A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote="nicci"]

Ma voltam védőnőnél és sok EXTRA élményekkel lettem gazdagabb,néha az eszem megáll az emberektől! :roll:

quote]
Én a múltkor az sztk-s uh-n akadtam ki. A fiatal lányt elkisérte a párja is (kopaszra nyírt izompacsirta+füllhalgató). Elég sokat kellett várni, a hozzátartozók kint várakoznak. Mikor végzett a lány, jött ki nagy örömmel, mutatta volna "élete párjának" a kis képet, amit kapott a babáról, az meg anélkül, hogy kivette volna a füléből a micsodát, ezt morogta: "B... meg, mi tartott ilyen sokáig?", azzal felállt és otthagyta a lányt. Szegényt úgy sajnáltam, (meg a babát is, hogy ilyen apát fogott ki).

KépKép
KépKép
atizka

Bambi - Most lehet kegyetlen dolgot mondok .. Tökéletesen egyetértek veled .. de el fog tűnni ez a nemzedék, és az, hogy milyen kerül a helyébe, az csak rajtunk múlik .. és majd kiderül, hogy a mi korosztályunk mennyire lesz normális idős korára. Én bízom benne, hogy ez az állapot változni fog ..
Én nagymamámból indulok ki, aki már a "modern nagyi" kategória (nemsokára dédi :)) és annyira jó fej, és toleráns, és egyáltalán nem önző ilyen helyzetekben, hogy őrület ..
Majd kiderül .. nehéz kérdés :)

Nah .. szaladok magántanárkodni :)
Én a fiatalabb nemzedék szellemi fejlődéséért vagyok felelős :lol: :lol:
Most írta egyik lányom a központit, kíváncsi vagyok, hogy produkált ;)

Este jövök, addig szép délutánt Csajok :)

Kép
szösszenet

Jujj lányok durva ez a mennyiség...

Gumimaci
Mellszívóból

…én a helyedben olcsót vennék vagy komoly tejleadásban gondolkozol? Mert akkor kell csak a drága gépi rendszer… a kézi mellszívó ami pl nekem van 3000 Ft nem olyan vészes szerintem ezt érdemes megvenni és s kórházba sem jó ennél komolyabb gép… nagy zajos stb…
Kép
Nekem ilyesmi van csak nincs hozzá tejgyüjtő cumi se ez Chicco és 3875 Ft

Virág
Mi használtuk a mellszívót de valóban nem sokat, én kereslet kínálat szerint szoptattam, nem akartam tejleadó lenni és szüntelen naphosszat fejni, de az elején sokat segített és sokszor arra ébredtem, hogy szétrobban a mellem, akkor egy kicsit lefejtem és aludhattam tovább…

Pumpóka

Miért lenne ritka, hogy beáll a kereslet kínálat? Nem szabad többet fejni mint amit muszáj…

Hordozó

A törésteszteken Concord és a Römer a legjobb az én ismereteim szerint.
Nekünk Graco van és nagyon szerettük… nagyon kényelmes a gyereknek… töréstesztet nem tudok hozzá…
Mi hordozóban visszük haza a csöppet szerintem ez egy hülyeség hogy árt a hátának, az anyaméhben sem egyenesen fekszik, a hordozókban, kendőben sem… az az idő amíg hazaérünk vele tuti nem okoz gondot… viszont elég egy koccanás a mózessel és megvan a baj… sokkal biztonságosabb mint egy mózes, persze a beköthetős azért más tészta de sokan sima fonott mózesben, vagy puhafalúban, ölben viszik haza a gyereket…

Szofi
[quote]H írta:ordozó kontra mózes Pont annak a legpraktikusabb a hordozó aki nagyon közel lakik a kórházhoz, ugyanis míg 10 perc alatt tutira nem lesz baja a baba gerincének, addig ugyanennyi idő alatt rommá törhető az autó.
És hogy minket sem hordozóban vittek haza? Valóban, csak akkor nem volt ekkora forgalom, nem ilyen sebességgel száguldoztak az autók.... Pont ezek a lényeges változások hívtak életre olyan biztonsági dolgokat, mint a hordozó és a gyerekülés.

…és nem is volt hordozó! 
…no valami hasonlót akartam én is bepötyögni…   

Gabcika
A Piere Cardin hordozónak azt hiszem elég vacak a töréstesztje…

Cumisüveg
Én azt sem ajánlom ha csak nincs rá valami konkrét indok… védőnők sem ajánlják… bezevar a szopiba… sok babát emiatt nemtudtak végül szoptatni… de ha nagyon muszáj akkor Avent… később már nem gond Áronommal most használjuk mert ez kicsit emlékezteti a cicire amit már nem akarok neki adni és nem locsolja szét az ágyban a vizet.

Cumi
-t sem vennék… ugyanazért…

Kamilla

Sajnálom… pihenj sokat! 
Csodásak a kis emberkék! :)

Kritta
Nem vagy felelőtlen… de az fontos, hogy te biztonságban érezd magad, hogy emiatt ne legyél stresszes… amúgy a Bajcsyban lecserélték a komplett orvosi gárdát pár éve és azóta állítólag nagyon jó!!!
De a tarifát konkrét dokitól kérdezd inkább Nuska biztos tud segíteni, azt írta, hogy ő sem adott olyan rengeteget!

Babyteve:
[quote]A írta:zelőtt meg egyetlen helyre startoltunk 3-an, két 50-es pasi, meg én....naná, hogy nem én értem oda elősként...A fazon látta a pocakot, felnézett, közölte, hogy bocsánat, elővette az újságját, és olvasott.

A bunkóját! :(

Rablónak biztos a nagy pocakod miatt néznek! Gondolják tele van cumóval! :) :) :) :)

Kata
ez nem ér...
ÚÚÚÚgy megkívántam a fánkot!

Tim 27
[quote]M írta:ellszívó: Én is azt hallottam, hogy nem érdemes előre megvenni, ha úgy adódik bárki betudja szerezni.

Lehet, de nem biztos, hogy olyat vesz amilyet te szeretnél… ha tudtok azt tanácsolom kérjetek kölcsön és meglátjátok, hogy beválik-e! :)

Pumpóka
Szerintem sem fog kelleni bundazsák… de esetleg nézz használtan…

Szöszi
Ma az Auchanban egy nyugdíjsa néni narancs-válogatás közben lazán arrébb lökött .. hát .. csúnyán összebalhéztunk. Még ha nincs óriási pocakom (ott már nem kabátban voltam), akkor se lökdössön .. de így meg .. csúnyán szétcsapok az ilyen bunkók között ..

Hajrá! Csak így tovább!   
[quote]v írta:agy már fiatalon is tuskók voltak, és a "vér nem válik vízzé" .

szerintem valami ilyesmiről lehet szó! 

Lituka
[quote]A írta: mózesről engem is meggyőztetek de azért nem kell ám utálni meg felelőtlennek hinni.. első babám lesz egyszerűen én így láttam jónak..és nem kell azért tőlem hidegrázást kapni..

Ne butáskodj! Senki nem gondol felelőtlennek… pont hogy felelősen gondolkoztál mert a legjobbat akartad… és ez abból is látszik hogy beláttad nem biztos a mózes a legjobb választás… de a bekötős mózes azért annyira nem veszélyes szerintem…

Csak arra figyeljetek, hogy döntsétek hátra, hogy minél inkább feküdjön benne ne üljön… mi nem tudtuk elsőre hogy kell bekötni… bénáztunk és hazafelé szegény gyereknek előreesett a feje… azt hittem megáll bennem az ütő… olyan ijesztő volt…

Sterilizáló
Mi biztos nem veszünk, Áronnál sem volt szerintem ez egy pénzkidobás… ki is lehet főzni vagy ha nem akkor tabletta, de nem kell olyan gyakran sterilizálni… nem árt a gyereknek ha találkozik kórokozókkal… ellenálló lesz… az első pár hét oké… bár szerintem sokan ezt is túlzásba viszik… no de hogy még később is állandóan sterilizálni… szerintem felesleges. Én csak első alkalommal és akkor teszem ha pl megbuggyant a mellszívóban a tej, vagy így nagyobb gyereknél cumisüvegben a tea… akkor kifőzöm, de amúgy elég a meleg víz…

Kép
Kép
Kép
mamacka

A kérdőjelek tömkelege eredetileg mosolygós fej volt csak a wordben írtam és ez lett belőle...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lituka! Teljesen megértem, ezért is tettem hozzá, hogy tudom nem mindenki engedheti meg magának, hogy ne vezessen. Ráadásul a Bábolna környéki "tömegközlekedést" ismerem is (azon a környéken nőttem fel) szóval tudom, hogy ott kocsi nélkül lehetetlen. És természetesen senki nem utál, felelőtlennek sem tart és egyértelmű, hogy neked a babád az első, de egy ilyen fórumnak pont az a lényege, hogy mindenki elmondhatja a véleményét (belátom ezt most nekem a személyes előzményeim miatt egy kicsit hevesebben sikerült kifejtenem). Én kifejezetten örülök annak, hogy itt minden babás témát megbeszélhetünk, nekem is számtalan kérdésben formálták a véleményemet az itteni hozzászólások, tapasztalatok, pedig lehet, hogy az elején teljesen más elképzeléseim voltak az adott kérdésről.

Kép

Kép
szofi74

Mamacka majd akkor mit fognak a biztonságiak csinálni, amikor a két kölök kétfelől pakolja a cuccokat mindenhová...(Bár, Tomi nem volt ilyen, de épp ezért félek előre a szitutól :oops: ) Netes bevásárló leszek! :D

Kép
babyteve2

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.23 14:47-kor.

Kép
1bambi

Hát, köszi! :D Akkor marad az eredeti felállás. :(
Az esztergomit én is hallottam anno, fél milla volt? Plusz évente raktak még 50-et a Startra? Vagy vmi hasonló...

Kép
babyteve2

Gabo
Többféle haskötő van… van a pocaktartó meg a szülés utáni hasleszorító… szerintem az utóbbit lehet gyógyiban kapni, de lehet tévedek… Anitát az Anitában kérdezd ott biztos olcsóbb.

Atizka
Sajnálom a cukrot! :(

XSara
Jó nagy a pocakod!

Gumimaci

Igen nekem is tetszik az új vonalzó… de én ugyebár elfogult vagyok! :)

babyteve

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Meg is találtam...

" Szent Miklós Alapból félmillió forintot helyeznek letétbe minden 2005. január elseje óta született gyermeknek. Az összeget húsz éven át évi ötvenezer forinttal bővítik.

A pénzhez legkorábban 21 éves korában férhet hozzá a kedvezményezett, azt csak felsőfokú tanulmányokra, illetve otthonteremtésre használhatja fel."

Mégiscsak oda kellene költözni.... :(

Kép
babyteve2

Hű az nem semmi... Esztergomba kellene élni...

no kíváncsi leszek, hogy a harmadik kerület mit tud...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Én most írok ide először. Végig olvastam a hozzászólásokat. Valaki írta a Graco babakocsit, a háromfunkciósat. A mózeskosara nagyon szűk, szerintem nem kényelmes a babának. Én a 4. lányomat várom, a többiek 14,12,8 évesek. Már mindent elajándékoztunk, így újból meg kell vennünk mindent. Mi is néztük ezt a babakocsit, de mózese az vicc. A merevfalu mózesek a legjobbak. Korábban is olyan volt nekünk.

A hordozó tényleg nem fog ártani, amíg hazaviszitek a kórházból. Sőt, így biztonságos. Kell bele venni külön fejtámaszt, ami újszülötteknek való.
emma2008

Szofi: igen sajna itt muszáj a kocsi..pedig sokszor nincs kedvem..első három honapban ráadásul énis ájulos voltam..
a hordozó témában pedig nincs semmi baj..tényleg..nyugodtan nyilványits csak véleményt hisz énis azt tettem..nem vagyok én sértödös tipus csak szerettem volna ha nem hisztek felelőtlen maminak....
és most kell a segitség..http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... nas_186387

erről a hordozórol mi a véleményetek? 5 pontos és nekem nagyon teccik..az ára is :D
Vendég

Sziasztok!
Újra bejelentkezem, már vagy két hónapja nem tettem.
Azóta már tudjuk, hogy kisfiunk lesz: Dominik. Az Uh-on akkor volt a férfiassága, hogy nem lehetett eltéveszteni:)

Valaki írt a táppénzről korábban(bocs, hogy nem tudom ki, sokan és sokat írtok...), én is meg tudom erősíteni, hogy közel annyi, mint a fizetésem volt, mert a táppénzből nem vonnak egy csomó mindent.Én már szeptember óta táppénzen vagyok, tehát tényelg van némi rálátásom.

Kép
szilvi 75

Kép

Hordozó, autósülés hintaszék és etetõszék egyben. Fejszûkítõ csecsemõknek, 5 pontos párnázott biztonsági öv, újszülött kortól 13kg-ig használható. Tartozék: lábzsák
2 év garancia vonatkozik rá!!!

és 18 ezer helyett..13900 Ft..plusz nekem 1500 a kisállitás de ez nagyon teccik
Vendég

aza kriksz kraksz az fejszükitő akar lenni.
Vendég

Katavirág! Jujj! Erre megint el tudnék csábulni! :D

Pumpóka! Overál kérdésen én is hezitálok. Ahhoz kicsit drága (nekem ráadásul 2X), hogy egyszer vegyük fel hazahozatalra, mert ápr. végén mire kimehetünk már gondolom nem nagyon kell a sétához. Vagy nem tudom... Én akkorát sem vehetek, hogy jövő télre is jó legyen, mivel nagy valószínűség szerint kisebb súlyúak lesznek, így abban tényleg elvesznének. Turira is gondoltam, meg is néztem néhányat, de már mindenhol elfogyott és már a tavaszra készülnek, így nem is lesz. Ha rugira adom a H&M-es kétrészest (kétrétegű, kívül plüss, belül pamut, kapucnis felsővel) + sapka, kiscipő, pléd, az kevés?

Nicci! Hát legalább nem unatkoztál a védőnőre várva. Nem semmi.

Szösszenet! Narancsos sztori: igazad van, ne hagyd magad. Nekem is nagyon modern nagyikám volt, de sajnos ritkán találkozom ilyennel. Az idős nénik általában mind nagyon okosak és megmodják a tutit. Én a múltkor a pajzsmirigyes rendelésen várakozva levettem a kabátomat, mire egy néni jó hangosan közölte a mellette ülővel (akit egyébként nem is ismert), hogy nem érti manapság a kismamák miért nem tudnak normálisan felöltözni, mit kell mutogatni a hasukat, ahelyett, hogy szép bő ruhákat vennének fel. Fekete nadrád és fehér hosszított fazonú kötött pulóver volt rajtam, semmim nem volt ki, csak érthető módon nem állt el tőlem a pulcsi. Persze mindenki engem bámult, és bár tudom, hogy nem volt igaza olyan rosszul esett. Kiváncsi lennék ő hol találna "szép bő ruhát" egy 3. trimeszteres ikerpocakra. Egy sátor talán betakarna.

Babyteve! Én nem félek a biztonságiak reakciójától, ha kétfelől pakolják majd a polcokat, ugyanis a helyi DM-be nem fogok beférni ikerbabakocsival. :(

1Bambi! Jelentem én már korábban teljesítettem a házi feladatot. Igaz nem közvetlenül az önkormányzatot hívtam, hanem a védőnőnél tájékozódtam. Majdnem kinevetett. Közölte, hogy annyi lakópark épült a XIV-ben és annyi a gyerek, hogy el sem tudják helyezni őket bölcsikben és ovikban, tehát hülyék lennének fizetni azért, hogy én ide szülök gyereket.

Kép

Kép
szofi74

jajj és még vmi...10000 ftért találtam füleses ágyneműgarniturát..
öhhh...minden ágy ugyanakkora?? illetve nem mindegy mekkora az ágynemű mérete?? vagy csak 1 méret van...??
Vendég

Szofi - Ez a story nagyon durva amit leírtál .. még durvább, mint az én narancsosom ..
Hát amit tőlem kapott volna a néni, azt nem köszönte volna meg :lol: :lol: :evil: :evil:
Sajnos énhamar felkapom a vizet, és ilyen helyzetben csúnyán leosztom az illetőt :oops: :oops:
De te egy pillanatig ne vedd magadra.
Az én nagymamám mindig azt mondja, hogy mennyivel jobb ez a mostani divat, hogy nem "takargatnivaló" a terhesség .. és örül, hogy 7 hónaposan is tudok csinos lenni ..
De ezek a rosszindulatú nyanyák, akikről beszélünk .. úgy meg vannak keseredve, hogy képtelenek meglátni a pozitív dolgokat .. vagy rámosolyogni egy kismamára vagy egy pici gyerekre .. :(
Szerencsére nagyon sok kedves idős is van - csak azt nem vesszük észre, mert nem ér inger felőlük .. :)

Babyteve
- Komolyan Esztergomban ilyen juttatások vannak? Csoda, hogy nem költözik oda mindenki, aki babát tervez .. fél milla azért nem rossz ..
Mondjuk én ennek a XI.kerületi összegnek (ami Klarka szerint kb. 70ezer) is nagyon örülök :)

Bambi -
Nem rossz pénz az a 20ezer .. csak miért kell a start számlához csapni? A start számla a legnagyobb baromság, amit ki tudtak találni .. főleg az a fergeteges összeg, amivel évente megdobja az állam :? :?

Lituka
- Szerintem jó a hordozó, nekünk is hasonló van .. fejszűkítő ... stb .. és jó áron van :)

Overál-kérdés
:
Én biztos nem veszek .. kaptam egy hasonló jegesmacis darabot, mint valaki mutatott (talán Katavirág .. nem emlékszem :oops: :oops: ) ... szóval ha ítéletidő lenne, mi is abban hozzuk el.

Kép
szösszenet

A Peg Perego hordozóról írta valaki, hogy nem kényelmes. Mért nem??? Csak azért kérdezem, mert nekünk az van és 45e/db, úgyhogy elméletileg hiper szupernek kell lennie.

Ez most komoly, hogy a kórházban "lecsekkolják", hogy ki miben viszi haza a gyereket? Mi az, hogy csak hordozóban engedik ki?

Kép

Kép
kamilla306

Én írtam, a primo viaggióról, először is, kemény rettenetesen, másodszor, abban annyira összecsúszik a gyerek, mert nagyon kagyló, hogy még ha alá is raksz egy összetekert plédet, akkor sem kényelmes. És állítólag afejszűkítőt sem lehet kivenni belőle, tehát, ha már újszülött a bab, akkor az is nyomja...(Én még a brendonban is 31 ezerért láttam őket, hol vetted 45-ért? :oops: )
Ennek ellenére a barátnőm esküszik rá, szóval, ne ess kétésgbe, ízlések és pofonok...

A Jánosos születésfelkészítőn van, hogy CSAK hordozóban....gondolom, nem tartják bent a gyereket meg a mamit, ha nem ellenőrzik le a hordozót, vagy két percre laksz a kórháztól...

Kép
babyteve2

Szofi, kiscipőt szvsz felesleges ráadnod, a rugira elég nehéz ráadni...

Kép
babyteve2

Sziasztok Csajok!

A hordozó vs. mózes témához

naív szőke kérdés..... KRESZ szerint elvileg csak hordózóban lehetne szállítani a babát, nem? Én amilyen parás vagyok, ráadásul "papír" autónk van (Suzuki) egészen tuti hogy hordozóban fogjuk hazahozni a kórházból.

Kamilla,

sajnálom hogy feküdnöd kell. Nagyon édesek a babák!! :)

Mango,

köszönöm a prvit, megkaptam és remélem ott tudok lenni!

Meg akartuk ma venni a babakocsit, de nem jött át ma a pénz, na majd holnap. Remélem nem fogy el addig. :lol: Látjátok ettől féltem én, én ilyen vagyok. Ha beleszeretek valamibe akkor AZONNAL meg kell vennem... :oops: :D Mamacka-hordozóval is ez volt.

Őszintén örülök amit a táppénzről írtok! :D Hogy sokkal nem kevesebb mint a fizu. Bár én sokat nem leszek táppénzen, sőt..... Én szeretném a szabim nagy részét most kivenni, az meg mégiscsak teljes fizu :wink:

Szilvi,

gratula a kisfiúhoz! :D

Emma,

üdv itt :wink:

Babyteve,

ez az esztergomi dolog húúúúú..... Nem semmi. :shock: :)

BKV

Én naponta BKV-zom, már kétszer átadták a helyet, virult is a fejem rendesen. És hogy kik? Pont a rémséges öregasszonyok. :D Szóval azért megnyutatásképp mondom ott is vannak kedvesk (bár tény hogy ritkább sajnos). De egyébként az aláírom én is hogy még ha észre is veszik hogy az ember pocakos inkább olyan csakazértse hozzáállás van sajnos..... Ez elég szomorú.

Valamit akartam még de elfelejtettem :oops:

Kép Kép
szõlõ

1 Bambi Én is megkérdeztem a védőmőmet. Szofihoz csatlakozva. Azt mondta, hogy itt a XVIII.kerben nincsen anyagi támogatás (sem pénz, sem utalvány stb), hanem a gennyes agyhártyagyuladás elleni oltásból, amit 3x kell adni a babának, abból kettőt áll az önkormányzat. Ez 3*7000Ft most. Ettől függetlenül szerintem megeresztek egy telefont, megéri. VAgy megerősítik, vagy mást mondanak!Meglátjuk.

Tegnap voltam a Vörösmarty téren a H&M-ben. Még van akció. Ha lányt várnék, asszem jól be tudtam volna vásárolni. Nagyon édes holmik voltak. Fiú holmiban nem volt választék. :(

Zsuzsa, Emi! Azért jöttök? Emi a főnököd, hogy áll a szabi témához?

Kép
téjé

Én nem hazahozatalra akartam overallt, hanem utána, ha kiviszem... :roll: mert még május elején is volt itéletidő... s mivel Zoli csak egy hétig lesz itthon, utána egy hétig valahogyan kihúzom a fiúkkal itthon, de két hetesen már ki fogom vinni, mert muszály vagyok oviba vinni őket... hárommal nehezebb lenne itthon, minthogy elviszem őket... és nekem Zoli nem tudja se vinni, se hozni őket, mert hajnaltól késő estig dolgozik. Na mindegy, meglátom, hogy kapok-e a turiban átmeneti overallt, mert az ezer százalék, hogy nem fogok venni újonnan. Majd télire, de akkor már úgyis akkorát, amekkora tuti kell neki, előre nem veszek...

A nyanyákról énis tudnék "ódákat" zengeni, itt aztán meg főleg van. Tuti II. kerület, Rózsadomb.... gondolhatjátok, itt a buszokon kik utaznak... a szanaszét sminkelt vénasszonyok, akik világéletükben kényes kisasszonyok voltak és nekik helyük van a buszon.
Szóval itt filmet lehetne forgatni róluk, mert érdemes lenne, ugyanis ők teljesen el vannak telve maguktól, a fiatalok pedig (azaz mi) bunkó nemzedék....
Engem volt, hogy fel akart állitani az öreglány a 11-es buszon, hogy ott ő szokott ülni, ahova én ültem. Volt még hely egyébként, de ő oda akart ülni és állt mellettem. Mondtam neki, hogy akkor üljön máshová mert baromi mindegy, melyik ülésre teszi a seggét. Közölte, hogy akkor nekem is mindegy nem? Miért nem ülök át? Mondtam, hogy azért, mert örülök, hogy letettem a seggemet és nehezemre esik felpattogni... megkaptam ám (tél révén ugye, kabát, pocak takarásban) hogy ugyan mi esik nekem nehezemre, hiszen alig vagyok 20éves. Háááát, én először a képébe röhögtem és mondtam, hogy akkor tegyen má hozzá még egy 10-est plusz egy gyereket a hasamba, aki már nem is kicsi. Közönnyel végignézett elhúzta a száját és folytatta az "ő oda akar ülni" témát. Mondtam neki, hogy persze, még két megálló, leszállok és oda ül, ahová akar, de én fel nem állok, arra mérget vehet. Cüccögött meg morgott én meg röhögtem hangosan rajta.
A megállómnál felálltam, hangosan elköszöntem tőle és mondtam, hogy most már leteheti a lottyadt seggét... naa, voltam minden utána gondolom, csak jóasszony nem! Bekaphatja...
De löktek már le babakocsistul a buszról, könyököltek a hasamba, estek rá a fiamra és még nekik állt feljebb, lökdösnek a szatyorral, a gyereket is felállitják, lökték odébb Atist betegen hazafelé a dokitól a bottal, mert előtte akart felszállni az öreglány... na azt úgy elküldtem a f..szba, hogy mindenki engem nézett a buszon, de nem érdekelt! A halálom, amikor a gyerekemet cs..szegetik és "bántják", azért ölni is képes lennék!!!!!!
Vendég

Én nem annyiért vettem, mert egy ikres anyukától vettem a kocsit+ 2 hordozót, de oda adta az összes papírját és láttam rajta, hogy 45e a hordozó és 129e a kocsi. A Brendonban vették tavaly.

Kép

Kép
kamilla306

II. kerületi öreglányok! Hm.. nosztalgia. 4 évig a 91-esen, 191-esen, fel a hegyre és vissza este. A rúzs jelentős mennyisége a "fogakon".
Csak egy ellenpélda: Öregasszony felszállt a MArgit híd lábánál. Már pocakos voltam, de még nem látszott. Felkeltem, hogy átadom. Erre ő: Ő kedvesem, amíg van lábam, és kezem tudok állni és kapaszkodni. Volt 80-85 éves ránézésre. Hát életemben még ilyet nem mondtak. És nekem jól esett ülve maradni.

Kép
téjé

Pumpóka - Rózsadomb ... no comment :wink: :D
Ha rámszakadna a bank sem költöznék arra a környékre .. hányok azoktól az öntelt alakoktól ..
Persze mindenhol van kivétel .. csak nem mindegy, milyen az átlag morál :) Én szeretek itt a XI.-ben lakni :)
A II.ben legalább adnak sok pénzt az indulásnál?? Vagy nem oda vagytok bejelentve?

Szőlő - Egyszer már nekem is adták át a helyet .. úgy meghatódtam :) Ráadásul egy bácsi volt :)

Kép
szösszenet

Téjé, engem sokan irigyelnek, hogy itt lakok.... én meg a hátam közepére sem... veszettül utálom ezt a helyet. Az oviban ha a gyerek nem 5ezer ft-os pólóban van és nem pókemberes, akkor a milliomos kölkök sujkolják bele, hogy kérj olyat... játék és márkásruha tömkeleg, minden hónapban adj valamire lóvét a csoportnak, néha már olyan dolgokra, amiket megkérdőjelezek, hogy kell-e egyáltalán nekik és vajon arra költik-e mert számlát nem mutogatnak utána. Mert: itt olyanok laknak, akiknek van bőven a számlájukon pár fölös milla (legalábbis igy gondolják) és húzzuk le őket. Hát az elején még próbáltam lépést tartani velük. De leszoktam róla. És nagyon nem érdekel, amikor a szülőin egyedül én nem teszem fel a kezem, amikor megkérdezik, ki tud adni pénzt a csoportnak új játékokra... pedig van amikor nem vágna földhöz egy-kétezer de nem! Mert én azt inkább a fiúkra költöm. Itt minden évben új játékokat veszenek a csoportnak, de vajon hol a tavalyi??? Azonkivül akármerre megyek, mindenhol előbb-utóbb felfelé kell caplatnom... vagy kerülök busszal plusz fél óra... tudnám még sorolni... a lényeg, hogy ahogy tudok, szabadulok ettől a helytől és megyek francba kifelé kertes házba bp környékére! :wink: A 91-es busz az meg a másik állati járat! :wink:
Vendég

Babyteve! Igazából arra a kis pamut valamire gondoltam, hogy a lábán is legyen duplán valami. Tutyi vagy hogy hívják?? Az is felesleges? Fogalmam sincs. A jegesmaci típus is nagyon tetszik, gondolom nem olyan húzós az ára, mint egy rendes overálnak, de én még sehol nem láttam, és ha jól emlékszem itt is mindenki ajándékba kapta, ezért nem is kérdezem, hol lehet venni.

Kép

Kép
szofi74

Én 14 évig laktam a Rózsadomb alján, most kb. már 8-9 éve itt a "nyócban", de arrafelé mindig jobban féltem sötétedés után... :D

Kép
babyteve2

Tutyi, igen :D Szerintem nem kell...

Kamilla, akkor gondolom, jóval olcsóbb volt :D

Kép
babyteve2

És, ahol van ilyen kezdő támogatás, azt hogy kell intézni?
Meg még egy kérdés: Az anyasági az mi? Mert a tgyás, gyed, gyes az már okés.

Kép

Kép
kamilla306

Pumpóka megértelek. Én csak dolgozni jártam oda. A 91-esről meg aztán órákat tudnék mondani, nyomdafestéket nem tűrően is. Ja és se a hó, se az avar sosincs elsöpörve, nagyon totyogva kell közlekedni, hogy az ember nehogy elessen. Én nagyon jól megvagyok a külterületi családi házban. Egy porcikám sem vágyik oda vissza. de már már nagyon off téma

Kép
téjé

Szössz!

Nem tudom, majd valamikor eltúrázok oda is megkérdezni, mert természetesen oda is gyorsabb gyalog, mert vili + fél óra :lol: kerülő... Egyébként a szoc.irodában nagyon rendik az ügyintézők, előttük tényleg le a kalappal, bár gondolom itt nem olyan sok a rászoruló. Hát szégyen ide-oda én megigénylem, amit csak lehet, tehát én évente többször kirándulok hozzájuk. Már elintéztem két éve a fiúk ingyenes ovis étkezését (össz. 3-an vagyunk az oviban, akik ingyenesek), minden évben kérek átmeneti segélyt vmire hivatkozva (sajnos még indokom is van, mert ugye ex nem fizet gytartást). Tavalyelőtt kaptunk 7ezret havonta lakásfenntartás cimén. Ezt tavaly megszüntettem, inkább kértem kari előtt egy egyszeri támogatást, utaltak 30-at! Plusz nálunk ad a kerület (azoknak csak, akik vmilyen rendszeres segélyben vagy támogatásban részesülnek) karácsonyi pénzt, ami most 28ezer volt. Majd megkérdezem, hogy nagycsaládosokat mennyire támogatják és mit adnak esetleg gyerekszületésre... meglátjuk...
Vendég

Megnéztem a PP-ket a brendonon, hááát, igen, amit én néztem, az 32 és isofixes, a többi 45-ért már nem...ezt ki érti? :shock:

Az anyasági egy egyszeri támogatás, a mindenkori öregségi nyugdíj 225 %-a egy babánál, ikreknél 300 %-a/gyerek...tehát, kb. 165 ezer :D A dokidtól kell egy igazolás, hogy 4x megjelentél terhesgondozáson (ha korababák, akkor csak egy alkalom kell a dokinál).

Kép
babyteve2

"Milyen összegű az anyasági támogatás?
Az anyasági támogatás – gyermekenkénti – összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 százalékával (2007-ben 60.367,- Ft, 2007.02.15-től 61.042,- Ft), ikergyermekek esetén 300 százalékával (2007-ben 80.490,- Ft, 2007.02.15-től 81.390,- Ft)."

Kép
babyteve2

kamilla
Anyasági támogatás Az igényléshez be kell nyújtani: Ki jogosult anyasági támogatásra? - a gyermek születési anyakönyvi kivonatát;
Anyasági támogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal – koraszülés esetén legalább egyszer – terhesgondozáson részt vett.

Az anyasági támogatás az anyát akkor is megilleti, ha a gyermek halva született. - halva született gyermek esetén a halvaszületést bizonyító okirat eredeti példányát; - az anya halotti anyakönyvi kivonatát, ha az anya a támogatás felvételét megelőzően meghalt; - a gyermek örökbefogadásához való hozzájárulás visszavonásáról szóló nyilatkozat másolatát;

Az anyán kívül ki jogosult még anyasági támogatásra? - az örökbefogadó szülő, ha a szülést követő 180 napon belül az örökbefogadást jogerősen engedélyezték (a határozat másolatának mellékelésével), - a jogerős gyámrendelő határozat másolatát; - a családból kikerülést eredményező gyermekvédelmi gondoskodás megszüntetéséről szóló gyámhatósági határozatot. - a gyám, ha a gyermek a születését követően 180 napon belül – jogerős határozat alapján – a gondozásába kerül.

Milyen összegű az anyasági támogatás? Az anyasági támogatás – gyermekenkénti – összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 százalékával, ikergyermekek esetén 300 százalékával.

Meddig lehet az anyasági támogatást kérelmezni? Az igényt a szülést követő 180 napon belül kell benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Mikor nem jár a támogatás? Akkor, ha a szülők a gyermek születését megelőzően nyilatkozatban hozzájárultak a gyermek örökbefogadásához, vagy ha a gyermek a gyámhatóság döntése alapján kikerül a családból.

Hogyan kell igényelni az anyasági támogatást? Az anyasági támogatásra az igényt „Igénybejelentés anyasági támogatásra” című formanyomtatványon kell benyújtani. Mellékelni kell a terhesgondozást végző orvos igazolását, amely tanúsítja, hogy a szülő nő részt vett a terhesgondozáson.

Kép
téjé

[quote="kamilla306"] írta:kamilla306Az anyasági az mi?

Az anyasági támogatás egyszeri összeg, amit szülés után tudsz igényelni.
"Az anyasági támogatás egyszeri juttatás. Összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-ával (2008-ban: 64.125.-Ft) ikergyermekek esetén 300%-ával (85.500.- Ft gyermekenként)."
Itt vannak a dokumentumok hozzá:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... lt_utm.xls
Itt találsz hasznos infokat :)
Én ezeket már begyűjtöttem .. Apuci majd intézi, ha Alíz kint lesz :)
http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-ja ... gatas.html

Kép
szösszenet

Pumpóka - Ne hülyéskedj .. minden pénz számít azoknak, akiknek nincs a bőrük alatt is pénz. Úgyhogy ez dícséretes dolog, hogy utána jársz ezeknek a lehetőségeknek :)
Én is így fogok tenni .. ;) Nem szégyen .. nem magadra szeretnéd költeni, hanem a gyerekekre ..

Látom anyasági támogatás ügyben mindenki vér profi :D :D

Kép
szösszenet

Szösszenet, drága!

Ezek letölthető nyomtatványok, amiket kinyomtathatsz, kitöltesz majd és apával küldöd intézésre????
Vendég

szösszenet: én ma voltam átíratni a TAJ kártyámat,és nincs olyan hogy EU kártya.A TAJ kártya maradt TAJ kártya :wink: Amúgy nekem is volt kellemetlen élményem,mint neked a narancsos nénivel...APEH-ba is voltunk mert az adókártyámat is ma intéztem,és akkora tülekedés volt a sorszámadó gépnél,hogy én nem láttam kicsoda,csak éreztem,hogy 2x is könyékkel neki rontott a hasamnak... :evil: :? :? bunkó egy társadalom...végülis az én hasam is alig látható 30hetesen!!! :evil: :evil: Ki is áltam egyből a sorból,párom állt be helyettem,mert ő addig máshol volt és elkezdte mondani a magáét... :lol:

köszi lányok aki gondolt rám doki és vesetágulat ügyben...aranyosak vagytok... :wink: holnap próbálok a dokival telcsin beszélni,hogy mikor menjek...

Kép

Kép
mezsó

Hoppá, ezt eddig nem tudtam, hogy ez is kell.... :shock:

"Ha bankszámlára kéri az ellátás folyósítását, akkor a folyószámla szerződés bemutatása is szükséges. "

(Kb 15 éve van számlám, a Jóisten sem tudja, hol van az a szerződés... :shock: )

Kép
babyteve2

Pumpóka, figyelj arra, hogy nem sima családi pótlék-igénylést adsz be, hanem a gyerekszám-módosításost (hű, de magyaros voltam....bocsi :oops: )

Kép
babyteve2

[quote="pumpóka"]S írta:pumpókazösszenet, drága!
Ezek letölthető nyomtatványok, amiket kinyomtathatsz, kitöltesz majd és apával küldöd intézésre????

Én úgy gondolom, abból amit olvastam, hogy kivitelezhető ..

Mert ezek kellenek az igényléshez:

Ezt a két nyomtatványt le lehet tölteni netről!!:

* Az anyasági támogatásra vonatkozó igényt, az „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” című nyomtatványon kell benyújtani, és csatolni kell hozzá, az 5. számú pótlapot.

Ezt le lehet otthon fénymásolni vagy vinni ... :

* Az igénylő (édesanya) személyazonosító igazolványa és lakcímnyilvántartó kártyája
* Az igénylő adóazonosító kártyája
* A gyermek(ek) eredeti születési anyakönyvi kivonata
* Az igénylő és a gyermek(ek) TAJ- kártyája
* A terhesgondozást végző orvos igazolása arról, hogy az édesanya a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson. (Nem azonos a terhesgondozási kiskönyvvel!)

És én ebből következtettem: (de persze mielőtt elindítom Apucit, előtte felhívom őket, hogy működik-e így :))

* Amennyiben meghatalmazott jár el igénylő helyett, akkor 2 tanúval igazolt meghatalmazás is szükséges.

Kép
szösszenet

A mostanában szokásossá vált délutáni alvásom után én is itt vagyok ismét... :oops: :)

Elolvastam a délutáni termést. De nem jegyzetelgettem, így csak 1-2 dolog maradt meg. :oops:

Mamacka! Köszönöm a tanácsot neked is mellszívó kérdésben.
Még mindig nem tudom mit fogok csinálni. Én is úgy gondolom, hogy csak szoptatni fogom a gyereket, ha tudom, és nem kell majd cumi, meg cumisüveg. De ha mégis kell, akkor nem tudom, hogy szalasszm majd mindenért a páromat. Ő sokat dolgozik, ráadásul az ilyesmit szeretném én beszerezni. De feleslegesen sem akarok pénzt kidobni. Szóval nem könnyű. :roll:

Emma! Üdv. itt!

Nagyon tetszik a macifüles együttes! :D (mindkettő)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.04 21:01-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="babyteve2"]& írta:babyteve2quot;Ha bankszámlára kéri az ellátás folyósítását, akkor a folyószámla szerződés bemutatása is szükséges. "

:shock: :shock: :shock:
Akkor újra kell szerződjek? Vagy szereznem kell egy másolatot tőlük? Mert ezer éve volt már .. és én sem tudom hol lehet ...
Ezt még nem is hallottam..
Ez az anysági támogatás, GYED, TGYÁs és társaira vonatkozik, ha számlára kéred??

Kép
szösszenet

Sajnos errefelé most már állandóan csúcsforgalom van, sem a 4-6-os villamos, sem a metró nem jár olyan gyakran, mint réééég :( De a bérlet, meg jegyárak az egekben...Tök mindegy, mikor megyek, mindenhol egymilllió ember..és ki dolgozik? :shock:

Kép
babyteve2

Mezsó - És gyorsan végeztetek? A lökdösődés miatt sajnállak .. biztos bosszantó volt ... :(
A Váci út 73/A-ban voltatok, ugye ott kell intézni??
Majd jelezd, a dokid mit mondott a vesetágulattal kapcs. Biztos mindenrendben lesz ;) :) csak nyugalom :)

Kép
szösszenet

Szössz, a GYES és GYET-nél kell a számlaszerződés....legalábbis, a többihez nem írták...eldobom az agyam...

AZ nem az Államkincstár? A TB a Teve utcában van...

Kép
babyteve2

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: