2003.08.19 21:30
2003.08.20 19:55
, sokkal kisebb időközönként kezdett szopizni, éjjel is többször, és felturbózott
Most már visszaállt az eredeti status quo
De ha nem nyugtattok meg, akkor lehet, hogy úgy beparázok, hogy állandósul a tápszer kiegészítés, akárcsak az I. és II. sz. gyerekemnél, amikor nem volt még Babanet. 2003.08.20 21:58
)) 2003.08.21 06:42
2003.08.21 06:56
Hát nem is tudom, mit írjak erre. Szomorú.
Kíséretezni pedig igen drága. De, ha tudsz kölcsönkérni, próbáld meg. Aztán szép lassan kapott a mienkből mindig tejet, kakaót. (Sokáig egyébként semmilyen tejes dolgot nem fogadott el, talán olvastad más topikban is, most sem iszik meg fél litert, de valamelyest többet.)

2003.08.21 12:18
2003.08.21 13:47
.
, hogy jól csináljuk e? Amúgy elég picike a szája és nagyon nehezen tudja nagyra kinyitni.(apukája is kicsi szájú)így nehéz a ráharapás.
: 2003.08.21 15:41

2003.08.22 08:47
), addig akkor is üvölt. Aztán elmúlt és azóta vízimádó. 2003.08.22 13:30
2003.08.22 15:52
a nyáron és az aktuális foga azóta sincs kint. A kaki tünetek eg u.ilyenek voltak. 2003.08.22 20:50
2003.08.23 13:44
2003.08.24 00:10
) Az ilyen babák azok, akiknek a mamája már szinte semmit sem mer enni, esetleg adják az édesköményteát, a fölfújódás elleni cseppeket, mégis menetrendszerint bekövetkezik az ált. délutáni "hasfájás", bár néhány baba nemcsak du.-este, hanem egész nap sírós lehet. Aztán sok-sok praktikával esetleg szellentenek is, és meg is van a "magyarázat", bár lehet, hogy az csak a sírás közben lenyelt levegő volt. Valójában a hasfájás a legelső pszichoszomatikus zavar, és később még sok-sok évig a hasukat fájlalják a gyerekek, amikor valami lelki problémájuk van.
2003.08.24 08:59
. Annyira örülök neki
.Igaz kicsit érzékeny, mert egy két helyen a bőr is lejött és még be kell gyógyulnia, de nagyon szép. Azt viszont tapasztaltam, hogy mintha a garmastan nem nagyon segített volna, mert inkább csak hámosított és szárította a felületet. legjobb volt a Robóka nyála meg a tejcsi.Köszi, köszi, köszi Mindenkinek!!!!
) cirógatom+a kis hátát. Néha kevés a két kezem is a simikhez
.de mire erre rájöttem eltelt pár ordító nap , és bízom benne, hogy csökkeni fog a sok sírás ezzel a módszerrel.
. 
2003.08.24 14:34
) csak gondolkozom, hogy a tesóval mit csinálnék másként. 2003.08.24 22:58

Nagyon ügyik vagytok!!!!
), attól lesz igazán kiegyensúlyozott, önálló emberke a későbbiekben, hogy most megadod neki azt, amire szüksége van! Egy ekkorka babának az a természetes, hogy anyán alszik, és a lehető legtöbbet szeretne kézben lenni. Ezzel nem lehet elkényeztetni, ez egy régi, rossz beidegződés abból az időből, amikor a babákat nem értő-érző apró emberi lényeknek tekintették, hanem holmi beidomítani való babrbároknak, akikből sosem lesz civilizált lény, ha nem szorítjuk már a kezdetektől kordába őket
Az eredményről ne is beszéljünk
2003.08.25 08:20
2003.08.25 12:58
pukik vannak, viszont most elfogyott és nem vettem, hogy kipróbáljuk, kell-e ez nekünk -- háát, Kölökbe "beszorult" minden, szemmel láthatóan kínlódott, még pityergett is, szóval kezdett egy 'hasfájós' baba lenni
- úgyhogy ezt a teát iszom tovább egyelőre!!
Pele, segíts!!

2003.08.25 13:30
2003.08.25 18:23
. 2003.08.25 23:49
Szerintem ezért van sok tejcid. Ha nálatok nem okoz gondot a Laktoherb, és ha te is szereted, akkor ihatod nyugodtan, de azt is megpróbálhatod, hogy fokozatosan csökkented a mennyiségét, és figyeled, mi történik.

Egyrészt ha jön a foga, akkor lehet, hogy a fájdalom, viszketés az alvásban is zavarja, a tejecske meg szuper fájdalomcsillapító (ezért kérheti gyakrabban nappal is). Másrészt ilyenkor annyi minden történik velük napközben, annyi mindent csinálnak, hogy éjjel jó meggyőződni arról, hogy anya ott van, mindig hozzá lehet bújni, mindig biztonságot ad. Ha nagyon fáradt vagy napközben, esetleg pihenhetsz vele, amikor ő is alszik pl. ebéd után (én így csinálom
).
, amikor én hanyatt feküdtem, a lábaimat fölhúztam, és a pocakomra ültettem a babát úgy, hogy a fölhúzott térdeimnek támaszkodott. Ez általában hamarosan eredményre vezetett
Így meg nem tudsz mást tenni, mint a babát figyelni
Ha görcsök közben is tátog, próbáld cicire rakni. A szopi fájdalomcsillapító is, no meg reflexesen segíthet a kaki/puki kiürülésében. Olyan nincs, hogy a cici fölázik, ha jól van mellen a baba, akkor órákig is lehet a cicin.
2003.08.26 17:04
2003.08.26 17:08
Szombaton volt 2 hetes a babám és eddig ment minden rendesen, de ma szinte egész nap szopizna. Egyszerűen már nem lehet éhes szerintem, mert annyit evett. Tejem van elég úgy érzem, ezért nem tudom, hogy mit tegyek. Ha valakinek van valami ötlete, kérem írjon! 2003.08.26 22:00
2003.08.26 22:00
Aztán majd beállhat megint egy ritkább evésre a babó.
, és egész nap csak anya kell nekik. Hát ezek ilyen napok, ilyenkor borul a napirend meg a terv
, de aztán lesznek majd jobb napok is. Vannak olyan babák is, akik alapból szinte egész nap szopiznának, akár negyed-, félóránként néhány hosszabb alvással megszakítva. De ez is teljesen rendben lévő dolog, egyszerűen ők ilyenek
2003.08.26 22:09
2003.08.26 22:23
Keményedéseid, görcseid is vannak a szopitól? Érzel szopi közben/után méhösszehúzódásokat? A dokid mit mondott? Javasolta a szopi fölfüggesztését? 2003.08.27 10:59
meglestem és totál elaltatta magát ezzel!
és kitalálta hogyan nyugtathatja magát? Ez nem baj?
2003.08.27 18:13
Ugyanezzel próbálkozom, így tényleg nem szopizik sokáig. Először teát iszik és csak utána kap cicit. DE nem írtam tegnap, hogy az orvos felírt no-spát meg kliont is és ezek mellett viszont nem lehet szoptatni. Szóval nem tudom, hogy milyen hatása lenne Zolikára, ha csak 1-2 percet szopizik. Az orvos semmit nem mondott, mert nem is tudja, eddig nem volt okom mondani és különben is mindenki ferde szemmel
2003.08.27 18:51
Pláne ha maga csatlakozik le, és utána kezdi szopizni az ujját, akkor az végképp nem rajtad múlott.
: pár hetes kora óta ujjszopizó lányom 3 évesen még szopizik
2003.08.27 21:09
Talán ez volt a baj? Mondjuk a szopi ugyanúgy jelképes már ha éber, de ha elalszik a cicvel akkor félálomba persze jó nagyokat kortyol. 2003.08.28 09:02
De jó lenne!
Gondolom tudod, miről beszélek
Tök jó fej!

2003.08.28 14:52
. Vagy ez így jó, és egyre több helyet fog hagyni más kajának? Tanácstalan vagyok, főleg a forrás hiteles szopipárti volta miatt. 2003.08.28 21:40
Teljesen kivagyok már. Közben meg állandóan cuppogtatja a kezét, és látom, hogy éhes. De ha már csak a cici felé fordítom, ordít.
Ez most tuti szopisztrájk, nem? Mit lehet ilyenkor tenni?
2003.08.28 21:42
2003.08.28 22:36
Küldök majd mélt. 2003.08.28 22:45
Én sem tudom mire vélni, úgyhogy help!!!
Napi 4-5-ször lehet rávenni max 5-6 perces szopira 

Komfortszopiként az ujját szopogatja, a mellemtől üvölt
Szerintem éhesnek sem éhes, sokat alszik, sokat nézelődik, vigyorog, hangosan nevet, oldalrafordul - szóval, működik. De hízni kb. 3 hete csak 5-10 dkg-t hízott. Tejem biztosan van, mert Ármin (21 hó) viszont napi ezerszer is szopizna, lehetőleg ennyiszer másfél órát - és az ő szájából mindig csurog a tej. Meg a mellemből is spriccel, ha nyomom és folydogál sokszor akkor is, ha nem. Már kétszer is megjött - de most épp nem menstruálok. De igaziból Vilka baba sosem szopizott olyan nagy odaadással, mint Ármin. Mindig épp csak addig, míg jól nem lakott. Éjjel nem kel fel egyszer sem, ez születése óta így van, sőt, felébreszteni sem hagyja magát, sem álmában nem szopizik
Csakhogy az első két hónapban kb. másfél-másfél kg-t hízott, most meg csak ezt a nyúlfarknyit
Tudom, hogy a havi másfél kg nem tartható a végtelenségig, de aggódni kezdtem, hogy nem nagyon gyorsan állt-e le a hízás? Mi van ilyenkor? Kell vmit csinálni? 2003.08.29 16:09
2003.08.29 23:05
Sok sikert az iskolakezdéshez! Én már előre parázok a jövő évtől!
). Esetleg próbálj meg írni neki.
Persze azért éhen nem halnak
Szóval ez az egy év nem olyan merev határ, hogy akkor a szülinapjától kezdve.
De előbb-utóbb írni fogok
Addig meg ő is ennyit kóstolt csak, mint Eszti.
2003.08.29 23:38
Igen, néha még mindig kattog-cuppog. Egyszerrre nagyon ritkán szopiznak, mert nagyon nehéz olyan pózt találni, hogy menjen - általában Árminnak nagyon kényelmetlen, de nekem sem túl jó. Én úgy látom, mintha az zavarná néha, hogy túl sok tej jut a szájába és nem tudja olyan gyorsan lenyelni? Mintha néha öklendezne - fulladozna tőle - de ez csak tipp, nem tudom! Szerintem rendesen pisil-kakil, a bőre (turgora) teljesen okés, a kutacsa nincs beesve, tök jókedvű, nem sír, nyugis - csak épp nem hízik
Mostanában (szájpenész elkerülésre) Vilka csak a balból eszik (a másikból nem is nagyon tud/szeret), Ármin pedig csak a jobból. Lehet ez az ok? Pózok közül csak a mindketten fekve és az ölemben fekve működik - melyiket javasolnád még esetleg? Vagy fejjek ki szopi előtt előtejet, hogy a hátsóhoz jusson? Bár nekem a fejés sosem ment nagyon
Vagy érdemes lenne most kivételesen méregetni, hogy mennyit eszik egy-egy alkalommal? Itthon Ibollyal vagy a Sarlai Katalinnal nem érdemes megnézetni őt, mit gondolsz? 

Vigyázz magatokra!