A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

mégvalami...

11 éve született a legnagyobbik gyerekem.
akkoriban az volt a szokás sokak szerint, hogy az egyszeri anyasági támogatás összegét adták az orvosnak. legalábbis sokan így tettek.

ehhez képest 3 évvel ezelőtt már nagyon vad dolgokat hallottam, 100ezer ft előre kijelentve egyes orvosok részéről, stb.

hálistennek az én orvosom nem ilyen. nem is lenne az orvosom....

én ezt az anyasági támogatási összeget teljesen normálisnak tartom ha már valaki komolyabb összeget akar adni (idén tán 64ezer ft), de ennél többet???

ismerek olyanokat, akik nem adtak semennyit (mert nem tellett!!) vagy keveset adtak (mert annyi volt) mégis rendes ellátásban részesültek. amelyik orvos csak a pénz miatt normális azt ott kell hagyni! nagyon el vannak rontva, nagyon...
meglepi-baby

Meglepi-Baby .. lehet a 3. gyereknél már én is ilyen kis önbizalommal teli leszek, de így elsőre szeretném magam bebiztosítani minden téren. És ebbe sajnos beletartozik, hogy "fogadok" orvost .. és megfizetem a tarifáját ...
Dönthetek .. megyek az ügyeleteshez, és ki tudja mi lesz .. előtte persze végigparázok hónapokat, vagy megyek azzal, aki végig vizsgált, akivel szimpatizálok .. és fizetek .. ez van ..
Úgy érzem, kicsi csavar vagyok én ahhoz a gépezetben, hogy az estleges saját káromra akarjam megmutatni, hogy mi nem tetszik a rendszerben .. :(

És persze, hogy frusztráljuk magunkat .. nem mi találjuk ki ezeket a létező dolgokat.
Sok orvosnál amint szóba kerül a szülés .. a kínos kérdés, hogy lenne-e ő az orvos .. stb .. jön az összeg is ..
Mondjuk az én dokim annyiban korrekt, hogy számláz.
De hosszútávon úgysem ennek a "hálapénznek" az eltörlése tűnik reálisnak, hanem az, hogy a dokik követik az enyém .. és még sok példáját .. nyitnak vállalkozást, és legálisan számláznak ..
Naív elgondolás, hogy egy ilyen velejéig romlott rendszer meg fog javulni TŐLÜNK, kismamáktól ..
Meg hát .. ha én nem fizetek .. majd jön, és fizet más - mert van egy elég vaskos réteg, akinek ez cseppet sem jelent gondot.

Bocs, ha hosszú - ez csak egy vélemény.

Kép
szösszenet

Csöppke - Milyen az a "porszívós" orrszívó?? :D :D Mutattok egy képet róla, il. hogy mennyiért vesztegetik? :D
Azt nekünk is kell venni .. meg lázmérőt - ilyesmit.

Jól felszerelt háztartásban élünk .. se mérlegünk, se lázmérőnk :D :lol:
Lázmérőn kívül milyen hőmérők kellenek? Pl. vízbe? Szobába? Ezekből mi hasznos, és mi pénzkidobás?
Nekem már csek ezek kérdőjelesek a listámon :)
Aztán jöhetnek az apróbb kiadások .. mondjuk ott is lesz kérdésem .. :D

Tök jó lenne, ha feltennétek olyan baba-ápolási listát (popsikenőcs..stb) ami mellett ott van, hogy milyen márka ;) kinek mi vált be. . vagy mit ne vegyünk (pelus .. ilyenek). Ha a gyakorló anyukáink közül páran ezt megteszik, szerintem nagy segítség a kezdőknek - nekem :D :D :D

Kép
szösszenet

Jajjj .. most lapoztam a naptárban ...
El is felejtettem - ma kell menjek a védőnőhöz :shock: :shock: és a derekam olyan K.O. hogy arra nincs szó .. nem tudom, hogyan fogom megtenni azt a 3 perces sétát .. :roll:
És kicsit hiszti vagyok ma én is (Szőlő - fogjunk kezet) .. úgyhogy ha a súlyomra, vagy az étkezésemre egy rossz szót szól - felállok, és otthagyom :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Abszoluth egyetértek szössz véleményével : sajna kevés egyetlen egy kismama sőt még ha összefognánk is kevesek lennénk ahhoz hogy ezt a rendszert megváltoztassuk.
Ezt annó kellett volna szabályozni szigorú szankciókkal.

Egyébként is szeretik a kismamákat hülyének nézni pénz terén hiszen úgy gondolják az orvosok is és a kereskedelemben is hogy ugyis megveszed hiszen a te gyereked ugyis mindent megadsz neki amit tudsz még ha saját magatokra nem is jut egyáltalán semmi.
Sajnos ez már visszafordíthatatlan.

Kép
geni

ja és Geni: én a brendonba vettem ajándék rugit...egyi kismerősünk megszült...62es méret volt 1700 ft..jah és belevan irva h made in china....szoval nem tudom..sztem az anyaga a lényeg főleg...nem a márka vagy h mennyibe kerül...igy ha látsz olyat ami tetszik nyugodtan vedd meg ugyis kimosod mielött használod..
Vendég

Sziasztok!
Mostanáig csk olvastam (nehéz győzni)és 1-2 dologhoz én is adok véleményt.
Ceglédi eset:én is ott fogok szülni nincs orvosom mert nincs rá keret de eddig nekem is egy babát láttak.Utóljára a 18 hetes uh-n voltam legközelebb a 32.-ik héten megyek.Eddig nem látták a nemét de ha legközelebb meglátják se tudom h elhiggyem-e mivel itt is sokaknak változó a neme.Tehát lehet h 2baba bár nem hiszem de 7végén volt 1 műsor amiben olyan hármasikrek voltak ami szintén csoda.Kettő a méhben volt egy kívűl,de azt jóval később vették észre mert a placenta asszem a veséhez volt hozzánőve.Na a lényeg h császározni kellett és a harmadik babát valahonnan a belek közül vették ki.
Na mi biztos nem így járunk de bármi megtörténhet mert én vagyok az egyik példa rá h nemtörik magukat a vizsgálatokért.
Kis-Csillag:elolvastam én is a történetet,hát nem kellett volna.Fizikai fájdalmat éreztem utánna.Én nem tudtam volna ezt végigcsinálni le a kalappal.Sok erőt és kitartást kívánok bár látom hogy nagyon erősek vagytok.Nehéz dolog ez de remélem lesz aki enyhíti a fájdalmat.Mielőbbi babásodást kívánok!
Pumpóka Boldog Névnapot és sikeres válást kívánok!
Vendég

lányok, nem azt mondom, rettegjetek (bár nem is értem miért kellene... én elsőre se kérdeztem meg a szülészt, másodjára sem), de direkte rákérdezni az összegre miért?? vagy mondja majd ő (amit megint kicsit visszásnak érzek, vagyis nagyon is) vagy majd ti eldöntitek utólag mennyit adtok.
ezzel nem veszélyezteti magát senki, abban a kórházban ahol szültem nem is hallottam olyasmiről, hogy előre megszabott tarifája lett volna bármelyik orvosnak is!
még a főorvos úrnak is utólag és annyit adott mindenki amennyit akart, barátnőm is nála szült, ő is így tett.

sokkal jobban féltek, mint kellene. és megjegyzem, a rengeteg pénz se garancia semmire. fogadott orvos se biztos, hogy bemegy a szülésre vagy maximum teljesítményt nyújt, sajnos.
sőt, amelyik orvosban csak a pénz miatt van bizodalom az már nem lehet túl jó orvos, és akkor már régen rossz, ha pénz nélkül féltek az orvosotoktól...

mindegy, ez csak kikívánkozott, és én se a harmadiknál lettem bátor, nem vagyok az, egyszerűen elképesztenek ezek a túlzások.
meglepi-baby

Meglepi-baby!

Szösszenet szinte szóról szóra azt írta le, ami az én véleményem is. Sajnos, én sem merném azt megkockáztatni, hogy az első babámmal valami baj történik, mert nincs ott az a doki, aki mindent tud rólunk. Utólag lehetnék én büszke, hogy nem fizettem senkinek, de boldog biztos nem...

Szöszi!

Sajnálom, hogy nem jött helyre a derekad. :( Biztos nem lesz könnyű sétálnod, még ha csak 3 percet is kell menned.

Itt egy link, ahol porszívós orrszívót mutatnak.

http://bolthely.hu/gyermekvarazs/id/002 ... s_orrszivo

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci - Köszi :) Látom az ára sem vészes .. ;) Akkor beruházunk mi is egy mini-porszívóra :lol: :lol:

A derekam javulgat amúgy .. a tegnap előtti állapotnál lényegesen jobb .. de ez min. 3-4 napos folyamat szokott lenni - szerintem ismét kimászok belőle hamarosan :) ;)
Viszont boldogít, hogy szuper lesz az új hely, ahol alszunk :D :D
És Alíz szobáját is látom már lelki szemeim előtt .. úgy várom, hogy rakjuk össze a kiságyat :) Már itt vannak a dobozok .. :)

Kép
szösszenet

Andee grat a babához nagyon aranyos az uh-kép.
Szössz én akartam venni annó a kereszfiamnak babaápolási szereket és akkor láttam h mindegyik 3 hónapos kortól van.Tehát addig azt használhatod amit az orvos felír,de van aki utánna sem vált mert bejön neki az orvosi krém.Pelus-hát ez is változó mindenkinél.Van aki a Liberóra esküszik van aki a Pampersre de ezt is egyénileg kell kitapasztalni sztem.A barátnőm kislánya tele lett piros kiütéssel a Pamperstől úgyhogy nekik a nevenincs pelenkák váltak be.
Az orrszívót én gyógyszertárban is láttam (porszívós) de nem tudok árat mondani.
Igaz ez nekem is első baba csak azért "osztom az észt"mert körülöttem rengeteg kismama van-volt.Általában az én barátnőim mindig babásak lettek.De ezek után is velük tartottam a kapcsolatot,nem a bulisokkal.(bár olyan nem is akadt nagyon) :oops:
Vendég

Meglepi-baby : Én nem kérdeztem meg az orvost mennyi. Hanem amikor a 10.héten voltam, amikor tuti biztos, hogy baba, akkor az aszzisztens közölte, hogy a terhesgondozás 6000.- a szülés 60.000,- ha megfelel önnek akkor szívesen lárjuk 4 hét múlva. Mivel mástól is hallottam ennyi, ezért nem akadékoskodtam. A párommal bent voltunk nála egy másik alkalommal, és kérdeztük, hogy mivel mi egészségpénztári tagok vagyunk, ad e számlát. Hát mindenre válaszolt, csak erre úgy konkrétan nem.Neki zsebre megy. Az meg, hogy rátett még egy tizest. Megsértődtem szó szerint, mert rosszul esett. Én már tavaly is pocakos voltam.

Geni
Én is tartok ettől, hogy ha majd sűrűbben kell járni, ugyanúgy elkéri a terhesgondozásos díjat. Mert akkor egy vagyon, és ha azt mondom ezt már nem tudom fizetni mit csinál? Nem lát el?
téjé

Szöszi!

Nálunk is történtek már változások a szobákat illetően. Végre a kisszoba, ami a babaszoba lesz (és mi is ott fogunk "lakni") nem úgy néz ki, mint egy raktár! :D A hétvégén a párom kitakarította, letettük a szőnyeget, így jöhetnek az ágyak. Szerintem a miénk már a héten megérkezik. A baba kiságyát a keresztszülei vállalják. Mivel a baba neme így "váltakozik" :) , azt mondták, ezt az ajándékot kisfiú és kislány is használhatja. És igazuk van, nagyon örülünk. Olyat szeretnénk, mint amilyet ti is vettetek.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szössz tudom más a baja a derekadnak mint az enyémnek de kipróbáltad a kámforos krémet már?Nekem azt írt a doki lumbágóra de azóta is sokszor ébredtem iszonyú hátfájásra aztán bekentem és pár perc múlva újra el tudtam aludni.Az a lényege h zsibbaszt és nem érzed a fájdalmat.Ideiglenes megoldás de néha jól jön.Bár télleg nem tudom neked is használna-e.
Vendég

Gitka - Köszi az infokat :)
Én pelus-ügyben több anyukától hallottam, hogy a DM pelusok a legjobbak - én azt fogok venni ... mert egymástól teljesen független körökben mozgó anyukák mondták ezt ;)

Gumimaci
- Szerintem mi a héten apránként összeszereljük az ágyat, majd ahogy párom ráér a sok próba mellett. Meg persze megint játszik hétvégén .. így annak is lőttek :D
Majd ha már kinézünk valahogy, rakok fel fotót :)
Szerintem a kiszemelt kiságy nagyon jó vétel!!
Vegyetek ott bele matracot is ;) az is jó áron van!

Kép
szösszenet

Meglepi-baby, sajnos ez így ahogy elmondod jól hangzik. De nem mindnhol működik így, lásd fenti példákat. Megkérdezhetem Te hol szültél/fogsz?

Manapság az orvosok nagy része igenis megmondja mennyi az ő tarifája. Attól hogy hálapénznek nevezzük, mert tényleg az, ő kikötheti hogy nála ennyia szülés. Gusztustalan dolog valljuk meg, de ez van. Ez nem az elmúlt 2 évben alakult így, ahnem az elmúlt 20-ban. Szerintem.

Kép Kép
szõlõ

Téjé!

Ez azért durva, hogy tavaly megmondja jó időben az összeget és januártól felemeli. Én ilyet nem tapasztaltam, sőt eddig szó sem esett a tarifáról. A magánrendelőben ki van függesztve a vizsgálatok díja, annál sohasem kér többet. És volt olyan eset, amikor be kellett mennem sürgősen a kórházba. Felhívtam, azonnal segítségemre sietett, pedig máshova volt beosztva. És mivel sokan voltak körülöttünk mikor eljöttem, nem adtam neki egy fillért sem. De nem is úgy nézett ki, mint aki várja. Ennek ellenére a magánrendelőbe elment később a férjem és adtunk neki valamennyit, nem annyit, mintha ott vizsgált volna meg, de...arra is azt mondta nem kellett volna.
Én az olyan orvosban, aki kerek perec kijeleni, hogy a zsebpénze emelkedik januártól, nem tudnék már megbízni. De tudom, hogy ennyi hetes terhesen az ember már nehezen vált. Szóval sajnálom, hogy így jártál. :(

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Csöppke - Milyen az a "porszívós" orrszívó?? :D :D Mutattok egy képet róla, il. hogy mennyiért vesztegetik? :D
Azt nekünk is kell venni .. meg lázmérőt - ilyesmit.

Jól felszerelt háztartásban élünk .. se mérlegünk, se lázmérőnk :D :lol:
Lázmérőn kívül milyen hőmérők kellenek? Pl. vízbe? Szobába? Ezekből mi hasznos, és mi pénzkidobás?
Nekem már csek ezek kérdőjelesek a listámon :)
Aztán jöhetnek az apróbb kiadások .. mondjuk ott is lesz kérdésem .. :D

Tök jó lenne, ha feltennétek olyan baba-ápolási listát (popsikenőcs..stb) ami mellett ott van, hogy milyen márka ;) kinek mi vált be. . vagy mit ne vegyünk (pelus .. ilyenek). Ha a gyakorló anyukáink közül páran ezt megteszik, szerintem nagy segítség a kezdőknek - nekem :D :D :D[/color]

Látom a porszívós orrszit már belinkelték :) Nem vészes az ára 1500-2000 ft.
Nekünk eleinte volt vízhőmérőnk, engem megnyugtatott, mert eleinte nem igen találtam volna el magamtól a 37 fokot. Aztán belejön az ember :)

Nálunk a szobában is van egy pici hőmérő. Egyik sem volt felesleges.

Lázmérőből mindenképp a higanyos ajánlom elsőre, annál pontosabb nincs.

Babaápolási cuccokból először csak gyógyszertárit használhjatok... azt úgyis a doki írja fel, minden egyéb alapgyógyszerrel, vitaminnal együtt.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Gitka - Én ezzel a muskotályos zsálya olajjal kenem, ami ugyanezt a hatást éri el. Kis időre hat, és jó .. ellazít, megnyugtat .. aztán újra kezdi előlről a hasogatást. Ilyen átmeneti enyhítő dolgokat találtam... de meggyógyítani nem fogja sajnos :( Köszi a tanácsot - jól esett :)

Amúgy a derekamról röviden (akit untat, bátran ugorja át :D) : Az van, hogy értsd, hogy a csigolyámban van egy sérv, ami minden testi változásnál "máshova esik", más ideget ér .. (mivel a terhesség alatt tágul a medence apró mm-eket, helyezkednek a dolgok, nyúlnak a szalagok, izmok .. Nah, és minden ilyen változásnál elkezdi nyomni az ideget, és az egész izomzatom (derekam, fenekem, hátam, még a vállam is) ráfeszül, ellentart, hogy ne fájjon .. görcsben áll minden, nem tudok kiegyenesedni .. stb. Ilyenkor kell neki pár nap pihenés és gyógytorna (mert mozgás nélkül nem javul meg), hogy a sérv ne bántson semmit .. és akkor hetekig megint nyugi van. A terhesség előtt 1 évben max 2-szer volt ilyen .. most folyamatos változások vannak odabent, így sűrűbben :( de nem baj .. ha Alíz kint lesz, nem lesznek ilyen panaszaim :)

Kép
szösszenet

Csöppke - Ok, köszi, lejegyzeteltem :) Akkor veszek mindenféle hőmérőt, meg porszívót :lol: és a többi cuccossal várok :)

Kép
szösszenet

Szöszi!

Még bőven van idő összeszerelni a kiságyat. Gondolom te is azt szeretnéd, hogy már meglegyen. De mivel mi nem nagyon erölködhetünk most, a férjek meg dolgoznak is, ugye, kénytelenek vagyunk kivárni, hogy mikor jut erre is idejük. :)

Sajnos nem tudunk eljutni abba a boltba, ahol ti vásároltatok, mert messze van tőlünk. De Jászalsószentgyörgyön ugyanennyiért árulják ezt a kiságyat. Viszont itt matrac és egyébb kiegészítők nincsenek, mert ez csak bútorbolt. Azon gondolkodtam, hogy a matracot interneten kéne megrendelnem a babaholmiolcsón-ból. Rossz tapasztalataim vannak az internetes rendeléssel, de egy matraccal csak nem lehet baj és mégiscsak itt a legolcsóbb. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szöszi!

Én nem értek hozzá, de nem lehet azt a sérvet eltávolítani?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok lányok!!!

Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a drukkokat, mert úgy látszik eljutott a birónőhöz is! Nem fogjátok elhinni, ez nagyon ritka, de azt mondta a birónő, hogy tekintettel arra, hogy mindenben megegyeztünk és tekintettel arra is, hogy babát várok, eltekint attól, hogy az első tárgyalás békéltető szokott lenni (igaz, vagy háromszor megkérdezte, hogy helyrehozhatatlan-e a házasságunk) KIMONDJA A VÁLÁST MOST!!! TEHÁT NINCS MÉG EGY TÁRGYALÁS, MA DÉLELŐTT 11-KOR FELBONTOTTA A HÁZASSÁGUNKAT!!!! Megjön a végzés, kb. 2-3 hét és mehetünk intézni Zolival a házasságkötést!!! :D :D :D :D
Úgyhogy mindenkinek még egyszer nagy köszönet, hogy gondoltatok rám és szurkoltatok nekem!!!!! :D :D :D

Megvettük a szivacsot is, meg elhoztam a biziből a félretett Zsófirucikat, majd ha Zoli megcsinálja a digigépet, csinálok képet és teszek fel! Most megyek, mert ide kellene engednem, különben nincs fotózás!!! :lol:

Most énis csak a magamét hajtottam, de le kellett irnom, úgy örülök!!!!!!!!! :D :D :D :D
Vendég

[quote="gumimaci_1"]S írta:gumimaci_1zöszi!
Én nem értek hozzá, de nem lehet azt a sérvet eltávolítani?

De igen .. gerincműtéttel ...
Azt nem vállalom ..
Amíg nincs vele évi 1-2 alkalomnál nagyobb bajom, nem vagyok hajlandó műtétre :oops: :roll: :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Pumpóka - Gratulálok, nagyon örülök, hogy minden ilyen simán ment :)
Jó készülődést a villám-esküvőhöz :) :wink:

Kép
szösszenet

Pumpóka!

Gratulálok! És jó készülődést Zolival a házasságkötéshez!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szösszenet!

Megértem, hogy félsz a műtéttől. Én is félek minden orvosi beavatkozástól, még egy vérvétel előtt is izgulok, és biztos megvan a gerincműtét kockázata is. Hát akkor azt kívánom, hogy keveset fájjon és hogy könnyen tudd elviselni, mikor fáj!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka,
szívből gratulálok!!!

Kép
emi29

Pumpóka, az furán hangzana hogy gratulálok a válásodhoz, de örülök hogy sikerült ilyen gyorsan lerendezni a a dolgot! Kellemes készülődést az esküvőre!!! :wink: :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Már megint nagyon pörögtök! :lol:

Szöszi!

Nagyon édes cuccokat vettetek Aliznak! :D
Mi is uazt a bébiőrt és légzésfigyelőt vettük, mint ti. Ez mutatja a szoba hőmérsékletet, úgyhogy mi nem veszünk szobahőmérőt.

Orrszívó-porszívót mi tuti veszünk, szerintem is hasznos. :D

Pumpóka!
Boldog névnapot NEKED!

Íme Lili 3 kapucnis kifogója:

Kép

Kép
adri0422

Meglepi-baby:
[quote] írta:gy érzem nagyon elrontjuk az orvosokat. MI, terhesek, nem más.

Tudom, hogy én kilógok a sorból ez ügyben teljesen, de már szembesültem ezzel többször..... A szülésfelkészítő tanfolyamon is előjött ez a kérdés és ott is úgy néztek rám, mint a marslakóra :lol: :lol: :lol:

Tudjátok én nem hiszem, hogy az orvos pénzért lát el jobban vagy kevésbe...nekem is van a családban egészségügyis, aki azt mondta, hogy Te csak 1 vagy a többi közül és nem is emlékszik ki adott ki nem. Ha nincs probléma, az orvos nem jön csak a kitolásra és varr....ezt a szülésznők mondták a kórházban
Azt mondjátok, hogy a bizalom miatt jártok hozzá és fizettek neki (Szösszenet kivétel, mert legális a pénzfiztés), én is mindig ugyanahhoz az orvoshoz járok, rendesen a rendelésre, nem kér pénzt se feketén se legálisan. Valljuk be miért is fizetünk? Azért mert megkérdezi, hogy hogy vagy? A terhesgondozás alatt végzett vizsgálatok ingyenesek és kötelezőek!!! Nem azért csinálja, mert kifizeted, illetve igen de az a TB. Vagy azért, hogy ne kelljen várni....hát én inkább várok fél órát a vizsgálatra.
Attól való félelmében fizet az ember lánya, hogy nehogy valami jöttment ügyeletesorvosnál szüljön....aki ugyanolyan orvos, a baba ugyanúgy megszületik, mint a felkértnél....szerintem.
Vagy azért fizetünk, mert másnap esetleg benéz és megkérdezi hogy vagyunk? Na én ehhez nem ragaszkodom.....

Szóval, ha valakivel azért máshogy bántak, vagy nem kapta meg a neki járó ellátást, mert nem fizetett hálapénzt az orvosnak, nővérnek...takarítónőnek, azzal tele lenne a média......
Ha pedig van ilyen (amit nem állítok, hogy lehetetlen) az rosszul teszi, hogy befogja a száját.
Az orvosokat igenis mi rontjuk el! Az állam pedig boldogan elnézi, hogy ők az egyetlenek (még a kurvák is adóznak!), akik nem adózott pénzt tesznek zsebre. Meglopják ezzel a TB-t. Mert a legtöbben a sima rendelésre hívnak be és kérnek pénzt és a sima kórházban szülünk náluk és illegálisan megy a pénz zsebbe, nem fizetnek a kórháznak.
Szóval az állam elfogadja, hogy az állampolgárok pótolják ki az orvosok szar fizetését, és addig nem is fizetik meg jobban az egészségügyben dolgozókat, amíg van hálapénz. Az orvosok szar fizetését pedig nem a mi dolgunk kiegészíteni!!!!!! Semmi közünk hozzá, hogy mennyit keresnek......
Tudjátok szerencsére nem pénz kérdése, hogy így állok a dologhoz, megengedhetnénk magunknak, hogy fizessünk. Ha bármi pluszt kapok , a kötelező ellátáson kívül, akkor utólag lehet, hogy adok az osztálynak pénzt, vagy a legvalószínűbb ajándékokat. Én nem vagyok a hálapénz és a korrupció híve....

Ne haragúdjatok, hogy ilyensokat írtam, de az emberek hozzáállása ehhez a kérdéshez mindig megdöbbent...pedig az én véleményem a kilógó inkább....sajnos

KépKép
kisfruzsi

Ja és ilyen Lili kocsi takarója, ami alul lábzsákos, a fejnél össze lehet tépőzárazni, így kapucnis is lehet:

Kép

Kép
adri0422

Kisfruzsi: ellenpélda: ismerős ügyeletes orvosnál szült, mikor már elég komolyan jöttek a tolófájások a szülésznő azt mondta neki hogy tartsa vissza, még a doktor úr nincs itt (kiderült, épp a kocsiját mosta), plusz nem tágult. Kérdeztem, miért nem császároztak? Nem tudja, kitolták belőle a gyereket így is. Hetekig látszott a hasán a doktor új karórájának a nyoma. Köszi....

Kép Kép
szõlõ

Adri ez a kocsitakaró nagyon édes!! :D

Kép Kép
szõlõ

Azért mondam Szőlő, hogy lehet, hogy van ilyen, de biztos, hogy nem olyan sűrűn, mint hinnénk.
De persze ez csak az én véleményem.

KépKép
kisfruzsi

Mi 1 hete voltunk a nőgyógynál, és rákérdeztünk a tarifára, mégis mire számítsunk. :shock: :shock: :roll:

Ő azt mondta: 60000 Ft :roll: :shock:

Nem kevés pénz, de én több anyukától hallottam, hogy ő szinte végig bent volt a szülésnél, még a homlokukat is törölgette. És ha hívták, akkor ment a szülésre, nem síelt, nyaralt...stb.

A múltkor a terhesgondozóban beszélgettem egy kismamával, aki a 4. gyerekét várja január végére. Mondta, az első 3 gyereknél volt fogadott orvosa, most nem fogadott meg senkit, de már nagyon bánta, le se szarták (bocs). Csak neki már van egy kis rutinja. :wink: :shock:

Kép
adri0422

Könnyen vagyok, mert velem ott lesz apa, aki nem tűr semmi hanyagságot, vagy nemtörődömséget :lol:

Adri,

hol vetted ezt az édes kocsitakarót????? Mivel valószínűleg nem mózeses babkocsit veszünk, ezért mindenképpen jól jön szerintem, jobban véd, mint a pléd, talán :roll:

KépKép
kisfruzsi

Adri! Szép Lili kocsitakarója! :)

Kisfruzsi! Egyetértek veled, de nem akarok kísérletezni a saját gyerekemmel... Már írtam az előbb is. Szőlő írt egy példát és ez csak egy a sok közül.

Szőlő! Elfelejtettem írni, hogy megnéztem a videót és nagyon aranyos! :) A mi picurunk is mindig reagál az apukája hangjára, simogatására, de így elcsípni tuti nem lehetne. Mert nagyon huncut. :D Sokszor látom, hogy hullámzik a hasam, de ahogy szólok a páromnak, hogy nézze meg, általában abbahagyja. Utánna újra kezdi. És a tesómmal is ezt csinálta. :) Persze az is benne van a dologban, hogy nagyon fázós baba. Ha kitakarom a hasam, mindig elbújik. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ja , és ha mégsem leszünk megelégedve az orvossal a szülésnél, akkor maximum nem kapja meg a 60 ezret. Hallottam más orvossal kapcsolatban már ilyet, hogy a végén nem az elvárásoknak megfelelően tett, akkor mire fel kapná meg. :shock:

De ha az elképzeléseimnek megfelelően vezeti le a szülést, akkor megháláljuk neki a 60000-rel.

Amúgy én 4 hetente járok hozzá, és olyankor megnézi a méhszájat + Uh, és ez kerül 5000-be. Szerintem ez nem olyan vészes havonta, és én is megnyugszom, hogy minden OK a babával. :wink:

Vannak itt olyan orvosok akik alkalmanként 8-10 ezret kérnek. Na az már húzós. :shock:

Kép
adri0422

Gumimaci, köszi. Egyébként Mazsi se szereti ha "nézik", ha feltűröm a pólóm nem sokáig csinálja a hullámzósdit. :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!
Ágikat Isten éltesse! Pumpóka, akkor most megnyugodtál, és jöhet a készülődés :D

Orrszívó:
nekünk sokáig volt porszívós (Arianna), szerettem, egészen addig, amíg egy délutáni orrszíváskor a kicsinél (éppen ő volt taknyos) a porszívó hangjára üvöltve ébredt fel a nagyobbik, fél órás alvás után, és nem is aludt vissza. Akkor vettem elemeset (Living Lab), igaz, őrülten drága, kb. 10 ezer Ft, de bevált. Csak arra kell figyelni, hogy erős legyen benne az elem, mert a motor hamar lemeríti. Nagyon csúnya trutyikat szedett ki, a porszívós se dolgozott volna jobban. Nem kell félni tőle, mármint az orrszívástól, muszáj, szerintem inkább egy perc ordítás, mint a felszúrás és az antibiotikum. Azért nem szeretik, mert azt az orrlyukat, amit éppen nem szívsz, be kell fogni, és így nem kap az orrán levegőt. Előtte sós víz az orrába (Sterimar, Fluimare), utána orrcsepp, nekünk így vált be. És ezt éjszaka is nyugodt szívvel használom, mert nem ébred fel rá az egész ház, és utazni is vihetem, mert nem vagyunk porszívóhoz kötve. De a porszívós is tökéletesen megteszi.

Pelus:
mi is szeretjük a DM-est (babylove), nagyobbaknál (6 kilón felül) már jobban megéri a Lidl egyik pelusa, az is légáteresztős, de olcsóbb.

Orvosnak boríték:
én mindegyik gyereknél (a harmadik érkezik) uahhoz a dokihoz jártam az egészségházba, semmit nem adtam neki, mégis kedves volt mind a két szülésnél, és meg sem nézte, mennyit kap. Nagy szerencsém van vele...most is így lesz, nem tudunk sokat adni...szülésznőt sem fogadok, és anyagiak miatt dúlám sem lesz, pedig azt nagyon szeretnék...(aki teheti, válasszon, megéri!!! www.module.hu )

Én is babaruhákat mostam ma délelőtt, édesek, rengeteget kaptunk, semmit nem veszek a babának, csak egy új pelenkázófeltétet.

Üdv,
Nuska+ (28+3)
nuska1

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:45-kor.

Kép
1bambi

A kocsi takarót Tatán vettük egy baba boltban. Yo Baby a márkája, talán lehet máshol is kapni.

Kép
adri0422

Pumpóka, mire ideértem, már nem kell a drukk, csak a gratula! És névnapodra is+ Ágiknak!

Andee, üdv errefelé, Dominik csodaszép! :D

Szőlő remélem, már jobb a kedved! Annyira szép az idő!

Emi szép lenne a teljes személyzet, akkor már inkább összekuporgatoka Telkire...bár, asszem ott nem vállalnak ikreket...
Én nem választok szülésznőt, sem csecsemőst, a dokimnak eddig egy fillért nem fizettem, és ennek ellenére kinyalta a seggem, a vért mindig Ő vette le, uhukat is Ő csinálta, a vizeletet is Ő töltögette át a másik tartályba...szóval, le a kalappal előtte! Most szerdán megyek először és utoljára amagánrendelőjébe, 6 ezerért, barátnőm ajánlotta, és mondta, ennyi az össz hozzájárulás. Soha nem kellett várnom rá...Még annyit a fogadott dokiról: akkor mi van, ha előtte 24 órázott? Visszajön? És tudása teljes birtokában ellát? :shock:

Orrszívó. igen, kell a porszívós változat..csak elég erős legyen a porszívó motorja, mert 1 év alatt simán leégeti az orrszívó...bár, ha nem lesz több baba, akkor kibírja.

Mezsó drukk a mai programhoz...jobban is jársz, hogy párod nincs ott, megőrülne a folyamatos pittyegéstől..így csak egyedül mész falnak... :( De remélem, minden rendben lesz az eredménnyel!

Asszem, ennyi... :D

Kép
babyteve2

Nem akarok vitatkozni senkivel.Nekem nincs orvosom mert nincs rá keret.De így mint már említettem 14 hétig nem tudok sokat a babámról csak annyit hogy mocorog.Őszinte leszek:hiányzik,míg más láthatja havonta én nem.Tudom nincs rá szükség így is meglesz a baba,meg minden de akkor is.
Ezt leszámítva a barátnőmnek se volt 7 éve orvosa ugyanezért.Le se sz...ták mi van vele.Akkor vitték fel császározni mikor leállt a baba szívhangja.Megszenvedett a lányáért és utánna is.Félregyógyszerezték,nem tudott wc-re menni kínlódott,rosszul tették oda a picit aki kiharapta a mellét stb.Én akkor voltam náluk amikor kb.1 hónapos volt a gyerek és még akkor is sírva szoptatott mert fájt a melle.Nem tudott gyógyulni mert állanndóan igénybe volt véve.
Én úgy gondolom mindenki döntse el de akinek nincs orvosa az nem biztos hogy azért van hogy visszaszorítsa a hálapénzt.
Vendég

Gitka
[quote]D írta:e így mint már említettem 14 hétig nem tudok sokat a babámról csak annyit hogy mocorog.Őszinte leszek:hiányzik,míg más láthatja havonta én nem.

Én csak annyit szeretnék mondani neked, hogy a terhesgondozás havonta 1 alkalommal történik a 28. hétig, utána sűrűbben. Itt is van a rendelő rovatban a leírás, hogy mik a kötelező vizsgálatok. Az UH vizsgálatok is több alkalommal kötelezőek, kb. azok is 4-6 hetente.
Szóval azt hiszem, hogy Te azért nem láthattad a babád, mert nem tartják be a kötelező vizsgálatokat se a Védőnő, se az Orvos!!!!! De nyugodtan kérdezz rá náluk is!!! Ja és ha ilyen ritkán mész, akkor félő, hogy a 4. kötelező pecséted sem lesz meg, ami pedig az anyasági juttatásokhoz kell.
Szóval szerintem ezt neked kell intézned!

KépKép
kisfruzsi

dokitémához egy kicsit:
énis havonta járok...elötte is hozzájártam simába..maradhattam volna a sima rendelési idejében de ragaszkodtam h eljárunk a magánrendelésre ezzel megtisztelve őt és azt h ott több ideje van ránk.
4.hónaptól fizetünk csak..havi 5000 ftot...7. hónap után pedig általában nem illek kérni minden kéthéten ugye amikor már gyakrabban jársz.van olyan doki aki utána abszolut nem is kér...
szoval a 7. honap után is marad nálunk a havi 5000 ha nem kéri akkor is odaadom mert végtelenül hálás vagyok neki...tavaly megmentette az anyukám életét ugy hnem magánorvos volt..szoval nem fizettük le.másfél éve még 2000 volt a magánrendelése is csak felemelte mert már kigunyolta a többi doki h ennyiért rendel..ő azt vallja abszolut nem a pénz a lényeg..nyugdijas főorvos van neki elég zséje...ha nem fizetnék neki is szülhetnék nála.
szoval mi szüléskor is 50000ftot adunk..a magánrendelés 10szeresét szokás én ugy tudom...
én feltétel nélkül ő benne bizom és ugy gondolom h igenis szükség van rá..mert mégiscsak ő az orvos és tudniillik ha nem is csinál a szülésnél sok mindent ő van ott melettem a 9 honapban mint szakorovos...szoval nem tudom...sztem jó dolog megfogadni vkit akiben megbizol és tudod h számithatsz rá..föleg h nekem van betegségem is ami fokozott felügyeletet igényel..és hát ez sem utso szempont h évtizedek tapasztalata van a kezében...ez tényleg csak az én véleményem de nálam ez igy tiszta...
alapból nem mennék olyan orvoshoz aki sokat kér...merthát az akkor kicsit ego nemde??? szoval a mai magyarországon ráadásul a fiatal dokik vannak a legjobban elszálva a magán árakkal...
lehet az én dokimat sokan megszolják h öreg....de a tudás nála van...és nekem ez a lényeg nem az h tegezhessem vagy h bratyizhassak a dokival...
Vendég

[quote="babyteve2"][ írta:babyteve2b]Szőlő remélem, már jobb a kedved! Annyira szép az idő!

Igen, határozottan jobb! :D És döntöttem: jövő héttől megdumálom Főnivel hogy 6 órában járjak. Nagyon jó lenne :)

Kép Kép
szõlõ

Természetesen én elfogadom, hogy mindenki máshogy gondolkodik, és úgy tesz, ahogy neki jó, vagy ami számára megnyugtató.

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi,
egy csomó mindenben egyetértek veled és Meglepi-babyvel is, csak a környezetemben mindenhol azt tapasztalom, hogy ha nem fogadsz fel orvost+szülésznőt, akkor várhatsz a sorodra és akkor egyáltalán nem foglalkoznak veled... Sajnos nagyon durva példákat tudnék leírni, de inkább nem teszem, nem akarok senkit megijjeszteni.
Persze tény, hogy vannak kivételek. Bárcsak több olyan orvos lenne, aki nem csak a pénzért dolgozik hanem azért, mert erre esküdött fel.
És biztos az is, hogy mi is rontunk a helyzeten azzal, hogy elfogadjuk a tényt, hogy nem nagyon tehetünk mást és inkább fizetünk... (Ez persze nem csak a szülésnél van így....)
Én szintén magánba járok. Én sem egyeztettem a dokival. Nála is ki van írva a rendelőjében, hogy mennyi egy szülés.
Egyébként amikor a koraszülésről beszéltünk mondta, hogy azoknál sokkal ritkábban merül fel komplikáció, akik magánrendelésre járnak. Vajon miért???

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: