A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Orrszívó-mellszívó: nekem Pesztonka elektromos mellszívóm van, amihez van orrszívó tisztító is. Egy adapterről megy az egész, csak a funkcióhoz kell cserélnem a feltéteket. Nekem nagyon bevált. Kézi hagyományos mellszívót (pumpás) pedig a kórházban használtam, hogy hamarabb beinduljon a tej. Könnyebb volt ezzel rásegíteni e mellre, mint kézzel nekiállni fejni. Noha azt is meg kell tanulni.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

nono,
nem haragszunk. Üdv köztünk és gratula a babához. Lehet tudni már a nemét?

Kép
emi29

Cinyke!
Köszi az infót a szénhidrátdiétáról, sajnos nem hangzik túl jól... :( És igen, igazából csak a léghajó1-re gondoltam, nekem is az tűnt hasznosnak.

Gitka!
Köszi, jó tudni. Legközelebb bepróbálkozom. Egyébként igazad van, sok kicsi sokra megy, és korábban harciasabb is voltam, ha az igazamról volt szó, de mostanában már mérlegelek, hogy ér-e annyit a dolog, hogy felhúzzam magam és ezzel ártsak a babáimnak. Itt is elsősorban ezért nem vitatkoztam.

Kép

Kép
szofi74

nono szia, üdv itt :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="szofi74"][ írta:szofi74b]Légzésfigyelő, újraélesztés...

Én ezt a tanfolyamot néztem ki: http://www.leghajo.hu

Fő téma az újraélesztés, de kitérnek egyéb olyan otthoni balesetekre is ami kisgyermekkel előfordulhat. Személyes tapasztalatom nincs velük kapcsolatban, de a weblap alapján korrektnek tűnik. Sok könyv foglalkozik ilyen témával, de úgy érzem nekem egy ilyen "gyakorlati" foglalkozásra is szükségem van.

Cinyke! Ismered esetleg a Léghajó Programot? Érdemes részt venni a tanfolyamukon?

szofi, mi voltunk itt, csak ajánlani tudom!!
Nagyon kedvesek akik tartják, (gyerekorvos, mentőápoló stb). Kb 5 órás a tanfolyam, ezalatt szó esik az újraélesztésről, gyerekbetegségekről, lázcsillapításról, idegen test eltávolításáról, stb, stb. A végén pedig babákon bemutatják a befúvást, szívmasszázst, és ami szerintem szuper, hogy ki is lehet (sőt, kell!) próbálni. Addig csináljuk, míg mindenkinek nem megy tökéltesen. Lehet kérdezni, közben van rágcsa, üdítő, nagyon barátias a dolog. 3-4 pár van max egy foglalkozáson, és nem tantermi ülésre kell gondolni, hanem ülőgarnitúr-án, kényelmesen. :)

Mi márciusban megyünk az ismétlő tanfolyamra, az 2,5 órás lesz, és felelevenítjük a dolgokat, mert bizony sokat felejt az ember. Nameg így hogy már megvan a gyerkőc, sokkal több kérdesem van. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csatolok egy áprilisi táblát :)
Adatokat, módosításokat továbbra is priviben dobjátok át, az a biztos :)

Kép

Kép
szösszenet

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:21-kor.
Vendég

Ez a Léghajó kurzus jól hangzik ..
Mondjuk ha már ketten megyünk, akkor ez is 20ezer, ha jól látom :? :shock: :roll: .. nincs az a pénz, ami elég tud lenni ..
Még gondolkozom rajta .. lehet egyedül benevezek rá, és majd kiokítom itthon páromat ..
Tervezitek ezek szerint többen??

Nono - Üdv. itt :) Gratula a kissráchoz :)

Kép
szösszenet

Mezsó!
Most olvastam. Nagyon köszönöm a bíztatást, már most is sokkal jobb, csak amikor délután beszéltem a dokimmal, akkor tényleg nagyon elkeseredtem és azt gondoltam, hogy nem igaz, miért kell nekem a várandósság minden árnyoldalát megtapasztalnom. Aztán eszembe jutott Kis* és nagyon elszégyelltem magam. Szóval már "barátkozom" a gondolattal és igen én is arra jutottam, hogy csak az elején lesz nehéz kialakítani az új ritmust utána már biztosan könnyebb lesz tartani. Köszönöm a felajánlást élni fogok vele. Elvileg holnap kapok időpontot konzultációra, az ottani "ítélet" után biztosan lesznek kérdéseim.

Kép

Kép
szofi74

pumpóka, gratu a váláshoz!

Édes kisruhákat vettetek a csajszinak:) És a fiad is aranyos!

Adri, az a zsiráfos takaró-zsák nagyon tetszik! :D

Na megyek, kipecázom a fiam a kádból!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Gyé, T.Kata, U.Moni - Ők azok a táblában, akikre én ezer éve nem emlékszem .. ugye ők már nem írnak a topicba?? Ha olvastok minket, jelezzetek, mizújs veletek!!!

Kép
szösszenet

Nono!
Üdv a csapatban.

Csöppke!
De jó, már több helyen felvetettem ezt a témát és eddig te vagy az első akinek személyes tapasztalata is van. Eddig is szimpi volt, de most már biztosan bejelentkezem.

Kép

Kép
szofi74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:22-kor.
Vendég

[quote="nono26"]H írta:nono26ol tudok belépni a profilomba, hogy meg tudjam változtatni?

Legfelül a Társalgó felirat mellett a 2. ablakot "Segédleket" legötgetve tudod megnyitni a Profilt :)

Kép
szösszenet

[quote="szofi74"]N írta:szofi74ono!
Üdv a csapatban.

Csöppke!
De jó, már több helyen felvetettem ezt a témát és eddig te vagy az első akinek személyes tapasztalata is van. Eddig is szimpi volt, de most már biztosan bejelentkezem.

Csak időben hívd fel őket, mert nagyon sok a jelentkezés! Mi a februári ismétlő kurzusról pl már lekéstünk, pedig 1 hétre rá válaszoltam, miután megkaptam a figyelmeztető emilt. Így már csak márciusban mehetünk...

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:22-kor.
Vendég

Sziasztok!
Végére értem a mai nap termésének, nem semmi mennyit írtatok.

Pumpóka, sok boldog névnapot, ezek szerint akkor a legjobb névnapi ajándékot kaptad, amit szerettél volna!

Geni, nem semmi, hogy egy napra vagyunk kiírva és Te is a Klinikákon szülsz!!Sajna még én is dolgozom, de februártól már majdnem minden szül. felk. előadásra elfogok kéretőzni és akkor term. beszámolok mindenről.
Én most még úgy gondolom,hogy nem választok szülésznőt, ill. dokimtól megkérdezem, hogy ajánlja-e.

Leveli, köszönjük a hasznos infókat a babalélegeztetésről, azthiszem nagyon jó ezeket tudni...

Nono, üdv köztünk, nekünk is kisfiúnk lesz, és pont 4 UH szerint..

Emi, majd ha lesz kép a baldahinról, amit a kikában vettetek, megmutathatnád...

szösszenet, tök jó, hogy már megvan Alíz baba helye, biztos fura az eddig használt helyet máshogy látni..Nekünk a gyerekszobába volt eddig 2 szekrény, egy hifi-fal, egy kicsit rozzant fotelágy, nos ezeket kellett/kellnekünk is felszámolni

szőlő örülök, hogy jobb lett a kedved, engem a munkatársaim szoktak nagyon lefárasztani...

Timi

Kép
tim27

Timi - A bútorfelszámolás még ránk is vár ..
Nem kell valakinek 2db relax fotel kék színben? :D :lol: :lol:
Azt hiszem meghirdetem neten .. nem férünk el, így kénytelen leszek megválni tőlük - pedig kényelmes ...

Ti is kezditek lassan a babaszoba gyártást, nem? :)

Kép
szösszenet

[quote="tim27"]
írta:
tim27Emi, majd ha lesz kép a baldahinról, amit a kikában vettetek, megmutathatnád...

Timi,
ez egy darabig még nem lesz felrakva, mindenesetre így néz ki:
Bocs azoktól, akik már unják a rózsaszín cuccaimat :) :)

Kép

Kép
emi29

Akkor elmondom, hogy nézünk ki: Jelenleg a gyerek szobájában, egy rakás könyv "felett" ülök a számítógépnél, görnyedve. Mellettem súlyzók, lábmasszírozó és kb még ezernyi hülyeség, aminek még nincs helye, de nem akarjuk kidobni. Ezeket, ill. még egy szekrényt kell kiüríteni (hangsúlyozom:még nincs kitalálva, hogy hova tesszük a sok limlomot) és majd kezdjük az ajtótok lefestését, ill. a még meg nem vásárolt bordűrcsík (Ja, láttam az Emi által vett lánykását, tök jó) felrakását. A számítógép sajna az étkezőben fog éktelenkedni.
A már megvásárolt cuccok jelenleg bezacskózva állnak az étkezőben (babakocsi, autósülés, pelenkák, kis szőnyeg, ágynemű, ikeás szék, babarucik). Szóval elég nagy a káosz, de amire megjön a bababútor (kb. 4 hét) addigra talán kész leszünk vele...Viszont azthiszem kárpótolni fog minden, mert olyan szép dolgokat vettünk (szerintem)
a baldahint a szettel és a babarucikat szinte minden nap megnézem...

Timi

Kép
tim27

Szia, Nono, üdv errefelé! (Én is május 5-re vagyok kiírva :D )

Csöppke, ennyire telítettek a Léghajósok? :shock: Vagy csak havonta szerveznek tanfolyamot? Mert, ha már márciusnál tartanak, akkor nem árt sietni (ha a babók sietnek jobban, akkor gondban leszek...én tutira egyedül megyek, el tudom magyarázni a páromnak...ennyiért meg főleg :oops: ) Helyileg merre vannak, mert csak telefonszám van a honlapon. :(

Kép
babyteve2

Nem tudtok vhol fotelágyat? Ami végig puha, tehát, nem ágyneműtartós, vagy karfás, hanem tök sima...és nem vmi randa a huzata...és persze, nem horror áron. Amiket lehet kapni, azok mind huszonezertől kezdődnek, a teszveszen találtam egy normálisat 8ezerért, az viszont a világ végén van. (Ráadásul csak 2-3 hónapra kéne, nem akarok sokat költeni rá :oops: )

Kép
babyteve2

Timi,

nálunk is hasonló helyzet uralkodott egészen mostanáig. Egy szivacságy még mindig a gyerekszobában van, mert a párom lusta feltenni a padlásra. A számítógép nálunk is végül az étkezőbe került.. de már megszoktuk.

Egyébként én is mindennap becsücsülök picit a gyerekszobába és rendezgetem a rucikat. Olyan jó :) :)

Kép
emi29

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1200944470.0337.jpg[/img]
Voilaaaaa.... :oops: [/img]

Kép
babyteve2

Babyteve!
ez igen!!! Szép pocak!! Fogadjunk, hogy hátulról rólad sem lehet megállapítani, hogy babákat vársz :)

Kép
emi29

:D :D Ha hanyatt fekszem, még a medencecsontom is kiugrik :oops: (Tomit ekkora pocaknál szültem..kb...)

Kép
babyteve2

Hell:)

tim27: "Leveli, köszönjük a hasznos infókat a babalélegeztetésről, azthiszem nagyon jó ezeket tudni..." ne bánts, nem okoskodtam, 1bambi kérdezte meg,hogy mit kell csinálni, ha tényleg riaszt a babafigyelő, erre írtam válaszul.

Cinyke

levelibeka

Babyteve nem ér h ilyen pici hasad van :cry: :oops: Nekem miért nem sikerült? :oops: Na mindegy.
Nono üdv!
Vendég

...
Vendég

nono,
engem most minden rózsaszín érdekel, úgyhogy igen persze jöhet :)
Egy kérdés! Sötétítő függöny is van a gyerkő szobájában? Ha igen, akkor az milyen színű és hol vettétek?

Kép
emi29

Azért a mozgásban rettenetesen akadályoz néha :D (főleg a cipőmegkötésben) Az utolsó uhu egy hónapja volt, akkor az egyik babó 3, a másik meg 5 nappal volt nagyobb a koránál. Szerdán megyünk legközelebb, én is kíváncsi vagyok, mekkorát nőttek. Kb másfél kiló kölök van a hasamban.

Gitka, mi nem sikerül Neked?

Kép
babyteve2

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:23-kor.
Vendég

[quote="babyteve2"]S írta:babyteve2zia, Nono, üdv errefelé! (Én is május 5-re vagyok kiírva :D )

Csöppke, ennyire telítettek a Léghajósok? :shock: Vagy csak havonta szerveznek tanfolyamot? Mert, ha már márciusnál tartanak, akkor nem árt sietni (ha a babók sietnek jobban, akkor gondban leszek...én tutira egyedül megyek, el tudom magyarázni a páromnak...ennyiért meg főleg :oops: ) Helyileg merre vannak, mert csak telefonszám van a honlapon. :(

babyteve, nem tudom hogy csak az ismétlő kurzus ilyen ritka e, de mivel csak hétvégente vannak, ezért biztos jó sűrű a program. Úgyhogy tényleg időben hívjátok őket.
Helyileg a Honvéd utácban vannak, nemtom hányker :oops: Hívd fel Pétert, ő a szerv., és megmondja hogy mikor lenne a köv. alkalom.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

babyteve, gyönyörű pocak! :)

Emi, nagyon vagány az a baldachin!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Hát én mikor megtudtam h terhes vagyok elhatároztam h én vigyázok me hülyeség h kettő helyett egyek.Eszem rendesen de ésszel,a tiédhez képest kb.kétszer ekkora hasam van és mindenki azt kérdi h biztos nem kettő?
Erre mondtam h nem sikerült de ez van.Remélem azért majd sikerül leadni.
Ne érts félre de van olyan munkatársam aki sztem 150kg fölött van és mindenki rajta röhög de azt mondja a férje szereti így is.Igen ám de veszélyben az egészsége mert a szíve is nagyobb a lábai se bírják stb.Én megfogadtam sose leszek ilyen,meg nem is érzem jól magam ezzel a súllyal sem nemhogy még többel.Pedig még nőni fog.De azt se értettem meg sose aki elengedi magát me terhes.Szülés után meg még jobban me úgy érzi megteheti aztán nyavajog h itt fáj ott fáj és 40évesen leszázalékolják me nem tud dolgozni a súlya és abból adódó eü.problémák miatt.
Na ilyen felfogással mondom h írigyellek de megpróbálom elterelni róla a gondolataimat. :?
Vendég

nono szép a szoba.Igaz is akkor kell fényképezni mikor rend van mert az épp olyan ritka mint a karácsony :lol: :lol: :lol: :lol: már egy gyerekszobánál! :D :D Ne haragudj nem személyeskedés csak ált.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:24-kor.
Vendég

Leveli, én tényleg jóindulatból írtam a "köszönömöt" a lélegeztetés kapcsán!!Teljesen félreértettél, nem volt bennem bántás. Miért lett volna? És olvastam az előzményeit, tudom hogy válasz volt (és örülök, hogy ez a téma szóba került)

Babyteve, én is csak hüledezek..Még egy gyerkőcnél sem látszana, hogy már 25 hetes vagy..

Emi, köszi a képet, nagyon szép! És látom a háttérben feltéve a bordűrt is!! Mivel ragasztottátok fel?

Nono, nagyon szép a szoba!

Kép
tim27

Szép rend van! Jó nagy a szoba!

Gitka, azért vannak kínjaim így is, hiszen az 51 kg-hoz képest lassan +20 %-nál tartok...és az sem semmi, pláne elviselni. (Nekem sem százas a gerincem, így ezzel a terheléssel igencsak megszenvedek néha :( ) Elég gyors az anyagcserém :D , az Elevit ellenére is...

Kép
babyteve2

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:24-kor.
Vendég

köszi a légzésfigyelős tippeket..azt gondolom beruházunk mi is..
de sajna erre felém én nem igen tudok ilyen tamfolyamról..igy is elég kemény mindenért bejárkálni Győrbe..szüléselőkészitőre meg dokihoz is..szoval nem hiszem h elsősegély menne.persze mennék nem vagyok felelőtlen kismama de azért amint látom nektek a fővárosban könnyebb..mind1 vmit azért próbálok..mindenestre ciny tippjeit elmentem...

nono: üdv..és rózsaszin álomról...nekem is rózsaszin mániám van..rózsaszin telefon stb meg ruci is sok...és elképzeltem milyen jó lesz a kicsinek vásárolni a sok rózsaszin rucit...mire kiderült h kisfiu...restellem és nagyon bántott de csalodott voltam nem tehetek róla..egyszerüen rozsaszin volt az agyam és pókember helyett barbibabák röpködtek benne :D
de mára nagyon is megbarátkoztam a gondolattal és imádom a pocaklakóm..annyi h a bababoltokban még mindig a rózsaszin vonz :D
Vendég

tim27: ne haragudj félreértettelek :oops: kicsit nyűgös vagyok ma.

Annyira jó nektek, hogy van gyerekszobátok, meg hogy már itt tartotok a berendezéssel... :oops:

lituka: nemcsak pesten vannak ilyen tanfolyamok, ha tényleg érdekel, akkor szerintem a védőnőd vagy a gyerekorvosod biztosan tud róla, ha van a környéketeken.

Cinyke

levelibeka

Úgy látszik, csak a mi kislányunk szobája nem lesz rózsaszín :?: :lol: :lol: :lol: Rucikból én is sok olyat vettem .. de szobában nekem az túl .. .... ... ... rózsaszín :D :D :lol: :lol:

Nono -
Nagyon szép nagy ez a szoba :)
Szerintem mi összeszereljük az ágyat, berakjuk a kanapét, meg egy szekrényt is kitehetjük a "megtelt" táblát :lol:

Babyteve -
Nagyon csini vagy, le a kalappal!!!

Ma nagyon jó fej vlot ám a védőnőm ..
Teljesen már érzésekkel tértem haza, mint a múltkor.
Jah, és csatlakozom a masszív súlygyarapodásosok táborához .. már 9 kg-ot híztam :lol: :lol: :lol: :lol: Mindenki azzal fáraszt, hogy a pocin kívül nem híztam semmit .. a fenéket .. 15 kg alatt én sem fogom megúszni - de nem érdekel :)
Most is bevágtam Anyu isteni kocsonyájából egy nagy tálat :)
(ahhoz képest, hogy a védőnő szerint 18h után már ne nagyon együnk :lol: ...)

Kép
szösszenet

Köszi :oops:

Szeretem ezt a "6 után már ne..."De ha hajnal egykor fekszem le? Tutira éhen halnék... :oops:

Kép
babyteve2

...
Vendég

szösszenet! Én is 9 kg-nál járok. A 4 jobban hangazana, de a terhesség elején a sok hányás miatt lement 5 kg aztán az visszajött és plussz még 4kg. A doki szerint ez így 9... :? , de a 4 akkor is jobban hangzana!

Este 6 után ne egyek????????? :shock: Szonja éjszaka még egyszer eszik...mikor kievezek a konyhába megmelegíteni neki a tejcit nem soxor bírom ki, hogy meg ne dézsmáljam a készleteket (egy kis csoki, ropi.... :oops: ) Mostanában annyit jár a kaján az eszem, hogy apa már nevet, engem vagy enni vagy aludni lát. :oops:
Vendég

Engem a múltkor meggyőztek a csajok, hogy a hányás miatt leadott kilók nem számítanak...(Nálam 4 kiló ment le...akkor már 13-nál tartanék :shock: )

Nekem nem első baba lesz. Esély van a koraszülésre, ill. a kis súlyra, szóval, nem kockáztatok. :(

Kép
babyteve2

babyteve! Miért van rá esély? Ha nem túl indiszkrét a kérdés. Ez esetben persze más a helyzet. Így én sem kockáztatnék.
Vendég

Nem, nem indiszkrét :D Ikreknél elég sanszos a koraszülés :( és ez kis súlyt jelent...(Ha már a 36. hétig eljutunk, boldog leszek! De persze, az is előfordulhat, hogy ennél jóval tovább bent maradnak. :D ) Tominál meg azért nem vettem, mert akkor még ennél is drágább volt...végig is idegeskedtem az akkoriban mondott kritikus időszakot. Anno azt mondták, fiúknál, téli babóknál, hason alvóknál, 2-6 hónap között nagy az esély a bölcsőhalálra. Ő ugye, fiú, novemberi, csak hason aludt, szóval, volt pár izgulós éjszakám... :oops:

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Képzeljétek el,este nem ébredtem fel a vérnyomásmérőre a karomon!! :wink: :D :D :D :D Aludtam mint a bunda... :D :D :D :D Mondjuk ebből kifolyólag fogalmam sincs hogy rendesen mérte-e a vérnyomikat,mert reggel mikor felébredtem,akkor 2x is jelzett hogy nem tud mérni,mert utólag rájöttem hogy kilazult a mandzsetta a karomon...Azért remélem kb.20 éjjeli mérésből 10-13 megvan. :roll: A cukorgondozós doki meg elégedjen meg a mért értékekkel... :lol: És ma 12kor veszik le rólam.szóval már nem kell sokáig kibírni. :wink:

nono: üdv körünkben! :wink: babaszoba szép nagyon,és a rózsaszín mánia jól áll neked! :wink: Gratula a babóhoz!! :D

Szofi: örülök hogy valamit segített a bíztatásom. :) Tényleg nem szükséges a para... :) Én már 2 hét diétázás után ott tartok,hogy fel se kell írjam mit eszek egy nap,mert fejben is tudom követni.Nem utolsósorban a tápanyagtáblázatból is berögzültek már a gyakran fogyasztott élelmiszerek szénhidráttartalmai... :lol: Szóval hidd el hamar rá lehet unni az egészre,és minimális odafigyeléssel fogod magadnak tudni biztosítani a diétádat. :wink: Ma én is megyek a cukorgondozós dokimmal találkára... :) Akkor írj ám mi volt,mit mondott neked a doki! :)

Kép

Kép
mezsó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: