A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!!!!

Na megvolt a szombati bulizás!!!!
Vagyis bulizásnak nem nevezném,de egy jó nagyot beszélgettem!!! :)
Úgy volt hogy fél9-kor indulunk,de persze az én gyerkőcöm mintha tudta volna,hogy indulnék és szopizott-vigyorgott,szopizott-vigyorgott...negyed10-re sikerült elaltatni!!! :?
Beültünk az egyik plázába egy szórakozóhelyre és egy koktél mellett dumálgattunk 8-an!!
Én persze állandóan a telcsimet néztem,de apa mindent megoldott!!
Fél12-kor irta,hogy most etette meg Mollit cumisüvegből,de vissza is aludt szépen,úgyhogy legyek nyugodtan!!! :D
De mivel a többiek indultak haza igy éjfélre itthon voltam!!!!
Mondta is Zoli,hogy még nem ér hazajönni!!! :lol:

Hát ennyi volt a nagy buli,de azért jól esett!!! :D :wink:

Azért apára marha büszke voltam,hogy simán zajlott minden két gyerekkel!!!! :D :D

Jajjjj,de cuki képeket tettetek fel!!! :D
Hihetetlen mennyit változnak pár hónap alatt!! :shock: :)
Majd teszek én is,csak most gyorsan megyek pihizni,mert mi még mindig kelünk éjszaka!!! :( Ma 4-szer!!! :evil: :evil:

ancsi26

Sziasztok Csajok!

Timi tök jók a táblázatok:-) és két gyerek mellett ilyen statisztikákat csinálni :-)
Era Bea nagyon szép kislány lett :-) Szépen fejlődik, ügyes :-)
Emese hol a képek a pancsolásról??????
Regi Igyál csak sok teát, meg a zöld tea amúgy is zsirégető hatású!!!
Akartam már kérdezni, hogy Szelikéd iszik teát??? Mármint főleg a pukik miatt és inkább azt adnék :-) Nekem Péterkém rengeteget pukizik, a teáknak köszönhetően, és észre se veszi :-)
Silka irigyellek a Balcsi miatt :oops:
Kiskolbi tök jó a videó, a kisfiad meg ahogy nyeli a meggylét....de amúgy lehet fém kanállal etetni a gyereket :idea: :?: Én úgy tudom, nem érintkezhetnek ilyen anyagokkal, azért kell az almát is üveg reszelőn reszelni...de ha nem igy van kérlek világositsatok fel :!:
Motiot jobbulást Áronnak+++++++++

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok
Én még tartozom az "ilyen volt-ilyen lett" fotókkal:

újszülöttKép2007 októberKép
2007 novemberKép2007 decemberKép
2008 januárKép

Kép
granda

l.móni, nagyon jó a táblázat, sok munkád volt vele.
Minden adatunk jó:)

Kép
Kép
nektarin

www.travian.hu

tiszta ovis vagyok :oops:

Granda: mikor lyukasztattátok kis a kislányod fülét? Nagyon sírt? Sokáig kellett ápolni? Én is szeretném Beáét a keresztelőjére kilyukasztatni.

Köszönjük a dícséreteket.
Vendég

Drága Lányok,
továbbra is mindenkinek köszi az energiát!
A holnapra kell nagyon koncentrálnunk, mert 2 körül műti meg a doki Ádit, ma csak megnézte (Ádó szerencsére ma simán vette a "4 órán át nem ettem" akadályt, de holnap 5-6 órát kell kihagynunk!!!). Még nem döntöttük el apával, hogy helyi érzéstelenítés vagy altatás legyen-e (nem nagyaltatás, egy kis elbódítás a gyerekorvos szerint), képzelhetitek, mennyire rajongunk az altatás ötletéért... viszont az érzéstelenítés meg azzal járna, hogy Ádit erősen lefogják, erős fények, orvosok, totális ijedelem és én sem lehetnék vele... nem tudom, holnapig megálmodjuk.
A műtét arról szólna, hogy megnyitják egy picit a hónalját és az összegyűlt gennyet levezetik, branült tesznek oda, és még párszor vissza kell mennünk utána kötözésre, leszívásra. Szóval nem magát a nyirokcsomót vágják ki szerencsére.

Átfutottam a hozzászólásokat, csak a szépséges babaképek felett időztem el kicsit. Bocsánat, hogy most csak magunkról írok, de elég ijedt vagyok a műtét miatt, persze Ádónak bohóckodom, hogy ne aggódjon... ;-)
A babák tehát csodásak, és a táblázatokat én is köszönöm Nektek, Móni és Timi!
És akkor legyen egy before-after tőlünk is;-)

Kép Kép

Kép
Kép
irina

Heni! Teát már egy ideje nem adtam Szelinek, neki annyira nem használt. Bár a pukik nem fájnak neki szerencsére, de éjjel azért felébresztik... :(

Granda! Hiába, Lindus gyönyörű szép! Azok a figyelmes tekintetek! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Ádi is cukipofa! :D
Én nem tudom, melyik a kevésbé rossz... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina: hú szegény Ti !!!! Nagyon sajnálom a műtétet, és erősen drukkolok értetek +++++++++++++++++++++++++++++

Ha engem kérdezel akkor én altatásban kérném, de ez csak az én saját külön-bejáratú véleményem
Vendég

Szerintetek adhatok a gyerekemnek tejbe-grízt? Úgy képzelem, hogy a tej helyett tápszerből
gríz helyett rendeltem a netről egy bio boltból glutén mentes grízt, azt raknám bele.
Hm?
Vendég

Era
Még a kórházban megvolt a lyukasztás :) Úgy gondolom, az életben sokkal súlyosabb dolgokban fogunk beleszólni az életükbe a neveltetés által, mint a fülbevaló, ezért nem haboztam... :) Kenegetni kell, kamillateával és/vagy köldökcsonkra kapott alkohollal, ritka, hogy valakinek nehezen múlik el a pirosasság, nálunk kb egy hét alatt begyógyult a fülecske :P

Jó, hogy jelentkeztél és azt hiszem, ebben a topikban megkülönböztetett helye van Beatricenek, sokat izgultunk érte annak idején ....és igen, már ennek is fél éve :D

Irina
:shock: :shock: Én sem tudnék könnyen választani, de egy biztos: mindenki gondolni fog Rátok holnap! Ne szabadkozz, én csodálom, h van erőd egyáltalán átfutni a sorainkat! Első Ádi, második Ádi és a harmadik is Ádi most, ez így van jól.

Ancsi
Kellett ez a kis buli Neked :wink:

Kép
granda

Irina! +++++++++++++++++++ Amikor szó volt arról, hogy Zsófi szemét átmossák, én rákérdeztem, ez hogy működik, többek között arra, hogy altatják-e. Azt mondták nem, és hozzátették, hogy az altatás (a mélyaltatás) nem szerencsés a kisbabák esetében.
Viszont ha rövid narkózist alkalmaznak, lehet, hogy az szerencsésebb lenne, mint az érzéstelenítés, mert arra nem fog emlékezni... :roll:

Nagyon tüneményes az összes baba, és olyan jó ezeket a fotókat nézegetni!!!!!!

Era! Ebben a kombinációban szerintem lehetne adnod. :roll: De majd a tapasztalt mamik alátámasztják, vagy megcáfolják! :wink:

Receptek! Aki főz a babájának, az legyen szíves - elsősorban Miléna kedvéért - a gmail-re feltenni a recepteket! Ma beszéltem vele, jól vannak, Zéti is meggyógyult! :D

Ma egy újabb topik zárt be...

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina!
Tőlünk is megy a drukk, minden rendben lesz!!!

Vadvirág
Vendég

Irina! Bárhogy is döntötök, lélekben ott fog tornyosulni mellettetek az egész topik!!!!! Minden rendben lesz! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: Nagyon szurkolunk nektek!!! KITARTÁS, minden rendben lesz!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
timi26

Hahó!

Irina: azt hiszem, igaza van Emesének, a "lájtos" altatás annyiból jobb, hogy nem fog rá emlékezni. Ki tudja, milyen "fóbiái" alakulhatának ki később egy ilyen trauma miatt :shock: (aztán senki nem is sejti az okát...) Persze nehéz kérdés, ha az én Fiamról lenne szó, biztos iszonyú sokat rágódnék rajta. :roll: Megy a drukk!!!!

Era: szerintem biztos jó lesz így a tejbegríz, elvileg nincs benne semmi kifogásolható anyag. Azért kóstold meg, mielőtt Beának adnád... :lol: persze lehet, h nagyon fincsi lesz. Sőt, biztos.

Nnna, akkor itten van-e a másik videjó. Kevésbé vicces, bár azért a száj-gyerek-kanál méretarányokra felhívnám a figyelmet. :D

http://www.youtube.com/watch?v=5C3npONX8aU

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: ti éheztetitek azt a gyereket??? Úgy vetette rá magát arra a meggylére, mint aki napok óta nem evett!!! :lol: :lol: :lol:

Motiot: megpróbálom elküldeni a táblákat az e-mail címedre. :wink:

U.era: szerintem is adható, de ha bízol a védőnődben kérdezd meg bátran!

Heni: esténként, amikor nektek írtam párhuzamban lapozgattam és jegyzeteltem! Szerencsére jó alvók a gyerekeim és apuka sincs túl sűrűn itthon... :(
Az oldalnyitós tábla meg kb fél órát vett igénybe összesen!

Kép
Kép
timi26

Irina! Én egyébként ugyanígy az altatásra szavaztam, csak aztán kitöröltem a hozzászólásomat, és nem mertelek befolyásolni. :oops: De látom, csak erősítem ezt a véleményt. Én is ugyanez miatt gondolom, mint amit Kiskolbi írt. Lehet, hogy nem emlékszik, de a tudatalattijában tuti, hogy ott marad az élmény… :(
De én valszeg azt tenném, amit az orvosom javasol, mivel nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz. :roll:

Era! Ez jóóóó! De inkább nem regisztrálok, mert úgy járok, mint Te… hihihi :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Motiot: nem találom az e-mail címedet! Megírnád priviben?

Kép
Kép
timi26

Szelike megint nem tudott aludni, pedig fáradt. :( Otthagytam üvöltve a cumival, 1 perc múlva vissza, cumi újból szájba, még egy fél perc, és most csönd van. :roll: Hát most először sírta álomba magát. Szegénykém, már vörös volt a feje, de nem akartam a tengapi 2 órás üvöltést megismételni (az még rosszabb), gondoltam, kipróbálom ezt. És sikerült! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Irina Sok erőt nektek holnapra. Ádika hamar túl lesz rajta. Nagyon szorítok neki, nektek++++++++++++++++++++++

U.Era Na végre :lol: Már hiányoltalak titeket.

Becka Ha esetleg apának letelik a szabija majd gyere vissza közénk :wink: Oké :lol:

Minden újjonnan feltett ilyen volt ilyen lett kép nagyon-nagyon édes. Rengeteget fejlődtek már a csemetéink. Lizi bébi tünemény :lol: , Áronka kis réveteg :lol: , Beatrice hihetetlen mennyit nőt :shock: :lol: , Linda meg néz a gyönyörű szemeivel :lol: , Ádikától padlót fogok mint mindig :lol: , Mátékát már kommentáltam :wink: , Emese és Timi26 ezek a beintős képek :lol: :lol: , Marcika nagyon csábosan néz :lol: , Bálintka kis pirospozsgás :lol: , Maggie nagyon vigyori Albi :lol: , Ágica petrának nagyon nagy szemei vannak :lol: , Juba Gréticicának is volt ilyen rugija :lol: :lol: Nyerkit, Marci nagyon helyes kispasi :wink:
Remélem senki gyermekét nem hagytam ki :roll: :lol:

Aki kimaradt a táblázatból vagy nem stimmel valami az írjon már nekem légyszives :!: :!: :!:
[b]Vadvirág, Meryke Javítom
Anikó80, Juba Ha küldtök adatokat természetesen hozzáírom.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina, drukkolok, h minden a legnagyobb rendben menjen.
Én is az altatást választanám, de ez az én véleményem, majd meglátjátok.

Regi, Robesz sem alszik ma a babakocsiban aludt kb. 1/2 órát oszt annyi, igaz reggel 6-1/210-ig aludtunk, de azóta semmi, most beraktam a kiságyában, egy ideig ejátoszott, majd ordított, végül kivettem, most itt van velem és bámul miközben írok, pedig fáradt, de ne alszik. :(

Kép
Kép
nektarin

Nektarin! Akkor biztosan a levegőben van valami. A mai napközbeni alvásaival nem volt gond.

Kép

Kép
regcsiken14

Irina: megy a drukk! +++++++++++++++++++++++
szerintem is altassák , ne emlékezzen semmi rosszra.

Regi: kitartás, a stagnálás nem rossz,. ne add fel!!!!!!!!!!!

LMóni: köszi a táblázatokat, ügyes csaj vagyjó sok meló lehetett.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sikerült főznöm, Emmácska ma jól alszik, bár eset elég nyűgike volt.
Emese: 7 napa rota? akkor már csak két nap.Remélem minden helyre áll.

Kicsi lányom pár napja kap 1-2 kanál almalevet, ízlik neki. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

KépKép
kaqk
Debrecen

KépKép
kaqk
Debrecen

Na így lehet gyüjteni a hz-okat. :-) Bocsi, magfagyott a gépem és én folyton rányomtam hogy kügyedmán!!!:-)
Sorry!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk Valld be, hogy csak oldalt akartál kezdeni :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

De nem akar sikerülni. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

De sikerült, ó de vak vagyok!!! BOCSI eldugultam!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Irina, ++++++++++++++++++++++++++++++++ megy a drukk Ádinak!
Én is a bódítást választanám, mert talán úgy kisebb trauma éri a babát. Amikor annak idején az esetleges könnycsatorna-átmosás miatt olvasgattam fórumokat, nagyon sok anyuka írta, hogy az a "csupán" 2 perces beavatkozás (leszorítás, matatás a szem körül, idegen emberek, anyát kiküldték stb) is nagyon megviselt sok babát... De úgy dönts, ahogy SZERINTED a legjobb Ádinak, hiszen Te ismered őt legjobban :)

Era, tényleg Beatrice nyeri az akkor-és most fotók versenyét; fantasztikus, hogy mennyit fejlődött, mennyi megpróbáltatáson ment keresztül... Stramm kiscsaj, az biztos :D

Silka: durva, hogy egyes emberek (titkárnő a munkahelyeden) ennyire félvállról veszik az abortuszt! :evil: Felháborító!

Emese, melyik topic zárt be?

Kép
dotildi

Regina: nem tudom, nyugtat-e, de ma nálunk se megy az alvás. Eddig 3xfél óra, és az nudli. Van is nyűgösség ezerrel. :( Igaz, már tegnap is ez volt. Tényleg a levegőben lehet valami... :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Emmácska ma olyan nagyokat alszik!!!!!!

Most nem stimmel hogy egy napon születtek ( Mátéval)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kiskolbi, szenzációs Máté találkozása a meggylével :lol: :lol:

Mi holnapután megyünk dokinénihez, megkapja Dorka a 4 hós oltását (kicsit csúsztunk vele). Jövő héten pedig megyünk babamasszázs-tanfolyamra! Kíváncsi leszek, hogy tetszik majd Dórinak.
A babaúszást megint elhalasztjuk, mert bár a kiütések javulóban vannak, nem akarom az oltás után 2 nappal uszodába vinni.

Na, és akkor a fotók:

a kórházban 3 naposan, a tejbelövellés utáni első igazi, totális jóllakás után:
Kép

most:
Kép

Kép
dotildi

Regi, Kiskolbi:
nálunk hétvége óta nem megy az alvás; nagyon nehezen megy az elalvás is, és ha végre sikerült, akkor is kb húszpercenként felriad Dorka.... jóesetben sikerül visszaaltatnom. Pedig korábban ez nem fordult elő (legalábbis nem ilyen sűrűn) :cry:
Szerencsére az esti elalvás rendben van most is, csak a napközbeni alvások ilyenek.

Kép
dotildi

Irina+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Regi!

ma Bálint csinálja azt mint Szeli :( elegem van 1 óta 2 perces szünetekkel üvöltött 2-kor sikerült megszoptatnom,üvöltés folyt,sé6ta apa elé 1/2 óra "csend" Míra ppersze végig csicsereg,aztán B. felkel üvöltés folyt...Apa előkerül vigyor jókedv :shock:
én meg elhúzok szülői értekezletre :) agy kikapcs :)

KépKép
viranka

Sziasztok !

Irina : megy a drukkk ++++++++++++++++++++

Lányok annyit írtok, hogy az csuda.

Timi és Lmóni nagyon kösz a táblázatokat.

És akkor mi se maradjunk ki .

Ilyen volt :
Kép .

Ilyen 4 hónaposan :
Kép .
20200310173350

Mi van most a babákkal,??? nem alszanak, nyűgik????

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina: Cuki Ádi! Mennek a drukkok, hogy holnap minden simán menjen! Nehéz döntés, én azt hiszem az altatás mellett döntenék. :roll: +++++++++++++++++++++++++++++++++++

Granda:Nagyon szép Lindus, milyen sokat változnak hónapról hónapra!

Dotildi: Petra is nagyon szép!

Megkapta Máté az oltást, egy hangja sem volt, ügyes fiú. A doktor bácsi megdicsérte, hogy milyen jól néz ki. (7450 g, 68 cm) Egyelőre maradunk a H.A.-s tápinál.
És ma megkóstiztuk az almalevet, nagyon ízlelgette, a végén egy kis püré is lecsúszott. :oops:

KépKépKépKép
meryke

Irina!Jaj szegénykék mennyire nehéz döntés előtt álltok!!Nem tudok semmi okost írni,sajnos 7.-én ránk is ez vár csak mi ugye nem választhatunk.Én is teljesen ki vagyok,már most csomóba a gyomrom.Ilyenkor a leg borzasztóbb amikor két rossz közül kell választani.Nagyon szorítok értetek,hogy Ádit és téged is minnél kevésbé viseljen meg!!!!!!!!!!

KépKép
juba

Dotildi! Ez a három napos kép kaja után valami gyönyörüséges!!Én is mindig ilyen elégedett képet vágok ha tele a pocakom! :lol:

KépKép
juba

Juba Most megkaptam :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nagyon szorítok holnapra! Nem lesz semmi gond, ne aggódj, hamar túl lesztek rajta!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kiskolbi! Megnéztük apával a videót ÁÁÁÁÁÁÁ széttröhögtük az agyunkat,nagyon édes kis "zabagéped" van!! Kép

KépKép
juba

Irina megy a drukk+++++++++++++++

Heni
KépKép
heni81

I.Móni!De Jó!!

KépKép
juba

Csajok a minap láttam a Barátok köztben, hogy Nóra kislányának olyan kis játszó szőnyege van, ami táskává csukható össze, és még pakolhatsz is bele játékokat, igy ha mész valahová viheted magaddal.
Látott már valaki ilyet???Hol árulják?

Heni
KépKép
heni81

Meryke! Milyen ügyes kisfiad van,hogy ilyen hősiesen türte,hogy megszúrják! Ezek a fiúk jobban bírják már többen is írták csak már nem emlékszem ki, :oops: hogy nem sírt a kicsi fiúk.Az én Bertusom már amikor bevittem a rendelőbe akkor elsírta magát.

KépKép
juba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: