A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:43-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Sziasztok új Anyucik. :)

Mi az Árpádon lakunk. ;)
Én 11 éve élek itt, fősulis koromba itt ragadtam.:)

Betti!
A Levendula utcában jártunk mostanában, azt hiszem oda fognak építeni ikerházakat, felmértük a terepet. Végül még is ejtettük, mert egy kicsit messze van, és ide már 1 kocsi kevés lenne.

Ildi!
Nekem is nagyon kedves szülésznőm volt. Tóth Zsuzsi. Elérhetőséget tudok adni, de érdemes lenne előtte egyszer találkozni, pl. egy nst alkalmából, ha még nem szülsz meg addigra. :) Manónál nem volt fogadott szülésznőm, de egy nagyon aranyosat fogtam ki, és még műszak után is maradt mellettem, na jó, megkértük. ;) Én csak kedves emberrel találkoztam eddig. nst is mindig gyorsan ment, Zsuzsi mindig segített bejutni. :) Itt is csak rendesek voltak velem. Laborba 1 alkalom kivételével mindig ugyanaz a hölgy vette a vért. A fiatalabb tényleg morcibb volt. De az idősebb mindig nagyon aranyos volt, volt pár jó szava is az emberhez.

Zsuzsi!
Fogyni? Mi az? Én legfeljebb szopi után, addig semmi. Egyszerűen nem megy, állandó falási kényszerem van, tejcsi van is dögivel. Pótcselekvés az evés. Az egész nap ebből áll, hogy mi legyen a kaja, mert a fiúknak csak kell adni valamit. Sokszor már unom, hogy állandóan ezen kell agyalni.
Tomi tényleg nagyon ügyes, nagyon jó a problémamegoldó képessége. :) :wink:

Új Anyucik!
Várunk rólatok és a gyerekekről is képet. Rólunk milliót találhatok itt. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

A fiúk....:D
Kép Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Jolka, nem is hallottam, hogy épülnek ide ikerházak!!! Valahová bentre? Mi viszonylag az elején lakunk, és itt üres telek csak elvétve van... Mi is kaptuk férjem szüleitől a miénket.
Az tényleg igaz, hogy egy kocsi kevés, de szerencsére a férjemnek van céges autója, így a sajátot tudjuk mi használni.

Lányok! Tudtok nekem ajánlani jó fodrászt? A régi fodrászom szüleimnél van (240 km), nem egyszerű visszajárni hozzá... A Lukovicsot hallottam eddig, hogy jó, de azt mondták, hogy elég drága is. Vélemény?

A tömeg elkerülésével tényleg vigyázzon mindenki!
Mi annyira vigyázunk, hogy még a 18 hós oltásra sem vittem ma Csengét, mert a rendelőben tutira összeszedne most valamit. Kicsit elcsúsztunk az oltással, mert dec. eleje óta 1 hónapig tiszta kiütés volt az egész teste, és még a bőrgyógyász sem tudta megmondani, hogy mitől lehet. Gondolkodom rajta, hogy el kellene vinni valamilyen allergia-vizsgálatra, mivel én is allergiás vagyok, lehet, hogy örökölte. De feleslegesen nem akarom kitenni ilyen szurkálásoknak.
Zsuzsi, azt hiszem, Te írtad, hogy a fiad tejallergiás. Milyen tünetei voltak?

Mennem kell, vár a házimunka. :?
Vendég

Betti!
Bocsi Rozmaring egy utcával visszább, ott építik. Levendulába csak a telket akartunk, már elég rég hirdetik, és a többihez képest elfogadható áron, csak kint van nagyon.

Kislányod nagyon cuki a képen! Nem láthanánk nagyobba is?

Fodrász? Én a Kis Ernőre járok. Már Anitának is ajánlottam. Nagyon kedves, jó szakember a fodrászom, annak ellenére, hogy még most jött ki az iskola padból, de jó mestere volt. 3500ft ért vágás ,festés, szárítás, benne van. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Rubinita!
Betti!
Már akkor gyanakodtunk, mikor 8 hósan elkezdtük bevezetni a joghurtokat. Nagyon hígan ment a hasa, és tiszta kiütés volt. Utána szüneteltettünk mindent, mert én hülye akkor egyszerre többmindent kezdtem bevezetni, és nem volt biztos, hogy a joghurt a ludas... Utána megint ugyanez volt, mikor kb egy hónap múlva rakott karalábét evett, amibe bele volt ugye főzve a tejföl. Nagyon durván, egy hétig mint a vízfolyás, ment a hasa, tiszta kiütés volt.
Deeeeeeeeee ez egy agyrém, ami itt megy. tulajdonképpen panaszkodni jöttem, mert nagggggyon ideges vagyok!!! :evil:
Ugye ott kezdődött az egész, hogy hívtam a védőnőt nov végén, h ez a bajunk. Kértünk időpontot tanácsadásra, hogy a háziorvos is tudjon róla. Dec elején eljutottunk, lett beutaló. Utána kértem időpontot a kórházban dec közepén. Febr 15-re kaptunk is!!! Ezt persze telefonon nem tudtam elintézni, mert csak csüt. és pénteken van gasztroenterológia szakrendelés. Noooo, surranópályán bejutottunk jan-ban, a múlt héten. Ja, és rendes volt a dokinő, mert ugye a beutalónk addigra lejárt, és elfogadta így is...
És innentől jön ami felháborít mégjobban !!! Megkaptuk az igazolást, hogy kaphatunk emelt családi pótlékot, mert ugye a cuccok, amiket ehet a gyerek nem 1-2 forintok. Ismerős által MÁK, szociális iroda, hogy ne kelljen órákat sorszámmal várni, kiderült, h kapok egy nyomtatványt, 2 példány, vigyem vissza a kórházba, igazolják le. De ugye ezt is csak csüt-ön, v pénteken lehet a szakrendelésen. Me bementem, és közölték, h 3 példány kell, menjek vissza a MÁK-ba, kérjek mégegyet, és majd ugyanígy szakrendelésre hozzam vissza....
Mindezt ugye úgy, h gyerek nélkül tudom csak elintézni, és szervezzek felügyeletet... :evil:
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉéés 2 hónap múlva kontroll!!!!

Jövök még, csak lehiggadok ....
zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

ÁÁá. ez tényleg macerás Zsuzsi....Minek nekik 3 nyomtatvány? Fénymásolni nem lehetett? Vagy netről nem tudták volna kinyomni? Nem értem pedig ma már olyn gyorsan el lehetne intézni.:(

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:43-kor.
20150601134430

Jolka!
Én is kértem, h fénymásoljunk, de az nem jó neki.... Mondom, ha már az ő eredeti pecsétjük van rajta, akkor nekik nem elég a fénymásolat???? :shock:
Zs
zsuzsimano

Zsuzsi!
Te, hogy vetted rá anno Kristófot a wczésre? CSalád állandóan piszkálja Manót miatta. :( Apa is egyre hülyébb érveket talál ki. "Kakakmanó megeszi a feneked".... :? :shock:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:12-kor.
Vendég

Szia Kriszta!

Gyed után én is kivettem a felgyült fizetett szabijaimat. Írnod kell egy, gyed-ről lemondó nyilatkozatot. Majd a munkáltatóhoz eljutatni, ja és kérni a felhalmozódott szabik kiadását. A gyes-t is kérd. Ehhez adnak nyomtatványt a MÁK-nál, vagy a netről is le lehet tölteni. De jobb személyesen, gyorsabb.
Én kaptam a fizut és gyest is együtt, jár. Viszont csak másfél év alatt felgyült szabikat adják ki. Neked nem tudom mennyi lehet. Tanárként nekem több mint 80 nap volt. Ha nem jönne ki, akkor még kiveheted a szülés előtti szabit is majd. ;)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:12-kor.
Vendég

Köszönöm az együttérző szavakat, holnap jövök, és elmesélem mi volt akkor. Holnap 9-re megyünk a MÁK-ba, utána kórház-szakrendelés, majd vissza a MÁKba... :?

Kriszti!
Nekem is rendesek voltak, mert (szintén suli) meg lehetett beszélni. Szerintem csak hozzáállás tárgya. Persze jó lenne, mert akkor az munkaidőnek számít, és a gyed-et a következő gyerkőcre már azután kapnád...

Zs
zsuzsimano

Helló csajok:)

Jól termeltetek, alig bírok visszaolvasni :roll:

Viki, Betti üdv :wink:

Viki:
én is itt lakom ám a szomszédságba,az árpádon.és ami még közös bennünk, hogy az én drága Annám is hasonló modon fogant:)
Én is jártam Gálhoz, de végül nem "ő hozta össze"
Nektek hogy sikerült?
Mi volt a gond?

Tündi!

Szerintem se aggódj a vérkép miatt. Annának is alacsonyabb volt a vas és emiatt nem hízott és nem is evett:(
de mióta szedi jobb a helyzet, csak most a fogzás zavar bele :cry:

A beutaló csak 1 hónapig érvényes??? Nekünk mos a hó végén kéne vissza menni, de ebbe a járványos időszakba nem viszem a beteg emberek közzé.

Na most ennyi maradt meg az agyamba.
holnap jövök, ha el nem havazódok, és részletesebben visszanézek.

Jó éjt mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Én is itt vagyok csak eddig olvasó üzemmódban voltam... Habár ma meg tegnap elég sokat írtatok(ami nagyon jó) és csak átfutni tudtam eddig....
Üdvözlet az újaknak! Jó, hogy ilyen sokan vagyunk már (habár én nem kifejezetten illenék ide na de majd egyszer :) )
Kriszti! Aranyos vagy, hogy érdeklődsz hogy hol vagyok :) Örülök, hogy nem lett komolyabb bajod az esés következtében. Gondolom mennyire megíjedhettél... :(
Zsuzsi! Tomi tényleg nagyon kis ügyes, leleményes... És mi lesz később... :) Jó, hogy még most kiderült az allergia! Nekem volt egy osztálytársam még általánosban aztán látszott rajta hogy van valami betegsége mert nagyon vékony volt (mondjuk nem mindha én nem lettem volna nádszál vékony amit amúgy nem is szeretek na de mindegy) szóval vékony is volt meg nem is fejlődött úgy... aztán kiderült hogy tejérzékeny. Mondjuk ő nem volt kiütéses meg hasonlók, csak nem fejlődött úgy aztán mostmár tiszta csini meg minden... :)
Viszont ez a herce hurca amit a papírok után kell járkálni :evil:
Rubinita! Mi volt a gyerekorvosnál?
Jolka! Lehet érdeklődnék azután a fodrász után mert már rám fére. Szinte mindig más fodrászhoz járok aztán ez így nem olyan jó...

Na mindenkinek szép álmokat!
Brigi
brigi0923

Sziasztok! Kispaszuly jó vérképeredményeket kívánok nektek holnapra...mi is ma voltunk Rubennel :-( ... Jolka! Nagyon aranyosak, édesek a fiúk,büszke mami lehetsz rájuk, tényleg cukik... Zsuzsimanó! Úgy sajnálom,hogy ennyi nehézséggel jár egy ügyintézés...kitartás neked a holnapi napra,majd írj,hogy mire jártál...Jó éjszakát mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Brigi most látom,hogy írtál...jó,hogy újra itt vagy...,,te kis elveszett bárányka :-) ''...gyere gyakrabban... holnap jövök ...jó éjt, puszi mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

.....
20150601134430

Sziasztok!

Viki!
Jobb védőnénit nem is kaphatál volna. Ági nagyon kedves, szakmailag is szuper, bármikor lehet rá számítani. Két kislány anyukája, aki már nem a tankönyv alapján akarja terelgetni a kismamát, hanem tapasztalatból. A terheségemet Ő kisérte végig, de sajnos csak helyetesítő volt, most Katánál vagyok, de Ő is nagyon kedves. Tehát Ági gyorsan dolgozik, mindent elmagyaráz, ha kell, bátran kérdez tőle. De nem kell atól félni, hogy kis előadást tart, nagyon vagány nő. Szerencsére hasonló a gondolkodásunk, tehát megértettük egymást. Rübl doktornő mellett van, Ő a mi dokinénink, Őt is csak ajánlani tudom.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!

Mostmár tényleg áruld el hogy hol laksz :oops: Azt hittem egyhelyre tartozunk. Én Öri Ágihoz tartozok, és most lett új védőnénik.(Ez már kb a 6,ik) Azt hiszem Dombrádiné. Nem tudom milyen csak 1x találkoztunk.

Viki!

Gratulálok.
Az az érdekes, hogy aki itt járt meddőségire, mindenki ellenanyagot termelt én is. Ami aztán Pesten kiderült hogy nincs így.
+ még a páromat félévig egy nem létező bacival kezelték, antibiotikummal, ami szépen meg gyepálta a katonákat.
Szóval te vagy az első akitől azt hallom hogy itt sikerült az inszem.
Ez egyébként jó, legalább v.kitől pozitívat is hallok.

Zsuzsi, Tündi!

Mi volt?????? :o

Majd még jövök.
Vendég

Viki!
Nekem is az ugrott be elsőre, mint ami Sensinek! Az ismerősömnél is az volt a diagnózis... :? nem tom hogy lehet, hogy mindenkinél ugyanaz, de a lényeg, hogy megvan :D

Jolka!
Tegnap elfelejtettem lereagálni a bili témát. Nálunk is az volt a helyzet, h Misit nagyon idegesítette, h Kristóf nem akar bilizni. Már annyira felcukkoltak minket a témára, h már pszichológushoz akartuk vinni, mert ugye mások szerint ez már nem volt normális. Deeee, utána úgy felgyorsultak az események, hogy azóta csak vagy 2x volt balesete éjszaka, stabil szobatiszta, emésztése is rendbejött. Szóval így visszagondolva, kár volt magunkat hergelni, bár most már könnyen beszélek :wink:

Brigi!
Jó, hogy újra itt!! Féléved megvan?

Mai végkifejlet, ami végül KO-val kiütött:
Reggel férjuram elszaladt a MÁK-ba, ahol protekciós úton villámgyorsan megkapta az újabb példányokat. Gyerekcsere után én el a kórházig, ott egy óra várakozás, papír persze már bent, mire kijött a nővérke szánakozva, h elírta a doktornő az orvosi papírt, nem 2 éves korig, hanem 2 éves kortól jár az emelt családi pótlék, sorry...addig csak a tápszert támogatja az állam. (itt jegyezem meg, még anyatejes a gyerek)
Úgyhogy padlót fogtam....

Remélem nektek jobban sikerült a napotok... :cry: Ráadásul Tomi egész éjjel lázas volt, délután még a körzetihez is el kell menni vele :cry: ne így induljunk neki a hétvégének...

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:13-kor.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a fodrász tippeket, azt hiszem, kipróbálom az Anna szalont. Viki, tudsz adni priviben telefonszámot?

Zsuzsi, ez a bürokrácia!!! Hogy én hogy utálom!!! Ennyi macera, senki nem tudja a dolgát rendesen, pontosan... És aztán meg csodálkoznak, hogy mekkora hivatali állomány van mindenhol... Persze, ha egy ügy miatt mindenkit több alkalommal megfuttatnak, akkor van munka dögivel. :x Remélem, azért ma sikerül(t) pontot tenni a végére.
Ez a tejallergia szörnyű lehet! Egyik ismerősünk gyerkőcénél is gyanították, de szerencsére kiderült, hogy nincs.

Azért a dokik sem semmik! Már a nődokikra gondolok, akik besegítenek, ha nem jön össze a baba. Látom, itt is van negatív tapasztalat. Egyik barátnőméknek sem jött össze normál úton (PCOS a csajszi), az inszem sem sikerült, most lombikoznak. Viszont félreadagolták neki a hormonokat, és kevés petesejtje ért meg, úgyhogy valami lórúgás adagot kellett kapni még plusz 2 alkalommal, hogy értelme legyen a leszívásnak. Pedig Pesten a Kaáliban csinálta végig az egészet, és azért ott nem kevés ilyen esettel találkoznak. Szegény, teljesen kikészült. Mármint attól, hogy neki semmi sem jön össze normálisan. De reméljük, mostmár egyenesen a bébi felé tartanak.

Lányok, szerintetek az gond, ha Csenge az elmúlt egy hónapban fogyott 20 dkg-t? 10,65 volt 1 hónappal ezelőtt, most 10,45-öt mértem. (Bocs, ha hülye kérdés, de minden apróságtól képes vagyok berezelni... :oops: Idióta elsőgyerekes anyuka... :P )

Ja, és töltök fel egy nagyobb képet Csengéről.

Sziasztok
Kép
Vendég

Sziasztok!
Üdv az újaknak! Jól beindult az oldal!
Nimródnak egész jól megy az ovi, eszik szépen nem is válogat, néha sír egy kicsit de ennyi. Azt mondja most nekem, majd ott fogok aludni ha megszokom az ovit :) , büszke vagyok rá!
Ez az ellenanyagtéma engem is érdekel, mert az egyik rokon is oda járt Gálhoz és nekik is pont ugyanezt mondta, most váltottak Debrecenbe. Ha van időtök írjátok már le a tapasztalatokat!
Szép napot mindenkinek! Hajni

Kép
Kép
nimbot

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:44-kor.
20150601134430

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:13-kor.
Vendég

Vendég

Betti!
Annyira cuki Csenge!! Ilyen kis csibész, mint a szeme mutatja, vagy csak a látszat csal???
A mi ismerősünk, akit írtam, 4 inszem után Debrecenben kötött ki, aholis az ellenkezője történt, mint a te ismerősödnek, mert őt meg túlstimulálták. Amikor megfogant a 3 picike, a meg nem termékenyített petesejtek elindították a folyamatot, és egyesével elvesztették őket. Azt hiszem 4-5 hetet volt itt kórházban :cry: Sajnos még nem heverték ki :cry:
Én is Kriszti véleményén vagyok, többet mozognak a gyerekek, nem baj, ha nem hízik, ha amúgy kiegyensúlyozott :D

Kriszti!
A képeden az Eiffel toronyban vagy? Igaz??? Imááádnivaló hely :D Hú, de vágynék oda :roll: Nekünk arra a kérdésre, h mit kérsz, mindig aza válasz, h túramotort :lol: (persze makett, nem igazi, de megőrít a Talmácsi mániájával...)

Hajni!
Gratula Nimródnak az ovihoz! Hogy telnek így a napok Botival? Tomi alig várja, h Kristófot hazahozzuk, séta után úgy hozom be, hogy kiabál: baba, baba.... :D Nimród szövege haláli :)

Sensi!
Nem is tudtam, hogy ti is lombikosok voltatok... :roll: Nektek nagy procedúrát jelentett?

Ildi!
Hol vagy????

Zs

Kép
Kép
zsuzsimano

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:14-kor.
Vendég

Betti
szerintem sem kell túlreagálni ezt a fogyás dolgot, én is folyton ezen stresszeltem egy időbe, de nekem mindig azt mondták, hogy ha egyébként nyugodt jókedvű stb akkor nincs gond.
És szerintem ez a képen látszik a legjobban :D

Doki témában nagyon otthon vagyok. Sajna volt belölük részem bőven, + sok emberrel találkoztam és cserélgettük a tapasztalatokat :cry:
Ezek a hormon túladagolások sajna előfordulnak nem biztos hogy a dokik hibája, mert ugye nem vagyunk egyformák, ezért másképp is reagálunk rájuk.

Nimbot, Viki!

Ezt az ellenanyag dolgot valóban csak itt nézik már :cry:
Én miután kb 15 emberkével beszéltem várakozáés közben és kiderült, hogy abból 14-nek ugyanaz a baja, kicsit gyanus lett a dolog.
Utánna olvasgattam és ugye azt 4 óra elteltével vizsgálják, de addigra a kiskatonák életképes része már rég más úton jár, ami meg ott marad az elpusztul :cry: És ők a méhnyakból veszik a mintát, nem pedig a méhből.
Ugyhogy olyat akinek ott talál életképest háááát..... :?

Az meg hogy miért nem jött össze...egyszerűen még nem volt itt az ideje. Rengeteg olyan pár van akinek sikertelen lombik sorozat után spontán jön:)

Zsuzsi!
Hát tudnék mesélni, milyen procedúrát jelentett, nem is beszélve az anyagi oldaláról. De a lényeg, már itt szuszog a kiságyba, és ez minden szenvedést megér!!!
Tomi hogy van??? Influenzás vagy csak nátha???

Na eldugultam,pedig még v.mit akartam, de már nem tudom mit :oops:
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:44-kor.
20150601134430

Kriszti!
Nem baj, az sem lehet rossz... :lol:

Lombikos lánykák!
Hát, az anyagi részéről is hallottam a barátnőtől, ők most megint gyűjtögetnek a következő próbálkozásra :cry:

Még egy kérdés: akkor nálatok a kistesók is csak így jöhetnek össze? Bocsi, lehet, hogy hülye kérdés...

Tomival voltunk dokinál, vérbő a torka és hörgőgyulladása van. Kapott antibiotikumot (életében először). Alig eszik valamit :cry: viszont most jól jön, hogy még szopizik....

Zs

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok! Bettinah nagyon szép lány Csenge, olyan bájosan aranyos...Viki, Sensi! Nekem is van egy ismerősöm akiknél nem jön a baba, még lelkileg nem állnak készen a vízsgálatok elkezdésére :-( ... de szerencsére annyi pozítiv példát lehet hallani... Zsuzsimanó jobbulást kívánok Tominak ,gyógyúljon meg nagyon hamar... Krisztina köszönöm ,hogy leírtad ide,hogy milyen papírokra van szűkség ,lejegyzeteltem,majd jól fog jönni.Remélem már jól vagy és nyoma sincs az esésnek...Nimbot! Nimródnak további kellemes ovisnapokat kívánok. Melyik oviba jár?... Ildike! Remélem jól vagy és azért nem jössz mert pihensz...Jó éjszakát mindenkinek!

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

....
20150601134430

Sziasztok!

Két napig nem voltam gép előtt, mert elromlott a monitorunk és most lett kész, és tele írtatok 2 oldalt! Ez igen! Csak így tovább!!! :D

Viki! Mi a Toldi másik oldalán lakunk a 69ben. Védőnő: jót nem tudok, rosszat meg... :? Egyébként mi nem ahhoz tartozunk akihez Ti.

Lombik: ismételten Debrecennel tudok csak jönni, velem együtt szült egy nyh-i anyuka, akikkel itt másfél évig semmit nem tudtak kezdeni, szintén "összeférhetetlen" volt állítólag a férjével. Db-ben az 1. lombik sikerült.
De tényleg az a lényeg, hogy már mindannyiótoknak sikerélménye van!

Zsuzsi! Ez vicc amit veletek csináltak! Mi az hogy csak 2 éves korától jár az emelt csp??? Tominak jobbulást! Tényleg jó, hogy még sokat szopizik.
Dorka már csak délben alvás előtt kéri úgy kb 3 korty erejéig... Lassan ennek is vége. Kíváncsi leszek ha megszületik a kistesó akkor visszakéri e majd!

Ildi! Lehet, hogy már babázol???? Remélem jól vagy/vagytok!

És itt is:
Bori! Boldog második szülinapot!
Kép

Most csak ennyi ragadt meg a szita agyamban :) akinek nem reagáltam attól bocsi!
Jó hétvégét mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!
Zsuzsi! Boti egész jól elvan Nimród nélkül is, persze ma egész délelőtt ölelgette a bátyát, mert itthon van! :) Sokat vagyunk kint, a délelőtt hamar elrepül, fél1-re meg már megyünk érte.
Rubinita! A kertvárosi csicsergő oviba jár Nimród.
Szép hétvégét mindenkinek!
Hajni

Kép
Kép
nimbot

sziasztok csajok!Még nem babázom sajna, :( pedig már nagyon szeretnék! BOCSI hogy nem jelentkeztem csak nem volt 2 napig internet, mert megadta magát a rendszer! viszont ma egész nap olya érzésem van hogy este megyünk a kórházba babázni.... nah meg a drága nagyim... ( tudni kell róla hogy amit ő megmond az úgy is van! megálmodja a dolgokat, minden megérzése bejön...szóval egy igaz "boszi", de tényleg minden bejön amit csak mond, nah és ebből kiindulva ma úgy köszönt el ( pedig kb 300 m-re lakunk egymástól) hogy akkor majd telefonáljatok ide ha mentek este és adott egy puszit.... + hozzáteszem már érzem hogy beindult a visszaszámlálás..... ezt összevéve igen csak esedékes a mai nap...
ma 50 m séta (inkább úgy mondanám vonszoltam magam) után rámjött egy hőhullám és elkezdett reszketni a lábam és azt hittem hogy ott fogok összesni,nah ilyet még eddig nem éreztem , ti hogy voltatok az utolsó pillanatban???? mert mindnekitől csak a megszokott dolgokat hallom mint pl: olyan mint a menses görcs . fáj a derék stb nah de ezeket én már kb 2 hete érzem, egyre gyakrabban tegnapi nap folyamán pl 3x alkalommal volt erősebb görcsöm ....mindenki azt kérdezi hogy félek e ? de csodával határos módon már nem 2-3 héttel ezelött még azt válaszoltam volna hogy rettenetesen félek, de most már azt sem bánom hogy fájni fog mert rettenetesen fog tudom....csak már ott lennék és csinálnám ha most szólnának hogy menni kell már repülnék is ....
szóval meg avgyok döbbenve magamon....vagy csak már beletörődtem hogy ez van fájni fog de majd csak túl leszek rajta...
de ígérem amint tudok mindnekit értesítek.......

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok!

Zsuzsi!
Én nagyon szeretném ha a tesó spontán jönne, de ha nem megyünk megint 1 évet adok magunknak:)

Rubinita!
Az ismerősödnek üzenem, hogy ne halogassák a dolgot. Én is nehezen vettem rá magam. Előbb itt próbálkoztunk sima dokinál gyógyszer stb, aztán hallottam Gál és csapatáról sikerült jó pár évet ( és egy rakás pénzt)elpazarolnunk, mire beláttam hoyg v.szinű csak így lehet babánk:( De csak elindulni nehéz. Utánna már alig vártam hogy haladjunk:)

Ildi!

Várjuk a fejleményeket:)
Én ezekhez nem tudok hozzá szólni, mert nálunk magzatvíz folyással kezdődött, ami ugye biztos jel :lol:

Szép estét
Vendég

Még v.mit akartam.

Nektek mikor kezdett a gyerek darabos kaját enni???

Anna eddig szépen ette a 8 hós bébikajákat, most viszont pár hete eszi egydarabig aztán megakad vagy nem nyeli le és ki is hányja :cry:
Most nem is merek neki adni csak pépeset.
Nem rágja csak nyeli
Vendég

Sziasztok! Desviki! Az tényleg nagyon fontos,hogy mindkét fél maximálisan támogatja a másikat, sajnos tudok egy olyan esetet,hogy nem lehet baba egy párnak ,a csaj menne, elkezdené a vizsgálatokat és a srác azt mondta,hogy ő nem megy egy lépést sem :-( ,a lány 26 éves a srác kb. 38 és neki van már egy fia de nem vele van,a csaj egyszerűen nem tudja,hogy mit tegyen,nagyon szomorú :-( ... Sensi! Meg is mondom az ismerősünknek, hogy kezdjék el minnél hamarabb,tényleg elkezdeni nehéz és hátha nekik is sikerül,olyan szomorúan nézik Rubent,gyakran látják(mert nálunk van alkalmazásban az apukajelölt) együttérzek velük s ők is maximálisan támogatják egymást...
Ildike én nagyon nagy nyugalmat éreztem aznap,máskor minden gyanús jelre ugrottam,hogy bíztos ez már az,s aznap amikor tényleg elkezdődött végtelen nyugalom szállt meg,reggel elment a nyákdugó,majd utána bevásároltam egy bevásárlóközpontban a szokásos dolgokat, délután pihentem (már akkor fájásaim voltak) s este szóltam apának,hogy nézzünk be talán egy vizsgálatra,addig nem szóltam senkinek ami tőlem szokatlan mert előtte akkor is végigjajjgattam mindenkit ha elvágtam az ujjam :-) ...majd meglátod milyen csodálatos érzés lesz,s minden egyes fájdalom
közelebb hoz a picurhoz... Dorkamama hogy érzed magad? Nektek mikor lesz a nagy nap? (a modemem nem jeleniti meg a vonalzókat sajnos :-( ) Vigyázz te is magatokra nagyon...Elnézést kérek ha valakinek esetleg nem tudtam reagálni,mennem kell a kismanóm igényel...jó éjt és puszi mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

annyi tündéri gyerkőc van itt... a képeken...ennivalóak!!!!!
már alig várom én is tehessek ki képet a kis zsebibabámról!!!!
ja apropó nyákdugó.... én azt hittem hogy ha már a nyákdugó eltávozott akkor tűz a kórházba.... szóval akkor ha nincs fájás akkor ne rohanjak???mi van ha a 20 vagy 15 perces fájásokat nem is érzem mert gyengék, és későn indulunk el ??? hogy is van ez ????akkor mikor kell eszeveszetten rohanni???? víz elfolyás után még kb mennyi időm lehet?a drága párom attól tart a legjobban hogy későn idulunk el ( szegény jobban be van parázva mint én,de azért jól titkolja).
fhúúúú ha belegondolok hogy 9 hónapig készül rá az ember, úgymond 9 hónap haladékot kap hogy felnőjjön,felelőségteljessé válljon,jól kialudja magát, edze az idegeit, és mégis az alatt a pár óra alatt tudatosul igazán benne hogy ezennel minden megváltozik végérvényesen, mintha a babával egy új anya és egy új apa is születne! számomra az életbe az egyik legcsodálatosabb folyamat ez a CSALÁDDÁ VÁLÁS!!!! ha most lenne pityergő emo akkor kitenném úgy megtud hatni ez a téma....

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:45-kor.
20150601134430

Köszi mindenkinek a bíztatást!!!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok!

Viki, köszi a telefonszámot!

És mindenkinek köszönöm a megnyugtatást a súly miatt. Igyekszem nem aggódni. :) Egyébként tényleg mindig ilyen kis vigyorgós Csenge, kivéve, ha valami nem úgy van, ahogy elképzelte. :D És igazi rosszcsont. Imádja, ha Ő van a középpontban. Mondjuk idegen helyen egy kicsit meghúzza magát, főleg az elején, de ha belelendül, le sem lehet lőni. Tegnap Pesten voltunk barátnőméknél szülinapi buliban, nagyon élvezte, mert volt még rajta kívül két baba. Először nem mehettem tőle messzebb 2 méternél, fél óra elteltével már nem érdekelte, ha nem látott. Bukfencezett, táncolt, bebújt a függöny mögé...

Ildi, én is drukkolok, hogy mielőbb meglegyen a picúr! Nekem a nyákdugó szerda reggel ment el, és csütörtök délután született meg Csenge. Gyakorlatilag kedd-szerda éjjel már voltak fájásaim rendszeresen 15 percenként, de mivel szerda reggel az nst még nem mutatta, így hazajöttünk. Szerdán napközben maradtak a 15 percesek, aztán éjszaka besűrűsödtek, reggelre lettek 7-8 percesek. Akkor mentünk be, és még csak 3-4 ujjnyira voltam kitágulva. Szóval nem megy az olyan gyorsan az első gyerkőcnél szerintem! A másodiknál már lehet, hogy sprintelni kell. :D

Sensi, nekem Csenge elég korán elkezdett darabosat enni, de volt olyan nálunk is, hogy visszakapta a pépeset, mert úgy többet evett. Sőt, anyósom még most is pépeset csinál neki (ha éppen Ő főz nekünk is), mert szerinte úgy több mindent megeszik egy gyerek, míg a darabosat jobban kiválogatja. Egyébként most meg azt csinálja, hogy egészbe nyel le mindent, rágás nélkül, pl. a virslikarikákat. Ha rászólunk, hogy tessék megrágni, akkor meg először lenyeli, aztán rág. :D Öklendezés szokott lenni, de szerencsére hányni csak 1-2 alkalommal hányt kaja közben.

Betegnek jobbulást! Mindenkinek jó pihenést!
Lehet, hogy még benézek ma, ha Csenge nem látja. :wink:

Betti
Vendég

húúú én meg azt hittem hogy ha már elkezdődnek a fájások akkor már nem sok van hátra, de látom hogy a másik napra is átnyúlhat a tényleges szülés mármint az a rész amikor már csak percek vannak hátra és kinnt van a baba....nah akkor annyira nem parázok...hogy az autóban szülök meg!!! kb 4 napja vannak kisebb nagyobb összehúzódások, és mindig figyelek hogy jön e utána újjabb netán 20-15 percenként de nem jön utána semmi vagy ha jön újjabb összehúzódás akkor csak órák múlva....de azon gondolkoztam hogy mi van ha akkor kezdődik amikor alszom és nem érzem a gyengébb 20 perceseket? és csak az erősekre ébredek fel még akkor is van időm ugye?ááá kíváncsi leszek hogy látom majd ezt az egészet,miután már megszültem, bár tudom vhol hogy minden úgy is megy majd a maga ritmusában legalábbis remélem hogy nem jön közbe semmi gigszer.....
[/img]

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

És ha úgy indul a szülés hogy semmi előzmény csak elfolyik a magzatvíz??? akkor még max mennyi időm lehet????már biztos készen vagytok a kérdéseimtől!!!! Kép :roll:

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Halihó :D

Jaj Ildikó olyan vagy mint én :lol:
Bár nekem egész terhesség alatt baromi sokat keményedett a hasam de sose fájt a ctg már olyan értékeket mutatott mint egy szülő nőé és én nem éreztem semmit csak annyit hogy kemény.
Én is attól paráztam, hogy mi van ha észre se veszem és csak úgy mondjuk reggelre ott lesz a bébi :lol:
De komolyra véve.
Nekem szerda este ment el a nyákdugó 8 körül, és hajnalba a magzatvíz fél 3 körül.
Én gyorsan lezuhanyoztam, akkor még semmit nem éreztem, de mire leértünk a kocsihoz már 10 perces volt a sürgőn 5 perces és a szülőszobára érve 2 perces. Úgyhogy én ilyen távról nem biztos hogy beértem volna :oops: mert fél 6 kor kint is volt Pancsikám.
Jut eszembe Te Abaújszántói vagy igaz. van ott egy nagyon jó barátnőm Anita a pékségbe dolgozik.

Viki!
Ez a tali nem is lenne hülyeség, csak már jönne a tavasz
:wink: Írok Pü-t

Betti!
Nálunk is ez a gond hogy nem rág csak nyel, és gondolom így nehezebben megy le és azért akad meg. Már mikor eszünk rettegek, nehogy megint gond legyen:(

Többiek.....hol vagytok?????
Vendég

Sziasztok!

CSAK gyorsan, egy pár szó.

Köszönöm kérdéseteket Dóri vérképe jó a dokinő meglepődött h teljesen rendben van minden egy picit még van nyoma a nemrégiben lezajlott fertőzésnek, de mondta, hogy meglepően jól tartalékol a szervezete, kérdeztem adjak e még valami étvágygerjesztőt vagy valamit azokhoz amit most szed és csak annyit, h minden nap gyümi és jó minőségű gyümölcslevek!!! ennyi. Hálla az égnek én is megnyugottam. az alakata ilyen és nem is akarja hizókúrára fogni. szedi a GYERMEK multivitamint + C vitamint + Calcium- magnézium-ot. mindegyik a NUTRILITE TERMÉK.

ma megtartottuk a Dávid szülinapját majd kicsinyítek képet és teszek fel.

még Ildinek!!! kitartás tuti nem maradsz le a saját szülésedről.

BORI!! Boldog szülinapot neked nőj nagyra kicslány!!!!!

holnap jövök szisztok.

Tündi.

Kép
Kép
kispaszuly

Sziasztok!
Ildikó! Remélem még időben írok :D ! Ha csak a magzatvíz elfolyik van időd nyugi, de be kell menni, mert már nem védi semmi a picit, úgyhogy szülés lesz belőle. Nekem az első úgy született, magzatvíz elfolyástól 11 óra múlva. A másodiknál a nyákdugó távozott, ha csak az van nem kell még bemenni, nekem 2 nap múlva lettek rendszeres fájásaim, 5 percesekkel indultunk be mondjuk közel voltunk! Fel a fejjel! :) Remélem hamarosan jó hírrel jössz!
Hajni

Kép
Kép
nimbot

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: