A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:45-kor.
Vendég

Mindjárt visszaolvasok, csak előre jöttem panaszkodni...szocpol miatt ki kellett kérnem a fiam adókártyáját( :twisted: ), fél 11-kor húztam számot, és fél 1-kor kerültem sorra! :twisted: A központiban voltam, ott eddig max. fél órát kellett várnom. 34 ablakból vagy 28-nál dolgoztak, de ezt a témát egyetlenegy! helyen intézték, ahol bevettek még 7-es és 8-as sorszámokat is (az adószám a 3-as volt, erre fél óra után került először sor). Én voltam a 3025-ös, 11-en voltak előttem...2 óra alatt :shock: Elém vették a 42-st is, így még utánam bőven voltak. Ezen gondolkodtam (volt időm :x ), hogy azokkal vajon mi lett? Egyig volt ma ügyfélfogadás...azokkal közölték, hogy csókolom, gyertek vissza hétfőn? mert utánam még max 2-3 szám férhetett be...Na mindegy, én elintéztem, csak azért elgondolkodtató, hogy majd a bébik száma miatt is ennnyit kell ácsorogni? :twisted:

Kép
babyteve2

Mezsó!
Sajnálom a rossz híreket... de biztos minden rendben lesz!!!!
Fel a fejjel!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Mezsó mostanában elég sok maminál diagnosztizálják a vesetágulatot...gondolom, ajobb felbontású uhu-gépeknek köszönhetően. Van az indexen egy uhus topik, ha gondolod, kérdezz rá Kherionnál, ő ott a szakértő...de szvsz meg fog nyugtatni...azért drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen! Mindjárt linkelem a fórumot!

Kép
babyteve2

nono: köszi neked is a pozitív példával történő bíztatást. :) Remélem nem lesz semmi baj...komolyan mondom,most jobban idegesít az,hogy a dokim eddig mindig megnyugtatott ha feleslegesen aggódtam,és most hogy telcsin elmondtam neki a híreket,eszében nem volt mondani hogy nyugi vagy valami :?: :?: nem is értem...
Óóó csak fél óránként mér a mérőd,este meg csak óránként?? :shock: Tiszta mázlista vagy vele!! :D Nekem úgy volt fent 24 órát,hogy nappal 15percenként,éjjel 20 percenként mért... :evil: az kissé gázosabb volt szerintem. 8)

babyteve: tényleg elgondolkodtató amit írtál... :shock: :shock:

Kép

Kép
mezsó

oké köszi babyteve megnézem majd a fórumot :) egyenlőre tudatosan próbálok higgadt maradni,hogy a drága meg ne érezze hogy anyu sík ideg,és feszült...meg annyira nem világos ez hogy miért nem kaptam nyugtatást a dokimtól...azért mert nincs miért nyugtatnia???Mondjuk a védőnőm is azt mondta,hogy esetleg nem árt,ha felkészülök lelkileg rá,hogy lehet befektetnek hamarabb,hogy folyamatosan szemmel tudják követni az állapotát a kicsinek...Az még szép lesz,ha 170gramos diétámmal kórházba kell feküdjek... :shock:

Kép

Kép
mezsó

Kép
babyteve2

Ja,és a védőnőm ezt a véleményét annyira komolyan is gondolja,hogy ma megbeszélte velem,hogy február 6-án kijönne látogatni,de ez már szülés előtti felkészítő látogatás lesz majd,babakelengyéről,támogatások intézésének folyamatáról,újszülött gondozásáról szeretne majd velem beszélgetni...szóval komolynak tűnik a dolog,ha ápr.3-ra lennék kiírva,és mégis február 6-án jön a védőnő szülés előtti felkészítő látogatásra...

Kép

Kép
mezsó

ez az!! :wink: köszi,most csak belestem,majd ha kicsit több időm lesz akkor jobban szétnézek meg írok is ennek a szakértőnek.Most elmentettem a kedvencek közé. :)

Kép

Kép
mezsó

Mezsó: nagyon drukkolok nektek. 2300 g, erre koncentrálj, ez szép nagy baba (hű, mennyivel nagyobb, mint az enyém, pedig egyidősek!) és arra, hogyha ekkora buksit mértek, akkor lehet,hogy egy-két héttel még idősebb is, érettebb is a babucid, mint gondoljátok! És ha minden balul sül ki és egy hónap múlva muszáj megszületnie, akkor is már 34-35 hetes lesz, érett lesz a tüdeje, érettek lesznek a szervei, sőt még adhatnak előtte gyógyszert,hogy még felkészültebb legyen a baba tüdeje a kinti életre. (Én is 34. hétre születtem anno és még csak inkubátorba se kellett tenni!)
és babytevének igaza van, a jobb felbontású UH-ok kérdésében.

Cinyke

levelibeka

levelibeka: nagyon köszi :) ez igazán jól esett,mármint hogy leírtad,hogy 34.hétre születtél,és inkubátor sem kellett. :) :) Szeretem a pozitív példákat.Az is igaz,hogy írtad,hogy ha megindítják idő előtt,akkor legalább gyógyszerekkel rá lehet segíteni,hogy erősebb legyen. :roll: Ja igen 2300gr... :) én arra koncentrálok hogy minden nappal amit odabent tölt,még érettebb lesz,és még jobban szedheti magára a súlyt. :wink: szedje csak szedje szorgosan!!! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Mezsó!
Tényleg szép súlya van a bébinek a 30.héthez! És valóban, ha egy hónap múlva császároznak vagy meginditják a szülést, lehet, hogy már majdnem 3kg lesz! Az pedig csodaszép súly! Fel a fejjel és próbálj pozitivan hozzáállni a problémákhoz!

Babyteve!
Te meg szólj, ha máskor ügyet mész intézni, kölcsönadom a fiamat, 10 perc várakozás után szét fogja kiabálni hogy babát vársz és fáj a nagy pocakod.... :lol: ha visszaolvasol, tudni fogod, miről beszélek...
Ja, egyébként szorgalmasan keresem a babapatikát neked, de képzeld, amióta igértem, hogy hozok el mindig a gyógyitárból újat, azóta egyet sem találtam! :evil: Gyógyhirek van, de egyenlőre Babapatika nincs... :evil: de! nem adom fel!!!! :wink:

Én most jöttem védőnénitől, jelentem 69kg-nál járunk, ami +17kg!!! :lol: Szivhangja is teljesen jó, pocakkörfogat hivatalos védőnéni-mérés szerint 93cm! De azt mondta, ahányszor mérem, annyiszor mást fogok mérni, pont ahogy Zoli is mondta, máshogy fekszik a baba, nem ugyanott mérem... sy-fu távolságunk: 22cm , vérnyomásom: 114/66 ..... úgyhogy szépek vagyunk és nagyok... és jól összeszedtük a kilókat! :lol:
Vendég

Szia Mezso!
Én is drukkolok nektek. Jó, hogy próbálsz pozitív maradni, így is kell, mert minden ok lesz! Szép nagy a babád!!!

KépKép
KépKép
atizka

Mango: nem hiszed el egész éjjel nem birtam aludni…elöször mindig a kisbabarucik között válogattam és az örjitett meg álmomban…majd az h kezembe veszem a fiam és elejtem..rendesen sirtam hajnalban h tudjak már elaludni de csak ujra és ujra ez a kép villogott be…szörnyü volt…ugyh lehet azért is vagyok szarul mert rosszul aludtam de a front is…fáj a fejem,kedvetlen vagyok..ráadásul egyedül vagyok itthon egész nap :S

Mezsó: óriási drukk nektek..biztosan minden rendben lesz….

Nono: kitartás…

Pumpi: szép kis versenysuly :D
Vendég

Ja, igen, Pumpóka, jöhetett volna velem a fiad! :D (Én anno egyszer szóltam Tominak, kb. 2 éves lehetett, Pannonban voltunk számlát befizetni, ezer ember, mondtam neki poénből, kezdjen el sírni, hátha előre enged vki...hááát, az okos kölköm olyat adott elő, fél perc múlva már kint is voltunk...szerencsére máskor nem csinálta, égett volna az arcom...de akkor jól jött ki :oops: )

Na, akkor nemcsak engem szivat a Babapatika :D

És ismét jó lett a TSH-m, nem kell gyógyszeradagot emelni! :D (Viszont avizeletet meg kell ismételni, mert "a takarítónő kidobta" a cuccot..halálra rémített a doki, amikor hívtam és közölte, hogy baj van...azt hittem, rossz az eredmény...inkább ez, mint az...így lesz még egy utam!

Ja, és Brigi, üdv ismét errefelé, sajnálom a balhékat... :(

Kép
babyteve2

Pumpóka!

Te vezeted a topikban a súlygyarapodást, nem?
Én még csak +10 -nél járok, ez már nekem elég lenne. Mondjuk a te eseted egészen más...én 80 kg-ról indultam.... :oops: :oops: :oops:
Az a lényeg, hogy minden oké.
Most már én is megnyugodtam a pocak méretét illetően. Mert én is egyszer kisebbet mértem, mint előtte és beparáztam kicsit. Ja és engem is a férjem nyugtatott meg. Mire nem jók ezek a pasik.

Lituka!

Én is egész nap egyedül vagyok itthon. Én és a számítógép.... :lol:
De jó fél óra és indulok a megszokott sétámra drága férjem elé a melóba. Aztán lehet, hogy hétvégén már nem nagyon írok, mert ugye ilyenkor első a férjem.
Amit pedig akartam írni, hogy én is kedvtelen vagyok....nem jó egyedül lenni. Délben megint elbőgtem magam, hogy mikor költözhetünk, mert akkor legalább lesz tennivaló és azt már szeretem, mikor lehet mit csinálni.
Meg hát anyám marhaságait sem kell itthon hallgatni, ha haza jön.
Főzőcskézhetek kedvemre..hű de jó lesz!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gyors bekukk, hosszu olvasgatas utan.... juhuu, mindjart 4 ora es tuzok haza, ma este 7 vendegem lesz :!: Na, nem, csak nok :lol:
Es sutok fozok.... apa meg siel, jellemzo.... :wink:

Szibi, a labszortelenitessel en is hadilabon allok, de lassan a cipo bekotese es a labkorom vagasa is nehezkes.

Szossz, de nektek mi a gondotok a magassarkuval? En hordok neha. Pocok Aladar akkor nem mozog, ha magassarku csizmaban kopogok az utcan. De ha megallok egy kirakatanl, rogton torna indul... :wink:

Andee, babaruhakkal en is totalis hadilabon allok, meret es hordhatosag szintjen is: mit mire kell venni, vegyek-e 50-es meretet? De hat majd csak belejovunk :lol:

Tobben kerdeztetek, a hol voltam 4D-n. En a Majorstueklinikken-en voltam, St. Jakobs ter 9. 3. emelet. Az iwiw-en latjatok epp hol lakom :wink:

Kép

Puszka mindenkinek, jo hetveget :!: :!: :!:
katavirag

Belestem, h minden oké-e, erre olvaslak Mezsó!

Fel a fejjel, és bízzál a legjobban!! Mást nem nagyon tudok írni, mert se példám se tapasztalatom.

Mi jöv. héten szerdán megyünk UH-ra,4D, remélem minden rendben lesz!

Emit is várom már, h írjon! Kiváncsi vagyok, h náluk mi a helyzet (jó értelembe csakis!!)!

Nektek átlagban egyébként mennyit szokott mozgolódni a babótok bennt? Mert az enyémre nem jellemző a nagy tombolás! Ez nem gáz??

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Szerintem én vezetem a súlygyarapodást! De cáfoljon meg, aki többet hizott nálam! :lol:

Hétvégén én sem leszek valószinü, mert Zoli itthon van, igy vele szeretnék foglalatoskodni (ő meg valószinü hogy a számitógéppel, amivel az őrületbe kerget), vasárnap meg megyünk anyósékhoz.
Mondjuk, annak azért örülök, mert ott többet foglalkozik velem, mint ha ketten vagyunk itthon. Itthon a számitógép az első... :roll: lehet, elrontom holnapra... nem mégsem jó ötlet, mert akkor meg szerelgetni kezdi! Jajj, de nagyon akartam gépet, meg netet meg minden, oszt nesze nekem... ha itthon van, gép-gép-gép én meg nézem a plafont! :evil: Jólvan, panasz befejezve!
Vendég

Mezsó,
sajnálom a rossz hireket, de fel a fejjel, biztosan minden rendben lesz!

Akkor felteszem a tegnapi képeinket:

Kép Kép

Kép
sirkici

Sziasztok!
Én is voltam védőnéninél. Nekem +7,5 kg jött fel. A védőnő halkan megjegyezte, hogy egy kicsit a szénhidrátot csökkentsem, tehát nuku péksüti, süti, csoki. Főleg, hogy hétfőn megyek cukorterhelésre.
A tanácsadóban a doki, meg nagyon sokalta a plusz hét kilót, úgyhogy szigorú diétára fogott, sótlanul kajálni meg ilyenek. A kiskönyvembe meg beírta felkiálltó jellel, nagybetűvel, hogy TOXÉMIA!!!
Érdekes, másoktól sokkal több súlygyarapodást hallottam , és nem szidták le, én meg jól megkaptam a pofámra. Na mindegy. Annyira nem izgatom magam rajta. Eddig se zabáltam sokat. Most egy kicsit visszább fogom, de ennyi. Ja és az édességet legalább hétfőig elfelejtem.
Mezsó: sajnálom a rossz híreket, de azért bizakodjunk, minden rendben lesz, majd meglátod.

Kép
blani28

Sziasztok!

Mezsó: szerintem próbálj meg nem aggódni, mert ez nem tesz jót a babának gondolj arra hogy hányszor tévedtek már az orvosok, vagy ha nem is tévedtek de túlzásba vitték, hidd el nem lesz semmi baj!!!!
Egyébként jó nagy bébi ahhoz képest hogy én is lassan 30. hetembe lépek az enyém 1300g pedig mi sem voltunk kicsik, a párom 4 kg született.

Lituka: ez a front nagyon meg tudja viselni a szervezetünket, én sem alszom sokat és ráadásul én még dolgozom is, napközben bezzeg majd el aludnék.
A baba meg állandóan mozog, már kezdek aggódni hogy biztos alszik e eleget.
Esetleg itt is megtudod nézni a babakelengyét!
http://www.mamanet.hu/modules.php?file=article&name=News&sid=63

Egyébként én is ma voltam dokinál és egyben 4D ultrahangon is, de semmit nem mutatott a drágám, annyira belefúrja az arcát a méhlepényembe hogy szinte nem láttunk semmit, csak azt hogy pampuska szája van és nagyon pufi arca, nagyon cuki.
Ja és 2d normál UH-n azt hogy nyitogatja a szemét, nagyon álmosnak tűnt.
Egyébként minden rendben hála már megfordult fejjel lefelé van (ugyanis nekem mindig medencevégű, vagy harántfekvésben volt és féltem nehogy ne forduljon meg bár tudom ez még nem jelent ilyenkor semmit, de sajna én is ez miatt születtem császárral, meg tesóm is.)

Kép
geni

Blani!

7,5 kilóért ekkora balhét csináltak??? :shock:
Én 25. héten +10 kilóná tartottam meg most is.
Akkor mondták, hogy sok a súly, de diétára nem fogtak, nőgyógyász nem mondott semmit a súlyomra, mint eddig soha.
Nekem azért sok a +10, mert eleve 80 kilóról indultam.
Te mennyiről indultál?
Ja és ilyen dolgokat sem írtak a könyvembe, hogy toxémia... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Blani!

Mivel magyarázzák a TOXÉMIÁD?
Neked nem csináltak még az elején szűrést?

Kép
geni

Lituka! Mikor mész vásárolni? Attól biztosan jobb kedved lesz, már csak azért is, mert kimozdulsz otthonról (még ha viszed magaddal anyukádat is). Szerintem réklit már nem is nagyon árulnak (bár én még sehol nem jártam), de ha mégis, akkor én a helyedben megkérdeznék egy fiatalabb kiadású eladót rékli-body ügyben, mintha mit sem tudnék. Gondolom ő is a bodyt fogja javasolni, így legalább anyukád is hallhatja, hogy azt sokkal jobban szeretik a kismamaák.
Nekem anyós ilyen maradibb fajta, anyu tudja, hogy nekünk már más az izlésünk, és inkább rám bízza a vásárlást, és a pénzt adja oda, ha ajándékozni akar.

KépKép
KépKép
atizka

Ollem
IGen mondta a doki, hogy szigorú diéta, mert egy hónapban 1kg lehetne hízni.????? :roll:
62,5kg ról indultam, most 70kg vagyok.
Geni:
Azt nem tudom, mivel magyarázza a toxémiát. Lehet, hogy ha túl sokat szednék fel, vagy nehogy terhességi cukorbetegségem legyen??? Nem tudom.
Milyen szűrésre gondolsz? Cukorterhelés? Mert az hétfőn lesz

Kép
blani28

Blani!
A toxémia másra utal: hírtelen súlygyarapodás, magas vérnyomás, vízesedés a jelei, és ilyenkor kell sótlan étrendet és diétát tartani.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Ezek a Babák! Az egyik sokat tombol, a másik túlságosan nyugiban van. Momentán az enyém sem túl aktív, néha-néha mozdul egyet napközben, szerintem csak helyezkedik egyet, aztán alszik tovább.
Szerintem egyik sem baj, ők sem egyformák mindig, ahogy mi sem.

KépKép
KépKép
atizka

Kerekes:
Igen, erről én is olvastam. Kérdezte is, hogy vizesedik-e a lábam, vagy dagad-e. Mondtam, hogy nem. Vérnyomásom világ életembe nagyon alacsony volt, volt, hogy majdnem elájultam, annyira lement. A terhesség elején is ez volt a gondom. Mos is 110/70 volt. Szerintem az jó.

Kép
blani28

Blani!

Hű én eddig minden hónapban 3 kilót híztam, legutóbb 4-et...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Blani! A TOXÉMIA jelei: magas vérnyomás, fehérje a vizeletben, vizesedés (ödéma). Nem tudom, hogy a nagyokos doki miért írta be a kiskönyvedbe ezt! A 7 kg meg nem is olyan sok. Én is ott tartok kb. Nem eszem rengeteget, mégis! Hát én nem fogom magam kínozni az tuti! Egy esetben: ha cukor miatt kellene.

Mezsó! (kollegina :wink: ) Fel a fejjel! Nem lesz baj! Már így is szép nagy a babád ha előbb kellene jönnie. Az uh-on meg úgyis figyelik a baba veséit, és ha kell beavatkoznak!

Szőrtelenítés: hát a lábam még megy, de máshol... :roll: Meg én a hajmosással vagyok gondban!! Pedig még hol a vége... :roll: :lol:

Kép
gabo001

Gabo:
Igen, én is igy tudom.De még jó, hogy a tanácsadóban a doki, nem a választott dokim. Csak ugye kb havonta kell járni oda, úgyhogy lehet mindig kapok majd afejemre.
Én sem idegelem magam ezen.
Ollem:
Én az első négy hónapban 1-1 kg. Most az utolsó 6 hétben meg 3.5 kg. De nem aggódom. Be tudom annak, hogy a pici baba is nő mostmár.

Kép
blani28

Blani! A vérnyomid tökéletes! A toxémiának meg semmi köze a cukorhoz, a súlyod sem rossz szerintem. úgyhogy szerintem felejtsd el. Néha annyi hülyeséget tudnak kitalálni! :D

Kép
gabo001

na ja! Én az elején fogytam sokáig! Aztán decemberben feljött vagy 4 kg! :shock: Meg is lepődtem. Szerintem a szervezetemnek is kellettek már a plusz kilók, ezért jött ennyi hirtelen. (tiszta gizda volt a combom) Mert amúgy nem zabáltam... szóval néha nagyon idegesít engem is ez a súlygyarapodás téma. Bezzeg szívhangot még nem hallgattunk a védőnénimmel... :?

Kép
gabo001

Blani! Szerintem is akkor valamit nagyon félrenézett az a doki.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Sziasztok!

Mezsó

Sajnálom, hogy nem tudott a dokid megnyugtatni.De ezután biztosan jobban figyelnek rátok. Szép súlya van a babádnak!

Szösszenet

Nagyon csinos vagy,nem is értem miért cseszegetett a védőnőd a súlyod miatt.

Katavirág

Nagyon szép a kép,mintha már mrgszületett volna :)

Sirkici :D

Nagyon szép pofija van a kislányod???-nak.

Geni

Kicsit összekeversz valamit.Toxoplazmát szűrnek az elején nem toxémiát.

Elolvastam mindent,dehát rengeteg... megyek is lázatmérni :( .Két napja hűtőfürdőzünk Bence sajnos már kapott lázgörcsöt tavaj húúsvétkor és paramami vagyok :(

KépKépKép
bambika

Pár okosság az ikres oldalról, Vaviktól (szülésznő):

"Terhességi mérgezés azaz a toxaemia

A toxémia csak az emberi fajra jellemző. Tünetei a terhességben előforduló magas vérnyomás, melyhez fehérjevizelés, ödéma és egyéb elváltozások kapcsolódhatnak. A szülés után az anyai tünetek jellemzően megszűnnek.
Az oka még nem ismert, de a kialakulásában szerepet játszanak az immunológiai okok, pl. ugyanannak a nőnek nem minden terhességében alakul ki toxémia, vagy a nő második férjétől viselt várandóssága alatt nem alakul ki. Elképzelhető, hogy a bizonyos gének is örökítik a hajlandóságot, van, hogy a kismama anyjánál is felismerték a toxémiát.

kiket veszélyeztet a toxémia?

- akik már tudnak a magas vérnyomásukról, terhesség előtt is már kezelés alatt álltak,
- vesebetegségük van, vagy előzményükben ez szerepel,
- a kismamának családjában már előfordult toxémia,
- akiknek ikerterhességük van,
- cukorbetegek,

szülészeti besorolásai:

Késői toxémia
– a terhesség 20 hete után jelentkezik a magas vérnyomás, fehérjevizelés tapasztalható, az ödéma nem feltétlen jellemzője a betegségnek, de a hirtelen kialakuló, gyorsan elterjedő ödéma kiegészíti a kórképet. Központi idegrendszeri zavarokat okozhat, ezek a legsúlyosabb szövődmények közé tartoznak. A laboreredményekben is kimutathatók a betegség következményei.

Krónikus hipertónia
- a magas vérnyomás már a terhesség előtt is ismert volt, illetve a terhesség 20 hete előtt fedezték fel.

Átmeneti terhességi hipertónia
– a terhesség harmadik harmadában illetve a szülés alatt emelkedik meg a vérnyomás, esetleg a szülés utáni 1-2 napban alakul ki, de a szülés után 10 nappal rendeződik

Rárakódásos hipertónia
– a korábban meglévő magas vérnyomás a terhességgel kapcsolatos toxémiábal súlyosbodik.

A toxémia szűrővizsgálatai

Minden alkalommal a szülésznő, a terhesség korai idejétől fogva minden találkozáskor vérnyomást, testsúlyt mér és vizeletvizsgálatot végez. Trimeszterenként kiegészítő laborvizsgálatot végeznek. Ha a kismama az előző terhességében toxémiás volt vagy valamelyik tünete felhívja a figyelmét a toxémia lehetőségére, akkor fokozottan figyelnek a laboreredményekre, májfunkciós, vesefunkciós, vérképvizsgálatokat végeznek. Szemészeti, neurológiai, EKG és ultrahangos vizsgálatokat, rendelnek el. Ennek gyakoriságát, szoros megfigyelését a szülészorvos végzi.

A toxémia kezelése

Enyhe esetben – a szülészorvos megítélése szerint – ágynyugalom és szoros megfigyelés.

Ha a tünetek erősödnek: azonnali kórházi bent fekvést igényel. Ágynyugalom, vérnyomáscsökkentők és a kismama és magzatának szoros megfigyelése szükséges. Stresszmentes környezet.

Toxémiás diéta

A szülészorvos javaslatára érdemes felkeresni egy dietetikust, hogy a diétát segítsen felállítani. Mindenképpen sószegény, fehérjében, vitaminokban gazdag étrendet kell követni. Általában a folyadékbevitelt nem indokolt korlátozni, sőt a mai tudomány állása szerint növelni kell az adagját. A megelőzés nagyon fontos!

Toxémia és szülés

A toxémia súlyosságától függően az orvos állapítja meg a szülés idejét és módját. Ha az anyai állapot úgy kívánja, illetve ezzel összefüggésben magzati veszély fennáll, a terhesség befejezését kezdeményezik.

Fontos a toxémiáról tudni, hogy a 3 fő tünete egyenként is jelentkezhet.

Terhességi vizenyő
Terhességi magas vérnyomás
Terhességi fehérjevizelés. "

Kép
babyteve2

Köszi, hogy megnyugtattatok. Na azért annyira nem voltam beparázva, de mégis.
Jövőhéten megyek a dokimhoz, ő csinál uh-t is majd, és meglátjuk mit szól a súlyhoz. És kíváncsi is vagyok már a babucikára, hogy mekkora, és nincs semmi gond, mert már rég láttam.

Bambika
Igen, nekem is már harmadjára fognak hétfőn nézni toxoplazmát.

Kép
blani28

Bambika!
Együttérzek veled, és tudom milyen érzés. Nálunk a Felinek volt 2 éve nyáron a 30 fokos melegben lázgörcse.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Pumpóka: hogy te milyen aranyos angyal vagy, hogy beírtad, hogy +17 vagy, nekem már olyan kisebbrendűségim volt a +16-ommal. Komolyan mondom, most olyan jókedvre derültem, hogy ihaj! :D Tudom,hogy ez egy csúnya dolog tőlem, de majd meghaltam az irígységtől, olvasva - látva,hogy a többiek milyen picik.

Lituka, szerintem neked nem kellene elolvasni, csak a pozitív dolgokat, nagyon bestresszeled magad.

Ollem: én a 16. hét óta itthon vagyok és eleinte csak fekhettem. Úgyhogy részévétem, nekem szabályosan börtönfílingem volt :lol:

Sirkici: de gyönyörű a babád. Komolyan mondom, egyre szebb képeket raktok fel csajok.

Blani: szerintem is túllihegi a dolgot a dokid. Én +10-nél voltam a 25. héten, mégse mondtak ilyet,hogy toxaeiás lennék. Vizeleted rendben van, nem szokott benne fehérje lenni?

Cinyke

levelibeka

Még egy mai téma Vavik-féle megközelítésben:

"Testsúlyváltozás terhesség alatt:

Nők vagyunk, a leggyakoribb aggodalom azzal függ össze, hogy mennyit szabad hízni.

A testsúly a terhesség alatt átlag 10-15 %-al nő.
Ennek okai:
- megemelkedett vérmennyiség és az oedema (3-4 kg)
- magzat, lepény és a magzatvíz súlytöbblete (4,5 kg)
- emlő és méh növekedése (1 - 1,5 kg)
- zsír lerakódása (1-2 kg, de több is lehet)

Ezek együttesen 11-12 kg súlytöbbletet okoznak. A kiindulási súly nagyon fontos a növekedés reális megítéléséhez. Ezt befolyásolja a táplálkozás, a vízvisszatartás mértéke (ödema), mozgás mennyisége. Ikerterhességben ez max 4 kilóval módosulhat.

Normális terhességben a napi energiaigény: 2000 - 2500 kcal. Fokozott bevitelre csak a terhesség második felében van szükség (300 kcal-al). Fokozott ellenőrzésre akkor van szükség, ha a súlygyarapodás a havi 2 kg-ot meghaladja, vagy ha a 34. héttől nem változik!

Az ideális testsúly: testhossz (cm) - 100
Pl: 156 cm- 100 = 56 kg.

Terhesség alatti súlygyarapodás hetek szerint:
1-12 hétig nincsen gyarapodás
13-15 héten 250 gr
16-18 héten 300 gr
19-22 héten 350 gr
23-24 héten 400 gr
25-26 héten 450 gr
38 hétig hetente 500 gr
39 héten 250 gr
40. héten nincsen súlygyarapodás.

Napi ötszöri étkezés javasolt, a következő arányban:
20% reggeli, 10% tízórai, 30% ebéd, 10% uzsi, 30% vacsora.

Ikrek könyve:
"az átlagos hízás a terhesség 20. hetéig mindössze 2,5-3 kg, a terhesség második felében további 6-8 kg. Az ideális súlygarapodást illetően megoszlanak a vélemények. Egyes szakemberek úgy véli, hogy egy magzat esetén az optimális súlynövekedés 9-13 kg és ikerterhességben is arra kell törekedni, hogy ez az érték ne nagyon haladja meg a 13-15 kg-ot. Nyilvánvalóan nem lehet valamennyi terhesre érvényes ideális súlynövekedést előírni. Ezt minden esetben egyénre szabottan, a terhesség kezdetén mért testsúlyhoz, illetve testalkathoz kell igazítani. Annál a nőnél, aki a terhesség legelején jelentős súlytöbblettel indul vagy épp ellenkezőleg túlságosan sovány, az ideális súlygyarapodás mértéke nagymértékben eltérhet az átlagos értéktől."

Terhesség ABC-je:
testtömegindex alapján afják meg az értékeket:
19 alatt: 12,5-18 kg
19-26: 11,5-16 kg
27-30: 7-11,5 kg
30 fölött: 7 kg vagy kevesebb

"Ezek a számok az egész terhesség alatt ajánlott súlygyarapodás értékei. Az ajánlott értékeket az egy babát váró anyáknak dolgozták ki. Ikrek vagy hármas ikrek esetén jóval többet hízhatunk: ikrek esetében átlagosan 15,5-20,5 kg, hármas ikrek esetében pedig 20,5-23 kg valószínű, a terhesség hosszától függően."

Kép
babyteve2

Van még kérdés? :D

Kép
babyteve2

kiscica80: hát az én babám már 3.napja alig alig moccan... :( ezért is tök idegbe voltam,hogy jól van-e egyáltalán.De ma legalább a leletemen fehéren feketén rá volt írva,hogy ritmusos szívműködés. :wink: komolyan én még ezen is úgy meg tudok nyugodni.Nagyon nagyon rossz amikor nem moccan és nem tudom mi van vele...de akkor ezeket az érzéseket te is tudod milyenek... :roll: Amúgy sosem volt az a pörgős baba odabent... :roll: de ettől azért többet szokott mozogni mint az utóbbi 3 napban tette... :(

sirkici: aranyosak az UH képek! :wink:

blani: hát a dokid a tanácsadóban nem nagyon vágja hogy mi is az a toxémia... :shock: :shock: :shock: ilyen hülyeséget!!Ahogy leírtad,olyan messze vagy te a toxémiától,mint Makótól Jeruzsálem... :shock:

Kép

Kép
mezsó

babyteve: most borzongás futott rajtam keresztül... :x kiket veszélyeztet a toxémia?akiknek cukorbetegségük van...hát ugye nekem terhesség alatt jött ki...

Kép

Kép
mezsó

Mezsó, Te drága, én meg ikerterhes vagyok... :D De ennek ellenére rengeteg terhességi diabéteszes mami, és rengeteg ikres mami szül anélkül, hogy a toxémia közelébe kerülne. Azért persze, jobb félni, mint megijedni, ha ismered és figyeled a lehetséges tüneteket, megelőzhető, ill. időben közbe tudnak lépni. Fontos a stresszmentes életmód! :D

Kép
babyteve2

babyteve: Kösz az infokat! Tök jó, addig számoltam, míg rájöttem,hogy még két kilót hízhatok!!! yes, nem is vagyok olyan kövér, csak eredetileg voltam gebe.

Mezsó: nyugi. Ne izgulj előre olyan dologért, amit még nem mondtak rád, szegénykém, van neked elég bajod anélkül is. Csak semmi toxaemia. El is felejtjük. :roll: Nincs is olyan.

Cinyke

levelibeka

Sziasztok!

A párom elvitt magával vásárolni. Ezt ritkán szokta, mert pihennem kell. De elmentem, mert amúgy olyan kevés ennivalót kívánok. Hátha meglátok valamit. Persze azért sokat eszem abból a kevés-féléből... :oops: :)

Vettünk 2 hosszú ujjú bodyt a picurnak. :D A corában most vannak 500 ill. 1000 Ft-os darabok. Az intersparban pedig láttunk rövidujju bodyt 400 Ft-ért. Csak azt nem vettünk, mert már képtelen lettem volna kiállni a sort ott is. :?

Elfáradtam rendesen... Pihenésképpen elolvasom a délutáni termést.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Blani, a te védőnőd sem lehet egy észkombájn!!!! Ennyi marha hogy kerül ebbe a szakmába??? Padlót fogok, amiket irtok, hogy milyen idiótaságokat tud némelyik védőnő mondani. De a dokid is egyedi eset lehet. Ez nagyon komoly! Akkor nekem mennyit szabadna ennem? Vagy már beutalnának valami fogyókúrás-diétás ambulanciára??? :lol:
Sem a védőnőm (pedig ma voltam nála) sem a doki nem vinnyog a kilóim miatt. Én sem vagyok kövér egyáltalán (pedig sokkolónak tünik ez a +17kiló) hanem szinte az anorexiáról indultam a magam 171 centijével... 52kg-ról... :shock: tehát nekem mondhat ezután is bárki bármit, leszarom magasról! Én sem zabáltam annak idején és anyu már ott tartott, hogy beutaltat anorexiagyanúval, mert kezdtem már azt is, hogy a szilárd kaját éreztem a számban, jött volna vissza és képtelen voltam lenyelni! Komoly volt! Most combosodom... :roll: :lol: de jólesik!!!!! :D Zoli is mindig azt mondta a terhesség előtt, hogy nem is igazán mer megölelni úgy rendesen mert attól fél, hogy össze fog törni... no, gondolhatjátok, milyen véknya lehettem, ha egy pasi ilyet mond! :wink:

Uhh, mire idejutok, elefáni-néni leszek, kinek babája a 4D képeken... :oops: szóval a lényeg, hogy nagyon szép baba, gratula hozzá! és bocsika, hogy már nem emlékszem! :oops:

Hát én a borotválkozással tennapelőtt küzdöttem... el is vágtam a lábikóimat.. 8) béna-Ágnes... 8) ott is próbálkoztam, de nem láttam semmit (hehe, olyan vagyok, mint a nagyhasú pasik, akiket tükörtojásnak hivnak, mert már csak a tükörben látják a tojásaikat a nagy hasuk miatt) és mivel látásszükében voltam, hát csak a fazont igazgattam meg kicsit, de elég béna lett. Majd megmondom apának, hogy sötétben csináljuk.... :roll: :lol:
Vendég

Levelibéka:
Igen, jó a vizeletem, nincs benne fehérje. Mindig ellenőrzik, amikor megyek a tanácsadóba.

Babyteve: Köszönjük az információkat. Hasznosak.

Mezsó: igazad van. Egyébként ő nem a dokim, csak hát sajna mindig ő van a tanácsadóban, mert normálisat nem tudnak berakni, mert ugye azok el vannak havazva. Mivel ennek szerintem nincs is betege, igy van elég szabadideje, hogy beüljön a tanácsadóba, és idegessítse a kismamákat. Egyébként sincs jó véleményem róla.
Nem is adok a véleményére.

Pumpóka:
Ja a védőnő azt mondta, hogy 12 kg a normális a 9 hónap alatt. Hát nevetnem kellett.
Jó, amiket olvasok könyveket, abban is kb. ennyi van. De engem nem érdekel mennyit szedek fel. Egyébként sem zabálok, és nem is fogok éhezni, csak azért, hogy ne hízzak

Kép
blani28

Borotválkozás:

Hát már nekem se megy úgy, mint régen. NEm látom már én se a pocitól. Talán én majd meg fogom kérni párom, hogy segítsen ebben. :lol:

Kép
blani28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: