A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hát voltunk lent sétálni, süt a nap, és van is ereje, de úgy fúj a szél, hogy árnyékban oda lehet fagyni… :evil:

Kaqk! Én is szeretem a rendszert, de kénytelen voltam feladni egy-két dolgot, mert segítség nélkül nem lehetett tartani. :( De azért minden reggel felporszívózok, és van, hogy felmosok! :wink: Illetve a rendrakás is belefér reggelente, de tovább általában sose jutok… Azokat hirtelen felindulásból vagyok kénytelen elintézni. :wink: :D
Apa meg olyan szétszórt, hogy én még ilyet nem láttam. Még a saját dolgait is elfelejti… :shock:

Én a kaputelefon hangos csengése miatt vagyok ilyen rafkós. Aki pl. a kaját hordja, tudja a kaputelefon kódját! :wink:

Szerintem az, hogy a babák mennyire nyugisak, abszolút a személyiségüktől függ. Én hallottam példát arra is, hogy a 2. nyugisabb és arra is, hogy fordítva van, illetve olyanról is tudok, akik tök egyformák természetre. :D

Emese! Wow! :D Bár én pont ma láttam egy szinte teljesen ugyanilyet. :wink: Szeli „tesójának” (Álmosnak, akivel egy napon születtek) ugyanilyen alul a fogacskája! :D

Anitja! Igen, ha valamelyik szülő parás, tuti, hogy a gyerek is átérzi, mint minden más érzelmet. De ez olyan hihetetlen és különleges dolog!!! :D
Gratul Nolka baba súlyához!!! :lol:

Szeli rájött, hogyan kell sikongatni, és abba se akarja hagyni. :shock: De olyan édes. :D Ha fel tudom tölteni a videót, megmutatom!!! )Bár itt már vannak babák, akik régóta sikítanak, de nekem akkor is újdonság!) :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Móni!
Édesek a lányok együtt :D
Persze apájával is aranyosak :D
Itt csak az a kérdés,hogy apja altatta Grétát vagy fordítva? :lol:

Irina!
Ádi mosoly :lol: Szupik a képek.

Anitja!
Két ilyen pasit. :D

Emese!
Zsófi fogacska,aranyos :lol:
így tűri,hogy nézed és lefotózod a fogát?az én lányom
ilyenkor sztrájkol. :D

Hát én nemvettem észre,hogy Karcsika halkabb lenne
mint Gábor sőt :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anitja, l. móni, köszönöm, édesek vagytok! Anyu szerint "a fiúk mindig az anyjukra hasonlítanak". Na, ez is egy újabb népi bölcsesség fül-farok nélkül ;-)

Anitja: szerintem Noelka mindkettőtökre nagyon hasonlít, olyan jó látni a szülei vonásait egy babában. Nálunk amúgy anyai ágon családi sport a "kire ütött ez a gyerek (külsejében)", egészen eszméletvesztésig tudjuk űzni. :lol:

Tudjátok, mi érdekes: hogy első unokatesók (főleg azonos neműek) mennyire tudnak hasonlítani (pl. a húgom és az unokanővére, a másik unokanővérünk és én)!

Bocs, két utolsó képet muszáj (csak a 2. annyira jellemző arca Ádinak):

KÉZCSÓKOM:
Kép

RAJTAKAPTAK:
Kép

Kép
Kép
irina

Irina! Anyósom eleinte azt mondta, hogy tiszta apja ez a lány, aztán látta rólam a kiskori fotóimat… :twisted:
Nagyon édes Ádám! Tündérekről álmodik? Biztos, mert olyan az arcocskája! :D
Jaj, még nem is láttam így beöltöztetve! Nagyon cuki! :lol:

Anitja! Noel szerintem vegyesen hasonlít Rátok!!! :D Én legalábbis ebből a fényképből úgy látom. Persze sokat számít az is, hogy milyen szögből fényképez az ember. :roll:

Timi26! Sejtem, hogy mit alkotsz! Ilyet én is szerettem volna, csak sose jutottam el odáig! :?

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Egyébként Szelinek az álla egyértelműen az apjáé! :wink: Én is részleteiben szoktam megfigyelni, kielemezni... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Amúgy ma hallgattam a Klubrádióban a Női vonalban egy gyerekpszichológust, aki szerint nem kell halotti csendet csinálni egy baba körül, azok a kiegyensúlyozottabb gyerekek, akik körül nem járkáltak lábujjhegyen. Nem igazán értettem vele egyet, mert ahány család, annyiféle, a párom pl. kimondottan nem egy mediterrán temperamentum, halk, csendes, a miénk viszont inkább rajcsúrozós. Akkor most hogy döntsünk (döntöttem: halk vagyok ;-)). Meg aztán egy dolog nem zajongani, és egy másik tiszteletben tartani, hogy a baba (nappal v. éjjel alszik). Ahogy már többen is írtátok: ha én felébredek a rádióra, WC-lehúzásra stb., miért várom el, hogy a baba tudjon mellette aludni? Persze a pszichológus arra gondolt, hogy főleg nagyobb családok esetében, ahol több gyerek is van, nem lehet felfüggeszteni az életet az új jövevény kedvéért, ráadásul szerinte az idegrendszeri fejlődés szempontjából fontosak az ingerek (igen, de ez két külön téma, tudok én megfelelő minőségű és mennyiségű inputot az alváson kívül is bevinni a babának, nem?). Azt is elmondta, hogy jobb, hogy lazultak a korábbi, anyáink korabeli keretek (itt rövid körben a 3-4 óránkénti szoptatás is kicsit le volt szólva, én legalábbis úgy éreztem -- nos, nekünk nagyon bejött, és Ádi sajátos szokásai miatt az igény szerinti szopi nem is működne, mivelhogy 1. annyit fájt a hasa vagy más, hogy nem tudtuk, mikor sír azért, mert éhes, és mikor másért, most aztán fogzásos időszakban pláne nem dönthető el, hogy a kéztömködést az éhség vagy a fogzás okozza-e; 2. ahogy már korábban is írtam, Ádi mindig tud enni, ha kap, akár félóra múlva is /nem minden baba ilyen, ezt tudom/, és ha korábban leveszem, az sem zavarja, legfeljebb hamarabb megéhezik -- úgyhogy nála emiatt sem lehet ezt alkalmazni).
Szóval kicsit felhúztam magam ezeken az általánosításokon, mert mi igenis nem zajongunk, sőt, csöndben próbálunk lenni, ha Ádi alszik, főleg este-éjjel; nem igény szerint szoptatok, legalábbis per definitionem nem (bár én annak hívom azt, hogy ügyelek arra, hogy a baba nem éhezzen-szomjazzon, pl. amikor náthás volt, gyakran tettem mellre, nehogy ne jusson elég folyadék neki), mégsem gondolom, hogy egy hiperszenzitív babát nevelek. Max. én vagyok hiperszenzitív anyuka, ha ilyesmiket hallok. Mondjuk a nagy általánosítások mindig kiborítanak...
Kisregény vége. :-)

(Abszolút offtopik /filmrajongóknak/: meghalt egy színész, Heath Ledger. Én csak a Túl a barátságon-ban láttam, abban zseniálisat alakított. 28 éves volt. Tragikus.)

Kép
Kép
irina

Irina! Halotti csendet. :roll: De arra gondolt, amikor alszik a baba, vagy mikor ébren van? Mi pl. ugyanolyan zajosak vagyunk, mint szoktunk, amikor ébren van. Viszont ha alszik, akkor megtisztelem annyival, amennyit én is elvárok. Különben cseszhetném az egész napot, mert végig sírna, hogy álmos, ha minden sz.rra felébredne szegénykém. Én nem mászkálok lábujjhegyen, néha pl. megy a tv (bár én annyira nem szeretem), ezek a hangok nem zavarják az álmát. De ha mondjuk valaki becsönget… na, arra ki nem ébred fel? :? (ja! Pl. Zsófi Apu) :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, egyetértek Veled! És ne adj isten az is előfordulhat, ha lesz még gyerekünk, hogy ha hangoskodik a nagyobbik (Ádika ;-), akkor uram bocsá, rá fogok szólni, hogy alszik a hugica/öcsike, ne kiabáljunk! Nem gondolom, hogy ez a családi élet felfüggesztésével egyenértékű.
De akkor kikről is beszélt voltaképpen ez a pszichológus? 8)

Kép
Kép
irina

...még azt elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen Szeli is van, hogy olyan szinten bealszik, hogy akár a porszívó sem ébresztené fel, de mivel ez nincs ráírva a homlokára...

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: én is lassan haladok. Szombaton kezdtem és még a felénél sem tartok! Esténkét lenne több időm rá, de akkor apa uralja a gépet. Meg hát 1-2 helyen leragadok, pl. a pocakos talinál meg a szüléseknél. :D

Kép
Kép
timi26

Regi!

Megpróbáltál már Szeli mellett porszívózni amikor alszik?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Igazság az,hogy írtam elég sokat erről hogy csend vagy nem
de inkább kitöröltem mert nem akarok senkit megsérteni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög, nem sértesz meg senkit (éljen ugyanis a sokféle vélemény!), nyugodtan írd le, amit gondolsz! Meg egy elsőgyerekes, de több gyerekre vágyó anyuka hadd lessen már el valamit a többgyerekesektől! :-)

Kép
Kép
irina

Hörcsög, amúgy engem a kategorikus kinyilatkoztatások zavarnak csak (l. pszichológus, oké, rádióműsor volt, sarkított, de akkor is). Merthogy ahány gyerek és család (apa, anya), annyiféle. Hogy lehetne MINDENKIRE igaz kijelentéseket tenni?

Kép
Kép
irina

Kép

Kép
regcsiken14

Irina, osztom a véleményedet. Hálát adok az égnek, hogy jól alszik a babám, mi is csendesebben vagyunk, ha alszik, és rászólók Bencére, ha erről elfeledkezik. :oops:
Mondjuk síri csend nálunk sincs, általában a szomszéd szobában szól -nem üvölt- a Tv, vagy a Hifi, és ezek a háttérzajok mintha még segítenék is az egyedül elalvásban. :roll:
dettyk

Horcsog! Kérlek, és másokat is, légyszi írjátok meg a véleményeteket dolgokról, legyünk őszinték :!:

Én pl az Anyós témához és a munkahelyi dolgokhoz azért nem írtam semmit, mert nem volt véleményem (nem érint: Anyósommal jó a kapcsolatom, munkahelyem nincs :wink: ), nem azért mert nyeltem a gombócokat és nem akartam leírni a gondolataimat.
De nagyon tetszett amiket írtatok, hogy őszintén kifejtettétek az érzéseiteket.

Irina! Szerintem sem lehet általánosítani.
Minden Baba más és más, ahogy a Szüleik is, nincs két egyforma ember a Földön, ez a gének gubancának a csodája :lol: :lol:

Móni! Elfelejtettem írni, hogy olyan édes Gréticica és Anna, ha jó barátnők lesznek, milyen jó lesz Nekik később ezt a fényképet nézegetni :wink:

Szegény Noleket kiütötte az oltás :shock: alszik mint a bunda.
Egyébként mi sem zajongunk, főleg amikor elalszik, de porszívózni simán szoktam ha már mélyen alszik (kb30perc elteltével)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina, nagyon jók a képek, és az a téli mosoly!!!! :lol: Zabálnivaló :wink: !

Anitja, nagyon aranyos a két pasid együtt, de szerintem is mindketten jócskán benne vagytok Noelben :D .

Timi26, silány fantáziám van, de el sem tudom képzelni, milyen táblicskut csinálsz :shock: . Viszont kíváncsian várom :D . (Már lyukas az oldalam :wink: ).
dettyk

Hörcsög! Nem próbáltam.

Kép

Kép
regcsiken14

Mi is most jöttünk haza a sétából. Szerencsére itt meg sem mozdul a szél, nagyon szép idő van, csak kicsit hüsi :) .
dettyk

Sziasztok!

Menyit írtatok már megint,míg nem voltam! :shock:
Alig gyözöm olvasni!

Viszont minden baba egytöl-egyig tündéri!!

Ahogy Gréta cica a barátnöjével játszik, a kis Zsófi a fogacskájával, a nyugodt Péterke, a tüneményes Ádika meg Noelka, na meg a baba-mama hasonlítós fotók is szupik!
Így tényleg lehet látni, hogy ki kire hasonlít!
Nekem sajna nincs most képem, amit feltehetnék, de anyu mondta, hogy odatett apu elé egy képet rólam és Áronról, apu nem tudta megmondani, hogy melyik ki. :D
Meg már nagyobb képen rólam Ábel hasonlít rám nagyon, múltkor apa sem tudta megmondani, hogy az nem Ábel, én világosítottam fel.

Egyébként Irina, ez a ki kire hasonlít nálunk is menö a családban, órákig tudják elemezni :lol: :lol:

Csend vagy nem csend: akkor leírom a tapasztalataimat: Ábel ugye elsö gyerekként "csendben " nött fel. Ha aludt nappal vagy éjjel, akkor a lehetö legnagyobb csend volt, mert ugrottam, még a kaputelefont meg a telefont is kikapcsoltam, nehogy valaki zavarja. :?
Eredmény: sokáig altatni kellett nagyobb korában, mert ha vendégek voltak, vagy valami nem úgy zajlott, ahogyan azt ö megszokta, akkor kiborult a bili. Viszont mára helyreállt minden.
Áronnál uyge ez már nem kivitelezhetö, hiszen itt van Ábel, aki általában zajong. Persze, ha alszik a picúr, akkor szólok én is, hogy ezt most ne csináld, mert felébred Áron, néha ö maga is mondja, hogy akkor ezt most nem szabad stb. De alapvetöen nem vagyunk lábujjhegyen járók, nem akarom, hogy megszokja a síri csendet. Persze nem üvöltünk ellette, de az alapzaj megvan. Én még porszívózni is szoktam mellette, ha alszik :shock: ( Ábel régen erre aludt el, gondoltam kipróbálom Áronnál is - bejött!)
Na ennyit erröl. Mondjuk több gyerekkel már úgysem kivitelezhetö minden sajnos.

Ma voltam futni babakocsival :shock: Hihetetlen, mennyivel nehezebb kocsit tolva futni! Útálom! De ilyenkor délelött van rá idöm és akkor ha apa hazajön nem kell még azt a kis idöt is, amit együtt tölthetünk futásra "pazarolni". Viszont nagyon jól esett a végén!

Dotildi, ha lehet, ne küldj már több kilót plíííz! Az enyémek is nagggyon ragaszkodnak, elég lesz ezekkel elbánni! :wink:

Nátha jelentem jobban van, már nem kell porszívózni sem, csak Ábel kicsit köhög. Remélem ennyi volt.

Anitja, Noel baba szép nagyra nött!! Nemsokára behozza Linikét meg Vikdanit! :lol:

Na pussz

KépKép
KépKép
motiot

Jelentem idö nálunk is gyönyörü, szélcsend van, süt a nap és azoviba menet reggel a szomszédos kertben felfedeztem egy csomó hóvirágot! :shock: :D

Dettyk, na én is pont ezt akartam írni, hogy az alapzaj,vagy háttérzaj megvan, talán ettöl is alszik nyugisabban Áron.

Más: nálunk tényleg bejött, hogy a második gyerköc nyugisabb! Ábel is nagyon jó kisfiú volt, de Áron übereli öt is! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Ja, csendben alvásra még annyit mondanék, hogy én sajna megszívtam anno Ábelnél, mert mikor a babakocsiban elaludt, ugye hozzá volt szokva a síri csendhez, ezért mnden autóra vagy nagyobb zajra felébredt. Áron viszont képes akár 3 órát is szundizni a babakocsiban a kinti zaj mellett.

KépKép
KépKép
motiot

Porszívózni én sem próbáltam Panka mellett (és nem is fogok, kivárom azt a 20 pecet, míg alszik :lol: ), olyan viszont nem egyszer előfordult, hogy elaludt, miközben a feje mellett porszívóztam :shock: :D .
dettyk

Zajban alváshoz csak annyit (nem tudom, emlékeztek-e, a múltkor meséltem), hogy unokatesóméknál szülinapoztunk, és Szelikét letettem aludni, ugyanúgy 3/4 órát aludt, mint itthon. Pedig a másik szobában egy 4 és egy 2 éves gyerek + nemtom hány felnőtt. Szóval gondolhatjátok, hogy mekkora zaj volt. A két kiscsaj folyamtosan sikítozott, kiabált. Ráadásul még az unokatesóm párja el is kezdte bömböltetni a zenét... :shock: Ehhez képest az én aránylag csendben alvós (mivel egyedül nem nagy zajt csapok itthon) gyermekem simán aludt... :lol:

Hörcsög! Nehogymá!!!! Írd le légyszi, amit gondolsz, azért vagyunk itt, és senki nem fog megsértődni. Szerintem természetes, hogy egy egygyermekes anya másképp áll hozzá, mint egy többgyermekes! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok,

Minden oltásos babának, remélem jóóóól vannak.

Kaqk, én is nagyon szeretem a rendet és a rendszert, próbálom is tartani, de hát nem mindig sikerül. Anyukámtól örökölvén, rendmániás vagyok, néha ki is borul a férjem, de azért jól bírja. Mostanában kezdek leadni a dolgokból. Pont Anyukám mondja minidg mikor itt van, h ugyanolyan vagyok, mint ő 30 évesen:)

Hát nálunk "itt vidéken" a kutyaugatás amihez már Robesz jól hozzászokott, de mi sem csapunk zajt ha alszik, főleg este, fürcsi, szopi, és aztán csend. Napközben is ha felviszem az ágyába, sokkal tovább és nyugisabban alszik, mint ha lent van, ahol megy a tv, mosogatok stb.

De hát ez sok mindentől függ, ahol már van egy nagyobb gyerek óhatatlanul nehezebb, meg babafüggő is.
Anyósoméknál sosem tud pihenni, nem is maradunk sokáig.

Emese, annyira jóóó, h lefényképezted, kíváncsi voltam, h milyen. Szopi közben nem zavaró.

Anitja, ez a a súly, ez igeeeen.
Tényleg látszik a babán milyenek a szülei, nehéz azéart nem túl parázni. Pont online-ban vagyok a barátőmmel aki másfél hete szült, szegénykém, tegnap folyamatosan sírva hívott, nem evett annyit, kiütéses a popsija, nehogy kiszáradjon stb., és hát én is nagyon para voltam, most mennyire másképpen látom, pedig csak 4,5 hónapja volt, na majd a másodiknál...

Regi, Szeli nagyon édeees ezek a hangok :D

Dettyk, itt is szép az idő, de fúj a szél nagyon, voltunk sétálni, de egy órát bírtunk, lefagytam.

Hörcsög, nem sértesz meg senkit, írd csak le amit gondolsz, az a jó, h különbözünk.

Irina, megértelek, h nem szereted a kategórikus kijelentéseket és az általánosításokat.

Na eljutottam addig, h dobok képet rólam és Robeszről, meg egyepet Apájáról:)

Kép
Ez én vagyok, kb. 3 hósan
Kép
ez pedig Robesz

Kép
szintén én, Anyuval és Bátyussal
Kép
Apuval és Bátyussal

Kép
Férjem és Anyukája

Kép
Kép
nektarin

Irina! még csak annyit, hogy az orvostudomány pont az általánosításokra épít, főleg a pszichológia!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ja a képek a babákról, Grétike és barátnője:), Ádika, Noel, Zsófi, Péterke nagyon édeeees minden baba.

Kép
Kép
nektarin

Nektarin, nagyon jók a képek!!! Szerintem Robesz egy az egyben te vagy, fiús vonásokkal :wink: . A retro képeken érdemes a hátteret is megnézni, mennyire jellegzetes (Bud Spancer plakát :D :wink: ). Nagggyon szeretem a régi képeket!!!!! :D
dettyk

Jippijáááá! Oldalt kezdtem :lol: :lol: !
dettyk

Anitja Noelka így biztos kipiheni magát :lol:

Emese Megviselte Zsófikát a szuri?

Hörcsög Kérlek írd le a véleményed :!:

Nálunk nincs teljes csend alvás közben. Szól a tv vagy a rádió. A számítógép pedig folyamatosan megy egész nap. Ha apa is itthon van ugyanúgy beszélgetünk miközben cica alszik. Ő ezt szokta meg, már amikor a pocakomban volt is sokszor hallgatott zenét és különböző zajokat. Ja, és este altatáskor szól nála halkan a rádió :roll: Volt, hogy elfelejtettük bekapcsolni és jelezte, hogy valami nem oké :lol: . Mondjuk ehhez a hozzáálláshoz engem nővérem három tüneményes gyermeke mutatta meg az utat. Viktorkánál ha altatás volt akkor síri csend. Telefon kihúzva, csengő kikapcsolva csak lábújhegyen lehetett közlekedni. Később az oviban bármennyire álmos is volt nem lehetett elaltatni. Dávidka már alapzajban aludt. Ő bárhol, bármikor képes volt elaludni :lol: ( ilyen cica is csak még én is ott legyek mellette :wink: :lol: ) Vivien mellett meg már falat fúrni is lehet. Össze se rezzen. Mi az eső verziót ki akartuk iktatni és úgy néz ki sikerült. Nem állítom, hogy ez a jó és a tuti. De nálunk ez vált be. Direkt zajongani amúgy mi sem szoktunk :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nektarin Nagyon jók a fotók :lol: Robesz tiszta te na meg tiszta apa :lol: :lol: :lol: Szóval nagyon édi gyermek :lol:

Na popóglanc mert gyanús szagok jönnek a pelusból aztán szopi.

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Azért nem akartam leírni mert amiket írtatok,hogy csak a csend.
Na ennek én pont az ellentéte vagyok,
ez alatt nem azt kell érteni,hogy bömböl a tv és,hogy nagy a zaj.
Mikor elalszik Ildike persze mi sem hangoskodunk vagy nem hangos a tv,de bevan kapcsolva,és nem suttogok.
Pl.Gábor fiam ilyen idősen akkor kelt fel ha kikapcsoltam a tv-t
nagyon sokára jöttem rá,hogy ő igényli,hogy valami kis zaj legyen.
Én sem tudtam aludni ha teljesen csend volt.
Karcsika is úgy megszokta a zajt,hogy tavalyelőtt kimentünk vele
a motorostalálkozóra jöttek mentek a motorok kisfiam meg békésen aludt.
Porszívóval úgy voltam én is és ha felébred vagy megíjed a zajtol
de megse rezzent aludt tovább békésen.
Kicsit próbáljátok ki csak kis háttér zajjal nem hangosan csak halkan.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina!
Nagyon jók az újabb fotók.

Nektarin!
Nagyon hasonlít rád Robesz csak te kicsit pufibb voltál :lol:

Mostmár én is rakok fel magamról kikori képet.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Nektarin! Robesz szerintem is inkább Te! :lol:

A rádióhallgattatás elalvásnál szerintem azért nem olyan jó, mert akkor sose fog tudni máshogy elaludni (Móni, remélem, nem haragszol, hogy ezt írom :oops: ). Párom volt, hogy éjjel el kellett menni dolgozni 2-3 órára, és mikor hazajött (mondjuk 2-kor) csak úgy tudott visszaaludni, ha bekapcsolta a TV-t. Én meg kicsit zombi voltam másnap... :shock: De ez lehet, hogy csak egy szélsőséges példa. Apa még egyébént ha nem tud aludni, telerakja a pocakját (látszik is rajta... :wink: ). Milyen hülyeség, azért eszik, hogy elaludjon, nem azért mert éhes... :?

De én most egy kicsit elgondolkoztam ezeken a dolgokon. És lehet, hogy egy kicsit merészebb leszek, mikor Szeli alszik, de csak fokozatosan!!! :wink: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Én is nagyon nehezen alszom el sötétben és csöndben :? . Gyerekkoromban siettem elaludni, míg apuéktól a Tv fénye beszűrődött a szobába :shock: . Most direkt jó, hogy a párom sokáig Tv-zős, mert így simán elalszom :roll: . Ha nincs itthon, akkor beállítotm a Tv-t, és próbálok elaludni, mielőtt kikapcsol :shock: . Pedig engem nem szoktattak hozzá gyerekkoromban, csak nem szeretem a sötétet és a csöndet :o .
dettyk

Regi, megnéztem Szelit! Nagyon éééédes, és olyan szép kiscsaj (dehát ezt már mondtam egy párszor :oops: :D ). Panka is hasonlóan sikongat, majd próbálom feltenni...
dettyk

Hörcsög! Sejtettem, hogy Te is hasonlót fogsz írni!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Csend vagy nem: Nállunk is mindig szól a tv, telefon is csak halkabbra van véve. Emma háttér zajban alszik el hamarabb, sőt,ha a babkocsit is hepehupás úton tolom, vagy a kocsival ezeken a jó kis hepehupás utakon megyünk, hamarabb elalszik.
Beszélni is normálisan szoktunk ha ő alszik. Van hogy lent porszívózok amikor elalvás idő van, hamarabb elalszik a monoton hangtól, sőt az első napokban apúkám fúrt valamit és úgy elaludt a hangra pedig közel volt hzzá nagyon, de őt elaltatta mit zavarta volna.

Szóval mi normál életet élünk, nem hangosan, nem halkan.

KépKép
kaqk
Debrecen

Regina Lehet, hogy igazad van. De én is csak úgy tudok elaludni, hogy szól halkan a rádió vagy a tv. Szerintem cica ezt szokta meg a pocakomba :roll: Mondjuk anyuéknál elaludt rádió nélkül is este :lol: de azt annak tudtuk be, hogy alkalmazkodott a más körülményekhez. Itthon már reklamált :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Emese
Lehet, h igazad van, de nem tehetem meg magam miatt. Attól is rosszul érezném magam. De ha ezt nem tudjuk most megbeszélni szépen és nem lesz változás, akkor valóban ritkábban fog látni.
Hát ez az ér nem semmi :) 5 hósan fogat növeszteni :)
Puszi neki előre is.

Regi
A francokat szoktak forogni. Menjen már ilyenkor kezdik csak. Majd 6 hósan akkor már minden irányban.

Jajj szuper idő volt ma délután tekeregtünk 1-4ig :) voltam boltban, zöldségesnél, meg séta is volt és töltődtem nap energy-vel.

Móni
Nem sajnos még nincs meg az időpont, mert eddig kivizsgálták, de úgy néz ki pénteken már meglesz :) mindjárt írom közösbe a jó hírt is :)
A kiscsaj meg olyan add ide a cumid fejet vág :lol: nagyon jók lettek a képek. Főleg a fejecskés tetszik nekem :)

Jéézus 50 tag??? Az igen.

Dettyk
Jajj ne mááár nem akarok havat.
Nagyon jóó még nem olvastam.
Elalvásnál én is ezt csináltam :) gyors alvás amíg láttam anyuék TV-jét. Apu mindig sokáig tévézett.

Kaqk
De anyud írtó rendi az én anyum is ilyen tündérke :) imádom is :)

Jajj öltözni azt mi is utálunk. Ma a védőnéninél voltunk mérésen és felöltözésnél volt ám üvöltés :). Amúgy a 2 védőnéni el volt tőle ájulva, hogy mennyire aranyos ez a gyerkőc.
Fúú de jó, ha a második még jobb lesz, akkor most rögtön is jöhet, mert már Lilla is annyira jó baba. Igazi kisangyal. Persze néha neki is van sírós rossz napja, de kinek nem??!!

Irina
Cuki Ádi a téli szerkóban :)
Nem is tudom ki volt. Jéézus nagyon fiatal volt..baleset?

Anitja
Télleg :)

Timi
Úristen ennyit visszaolvastál, most már én is kivi vagyok milyen táblázat :)

Csajok mit is mondtatok hol lehet ilyen polifoam mozaikos cuccot kapni? Teszveszen vagy Vaterán? És mi a neve? Hogy találom meg?

Motiot
Írigy vagyok a szép időre :evil:

Nektarin
Szerintem mindkettőtökre hasonlít kicsi manó.

JÓ HÍR:
Csajok óriási kő esett le a szívemről. Anyunak rendben van a szíve. Csak egy születési rendellenesség amit találtak, vagy inkább nőkre jellemző rendellenesség, de teljesen egészséges....
Valószínű most már jövő héten végre megműtik. Már ő is nagyon szeretne túl lenni rajta.

KépKép
KépKép
fleur

Jajj Szeli nagyon cukii

KépKép
KépKép
fleur

Móni! Ez jó! Otthon már reklamált, de Anyudéknál nem! :lol:
Én igazából bárhogy el tudok aludni, csendben is és zajban is. De ha már alszom, és valami hirtelen zaj van, arra általában felébredek.

Egyébként a mosás nálunk azért gáz, mert külön csövön megy le a szennyvíz és egy ún. bűzelzáró van beletéve, aminek kb. olyan a hangja, mint a kerepelőé... :shock: És csak akkor hallani, ha ürití a gép a vizet (tehát hirtelen jön). Na, ezért inkább nem mosok, ha Szeli alszik. Szörnyű hangos. :evil:

Mi is mindig rendes hangon beszélgetünk. Anyun szoktam nevetni, hogy mindig suttog, mikor itt van, és Szeli alszik… :lol: Én meg rendes hangon válaszolgatok neki. Kívülről nézve érdekes lehet. :wink: :lol:

Fleur!!! Nagyon jóóóó!!!! :D De azért hogy csigázod a népet!!! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Itt jobban sikít:
http://www.youtube.com/watch?v=eaTKsCCxrBI
:lol: :lol: :lol:
Hihetetlenül aranyos!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Felur: de jó!!!!!
ja én habszivacspuzzlejátékszőnyeg néven találtam ateszveszen. 800-900Ft- új 12db-os!
én kettőt is vettem, legyen nagy felület, és nagyon szereti. Mászna, de még nem megy és ettől dühös, de nagyon akarja!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát én megszüntettem a videa.hu-n a videókat. Mi az, hogy csak 30 MB fér rá... Hát az összes videóm nagyon, az úszásosat leszámítva... :evil: Maradok a youtube-nál.
Timi26! A pörkölt.com-on mennyi?

Kép

Kép
regcsiken14

Mi szerencsére kaptunk ilyen puzzle szőnyeget :D , de a kicsi darabkák ki lettek belőle véve, és elvesztek. De nem baj, mert amikor majd Szeli mindent kiszed, és bekap, úgyis kivettük volna a biztonság kedvéért. :roll: Még nem próbáltuk, majd ha mászik. :lol: Egyelőre elvan a járókában. Nagyon szereti! :lol:

Heni! Végülis hogy döntöttél? Vesztek? (mármint járókát)

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur http://www.teszvesz.hu/item300002738_ha ... onyeg.html
Nagyon örülök a jó hírnek :lol:

Anitja Írtad, hogyha később is barátnők lesznek a lányok akkor milyen jó lesz nézegetniük ezeket a fotókat. Nos lehet, hogy nagyon furcsán hangzik de szerintem a két lány meghatározó szerepet fog betölteni egymás életében. Mi már eleve úgy ismerkedtünk meg, hogy mindketten várandósok voltunk. A terhestanfolyamra ( ahol találkoztunk első alkalommal) nem is akart eleinte egyikőnk se elmenni. Aztán mégis. Olyan érzésem van mostanában, mintha a lányok akarták volna, hogy az anyucik találkozzanak. A sok kismama közül akivel ott találkoztam csak Szilvivel tartom a kapcsolatot. És ami a lényeg! A lányok az első perctől kezdve nagyon felszabadultan érzik magukat ha találkoznak. Néha olyan érzés kerít hatalmába mintha testvérek lennének. Anna más babák társaságában nehezen oldódik fel, Grétacicával egyenesen imád lenni. Azok a képek ahol simogatják egymást vagy épp fogják egymás kezét nem beállitott képek, ők ilyenek. Már kicsi koruk óta :lol: :lol: ( nem mintha most olyan nagyon nagyok lennének :roll: :lol: )

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anitja! Gratulálok a méretekhez!!!!! :lol: Ez igen! Jó kis husimusi Nolka! :wink: Egyébként én szerintem Noel jobban hasonlít Rád, mint Apájára. Én már ezt akkor állítottam, mikor Apájáról még nem láttam fotót! :) ű

Irina! Ádi csudapofa! A beöltöztetett szerkóban olyan igazi csippenteni való pofikája van! :D És az a kézcsók... :lol:

Hörcsög! A fogacskájának a fotózásakor mázlim volt, éppen jó kedve volt, és ezt használtam ki. :)

Alvó baba: Nálunk sincs síri csend, nem is tudnánk kivitelezni. Ha napközben alszik, be van hajtva a háló ajtaja, de a másik szobából, a konyhából beszűrődik minden.
Sőt, TV-re alszom el, így Ő is. Már pocakban megszokta a TV-zést.
Anyóséknál folyamatos halk beszélgetés mellett alszik, nem zavarja.
Sőt, ha normál hangon beszélek úgy, hogy a vállamon van, úgy is bealszik.
Ha uncsitesóéknál vagyunk (4, 2,5 évesek), ott is tud aludni, holott ott megy a ramazuri. De Szonjáékra rá is szólunk, hogy halkabban, és olyan édesek, mikor egymást csitítják, és a négy éves kislání mondja a 2,5 éves kisfiúnak, hogy: Csssss! Csücsöjibojszó alszik! :lol:

Regi! Nagyon jók a Szeli videók!!!! És milyen élesen sikít! :lol: Na meg hogy nevetsz rajta, mikor ébredezik! Még a kamera is remeg! :lol:

Képzeljétek, tegnap volt egy extra nyű
gös-üvöltős 10 percünk, mikor semmi nem volt jó. Fogtam, betettem a pihiszékbe, és rákapcsoltam a rezgést (amit amúgy nem használunk). Először sírt, majd sírva nevetett, végül kacagot! :shock: :lol:

Motiot! Babakocsival futni? Az igen! Ez sajna nálunk nem kivitelezhető, mert tuti, hogy az első méter megtétele után kettőt repülnék... :shock:

Szopi és a fogacska: Erről a többgyermekesek tudnának nyilatkozni.
Mivel egyelőre alul jön a fogacska, így a nyelve miatt ez nem gond. Ha majd fölül jön, akkor csak remélem, hogy nem lesz gond. Max. az első időkben majd rá kell szólni, de olyan ügyik ezek a babák, és van, amelyik még akkor is szopizik, mikor kijött már az összes foga, hogy nem lehet ebből probléma! :)

Nektarin! Nagyon jók a fotók! Robesz tiszta TE! :D

lmóni! Köszi a kérdést, ma du. megkaptuk az oltást, amit végig üvöltött. Leginkább a meztelenül történő vizsgálatokat nem bírja.
Elővigyázatosságból itthon a szuri helyét bekentem árnika krémmel. Idáig egyszer sem pirosodott be, de biztos, ami zicher!
Nurofen készenlétben, meg kúp, ha láza lesz, adom. Egyelőre aludt 3/4 órát, f8-kor fürcsi, 8-kor szopi, és szunya reggelig.

És a paramétereink: 8200 g és 68 cm! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur! Szupiiiiiiii!!!! Anyuddal minden rendben lesz! (Van!!!) :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: