A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Sziszka: Nekem sajna lesz még 2 terhelésem :( Egy majd a 24-26. hét körül és a harmadik pedig 30-32. hét körül. Nem örülök nek, de hát jobb félni mint megijedni ;) Egyébként nem 2 a protokoll? Biztos rosszul emlékszem ;)

Szilvaqueen: Elvileg úgy pontos és hiteles a mérés, ha közben nem kóricálsz. Ülni kell a babérokon... Én most kicsit csaltam, mert elmentem a közeli bevásárlóközpontba és beültem a fodrászhoz ;)

Pironya: Gyermeknek milyen lett a felvételije, hogy érzi? Tudom, hogy eredmény még nincs, de hátha elárult valamit a gyermek, hogy hány feladattal boldogult...
Messze vagy a bálnától, tessék mondogatni, hogy kismami vagyok, kismami vagyok :lol: Néha nekem is emlékeztetnem kell magam rá.

Persze turiba nem jutottam el a 2 nap szabi alatt. Nem baj, majd bepótolom :lol:

Jaj, a párom mostanában kicsit kikészít, mert amint meglát nálam valami kis édességet vagy ételt, egyből mondja, hogy így nem fogok megállni a +10kg-nál (vagy nem mondja, csak látom az arcán, hogy mondaná). Pedig csak ritkán eszem édességet és akkor is csak keveset. Pl. csokit kb. 3-4 naponta szoktam enni este 2-3 kockát. Egyébként meg inkább gyümölcsöt eszem, ha édesre vágyom, vagy túrórudit (max. 1db-ot), joghurtot, max néha kekszet. Szerintem ez annyira nem sok. :roll: Napközben is alig eszem, jórészt az ebéd az első étkezésem, az is fele az eddig megszokottnak, mert egyszerűen nem tudok többet legyűrni, aztán 4 körül eszem valami gyümölcsöt, van, hogy inkább gyümilevet iszom, majd 6-7 körül vacsi (vagy az ebéd másik fele, kiegészítve egy kis nasival vagy 1 szendvics+gyümi). Tudom, hogy többször kellene ennem, mert vigyáznom kell a cukromra, de nekem az nem megy. Úgy vagyok vele, hogy ha éhes vagyok, akkor eszem. Leszek én még kívánós, na akkor nem tudom majd, hogy hogy fogjam visza magam ;)
Bocsánat a sok panaszért, csak kijött belőlem ez a kis bánat...
Nálatok hogy megy ez?

Kép

Kép
bettica

http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=417

Protokoll szerint egyszer van... a rizikócsoportba tartozóknak nézik többször....
Vendég

Sziasztok!
Bettica:nálam úgy van a kajálás kb mint nálad,most,hogy visszavettem a ritmusból!!
Eddig viszont csak reggelire ettem 3 filit,ebédre pupos tányér kajákat,vacsorára szintén vagy 2-3 szelet kenyeret :oops:
De most nagyon beszarattak ezzela cukorral és azóta igekszem odafigyelni...
De közben attól félek a hogy a bébi a hasamban nélkülöz....
Vendég

filit=kiflit
Vendég

Bárány: Amiatt nem kell aggódnod, hogy nélkülöz a gyerek. Elveszi, ami neki kell. Látod én sem híztam eddig túl sokat, alapból is elég vékonyka voltam, de a gyerek az nő, látom, hogy a pocakom már nagyobb. Szóval aggodalomra semmi ok ;) Neked nem az ételek mennyiségén kellene változtatnod, hanem a minőségén. Ehetsz nagy tál ételeket, csak a zöldség legyen túlsúlyban. Nekem naponta 5x kellene ennem, de sosem tudtam ezt betartani :oops: , pedig ez lenne a jó neked is, ha cukorbajjal fenyegetnek, mert így nem ingadozna annyira a vércukorszinted. A CH az, amit csökkentened kellene: kevesebb tészta, kenyér, péksüti, pizza, krumpli, fehér rizs.
Tök jó, hogy én okítalak ki olyasvalamire, amit nekem sem mindig sikerül betartanom. Persze tudom, hogy ez rossz, de hát mit csináljak, ha reggel pl nem tudok enni, mert öklendezem az ételtől? Már bocsánat a leírásért... Szóval többször eszem, van hogy a 4 étkezés is megvan, amiből 2 gyümölcs, de sajnos olyan is akad, hogy csak 2x eszem egy nap. És ez a rossz... Fogalmam sincs, hogy miként tudnék ezen változtatni, mert hát ugye a reggeli/délelőtti ételtől való rosszullétet azért elég nehéz leküzdeni :roll:

Na jó, abbahagyom. Ez van :(

Kép

Kép
bettica

Jó reggelt mindenkinek!

Gyönyörű,napsütéses napunk van!

bárány:rakhatnál fel képet a rucikról.

Annyi dolgom van ma,hogy túl sokat nem leszek.De mivel be van kapcsolva a gép,úgyis idejövök néha.

bettica:te naon jól bírtad ezt a cukros löttyöt.Sokan azt mondják,hogy rosszul lesznek tőle.
Nekem a védőnő mondta,hogy jó lenne,ha Apa eljönne velem és hazavinne a két óra hosszára,hogy ne uncsizzak.

Kép
melike

Gigaboszi: Köszi az infót, akkor én olvastam/hallottam rosszul...

Kép

Kép
bettica

Melike tessék a kép,ez a tegnapi szerzemény. Kép Kép Kép
Vendég

Ezek picik 56-74-ig,mert ez a képekről nem derül ki...
Vendég

Verőfényes szép napot! :D :D

bárány: azt aaa, nagyon szép ruhákat vettél :D

melike: azért pihenj egy kicsit néha :D

Én is nagyon próbálom visszafogni magam az evéssel. De éhezni sem szeretnék. Szinte óránként rámtör az éhség. Egy kis túrórudi, egy kis narancs, egy kis alma, egy kis szendvics stb... És még most fogunk beindulni :? :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Nem gond ha én is felteszem a szerzeményeimet? :D

Kép

Kép

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

a nadrágos kép minősége nagyon rossz lett :evil:

Szilvi

szilvaqueen

Tündéri rucik csajok!Köszi a képeket!
Éppen akartam kérdezni,hogy mekkorák,mert nagyobbnak látszanak.
Nálunk nem is láttam ilyen jókat.

Kép
melike

Sziasztok!
Szilvi nagyon jók a te szerzeményeid is :wink:
Én az egészet amit föltettem a képeken 2800.-ért vettem és ez még külön örömmel töltött el... :D
Vendég

A kis rugi az első képen 56-os, a többi 68-74-es

Szilvi

szilvaqueen

Nem rugi, body

Szilvi

szilvaqueen

Én is kb. annyiért vettem.

melike: sajnos én soha nem jártam szerencsével a turikban. De most sikerült :D Meg is lepődtem. :D

Szilvi

szilvaqueen

Ma hajlani egykor riadó volt. :D Annyira mocorogtak mind a ketten, hogy felébredtem rá. Ilyen még nem volt. :D

Szilvi

szilvaqueen

Tőlünk 5 percre van egy jó hely(kocsival 5),minden hétfő ,péntek hoz árút,és átlag 300 ft minden,a gatyák és a pulcsik is,a bodyk 100-200.De most kell kiélvezni,mert a nagyobb méretek már nem ilyen jók,ugye nagyobb gyerek már elhasználja kitérdeli...

De van itt egy kínai áruház i(tudom sokan utálják) ott is elég olcsó minden,na ott is vettem egy adagot....majd megmutatom...
Vendég

Sziasztok csajok!
Nem voltam már kedd óta!
Nagyából visszaolvastam mindent!
Bárány gratula a tökösödhöz!!! :D :D :D :D
Lányok nagyon cuki rucikat vetettek,tényleg édesek.

Nekem jo szar napjaim voltak most.
Remélem nem baj hogy leirom mi történt velem ebbe a pár napba.
Nem tudom mennyire tudjátok én szekszárdi vagyok.Pesttöl 140 km.
Szoval kedden este lementünk szekszárdra a férjemmel,mert szerdán reggel 8 orára vittük apukámat Pécsre szivkatéterezésre.
Már eleve paráztam hogy minden rendben legyen.
Apukám nagyon félt és ez látszott is rajta.
A portán kiderült hogy anyu nem mehet be vele,a járvány miatt látogatási tilalom van.Na akkor láttam apun hogy teljesen kivan,na meg persze anyun is.
Fogtuk magunkat kimentünk a kocsiba,ott ücsörögtünk egy orát aztán aztán felhivtuk aput hogy miujság van mondta hogy még vár,(remegő hangon).
Elmentünk plázázni kicsit elterelni a figyelmünket.Aztán mentünk vissza a szivklinikára.
Olyan fél 12 körül megszolal anyu telefonja hát nem apu szolt bele hanem a doki,sajnos a férjének szivrohama volt azonnal meg kell müteni.
Na hát mondanom se kell milyen idegesek voltunk,aggodtam anyu miatt is.6 orás szivmütétet végeztek el rajta,mindezt ugy hogy katéterezésre ment be és azt mondták 2-3 ora és vihetjük haza.
Na de hálistennek minden rendben volt,nagyon jo orvosok vannak ott.
Remélem fiacskám jol van oda bennt de nagyon sokat sirtam,tudom hogy nem jo ez a babának de sajnos a sors igy hozta,legalábbb ez a hülye járvány ne lenne.
Na de mostmár megnyugodtam.

Jajj ne haragudjatok ilyenekkel zaklattalak titeket de olyn jol esett leirni. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Amugy Mirko esténként nagyon nagyon ficereg. :D
Vendég

moni:nagyon sajnálom,ami történt és téged is!
Remélem azért most már tényleg rendben lesz minden és ne idegeskedj!

Nekem is mocorog rendesen mostanában,nagyon jó érzés.

Kép
melike

moni: Borzasztóan sajnálom, ami veletek történt. :( Apukád jobban van már? És ilyenkor tényleg nem lehet nyugodt az ember, hiába mondják neki, hogy ne izgulj, neked most nem szabad... Akkor aznap haza is engedték? Vagy benntartják megfigyelésen?

Miért haragudnánk? Miért zaklatnál ezzel minket? Ne butáskodj! :wink:

Szilvi

szilvaqueen

Köszi Melike!!!
Aranyos vagy.
Minden rendben lesz.
Csak pozitivan gondolkodom. :)

Tényleg nagyon jo érzés a mocorgás. :)
Apa is élvezi mikor a hasamra teszi a kezét. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Móni jobbulást apukádnak,és a sírástól szerintem semmi bajotok nem lesz
Nyugi apukád ezerrel fog unokázni júniustól :D :D
Vendég

Szilvi!
Köszönöm aranyos vagy te is.
Már jobban van apukám,nem engedték haza ez a legrosszabb hogy azóta nem is láttuk csak telefonon beszéltünk vele.
Egy hétig bent tartják,ma vitték le az intenzivröl a kardologia osztályra.De ma már jobb kedvü volt ö is mikor beszéltem vele. :D :D :D
Vendég

Köszi Bárány!
Nem a sirásrol gondoltam hogy árt a babának hanem nagyon ideges voltam meg féltem hogy nagy baj lesz.
De hálisten jol van. :D :D
Vendég

Moni: Minden rendben lesz és ahogy bárány is írta, nyáron úgy fog unokázni, hogy csak na :D :wink:

Szilvi

szilvaqueen

Szilvi!
oké megbeszéltük. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok,

Csak néha idejövök olvasni, nosztalgiázni :oops: :) tavaj én is júniusban szültema második babám, és azért!

Móni,neked szerettem volna vígaszul írni néhány szót!Apukádat nagyon sajnálom, és a legjobbakat kívánom neki :)
De, hogy téged is megnyuigtassalak kicsit, a baba miatt ne aggódj.Neki nem lesz semmi baja.Igaz nem tesz kifejezetten jót az idegeskedés, de a babában semmilyen kárt nem tesz, ha te lelkileg-pszihikailag vagy oda!Ezt azért merem állítani, mert nekem tavaj márciusban halt meg a nővérem/hasnyálmirigydaganatban, 47 évesen :shock: :cry: /És én is ugye szintén mint most te terhesen, 6.-ik hónaposan kellett átélnem ami iszonyú rossz volt.Sokat sírtam, és nagyon kivoltam!Aztán megkérdeztem az orvosom, hogy lehet-e a babának ilyesmitől bármi baja, is és ő maondta, hogy nem!Tehát nyugodj meg, minden rendben lesz vele!Beszélgess hozzá sokat és simogasd :)
Apukádnak, pedig minden jót, és jobbulást! :)

Mindenkinek nagyon jó babavárást kívánok! :)
manóci

Manóci köszönjük!

Gigi unalmamban más topikokban jártam,és kérdéseim merültek föl...természetesen mindenkihez szólok de Gigi az ügyeletes tanácsadó :wink:

Streptococus vizsgálatot van akinek már csináltak?Ha igen mikor?Hányszor?Mikor szokás?

Az a bizonyos állatoktól elkapható toxo valami szűrés nektek megtörtént...

Van valami áramlás vizsgálat,nagyon új lehet mert nekem az előző terhességeimnél nem volt.Az mi és mikortól van??
Vendég

bárány:mikről beszélsz te?Én azt sem tudom mik ezek.
Már megint az aggódás...Nagyon ráérsz.

gigi:nyugtasd meg bárányt!

Nekem különben a párom ilyen "túlaggódós".Mindig kérdezi,hogy biztos,hogy alaposan megvizsgáltak,megnézték mindene megvan?
De most én mondjam a dokinak,hogy mit csináljon?!

Kép
melike

Sziasztok!

Tiszta nyamvadt vagyok ma. Van egy kis hőemelkedésem, rossz a közérzetem és eléggé fájnak a vállaim. Remélem, nem ez a piszok vírus kap el. Kicsit aggódok!

Jól emlékszem, hogy algopírint akkor lehet szedni, ha belázasodnék, ugye? Akár kettőt is vajon?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Hú lányok!

Majdnem végeztem mára (mosás,főzés,takarítás),de kivagyok teljesen.Olyan jó leülni.

bogi:szerintem azt lehet,igen.

Kép
melike

Bogi én úgy tudom kettőt is be lehet venni

Melike,tényleg ráérek..a gyerekek nem akarnak velem eü sétálni :(

Na jó a fiam a napi fél óra sétára rábólintott!Ma már megvolt :D
Vendég

sziasztok,

nagyon csini rucikat vettetek. mi alig várjuk, hogy megtudjuk végre a nemét, és akkor végre én is beindulhatok a ruhavásárlásban. :)

bárány: gyönyörű a parkettátok. :D

moni: tudom, nem lehet(ett) könnyű, de próbáld meg úgy felfogni, hogy milyen szerencse, hogy épp bent volt a kórházban, amikor ez történt!! jobbulást neki. nyugtatásképp igyál kamilla- és hársfateát, 1-1 csészével naponta, és közben pihenj, szunyókálj. hallgass közben zenét, próbálj meg kikapcsolódni. jót fog tenni neked is és a babának is.

mia_snow

Mia:köszi! most ebben a szobában alszunk,eddig a lányom volt ott és mi az emeleten de csere történt mert nincs kedvem megmászni a lépcsőt olyan sokszor :oops: Itt lesz a béby is,minden fa szinű a franciaágy komód,és lesz egy nagyon baró pelenkázó(apám fogja gyártani),szintén fa szinű polcos,kiságyat ehez kell majd választani :D :D Remélem majd ha eljön az idő megmutatjuk egymásnak a babaszobákat is,nem csak a ruhákat
Vendég

Köszi Mia!
Olyan arik vagytok hogy nyugtatgattok.
Már meg is nyugodtam.
Gyerek szoba nekem még csak álmaimban van sajna. :(
Jövö hónapba költözünk,de akkor se a saját lakásunkba,mert a terveink külföldön vannak ugyhogy nem tudom mikor lesz gyerekszoba de nagyon vágyom már rá. :roll:
Vendég

Moni nekem is csak álmaimban van gyerekszoba...majd soká..
Vendég

[quote="bárány"]G írta:bárányigi unalmamban más topikokban jártam,és kérdéseim merültek föl...természetesen mindenkihez szólok de Gigi az ügyeletes tanácsadó :wink:

Streptococus vizsgálatot van akinek már csináltak?Ha igen mikor?Hányszor?Mikor szokás?

Az a bizonyos állatoktól elkapható toxo valami szűrés nektek megtörtént...

Van valami áramlás vizsgálat,nagyon új lehet mert nekem az előző terhességeimnél nem volt.Az mi és mikortól van??

Toxoplazma... nekem nem volt most... valamikor aug-ban volt, mikor kezdtük a lombikot... (meg előtte, mikor Peti készült... átestem már a fertőzésen)

Streptococcus... szülés előtti időszakban szokták... ha pozitív, akkor szülés során antibiotikumot adnak...

Áramlás vizsgálat... UH-nál a lepény, a köldökzsinór és a bébi nagyobb ereiben a vér áramlását nézik...

Ha életben maradok, akkor írok ráészletesebben...
Vendég

Moni
Sajnálom, ami apukáddal történt... de... még jó, hogy a baj a kórházban történt meg... egyből tudtak segíteni...

(azt azért furcsának találom, hogy katéterezés után 2-3 órával hazaengedték volna... :roll: )
Vendég

gyerekszoba: épp tapétákat és szőnyegeket nézek a neten. :D
az ötleteimet (illetven azoknak az 1%-át kb :D ) a blogomra teszem fel. :) ha itt alul a www-re kattintasz, akkor be kell jönnie elvileg.

mia_snow

Gigi,köszi a választ!Nekem ez is kielégitő volt,de bármit szivesen olvasok részletesebben is :oops:
Közben a védőnénimtől megtudtam,hogy (szerinte)akik szinte soha nem voltak állat közelében azok átestek már a toxoplazmózison,és pont akik kutyáztak macskáztak azok nem estek át!!!
Szerinted ez igaz?Mert én rengeteget kutyáztam (ok),Ha igaz az elmélete akkor én nem estem át..
Állitólag már nem csinálják kötelezően csak privát,és súlyos pénzekért :twisted:
Annyit mondott,hogy amacskákat kell kerülni..ezzel nem is lenne gond de a szomszédnak tele a kertje macskákkal és bizony rendszeresen idelátogatnak :twisted:

Amúgy mi bajod beteg vagy?Vagy mire írtad:"ha életben maradok"

Mia:én úgy vagyok vele,hogy csak kicsi szőnyeg a gyerekszobába(vagy szőnyeg nélkül),mert nálunk a gyerekdoki esküszik rá,hogy egy megfázásnál +megköhögteti a gyerekeket a szőnyeg
Vendég

Bocsi még egy rövid kérdés:ez a bizonyos áramlás vizsg hány hetes korban(kortól) történik?
Vendég

bárány, nálunk mindenképp kell kezdeni valamit, mert szerintem 40 éves legalább a szobai parketta, úgyhogy komplett felújítás kell alulról vízszigeteléssel, betonozással meg minden. ha már elkezd a földön bóklászni a gyerkőc, esetleg feláll, szerintem a padlószőnyeg az, ami a legbiztonságosabb, mert nem csúszik el rajta a gyerkőc lába. a parketta + szőnyeg variáció meg nem fog beleférni a költségvetésbe, úgyhogy mindenképp padlószőnyegünk lesz. egyébként gyerekkoromban mindig is padlószőnyegünk volt, és öcsém is és én is egészségesek voltunk mindig. egy utcai sétánál több port szív be a gyerkőc az orrán, mint a szobai, rendszeresen takarított szőnyegből.

mia_snow

toxoplazma: kb világ életemben együtt aludtam a macskáimmal, kutyánk is van, és negatív lett a toxoplazmám, amit az első laborvizsgálatkor kérés nélkül néztek. ez azt jelenti, hogy óvatosnak kell lennem a cicusokkal, de nem kell túlzásba esni, nem az állatoktól kell tartózkodni, hanem az állati ürüléktől. a macskáink pedig nyár óta kint éjszakáznak, alom sincs már bent, és kutya-macska szeretgetés után mindig alaposan kezet mosok. nem lehet baj, a szomszéd macskáktól meg pláne nem kell tartani ilyen szempontból, főleg ha nincs velük szoros fizikai kapcsolatod. nyugimá'. ;) :D

mia_snow

Mia:a mai gyerekek sajnos már szinte kivétel nélkül köhögősek ,egyre egyre jobban,nem is közelítenek minket,de még Szindi lányomat sem aki 12 éves..A fiam csoportjában is mást sem halassz mint köhögnek köhögnek....ősztől tavaszig...
De persze ha nincs más megoldás természetesen jöhet a padlószőnyeg!!
:D
Itt az utcában 20 gyerekből kb 19 megtudta mi az nyitott ablaknál aludni,vagy hidegpárásítóval aludni stb stb
A a mi szüleink ezt a dolgot nem ismerték....

Kutya:én is mindíg imádtam a kutyákat főleg gyerekkoromban,egyszer még egy macskám is volt(újpesten panelban nőttem föl),egy szobában laktunk,gondolhatod milyen szag is volt :?
Vendég

Most jöttünk a kenguruból:ismét kinéztem a babakocsit ugyan azt mint mutkor...már bele is szerettem!!
Teljen már az időőőő
Vendég

Sziasztok csajok!

Jó sokat termeltetek megint!

Moni! Nagyon sajnálom ami Apuddal történt,tényleg szerencse,hogy jó helyen volt!
Mostmár biztos nem lesz semmi gond és nemsokára hazaengedik!
Vigyázz magatokra és pihend ki az izgalmakat!

Nagyon szépek a rucik amiket vettetek! Gratula!
Mostmár nemsokára tényleg a babaszoba fotók jönnek!

Bárány! Nekem már 2X vettek toxoplasmara vért,INGYEN!
Negatív lett,de ráírták a papírra,hogy terhesség esetén 2-3 havonta ismételendő,így az Afp-vel együtt újra levették!
Streptococcust még nem néztek,azt állítólag a vége felé nézik 30...valahanyadik héten!
Nekem a vetélés után sajna volt,úgyhogy lehet,hogy számíthatok rá! :cry:
Ez az áramlásos dolog nemtudom micsoda!

Bogi! Nyugodtan vegyél be Algopyrint,én is azt szedtem!
Azért előszö eggyel próbálkozz!
Remélem mielőbb meggyógyulsz!
Vigyázz magatokra!

Gigi! Hogy hogy ha életben maradsz??????????????
Ne szórakozz velünk!!! :lol:
Mi lenne velünk nélküled???

Mia! Kitartás a melóra,mostmár lassan tényleg vége!
Nálunk 2 éves a parketta,úgyhogy csak kis szőnyeg lesz,ha meg elkezd kúszni-mászni meglátjuk!

Asszem mára elköszönök,mert este buli lesz!

További szép hétvégét mindenkinek!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Ibm,de jó neked bulizol!
Én már annyira szenvedek,szoktam a barátnőimmel egy kicsit szombat este beülni valahova,pia cigi

Most se buli se cigi se pia,csak egy kis kenyérke az is teljes kiörlésű ,savanyú ízű :?

Basszus kezdek a dokimra haragudni,se toxoplazma vizsgálat,se ellenanyag vizsg,vagyis az utóbbi egyszer volt de most magamnak intézem a jövő héten a másogikat :twisted:
Arról ne is beszéljünk,hogy hüvelyváladéktenyésztés sem volt
Vendég

Igen... haldoklom... :cry:
Engem ez a gyerek tönkretesz... igértem is egy alapos fenekelést neki, majd, ha kibújik... :cry:
Rókica, szédülés... :evil:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: