2003.08.25 22:02
2003.08.25 22:08
2003.08.25 22:17
2003.08.25 22:45
Nagyon szépek voltatok mindannyian
Vágyakoztam én is, de nem tudok menni egyedül két gyerekkel. Bár, ha nem lennék mozgáskorlátozott
, megpróbáltam volna a Gellérthegyet, mert András arra dolgozik, segíthetett volna... De muszáj az esküvőre tartogatnom az energiáimat, nem rogyhatok ott össze! 

UTazni is vágyom... Németországban akkor voltam többször is, mikor András ott volt egy évig ösztöndíjas Jénában. Jaj, de jó volt! Szerelmünk hajnalán 

Akkor azért még nem gondoltuk, hogy egyszercsak négyen leszünk
És ez is olyan jó 

Nos?
Csak így tovább! pénteken nem lesz órád? Milyenek a leendő kollégáid? És a suli? (szeptemberben mindig kicsit szívetfájdít bennem az iskolaszag
)
Az infókat köszi, mi is megyünk akkor fütyit nézetni
Remnélem, nincs egyéb baj, csak a babaváró fáradtság
Esetleg majd mi is elnéznénk hozzátok ruhákért vmikor szeptemberben, főleg Vilkának kéne - bár, ahogy nő, lehet, hogy örökölheti Ármin tavaly téli ruháit?
Nektek ez közel van? Merre laktok a XVI. kerületben?
Ma mindenkire csak irígykedem???
Na, majd jövő nyáron már mehetünk mi is (na, sátorozni nem hiszem, mert arra András nem hajlandó
), de nyaralni igen, hacsak nem ... 

Eddig azt képzeltem, tiszta apja - de ezen a képen nagyon hasonlít rád!
2003.08.26 08:18

Csak a múlt heti uh-n sikerült kiborítaniuk. Kicsit több a magzatvíz az átlagosnál, és erre a nő elkezdett küzdeni, hogy mi baja a babának. Ja, meg a feje meg a mellkasa kicsit nagyobb, mint a többi része (mármint hetekben, de max 1 hét a különbség). Meg küzdött nekem egy kört, hogy voltam-e amnion az afp miatt. A végén megkérdeztem, hogy szerinte egészséges-e, erre közölte, hogy azt csak a jó isten tudja. Hát kiborultam rendesen. Szóval most már nem merek semmit sem írni a terhességről, mert félek ettől az egésztől. Remélem, nemsokára a kezemben tarthatom, és láthatom, hogy egészséges! A hasam nagyon nagy, bár erről tegnap nem készült fénykép

2003.08.26 08:43

A dokid nem szokott ott lenni az UH-kon? Mit mond? Ő jófej és megbízható, nem? Úgy emlkészem, őt dicsérted! Nagyon is át tudom érezni a kibukásodat! (Én ilyenek miatt hagytam ott a SOTE I-et, mikor Árminnal voltam 24 hetes) DE: ne aggódj!!!!!! 

Biztos, hogy minden az égvilágon rendben van, rendben is lesz a babácskával!
Vérnyomásod? Kiderült, mi volt a gond? Megvan az ok? 

Én is sokat jártam oda pocakosan!
Van egy nagyon szép új játszótér, ha a Margithídtól mész, a sportuszoda után eggyel kell leszállni és a budai oldal felé bemenni egy aszfaltúton, majd a vége előtt jobbra! Füves, árnyékos, jó játékok vannak, van csap, tiszta a homokozó - mi ide járunk mostanában Árminnal, ha van, aki el tud jönni velünk! 2003.08.26 09:21

Ez csak azért bosszantó, mert szegény gyerkőcöt már az igaziból már 38. héten is noszogatják, hogy szülessen már meg, amikor lenne még 2 hete... 2003.08.26 09:30
Szóval legközelebb inkább nyár közepe lesz.
Semmi baj nem lesz!
2003.08.26 10:51
Lehet nekem is hozzá kellene menni a derekammal?
2003.08.26 12:04
Annyira aranyos lehetett, ahogy Réka elújságolta az apjának. Tündéri lehetett
Szerintem is egészséges a babód és semmi baja sincs!
A magzatvízről meg annyit, hogy ha több van, akkor nagyobbat tud "lubickolni".

Próbálj megnyugodni és ne is gondolj arra a banyára!
Hétvégén el is lőttem azt a néhány képet Zsanira és remélem jövő héten már mutogathatom is!
Az utóbbi néhány napban megint akkorát nőtt a pocim, hogy már van aki észreveszi és rákérdez.
Persze utána meglepődik, hogy már lassan a 19. hetet is betöltöm és "csak" ekkora. Igaz kb. 79-ről 84 cm-re nőtt.
melóhely
hát nem lehet könnyű, de remélem holnap már picit jobb lesz és gondolj inkább a pocaklakóra(mégha a munka így nem is megy
) Ő ott van veled!
Csengunak is új a helyzet, talán ezért is extra hisztis(bár ez Zsaniról is elmondható az utóbbi napokban...)
Mindent rendben találtak és az asszisztens megjegyezte, hogy "Egyszerűen gyönyörű a gyermek"

Ennek örömére jó nagyot rúgott is odabentről.(gondolom egyetértett vele
) A lepény végül a hátsó falon tapadt meg, naná, hogy nem követte a nővére példáját, de így ez is kicsit másabb. Most kb.22dkg és mozgékony babuci, akinek a neme meglepi marad a nagy napig.
(pedig szemérmetlenül mutogatta magát)
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy nem lesz netetek? Nagyon fogsz hiányozni

2003.08.26 12:41

. Nem semmi, hogy nagy pocakkal még hegyet mászol
.

! 
Bence vagy egy órát röhögött, mikor elmeséltem neki. 2003.08.26 12:58

Tudod, hülyeség ellen nincs orvosság.

Jobban vagy már? Nekem is volt ilyenem, írtó rossz érzés.
Ármin beszélőkéjére meg nagyon irigy vagyok ám! Bea még csak a szavak képzésével van elfoglalva, nem erőlteti meg magát.

Sőt, ha minden jól megy, akkor visszajön a Miki volt gondozó nénije is, aki akkor ment el szülni, amikor a fiam az első évet zárta a bölcsiben, és ha minden jól megy, és el nem kiabálom, akkor ő is a gondozó nénink lesz!

Hurrá!

miután előtte a szőnyegünket meglocsolta. Alakul ez, csakhát lassan. 

)2003.08.26 13:36
Juli németekkel, olaszokkal, írekkel és moldávokkal (csak 1 fiú volt) volt együtt. Gratula a babához a barátnődnek!
Még jó, hogy az orvosod normális!!! Lehet, hogy épp a lépcsők segítettek a jó alvásban???
Nekem is volt néhány hete sosem-puhuló krumplim
2003.08.26 14:27
Mit lehet ilyenkor csinálni, ez hatalmas szemtelenség, végülis nem teljesítette időre, ilyenkor nem járna valami kárpótlás? Persze az én kicsi problémámmal nem fognak most foglalkozni, hiszen a bank szakma kissé nagyobb botrányokkal van elfoglalva. Persze az én bankom is benne van... Mi van itthon?!
2003.08.26 17:35
Sajnos a babakocsi cipeléstől van főleg. Kaptam valami port a porckopásomra meg valami gyógyszert is. Nézesd meg, hátha tudnak segíteni.
A sátorozás meg tényleg jól hangzik.
Ma megkaptam a tantárgyfelosztást minden osztályban lesz órám 1-8ig. 2003.08.26 19:03
Cigi ügyben nekem is volt olyan munkatársam (a főnök felesége), akit nem érdekelt, hogy babát várok, állandóan füstölt. Az asztalom ugyan messze volt tőle, de attól még ott is fulladoztunk.

2003.08.26 19:43
2003.08.27 08:40
és apát 1200-ért, Danit 600-ért, Tomit 500-ért nyírják
Ollóval viszont nem az igazi...
(Csokispiskóta, banán, tejszínhabos krém - lehet kapni dobozban Oetker-től Vakondtúrástorta a neve, de ezt most mi sk gyártottuk) Apósom nagyon örült a Nike-ingnek, meg a könyvnek, amit Dani ajánlatára vettünk: A kitalált középkor a címe, egy elmélet arról, hogy 300 évet hozzáadtak a történelemhez és eszerint még nincs is 2003
2003.08.27 10:16
De egy két dolgot azért meg tudtam jegyezni!
A munkatársaidért őszinte részvétem!
: Nálunk Máté nem ellenkezik a hajnyíráskor, így úgy gondolom, a mi gépünk nem húzza a haját.
?
Ha ez nem jön össze, akkor eljárunk hetente 2x játszóházba, ahol ott lehet hagyni a gyereket max. 3 óra hosszára, és kinevezem ovinak.
Fiúhoz méltó módon, az egyik első szó a topter - helikopter. A szókincse gyarapodott még a paprika, popika, kupak és hasonló, egy másfél éves számára fontos szavakkal.
Mindenkinek tudja a nevét a családból, még a hugim pasiját is.
Hatalmasat nőtt, már attól kell félnem, hogy kibucskázik a rácsos ágyból, ha kicsit nagyobb lendületet vesz, és esetleg még pukkancs is. Két számot nőtt a lába, már 22-23-as cipőket hord és megtanult tegnap motorozni. (eddig nem ért le a lába, mert az kissé rövidre sikeredett
)

2003.08.27 10:54
2003.08.27 11:46
2003.08.27 11:52
Szóval még a dokik is írtó bunkók ilyen téren
2003.08.27 13:28

Ovihoz megy a drukk! Dumás Máténak nagy-nagy gratula!
szót, ahogy beszélni kezdtünk. Ez ugye alapvető egy totyogósnak
.
. 

2003.08.27 13:55
Nem bánom, egyezzünk ki valami kellemesen hűvöskésben, ok?
Remélem azért a munka után gyermekeid engedik majd, hogy velünk cseveréssz egy kicsit, mert hiányoznál a csapatból! Tomi meg olyan ügyes srác, hogy biztosan nem lesz gond a bölcsivel sem!
Nálunk is én nyírom a páromnak, én élvezem, mindig is volt bennem valami fodrász hajlam, mindig megnyírtam a babáimat!
Kitartás! Szerintem már most csinálj egy centit magadnak és számold vissza a napokat!
Nem akarsz keddenként tornázni? Nem tudnád valahogy megoldani? Annyira jó lenne!

Nagyon tetszik, hogy meglepi lesz a neme!
Már most eldöntöttem, hogy akarok egy harmadik gyereket és annak már nem fogjuk megkérdezni a nemét!

Veled mindig történik valami? 

Épp most akartam kérdezni, hogy nektek nem kellett volna már hazaérni? Üdv újra itt!
Remélem rugalmasak egy kicsit ezek a németek!
Tegnap Bálint mellett egyenesen óriásbébinek tűnt!

Kb. fél fejjel magasabb nála és egész egyszerűen dömper! Ja, és ugye Bálint 6 nappal idősebb!
Persze attól még tény, hogy az UH sokszor téved, ezt most nem is azért írtam!
2003.08.27 14:27
!
. És nálam kb. 30 dekát tévedtek súlyra, hosszra alig, de azt mindig is mondták, hogy nem lesz kicsi baba
. 2003.08.27 15:29
Azért kérünk beszámolót a hosszú-hosszú nyaralásról!
. Tényleg, miért nem írsz mostanában? 2003.08.27 18:09
az kizárólag nektek és unokahuginak van fenntartva
, de ezek szerint sikerült beazonosítani engem
Amúgy azonkívül, hogy lelkes gyógytornász mi van vele, férjehez ment van gyereke? A gyógytornászságról tudtam, egyszer volt egy kirándulós osztálytalálkozonk és akkor annyira őrült nekem (én épp a Bárczira járam és épp akkor voltam túl az anatómia szigorlaton), egyik barátnőm meg orvosnak tanult, így végig velünk akart "kvázi szakmázni" le se tudtuk lőni, pedig mi kikapcsolódni mentünk, igaz akko még csak tanult a főiskolán. Remélem azért a tornán nem sorol el minden izmot és csontot latinul
Csak MÁVosok járhatnak oda tornázni? Én is úgy mennék tornázni, igaz picit messze van, de most már meg tudom oldani a megroppant derekamnak külön jót tenne. 2003.08.27 19:43
(e-mail) Most is nagyon örült Kati, hogy ismerünk téged, el is kérte az emiledet, asszem Beja elsmselte neki, mert szerveződik az osztálytalitok, vagy valami ilyesmi miatt gyűjti az elérhetőségeket.
És a babákat is imádja!
Nincs még férjnél, gyereke sincs, keresgél! 

2003.08.27 20:24
Bár régebben egy cigányasszony rámtukmált egyet, az elég vacak volt, de 1-2 éve vettünk rendeset és ez jó.

2003.08.27 20:43
.
Gondolom, milyen jó lehet a költözködés közepén....
Nem is tudom, miért nem reagáltam.
.
2003.08.27 21:32
Aztán hazaértünk, férjem bedőlt aludni, én meg az osztálytalimmal kapcsolatban szerkesztettem a meghívót. Szóval így sikerült. Ja, kaptam egy hatalmas csokor piros rózsát (20 szál) ! Én nem adtam semmit
Sütöttem finomat, de a fogyókúrája miatt nem eszi a főztömet
A többieket sz.rd le!
empiriokriticizmus: ez valami tapasztalatokon alapulú kritikát/véleményt jelent?
nem tudom milyen a környéketek, de nálunk nagyon merevek voltak a németek és semmiben sem akartak segíteni
Nem tudsz összeállni pár magyar gyerekes családdal, és felváltva vigyáznátok a gyerekekre? Képek lesznek a jól sikerült nyaralásról? 2003.08.27 21:33

Nekifogtam végre a tavaszi nagytakarításnak, tavaszra tán kész is lesz.
Nagyon elegem van már belőle, hogy megesz bennünket a kosz, én meg tavasz óta arra várok, hogy majd csak adódik alkalmas idő erre is. De nem adódik.
Valahogy úgy képzeltem (hülye fejjel), ahogy "lánykoromban"
intéztam, hogy hozzáfogok, és megcsinálom. Persze ezt Lacikától már nem lehet. Hát vártam a sült galambot, hogy majdcsak lesz egy szabad hétvégénk, vagy legalább egy szabad napunk, amikor majd Laci vigyáz a fiára, én meg takaríthatok. Hát, nemt udom, másutt ez hogy működik, de nálunk úgy szokott lenni, hogy Laci elkezd vigyázni Lacikára, mondjuk amíg én főzök. Lacika max. 2 percen belül kinn van nálam a konyhában, és Lacinak még vagy fél óráig nem tűnik fel, hogy nincs is vele az "őrzött" személy. 
Na, szóval berágtam, és új stratégiát dolgoztam ki. Nem kell nekem egy nekifutásra kitakarítani az egész konyhát, tán 3 nm is van, ki győzi azt egyszerre?!
Szombaton lemostam a konyhaszekrény ajtókat, hétfőn a polcokat, és tegnap a csempét. Megy ez, csak mire körbeérek, kezdhetem előről. 
Közben, hogy nehogy uncsi legyen az életem, kedden elmentünk megcsináltatni Lacika útlevelét, ma meg itt voltak a szüleim. Apának dolga volt Bp.-en, és ha már erre jártak, feljöttek megbeszélni a lakásfelújítási és átrendezési 5leteimet. Véletlen (de szerencsés
) egybeesés, hogy Apának pont ma van a szülinapja, úgyhogy egy kis meglepetés-bulit rögtönöztem a tiszteletére.
Lacika is tündér volt, átölelte a nyakát, nagy, nyálas puszikat adott neki, és senki máshoz nem akart eljönni tőle.
Apa persze olvadozott.
Utána meg én olvadoztam a büszkeségtől, mert az én ügyes, okos nagyfiam olyan szépen és önállóan ebédelt, hogy csodájára jártak.
Egyedül kanalazva megevett egy babatányérnyi gyümölcslevest, jó sok beletört gyümölccsel. Utána egy fél rántott csirkecombot befalatkázott kézzel az etetőszék tálcájáról. Végül megivott pohárból kb. 1 dl. szörpit úgy, hogy egy csöpp se ment a partedlire, pedig csak a szájához emelésig fogtam a poharat. 

Olyan büszke voltam rá!

Lehet, hogy ezt a sátorlakók vagyunk játékot én is bevetem, hátha sikerülne megbarátkoztatnom vele, mire tényleg szükség is lesz a takarózásra.

2003.08.27 22:13
nálunk is közös tevékenység a rajzolás - gyakorlatilag olyasmivé fajult, mint a sportlövészet: ő fut, én kergetem, és ahol közben megfelelő helyet talál, ott lő
DE néha idehozza a papírt és/vagy az íróeszközt, azzal, hogy "még egy baszát!" (basát = a pont-pont-vesszőcskéset) 

SZilvalekvár: már ennyire ősz van???
Én még néhány évig nem fogok bebőzni, az tuti
(közben eszembe jutott, hogy nov. 20-ra van kiírva - én is akkorra voltam Árminnal
) Mit akarhatnak a munkahelyeden? Lehet, hogy fizetésemelés?
vagy talán egy kéthetes kiküldetés 

A kis biogyerekem ma este a kádban azt üvöltözte, hogy "kérek fasírtot krumplival!" Szerencsére ebédre nem kérte (helyette ismét puffasztott rizs mazsolával), úgyhogy volt 

Jó nagy lett Réka - bár én mindig is nagynak láttam őt Árminhoz képest! Ármin mai mérés szerint 85 cm.
Na, jó, néha megunja ... hát, nem mindig egyenletes a haja

További dumák: "Kérek Vlikababát" (vagyis adjam a kezébe) 

És a gyógydrukkok mellé szeretnék kérni még egy kis jóidő-drukkot is a hétvégére, mert az öcsémék esküvője a szabadban lesz (a szertartás+utána is), az erdőben! KÖszi!
2003.08.27 22:14
Elképzelheto,hogy amiatt csinalta,amit csinalt.De lehet,hogy le akart szokni és idokozben meggondolta magat.

Meglepi baba lesz?De jo!
Hat akkor ez a fogyokura nagyon szigoru,ha meg se kostolta a sutidet a férjed.
Vagy igen?
Hogy tortént?
Csak nekem sincs alkalmam.Foleg most,hogy Riki nem alszik napkozben.
Saranak drukkok az ovihoz!
2003.08.27 23:03
Ugye eltéveszthetetlen?
Az nyugtat, hogy nem tudtam volna mást tenni. Meg az, hogy ha jobban megtúrják azt a zsebet, akkor a másik telefonom is elviszik, de az megmaradt

2003.08.28 07:09
Az elmúlt két hónapban semmit nem tanultam, a tanárnőm pedig most mondta, hogy egy hónapig ő nem ér rá. Szigorúan úgy döntöttem, hogy napi min. 1 órát fogok a CD-m előtt ülni és tanulni. Mert igen, már csak áprilisig vagyunk itt.
2003.08.28 08:47
Nagyon ügyes Lacika az evéssel! Tomi még csak iszik önállóan, ő emeli fel a poharat is az asztalról.
Ja, és csak ő nem tüsszög és fújja az orrát, mi többiek mind
Egyelőre nem tudom, hogy elkaptunk-e valamit vagy szénanátha
Én meg tegnap este, amikor lefeküdtem úgy elkezdtem szédülni, hogy totál rosszul lettem. Az egész szoba forgott velem. Amikor felkeltem, kicsit jobb lett, aztán reggelre elmúlt. Egyszer tán 10 éve volt már ilyen, akkor apa el kellett hogy vigyen az ügyeletre, mert annyira rosszul voltam, ott aztán kaptam egy szurit. De most csak kinyúltam és az is használt
2003.08.28 10:00
) akkor igenis apa vigyázz, ha meg mégis utnáma jön Vili no akkor lezavarom őket a térre
"Hány lábad van?" "ketö", "hány kezed van?" "ketö", "hány didije van anyának" "ketö" Bukott egyet (kicsit mohón iszik bögréből) , "Vili hánytál?" "ketö"
2003.08.28 13:11
Ja, és én is apránként takarítok... 

! Hogy Ármin miket mond!
Néha én is meglepődök Hangán. Kérdezték tőle, hogy hol van az unokatesója: "Bent van szobában apával." Szokta dícsérni is magát: "ügyes vagyok". És egyre többet énekel, mondikál ő is.
2003.08.28 13:43

És mikor elmeséltem Andrásnak és nevettünk rajta, Ármin is nevetett velünk és mondta, ő is a mellemre "abból kakaót" Szerencsére nem tiltakozik, hogy csak tej van benne - de azért ma reggelire kapott kakaót is
Ármin is imádja dicsérni magát "sikerült!" és meg is tapsolja magát, hogy biztosan észrevegyük! Ez nagyon hasznos, mert sokszor így derül fény a rosszalkodásaira (távirányítók elrejtése a lakásban, stb)
És nagyon korán is kezdte!
- remélem, teljesen rendbe jövök és tényleg szép lesz az idő is!
CD-s tanuláshoz kitartást - én ahhoz lusta lennék
Azt olvastam, hogy mik vannak ott, amit SZilának válaszoltál, de mégsem értem teljesen ... 

2003.08.28 13:44
Hanna ma már a bölcsiben ebédelt, ahol megkérdezték mindig ilyen lassan eszik-e. Na jópofa dolog, persze hogy lassan eszik ha meg van illetődve, meg aztán nem is zabál az is biztos
)
Ha meg mondom, hogy az nem, akkor sárga és marad a kék a végére és ha az se jön be, akkor meg vádlóan néz rám, hogy akkor most mi van

2003.08.28 13:55
Ez most jó vagy rossz jel? 2003.08.28 14:07
) vagy van valami más recepted?
): írj sokat magatokról!!!
Múltkor én is a WC-ben (2 nm mindössze) a csempét 3 napig mostam.
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint