A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szilvi, Detti, Gigi!

Koszi az infot a szocpolrol. Bovitesre is fel lehet venni? (Esetleg beepitenenk a teraszt.) 35 ev alatt vagyunk, ez eddig rendben. Es ha megszuletik 1 v. 2 baba, akkor rajuk lehet felvenni, vagy ha bevallalok meg, akkor ra is?

Szilvi!

Gratulalok az Uh-hoz! Kép Mar en is nagyon varom, csak meg ulnek az AFP eredmenyemen... Kép

Tudtok valamit Noemi pocitarsamrol? Nyaral?

Zsofi
19+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf!
Én is telefonon érdeklődtem utána, mivel 2 hét alatt nem ért vissza a terhesgondozóba és a genetikán kérték.
Ez a Söfis telefonszám:
Tel: 476-4400/165
TAJ számot kérik és levétel után 4 nappal már megvan az eredmény!

Szilvi
sztigris

Zsóf!
Szocpol: ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de azért leírom.
Bővítésnél legalább 1 szobányival(kb.20m2) kell növelned az eredeti alapterületet, hogy kaphass szocpolt.
Mintha úgy emlékeznék, hogy ha még nincs gyerek, akkor is be lehet vállalni kettőt, csak annyiban változik a dolog, hogy a kiutalástól számított 6 éven belül kell megszületniük...

Szilvi
sztigris

Timi, Detti!

Köszi az infót! Azért érdekel ennyire, mert erről nekem nem szólt senki, holott most is dolgozom és kérdeztem a gazdaságin, hogy mit kell tennem, de erről nem szóltak (másról se).
És ma megyek este dokihoz és akkor kérnék papírt tőle. Tőle kell ugye, nem a háziorvostól? Akkor is ha ő magándoki?
Manga
Manga

Zsóf!

Én úgy tudom, persze javítsatok ki ha tévedek, hogy a szocpolt lakás bővítésre is fel lehet venni. Jövőre állítólag 1 gyerek után 1,2 millió lesz (legalábbis ezt ígérték). Viszont most eléggé szenvednek a pénzhiánytól, így valószínű, hogy ezt is rászorultsági alapon fogják megítélni, és kérdés, hogy ehhez hogy húzzák meg a határokat.

Böbi
szlopi

Szilvi! Nekem van lakásom (ebben lakunk) de elég szükös lesz már 1 gyerekkel is, nem hogy késöbb többel. Akkor már nem jár a szocpol? Amikor ez épült 4 éve akkor is bizony több anyuka is 35 fölött volt és kaptak. Megint oda jutunk mire tudnánk lépni minket mégsem támogatnak. Miért lenne igazságos. Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

És még valami!
Én csak októberig dolgozom! Akkor is kérjek igazolást és visszamenőleg jóváírják ezt a 2 hónapot? Októbertől táppénzre megyek akkor meg a férjem kérje? Vagy hogy lenne jó, eleve kérje ő? Légyszi segítsetek, ha gépközelben vagytok!
Manga
Manga

Manga!
A magándokid tud ilyen igazolást adni. Nekem a férjem veszi igénybe ezt az adókedvezményt. Tegnap kérdezte a bérszámfejtésen, hogy milyen papírok kellenek, és ki kell tölteni a munkáltatónál 1 nyilatkozatot, valamint a nőgyógyászod igazolja, hogy gyereked lesz, és mi a szülés várható időpontja.
Az, hogy a munkahelyeden ilyenek nem csodálkozom, nekem sem szólt senki. Én már a káromon megtanultam, hogy a jogszabályokat bújjam, ha valami gondom van, és ne őket kérdezzem, mert az a biztos ami a törvényben van.
A www.kismama.hu -n részletesen le vannak írva a támogatások biztosítottaknak, és nem biztosítottaknak. Bár ahogy néztem, most nem működik pont az az oldal.
Más téma: 1-2 napja tudom, hogy a rákszürésem eredménye nem lett túl jó. (Hogy ez mit takar, azt nem tudom pontosan, mert nem mondott többet az orvos). 2 hét múlva meg kell ismételni. Nektek volt ilyen rákszűrés, és minden oké volt?
Detti (18+4)
Detti

Manga!

Az igazolást a nőgyógyásztól kell kérned, ha magándoki akkor is. Mi úgy intéztük, hogy rögtön a férjem kérte a családi adókedvezményt, így nekünk egyszerűbbnek tűnt. Az a lényeg, hogy valamelyikőtök vegye igénybe.

Böbi
szlopi

Manga! Tényleg érdekes, hogy nem szóltak az adókedvezményről a munkahelyen. Én pont a 90. napon jártam, amikor a HR-s csaj odajött hozzám, és mondta, ha már vagyok 90 napos terhes, akkor töltsem ki a szükséges nyomtatványt. Még igazolást se kért.

Olyan jó idő van most, nem? Én nagyon élvezem, hogy nincs 40 fok. Sajnos azért hallottam, hogy még visszatér a kánikula.

Nektek van orrhangotok? Képzeéjétek, nekem olyan erős néha, hogy még saját magamat se hallom normálisan.

Nelli
nelli2

Manga!

A nőgyógyászodtól kell kérned az igazolást, akkor is, ha magánorvos! Szerintem lehet, hogy jobban jártok, ha a férjed veszi igénybe a kedvezményt. Mondjuk, ez sok mindentől függ. A gyerekek számától függ az összeg. Mi a harmadik babát várjuk, ezért mi havonta 30.000 ft-ot írhatunk jóvá (gyerekenként 10.000-et), és miután én nem fizetek ennyi adót, mert nincs annyi jövedelmem, ezért mi megosztjuk a férjemmel. Azt tudom, hogy két gyerekre összesen 8000.- ft jár (gyerekenként 4000.-), de egy gyerekre nem tudom, hogy mennyi. Szerintem visszamenőleg is jóváírják, nekem legalább is így volt.
És nem akarlak elkeseríteni, de nekem az a tapasztalatom, hogy magadnak kell utána nézni a kedvezményeknek, meg juttatásoknak, mert a kutya nem foglakozik azzal, hogy felhívják rá a figyelmedet. Egyébként a védőnőnek tisztában kell lennie ezekkel a dolgokkal, nem értem, miért nem szólt neked.
Remélem tudtam valamit segíteni!

Szia: Timi
johitimi

Szilvi, Böbi!

Köszi az infot, a terasz kb. 30 nm. Kép

Detti!

Rakszurest asszem fel evente csinal a nogyogyasz, lehet P0, P1, P2, P3. A P0 az ertekelhetetlen, a P1 a tokeletes, a P2 az atlagos (nekem is ilyen), a P3 mar nem jo.

Zsofi
19+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Manga!
Én pont az ilyen táppénzes és egyéb macerák miatt eleve a férjemnek kérem, hogy később se legyen gond. De én is csak október közepéig dolgozom hála a Magasságosnak Kép . Nagyon nyomasztó már itt..
A szocpol pedig tényleg higgyétek el, hogy nem kor függvénye, nem friss házasság függvénye, hanem annyi az egész, hogy csak az kapja aki új házat/lakást épít, vagy vesz. Mi sem kaptuk meg, pedig 29 évesek vagyunk, 2 éve házasok, de a lakás nem új amit vettünk. Kb. 2 hete derült ez ki..
Ha nagyon gúnyos vagyok, azt mondom, hogy valahogy be kell foltozni a költségvetés hiányát.
De azért fel a fejjel. Bár nehéz ez így, mert az ember lány esetleg az ilyen "apróságok" miatt kénytelen visszamenni dolgozni, és nem maradhat a Babókájával otthon 3 évig. Kép
Detti
Detti

Fruzsi!

Nagyon kedves vagy,szerintem is hihetetlen csoda ez az ikerség. Lehet,hogy olvastad a 12.heti Uh beszámolómat annak idején, döbbenetes,hogy játszanak egymással. a kérésed,hogy tegyek fel Uh felvételt csupán annyi akadályba ütközik,hogy teljesen analfabéta vagyok a dologhoz,de majd kitalálok valamit. Meg majd ha később nem dolgozol /úgy láttam bp.-i vagy/,akkor egyszer majd akár személyesen is megnézegethetjük alakuló babáinkat,ha nem tartasz tolakodónak.

Detti!

Remélem nem gondoltad komolyan,hogy szomcsi vagy a reggeli miatt,egész egyszerűen felmerült egy téma,mindenki lehet pro és kontra, az alapkérdés azt hiszem az,kit mennyire zavar,ha a téma nem szorosan kapcsolódik kismamiságunkhoz. Vicces,hogy egy másik topikon meg pont arról panaszkodtak a kismamik,hogy ők már "csak" kismamik,és mindenki úgy kezeli őket,mintha másról nem is szólna többet az életük. és ezért talán mellőzhetnénk a "hogy jön ez ide?" tipusú kérdéseket,és megismerhetnénk egymást egyéb vonatkozásban is. Ez persze megegyezés kérdése.

Szilvi!

Örülök,hogy az Uh ilyen jól sikerült,és hogy ilyen gyönyörű szép babátok van!

Képzeljétek!

A babák ma határozottan megrúgdostak,mert ment a TV-ben egy Britney Spears szám és énekelni kezdtem. Jó-jó,én is éreztem,hogy ezzel túl messzire mentem,de hogy a babák szerint is ciki voltam!

Kisbuksi
kisbuksi

Köszi Lányok!

Átbattyogtam a gazd.-ra és mondták, hogy "ja igen, van ilyen". Na erről ennyit. Ma kérek a dokimtól igazolást. Köszönöm Nektek, hogy felhívtátok rá a figyelmemet!

Manga
Manga

Szia Kisbuksi!

Örömmel benne vagyok egy személyes találkában, írok majd mailt, ha a profilodban lévő cím jó.
Sőt, ha a többiek is gondolják, egyszer összehozhatunk egy pocakpartit Kép

Tudod, én nagyon szeretnék addig dolgozni, amíg csak tudok (minden szempontból, anyagilag is).
Nemrég kérdezted, mit fognak szólni a hírhez. Szerintem is-is. A főnököm rendes ember, de tudod
csak jan. 1-én jöttem ide protekcióval úgy, hogy a két előttem itt dolgozó kolléganő elég komolyan sikkasztott, szóval bizonyítanom kellett.
De igazándiból azt szól, mit akar. A kismalacon kívül úgysem érdekel más Kép Ha kekeckedik, elmegyek betegszabira. Kép
Még azt elmesélem, hogy azért egy pár nap kivételével nem olyan nehéz ez a munka (minekután az első hónapokban mindent helyrehoztunk).
Úgyhogy én kb. 7-kor kelek, 8 körül elindulok, kocsival max. 10 perc a kertek alatt (Óbudán dolgozom, Kunigunda u.), délután 3 és 1/2 5 között távozom. A határidők kivételével napi 4-6 óra munkám van (ezért tudlak titeket sokat boldogítani itt Kép ) (Ja tényleg, nektek van otthon kábelnet ? Mert nekünk is van, csak este már a szemem kímélése miatt nem akarok gép elé ülni.)
Szóval láthatod, hogy nem egy ápolónői vagy eladói munka, ahol bizony keményen talpon kell lenni.

Tudod azért irigyellek. 18 éves korom óta megszakítások nélkül dolgozom , az egyetemet munka (nem is akármilyen kemény!) mellett végeztem el. És mire odajutok, hogy pihenhetnék, a nagy poci miatt majd nem tudok.. Kép

Pedig de jó lenne 1 hónap, még most, amikor könnyű a másállapot! Elolvasnék minden könyvet, amit nem olvastam, megnéznék minden filmet, amit nem láttam, és a múzeumokat is végigjárnám.
Remélem, Te azért így teszel!

Jaj, lányok, én olyan boldog vagyok!

Pedig képzeljétek, tegnap éjjel nagyon szörnyű álmom volt (egy marhaság): kijött hozzánk a lakásra a dokim, és közölte, hogy most már 37. hetes terhes vagyok, és el kell döntenem, hogy akarom a gyereket megszülni, mert ha érzéstelenítéssel, akkor most azonnal menjek vele. És nem tudtam dönteni, mert a párom nem volt velem. Hebegek-habogok, és akkor megjelent a középiskolai matektanárom, hogy namármost megyünk szülni.
Ilyet??!!???
És az a baj, hogy tudom: vár még rám jó néhány ilyen álom. És én arra vagyok ítélve, hogy majdnem minden álmomra emlékszem, és általában rosszakat álmodom, és bizony volt olyan, hogy teljesen ki volam idegileg amikor éjjel fölébredtem.

JÉÉÉÉÉÉZZZZZZZUUUUUUUUS, Fruzsi!!!!

Na, ez vagyok én.
Ha belejövök, csak gépelek, mindent, ami eszembe jut.. Kép

Sziasztok!

Sokatbeszélő Fruzsi
cinderella

Sziasztok
Bocs, hogy így belepofátlankodtam a topicotokba, csak ez a hitel dolog, meg a szocpol miatt szólnék pár szót. (Hamarosan én is érkezem hozzátok, addig boldogítom a 'Pár hetes '-ek kis csapatát.)
Szóval a közeljövőben szeretnénk lakáscélú hitelt felvenni, és a helyzet feleennyire sem rózsás.

Szocpol annak jár, aki újlakást szeretne venni!!!! Én ezt felháborítónak tartom, de sajnos ez az igazság. Se az első lakásvásárlást, se a gyerekvállalást, se a már meglévő gyerekek után nemjár semmilyen támogatás, se a támogatott kamat. Létezik használt lakásra is hitel, és ún támogatott hitel, de ez feleannyira sem támogatott, mint az új lakásokra! Pontosítok: 3 gyerek után jár ún félszocpol, azaz az új lakás vásárlásakor fizethető összeg 50%-át kapja az ember, pusztán azért, mert nem döntött a méregdrága újlakás mellett! Szóval az indulatosságomat nehezen tudom palástolni, nem hittem el, mikor az első ügyintéző kislány ezt mondza nekem. Majdnem leharaptam a fejét, szerencsére telefonon kaptam tájékoztatást. (Kép )

Akit bővebben érdekel:
www.otpbank.hu
(kicsit lassú, lakáshiteleknél keresséte, ott van a szocpolról egy hosszabb bekezdés)

Judit
holophernes

Ja, Buksi, még valami: a babéknak teljesen igazuk van Britney-vel kapcsolatban, már ne is haragudj! Kép
cinderella

Sziasztok Kép
Jó a mai téma, épp illik a hangulatomhoz, ugyanis ma épp ezekkel az ilyen olyan járadék, kedvezmény dolgokkal voltam elfoglalva. ÉLJEN! Én többet tudok mindenről, mint a munkaügyis az oviban - de még én se értem. Gyakorlatilag az lett a lényeg, hogy intézzem magamnak.
Igaz, hogy kicsit bonyolult vagyok, mert a 2002. évet még nem teljesen ott töltöttem, ill.mellékállásom is volt, amivel nemtom mi van ebből a szempontból, de azért durvának tartottam... Most akkor szerezzem be magamnak a nyomtatványokat és gondoljam ki, hogy melyik hogy számít, vagy mi van????? Egyébként meg úgy olvastam, hogy ezeket a munkáltató intézi (mint ahogy ti is írtátok, h csak ki kellett tölteni a nyomtatványt)... Olyan dühös vagyok, hogy bele tudnék harapni a monitorba!!!!! Kép

Meg tudnátok mondani, hogy ezeket pontosan milyen törvény szabályozza? Ha magamnak nézem meg, legalább nem cseszhetnek át.... Bocsssseeeeee, de dühös vagyok grrrrrrrrrrrrr

Ja és ráadásul az adókedvezmény miatt már én szóltam 3 hete - semmi se történt. Ma megint szóltam és kiderült, hogy óóóóóóó, már elküldték a hóvégi adatközlőt, majd eccer....
Még szerencse, hogy ez nem veszik el, legfeljebb az adóbevallásnál visszaigénylem. De mikor látok abból még pénzt???

Detti, Zsof,
én úgy tom, még P4 is lehet, de az már súlyos. P3 nál szoktak intézkedni valamit. P2-meg negatív lelet. Nekem az első vizsgálatkor néztek: P2.
Hoppá, találtam szaxerű magyarázatot is:
"Ez a méhnyak sejtképének "régi" típusú osztályozása. Az 1-2 egyértelműen normál kenetet jelent, a 3-as már zavart sejtkép, de a tapasztalatok szerint ennek is a 80-90%ában kimutatható gyulladásos ok, amelyet, ha sikerül meggyógyítani, a citológiai lelet is normalizálódik. Rákos vagy azt megelőző folyamatra csak ennél magasabb "számértékek" utalnak."

Buborek,
remélem, akkor október végén együtt leszünk a MÁVban!!! Kép Kép Kép De nem ér sietni vagy túlhordani!!! Szépen kart karba öltve Kép

Jah, és Baumgartnerileg sztem Zsofnak van igaza, BZS ide vagy oda, erre minden évben odaadják a pénzt, eddig is, meg ezután is.
Látjátok, ezért jó a vízilabda: nem olyan drága Kép és sokkal jobbak a pasik Kép Kép Kép

Pussssz:
Ann
annann

Kisbuksi, a babócák tiltakozása minden bizonnyal nem a te csodás hangodnak, hanem a beszűrődő egyéb ártalmaknak (B.S.) szólt Kép
annann

Helló Ann!
Én a támogatásokról a neten és a jogtárban okosítottam magamat.
Ezen a linken (és a környezetében) talán találsz valami neked is fontosat: http://www.nlc.hu/cikk.php?id=61&cid=4651
Én most nem vagyok olyan ügyes, hogy többet találjak.
Detti
Detti

Szia Judit!

Ezt én sem nagyon értettem az elején,hogy miért csak annak jár,aki újépítésűt vesz! Mi sem azért vettünk panelt,mert nem tetszettek a lakóparkos megoldások, hanem mert pont volt kedvünk:-) Aztán rájöttem,hogy a háborgással magamnak ártok, ezért megpróbáltunk rövidebbre nyújtózkodni.

Fruzsi!

Mit dolgozol,hogy ennyi időd van? A cím a profilomban nem jó,mert már az itthonit akarom beletenni pár napon belül. Majd jelzem. A pocakparti jó ötlet,már azt hiszem többször is felmerült,akkor ugyan topiktali volt a neve. Tudomásom szerint meghiúsult, pedig én nagyon vártam. Azért remélem így a 16. hét körül,hogy a szülésig egyszer csak megismerhetlek Titeket.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok Kismamik!

Eddig mindig csak olvasgattalak benneteket és nemis írtam semmit. Ronda rendetlen vagyok. Kép
Ma voltam kukkolni, vittem kazettát is, babszi meg van örökítve.
Hihetetlen milyen nagy már lábacskáival együtt kb. 18 cm körül lehet. Már most szép! Kép Az még nem látszódott, hogy kisfiú vagy kislány-e. Talán majd legközelebb. Dokibácsi szerint nagyon szabvány bébi, minden mérete kiadja a betöltött terhességi hetemet. Kép Így a kiírás dátuma maradt január 19.
Nekem eddig 5 kilót sikerült híznom, de 3 hete nem szedtem fel egyet sem. Dokim azt mondta ez rendben is van így, egyelőre.

Most már fogok jelentkezni rendszeresen. Kép
Noémi
19+2
noémi

Sziasztok!

A www.oep.hu oldalon is találtok információkat a járulékokkal kapcsolatban. Kicsit kacifántosan vannak megfogalmazva a jogszabályok, vagy mik ezek, mondjuk én nem is értek hozzá Kép, de azért ki lehet bogarászni.

A szocpollal kapcsolatban mi is elkeseredtünk, mert a szüleink házai (mármint a férjem szüleié is, meg az én szüleimé is) automatikusan a mi nevünkre lettek iratva, megosztva a testvérekkel, hogy öröklésnél még véletlen se legyen vita. Így látták a szülők jónak, és természetesen haszonélvezettel van mind a két ház terhelve. Ezért közölték velünk, hogy nekünk már nem jár szocpol (mert van a nevünkön ház). Mi mondtuk, hogy ez igaz, de benne laknak a szüleink és reméljük, még nagyon sokáig élni is fognak, úgyhogy a házakkal mi nem tudunk mit kezdeni. Azt felelték, hogy az nem számít. Gondolhatjátok, hogy örülünk, mert jövőre szeretnénk építkezni és három gyerek után azért igen jelentős lenne az összeg.
Azért majd még egyszer utána nézek rendesen, hátha az OTP-ben rosszul informáltak bennünket.
johitimi

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 38+5 28 év/1.b. Budapest 2003/09/04/ [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Csákány György[/size]
[size=-2]2.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 38+4 29 év/1.b. Új-Zéland 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size] [size=-2]Birthcare[/size]
[size=-2]3.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 37+4 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]4.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 37+3 28 év/1.b. Budapest 2003/09/13/ [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]5.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 37+3 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]6.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=böbi-public]Böbi[/url] [size=-2]2002.12.13.[/size] 36+4 28 év/1.b. Budapest 2003/09/18/ [size=-2]2003.09.19.[/size] [size=-2]Péterfy / Dr. Boros György[/size]
[size=-2]7.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 35+5 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]8.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 35+5 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]9.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 35+4 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]10.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 35+3 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]11.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 33+5 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]12.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 33+3 29 év/3.b. Gödöll&#337; 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]13.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 33+1 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]14.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 31+4 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]15.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 30+6 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]16.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 30+1 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]17.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 29+0 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]18.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 28+6 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]19.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 28+5 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]20.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 26+5 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]21.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 26+5 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]22.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 25+6 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]23.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 25+5 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]24.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 24+6 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]25.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 24+4 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]26.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 24+4 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]27.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 23+5 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]28.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 23+4 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]29.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 22+0 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]30.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 19+3 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]31.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 19+3 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]32.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 19+1 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]33.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 18+4 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház[/size]
[size=-2]34.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=brumóka-public]Brumóka[/url] [size=-2]2003.04.18.[/size] 18+4 29 év/1.b. Budapest 2004/01/23/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]35.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 18+0 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]36.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 16+4 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]37.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 16+3 25 év/2.b. Budapest 2004/02/07/ [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]38.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 16+1 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]39.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 16+1 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]40.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 15+0 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]41.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 14+6 26 év Budapest 2004/02/18/ [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]42.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 11+6 24 év/3.b. Szigethalom 2004/03/10/ [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Love Evelin 3650g, 57cm 2003.04.26. ( + 11 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke KépGergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi KépPatrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér KépIlang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Szia Ann!

Jól eltűntél,erre meg ilyen bosszúsan kerülsz elő! Azt hittem,ez a VL győzelem hetekre feldob! Ami a pasikat illeti arrafelé,abszolút igazad van,ha nem tartanám nagyra Kemény Dénest, és ha ezek a helyes pasik nem lennének egyben a világ legjobb játékosai, megkérdőjelezném,hogy is történik az összeválogatásuk. Így meg csak marad az ámulat:-)

Szegény britniszpírsz jól megkapja,többet nálunk nem mer dalra fakadni még a TV-ben sem.

Ann!

Ne bosszankodj,mert csak magatokkal tolsz ki,inkább okosítsd magad,hogy ne tudjanak átvágni!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Csak olvasgatni szoktalak benneteket, de a szocpolos kérdés eléggé aktuális, mert most vettünk egy új 4 lakásos társasházi lakást. A lakás 1,5 szobás és mint kiderült, a méltányolható lakásigény 2 szobától kezdődik (egy szobának legalább 12 nm-nek kell lennie, a fél szobánk meg csak 10 nm...). Így nem kaptuk meg a két gyerekre járó 1,6 M Ft-t. Mivel fiatal, (még)gyermektelen házaspár vagyunk, egy gyerekre nem adnak. Szóval ki van ez találva, az ügyintéző is mondta, hogy éppen azok nem kapnak, akiknek igazán szüksége lenne rá. Kép Na mindegy, megoldottuk, örülök, hogy ez is összejött, állítólag ezt később is igényelni lehet, persze csak új lakás vásárlásánál...

Mindenkinek szép hetet,

Judit (37)
Judit74

Emberek, kiokosodtam Kép
Persze nem örülök, de má' nem vagyok tök hülye és ez is valami!!! Timi, az OEP honlap sokat segített, kösszi Kép
Már az agyvizem se forr (annyira) Kép De, Kisbuksi, igazad van, jobb, ha lenyugszom, mert olyan kemény volt a hasim, mint a beton, Kisbocim meg nem mozgott szinte egész nap, már totál bepánikoltam. Aztán lefeküdtem, megsimiztem, meg meg is piszkáltam egy kicsit, hogy adjon már valami életjelet!!! Szerencsére azonnal válaszolt, utána már hagytam is békén. Kép

Még 2,5 hét munka, utána egész nap pihi és relax. Csak közben még vizsga is lesz Kép Kibírjuk... Nem vagyok elég pozitív, nem tudom magam lelkesíteni! :oDDDDDDDD
Inkább vegyük a nap pozitívumát: sikerült szereznem Képes sportot, akinek a címlapján, na ki... na ki??? Kép Kép Kép

Hicu, te mé' nem vagy a táblázatban? Bocseee, csak úgy kiszúrtam, nem kötözködés akar lenni Kép

Ann
annann

Szia Fruzsi!
A kérdésedre a válaszKép
Aikidózom és Kendózom. Mint minden japán harcművészeti edzés elején, mi is tartunk egy pár perces meditációt un. mokuszót. Ami alatt megpróbáljuk a napi gondokat kicsengetni magunkból, hogy csak az edzésre figyeljünk (nehogy akkor jusson eszedbe a fonököd baromsága miközben épp te csinálod a technikát, a másik így pórul járhatKép) Persze ez a kendónál máshogy muködik, ott jó ha dühös vagyKépKépKépKép. Mivel az aikidó egy belsőbb irányzat, így ebben fontosabb a lelki elmélyülés. Nagyon kellemes dolog, gyakran egy-egy idegesebb napon segít. Letérdepelsz a földre, ráereszkedsz a sarkaidra (lehet törökülésben isKép) és a két kezed az öledbe teszed v. a térdeidre ahogy kényelmesebb. Mély levegőt veszel amit lassan fújsz ki teljesen!!! A végét is ki kell préselni!.) Azután csak a levegővételre figyelsz és a szívdobogásodra minden napközbeni dolgot, bosszantó gondolatot elhessegetsz magadtólKép
Ennyi, egy idő után ha megnyugodtál, vagy ellazultál folytathatod a napközbeni munkát (néha új emberkéntKép)

hicudzsi

Buborek!
szívesen! Én is szeretem olvasgatniKép)

Ribizli!
Üdvözöllek és gratulálok az ikrekhezKép!!

Ann!
Pénteken megyünk az orvosomhoz ez a 31. hét!!Kép és kiszúrunk egy időpontot a tervezett császárra a baba fejlettségétől függően. Majd akkor ígérem feliratkozomKép!

Kisbuksi!
Holnap a nagy nap!! Elküldenéd nekem priviben a nevedet, mert Szonyi mindig érdeklodik kik az én netes "Szonyis" barátnoimKép De csak nickeket tudokKép Én pénteken reggel megyek hozzá, már nagyon várom!

A szocpollal kapcs. mi is megjártuk. Nekünk nem volt új lakásra pénzünk, így nem kaptunk szocpolt. Ennyi... Ja, és OTP Bankhoz ne menjetek lakáshitelért!!!!!

Puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (30+1)
Alunnom kellene márKép, csak idáig a férjem dolgozott a gépen.

hicudzsi

Sziasztok!

Tegnap este olyan szívdobogás jött rám, hogy csak csuda. Pedig semmi olyan jellegűt nem ittam. Szerintetek mitől lehetett? Nektek is volt már ilyen?
Egyébként is már nagyon feszült vagyok mostanában, igazán jó, hogy a jövő héttől már nem kell jönnöm.

Éjjel is egy olyan zaklatott álmom volt, hogy még most is a hatása alatt állok. Kell nekem ennyire szeretni a krimiket.

Nikie! Rég hallottam felőled. Mi újság Veled?
És Nickivel?

Nelli
nelli2

Sziasztok Kismamik!

A pocakparti nagyon szimpi ötlet. Ugye úgy is megtűrtök majd magatok között a találkán (ha lesz), ha Patrik kicsit előbb ki akarna bújni? Most hallottam, hogy a hétvégétől jelentős lehűlés következik, és a hidegfront nem a legpocakbanmaradósabb esemény. És az már a 38. hét lesz...
Ehhez jön még,hogy szombaton lesz a 10 éves érettségi találkozóm. Ez önmagában még nem is lenne gond, de hát Szekszárdon lesz. Onnan a Péterfy kocsival minimum 3 óra... Szorítsatok, hogy maradjon még bennt a babóca! Mindenesetre ma végre össze fogom készíteni a kórházi csomagot, és el is viszem magammal. Jobb azt nem tovább halogatni.

Böbi
szlopi

És tudnátok abban segíteni, melyik topicon van az utónevek gyűjteménye?
Köszi:
Nelli
nelli2

Nelli!
Az erős szívdobogás normális. Nem kell megijedned tőle én a 15-18. hét környékén szenvedtem meg vele, okozott egy pár álmatlan éjszakátKép Azután EKG-ra küldött a védőnéni és kiderült, hogy semmi baj. Utána megtudtam, hogy a megnövekedett vérmennyiség és a vérkeringés kétfelé oszlása miatt indult be a szívem. Azt hiszem pontosan 50%-kal kell többet dolgoznia, azután már észre semveszed, mert beáll egy rendes ritmusba. Ha még nem csináltak EKG-t neked és ijesztőnek találod a jelenséget próbálj elmenni, hogy megnyugodj!Kép
Üdv!
Emőke

hicudzsi

Nelli!

Próbáld meg ezt a linket:
http://www.origo.hu/utonevtar/index.html

vagy ezt
http://www.szakember.hu/petika/f_magyar.htm
(itt várj, amig a fenti sorban színes betűkkel kiírja a tartalmat, és ott klikk névnapok)

Noémi
noémi

<table>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]UG <ug@adline.hu>[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Wed, 27 Aug 2003 09:30:56 +0200 (CEST)[/size]
[size=-1]Subject:[/size] [size=-1]Friss Kismamik hirhozoja ismet mukodik [/size]</pre>
<hr width=75% size=2>
Sziasztok!

Kisebb atszervezesek utan vegre sikerult ujra mukodove varazsolnom a
hirhozot. Szoval ismet lehet sms-t, e-mailt kuldeni, hogy megjelenjen itt
a topicban, hasznaljatok egeszseggel!

Udv.,
UG
mailgateway

Emőke! Köszönöm a megnyugtatást. 25. héten csinálnak még EKG-t? Mert lehet, hogy ha még előjön, akkor jövő héten elmegyek, úgyis itthon leszek már.

Noémi! Köszi az infót!

Nelli
nelli2

Kinek, hogyan és mennyi lakásépítési kedvezmény jár?

Lakásépítési kedvezményre az jogosult, aki
új lakást épít,
új lakást vásárol,
lakását (a tetőtér beépítés kivételével) legalább egy szobával bővíti,
tetőtérben bővít (csak kettő vagy több gyermeket eltartóknál)
lakását eladja és helyette nagyobb lakást vásárol (három vagy több gyermeket eltartó családok)

és ha:
az igénylőnek és a vele együtt költöző családtagjai egyikének sincs egyéb lakástulajdona (kivétel, ha öröklés útján jutottak fél tulajdoni hányadhoz);
a lakásigénye a méltányolható lakásigényen belül van (szobaszám, építési átlagköltség)
az igénylő a megelőző öt évben eladott lakásának teljes vételárát beforgatta a jelenlegi lakásának építési/vételi árába.

A támogatás összege az 1) és 2) esetben az első gyermek után 500 ezer forint, a második gyermek után 1,1 millió forint, a harmadik gyermek után 1,1 millió forint, minden további gyermek után gyermekenként 500 ezer forint, a 3) 4) 5) esetben pedig az előző összegeknek a fele. A kedvezmény összege más eltartott családtagok után személyenként 30 ezer forint.

A szocpol.kedvezmény az építési költségek vagy a lakás vételár része, pénzintézetnél lehet igénybe venni. Az eltartott gyermekek "meglétét" az állandó lakhely szerinti önkormányzat jegyzője igazolhatja a bank felé.

Remélem ez segíthet. Annyit hozzátennék, hogy nem mindegyik banknál működik a 'bevállalás', van ahol csak az eltartott gyermekek után adják meg. Valahol önerőnek számít, valahol pedig beszámítják a hitelbe.
névtelenke

Sziasztok!

Nekem is szokott szívdobogás érzésem lenni, és tényleg nagyon rossz, de nekem inkább evés után félórával.

Mi tavaly vettük fel a szocpolt, mi új építésű házat vettünk részletre, ekkor az önrészhez adják hozzá a szocpolt. Ha van már két gyerek akkor harmadikat nem lehet vállalni, így ezt mis em tehettük meg, viszont ha megszületik a harmadik akkor meg kell igényelni a harmadik után járó összeget, és a hitelösszegből levonják.
Tényleg igaz hogy nem lehet a ingatlan a nevünkön, de az életkor nem számít.

Hétfőn megyek dokihoz akkor kérek én is tőle igazolást hogy 90 napos kismama vagyok. Nálunk is a férjem fogja igénybe venni.

Megpróbálom azt is elintézni hogy visszamehessek betegállományba márciusig, és akkor nem ezt a kevés gyest kapom, remélem sikerülni fog.

Most befejezem

Sziasztok

Gabi1
12+0

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Baumgartner Zsolt és a költségvetés:

A 2003. évi költségvetésből 3 milliárd forint jutott a többségi állami tulajdonú Hungaroring fenntartására és a Forma-1 magyarországi futamának rendezési jogának kifizetésére. Ez Baumgartner Zsolt indulásától független.

Hallottam Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát (szerintem ezt idézték hibásan a ma.hu-n), én azt úgy értettem, hogy Baumgartner Zsolt további indulásához a Forma-1-ben kb. 2,5 milliárd forintra lenne szükség és utánanéznek, hogy van-e lehetőség állami támogatásra. Baumgartner Zsolt egyébként nem túl optimistán nyilatkozott arról, hogy valaha is kap támogatást.
névtelenke

csak kiegészítésként az OFF témához Kép
Gyurcsányi nyilatkozatában nem az állami támogatáson volt a hangsúly, hanem inkább a nagy tőkéjű cégek szerepvállalásán, hogy "rajta nyúljanak a zsebükbe Ők".

Noémi
noémi

Sziasztok!
Lassan eljön az idő, hogy én is ideköltözzek.
A 'Pár hetes ..' -topicban én vagyok a táblázat első sora. Szóval szeretnék hozzátok is be-benézni, ha engeditek, mostmár majdnem hivatalosan.
Nem tudom, hogy ti hogy szoktátok, szóval én írok pár sort magamról, aztán a többi meg a táblicskuban benne lesz.
30 éves, első gyerekes/gyerekre váró kismami vagyok, ma töltöttem be a 14. hetemet. Terveim szerint decemberig fogok dolgozni, utána már csak a rákészülés. Biomérnökként végeztem, Informatikusként dolgozom, és remélem hogy jó anyaként fogok meghallni. Mindenféle dolog érdekel, orvostudományok, művészetek, sport. Nem szeretem a politikát és a hazugságot.
A két legjobb barátnőm idén szülte meg első gyermekét, szóval vannak friss kakis-pelus élményeim (Kép ), illetve 6 évvel ezelőtt -életem legnagyobb élményeként - bent lehettem a nővérem szülésénél.
1 gyermeket várunk, reményeim szerint kisfiút, bár ezt csak halkan mondom, még.
Mielőtt párkeresős hablaty hangulata kezdene lenni a szóáradatomnak befejezem, és gyorsan elbúcsúzom. Kellemes napot mindennyiótoknak.
Kép

Judit

[size=-1]u.i.:szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a TESCO-ban 999Ft-ért jó kis pamut, szoptatós hálóingek (elöl gombolós, sárga és vkék, helyes kis virágok/lepkék) kaphatóak. (na ez meg olyan volt mint az Esztergályos Cili lett volna )[/size]
holophernes

Sziasztok!

Koszi az infokat a szocpolrol, de azt hiszem, nem lesz egyszeru dolgunk, ha fel akarjuk venni. Meg nem mondtam le rola teljesen.

Az adokedvezmenyrol meg annyit, hogy a ferjem most keres munkat. Tenyleg, ha tud valaki egy jo vegyeszallast... Kép

A szivdobogasrol meg annyit, hogy nekem a 100/60-as vernyomasom mellett a pulzusom 100-110 szokott lenni, biztos a tobblet ver keringetese miatt.

Noemi!

Jo, hogy megint itt vagy. Ti mar valasztottatok nevet? Mar olyan kivancsi vagyok, fiu-e vagy lany, persze ha neked se tudtak megmondani, lehet, hogy nekem se fogjak.

Ann!

Jo, hogy ket es fel het mulva pihenhetsz.

Zsofi
19+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Szia Judit!

Udvozollek korunkben. Nyugodtan irj meg magadrol, ha valamit fontosnak tartasz. Majdnem palyatarsak vagyunk, mivel en vegyeszkent vegeztem, most viszont szerkezeti biokemiaval foglalkozom. Kép Kép

Zsofi
19+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok Kismamik!

Elég régen nem jelentkeztem. Voltunk nyaralni, aztán a Pici nagyszüleinélKép Köszi Nelli! Jól vagyunk! 4D UH-n is voltam 16 hetesen, minden rendben volt, és akkor hallottuk először a Pici szívverését. Fantasztikus voltKép

Szia Judit!Kép
Jó, hogy jöttél.Kép
Olyan jó olvasni, hogy a "pár hetesből" gyorsan átjöttök ide. Mindjárt nagypocakos kismamik leszünkKép Hogy vagy?

Noémi, Gabi, Nelli, Emőke! Kép
Viszketést sosem éreztetek? Lábatokon pl? Én főleg ott, a dokit elfelejtettem megkérdezni, épp akkor 2 napig nem éreztem. Elég rossz ám, csak este jön elő.
Egy helyen azt írták, hogy előfordul, én nem is baj, de mi ennek az alapja? Tudjátok?

Mikor lesz a kismamitali?
Én is mennék, Dorist ismerem is személyesenKép Bár a távolság miatt ő biztos nem nagyon tudna jönni, sajnos.

Nikie
18+1 milyen sok!
Kép
nikie

Szia Nikie!

Probald meg este bekenni a labad kremmel, nekem segitett.

Zsofi
19+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi!
Köszi!
Neked is viszket? Jaj, kentem én Niveaval is, de nem múlt el, csak 1-2 napra. Remélem azért nem vészes.

Nikie
18+1
nikie

Sziasztok lányok!
Ma nagyon rossz hangulatom van. Azt is elárulom miért, hátha valaki tud segíteni. Tegnap volt a párom vérvizsgálaton (a vérnyomása miatt kért a kezelôorvosa) és minden rendben van, de egy-két valami magasabb az átlagosnál. Ezek közül csak egy valami aggaszt, ez a Kreatin-kináz nevu˝ érték, ami 170-ig normális és a páromnak 210. Én hülye otthon az orvosi könyvbôl kikerestem mi is lehet ez és megdöbbenve néztem, hogy ez valami izombetegség, ami fiugyermekekben öröklôdhet. Rengeteg rossz dolgot írt a könyv, pl. 3-7 évesen kezdôdnek a tünetek, nem tudja majd mozgatni a könyökhajlatánál a kezét, a dereka nem fog hajlani stb. és 10-12 évesen tolókocsiba kerül.
Nagyon aggodom és nem tudom ki tudna segíteni. Most kértem a páromat, hogy az összes régi vérleleteit keresse elô és nézzük át, mert ha ott nem volt magas ez az érték, akkor valószínu˝leg csak valami átmeneti (esetleg izomláz) dolog lehet. Ô biztos nem így született, mert teljesen egészséges (legalábbis eddig az volt). Nem tudom kihez lehetne fordulni. Nôgyógyász? Háziorvos? Védônô?
Egy nagyon szomorú Buborék 31+0
Buborek

Sziasztok!
Csak egy gyors bejentkezésre futja most, mégis gondoltam, nem árt, ha hírt adok magunkrólKép

Mi megvagyunk, sőtKép A "középpocisok" bíztatására mondom, hogy kb 1 hete még jobban érzem magam, mint ez előtt. Azért ez a 36. héten bíztató, nem?
Emlékszem, voltak páran anno, akik az utolsó hetekben hasonlóan érezték magukat, szóval ez biztosan nem egyéni "tünet"Kép Tegnap voltam dokinál, még totál zárva van a méhszáj, nem is puha még, szerinte elég biztos, hogy kivárja a bébi még ezt a 4 hetet.

Mi csak most kezdtünk el vásárolgatni, mind magamnak mind a bébinek, nem siettük elKép

Jó olvasni rólatok, csakhát egy csomó mindenhez nem is tudok hozzászólni, lévén hogy külföldön élünk. Azért ez a szocpolos téma eléggé felháborított, szinte alig felel meg valaki ezeknek a követelményeknekKép A férjemmel is jól kitárgyaltuk, és reméljük, hogy mire hazavergődünk, igénybe tudjuk majd venni a gyerkőcökkel.
Ugye jól emlékszem, hogy ezek a szigorítások csak most jöttek be? Reménykedünk, hogy hátha "lazítanak" majd rajta egy kicsit.

Puszi, jó pocakosodást mindenkinek! Ja és gondoljatok arra, hogy már csak pár napig lesz kánikula otthon, aztán jön a jó kis langyos ősz!

Nyuszimanó 36.
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: