A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hé! Remélem nem a júliusiakat olvassátok! Hol az az éjszakai műszak? :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese: én sem hagyom hogy álljon, én is fogom a honaljánál. De olyan akaratos,ha a mászás nem megy ő állni akar!!!

Nem semmi ez a történet, nem is tudom.... borzasztó... :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Gondoltam, hogy nem hagyod állni! :wink: Olyan kis erősek! Elképesztő! 4-5 hónapja vannak a világon, és már járnának. Vagyis állnának.

Én azon szoktam jókat derülni, mikor Zsófit felemelem, és nyögök egyet, majd hozzáteszem: jaj, mekkora sózsák vagy!
Erre Ő is nyög, csak nem tudom, miért... :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Én is gyorsan belenéztem, szerintem sem ő, de akkor van egy másik, akit meg kiutáltak.

Emese! Teljesen igazad van, szerintem is mélyen hallgatni kellett volna erről. Bár, mire leírtam lehet, hogy nem is tudom. Szegény, lehet, hogy ennyi maradt neki, valakivel, valakikkel meg kellett osztania. Nem lehet most egyszerű dolga szegénynek. A kicsi ártatlanság meg.... Megszakad a szívem!
dmaggie

Hajni!
Jó utat.kérünk képeket

Emese!
Teljes mértékben igazad van.
Az ilyen nem anya. :evil: Sajnálom a gyerekét.

Az az igazság Ildike sem volt tervezve nálunk is fel merült apjuk részéröl,hogy vetessük el de nekem eszembe se jutott neki se tartott sokág másnap már azt monta ,hogy tartsuk meg.
Velem madarat lehetett volna fogatni,de már ő is belátta mi lett volna ha...Nagyon szeretjük a lányunkat is.
Na meg persze amikor láttam a kis dobogo szíveskét...a többi nem írom ti is tudjátok most is itt alszik az ölembe.

Az ilyenek a szemembe nem emberek.
:evil:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Gremese: vagyok, csak el kellett altatnom a lányt. Apa szokta, csak ő már beájult!!! :shock:

Nincs az a megoldhatatlan helyzet, ami miatt egy ártatlan kisembernek meg kell halnia!!! :D
Saját tapasztalat!
Én ezt majdnem végigcsináltam (nem nyilvánosan).
Épp akkor költöztünk be a házba, pénz nuku, és épp a válást terveztük! (Kimondatlanul). És akkor jelzett VikDan. Sok vívódás közepette megmentettük az életét, cserébe, ő is megmentette a házasságunkat!!! Soha nem bocsátottam volna meg magamnak, ha másépp döntöttem volna!!! (Pedig benne volt a pakliban, hogy egyedül maradok 2 gyerekkel).

Kép
Kép
timi26

Ha meg nem akar az ember gyereket, egészen hatékony módszerek vannak, nem kell megvárni, amíg megfogan.
De ha már így történt , legrosszabb esetben örökbe lehetne adni! Hány meddő anyuka örülne neki!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Kaqk, Emese! Nálunk is detto. Őrült tempóban fejlődnek, kitartás! Képzeljétek, a mi Dávidunk anno 6 hónaposan állt fel. Három nap leforgása alatt tanult meg mászni, majd felállni. Még nem volt tízhónapos, amikor már egyedült ment. Csoda! :D

Fleur, Drága, az a szép, finom lelked! Nyugi, én is szorítok! Friends! Yes, yes........ :D :D :D Itthon a fiúkkal egész héten azt nézzük! Már nem is tudom hányszor láttam. Az öcsémmel idézgetni szoktuk a legjobb mondásokat. Mi ez az online nyelvóra?
dmaggie

Döglődik a gépünk ugyhogy hol van hol nincs.
Csak átfutottam az elmúlt 20 oldalt. :shock:
De azt láttam hogy Berta gyönyörű baba.
Egyébként Marci is kerekképű, de szerintem olyan kis édes a golyó fejével.Meg kell zabálni. :D

Timi köszi a köszöntést.Ugye milyen nagy fiam van már? 8)
Annyira nagy hogy ujra alukál éccaka és hagyja az anyukáját is. :D
Ha meg ébred visszaalukál magától.

Emese amiket írsz!? Az a szomorú hogy az ilyenek pikk-pakk teherbe esnek akik meg igazán megérdemelnék azokhoz meg nem megy a "gólya"

És és és vasárnap megyünk babaúszásra.

Kép
Ilyen kis kerekképű :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

DMaggie: Rebeka Dettó így csinálta, csak ő ráérősen kezdett el járni, 13 hósan, mászni nagyon szeretett!
Azt mondják a mászás az nagyon fejleszt, a kislányom meg egy zseni! :shock: Lehet, hogy van benne valami??? :roll:

Kép
Kép
timi26

Ny.Timi!

Gratulálok a hórordúlóhoz.
Marci is helyes kispasi. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi! Így van! A mászás is a mozgásfejlődés egyik sarkalatos része. Ha jól belegondolok, a keresztcsatornák jól működnek közben. Ellentétes kar és láb dolgozik. Nagyon fontos! Dávidunk nem igazán szeretett mászni, egyből a járást favorizálta. Meg is voltam ijedve, inkább megtanítottam olvasni, pontosabban összeolvasni, hogy ne legyen majd később problémája. Gergő is imádott mászni, ahogyan a Te Rebekád. Könnyebben is veszi az akadályokat. No, ezzel nem azt akarom mondani, hogy Dávid butább, egyáltalán nem, sőt.

Nyerkit! Kerekképű Marci baba csúúúúúcs! :D
dmaggie

Éljen a 4 hónapos Marci baba!!!!!!!!!!!
Ti is babaúsztok? De jó! Én tök irigy vagyok! :oops: :wink:
Kellett valahogyan előkészülnetek?
Azt hiszem eljött az ideje, hogy Zsófikámmal kipróbáljam az együtt pancsit.
Én is szeretném vinni babaúszásra. Olyan jó, mert ott tarttják, ahol pocakosként vizitornáztam. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, de bimbó vagyok!!! :oops:

Isten éltesse Marcit!

Fleur, hecker leszel?
dmaggie

Nálunk az megy, ha Zsófi hason van, akkor hirtelen belefúrja a fejét az ágyba, popó fel, lábakat maga alá húzza, és próbálja előretolni magát, aminek az az eredménye, hogy - mivel nem támasztom ki a lábát, ahonnan el tudna rugaszkodni -, egy helyben hernyózik. :D
Ha meg megtámasztom, akkor halad! Olyan édi!
Ma is pucérkodott pancsi előtt, én ellentartottam a lábának, ő hernyózott előre, Apa meg paskolta a popiját! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Helló megjöttem megint :D

Köszi mindenkinek a dicséretet :oops:

Emese!Nem ócsárolni akartam magam hanem csak apát fényeztem :wink: :lol:

Heni!Oda se neki beillene az én lányom fiúnak is ha a huncutságot vesszük alapul :lol: És nemsokára lövetek neki fülbevalót,meg kinő a lobonca akkor nagyon dögös csajszi lesz.Majd dobok fel róla akkor is képet te meg megmutathatod Petikének,ki tudja lehet bejön majd neki :wink:

KépKép
juba

Emese! Tudom miről beszélsz. Al baba is hernyózik. Szabadnapos csigatempóban halad is előre, tolja magát az orrán és a homlokán. Csupa piros a drága mire megtesz 1 cm-t. Ráadásul mérgelődik ezerrel, hogy miért nem halad jobban. Ez érdekli, a forduláshoz meg lustácska. Megmutatta ő is, hogy tudná, ha akarná, de nemigen akarja. Hiába teszem mellé a játékokat, csak dumál nekik, meg veszekszik velük, hogy miért nem mennek közelebb. :D :D
dmaggie

Gratula Marcinak!

Apa a lost-ot nézi én meg nem vagyok Nagyon álmos. ilyen sokáig sem voltam még neten. :-)

Dmaggie: 6 hónaposan????? 3 nap alattt???? Jesszus,.........

Jaja már beindult a para, már mindjárt jár, beszél és fel is nő hipp-hopp és nem engedi hogy ölelgessem, babausgassam..... de mi Emma 2 éves koráig várni akartunk a kistesó "készítésével" de hát hiányozni fog apindurka baba a házból.. ki fogom bírni adddig???

Tudom minden nap meglep Emma vmi újdonsággal és már alig várom reggel hogy lássam ma mit produkál... de egy csecsemő, akit babusgatsz, ölelgetsz, pici és törékeny... Imádom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sok sokgyereket szeretnék, bár előbb kezdtük volna.... és jó sok pénzünk lenne, hogy mindegyiknek megadjam amit kell ( nem Nagyon elkényeztetve ) hát ez van. legalább még egyet vagy ...
kettőt
aszem megyek aludni.
jó éjt!

KépKép
kaqk
Debrecen

Dmaggie: VikDan is az orrával akar haladni!!! :D Viszont a tengelye kötül simén forog! Ja és ma fürcsi után meztelenül spontán átfordult megint a hasáról a hátára!!! Külső inger nélkül!!! :D :D :D
Egyébként nem konduktorhoz fogunk járni, csak a védőnő oda irányított, ő meg tovább fog a vizsgálat után, viszont annak nem tudom a nevét, csak azt, hogy a Dévény módszerrel dolgozik!

Mára nekem ennyi! Megyek csicskálni!
Jó éjt!!!

Kép
Kép
timi26

Timi! Erről a módszerről nem tudok semmit, de majd megkérdezem a szomatos barátnőmet, hátha ő igen. No, ugye, mondtam én, nincs annak a gyereknek semmi baja. Én is szoktam a szomatos barátnémnak panaszkodni, kérem mindig, hogy vizsgálja meg a kicsit, de ő ránéz, majd azt mondja, nyugi. Rendben van ez a gyerek, majd csinálja, meg is fogod unni. Ő nagyon nem szereti siettetni a dolgokat.
dmaggie

Nyerkit! Neked is köszi,ari vagy! Gyönyörüséges kis fiad van nagyon édi!
Boldog hófordulót neki!
Kép

Az én Nővérem nagyobbik lánya már nyolc hónaposan ment el se hittük de mondjuk ő egy évesen volt hét kiló könnyen elbírta a seggét!Viszont a kicsi csak egy évesen indult el,pont a szülinapján.

KépKép
juba

Na mi van én jöttem mindenki más meg elment? :cry:

Akkor asszem nem írogatok én se magamnak,ráadásul nekem éjszaka is etetni kell mert akkor mitöl lesz ilyen kerek feje a gyereknek? :lol:

KépKép
juba

Dmaggie! 6 hónaposan... :shock: Na, az szép lenne, ha Zsófi baba a jövő hónapban már állna....

Képzeljétek, már megint van két raszta a hajában. Az a szép hosszú haja csomósodik hátul, ahogy forgolódik. Egyet már le kellett vágnom korábban, most megint van kettő. Pedig HAJKEFÉVEL :!: fésülöm!. :(

Ma fürdés után vettem észre, hogy 3 TINCSE (mert neki olyan is van), BEHULLÁMOSODIK (mert olyan hosszú) a víztől.

Legközelebb majd lefényképezem, ha megint úgy fog állni!

Egyébként az új haja is barna, inkább szőkésbarna. A korábban lefényképezett tejfelszőkeség valami extra pihe.

Kép
Kép
Kép
gremese

Na akkor nyugodalma jó éjszakát mindenkinek!
Kép Kép

KépKép
juba

Sziasztok !

Minden baba gyönyörű.
Titeket követni nem egyszerű. Délelött benéztem és azóta annyit írtatok, hogy 1 órámba telt mire végig olvastam.

Mi is szeretnénk menni babaúszni. Nálunk csütörtökön lesz a 4 hós oltás és azzal együtt kapja meg a második Rotarixet.
Kérek majd a doki nénitől igazolást és ha Ádi jól van a szuri után akkor akár már szombaton megyünk is.

Ma a kis fiamba az ördög szált bele.
Reggel már fél 8-kor kukorékolt. Megkajolt fél 9-től fél 10-ig aludt ( álltalában ilyenkor 11-ig alszik ). Utána 11-kor adtam neki gyümölcsöt aztán fél 12-kor tápit. Be is ájult rendesen. Gondoltam én naívan, hogy akkor gyorsan megfőzök. Zöldborsós tokányt rizzsel. Na addig jutottam, hogy hús össze vág plusz a hagyma és már nyekerget is a drágám.
Na amíg a rizs készült mert azt ugye nem lehet félbe hyagyni addig kivettem és nézte a játékait.
Gyorsan felöltöztettem és lementünk sétálni gondoltam én majd alszik kicsikét.
Aludt is kb 20 percet. Aztán már annyira reklamál a babakocsiba ha csak fekszik, hogy az egész környék zeng. Így kénytelen vagyok a kemény mózes háttámláját megdönteni, hogy kilásson. Ha nézelődhet akkor minden rendbe.

Délután sem aludt igazán de most a kaja végére már beájult.

Szerintetek ez lehet fejlődési ugrás, hogy ennyire nem akart ma aludni vagy fogjam az időjárásra ?

Múlt héten elkezdtük a nappaliba a saját készítésű bútort legyártani így most azt folytatjuk majd holnap. Ha készen van majd dobok képet.

Na szép kis regényt írtam.
Teszek fel képe az én drágámról.

Kép nagyon fincsi a kezem
Kép anya bohócot csinált belőlem
Kép .
Kép .
20200310173350

na az egyik képet rosszúl küldtem

Jön az amit akartam.

Kép fincsi a kezem
20200310173350

Én is megyek alukálni!
Gondolom Dettyk kezdi a reggelt! 8)

Jó éjt mindenkinek! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hopsz! nyugodalma=nyugodalmas
spóroltam a betükkel.

KépKép
juba

Sziasztok
Fleur

Hát akkor szorítok, És szépen írtad, hogy mindenkinek kell adni még egy esélyt :)
Ktimi
nagyon helyes a kisfiad és ilyen bohócorrot már mi is beszereztünk :D

Nyerkit

tök jó, hogy jelentkeztél és édes a "kerekfejű" kisfiad. Írtam már, hogy 5,8 lett a terheléses eredményem :?: :P
Júliusi kismama
Én csak azt olvastam,amit Ti írtatok, de higgyétek el, nem biztos, hogy mindent megírt - vesztére - ebbe a topikba. Valószínűleg ő is egy áldozat (ki tudja, milyen családi rémek vannak a háttérben) ez persze nem menti fel az alól, hogy védekezni kell. Mégis, olvastam egy anyáról, akinek 3 gyermeke 3 fogamzásgátlási módszer eredménye... Nekem soha nem volt abortuszom (és remélem, nem is lesz!), de nem könnyű ítélkezni ismeretlenek felett. (Na jó, eldugulok, mert én emberi jogokkal foglalkoztam és az eutanázia, halálbüntetés meg abortusz azok a kérdések, ahol SOHA nem lesz meg a közös nevező az emberek között....és ez így van jól.)

Kép
granda

Szasztok! 8)
Nem tudok aludni, meg úgyis mindjárt kel Nolka szopizni :oops:

Szóval tegnap este már írtam, de elszállt :(

Dettyk! Köszi a képeket, nagyon aranyosak a gyerkőcök :lol: , és Timi! Te is bájos vagy VikDanival :lol:

Juba! Tündéri a lánykád! és tényleg ne bántsd az Anyukáját :wink: szépek vagytok!

Regi! Cuki a kis Szeli, ahogy somolyog!

Ktimi! Csudiédes Ádika! Látom ott is szeretik a kezecskét majszolni :lol:

Granda!Kaqk! Noel 3 hós kora óta milumil HA1-et eszi, és most váltunk sima 1-re. Szerintem 1 éves koráig kevés lenne a start, nem tudom ez nem-e egy jó üzleti fogás az orvosoknak (a Milumiltól), amikor ilyet mondanak (Kaqk), ugyanis a start 2000Ft felett van, a sima 1-est meg tegnap váltottam ki, és receptre 802 :!: :!: :!: Ft
De döntsetek belátásotok szerint :roll:

Hajni! Jó utat!

Emese! Köszi, hogy kérdezted, aranyos vagy, szerencsére nem lázasodott be az oltástól
:)
Noel is mindig nyög amikor felveszem :lol: biztos segít felvenni magát :lol:

Fleur! Drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen! és örülök, hogy így döntöttél :)

Nyerkit! Marcinak boldog hófordulót! :lol: édes a kismackód :lol:

Nekem délelőtt jógaórám van, délután meg megyünk Apukám szülinapi bulijára étterembe, egy kicsit zsufi lesz a napom, szerintem csak vasárnap tudok jönni legközelebb, de ígérem friss fotókkal :roll:
Ezt akkor most elküldöm :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Granda! Biztos vagyok benne, hogy nem oszt meg mindent a nagyvilággal. Ám ha ezt ezrek színe elé viszi, akkor ne csodálkozzon, ha nyilvánosan és privát üzenet formájában - hiszen van erre lehetőség - kapja a leveleket.
Én arról alkothatok véleményt, amit olvasok. És számomra egyáltalán nem elfogadható az, ha valaki azért akarja elvetetni a kisbabáját, mert fáradt (nem is alszik direkt, ha a férje dolgozik), rossz az anyagi háttér (ha belegondolunk a tgyás, egyszeri anyasági, plusz családi hellyel közzel fedezi azt, amibe egy második gyerek kerül /pelenka, popsitörlő/, az elsőtől meg mindent örököl), és mert a férje nem akarja. Pedig először akarta.

Rengeteg olyan nő olvassa a fórumot, aki a kezét adná egy babáért, vagy aki nagyon megszenvedett a porontyáért (lombik) és esetleg szeretne még gyermeket.

És azt olvassák, hogy ilyen indokok miatt akarja elvetetni. Nem azért, mert beteg a magzat vagy az anya, nem azért, mert a 8. gyermek lenne....

Nekem volt missed ab-m (terhesség műszeres befejezése, mert elhalt), és szörnyű lelkileg is és testileg is.

Szerintem Ő akarja a babát, csak a férje.... megcsinálni meg milyen könnyű...

És ha ezt meglépi, akkor szerintem tönkre teszi magát egy életre! Ő már tudja, milyen életet adni...

Na mindegy, befejezem a témát, nem akarok megint sírni.

Anitja! Hú milyen sűrű napod lesz!
Apukádnak boldog szülinapot!!!!

A fotókat meg kiéhezve várjuk!!!!

Mi ma megyünk Anyósékhoz, úgyhogy csak este leszek.

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda! Tiéd volt a 15.000. hozzászólás!!!!!!! :P

Kép
Kép
Kép
gremese

Szép napsütéses reggelt :)

Juba!
Olyan gyönyörű Berta :) S Bálint is kuglifejű én csak így hívom :wink:

Fleur!

Gondolok és drukkolok Neked ma :) Nem lehetne Anyósodat vhova elutaztattni?Kicsit kikapcsolna,tele új élményekkel,talán pozítivan állna a dolgokhoz.Sajna nekem nincs anyósom sem,pedig mi imádtuk egymást halála előtt :(

Nyerkrit!

Boldog hófordulót :)

Hajni!
Jó utat és vigyázzatok magatokra :) Majd képes beszámolót kérünk :wink:

Anitja!
Apukádnak boldog szülinapot :)
Noel vonalzója milyen jó ma (4 hó 1 hét 4 nap :wink: )

Júliusi kismama:én nem írtam volna le h. terhes vagyok ismét,csupán babona mert vetélős fajta vagyok :cry: viszont ha már közhírré tette akkor viselje a következményeit! Ezért találták ki a fogamzásgátlást nem ?Elvetetni babát sosem tudnék az előzmények miatt.teljesen Emesével értek egyett amúgy.Bálintnak pelust kell vennem,meg tényleg csak pár ruhát mert szerencsére Míráról maradt pár unisex ruci is. A pénze "több" lesz,mert ugye dupla csp-t kap :) Alváshoz meg annyit h. az ember megedződik,és pár óra alatt is kipiheni magát :)

KépKép
viranka

Mindkét vetélésemnél amit uh előzött meg+ már véreztem megkérdezte a szonográfus szeretném e a babát megtartani :(
mikor már üres összeesett petezsák volt a monitoron :( Robi utána mindig azt mondta tuti fiú lett volna s ült magába roskadva...

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Emese, nem én kezdtem :P , még te is megelőztél :wink: .
Az az igazság, hogy tegnap itt voltak apa ex-munkatársai, és vmikor 1 óra magasságában sikerült lefeküdnöm, abban a hitben, hogy hajnalban ébreszt a hölgyemény :roll: .
Az előzményhez hozzátartozik, hogy Timiék fél négy felé értek ide, Panka akkor ébredt, és utána már nem tudtam elaltatni. 7 órakor megfürdettem, fél 8-kor elaludt a cicin :shock: .
És reggel 7 órakor arra ébredtem, hogy két szikla van a mellkasomon :shock: :oops: . A kisasszony pedig nagy pukizások és hatalmas mosolyok kíséretében negyed 9-kor ébredt :oops: :D . Eddig ez a rekordja 8) .
dettyk

Sziasztok!

Mi ez a nagy pangás így hétvégén?Még húzzátok a lóbőrt? :lol:

Nekünk is jó éjszakánk volt,el se akartam hinni de a kisasszony NEM ébredt fel éjjel enni!(biztos vigyáz a vonalaira :lol: )Háromnegyed hétkor kelt először,úgy örültem neki!Persze gondolom ez csak egyszeri alkalom volt...Na de kezdetnek ez se rossz!

Mindenkinek aki az anyósékhoz indul sok siker kívánok!
Neked különösen Fleur remélem sikerül rendezni a dolgokat!

Ó mennem kell majd még jövök...

KépKép
juba

Jó reggelt!!!

Dettyk: ez igen! Lehet, hogy jó hatással van a fiam a lányodra??? Csak nem róla álmodott??? :D

Emese: még csak annyit fűznék hozzá a júliusi kismamihoz, hogy szocpolt akarnak felvenni 2 gyerekre! Ugyanis 2-3 év múlva tervezik a következőt!!! :shock: Na ez a durva!

És mi is elértük az 5 hónapot!

Kép
Kép
timi26

Boldog Hófordulót VikDaninak !!
Kép

KépKép
juba

Timi26! Boldog 5. hónapot VikDaninak!!!!!!!!!!

Én is olvastam a szocpolt. És az a szörnyű, hogy a "következő" gyerek már a pocakban van... :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mármint úgy szörnyű, hogy szegény halálra van ítélve... :cry: :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok, hát az este beleolvastam én is :shock: valami nincs rendben ezzel a nővel :? most nem, de majd két év múlva bevállalna még egyet, ha-ha, majd akkor meg lehet nem fog teherbe esni.
Minden gyermekáldás egy csoda, ajándék. Ne mi akarjunk már dönteni életek felett... én se tudnék elvetetni soha babát.

5.hónapos VIKDANI!!!!!!Boldog hófordulót neki!!!!

Heni
KépKép
heni81

Kőszegi Timi! Annyira édes a kicsi fiad ezzel a krumpliorral!!!! Meg kell zabálni!

Anitja!Durva ez a tápszer mizéria,mi Bebát eszünk az is kétezer,ráadásul egyszerre felír négy dobozzal az meg már nyolcezer :shock: Még jó,hogy van még egy kis anyatejci is raktáron mert azért ez havi szinten...Ja és én Humana bébivízzel csinálom neki a tápit meg a teát is ami majdnem 500 forint(nálunk a gyógyszertárba valahol azért olcsóbb)abból is heti 3-4 dobozzal elfogy.Főleg úgy,hogy megcsinálom a tápit de nacssága épp nem akar enni csak fél óra múlva akkor burithatom ki mert melegíteni azt ugye nem lehet és csinálhatom az újat.Szóval legközelebb lehet én is megemlítem,hogy jó lesz nekünk is az 1-es.
A Párodnak boldog szülinapot!! Jó szórakozást és kérjük ám majd a képeket is!!!!

Ma jön hozzánk a férjem mamája.MOST jön ELŐSZÖR meglátogatni a Bertust!!!Alig várom... Gondolhatjátok milyen kiváncsi lehet rá ha ennyire igyekezett eljönni :evil: Persze már egy hónapja minden hétvégén jön csak még nem ért ide.Mindig közbejött neki valami életbevágóan fontos dolog,na nem minta hiányzott volna!

KépKép
juba

Még este elolvastam a kismami sorait, azt hiszem, depressziós vagy az idegösszeomlás határán van. Heni: épp ez itt a kérdés: megértem, , úgy gondolod, nem Te döntesz életek felett, a másik álláspont pedig az emberi szabadságot hangsúlyozza. Szerintem ennél a kismamánál nem csupán a fáradtság az, ami miatt el akarja vetetni a babáját, jól írtátok, valami súlyosabb gond lehet, megírta egyszer, h szörnyű gyermekkora volt....Én azon gondolkodtam el, h akinek nincs gyereke, talán könnyebben dönt az abortusz mellet, neki már van egy, és a kisbaba mosolya, lénye, csodálatossága ellenérre is meg kívánja hozni ezt a súlyos döntést. És itt kezdődik a dilemma, amire céloztam: az emberi élet abszolút érték vagy csupán méltósággla van értelme?
És sztem a kismami - ahogy a júliusiak írták - csak ki akarta valaki vállán sírni magát, nem gondolta, h szögesen ellentéte vélemények miatt harca is lesz. Én az ítélkezésnél csupán arra gondoltam, h egy-két hozzászóló a másik topikban úgy ítélte el a társát, hogy biztosan nem ismeri az összes életkörülményt és nem veszi figyelembe, hogy ez a mami nem tisztán gondolkodik, elkeseredésében az idegösszeomlás felé halad, pont azért, mert a lelke mélyén ő valószínűleg akarná a babát. Szóval én nem szeretem a döglött lefántba rúgást. Viranka: védekezés: írtam, h az egyik nő 3 gyermeke 3 védekezési módszer eredménye...szóval a védekezés sem mindig garancia...
A baba elvétele a legrosszabb megoldás, hiszen esélyt sem adnak egy boldogabb életre, az anya viselné annak testi, de főleg lelki terhét, ÖRÖKRE.

Na jó, részemről befejeztem a témát, de Hajni kapcsán már korábban írtuk, hogy nem kötelező mindenben egyetértenünk...

Kép
granda

Timi26, lehet, hogy igazad van!! :wink: :D (Bár nem hallottam, hogy kéjesen sóhajtozott volna :oops: :lol: ).

Vikdaninak boldog hófordulót!!!

:cry: Áruljátok el nekem, hogy illesztitek be ezeket az animált gif-eket, mert nekem nem sikerül... :cry:
dettyk

Sziasztok!

VikDaninak Boldog hófordulót!

Kép

K.Timi!
Nagyon édes Ádám avval a pirosorral,na meg amúgy is.
Neki is szép szemei vannak.

Bár én nem tápszerezek viszont amit vettem a lánynak
a Rossmannban vettem van tápszer is sok féle
Szerintem nézzetek szét valahol hátha olcsóbb.
Valószínű ugyan az.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Detti!
Én úgy mint egy képet nekem sok van mentve.

Kép

Ez a csajoké.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ez meg a pasiké.

Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Juba
Anyós-Kitartás :shock: :shock: Megy a +++++++++

Anitja
Köszi a szuper tápi-infót! Én is sejtettem, h már váltani kellene...De most tényleg meggyőztél :wink: :D

Timi26
Boldog hófordulót Don Juan-odnak!

Kép
granda

Jó reggelt!

Isten éltesse Vikdanit! :lol:

Júliusi kismama: Granda! Tökéletesen egyetértek veled! Az abortusz borzalmas dolog. De senkinek nincs joga ahhoz, hogy mások felett ítélkezzen. Persze véleménye lehet (kell is legyen). Most őszintén. Jobb megszülni egy csöppséget, egy végletekig elkeseredett anyukának. Utána pedig olyan történeteket hallunk, mint tegnap a hiradóban, hogy összeverte az anyuka az anyaotthonban az 5 hónapos pici babáját. :shock: :shock: . Eltört a baba medencecsontja, és a combcsontja. És mindezt azért, mert idegesítette, hogy a gyerek sír. :shock: :shock: Akkor már inkább az abortusz. Lehet okosnak lenni utólag, főleg másokkal szemben. Nyilván lehetett volna védekezni, de egyetlen módszer sem 100%-os. Aztán pedig ott van az örökbeadás. Hát nem is tudom. Ez lehetne megoldás. De szerintem ez méginkább tönkretenné az anyukát (kihordja, megszüli a picit, ráteszik a mellére, és oda kell adni avalaki másnak :shock: :?: ). És ha mégjobban kikészül, akkor mi lesz a már létező gyerekével.
Szóval nehéz ügy. Én csak azt kívánom, hogy SOHA nem kerüljünk ilyen helyzetbe, és SOHA ne kellejen ilyen súlyos döntést hoznunk. Ha pedig mégis, akkor maradjon melletünk valaki, aki támogat.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Megint megálltak a vonalzók.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: