A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Nikie!

Örülök, hogy jól vagy, és láttad 4D Uh-n a babádat. Nekem is szokott időnként viszketni a lábam, de ezt nem a terhességnek tulajdonítottam. Hátha a krém tényleg jó rá.

Jaj lányok, holnap lesz egy búcsúebédem a csoportommal. Hihetetlen, hogy ezt is megéltem.

Nelli
nelli2

Buborék, drága,

én nem vagyok orvos, de mint írod, a férjedben benne van ez a betegség. Ő is örökölte?? Tudja mozgatni a könyökét, nem???
Hídv fel MOST a háziorvosodat. Vagy azt az ingyenes orvosi tanácsadót, érdeklődj utána (kihez lehet fordulni).
Ne edd magad, cselekedj most.
De, ha józan paraszti ésszel meggondolod: a férjednél ez +, és mégsincs tünete, és nem ül tolókocsiban!!!

Csók, és minden jót!!!!!!!!!!!!
cinderella

Kedves Lányok!

Judithoz hasonlóan én is néhány rövid infót leírnék magamról, ami tegnap lemaradt.
29 éves vagyok. Első babát várjuk. Budapesten élünk. A Kervendéglátó főiskolán végeztem és a reklámszakmában dolgoztam. Már nem dolgozom, itthon vagyok, viszont nem tétlenkedem, ugyanis jövő héten indul a házunk építése a Pilisben és mindent én intézek. (Anyagbeszerzést is. Hurrrrááá!)

A Nyírő Gyulában fogok szülni, Mészáros Márta doktornőnél. Gabi ott dolgozik a belgyógyon (ha jól emlékszem). Remélem nem választottam rosszul (bár, látom te nem ott fogsz szülni).

Detti!
Köszi a további infót. Jövő héten megyek a dokinénihez , kérek igazolást és ellátogatok a tornára.

Judit!
Nagyon irigyellek, hogy bent lehettél a nővéred szülésén! Látom nem rettentett el a dolog. Annyira mégsem lehet szörnyű! :-)

Fruzsi!
Ma én is megnéztem a két hónapja vásárolt Intim torna kazettát. A masnis résznél azért nagyon kellett nevetnem. Kíváncsi vagyok nem lesz-e izomlázam. :-)

A sógornőm is terhes. Ő októberben szüli a harmadik gyerkőcét. A két nagyobb már 12 és 10 éves. Ő egyszer azt álmodta, hogy a dokijával csináltak egy próbaszülést, mert már olyan régen született az első kettő, hogy már nem biztos, hogy menni fog a harmadik a kiíráskor.

Buborék!
Az a legrosszabb, ha mi laikusok próbáljuk meg értelmezni az eredményeket. Én is ilyeneket csináltam régebben. Mondanom se kell, hogy egy magas fehérvérsejt számból megállapítottam, hogy leukémiás vagyok... Persze csak valami gyulladás volt. Csatlakozom Fruzsihoz. Hívd fel az orvost és ne aggódj!!!

Lenne egy kérdésem.
Szerintetek az, hogy valakinek lesz-e teje, vagy sem, öröklődhet? Ugyanis se a nagymamám (6 gyerek) se anyukám (2 gyerek) nem tudott szoptatni. Én nagyon szeretnék. Lehet valamivel segíteni azt, hogy igenis legyen? Tudom, hogy a táplálkozás és a folyadékbevitel fontos. És még valami esetleg?

Előre is köszi,

Zsazsa
15+5
zsazsa

Sziasztok!

Zsazs: igen én ott dolgozom, akoriban voltak rossz tpasztalatok, de nem ez miatt nem járok oda. Hanem a nőgyógyászom ugyanaz aki anyué, és nővéremé, és mivel ők nagyon meg voltak vele elégedve, és persze gyerek korom óta ismerem is, így őt választottam.
Azt nem tudom, hogy most milyen az osztály, én akihez te jársz nem ismerem.

Nikie: nekem eddig még nem viszketett a lábam, szerintem is próbálj meg valami krémet, ha a nivea csak két napig volt jó, akkor próbálj ki másikat, hátha az segít.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szia Zsazsa!
Örülök, hogy jössz tornázni, én voltam tegnap, nagyon szuper volt. Légzéstechnika, gáttorna (hahaha), és egyéb karbantartó dolgok.
Most 5-en vagyunk a csoportban, de ketten 1-2 héten belül szülnek.
Mindenki nagyon kedves, és tiszta szívemből tudom ajálani.
Nehezen találtam meg a tornatermet, ha gondolod, találkozhatunk a jövő héten ha jössz.
Hellóka: Detti (18+5)
Detti

Zsazsa! Anyu engem és a tesomat is csak 2 hónapig tudott szoptatni. Ennek ellenére tesom az elsö babánál eladott 160 liter tejet, ugy hogy még a babának is fagyasztott le otthon. Nekem is nagyon magas a prolaktinom, igy nekem is jó esélyem van lesz sok tejem. Szerintem nem öröklödik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Zsazsa!
Nekem az a véleményem, hogy a tej mennyisége nem örökölhető.
Anyukám szoptatott engem, egy unokatestvéremet, vitt el egy ismerős tejet a fiának és még a védőnőnek is adott le. Szóval rengeteg teje volt, nekem viszont épphogy sikerült összehozni annyit, amennyi elég volt a kisfiamnak, annak ellenére, hogy rengeteg tejszaporító praktikát kipróbáltam. Viszont van több olyan ismerősöm is akinek az anyukája nem tudott (tudom, manapság nincs olyan,hogy nem tud Kép )szoptatni, Ő viszont vígan, sőt még fagyasztani is tud.
A 'Szoptatás' topikból kaptam egy levelet, abban volt egy csomó minden (teák, homeopátiás szerek, illóolajok). Érdemes nézegetni a LLL honlapját is, olvasgatni a Kismama magazin szoptatásról szóló cikkeit.

Jó pocakosodást! Virág
virga

Sziasztok!

Lányok, a táblázatban egy helyet előre ugrottunk, mivel a "Nyár végi" topicban most kaptuk a hírt hogy Sziszkének tegnap délután megszületett a kislánya, Boróka AnnaKépKépKép
Nagy-nagy gratula nekik, és sok boldogságot!!!KépKép:

Én is bejelentkezem hogy hírt adjak magunkról. Rendszeresen olvasgatlak ám titeket, csak mivel én egy másik topicban (nyár végi) vagyok állandóan jelen, ezért ide már sokszor nincs időm és erőm írni. De azért képben vagyok mindenkibőlKép

Velünk nagyjából minden rendben, bár az egy hónappal ezelőtti vérzés után most hétvégén szintén volt kettő. (Szombaton is és vasárnap is arra ébredtem hogy elöntött a vér...) Szülőszoba, vizsgálat az ügyeletes dokinál, az eredmény hogy nem nagyon tudják honnan is jön, valószínűleg a méhlepény valahol nem igazán jól tapad. Pihennem kell, be is akartak fektetni. Nem maradtam, mert meg akartam várni a saját doktornőm véleményét. És nagyon jól tettem... Teljesen meg is nyugodtam.Kép
Tegnap voltam bent nála a szülőszobán, a babával minden rendben, már 2100 gramm!Kép Viszont a vérnyomásom magas volt, ezért vizelet- és vérvizsgálat következett (a toxémia egyik jele a magas vérnyomás, akkor azonnal császároztak volna). Szerencsére úgy néz ki minden rendben, a babánk ha minden igaz 5 héten belül fog megszületni valamikorKép Remélem még minimum 3at kihúzunk, és akkor már semmi baja nem lehetKép

Mindenkinek további szép napot , vigyázzatok magatokra!Kép
Üdv:
Vera (35+6)

KépKép Kép
76vera

Nikie!

Ugy vettem eszre, azert viszket a labam, mert kiszarad. Probald zsirosabb kremmel kenni, hatha az jo. A GRobyban lehet kapni Petra markaju kakaovajas kremet, sokaig eleg, (500 g) es nem tul draga, asszem 550 ft. Szerintem jo, az illatat is nagyon szeretem. (Biztos, mert csokifuggo vagyok. Kép) Kaptam Aldo Vandini markajut is ajandekba, de ahogy lattam, az sokkal dragabb, es szerintem nem jobb.

Zsofi
19+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Zsóf Kép
Egyelőre egy-egy nevünk van. Ha fiú lesz: Kristóf, ha kislány: Felícia. (Most persze mindenki mondogatja, hogy Skoda én meg virtuálisan küldök érte egy nagyot Kép )
Mikor mész UH-ra? Szerintem ne is számíts rá, hogy megtudod és ha mégis, akkor nagy meglepi lesz. Nekünk - visszanézve a kazit - nagyon a lába között volt a köldökzsinór.
Te dolgozol még? Meddig?

Nikie Kép
Hol viszket a lábad? Próbáld meg valami tápláló fincsi krémmel kenegetni.

Nekem a fürdés utáni szertartás nagyon vicces. Egy krém a pocakomra-csípőmre, egy krém a melleimre, egy krém a combom hátuljára (narancsbőr ellen), egy testápoló a többi helyre és az arckrém.
Help! Van még ilyen bonyi valaki, mint én? KépKépKép

Buborék!!!
Tényleg beszélj valakivel, aki szakértő az ügyben, ne kezdj egyedül agyalni rajta. Nem jó a babónak egy ideges mami. Pl. egy genetikai tancsadó?

Az LLL honlapja nagyon jó! Sok hasznos infó van rajta. Én is ismerek olyanokat, akiknek sem az anyukájuk, sem a nagyijuk nem tudott szoptatni, és neki mégis rengeteg teje van.
Sőt állítólag az sem jelent semmit, hogy van-e a terhesség alatt előtejed. Ha nincs attól még simán lehet tejci szülés után.

Na kicsit sok voltam.
Noémi
19+3
noémi

Sziszkenek gratulalok Borokahoz! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Vera!

Orulok, hogy jol vagytok!

Zsofi
19+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Noemi!

Az jo, ha egy-egy nevetek van, szepek. Nekunk sokkal tobb, 3 lany es legalabb ot fiu... A lanyneveket irom, mert biztos, hogy ebbol a harombol lesz: Lilla, Csenge, Villő. Az anyosom, a sogornom es a nagymamam a Csengere szavaztak. A fiuknal meg semmi sem biztos. A legjobb neveket mar lelotte a ferjem csaladja...
Azt nem tudom, meddig dolgozom, mert PhD osztondijas vagyok, es a jovo felevre ugy beszeltem meg a fonokommel, hogy beiratkozom, (az osztondij miatt muszaj is, kulonben ehen halhatunk Kép) de csak addig jarok be, amig jol vagyok.

Zsofi
19+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Vera!
Köszi a hírt Sziszről! Örülök, hogy a végén minden jól alakult és legalább 3 hétig még kívánom, hogy egyben maradjatok!Kép

Szisz!Kép
Gratulálok a leányzóhoz és nagyon sok boldog pillanatot kívánok Nektek!Kép

Zsazsa!
Üdv közöttünk! Szerintem sem örökletes a tejci mennyisége, nálunk anyukám mindkettőnket 3 hónapig tudott csak szoptatni és nagyon féltem, hogy én is így járok, de nem!Kép Rengeteg tejem volt, sőt napi 4dl "feleslegünk" is volt, így tejtestvér hiányában kicsit el kellett apasztanom a tejem. A Laktoherb teát már ajánlottuk itt többen is, az serkenti a tejtermelést.

Judit!
Örülök, hogy követtél bennünket a "pár hetes"-ből!Kép Így elröppent az idő? Továbbra is gondtalan gömbölyödést kívánok!

Finiselők hajrá!!!

Szilvi
18+5
sztigris

Buborék! Remélem, megfogadtad az előttem szólok javaslatát, és beszéltél az orvosoddal. Mindenképpen minél hamarabb derítsd ki, mi újság. Nem hiszem, hogy nagy gond lenne, mert a férjed se produkálja azokat a tüneteket, amiket felsoroltál.

A laktoherb mellett még az un. "rántott" levest tudom, hogy tejserkentő. Anyu idejében még azt itták erre a célra.

Vera! Örülök, hogy nem vagy toxémiás, mert akkor tényleg indízani kellett volna a szülést. de egyáltalán nem biztos, hogy császár lett volna belőle. Én is toxémiás voltam a kislányommal. Indították a szülést a 38. héten, és nem is hittek benne, hogy természetes szülés lett, de az lett!
Mindenesetre vigyázz magadra!

N
nelli2

Sziasztok Kismamatársak!

Már régóta olvasgatlak bennetek, és most szeretnék csatlakozni hozzátok.

26 éves leszek novemberben és az első babámat várom, ha minden jól megy február végére. A Schöpf-Méreiben fogok szülni, Templom doktornál.
Egyenlőre ennyit bemutatkozásként. A többi adatot majd megadom a táblázatban.

Jó olvasni titeket, már nagyon sok hasznos tanácsot hallottam tőletek.

Üdv,
Tünde
15+4
rtünde

Üdv körünkben Tündi! Kép
Kellemes babavárást így a képernyőn keresztül is.

(Amúgy kismamik Ő a barátosnőm Kép )

Pusza
Noémi
noémi

Na most lebuktam! :-))
rtünde

Nikie!
Ezt találtam a viszketésről: (Nekem még nem volt ilyen, csak a fránya szúnyogok miat viszketekKépKép)

Kérdés:
A harmincötödik terhességi hétben vagyok. Két-három hete nagyon erősen viszket a bőröm. Úgy tudom a has viszketése jellegzetes terhességi tünet, azonban nekem nem elsősorban a hasam viszket, hanem a végtagjaim és hátam. Az irritált helyeken (talán az erős vakargatás hatására ?) kis piros pontok jelentek meg a bőrömön. Esténként kamillás vízzel próbálom nyugtatni, de hosszútávon nem tűnik túl sikeres gyógymódnak.
Az általam leírt panaszok összefügghetnek-e a terhességgel vagy forduljak bőrgyógyászhoz? Mivel tudom enyhíteni panaszaimat?
Válasz:
A viszketés lehet ártalmatlan terhességi jelenség is: persze az Ön által leírt eset már mindenképp bonyolultabb. Leírása alapján én úgy gondolom, hogy a bőr feszülése (vizenyők?!) miatt keletkezett a kellemetlen érzés, amelyet viszont "sikeresen" elvakart és ezáltal apró helyi gyulladások (pl. szőrtüsző-gyulladások) jöttek létre. Ilyenkor szinte következetesen allergiás komponens is társul hozzá. A megoldás: fertőtlenítő szappanos (safeguard, lifebuoy) mosakodás, hexachlorophenes hintőpor ( patikában recept nélkül kapható). Szóba jön a vattapamacsra öntött sósborszesszel való ledörzsölés is, ez még a melegben hűsít is. Ártalmatlan hidratáló testápolót lehet használni utána, ha a piros pöttyök gyógyultak, hogy a bőr kiszáradását megelőzzük.
Lényeges kérdés, amit szemérmesen elhallgat, hogy nem hízott-e túl sokat az utóbbi időben: ez esetben a terhességi vizenyőt, mint alapbetegséget kell kezelni, ezért orvosához kell fordulnia. Nem ritkán a terhesség vége felé a cukoranyagcserében is keletkezik zavar (un. terhességi cukorbetegség- ezt mi szűrővizsgálatokkal szűrjük). Ez esetben a diéta a követendő eljárás, természetesen szakember részletes útmutatása alapján. (Gyanújel lehet: nem kíván mostanában sokkal többet inni? Sok ivás, sok vizelet...)
Remélem, csak az előbbi, ártatlanabb változattal van dolga.

Dr. Nagy László

hicudzsi

Sziasztok!

Sziszke, gratula Borókához!!! Kép

Új középpocis kismamik, üdv közöttünk!!! Kép

Zsazsa, én úgy vagyok az intim tornával, hogy minden ok, de a msanis rész az csak elméletben kivitelezhető. Egyszerűen nem akarja :oPPP A szám, a szemem, az összes többi testrészem már csinálja, de ott és az nem... Azért próbálkozunk Kép

Szerintem a szopinál legfontosabb, hogy
1. határozd el, hogy akarod és akkor menni fog Kép
2. azért nem árt Laktoherb tea, és jó szopis technika (minél előtt és gyakrabban mellre tenni, meg mittoménmi) vagy egyéb módszer és tanácsok Kép
3. és kitartás, ha netalántán elsőre sikertelenséget tapasztalnál.

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Zsazsa!

Én is csatlakozom a többiekhez és azt mondom, hogy a szoptatással kapcsolatban ne az anyukádból indulj ki. Nekem meggyőződésem, hogy akkoriban a legtöbb nő azért nem tudott szoptatni, mert rossz tanácsokat kaptak. Gondold el, hogy a legtöbb kisbabába 6 hetesen tömték bele a reszelt almát és a töménytelen mennyiségű teát. Így persze, hogy nem lehet szoptatni. Nézd meg a www.lll.hu oldalt, nagyon jó tanácsokat fogsz kapni.

Noémi!
Az én kisfiam is Kristóf lesz, úgyhogy már ketten vagyunk Kép!
johitimi

Sziasztok!
Sajnos visszaolvasni nem tudok. Péntek reggelre Patrik ismét bepöttyösödöt. Tegnapig ismét kórházban voltunk. Papíron még mindig ott vagyunk, csak doki szerint is itthon jobb nekünk, ellenőrzésekre kell bejárni. Szüléskor fertőzödött valami bacival, idő előtt repedt a burok. Most meg kínlódunk. Pár napja a szopi is nehezen megy.
Drukk, minden finisesnek! Én már nem is emlékszem a szülésreKép
Hermi+Patrik, aki ma 2 hetes
hermi

Sziasztok LányokKép
Ne haragudjatok, hogy csak igy rohanva jelentkezem be, de nem tudok sem visszaolvasni sem gyakran jönni, mert csak néhány napig vagyok netközelben aztán újra haza kell mennem.
Mi 19.-én voltunk genetikai UH-on aminek az eredménye még kérdéses. A nagyobb babánál veseproblémát feltételeznek de ez még bőven alakulhat és reméljük fog is alakulni. Szept.15.-ére lettünk visszarendelve ismételt genetikai UH-ra ill.szivUH-ra ezért most újra haza fogok utazni, igy nem leszek gépközelben. Amint tudok üzenek majdKép
Drukk a táblicsku tetején lévőknek és gratulálok a babázóknakKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!Kép

Üdv minden új kismaminak, jó pocakosodást kívánok!KépKépKép

Doris
Sajnálom, hogy még kétséges az eredmény, de remélem, hogy minden rendben lesz a következő vizsgálatnál.Kép Drukkolok a babócáknak nagyon!Kép

Hermi
Pont ma vettek tőlem kenetet, mert baci volt a vizeletemben, ami valószínűleg a hüvelyből származik. Remélem még kiderül szülés előtt, nehogy a babóca elkapjon valamit. Neked is valami hüvelyi fertőzés lehetett?
Drukkolok, hogy hamar meggyógyuljon a kis Patrik és a szopi is jobban menjen.Kép Majd jelentkezz ha lesz időd, hogy tudjuk mi van veletek.

Nikie
Jó, hogy Te is megvagyKép sajnos viszketés témában nem tudok segíteni, szerencsére ilyen nálam nem volt.

Buborék
Remélem nem lesz semmi gond a babátokkal, én is már többször diagnosztizáltam magamnál különböző betegségeket, de szerencsére alaptalanul. Talán a nőgyógyásznál rákérdezhetnél, hogy jelent-e ez valami veszélyt a babára nézve.

Drukk minden esélyesnekKép(lassan már én is az vagyokKép).

Vigyázzatok Magatokra!Kép
Laura
Laura2

Nikie, Zsófi! Nekem is ez a bajom, börgyógyász fürdökrémet javasolt, receptre egy tubus caak 30 Ft, recept nélkül is lehet venni 300 Ft. Nekem bevált. Ugy tudom van gyermekorvos aki babának is ezt irja fel, ök 2 félét használnak, ezt a fajtát még száraz börre kell felkenni és bö vizzel leöbliteni. Szerintem egy probát megér, én évek óta viszkettem. A neve: Nemionos hidrofil kenöcs.

Sziszkének gratulálok!

Doris! Már nagyon vártak a hireket, biztos minden rendben lesz!! Drukkolok!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Kismamik!

Ma nem voltam net közelben és legközelebb pénteken leszek. Azért most elolvastalak Titeket! Ma voltunk dokinál és

!!! Remélem nem számít pletykálásnak,ha elárulom,találkoztam Zsizsával,akinek már elég sűrű fájásai voltak,és a vizsgálatról a kórházba ment:-) Még egy hatalmas drukk neki éjszakára!

A többi részt azért címezem Hicunak,mert közös a dokink és talán neki érdekesebb,de mindenkivel és az egész világgal szeretném tudatni,hogy a kismanók 12cm körül vannak és gyönyörűek!!!

Kedves Hicu!

A nevem Gabi,de Szőnyi megelőzött Téged a beazonosításban,mert épp ma kérdezte a netezés kapcsán,hogy akkor ugye Emőke az én egyik internetes barátnőm:-)
Amúgy fantasztikus volt mint mindig! /Mit gondolhatnak egyesek,mit művelnek ott velünk ?!/ Végighallgatta a kórházi élménybeszámolót,minden részletre kiváncsi volt,majd viccesen kommentálta:"hát,most találkozott a magyar egészségügy diszkrét bájával...". Majd megnyugtatott,megvizsgált,mesélt egy-két ikres anekdotát az életéből,és úgy érzem, minden visszatért a régi kerékvágásba. Ennyi dióhéjban,gondolom,nagyon várod a pénteket,majd gondolok Rátok! Ugye beszámolsz? Ja! Mi legközelebb valószínűleg 11-én du. megyünk a kórházba genetikai UH-ra.

Puszi mindenkinek!

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi!
Köszönöm a beszámolótKép) Nem tudom atöbbiek mit gondolhatnak miért rajongunk ennyireKép

LelepleztekKép Nagyon örülök neki, hogy megnyugtatott! És örülök, hogy ilyen szépen fejlődnek a babáid!!!Kép Rettenetesen várom a pénteket!!!
Pusz!
Emőke+Édua

hicudzsi

Sziasztok!

Doris! Örülök, hogy jelentkeztél, és nagyon bízom abban, hogy nem lesz semmi baj.

Hermi! Kívánom, hogy most már mihamarabb meggyógyuljon a babád, és felhőtlenül tudjátok élvezni az együttlétet.

Lányok, akiknek Kristóf lesz a kisfia... Nemrég olvastam, hogy ez a név most nagyon divatos és felkapott. Így jó nevet választottatok.

Én a Dominikkal vagyok így. Valahogy minden második kisfiút így hívnak mostanában.

Lehet, hogy megfáztam egy kicsit, elég ramatyul érzem magam. És aggaszt, hogy az utóbbi napokban nagyon keveset éreztem a babámat. Ugye ez nem jelent rosszat?

Nelli
nelli2

Nelli!

Nekem pont az a bajom, hogy felkapott lett a Kristóf név, néhány évvel ezelőtt a kutya sem hívta így a gyerekét. De a kisfiamnak az volt a kívánsága, hogy így hívják az öccsét. Majd a lányom is választ neki egy nevet, remélem kevésbé divatosat.
johitimi

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 38+6 29 év/1.b. Új-Zéland 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size] [size=-2]Birthcare[/size]
[size=-2]2.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 37+6 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]3.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 37+5 28 év/1.b. Budapest 2003/09/13/ [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]4.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 37+5 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]5.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=böbi-public]Böbi[/url] [size=-2]2002.12.13.[/size] 36+6 28 év/1.b. Budapest 2003/09/18/ [size=-2]2003.09.19.[/size] [size=-2]Péterfy / Dr. Boros György[/size]
[size=-2]6.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 36+0 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]7.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 36+0 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]8.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 35+6 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]9.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 35+5 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]10.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 34+0 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]11.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 33+5 29 év/3.b. Gödöllő 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]12.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 33+3 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]13.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 31+6 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]14.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 31+1 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]15.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 30+3 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]16.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 29+2 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]17.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 29+1 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]18.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 29+0 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]19.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 27+0 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]20.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 27+0 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]21.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 26+1 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]22.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 26+0 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]23.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 25+1 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 24+6 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]25.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 24+6 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]26.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 24+0 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]27.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 23+6 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]28.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 22+2 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]29.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 19+5 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]30.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 19+5 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]31.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 19+3 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]32.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 18+6 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]33.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=brumóka-public]Brumóka[/url] [size=-2]2003.04.18.[/size] 18+6 29 év/1.b. Budapest 2004/01/23/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]34.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 18+2 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]35.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 16+6 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]36.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 16+5 25 év/2.b. Budapest 2004/02/07/ [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]37.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 16+3 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]38.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 16+3 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]39.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 15+2 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]40.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 15+1 26 év Budapest 2004/02/18/ [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]41.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 14+1 30 év/1.b. Budapest 2004/02/25/ [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfőző[/size]
[size=-2]42.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 12+1 24 év/3.b. Szigethalom 2004/03/10/ [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

Timi! Nem akartam így írni, nehogy megbántsalak. Sajnos nekem is baj, hogy majd elkiabálom magam a játszótéren, hogy Domi, és száz gyerek figyel fel. El is gondolkoztatott, hogy ezt a nevet adjam-e.

Nelli
nelli2

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke KépGergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi KépPatrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér KépIlang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz KépBoróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hasznos tanácsot, a biztatást! Tényleg erőt ad. Jó ide benézni.

Képzeljétek! Tegnap mintha éreztem volna a babó mozgását!!!! Még nem vagyok benne teljesen biztos, hogy az volt, de már napok óta éreztem az alhasamban valami olyasmit, mint amikor korog az ember gyomra.
Kedd este vendégek voltak és az utánuk maradt romok eltakarítása közben szinte végig éreztem ezt a "korgást". Dolgom végeztével eldobtam magam a nappaliban és akkor három határozott rúgást éreztem egészen lent, elöl.
Jaaaaj, olyan jó volt! Teljesen felvillanyozott. Remélem, tényleg a babó volt! Most persze folyton figyelek, hogy mikor rugdos már megint.

Detti!
Jövő héten pénteken megyek a dokinénihez, akkor tudok igazolást kérni. Így jövő héten sajnos még nem, de utána megyek én is tornázni. Örülök, hogy ilyen kicsi a csoport.

Gabi!
Tudom, hogy a Nyírő nem egy álomkórház, azonban eddig csak egy közvetlen ismerősöm szült (ilyen az amikor az ember csupa bizniszvumennel van körülvéve), aki viszont nagyon dícsérte a Mészáros doktornőt (aki állítólag MÁV-os volt, és 1-1,5 éve van a Nyírőben). Ő már több barátnőjét, rokonát küldte a doktornőhöz, akiknek mind hasonlóan szép élmény volt a szülés. Bár a régi orvosomban is megbíztam (ő Péterffy-s), azért váltottam, mert nem volt olyan ismerősöm aki szült volna nála. Sokat agyaltam és remélem nem bánom meg.

Mindenkinek szép napot!
Remélem, marad ez a hűvös a nap folyamán is!

Sziasztok,
Zsazsa
15+6 (jövő héten AFP)
zsazsa

Ja!

A masnit pedig gyakorolni, gyakorolni!
A cipőfűző megkötését sem volt olyan egyszerű megtanulni annak idején. :-)
zsazsa

Sziasztok lányok! Ma már jobb kedvu˝ vagyok, mert a párom volt az orvosánál és megkérdezte mi ez a rejtéjes kreatin-kináz, ami magas neki. Azt mondta a doki, hogy ez azt jelenti, hogy fizikai munkát végez. Ugyebár az izmai megvannak erôltetve és emiatt emelkedik meg ez az érték. De semmi baj! Kicsit megnyugodtam.
Éjjel arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a gyu˝ru˝s ujjam, amin a jeggyu˝ru˝met hordom. Hát persze, hogy bedagadt, de annyira, hogy se le, se feljebb nem lehetett paszírozni. Ez hajnali 3-kor volt, szegény páromat ébresztettem, hogy most mi legyen, mert reggelre tuti elszorítja a vérkeringésemet a gyu˝ru˝, mert már nagyon bizserget. Próbálkoztunk szappannal, krémmel, nyállal... semmi hatás, ha csak az nem, hogy az erôltetéstôl még nagyobbra dagadt az ujjam. Visszafeküdtünk aludni és megbeszéltük, hogy reggel dokihoz megyünk, hogy vágja le a gyu˝ru˝t rólam. De reggelre annyira lement a duzzanat, hogy simán lehúztam a gyu˝ru˝t (na jó, nem simán, egy kis szappan segítségével). Úgyhogy most gyu˝ru˝ nélkül tengetem majd napjaimat.
Buborék 31+1
Buborek

Helló Zsazsa és az Intimtornások!
Mi ez a masni?? Kilyukad az oldalam a kíváncsiságtól. Már a neve is olyan vicces.

Zsazsa! Örülök, hogy jössz a jövő hét után. Minél korábban jó ezt elkezdeni, ha nincs semmi gond. Gratula a Babi rugdosásához. Én is érzem már, bár nem túl rég, de irtó izgalmas kaland Kép

Kérdés mindenkihez: Tervezitek a továbbtanulást az otthonlét alatt? Másoddiploma miegymás.. Ha tudtok valamit a kismamiknak járó kedvezményekről, akkor mindenképp érdekel!
Konkrétan olyan másoddiploma, ami nem állami támogatásos, hanem önköltséges általában.
Mindenkinek jó napot, gömbölyödést kívánva:
Detti
Detti

Sziasztok lányok!

Doris!

Ne aggódj, biztos minden rendben lesz!

Hermi!

Gyógyulást Patriknak!

Kisbuksi!

Édesek lehetnek a babák! Majd írd meg, hogyan játszanak, ha újra látod őket.

Zsizsának hajrá, ||: drukk-drukk :|| !

Most jövök a genetikai Uh-ról, szerencsére minden rendben. A baba már 24 cm, hihetetlen! Kép Kép A feje 47 mm, a combja 30,1 mm, a mellkasa 51,5 mm! Kép A doki azt mondta a babára, hogy dagadt, mert a mellkasa 2 héttel megelőzi fejlettségben a fejét és a combját. A férjem erre azt mondta, hogy rá hasonlít. Kép Kép Kép Kép

A fiúnevekkel egyre inkább úgy vagyunk, hogy két neve lesz, mert nem nagyon tudunk dönteni. Íme a kínálat: Ábel, Álmos, Csongor, Márk, Gergely, Líviusz, Regő, Szilveszter. Tetszik még a Bence is, de minden harmadik kisfiút így hívnak, így ejtettük. Kép

Zsófi
19+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Tegnap megebédeltünk aztán olyan roszul éreztem magam hogy muszály volt lefeküdnöm egy kicsit. Valószínű hogy elrontottam a gyomrom. Este vacsizni mentünk a párommal és az anyósomékkal, de nem sokat ettem.
Márra már kutya bajom szerencsére.

Zsazsa: én már 98 óta nem dolgozom, (Gyes), így nem tudom hogy milyen orvosok vannak, közben ott is volt egy felújítás, de az a lényeg hogy az orvosban megbízol, én is azért járok az enyémhez már 7 éve, mert megbízom benne, és ha közben korházat váltana akkor is mennék utána. Én is már sok "beteget" vittem neki, akik szintén meg vannak vele elégedve.

Egyébként biztos hogy a babát érezted már, és innentől kezdve mégtöbbet fogod érezni, most még csak olyan finom mozgásokat, de lesz az még erősebb is.
Néha én is érzek , olyat mintha buborékok szállnának fel a hasamban egészen alul. Tudom hogy az már ő, de még nagyon ritkán érzem.

Detti:Én 98 óta vagyok itthon, a gyerekekkel és azóta folyamatosan tanulok. Először továbbképzésen vettem részt, aztán megszereztem a jogsit. Majd mivel nem volt érettségim azt is megcsináltam, idén végeztem. Most szeptembertől pedig a Zsigmond Király Főiskolán tanulok. Szerintem érdemes kihasználni az időt, most még könnyebb gyerek mellett itthon, mint késöbb gyerek, munka, háztartás mellett.

Úgy tudom, hogy a kismamáknak járó kedvezményt csak elsődiplomához lehet igénybe venni, de én sajnos ezt sem tudom igénybe venni mert ez az iskola magán.

Most befejezem

Gabi1
12+1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
buborek!
Örülök, hogy megoldódott a gondod, hogy megnyugodtál. Ezért nem szabad egy kismamának orvosi könyvet a kezébe vennie. (A páromnak most volt egy ciszta a nyakában, de nem voltam hajlandó olvasni róla, inkább megvártam a dokit, mit mond.Kép De csak megnyugtatott minket és lehet, hogy nem is kell műteni.)

Nelli!
Nekem is a huszon akárhányadik héten mozgott kevesebbet Babashu, de az is lehet, hogy egyszerűen a hülye időjárás miatt lusták, ez ugyanúgy őket is megviseli ámKép
Ha egy kicsit többet figyelsz rá, lefekszel napközben többször és beszélsz hozzá akkor biztosan válaszol egy-két rugássalKép)
Egyébként az én lányom most nagyon csendben van, pedig most reggeliztemKép)
P
Emőke+Édua
(30+2)

hicudzsi

Szia Gabi!
Sájnos most szeptemberben kezdeném / kezdtem volna a másoddiplomát a Műszaki Főiskolán. Szerencsére csak 3 félév, de félévenként kb 260 ezer Ft. Most nem biztos, hogy lesz rá keret..
Lehet, hogy inkább egy másik nyelvvizsgára is ráhajtok..az talán kevesebből kijön.
Kicsit (de nagyon kicsit)attól félek, hogy nagyon kiesek a szakmából, és ha arra kerül a sor, hogy vissza kell jönnöm, a kollégákat ismerve nevetség tárgya leszek.
De leginkább az foglalkoztat, hogy egészséges legyen a kisbabám, jó anya legyek - nem pedig a gúnyolódok. De azt mindenki aláírhatja szerintem, hogy mindenki sokkal érzékenyebb ebben az időszakban... Na jól elkalandoztam.

Detti (18+6)
Detti

Gabi, Detti!

Én másoddiplomás képzésre járok, itt már mindenképpen kell fizetni költségtérítést, csak az első diploma államilag finanszírozott.
Viszont ha már meg van a baba, akkor tandíjmentesség jár, ha államilag finanszírozott képzésben veszel részt. (Tehát ha nem valami alapítványi, egyházi suliba jársz)

"Ha valaki állami intézményben, költségtérítéses képzésben vesz részt,akkor nem kell költségtérítést fizetnie arra az időre, amígterhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben,gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesül."

Tünde
15+5
rtünde

sziasztok!
Nem akarok senkit elkeseríteni, de egy másik kismamás topicon felröppent az a hír, hogy ezt is meg akarják szüntetni, vagy a támogatás összegét lecsökkenteni (tehát valamennyi tandíjat kell majd fizetni a kismamáknak is!). Remélem, hogy ez a terv nem valósul meg, mert én is szeretném kihasználniKép

hicudzsi

Tünde!!!!
Ennél jobb hírt!!!
Hol van ez leírva, milyen jogszabályban? Én a Műszaki Fősulira költségtérítéses másoddiplomásra szeretnék menni. Ha szeptemberben elkezdem, és januárban meglesz a Baba, akkor a második félévet már szinte ingyen járhatnám.. Ha nem kéne az egészet kifizetni, nekem már az is szuper volna.
Detti
Detti

Sziasztok!

Én is szeretnék mindenképpen továbbtanulni, amíg itthon vagyok. Valahol olvastam itt a neten a tandíjmentességről részletesebben, de fogalmam sincs, hogy hol. Ez az átka, ha az ember mindent tudni akar és böngészget a neten Kép, de megpróbálom megkeresni és megírom nektek, hogy hol vannak az információk. Egyébként olyasmire emlékszem, hogy nem állami finanszírozású iskolákban is adható ez a tandíjmentesség, de az iskola dönti el, hogy adja-e és milyen összegben.
johitimi

Sziasztok!

Timi Kép
Nem baj én asszem kitartok a Kristóf névnél. Kép

Nelli Kép
Nekem tegnap kezdődött, tiszta taknyos vagyok, levegőt alig kapok. Csak lázas ne legyek. Körülöttem mindenki beteg volt, volt honnan elkapnom. Pedig szedem az Elevitet.

Buborék Kép
Örülök, hogy megnyugodtatok!!!!! Látod nincs semmi probléma!
Én még csak a 20- hét közepén vagyok, de már több mint egy hónapja bedagadt a gyűrű alatt az ujjam, úgyhogy azóta nemis hordom. Kép

Zsóf Kép
Tényleg szép nagy a bébid. Azt hittem az enyém az, de akkor nem. Kép Kép Nemére mit mondott a doki? Szépek a fiúneveitek. Nekem a férjem sajnos nagyon kriminális, mindenre talál valami kifogást. Kép
Tényleg, Te érzed a babót?

Noémi
19+4
noémi

Hát, lányok!!!!

Engem is éppen ez foglalkoztat a legjobban!
Ha én pld. februárban szülök, és csak a februári (keresztféléves) félévre iratkozom be, hogy lehet megoldani, hogy egyáltalán ne fizessek?
Nagyon necces lesz.
Annyit kerestem már itt a neten, de érdemi infót nem találtam!
Nem akarom az egész napomat elvesztegetni, miközben a kispók 20 órákat alszik Kép

HELP!!

Kép

Fruzsi
cinderella

Detti!

Azt hiszem a felsőoktatási törvényben van leírva, 1993. évi ... , majd megkeresem, hogy pontosan melyik törvény.

Tünde
rtünde

Tündi!
Írtál, hogy kerülj be a táblázatba? Kép
Pusz
N.
noémi

Sziasztok!

Bocsánat, tévedtem, nem a felsőoktatási törvény, hanem egész pontosan az 51/2002 (III.26) Korm. Rendelet az egyetemi és főiskolai hallgatók által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról írja le ezt.
"22. § A költségtérítés fizetési alóli mentesülés szabályai
(1) Az állami felsőoktatási intézményekben költségtérítéses képzésben részt vevő, az adott félév első napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülő hallgató, aki alapképzésben, kiegészítő alapképzésben, szakirányú továbbképzésben vagy akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben vesz rész, költségtérítés fizetésére nem kötelezhető."

Bár azt nem értem, hogy itt azt írja, hogy az adott félév első napján. Mi van akkor, ha félév közben születik meg a baba? Rész tandíjat kell fizetni?

Tünde
rtünde

Sziasztok

Noémi, jó hogy újra írogatsz. Kép

Én úgy tudom csak az első diplománál, vagy a kiegészítő alapképzésnél van tandíjmentesség szülés után. Erről a suli bizots tud felvilágostást adni. Egy kormányrendelet van erre, ha jól emlékszem.

Fruzsi, én úgy tudom a félév első napján meg kell lenni a jogosultságnak, de kérdezd meg a tanulmányit.

Buborék, én se bírom már felvenni a gyűrűm, azért meg nem akarom kitágíttatni, hogy szülés után meg "lötyögjön" Kép az ujjamon. Kép

Tegnap voltam dokinál, a BPD 49mm. A neme nem látszott, mert nagyon járt a lába Kép.

Sziszkének és babónak jó egészséget és sok tejet. Kép

Gigi 19+3
gigi1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: