A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Nono,
nagyon csini vagy. Sajnos én egy dekát nem fogytam a terhességem elején, úgyhogy akárhogy is számolom már +13 kilónál tartok.... A +9-el simán kiegyeznék.
Szép tágas a gyerek szobátok. A miénk ennél jóval kisebb. Még nincsen teljesen készen. Hiányzik a függöny a szőnyeg és az én szopisfotelem. Ha ezek meglesznek majd teszek fel képet.
Vagány az a ciklámen mózes :) :)

Timi,
A bordűrhöz vettünk ragasztót, de amikor kibontottam és jobban elolvastam a leírást kiderült, hogy öntapadós :) Így nagyon egyszerű volt feltenni a falra. (Csak egyszer vesztünk össze a párommal felrakás közben). Ti végül milyen bordűrt vettetek?

Kép
emi29

Jajj csajszik,rájöttem most valamire. :) Nálunk 30hetesen van a kötelező UH,és én 24-én töltöm be a 30-at!!! :D Akkor még a héten mehetek UH-ra!!! :D :D :D

Kép

Kép
mezsó

Mezsó,
olyan jó, hogy te már itt tartasz :)
Örülök, hogy éjszaka nem okozott gondot a vérnyomásmérő...

Kép
emi29

Jó reggelt!

Kidobott az ágy. :( És már megint összenyomódtak a bordáim. Nektek is szokott ilyen lenni alvás közben?

Bébitevéhez hasonlóan én is nagyon félek a koraszüléstől és nagyon irigylem azokat, akiknek már 1kg felett van a babájuk. Én most még elég para vagyok. Majd 30 hét után talán én is megnyugszom. De én is a 36-ot céloztam meg és a 2kg-ot fejenként.

Holnap megyek cukros lötyit inni. remélem nem lesz gond, mert ha diétára fognak én nem tudom mit csinálok. Nekem most növeszteni kell az amúgy is kissúlyú ikreimet, nem tehetem meg, hogy diétázom.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla,
megértem az aggodalmadat, de nagyon szépen fejlődnek a babáid, úgyghogy csak nem lesz gond!!
Szorítok, hogy a terheléses vérvételen minden rendben legyen.

Kép
emi29

emi: hát nekem is furcsa hogy ma holnap,már betöltött 30.hét lesz a vonalzómon is itt a topikban. :wink: De jó érzés. :wink: Hamarosan itt a picúr. :wink: Hipp-hopp elröppen ez a kevés idő áprilisig. :) Na de te sem vagy messze már a 30.héttől!!!! :wink:

kamilla: szerintem ikrekkel nem fognának olyan drasztikus diétára,mint ha nem ikreid lennének...az mégiscsak 2 gyerek.

Kép

Kép
mezsó

Engem mostanában a párom dob ki az ágyból a horkolásával :( :(
Ma pl. hajnali háromkor arra ébredtem, hogy egy rinocérosz punnyad mellettem. Pedig már vett valami orrcseppet is kifejezetetten horkolásra 3000 Ft-ért, de marhára nem ér semmit. :( :(

Kép
emi29

Mezsó,
tényleg nincs olyan sok már hátra. Pont azt számoltam, hogy még 28 napot kell ledolgoznom itt a munkahelyemen és utána még marad pár hetem felkészülni egy másik sokkal érdekesebb munkakörre.
Nekem a védőnő annyit mondott, hogy a 38. hétig tartsam bent Lilit...Utána bármikor szülhetek...

Magika, Mary
Nagyon elvesztetek. Remélem nincsen semmi baj!!!

Kép
emi29

Sziasztok Csajok!

Gyorsan végigfutottam a tegnap estieket. Gyönyörűek a pocakok!!!! És Nono az a babaszoba! :o Nekünk az egész lakásunk ekkora momentán :lol: :lol:

Képzeljétek, mivel papás szülés lesz mégis, nem kérdezzük meg többet Mazsi nemét! Meglepi lesz, meggyőztem férjem. :D Úgy örülök, én ezt szerettem volna már az elejétől.

Ja, és az OEP-nél továbbra sem vagyok bejelentve (helyesebben még az előző munkahelyemre), a cégnél meg nem találják a bejelentő kartonomat....... Szeptemberben jeleztem először (sőt aug. végén) hogy nem vagyok OK...... Tököm tele, már bocsánat. Azt mondta a pénzügyes, hogy a bejelentő kartonomnak a könyvvizsgálónál kellene lennie (vajon miért???) de ő nem találja. Úgyhogy most visszamenőleg ismét bejelentenek és múlasztási bírságot fizetnek. Nem érdekel, csak legyek rendben!

Kép Kép
szõlõ

Hű Mzesó, 30 hét! :D Nem semmi.

Én épp ma örömködtem a 100 napnak :wink:

Kép Kép
szõlõ

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:25-kor.
Vendég

Nono én is félek az influenzától...... Én sem magam miatt hanem Mazsi miatt......

Kép Kép
szõlõ

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:26-kor.
Vendég

Szőlő,
nem gondoltam volna, hogy nem tudja megoldani a problémát a munkahelyed!!! Meg is érdemli a bírságot már bocs...

100 naphoz nagy-nagy gratu.

Kép
emi29

sziasztok!

Sajna nem sikerült a nyelvészt szigorlatom.2-3 embert húztak meg köztük engem is. Mondjuk eleve 12 voltunk(ebbből szinte mindenki másodjára ment v.ki negyedjére) a 21-ből.Ha nem tudtad minden tételed 80%-ra(4 volt össz.),akkor meghúztak.

Pénteken nem tudom h próbálkozzak-e még 1 ,mert már nincs kedvem tanulni. :(
wc-re kísértek minket :lol: , ott mondtam h jön a baba,mert még nem látszik egyébként. :cry: Nő és ez se hatotta meg pedig panaszkodtam is egy sort.
rájöttem,h ezért nem hízok mivel a sok tanulás és idegeskedés miatt elégetem a bevitt kalóriákat.

Kép
kritta

Emi!

Köszi, hogy érdeklődtél felőlünk. Nincs semmi baj. :D
Hétvégén férjecskémmel voltam a házunkban. Olyan jó OTTHON lenni. Minden időnket ott töltjük szinte hétvégén, hogy minél előbb tudjunk költözni. Ma este is ott leszünk.
Aztán tegnap visszaolvastam, mire már este lett. Délelőtt meg intéztem a lakáshitelt. Olyan ügyintézőt fogtunk ki a banknál, hogy sz*rik az egészre már bocsi...nem lehet elérni telefonon, személyesen, e-mailben sem. Így írtam neki levelet, amit faxon és postán is elküldtem. 3 hete nem intézett semmit a csaj, mi meg így várhatunk a fennmaradó pénzre, meg arra, hogy költözhessünk... :cry:
Aztán hát tegnap volt fél éve az esküvőnk! Úgyhogy nem akartam gép elé jönni, férjecskémmel voltunk... :lol:
Jaj tegnap óta 50 % tulajdonos és ügyvezető a cégénél. Igaz nem jár több fizetéssel, de olyan büszke vagyok rá!!! Nem változik semmi, na de akkor is büszke vagyok rá!
Anyám persze rögtön mondta, hogy akkor már több fizetés is kell neki, nem?
De férjem először a cégre gondol, hogy jól menjen, nem magára.
Szóval jól vagyunk!

Diéta: én marhára félek attól, hogy nem lesz jó a cukor eredményem.... :oops: Már a túlsúlyom miatt gondolom.
Igaz még csak +10 kilónál tartok, de indulónak is volt pár plussz kilóm.. :oops:
Egy hete mért a védőnő, még tartom a +10 kilót. De képes vagyok hetekig tartani a súlyom, aztán megugrik 2-4 kilót. Eddig minden hónapban 3 kilót híztam, az utolsóban 4-et. :oops:

Légzésfigyelő: szerintetek havi 2000 Ft-ért megéri kölcsönözni???

Szőlő!

Én is 100 napnál tartok! Gratulálok neked!!!
Jaj és megnéztem Mazsiról a videót, amikor hallgat apára...tök jó!!!
Bogi úgy hallgat apára, hogy akkor nyugszik meg! Szóval ha apa keze ott van, akkor bealszik...már tudom, hogy ki fogja éjjel altatni... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nono, igen, első baba, úgyhogy természetesen szanaszét aggódom magam ilyeneken :lol: De remélem nem lesz gond, eddig sem volt :wink:

Emi, ezt én se. Mindkét oldal sáros azért, mert a javító bevallást (bár ez is ÁLLÍTÓLAG.....) 2x küldték be az OEP-nek szeptember óta, és mégsem történt a világon semmi. Engem sem érdekel különösebben a bírság. Ha a beléptető kartonom meglenne, egy nap alatt elrendezhetném!

Kép Kép
szõlõ

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:26-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szösszenet, köszi, hogy feltettél a táblázatba, csak azt felejtettem el megírni, hogy 25 éves vagyok, na mindegy. Hogy van a hátad? Hülye kérdés lesz, de a frontra nem érzékenyebb?

Kamilla, Babyteve, Szofi, Kevinszpészi és a többi ikres mama! Le a kalappal előttetek! Én a kis korkülönbség miatt nagyon féltem attól, hogy ikreink lesznek, hetekig azt is álmodtam, hogy két babó jön :) Jó sokat rugdalóznak a picik?

Blani, nem tudom tesóm miért nem fórumozik, szerintem nem hagyja a gyerek, van egy 15 hónapos kisfia. Én is csak akkor jövök, ha Csenge alszik. Nővérem szegedi, csak Makón szült. Kicsi a kórház, de rendesek a dolgozók
mango.

Ajjajajjajaj lányok, képtelenség visszaolvasni úgy, hogy a végére emlékezzek mindenre, amit irtatok...

Légzésfigyelő-bébiőrhöz nem szólok hozzá, mert nekünk nem lesz, igy nem vau bele... :lol:

Dokitémához szintén nem jár a csicsergőm, mert az sem lesz választott, de én ugye nem először szülök már, igy nagy meglepi nem fog érni... :lol:

Gitka! Nem értettem, mit irtál a válásról, mert visszanéztem, de nem találtam semmit... :roll: természetes egyébként, hogy ez fura annak, aki most ment férjhez és szinte elképzelni sem tudja, hogy lehet örülni a válásnak, ez teljesen normális! :wink: Viszont én lehúztam 7 olyan évet az exférjem mellett, amit senkinek nem kivánok... nem részletezek semmit belőle, szerintem annyi bőven elég, hogy anyuék meg barátnőmék és az egész család üdvrivalgásban tört ki, amikor megtudták tegnap, hogy el is választottak egyetlen tárgyalás alatt.... szerintem ez mindent elmond, milyen volt ez a házasság... :wink: tehát én sem jókedvemből váltam el... viszont most tuti-totál szerelemből házasodok és érdekes, hogy senki nem kérdőjelezi meg a döntésünket Zolival, amit annak idején az ex-szel szinte mindenki megkérdőjelezett... :wink: no, ennyi erről, több sem!!! :oops:

Üdv az új csatlakozó(k)nak... ??? egy volt vagy több???? visszatért a topic-kiselefántja... :lol:

Amiért nem ültem tegnap gép előtt, végülis sz@rt sem ért... :evil: asszem ki fogom vágni ezt a számitógépet.... ugyanis nem engedi feltenni a digigépről a képeket!! Zoli itt szenvedett vele, de egyszerüen nem hajlandó megjeleniteni a feltöltött képeket!!! :evil:

No, ma megpróbálom követni az irományokat már, bár megyek vásárolni a hobby-müvész boltba a falra Zsófinak vmi diszitéseket.... meg megrendelni a pelusozószivacsot... talán a dm-be is betérek... meglátom, bár a hányingerem rendesen megvan ma is, nem tudom, holnap hogy megyek cukorterhelésre... :roll:
Vendég

Hát nem semmi a termés amit vasárnap reggel óta írogattatok :D :shock: :shock:
Már itt ülök egy ideje,hogy képben legyek.
Látom ment a téma ezerrel a fizetni vagy nem dologról.Én személy szerint nem fizetnék,de ha beparázok,akkor biztosan fizetni fogok.Csak hát annyira sajnálom azokat a tízezreket,mert azt a babára is elkölthetnénk.......

Tegnap voltam Szegeden,belevetettem magam a bababoltok világába :D :D Jó sok lóvét otthagytam :oops:
A lényeg :!: Vettem tetra? pelust,3x8 darabot,és törölközőt 2 db-ot,szintén tetra,egy ágyneműt,1 cumit(avent)és egy 125ml-es cumisüveget(avent)És egy tündéri pamuttakarót,ami nagyon drága volt :oops: :oops: :oops: de NEM BÍRTAM otthagyni.

ma voltam az eredményekért,vérkép,vizelet,minden ok.

Tim27-ne idegeskedj a név miatt,mert még mi sem találtuk ki.Vagyis kitaláltuk,csak külön külön,és eddig még nincs megegyezés :D :D :D

Mezsó-gratula a 30 héthez.Bárcsak én is ott tartanák már....Mondjon akárki akármit,én nem szeretek pocakos lenni,és már a kezemben akarom tartani a babót :D

Babyteve-nahát :!: Ikrek és csak ekkora a pocid???Jól összepakoltad őket,hogy ilyen kis helyen elférnek :lol: :lol:

Ja,és beszéltem egy szegedi dokival tegnap,és februártól hozzá fogok járni,és ha minden igaz,nála is szülök.

Most pedig megpróbálom lefotózni a tegnapi szerzeményeket,és felpakolni nektek :D

Kép
szibi

nono26
Köszi!

Elolvastam Kis-Csillagot és kissé bőgök :cry:

Elolvastatom a párommal,h egy kicsit változzon a hozzáállása.
H örüljön h eddig mennyire szerencsés voltam h végre felfogja, h ez mit jekent!!!!!!!!!!!!
fogalma sincs róla h mit érzek,de nem is érdekli valójában,mert mindig csak nyavalygok szerinte.Hátmasszíroztatni is pénzért fogok,de ez van!
Szerinte nekem nem lehet fogalmam pl. arról h milyen egy szülés,mert még nem volt.
Mondjuk eddig nem volt hajlandó semmit se szinte elolvasni amire megkértem pedig direkt "várandós" apáknak szóló anyagot nyomtattam neki. :oops: :oops: :oops:

Bocs a panaszkodásért :( :( :(

Kép
kritta

És még valamit :!:
EMI és a többi rózsaszínmániás :D :D ne idegeskedjetek ,ez nem betegség :lol: :lol: én is így vagyok vele,csak nállam a zöld a befutó,és a sárga(csak a lakásban,ruhában nem) :D

Kép
szibi

Mezsó - Örülök, hogy jól viselted a mérést, és nem zavart az alvásban :) ;)

Emi
- A +13 kg is teljesen normális, nem tudom miért nem vagy kiegyezve vele, elvégre már mindjárt töltöd a 29. hetet!!!
A "rinocérosz-horkolás" miatt sajnállak nagyon ..
Nálam ez "váló-ok" :lol: :lol: egyszerűen annyira nem bírom az ilyan zajokat, hangokat, hogy anno, ha összehozott a Sors ilyen pasikkal, akkor még az elején véget vetettem a románcnak :oops: :oops: ciki .. de én tényleg nem bírom elviselni.
Szerencsére az én szerelmetes férjem csendben és édesen alszik - imádom :) :) :)

Kamilla, Babyteve
- Megértelek titeket, mégiscsak két picúr van odabent, de ne gondoljatok ilyesmire :) Nem törvényszerű, hogy ikrek csak korábban jöhetnek .. meg ha picit hamarabb is indulnak el, akkor sem sokkal .. ;) :) Ne féljetek, olyan szépek az eredményeitek, minden a legnagyobb rendben lesz!

Szőlő
- Ez az OEP-es dolog nagyon gáz :( Szorítok, hogy megoldják neked, mire születik Mazsi! Azért nevetséges, hogy ilyen előfordulhat .. és a legszomorúbb az, hogy csak akkor veszi észre az ember, ha szüksége lenne rá .. mármint a rendelőben ül éppen, és közlik, hogy nem jó a TAJ kártyája :?
Ma remélem jó a kedved :)

Nono - 11nm az szép nagy - legalábbis nekem :) A mi babaszobánk csak 7,2nm (panelos félszoba) .. ebbe épphogy belefér minden :) ha ügyesen legózunk :D

Mango
- Szívesen, majd beírom a korodat is :)
A frontra szerintem nem érzékeny a derekam .... arra csak ÉN vagyok érzékeny :D jó hisztis vagyok "azokon a napokon" :lol:
Amúgy mára teljesen jól van .. nem mondom, hogy nem fáj, de ki tudok egyenesedni .. közlekedni :) ez már így simán elviselhető :)
Ma már megpróbálok pakolászni itthon, hogy tudjuk összerakni a kiságyat :)

Tegnap délután, miután az én bejelentésemet elintéztük, mentünk kocsikat nézni .. :)
Remélem, hogy most szerencsénk lesz, és olyan autóba szeretünk bele, aki szeret velünk lenni .. és pár évig gond nélkül visz minket :) ;) Opel Zafirákat nézünk - gyönyörűek :)

Kép
szösszenet

Szibi - Jajj de jó, mutasd a képeket :) Ügyesen vásárolgattál :)

Timi - Tényleg, név-ötletek vannak? Mik közül nem tudtok dönteni?? :)ű

Kritta
- Sajnállak téged is a párod hozzáállása miatt :(

Kép
szösszenet

Jah, és fórum-tali :)
Akkor február 16-ot vésse be mindenki a naptárába - eddig ők jeleztek, hogy jönnének :)

Babyteve
Gitka
Pumpóka
Mango
Kiscica (Brigi)
Zsuzsófi
Zorroné
Emi
Mary (Ollem)
Csöppke
Evelin (Eve@Liza)
Katavirág

Akik a hétvégén nem olvastak fórumot, lehet nem is találkoztak a témával ..
Brigi felajánlotta, hogy legyen nála, a XX. kerületben. (Brigi, majd jelentkezz :))
Eddig ennyi az info :)
Próbáljuk meg akkor ezt a napot véglegesíteni, és így készülni :)
Várjuk az újabb csatlakozókat :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Lányok, én már kezdelek írigelni titeket, hogy már ennyi sok szép holmit vásároltatok a babáknak. Én még semmit..., de valahogy még mindig korainak tartom. Na nem vagyok babonás, de elhatároztam, hogy csak a szülés előtt 1-2 hónappal indulok be. Remélem nem fognak ágyba parancsolni, mert akkor gáz van.
Egyébként én mindenből zöldet képzelek el, az olyan semleges szín, lánynak is , fiúnak is elmegy. (Mi még nem tudjuk pontosan, hogy ki lakik odabent, és ez lehet, hogy így is marad.)

Babyteve, Nono! Nagyon csini kismamák vagytok! Szonja lányodnak pedig gyors jobbulást kívánok, és remélem te megúszod (és mindannyian) az influenzát.

Emi! Füldugóval még nem próbáloztál? Gyógyszertárban lehet kapni, ronda narancssárga, de szerintem hasznos. Az én férjem szerncsére nem horkol, de engem minden zaj zavar, képes vagyok egész éjjel nem aludni.

Kritta!Nagyon sajnálom a szigorlatot. A múlt héten én is vizsgáztam, igaz az kutya füle sem volt egy igazi szigorlathoz képest, de azért én is nagyon "kismamásan" oltöztem, hogy elnézőbbek legyenek.(Nálam bejött.)

Ollem!Szerintem a 2000 (havonta?) nem sok kölcsönzésnek. (Nővérem Kisbéren sok dolgott vett használtan egy kisboltban, talán te is ismered azt a helyet. Légzésfigyelőt és babakocsit is ott vett, tök jó áron.)

KépKép
KépKép
atizka

Szőlő
Hasonlóan jártam én is az OEP-pel. A várandósság elején kiderült, hogy valami baj van TAJ kártyával. Azt dobta ki a gép, hogy nem vagyok bejelentve, meg nincs fizetve utánam. Egyből ideges lettem. Az én cégem nem az a cég, aki nem fizetne, vagy nem jelentene be, vagy elkésne a bevallásokkal. Felhívtuk az OEP-et. Válasz: Több adat elveszett az adatbázisukból, korrigálják a dolgot. Meg kell mondjam, többször kellemetlen helyzetbe kerültem emiatt. És alá is kellet írnom egy nyilatkozatot, hogy tisztában vagyok vele, és januártól fizetnem kell a eü. szolgáltatásokért. Majd ezután, rá két hónappal, szintén ilyen helyzetbe kerültem. Ismét telefon az OEP-nak. Válasz: náluk minden rendben van, csak hát havonta frissitik az adatbázist, igy lehet, hogy ahol én voltam, még nincs rendben. Elég gáz ez azért. :(
Most remélem már nincs gond, eddig még nem bukott ki.

Kép
blani28

egyszerűen nem tudom feltenni a képeket :evil: :evil: :evil:
olyan nagyon béna vagyok :oops: :cry: :oops:

Szöszi merre vagy?HELP MEEEEE
ha elküldöm neked felteszed?Persze csak ha nem esik nehezedre.Nem vagyok valami számítógépzseni :oops: :oops:

Kép
szibi

Jajj lányok...kezdem türelmem veszíteni... :? Hülye vérnyomásmérő itt a karomon már egyre többet becsipog,hogy nem bírja valami miatt megmérni a vérnyomásomat.Elegem van...mérje nyugodtan,de akkor mérje,és ne csipogjon itt nekem hogy valami nem oké... :twisted: No mindegy már kevesebb mint 90 perc és le lesz véve!!! :wink:

Kép

Kép
mezsó

[quote="szibi"]
írta:
szibiSzöszi merre vagy?HELP MEEEEE
ha elküldöm neked felteszed?Persze csak ha nem esik nehezedre.

Persze, küldd el:
andi@black-out.hu
Visszaküldöm neked lekicsinyítve, és akkor tuti fel tudod tenni ..
Ha nem, akkor felrakom én ;) :)
Dehogy esik nehezemre .. fél perc az egész :) - szívesen segítek!

Kép
szösszenet

Ja azt is unom h én csak 1 selejt maradok anyósom mellett aki szerint 6 óra alvás a normális(én mindig is sokat aludtam 9 órát és most is kell(ene) legalább ennyi), aki még szülés előtti napon is dolgozott meg aki szuperül főz stb. Nekem sajna a főzés az 1 teher.

Kép
kritta

Annyira örülök most.
Összeraktuk a kiságyat, megjött az ágynemű is. Majd lefényképezem és felrakom.
Valaki tudja? a baldachinhoz a tartó vasat külön kell venni, ugye?

Kép
blani28

Szöszi :!: rögtön küldöm.És kérlek rakd fel inkább te,mert én itt bénázok vele

Kép
szibi

Kritta,

tudom, hogy sovány vígasz, de le se sz..d!
Engem gyerekkorom óta heccelnek, hogy tehénből kialszom a borjút! De engem nem zavar. A 8 óra alvás, nekem mindig is a minimum volt, de most már 2 napja nem aludtam csak 5-6 órákat, és mindjárt elalszom a melóban....
A férjem pont kis alvásigényű, szóval ő is szokott ezzel viccelni, hogy nem sajnálom az alvással töltött időt? De aztán mindig rájön, hogy inkább aludjam ki magam, mert ha nem, akkor nyűgös vagyok! :lol:
Szuper anyós.....persze, most már így emlékszik vissza, de amikor terhes volt, szerintem ő sem volt álladóan energiabomba!!!
De azt ne felejtsd el, hogy olyan okos, ügyes és szép sosem lehetsz mint ő!!!! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Blani - Ahol én néztem baldachinos ágyneműket, ott mindenhol külön kellett a vasat venni hozzá, talán 2000Ft volt .. nem emlékszem.
Várjuk a fotókat :)
Kíváncsi vagyok milyen ágyneműt választottatok!!!

Kép
szösszenet

Mezsó! Kitartást, már mindjárt leveheted!

Kritta! Ez olyan vacak dolog. Legalább gyakran kell találkoznod az anyóssal?

KépKép
KépKép
atizka

[quote="szibi"]S írta:szibizöszi :!: rögtön küldöm.És kérlek rakd fel inkább te,mert én itt bénázok vele

Okés :)

Kép
szösszenet

sajnálom a szigorlatodat, de majd legközeleb sikerül! Nekem is hátra van még egy házi védés, a nagyvédés már nem fér bele az időbe. De majd valamikor a bab születése után meglesz az is. ne stresszelj!

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]S írta:kisfruzsizuper anyós.....persze, most már így emlékszik vissza, de amikor terhes volt, szerintem ő sem volt álladóan energiabomba!!!
De azt ne felejtsd el, hogy olyan okos, ügyes és szép sosem lehetsz mint ő!!!! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen :) És ti azt már megfigyeltétek, hogy bármelyik idős ember beszél a terhességéről, az "nádszál vékonyról indult és alig hízott pár kg-ot és amint megszületett a baba, leadott mindent" :lol: :lol:
Aztán ha visszanézed a fotókat, vannak ott hátsók meg hasak :lol: :lol: De az idő mindent megszépít :D

Kép
szösszenet

Sziasztok

Egészségügy-hálapénz és egyebek téma:

Levelibéka
Én teljesen értem és megértem amiről írtál... az én anyum is egészségügyis...
Ezt pár napja írtam a 2006-os mamikhoz... ott is hasonló volt a téma, bemásolom:

"Mindenhol vannak otromba emberek, de én meg látom ennek az egésznek a másik oldalát is... anyukám műtősnő és mióta megy az egészségügyisek elleni állami hergelés (valakire uszítani kell az emberek jogos dühét) hihetetlen, hogy miket mesél. Az eddig kedves betegek ordítoznak velük a folyosón, hogy bezzeg a pénzt elteszik így meg úgy...nem ők tehetnek a kormány intézkedéseiről amik miatt hihetetlen sokat nő a várakozási idő. Nem ők kérték, hogy műtösnő létére egész nap adatokat körmöljön mert ezt megkövetelik tőlük. Így sem jutnak a végére mert nem lehet... különben a betegekre nem marad idő. Egyáltalán nem keresnek sokat anyukám jövőre lesz hatvan az egész életét a betegeknek adta és mindezért 60000 Ft-ot visz haza. Fél háromig tartana rendesen a munkaideje, de ötig rendszeresen benn van, van hogy tovább is (ezt senki nem fizeti ki neki... ha ezért a plussz időért is kapna fizetést már nem itt tarthatna... miért kell neki ingyen dolgoznia????) ... hátt én bizony nem irigylem őket... és ehhez képest nem számottevő amit a zsebükbe csúsztatnak... mióta állambácsi nagyfennen emelte 50 %-al (ami tudjuk, hogy nem egészen az volt aminek látszott) a béreket szinte nem is kapnak semmit.

Anyukám világ életében hihetetlen kedves segítőkész volt a betegekkel... csupa szív... ezen mindig viccelőtünk, hogy anyum csupa szív aki mindig csak szív...
Erre most egy bunkó arogáns ember feljelentette a rokon igazgatónál, hogy anyukám durván bánt vele és rácsapta a lábára az ajtót... Rákos betegek órákat ülnek kötözésre várva (a reformok óta bevezetett regisztrációk hada miatt.. egy kötözés alkalmával négy oldal papírt kell kitölteni) ő úgy gondolta, hogy megengedheti magának, hogy megkerülje a protokolt és soron kívül betolakodjon a benőtt körmével.. amikor anyukám megkérte, hogy töltse ki az adatlapot bepipult és felment az igazgatóhoz panaszkodni. Anyukámnak meg anélkül, hogy meghallgatnák adtak egy fegyelmit (amit azóta a többi orvos közbenjárására visszavontak) anyukám napokig bőgött...

Nnna ezt ki kellett írni magamból, mert egyre több támadás éri az egészségügyben dolgozókat és azért látni kell a másik oldalt is. Persze ez senkit nem ment fel az alól, hogy szeretettel bánjon betegekkel, kismamákkal."

Az én meglátásom, hogy az egészségügyet szándékosan építik le... és Fruzsi abban nagyon nem értek egyet, hogy mi rontjuk el a dokikat... sokkal magasabb poziciókban dőlnek el ezek a dolgok.

Ágyakat megszüntetik a betegek a folyosón alszanak vagy csak három hónap múlva kerül sor adott vizsgálatra... ami egy rákos ember esetében életmentő... és három hónap alatt nagyon sok minden történhet, gyógyszertámogatást a negyedére csökkentették.... De pl széf az kell az ágyak mellé... véleményem szerint ez hajmeresztő. Látszat megoldások hada.
Az én dokim már azért ment magánba mert azt mondja, hogy állami keretek között ő már nem tudja akismamái életét garantálni, két órás megfigyelésre nincs idő, tízperc utrán sehol nem találja a kismamáját ( véleménye szerint idő kérdése, hogy ilyen körülmények között elveszítsenek egy kismamát)
Megvan szabva, hogy adott hónapban mennyi vizsgálatot végezhetnek, mert csak annyit támogat az állam. Kapacitás és beteg sokkal több lenne, de ezért van olyan vizsgálat amire három hónapra adnak csak időpontot. Ha edig a kórház elvégzi a vizsgálatot azt fizesse is ki... így veszteségesen működbek a kórházak.

Én is úgy gondolom ha munkaidején túl bejön az orvos akkor igenis meg kell fizetni, miért várnánk el, hogy ingyen dolgozzon... az én dokim is 80000 visz haza ami azért gondolom nem veri őket földhöz... és őszintén a családot sem irigylem, hogy apucinak lehet karácsony, nyaralás, éjjszaka esetleg sorozatban a második, ha menni kell hát menni kell... nem biztos hogy lenne az a pénz amiért én ezt vállalnám.

Ezt pedig most kaptam emailben kapcsolódik a témához, hosszú lesz ha valakit nem érdekel ugorja át:

Tapasztalataim - Profitérdekelt, több biztosítós egészségügy

Egy amerikában tanuló barátom küldte:

Sziasztok!
Tegnapelőtt kisebb problémák miatt el kellett mennem orvoshoz itt az USA-ban.
Itt már régóta több biztosítós rendszer van. Erről szólnék most néhány szót.

A biztosítónál van a pénz, ő az úr. Ő dönti el kifizeti-e az ellátását
valakinek vagy sem.

Nekem is ez volt. Elmentem egy kórházba, és átmentünk a kórház
pénzügyi tanácsadójával a tárgyalóba,
ahol ő felhívta a biztosítót, hogy fedezik-e a költségeket, vagy el
kell-e küldjön.
Azaz hívta volna, mert az első telszám 7 perc zene után üzenetrögzítő
lett. A másik szám hasonlóan 7 percig mondogatta, hogy hívása nagyon
fontos (very important) számunkra majd kiment üzenetrögzítőre.
A biztosítási dokumentumon volt még egy telefonszám, ami nem ilyen
esetekre van, de azt hívtuk ezután.
Megjegyzem, hogy biztosításom nem gagyi, az egyik legjobb amerikai, az
egyetememen ezt kötelező megkötni.
Szóval a harmadik telefonszámon találtuk valakit, de valaszt nem
kaptunk, csak at meg atkapcsoltak minket.
Összesen 5-ször kapcsolták át hívásunkat és már 57 perce lógtunk a
telefonon, amikor azt a választ kaptuk, hogy varnunk kell holnapig.
(Ez a biztosítás nekem egy évre több mint 2OOezer Ft. Amerikai
állampolgár osztálytársaimnak csurog a nyála, mert ők ennek a
többszörösét fizetik.)
(Másnap persze dehogy hívták fel a kollégát, hanem megint neki kellett
telefonálnia.)

A legnagyobb csodálkozásomra nem adta fel a kórház pénzügyi
tanácsadója, hanem félvállról közölte, hogy mindig ez van, es hogy ez
normalis. És örül, ha nem Indiában, vagy bangladeshben veszik fel a
telefont, mert akkor olyan rossz angolsággal beszélnek, hogy alig
érti.
Mikozben várakoztunk és hallgatta a zenét, volt időnk beszélni.
Megkérdezte, hogy Magyarorszagon több biztosítós rendszer van-e.
Mondtam, hogy meg allami az egeszsegugy, erre legnagyobb
megdobbenesemre azt mondta: "Ez azért van, mert Magyarország egy
civilizált ország." Szó szerint ezt mondta, az, aki itt amerikában 23
éve dolgozik ebben a pozicióban.
Beszéltetni kezdtem, hogy fejtse már ki mit is ért ezalatt.
Példákat és konkrétumokat kezdett mesélni:
- Ha nekem most azt mondja a biztosító, hogy nem fizet, akkor csak ugy
vizsgál meg doki, ha leperkálok 2 millió Ft-nak megfelelő dollárt.
Micsoda? Igen, mondta, mert külföldi vagyok, senki se garantálja hogy
ha kiküldik a számlát, akkor nem lépek meg azelőtt hogy kifizessem. Ja
és az orvos főnöke a biztosító, tehát ha ennek ellenére megvizsgál,
akkor kockáztatja az állását.
- Két helyről is hallottam már ilyesmit, és most ez a hölgy is mondott
egy hasonlót: műtét, a páncienssel komplikációk merülnek fel, és jön a
biztosító embere, hogy azonnal be kell fejezni a műtétet, mert lejárt
a munkaidő. De beszéltem személyesen is egy ilyen nővel, aki rákos
volt, és a műtét során találtak még nála dolgokat, amiket mégsem
szedhettek ki, mert a biztosító nem engedte, mert bejött és mondta,
hogy be kell fejezni a műtétet, nem fizet tovább. Igy hát
összevarrták. Ő maga mondta el.
- Mesél tovább a hölgy fülén a telefonnal, hogy volt egy masik embere,
aki 35 évig folyamatosan biztosítva volt, aztán munkahelyet váltott,
de nem tudott azonnal, ezért volt 3 honap amíg nem volt biztosítva, és
a biztosító ezért őt egy új ügyfélnek tekintette, és mivel általában a
már fennálló problémákra nem fizetnek, ezért ennek az embernek sem
fizettek. Döbbenet.
- Azt is hozzáteszi, hogy a 23 év alatt amíg itt dolgozott, még sose
volt olyan hónap, hogy valami szabályozás ne változott volna. Azt
mondja hogy sokszor ezek a biztosítók 2 havonta megváltoztatják a
szabályzatukat. És ha nem látod a kisbetűs részeket, nem figyelsz,
hirtelen fizetheted magad a számlát.
- Azt is mondja, hogy volt olyan, hogy azt mondta a biztosító előre,
hogy fedezi egy beteg ellátását, aztán amíg lement a dolog, addig
talált valami indokot, hogy miért nem fizet, és végül nem fizetett.

Belegondolok, hogy de jó volt eddig otthon, hogy CSAK a betegség miatt
kellett szoronganom, most itt azért is szorongok, hogy a biztosító
fedezi-e költségeimet, vagy nem tudom mi lesz... És hogy ha azt mondja
fedezi, akkor utólag nem mondja-e mégse azt, hogy mégse. Gondoljatok
ebbe bele.

A profitérdekelt biztosítók célja, hogy minél több profitot
termeljenek. Ezt leginkább úgy lehet, ha mindenféle indokot találnak
arra, hogy ne kelljen fizetniük. Ezt pedig úgy lehet, ha mint gép
működnek, és mindenféle empatikus emberi hajlamot kiirtanak. Ez valami
jó?

Úgy látom, hogy otthon azért pukkasztják le amennyire csak lehet az
egészségügyet, hogy egyhangúlag mindenki azt mondja, hogy ez így
tovább nem maradhat. És ekkor hozzák elő ezt az új rendszert amit
senki sem ismer, ami az eddigi 5oo millió Ft közpénz propagandája
szerint előrelépés.

Én azt mondom, hogy legyen magánbiztosító, de az lépjen be a piacra,
és küzdje ki amit tud a piacon, szerezzen embereket, ne kelljen
mindenkinek magánbiztosítóba belépni. Miért adjuk oda nekik ingyen az
egész piacot?

Ja és mégvalami: Nem tudom hogy az USA szegény országnak mondható-e de
itt minden második embernek nincs biztosítása, mert olyan drága, tehát
orvosi szolgáltatást nem tudnak igénybe venni. Ez tényleg előrelépés
lenne nekünk is?

ui: Én holnap írom alá az ügydöntő népszavazási ívet, majd postán küldjük Haza.
A népszavazást a következő szervezetek támogatják:

LIGA Szakszervezetek
Munkástanácsok Országos Szövetsége
Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
Élőlánc Magyarországért
Humanista Mozgalom
Levegő Munkacsoport
Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége
Magyar Orvosi Kamara
Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala
Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Védegylet

Részletek itt: http://www.liganet.hu/cikk/928/nepszavazas.html

Videó itt: http://tdyweb.wbteam.com/Rajatszas0109.htm

No most mennem kell kölkeccel kicsit levegőre...

Orszívóból én is a porszívóra csatlakoztathatót ajánlom, ha nem akartok arcüreggyuszit... lehet bőg de az tuti, hogy nem fáj neki, mióta Áron egyedül csinálhatja nem is sír. Ráadásul hamarabb és hatékonyabban végzel vele.

Újraélesztésből én is aléghajót ajánlom!
Amúgy az egyik 2006-os mami tesója csinálja! ;)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Most látom változot a vonalzóm!
:)

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Jah, és fórum-tali :)
Akkor február 16-ot vésse be mindenki a naptárába - eddig ők jeleztek, hogy jönnének :)

Babyteve
Gitka
Pumpóka
Mango
Kiscica (Brigi)
Zsuzsófi
Zorroné
Emi
Mary (Ollem)
Csöppke
Evelin (Eve@Liza)
Katavirág

Akik a hétvégén nem olvastak fórumot, lehet nem is találkoztak a témával ..
Brigi felajánlotta, hogy legyen nála, a XX. kerületben. (Brigi, majd jelentkezz :))
Eddig ennyi az info :)
Próbáljuk meg akkor ezt a napot véglegesíteni, és így készülni :)
Várjuk az újabb csatlakozókat :)[/color]

Nahát pont Lilla-nap :lol: :lol: Én is jelentkezem, de csak kérdőjellel. Mert nem tudom Uram hogy dogozik, de akkor jelzem neki előre.

Kép Kép
szõlõ

Mamacka,

csak annyit szeretnék ehez hozzáfűzni, aztán be is fejeztem a témát ígérem, hogy

miért van az, hogy a bizalom hiánya (és ezalatt attól való félelmet értem, hogy az ügyeletes vagy az sztk-s orvos nem érti a dolgát) miatt az emberek orvost választanak és nem jó nekik aki éppen az ügyeletben szolgál, aki pont ugyanolyan doki, mint a másik 10 általában (hiszen valakinek ő is a választott orvosa). Ez nem a rendszer hibája az biztos! Miért kellene munkaidőn túl az orvosnak bemennie a kórházba? Ami egyébként tilos!

A többiben egyetértek veled és másokkal is, hogy a reformok :lol: miatt szarbb lett, a helyzet mint volt sok esetben.
de tényleg befejeztem, mert nekem ez elvi kérdés, és nem szertnék megbántani senkit.

KépKép
kisfruzsi

Ollem!Szerintem a 2000 (havonta?) nem sok kölcsönzésnek. (Nővérem Kisbéren sok dolgott vett használtan egy kisboltban, talán te is ismered azt a helyet. Légzésfigyelőt és babakocsit is ott vett, tök jó áron.)[/quote]

A kölcsönzés havonta 2000,-. Kisbéren van kettő bababolt. Egyik használt bizományi bolt (szerintem te arról beszélsz.) ott még nem voltam bent, de természetesen benézek, mert barátnőm is nagyon sok jót mondott róla. Én a másik boltban jártam, amikor a várandós maam csomit átvettem szombaton.
A másik bolt zárva volt betegség miatt.

Az újakat üdvözlöm.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisfruzsi!

Mi ugye mindketten Komáromban fogunk szülni.
Hát ott van egy bizonyos doki, akinél én nem akarok, úgyhogy én úgy döntöttem választok dokit, meg hát én nem vagyok egy egyszerű eset. És még lehet, hogy császáros leszek.
De én nagyon utálom a hálapénz dolgot, így ha tehetném, nem adnék....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"] írta:ollems még lehet, hogy császáros leszek.

Ez még mindig nem derült ki?
Mikor mész már szakvéleményért :?: :roll: :roll:
Nagyon gyorsan telnek a hetek...

Kép
szösszenet

Igen Ollem Komáromban szülök én is. Nekem nincsenek fentartásaim egyik orvossal kapcsolatban, sem, bár nem ismerem az összeset csak a Vadászt, az Ördögöt meg a Diószegit személyesen (mármint úgy hogy voltam náluk Uh vagy vizsgálaton már valaha).
Ránk nagyon jó benyomást tett az osztály, amikor bent voltunk és a szülésznők is. Akik biztosítottak mindenkit affelől, hogy az ellátás milyensége náluk nem attól függ, hogy van-e választott orvosa valakinek, vagy nincs, a Rókay főorvos nagyon figyel erre. Ha úgy érzed, hogy adni akarsz pénzt utólag valamiért az már mindenkinek a magánügye. Ezt mondták.
Természetesen, ha Neked van olyan doki, akinél tuti nem akarsz szülni, hát igen az rizikós lenne, mert mi van ha pont ő ügyel??

Mikor költözhettek??????

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok kismamik!

Egy óra volt, mire elolvastam kb. fél napi termést...!! :D
Már a felére sem emlékszem! (Pumpóka nem csak te vagy kiselefánt!! :D )
Tegnap én is rááltam a mérlegre...gyorsan le is jöttem vigyorogva, a férjemnek persze feltűnt...! :D :D 59kg-ot mutatott!!!!!! Én 53-54 ről indultam, és lementem az elején 50-51-re! Most akkor ez 9 kg (!) hízás, vagy csak 5? Hű! Soha nem voltam 55 kg felett! Na mindegy! A baba az első, pedig tényleg nem eszem én sem sokkal többet, mint eddig!! Talán a mozgás kevesebb?? Bár minden nap megpróbálok fél-egy órát sétálni, ügyet intézni...

Szöszi! Nem csak nálatok nem lesz rózssszín a kislány-szoba, nálunk világos kék!! Eddig ugyanis hálószoba volt, és most mi sem festjük át, mert még semmi baja! Én a baba sarkot próbálom meg lányosítani, aztán szerintem jövőre már esedékes egy egész lakás festés.

Nono! Üdvözöllek! Én május 4-re vagyok kiírva, első baba, elvileg Zsófink lesz... De febr. 9--én megyünk ismét 4D-re, kíváncsi leszek...

Sajnos a tegnapi napsütéses napnak vége, itt újra szomorkás - borús az idő! :evil:

Kép
gabo001

Igen Ollem Komáromban szülök én is. Nekem nincsenek fentartásaim egyik orvossal kapcsolatban, sem, bár nem ismerem az összeset csak a Vadászt, az Ördögöt meg a Diószegit személyesen (mármint úgy hogy voltam náluk Uh vagy vizsgálaton már valaha).
Ránk nagyon jó benyomást tett az osztály, amikor bent voltunk és a szülésznők is. Akik biztosítottak mindenkit affelől, hogy az ellátás milyensége náluk nem attól függ, hogy van-e választott orvosa valakinek, vagy nincs, a Rókay főorvos nagyon figyel erre. Ha úgy érzed, hogy adni akarsz pénzt utólag valamiért az már mindenkinek a magánügye. Ezt mondták.
Természetesen, ha Neked van olyan doki, akinél tuti nem akarsz szülni, hát igen az rizikós lenne, mert mi van ha pont ő ügyel??

Mikor költözhettek??????

KépKép
kisfruzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: