt, akkor megfordultam. De mostmár nincs ideje elzsibbadni, mert a baba megrugdos még előtte. :D
Ennél teljesebben nem tudom, hogy fogalmazhatnák?! :roll:

Brigi! Tőled is várjuk a beszámolót és a képeket uh után. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Litkua,
anyósod egy "tüneményes" nőszemély lehet.... Nekem se volt még baba sem a kezemben soha, mert a környezetemben senkinek nincs gyereke. És? Tőlem Anyu szokta kérdezni hogy na és milyen anya leszel? :lol: Mire mindig azt mondom hogy hogyhogy milyen? Hát tökéletes, mint amilyen amúgyis vagyok :lol: :lol: :lol: (Persze ez csak vicc, tudja ő is)

Mezsó,
Őszintén szólva engem ezek a riogatások azért nem annyira érdekelnek, mert érzem mikor mi rossz. Nekem is van olyan hogy háton fekve egyáltalán nem jó, van hogy oldalt nem, van hogy sehogysem. Még a kajákkal vagyok ugyanígy, mikor megtudtam hogy babát várok azonnal elolvastam mit lehet enni és mit nem, aztán úgy gondoltam hogy ha betartanék mindent akkor kéne egy biokert, úgyhogy maradtam a védőnő tanácsánál: mindent lehet, mértékkel. Szerintem babavárás alatt, persze amíg nincs az embernek problémája, addig ez az egyik legjobb tanács.

Gumimaci,
"Azért van két füled, hogy egyiken be, a másikon ki menjenek az ilyen infók." hehe ez nagyon jó :lol: És milyen igaz :roll:

Nahát, micsoda UH-nap van ma! :D Nagyon várom én is a beszámolót Szössz, Lituka, Kiscica! :wink:

Kép Kép
szõlõ

[quote="gumimaci_1"]S írta:gumimaci_1zösszenet! Köszönöm. Már csak az a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a fejvédő beteríti-e a kiságy felét. Mert arra is gondoltam, hogy 2 db. fejvédőt veszek és akkor rendben van.

Amit én vettem, az igen .. de PONT ...
Szóval én valószínű ugyanebből fogok rendelni csak fejvédőt ;)
De láttam már olyat is, hogy nem .. kiságy és rácsvédő mérettől függ. Ahol veszed majd, ott méricskélj.

Kép
szösszenet

Hú Csajok!

Most látom, hogy a szopipárna akció csak holnapig tart :shock: ! Akkor gyorsan lépnem kell nekem is! De lenne egy kérdésem:

TI MELYIK PÁRNÁT RENDELITEK/RENDELTÉTEK MEG? Fogalmam sincs róla, hogy milyen töltetűt kellene és hogy elég-e a standard vagy a prémium szükséges :roll: ? Szerintetek?

Bocsi, lehet hogy már volt szó róla, de nem tudok visszaolvasni, mert a munkahelyemen vagyok és épp most elég nagy a hajtás :evil:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke, nekem kis hungarocell-szerű golyók vannak benne, a méretét nem tudom. (Én nem onnan vettem.)

Kép Kép
szõlõ

Évi!

Zsuzsa (Kerekes 97) ajánlotta ezt az oldalt. Én is kérdeztem tőle, melyiket ajánlja. Szerinte elég a standard méret és a mikrogyöngyös a jó. Neki az van évek óta. Engem meggyőzött. Ha ma a boltokban nem kapok hasonlóan jó ajánlatot, akkor ma én is innen fogok rendelni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Megvolt a vérvétel. Végülis nem volt olyan vészes az a lötty, túlcukrozott limonádénak tűnt. Bár utána borzasztóan éhes voltam, éhesebb, mint előtte. égülis nem volt egyórás vérvétel (szerencsére), haza is jöhettem, csak két óra múlva ott kellett lenni. Aztán itthon kissé rosszul lettem, úgyhogy ittam egy kis zöld teát üresen, ami segített (talán vérnyomásgond volt). Egyébként nekem nagyon ellentmondó kritériumokat adtak erre a vérvételre: a nőgyógyász azt mondta, ha nagyon nem bírom, nyugodtan igyak még utána egy kis vizet, csak ne egyek, ez ugye logikus). A laborban kifejezetten megtiltották, hogy a lötyi után igyak, vagy akárcsak pisiljek is - két órás vizelet is kellett nekik. Most ezek után mit gondoljak? Nekem szükségem volt arra a kis koffeinre a vérnyomásom (vagy az éhgyomor?) miatt. Hogy ezek után milyen eredmény lesz? Elvileg holnapra megvan.

Fekvésről: nekem annyit mondott a doki, hogy ajánlatosabb bal ldalon feküdni, de úgyis érezni fogom, hogyan jobb. Én általában bal oldalon alszom, mert úgy kényelmesebb, hanyatt fekve nem szoktam. Természetesen sokszor máshogyan ébredek, de nem érzek semmi különöset.
Vendég

Ja... és nekem ez a huzat nagyon megtetszett. :D

Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Én az Elefániban vettem, 153*34-es a mérete, és gyöngyökkel van töltve. Levehető, mosható huzata van.
És két oldala különböző színű (egyik bézs, másik havány rózsaszín-fehér csíkos)
5000 volt.

Kép
szösszenet

Virág! Jó, hogy te is túl vagy a lötyin. :) Nekem a doki semmilyen tanácsot nem adott erre vonatkozóan, a laborban viszont azt mondták, hogy a 2 óra alatt annyi vizet ihatok, amennyit csak akarok. Persze enni nem lehetett.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Virág - Szuper, hogy túl vagy rajta!
Én anno azt az utasítást kaptam, hogy se evés, se ivás .. be is tartottam. 2 órát csak citromot nyalogattam..
De ha szarul lettem volna, tuti én sme tartom be .. csak nem kell elájulnia a kismamának egy vizsgálat miatt :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Ez a szopis párna most 3500 Ft. És a külső, ill. a belső huzata is levehető, mosható. És azt írják, hogy a gyöngyös változatnál jól megtömik, amiből ki lehet venni gyöngyöket és később, mikor kevésnek tűnik (úgy fél év múlva), akkor lehet pótolni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci én is kivettem az enyémből mert az is túl volt töltve, meg kaptam is még hozzá plusz töltetet, de hogy az egész kanapé apró golyócskákban úszott, az is biztos. :lol: (Pedig zacsiba szórtam) Hogy majd amikor vissza kell tölteni hogy oldom meg egyelőre rejtély számomra.... :roll:

Kép Kép
szõlõ

gumimaci: aranyos huzatot néztél ki! :wink:

virág: örülök hogy sikerrel túl vagy a cukros löttyön!!Jól tetted hogy ittál egy kis zöld teát...én sem hiszem hogy a vizsgálat miatt rosszul kellene lennie egy kismamának. :roll: Majd ha megvan az eredmény akkor írj feltétlen! :)

Tisztára bezsongtam ettől a szopipárna.hu oldaltól amit itt többen is nézegettek.Jól olvasom,hogy ma van az uccsó lehetőség ha akciósan szeretnék venni szopipárnát??És ha rendelnék az mennyi idő alatt jön ki?Aki rendelt mikor érkezett meg?Mert az a baj,párom csak 8-a körül kap fizut...és annyira de annyira rendelnék én is,mert még nincsen szoptatós párnánk... :cry:

Kép

Kép
mezsó

Szőlő! :lol: :lol: :lol:

Na én is hajlamos vagyok az ilyesmit szétszórni. Majd meglátjuk.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mezsó! Igen, csak jan. 31.-ig tart ez az akció. Én is azért akarom ma elrendezni. Ez alapján kiszámolhatod, mikor érkezik meg:

1.) amennyiben az átutalást választja (a párna árát, és a feladás díját kell utalnia a számlánkra, pl.: egy standard párna, plusz a feladás díja 3990+830=4820 Ft):
a postai feladás díja ebben az esetben 830 forint. A számlaszámunkat e-mailben, vagy telefonon közöljük. Amint a számlán megjelenik az összeg, 1-3 napon belül postára adjuk a párnát, és 1-2 nap, amíg megérkezik Önhöz (tehát a teljes átfutási idő kb. 2-5 nap).

2.) amennyiben a postai utánvétet választja (a párna árát, és a feladás díját a csomag átvételekor kell fizetnie a csomagszállító postásnak, pl.: egy standard párna, plusz a feladás díja 3990+1490=5480 Ft):
az utánvétes feladás díja ebben az esetben 1490 forint (10.000 forint feletti érték esetén 1690 forint). Megrendelés után 1-3 napon belül postára adjuk a párnát, és 1-2 nap, amíg megérkezik Önhöz (tehát a teljes átfutási idő kb. 2-5 nap).

3.) amennyiben a készpénzt választja:
megrendelés után telefonon értesítjük a párna elkészültéről, így 1-5 napon belül személyesen átvehető Budapesten, a XVII. kerületben.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="gumimaci_1"]S írta:gumimaci_1zőlő! :lol: :lol: :lol:

Na én is hajlamos vagyok az ilyesmit szétszórni. Majd meglátjuk.

:lol: :lol: Az a baj vele hogy tudod ez ilyen hungarocell szerű anyag és fel van töltődve és ragad mindenhez. Fontolgattam hogy gumikesztyűben kéne csinálni, na majd a visszatöltést :lol:

De amúgy nagyon jó én tévézéshez szeretem nagyon, meg délutáni szunyához.

Kép Kép
szõlõ

Virág, örülök hogy túl vagy a lötyin. Eredmény mikor lesz?

Kép Kép
szõlõ

Mezsó! Abban, amit most bemásoltam, nem az akciós árak szerepelnek.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci én nem tudok ebben segiteni én majd ágyneművel együtt rendelem meg..

Szössz: de igen ágyneműrül volt szo :D a csajok meg párnát akarnak és van most holnapig akcióban..nekem az ágynemű kell az meg igysem drága és az nincs is akcióban szoval ráérek megrendelni..

S:O:S sgiteneke kéne nekem. megvan a cukorterhelés eredménye...
a szérum glucose 3.90 és 3.80tol jo szoval azis elég alacsonyka
a 120-as vércukor pedig 3.00 mmol/L és 3.80 tol jo...
szoval nekem nem h magas de alacsony...
akkor nincs semmi teendő??
megnyugodtam h nem magas..de kicsit zavar h alacsonyka..:D
Vendég

Lituka, én csak a fölső határokat tudom, éhgyomri 5,5-5,8 között (laborfüggő), terheléses 7,8. Nem tudom, mi van, ha alacsonyabb. Talán nem olyan baj, mintha magas lenne. Cukorbeteg biztosan nem vagy.
Vendég

Lituka! Az én 120-as eredményem is alacsonyabb lett. Én is csodálkoztam, de azt mondták ( a doki is), hogy az jó, egyáltalán nem baj. Én már nem emlékszem a konkrét értékeimre és azt sem tudom, hogy van-e alsó határ?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

igen már énis utána jártam... és nem vagyok cukorbeteg.. sem más bajom nincs..és még a vasam is nagyon franko..25 hetes vagyok és nem kell vasat szednem még..hálelujja :D
Vendég

Sziasztok!

Kerekes! Jó, hogy megnyugtattál Graco-ügyben, mert mi is azt akarjuk megvenni! Én úgy bele szerettem! És a mózes szerintem sem kell olyan sokáig, addig a pár hónapig meg pont az a lényege, hogy körülfogja a babát! (mint az anyaméh)

Lituka! Majd írd meg a vércuki eredményt! Holnap én is megyek... :roll: Drukk az uh.-hoz!! Nálunk sincs nagy választék sajna bababoltban. Így sokszor marad a Brendon...

Fürdetés: Mamacka írta, hogy az állványos fürdetőkád nem olyan stabil. Más is tapsztalt ilyent?? Mi a fürdőszobában úgy szeretnénk megoldani a fürcsit, hogy veszünk egy ilyen állványos kádat (állvány fém, és összecsukható), pelenkázni meg az asztalossal csináltatni fából egy "pelenkázó lapot", amit a fürdőkádra tennénk. (mosógép azért elég szük nekünk azon nem merem)

Én is mind a két oldalon alszom! Sőt elég gyakran forgolódom, egy oldalon kikészülnék!! Háton már nekem sem kényelmes.

Kép
gabo001

Lituka! Grat. a jó eredményekhez! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lituka! Most olvasom! Tök jó a cukrod! Inkább alacsonyabb legyen, de az nem olyan vész, hiszen szuperul bontja a szervezeted a cukrot!! Gratula!

Kép
gabo001

Megjött a férjecském. Megyünk bababoltokat járni. :D Remélem nem kell üres kézzel hazajönnünk.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

lituka: alacsony cukorszinttel is kell foglalkozni...hmmm...van itt a topikban valaki,már sajnos nem tudom ki,aki szintén írta hogy az ő cukra bizony a kelleténél alacsonyabb...és szigorú diétára nincs ugyan fogva,de figyelnie kell rá,hogy szinten legyen a cukra.Alacsony cukor szint mellett fejfájás,szédülés,hányinger jelentkezhet...én ezeket a tüneteket ahhoz tudnám hasonlítani mint mikor az ember baromi éhesnek érzi magát,és nem tud még enni,mert úton van vagy hasonló...
A cukorszintnek egyébként 2 csoportosítása van hypoglikémia és hyperglikémia.Hyperglikémiások azok akik 170gramos diétára vagy hasonlóra vannak fogva,mint pl. én,a hypoglikémiások azok akiknek olyan alacsony a cukorszintjük mint pl.a tiéd.Általában erre annyit kell csinálni,hogy ha érzed hogy rosszul vagy akkor be kell kapni egy szem cukrot,vagy egyél meg egy szelet csokit hogy helyre rázódjon a cukrod.
De a tartósan alacsony cukorszint a babának sem jó... :cry: szerintem telcsizz a védőnőnek,vagy orvosnak még ma és meséld el az eredményeid.

gumimaci: köszi a segítséget,de szerintem én erről az akcióról most lemaradok,mert párom fizuja előtt érkezne meg mindenképp az a párna,és sajna most ki vagyunk számolva a fizuig... :(

Kép

Kép
mezsó

lituka: látom többiek más véleményen vannak...nos én a cukorgondozóban frissen hallottam a főorvostól az alacsony cukorszintről mondott álláspontját azt adtam neked az imént tovább...majd meglátod mit teszel,és hogy viszonyulsz hozzá.

Kép

Kép
mezsó

Köszi mindenkinek a szopipárnás infót! Sztem akkor én is a legolcsóbbat veszem meg, azt vettem ki a soraitokból, hogy az is tökéletesen megfelel :lol: .

Lituka!

Valaki írta, hogy neki is túl alacsony lett az éhgyomri cukra (arra már nem emlékszem hogy ki :oops: ) de emlékeim szerint neki 2 körüli volt. Sajna már azt sem tudom mi volt a teendője :roll: :oops: A napokban (hétfő-kedd?) olvastam ezt, sztem próbáld meg visszakeresni, de lehet, hogy vmelyik lány emlékszik rá pontosabban...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Szőlő! Hű, fogászat miatt nem irigyellek. Remélem sima töméssel megúszod. Nekem még ez az egy pecsét hiányzik a kiskönyvemből, de mindig kitalálok valamit, amiért éppen nem tudok fogdokihoz menni... :D

Szopipárna: Többen kérdeztétek milyet rendeljetek. Prémiumot ne! Nekem olyan van (szopiparna.hu-ról), de az dikrekt ikreknek való és baromi nagy, én egy babánál nem azt vettem volna. Állandóan azt kerülgetem, sehova nem lehet normálisan elrakni. (egyedül lábfelpolcoláshoz praktikus) Ha mentek valahova a picivel és vinni szeretnétek, akkor szerintem nem mindegy mekkorát kell cipelni. Töltethez nem tudok hozzászólni, mert a prémiumot a giga méreténél fogva csak a mikrogyöngy töltettel csinálják, mással meg se lehetne emelni, olyan súlya lenne.

Ágynemű a szopiparna.hu-ról: Lituka! Személyes tapasztalatom nincs, de a hugicám onnan rendelt, abszolút elégedett vele, szerinte jó minőségű.

Gumimaci! A fejvédő az amit kérdeztél, viszont én úgy tapasztaltam, hogy ezeknél a garnitúrás ágyneműknél különböző ugyan a méretük, de egyik sem éri körbe az ágyat. Szerintem nem érdemes kettőt megvenni, lehet külön olyat kapni, ami teljesen körbeér. Szösszenet! Te is írtad, hogy szeretnél ilyet venni. Az Ikeában lehet kapni teljesenk körbeérőt egyszínűben: kék, rózsaszín, fehér ill. van fehér alapon állatmintás is és nem drágák.

[b]Alvás kérdés:

Mamacka írta: "pl vannak mamik akik elájulnak hátonfekve... "

Gondolom már senki sem lepődik meg, én természetesen ilyen vagyok :D :D Már akkor is kezdődik a nagy szürke köd és az ájulásközeli állapot, amikor csak a függőlegesnél egy kicsit hátrébb dőlök egy fotelben. A dokim is csak oldalfekvésben tudja megcsinálni az UH-t, ami azért vicces, mert a magánrendelőjében csak a klasszikus nőgyógyászati vizsgáló szék van, tudjátok az a lábfelrakós. Hát elég mókás amit ott előadok jobbra-balra forgolódva, mert persze a két gyereket nem lehet csak egyik oldalról befogni. Szerintem legközelebb már a dokinak és a férjemnek kell majd forgatnia. :D Szóval nálam a természet elintézte az alvás kérdést, mert háton ugye a fentiek miatt nem tudok, jobb oldalon pedig rövid időn belül begörcsöl a lábam, tehát ha tetszik, ha nem maradt a bal oldal. Egyébként ezen szerintem sem kell senkinek izgulnia, mert ha valahogy nem jó, azt úgyis érezni fogja. Nekem még azt se mondta senki korábban, hogy háton ne feküdjek, csak miután párszor majdnem elájultam rájöttem, hogy ez lehet az oka.

Lituka, Szöszi! Várjuk az UH beszámolókat és a képeket, anyós megjegyzéseit pedig meg sem hallani, ne hagyd, hogy ilyenekkel elrontsa ezt a szép időszakot.

Most telefonáltak a Minimanóból, hogy megjött a megrendelt ágyneműnk! :D Csak sajna nem tudja elhozni a párom, mert ma van kárszakértőnél a kocsink és mire visszakapja, már bezárnak. :(

Kép

Kép
szofi74

na mondom én,hogy valaki írta hogy alacsony lett a cukra...de már én sem emlékszem ki volt az,és mondta is,hogy neki is kell egyfajta diétát tartania,csak neki inkább abból áll hogy több szénhidrátot kell bevinnie?!Na ha magára ismer az a valaki igazán írhatna Litukának!! :lol:

Kép

Kép
mezsó

Szofi, próbáljátok állva az UH-t :D

Kép Kép
szõlõ

Gumimaci, Lituka!

Én a szopipárna.hu oldalról rendeltem az ágynemű garnitúrát. Egy keddi napon rendeltem meg, és a másik hét keddjén jött meg. Nekem nagyon tetszik, nagyon rendesnek tűntek. Még nem fényképeztem le, mert a kiságy még nincs teljesen beállítva,majd utána. A fejvédő kb az ágy feléig ér, vagy egy picivel hosszabb, de a fejvédő csak egy méretben van, A takaróból van két méretű. Jó minőségű, nagyon szép.

Virág!
Örülök, hogy túl vagy rajta. Nekem a laborban annyit mondott a csaj, aki levette, hogy 2 óra hosszáig ne egyek, se igyak. Én visszakérdeztem, hogy vizet se lehet inni? Annyit mondott rá, hogy egy kortyot. Bár én a 2 óra alatt 2-3-szor ittam egy-egy kortyot, mert büfiztem föl ( már bocsi) azt az ízt.

Kép
blani28

Fürdetés téma még mindig: nekem kád+állvány volt, és most is az lesz. Nem olyan ingatag az. Csak arra kell figyelni, hogy a kád rendesen feküdjön rajta, ne billegjen egyik oldalára sem. Ami az áruházakban kapható kádállvány (cora, tesco...) ahhoz a legjobb a hagyományos kialakítású kád. Ebben a piskóta alakú kád például billeg nagyon, ahhoz másmilyen kádállvány kell. Legjobb olyat megvenni, amit úgy árulnak, hogy kompletten, mert az összetartozik méretileg.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Na, mire végigolvastam, mindenki válaszolt a feltett kérdésekre :D
De azért én is elmondom a véleményemet pár dologban :oops:

Szopispárna: a prémium az ikreknek való, én nagyon meg vagyok vele elégedve, 14. héten vettem. Így végre tudok 3-4 órát is egyhuzamban aludni..nélküle 1-2 óra után gond volt. Elneveztem Fédrának, mert tényleg hatalmas, és mivel velünk alszik, nevesíteni kellett :oops: (Férjem az elején féltékeny is volt rá, de már kibékültek). Én csak egy oldalon használom (bal), amikor a másik oldalamon fekszem, akkor a páromra pakolom magam...másképp nem menne. Első éjjel pakolásztam jobbra-balra, de az gázos volt, így maradt a bal oldal. Az elején zavart a zörgése, pár nap után viszont már szinte nem is hallom....

Kádállvány: nekünk lesz, nem instabilabb, mint egy ágyra, vagy pelenkázóra rakni. Hajolni már most sem bírok, gerincem tropára ment, úgyhogy muszáj lesz...Sarokkádunk van, arra sajna, nem gyártottak tartót, mint a simákra... :(

Virág, gratula a terheléshez, UHUs csajsziknak drukkok mennek! :D

Kép
babyteve2

Zsuzsa, tegnap azt írtam, mi nézelődünk Lakihegyen :oops: :lol:

Kép
babyteve2

mezsó! azért szerintem litukának nem lett olyan alacsony a vércukra... Gyakorlatilag majdnem éhgyomri, ami meg 3,5-5,5 között jó. szerintem annyira nem kell már túlparázni mindent, ha szédül, éhes, akkor úgyis bekap pár falatot ösztönösen. Természetesen azért említse meg a védőnőjének, orvosának :)

Kép
gabo001

kerekes! ismét köszi a választ kádállvány ügyben is! Úgyis olyant akarok, amit eredetileg is kompletten árulnak!

Kép
gabo001

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: