A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sense! Én a hangulatjeleket utólag szoktam betenni, én is word-ben írom a hozzászólásaimat. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, köszi! Én is remélem...

Varga Tündi: Csodás felétek a táj, most nagyon irigykedem -- és persze örülök, hogy ilyen szép helyen laktok! ;-)

Kép
Kép
irina

Emese:Köszi, kicsit megnyugodtam. a pukik más jönnek. sajna felébred rájuk! :-( De szerencsére hamar visszaalszik. Ja és kezd leszokni a cumiról. Eddig kellett az elalváshoz, mostmár be sem veszi a szájába, kitolja a nyelvével és anélkül elalszik.

Irina: +++++++++++++++ hogy ne kelljen műteni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! De ügyes Emma!!! Szeli meg pont most kezd jobban rákattanni a cumira, napközbeni alvásoknál végig a szájában van (amikor 3/4 órát alszik :? ). Pedig eddig kiköpte, miután elaludt... na, mindegy. Nem parázok ezen. Én is leszoktam, ő is le fog!!! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: ne parázz, vannak korszakaik. Szeli most cumizós korszakát éli, majd ő is kiköpi ha nem kell neki, ha pedig mégsem, akkor majd idővel leszoktatod róla, de ezzel bőven ráérsz. :-)

Ma mire lettem figyelmes! Nektek az babaágy még a felső szinten van, úgy értem a matrac? Mert nekünk holnap egy szintel lejjebb kell tenni, mert Emma felhúzószkodik. Megfogja a takaró szélét és belekapaszkodva a kis hasizmával húzza felmagát. Ma csinálta először. Persze folyamatosan ülni akar, de eddigcsak a mi kezünkbe kapaszkodva ült fel. Beparáztam hogy majd a kiságyban isfelül és mág kiesik a drágám! Olyan kis izgága kiváncsi.... Holnap megcsináljuk.

jaja bele is borzongtam, ki ne essen!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina: ++++++++++++++++++ Rebeka nyakán kicsi kora óta van egy nyirokcsomó duzzanat. Nem tom hány helyre elvittem megmutatni, de mindenki azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, majd elmúlik. Hát azóta sem múlik. Viszont neki nem piros.

Az a szomorú ezekben a showk-ban, hogy ugyanolyan emberek vannak ott mint mi és kiteregetik a családi szennyesüket. Jó a legtöbbről tényleg süt a tudatlanság, de sajna van egy-két normális is aki bevállalja.
Egyszer voltam anyukámmal a Koostoló felvételén. (Koósnak volt egy ilyen műsora régebben). Ugye ez egy felvétel, felveszik a nyersanyagot, aztán vágják össze-vissza.
Előttem ült két középkorú asszonyság, végig arról beszélgettek, hogy MOST :shock: épp ki láthatja őket a TV-ben...na azóta elhiszem, hogy tényleg vannak ilyen HÜLYÉK, akik örömmel szerepelnek az ilyen műsorokban, csakhogy az egész ország láthassa őket!!!

Én most tiszta para vagyok, mert úgy néz ki, apukának bejön ez a zenélés dolog! Márpedig, ha bejön akkor sokat fog szerepelni ilyen-olyan médiában! Én meg NEM akarok szerepelni!!!!!!!! (bocsi nem akarok fellengzősnek tűnni... :oops:

Ja, voltunk ma VikDanival (Sense :wink: ) a konduktornál. Hogy micsoda tortúra mire eljutunk az izomtornára!!!
Kellett írni egy kérelmet, hogy vizsgálja meg szakember a gyereket. Kb 2 hét múlva fognak behívni. És utána kapunk a tornára időpontot!!! :shock: Addigra kb 6 hónapos lesz, meg lehet, hogy már mészni is fog nemhogy forogni!!! :shock:

A nap híre!!! Kis csellel (zenélő játékot tartottam a feje fölé) MEGFORDULT a hasáról a hátára!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mindezt torna nélkül!!! :D

Kép
Kép
timi26

Sense: azért hívom VikDannak mert még nem döntöttük el hogy fogjuk hívni! Aztán addig is szokja mindkét nevet!!! :D

Kép
Kép
timi26

Jelentem, személyesen is meggyőződtem róla, hogy Lizi baby-nek nagyon jól áll az usánka, nagyon kis vigyorgós volt ma benne :D Silkáék kedvérét még hegyet (na jóóó, csak dombot) is másztam babakocsit tolva, érzem is a lábaimon :wink:

Irina, drukkolok nagyon, hogy Ádi megússza a műtétet!
Apával mi is ki vagyunk akadva azon, hogy már 6-7 óra körül miket mutatnak a tévében! :evil:
Egyébként láttam mostanában a Rex felügyelő egy-két részét (ált. nekem háttérzajként be van kapcsolva a tv, amíg Dorka alszik a szobájában): na az se volt, semmi: az egyikben tök meztelen csajt mutattak, a másikban egy pár épp egy 3.-at keresett, és videóra vették az "action"-t. Mindezt d.u. 4 óra körül vetítették a tv-ben! :shock:

Varga Tünde: naggggyyyon édes Domi azzal a 2 kis fogacskával :lol:

Fleur: Jó hír, hogy Anyukádnál mégsincs komoly probléma!
Puzzle szőnyeget én láttam a múltkoriban a teszveszen és a vaterán is.

Juba: én mindig irigyeltem a természetes vörös hajú lányokat, szerintem nagyon különlegesek! Emlékszem, amikor egy esküvői szalonban voltam kiegészítőket venni a mienkre, volt ott egy természetes vörös hajú anyuka a szintén vörös lányával. A lány épp a menyecskeruháját próbálta: sötétzöld fűzős felső arany szoknyával. Nagyon gyönyörű volt abban a ruhában!

Andibab: nekem a tápszer-csere mellett lenne még 1-2 ötletem. Pl. a gyümölcsbe keverhetsz egy kis tápszert is, úgy ismerősebb lesz az íze a babának. Vagy esetleg tejpépbe kevert gyümit is kóstoltathatsz vele. Egyébként nálunk Dorka elég lassan szokott hozzá a kanalas evéshez, szerintem legelőször inkább ez volt furcsa neki, nem az új íz. Sok türelem és próbálkozás kellett hozzá, mire megtanult kanalból enni.
De ha nagyon tiltakozik ellene, akkor várj még egy kicsit....

Kép
dotildi

Kaqk: azt a mindenit!!! Nekünk az ülcsibe kell vigyázni, hogy be legyen mindig kötve, mert addig rángatja a fenekét, hogy kicsúszik belőle! :shock:

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok!

Ildikének gratula az 5 hónaphoz!

Azta, milyen szép 2 kis fogacskája van Dominiknak! A nyáron majd a túloldalról (Balaton) integetünk Nektek :lol:

Granda, nem is gondoltam volna, hogy ilyen érdekes egy bírói munka. Mondd meg őszintén, hogy ezért választottad :lol: :lol: :lol:

Sense, Peg Perego-t vettünk, egy régebbi kifutó modellt. Dönthető a támlája. A mostaniak még ennél is szuperebbek.

Andibab, üdv itt! Mi is Beba HA starttal indítottunk, és pár hete nálunk is hasonló volt a helyzet. Lizi 2 órával előbb kelt reggel, mint szokott. Doki Beba HA2-t írt föl, az sűrűbb és újra visszaállt a rend. (már ha éppen nem a fogzás ébreszt :roll: )

Irina,+++++++++++++++++++++++ Ádinak!

Jelentem minitali megvolt Dotildivel :lol: Jó nagyot sétáltunk! 8) Dorka édesen szundított vagy figyelt, Lizi meg rázendített. Még jó, hogy apa is csatlakozott a végére, így ölben sétával zártuk a kört :roll:

silka
silka

Timi26: gratula a forgáshoz! :D
A sóskát hogyan csináltad? Így, hogy volt benne alma, cukor nem is kellett bele?

Granda, őszinte részvétem a Mónika-show-k miatt :roll: Egyszerűen nem értem, hogy fut még ez a műsor évek óta..... :?:

Kép
dotildi

Hörcsög, boldog hófordulót Ildikének! :D

Kaqk: Emma hamarosan kész kis akrobata lesz :wink:
Bárcsak az én Dorkám is aktivizálná végre magát....

Eddig nálunk is tök jól beállt rendszer volt:
7 körül ébredés és reggeli szopi,
9-kor előrehozott tízórai,
fél12-kor ebéd,
3-kor uszonna,
6-kor egy kis elővacsora (gyümölcs)
fél8-8 körül vacsi (+- félóra csúszásokkal)

De a mai napunk katasztrófa volt napirend-ügyileg, és nagyon nyűgös ma Dorka :cry:

Kép
dotildi

Dotildi:
2-3 evőkanál Iglo fagyasztott (kiolvasztott) sóskakrém
1 alma
1 közepes burgonya
kb 60-90 ml kész tápszer

A sóskát átforraltam (mikróban) és összekutyultam a többivel. Én mindent almával édesítek, sózni meg eleve nem kell, mert nem tudja, milyen a sós íz. Azt később is ráér megtudni.

Sense: a párolót te kérdezted? Van olyan szűrőszerűség is, amit a lábos fölé kell tenni, de nekem elektromos van. Direkt azt kértem karácsonyra! Még magunknak a krumplit is abban csinálom! Szóval kihasználható.

Kép
Kép
timi26

Timi 26, : nagy gratula a forduláshoz!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Megvolt az oltás,szegénykém annyira síkított pedig beletuszkoltam a szájába a cumit de nem sokat ért!És 7800gramm és 67 centi! Elég nyügi volt az elöbb alig tudtam elaltatni,remélem nem fog belázasodni!

Irina!Nagyon szorítok Ádikának,hogy ne kelljen műteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Regi!Mi minden alváskor cumizunk és újjabban Bertus se köpi ki.Éjjel is többször megébred és akkor mindig be adom neki,én úgy vagyok vele,hogy inkább ezt mint cicit mert valamit sajna kell adni neki,hogy vissza tudjon aludni.Majd elnövik(remélem)

Dotildi!Köszi a bíztatást késöbb ha már nagy lobonca lesz lehet tényleg szebb lesz mintha mondjuk barna lenne mint az enyém!

Timi!Benne leszel a tv-be :lol: ? De jó majd írd le mikor és melyik csatornán! :D

KépKép
juba

Timi26, szerintem aki akarja, még a sztárok közül is titokban tudja tartani a magánéletét. Jó néha az ismerős fiúkat a Tv-ben itt-ott zenélni látni, de a magánéletükből nem sok szűrődik ki (kivéve, akinek a párja is sztár :wink: . Nem vagy fellengzős, aki tud, az tud :wink: 8) . Mostmár nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen zenét játszanak Vikdani apáék :D .
Ügyes, ügyes Vikdani!!! :lol: :lol:
dettyk

Timi26! Gratu a forduláshoz! :D
De elhúzódik ez a torna… Mire eljuttok oda, tényleg nem lesz már rá szükség… :x

Csajok! Akkor lehet, hogy nekünk is tápszert kéne váltanunk, Szeli 1-2 hete (mióta ezek az ébredezései vannak) egy órával korábban kel… :roll:

Szeli uncsizik, majd még jövök!

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, és a kaja miatt kel korábban? Mert akkor lehet, h ez az oka. Esetleg kérdezz rá a dokinál/védőnőnél.

silka
silka

Silka! Az éjjeli felkelésnél visszaalszik, de reggel egy órával hamarabb ébred az eddiginél, és akkor nem is tud már visszaaludni, csak ha evett. Úgyhogy a reggeli kelése lehet a kaja. De akkor az éjjeli éberebb alvásnak is lehet ez az oka.
A múltkor egyébként rákérdeztem, hogy nem kéne-e váltani, de azt mondta, hogy igazából ugyanaz az összetétele, csak sűrűbb.

Utána kéne néznem, hogy tényleg így van-e... :roll:

Viszont nappal nem tud többet enni, azt biztos, mert kilöki a cumisüveget a szájából.

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk, Timi26, Dotildi, Silka: köszi a drukkot nagyon! :-)

Timi26, gratulálok VikDaninak a forduláshoz, ez igen!!! Bocs, de miért is mennétek konduktorhoz (lemaradtam...)?
Nálunk Ádi még mindig sokszor lusta a fejecskéjét tartani, úgyhogy a pelenkázón húzkodom fel fekvésből ülésbe párszor. Bezzeg meg tudja csinálni!

Kép
Kép
irina

Csajok! Itt írnak a hozzátáplálásról, és itt van a korábban Irina által belinkelt táblázat is.

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... nt&sid=356

Timi26! Gratulálok a forgáshoz! Talán nem is kellene az a konduktor... :wink:

És Te hogy szerepelnél a tívíben? Apa mögött vokálozol? :wink:

Irina! Nem tudom, hogy ez a csomó felszívódhat-e, de az utóbbi két órában időnként küldtem csomó-kisebbítő vudut!
Minden esetre szorítok, hogy ne legyen műtét!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófi egyszer fordult magától (egymás után kétszer), azóta semmi! Mondom! Nem praktikus hason lenni! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Most alszik. Még ráérek! Valaki? :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: sehogy nem akarok szerepelni sehol!!! Nem akarok Tímea asszony lenni!!! :twisted:

Irina: azért kellene tornára járnunk, mert nem fordult oldalra. De azóta már igen. Most meg már kíváncsi vagyok erre az egészre. Ártani meg nem árt! :D

Kép
Kép
timi26

Timi26! Tímea asszony! :lol: :lol: :lol: Biztosan hívnának ikusóba! :lol: :lol: :lol:
Vagy a Rettegés Fokába! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi,
átküldtem Neked a gmail-re a BEBA HA 2-es tápszer adatait, hátha felfedezel valamit. :wink:
Jó bogarászást hozzá!

silka
silka

Gremese: HA-HA!!! :D

Enyém gyerek 1/2 6 óta alszik. És 4-kor evett utoljára gyümit. Kíváncsi leszek mi lesz!!!

Kép
Kép
timi26

Gremese: VikDan is egymás után 2x fordult meg, azóta semmi! Rájött, hogy szívatom! :shock:

Kép
Kép
timi26

Timi26, köszi a receptet!

Gremese, Zsófi hőemelkedése elmúlt?

Kép
dotildi

Regi: még neked akartam írni, hogy szerintem csak rá van fogva a tápszeres és az anyetejes babákra, hogy az egyik ezt tudja a másik azt. Vagyis a táposok kövérek, hamarabb jön a foguk...stb. Rebekának 10,5 hónaposan jött ki az első foga, ő is tápos volt. Viszont Gremese Zsófijának meg már kint van. Ő meg anyatejes. Ja, és egyik gyerekem sem látszik kövérnek, és Szeli sem. :D :D :D

Kép
Kép
timi26

hali
annyi puki van!! meg j kis hasmenés, egyébként jól vagyunk. megy a vigyorgás ezerrel.
ikusó :-) :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Silka! Köszi! :D
Holnap áttanulmányozom.

Nagy menet volt Szelivel, 3 órát volt ébren (elvileg másfelet - kettőt bír ki, de már nem akartam, hogy nagyon elcsússzunk). Szegénykém alig tudott elaludni a fáradtságtól... :(
Kivi vagyok, milyen lesz az éjszakánk. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26, Tíímeja asszony :lol: :lol: :lol: .

Kicsit borult a rendszer, Panka egy órával hamarabb elaludt... :shock: . Nemtommilesz iccaka :shock: :roll: .
dettyk

Sziasztok!!!
Bocsánat, de csak itt ott tudok benézni olvasni, mert itt van nálam az internetbajnok tesóm és nem enged hozzá a saját gépemhez :-(
Holnap már megy haza, akkor igérem reagálok is!
Képzeljétek ma megvettük a járókát :-) fa és gurulós, majd teszek képet.
Már mi is beszállhatunk a zenekarba :-) a fiam ezerrel énekel :-)
Éjszakáink 8-2ig csend, majd átkéri magát mellém, még bújósabb mint annó, valószinűleg a fogzás miatt. Olyan nagyon anyás :-) Én meg szivesen kényeztetgetem :-)

Holnap jelentkezem :-) addig is jó babázást :-)

Heni
KépKép
heni81

Pillanatképek a mai napról:

nem mini-vámpírt nevelek, csak céklát ettünk :wink:

Kép Kép

Kép
dotildi

Timi26! Tímeja asszony! :lol: Ezt már le nem mossa magáról senki kiskezicsókolom! :lol: :lol: :lol:

Dotildi! Köszi az érdeklődést!! Hőemelkedés még mindig van, ami még várható lesz holnap is.
Amúgy jókedvú, bűbáj!!! :D

Kaqk! Ez az, puki! Ehhez a végén még jön egy kis nyügi, de ennél rosszabb nem lesz!!! :wink:

Regi! Ez szerintem is baromság! Mint az, ha édeset kívánunk, akkor lányunk, ha sósat, akkor fiúnk lesz!

Kép
Kép
Kép
gremese

Dotildi! Jaj, de jók ezek a céklás képek!!!!!! :D :D :D (Anyám! Mi jön még... :shock: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Várjuk a járókás képeket! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Na itt vagyunk mi is. :D

Köszönjük szépen a gratulációkat,és a dicséreteket.
Nagyon jól eset mind. :D

Tündi!
Nagyon helyes kispasi Dominik is.
Szuperek a tájképek tetszenek kicsit irigy is. :lol:

Irina!
Drága kis Ádinak megy a sok+++++++++,hogy ne legyen műtét.

Emese!
Csücsöriborsó hogy van?

Voltunk sétálni is meg muszály volt menni ugyanis kisfiam
kiharapta Ildike cumiát és venni kellett másikat.
Meg vettem neki micimacis csörgőrágókát,
és baba hamit és málnás tejberizs pépet.
Én ezeket nálunk a Rossmannban veszem aránylag occó :D

Bocsi ha nem reagálok mindenre csak hát ennyi mindent fejben tartani :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Dotildi!Apával annyira nyeritettünk a mini-vámpíros képen,hogy majdnem felébredt rá babci! :lol:

KépKép
juba

Hörcsög! Csücsöriborsó húzza a lóbőrt! Hőemelkedéssel is virgonckodik, a lábibábija (az óóótás helye) nem piros.

occó :lol:

Málnás tejberizs pép? Hmm.... De jól hangzik! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Dotildi! Hozzátok is csak fokhagymával mennék! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dotildi-Silka! Jut eszembe hol maradnak a mini talis képek?? Ez így nem járja ám,hogy két ilyen gyönyörü babát elvisztek összeismertetni nekünk meg egy morzsát se mutattok belőlük!!

KépKép
juba

Emese!Fokhagyma ja meg szenteltvíz mi? :lol:

KépKép
juba

Gremese, Juba :D :D
Sajnos nem vittünk fényképezőgépet a sétára, de majd legközelebb bepótoljuk.

Kép
dotildi

Dmaggie! Hol az iccakai műszak?????

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, Hörcsög, köszönjük a drukkot, nagyon jólesik! Bár nem vagyok túl bizakodó, anyu szerint anno nálam is ez volt. Jobb lett volna, ha az a csomó marad nem piros és nem nő. De talán még van remény a műtét elkerülésére, ez hétfőn, gondolom, kiderült, meg fogom írni.

Gremese: forgás: Ádi keményen egy hónap különbséggel méltóztatott ismét hátról hasra fordulni (karácsonykor csinálta először)! A hasról hátrát pedig egyszer egymás után 4-szer megcsinálta, aztán nuku. ;-)

Timi26
: kíváncsi vagyok én is, mit mond a konduktor, majd írd meg pls!

Az énekes babák felvétele sosem zárul le, automatikusan mindenki tagja lesz az együttesünknek! 8)

Dotildi: édes kis drakula! :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Két napig nem volt internetünk, hát nagyon hiányzott! Nem tudtam Babanetet olvasni!

Gyorsan próbálok is visszaolvasni, lehet, hogy mire utolérem magam, már írni nem lesz energiám, olyan késő lesz!

KépKépKép
bongyi

Kőszegi Timiiiiiiii!!!!!!!!!!! Hol vagy?????????,

Kép
Kép
Kép
gremese

Hörcsög!Jó kaja lehet ez a málnás tejberízspép de én azt hallottam róla,hogy ezektől lehet igázán hízni és az nekünk megy anélkül is :oops: (a védőnéni szerint túl jó bőrbe vagyunk :oops: )

Ma meg tegnap megkóstoltuk a banán-alma bébiételt.Hát a Bertusnak nem ízlett olyan nagyon nekem viszont nagyon bejött!Mind a két nap megettem a maradékot(háromnegyed üveggel) :oops: Az a baj,hogy amúgy nem bírja az epém a banánt állatira begörcsöl tőle így viszont bébikajáb semmi bajom nincs tőle. Tudom tök gáz,hogy felzabáltam a gyerek kajáját de nem bírtam ellenálni amúgy a sütőtök ital is így járt,kiskoromba az volt a kedvencem(úgy néz ki még most is bejön :lol: )

KépKép
juba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: