Vagy majd reggel kiderül?
jóéjt
Tikk
2003.08.20 21:43

A többit később! 

2003.08.20 21:45
Ha a Szip-ben lesz, biztos, hogy elnézünk, ha a Szigeten, akkor az unokatesómtól függ, mennyire lesz kedve.
És igazán közelről még soha. Majd 10-15 év múlva.

2003.08.21 07:04

Reggel az ágyunk mellett volt a takarója, szobájában tárva nyitva az ajtó és még alszik.
alvajárás?
2003.08.21 12:12
2003.08.21 14:46
és a mit csináljak, ha nem akarja megérteni is. 

Ezzel a hirtelen növéssel Lacika szárnyakat kapott, most már tényleg semmi sincs biztonságban. Kinyitja a WC és a fürdőszoba ajtót, hol a WC kefével jön, hol meg a Clorox-os üveggel. Kiveszi a kádból a mosógép vízleeresztő csövét, és örül a szétfolyó víznek. Én, meg az alattunk lakó már kevésbé.
Hirtelen megtanult felmászni egyedül az ágyunkra, így simán eléri az ablakot, imád nézegeti kifelé innen, a X. emeletről... Az étkezőben lévő székekre már könnyedén feljut, és felismerte az odatolom, felmászok, elérem és megszerzem összefüggéseket is. Tegnap reggel, mire a zuhanyzóból kijöttem, boldogan hozta elém a szemüvegem romjait, mert persze amíg zuhiztam, a szárait tekergette. Nem is hittem volna, hogy ekkora erő van benne! A szemüvegnek kampec, kiegyengettem nagyjából, de úgy billeg az orromon, mint aki berúgott. Vagy még most is sokkos állapotban van?! A nap folytatásaként az én ügyes, okos nagyfiam szerzett egy kést. Ott ültem a leszedetlen étkezőasztalnál, és telefonáltam. Láttam, hogy felmászik, rászóltam, hogy nemszabad, és legnagyobb meglepetésemre szót is fogadott. Nem tudom, hogy hogyan csinálta, de közben szemfényvesztő ügyességgel egy kést zsákmányolt. Mikor (kb. 2 perc múlva) letettem a telefont, hát jön elém nagy büszkén, a kés meg úgy állt a kezében, mint egy jól képzett bozótharcosnak. Gyorsan elvettem tőle, megszidtam, hogy a kést nem szabad, és megnéztem, hogy nem sérült meg sehol. De korai volt megnyugodnom, ugyanis később a nappaliban azt kellet tapasztalnom, hogy a gyermekem különös kegyetlenséggel, több késszúrással legyilkolta a tekit. Teki egy úszógumiszerűen felfújható fürdőjáték volt, így felmerül a kérdés, hogy mit keresett a nappaliban, és ez már az előre megfontolt szándék gyanúját is alapossá teszi. Szóval tiszta horror az életem mostanában. Amikor ma a konyhában szintén bababiztosnak hitt magasságban lévő gyógyszeres dobozkámból a fogamzásgátlómat vette elő, már meg se lepődtem. Lassan minden veszélyes vagy értékes cuccunk kisebb-nagyobb dobozkákban a szekrények tetején lesz, fél óra alatt össze tudnék csomagolni egy költözéshez. 
Lehet, hogy a kicsi gyerekek sokkal jobban hallanak, mint mi? Mintha azóta lenne a cirkusz, mióta megjöttek a denevérek.
De ugyanez van az ablakba való felmászással, a fiókjaim kirámolásával, a cipők szétdobálásával és megnyalogatásával, és még sorolhatnám.
Ja, a fő kedvence az, hogy amikor kinyitom rajta a pelust, akkor megpróbál úgy, kakásan lelépni, ha meg nem engedem, akkor úgy megrugdos, hogy a közelébe se tudok menni, nem hogy bepelenkázzam. Szóval elvi szinten maximálisan egyetértek a ne üssük meg a gyereket elvvel, de ezekben a szituációkban már teljesen tehetetlen vagyok.

Szóval szerintem semmi baja nem lesz, ha egy-egy napon nem kap "igazi" ebédet.
2003.08.21 15:43
) a gyerekeim.
2003.08.21 16:53
Kulcs nincs se a WC se a fürdőszoba ajtóhoz, úgyhogy zárat kellene cserélni a biztonsághoz, és máshol tartani a kulcsot, mert ha hozzájut, ki is zárja az ajtókat. A kés ügyében meg tök nyugi voltam, mert a telefon az étkezőasztal mellett van, gyakorlatilag az asztal mellett ültem, és az orrom előtt csórta el a kést. Azóta se értem, hogy hogy csinálta. Az íróasztalom összes fiókjából kipakoltam dobozokba, mióta a tixót le tudja kaparni, és felraktam a szekrény tetejére. De már ott se férnek a cuccok, és ráadásul így nem tudom őket használni, mert minden kis vacakért fel kellene másznom a szekrény tetejére. Ráadásul most megszünt biztonságos lenni a következő (asztal magasságú) szint, már egyszerűen nincs hova felpakolnom a dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy milyen ocsmányul néz ki így a lakásunk.
De ez tényleg a legkevesebb.
Viszont Lacika semmilyen nemszabadot nem tart be, sőt, néha mintha direkt leltározná végig őket, hogy bosszantson engem.
Ugyanakkor nem tudom, hogyan lehetne nyomatékot adni a tiltásnak büntetés nélkül, megverni meg persze én se akarok egy 1,5 éves kis prücsköt. Szóval nagyon várom az 5leteket! 2003.08.21 19:15
Félelmetes Napocska!
De Zsófi bababarátabb
ha jól emlékszem), meg ha már ott vagyunk, akkor beugrunk a bőrgyógyászatra is. Hihihi. Szóval kellemes délelőttünk lesz ...........
2003.08.21 19:23
2003.08.21 19:45
!
és hozta a szobába "te" felkiálltással, ki se borult és szépen megitta belőle
. 2003.08.21 20:34
Tali pótlónak megnéztem mindenkinek a profilját és örömmel láttam, hogy páran frissítettek!
Milyen nagyok már a gyermekeink!
húúú, de csibész!
Miért maradt el a telki-tűzijáték?
2003.08.21 20:39
2003.08.21 20:43
(ennyire) Ott volt Zafi+Réka, Tikk+Hanna, Andi+Luca+Zsófi, Cory+Balu, Borcsa+Réka+Luca, Orsi+Peti meg mi Vilivel. Ugye senkit nem felejtettem ki? 2003.08.21 21:10
Még jo,hogy csak viz.Valamikor persze sikerul rendesen levenni,akkor ha kész vissza is teszi a poharat az asztalra!
Nalunk(otthon)a Prater utcabol pont ralatni a Gellért-hegyre.Olyankor lépni se lehet arrafelé.

2003.08.21 21:15
Luca szülinapján készült pár kép, még nincsenek előhívatva, de ahhoz meg szkennerem nincs....
2003.08.21 21:42
azért jó gyors voltál a profil frissítéssel!
2003.08.21 21:57
2003.08.21 22:11
Bár a nyeles felmosó nálunk is nagy sláger: múltkor a WC-be mártotta bele, és azzal mosott fel...
Az ágyba viszont még nem hozta be...
)
/
2003.08.21 22:16
Én már nem merek semmit sem ígérni hétfőre. Ki tudja, mi lesz velem addig, pl mekkorára nő a hasam
Meg még egy csomó minden van, amivel magában nem tesz kárt, anyagi kár nincs vagy nem jelentős (múltkor letekert egy tekercs celluxot), azt csinálhatja nyugodtan. VAn így is elég tiltott dolog szegényeknek. 2003.08.22 05:35
Peti tök sokat aludt, ennek ellenére otthon totál nyügi volt egész délután-este. A srácok amúgy nagyon jól elvoltak, a játszótér szerencsére nem került a látóterükbe.
Tikkel beleültünk valami gombába, aminek eredményeként a világos gatyónkon olyan foltok jelentkeztek, mintha megjött volna. Tikk kimosta, én meg nem tudom milyen isteni sugallatra, de most az egyszer pont betettem egy másik gatyót magamnak is a táskába.
Megtudtál valamit Henkéről?? 2003.08.22 07:33

a kidddles.com-ot én is megtaláltam, de bevallom töredelmesen, hogy tőled vártam valamit, hátha nem kell böngésznem, mert nagyon nincs most időm rá. Hálám örökké......
2003.08.22 08:43
) Mégis marad egy két sarokpont, amiben nagyon kellene, hogy szót fogadjon. Ezek a ne tekergesse a tűzhelyen a gázcsapokat, hagyja békén a megterített étkezőasztalt, ne másszon fel az ablakba (X.-en brrr....), és maradjon veszteg, amíg tisztába teszem. A pelenkázással kapcsoltban odafigyelek arra, hogy ne valami nagyon érdekes tevékenységet szakítsak félbe vele, próbálok a kezébe adni játékot, a falon lévő képeket mutogatni, folyamatosan szórakoztatni, amíg tart a tortúra. Ez 10ből 9szer bejön, de néha megvadul a kölyök, és teljes erőből rugdos, összeszorítja a térdeit, vagy éppen hasra fordul, és teljes elszántsággal szökni próbál.

Meg az is lehet, hogy unatkozik, hogy a fiúk hazamentek. Remélem, hamar kinövi...
(Ez most nem átok akart lenni!) A szappant Romi nem eszi meg? Azt, hogy a kádat összekeni, én is sportosan tudnám fogadni, de Lacika biztosan rögtön eszegetne is belőle pár falatot. 
Mindig megdícsérem, ha valamiben szót fogad, így aztán maratoni társasjátékká tud válni ez is. Pl.: behozza a cipőmet a konyhába. Rászólok, visszaviszi a helyére, megdícsérem, örül neki, és már hozza is újra be a cipőt a konyhába, hogy rászóljak, visszavihesse, és újra megdícsérjem.
Laci azt szokta rá mondani, hogy Lacika rázza az ügyesvagy-fát, a pofon-fa mintájára.
2003.08.22 09:41
2003.08.22 11:09
Elmentünk végre a kezemmel dokihoz... Sok mindent nem tud vele csinálni...
Vmi ciszta van a csuklómon, de elvileg nem veszélyes, ha fáj, kaphatok bele szurit, ha nagyon zavar, meg lehet műteni... De közben még abban is lehet reménykedni, hogy esetleg felszívódik ...
Csenge is most készül megdönteni a legrosszabb gyerek rekordot... Olyan hisztiket vág le (a gyönyörű koloratúr hangján), hogy már nem bírom ...
) Érdemes elmenni és megnézni, hátha tudtok belőle valamit hasznosítani...
... mondjuk szegénykémet lehet, hogy megviselte 1: meleg 2: hogy állandóan lepasszoljuk, mert rengeteg intéznivalónk volt/van
... és szegényke még nem sejti, hogy hétfőtől aztán nem leszek reggeltől
Ez csak azért ciki, mert pl. a héten senki mástól nem fogadta el a kaját... mondjuk ma reggel már tőleg sem...
Ati alig tudta megnyugtatni ... vagyis nem is sikerült teljesen.. még egy órával a vége után is remegett
2003.08.22 11:50
Kár, hogy nem jöttetek tegnap!
Egyébként nagyon jól sikerült az UH, annyira jól látszott mindene, keze-lába-ujjai, felénk fordult a kis arcával, ficánkolt össze-vissza, nagyon tuti volt!

És még valami látszott, de azt csak akkor árulom el nektek, ha már Apának megmondtam! Ma jön haza az edzőtáborból és személyesen akarom neki elmondani és úgy döntöttem, hogy ő lesz az első, akinek mondom, úgyhogy bocs!
Ez olyan babona-féle nálam!
De úgy néz ki tuti, mert a doki azt mondta, hogy nagyon nagy mázli, hogy ilyen szépen mutogatja magát! És vissza is kérdeztem, hogy tuti biztos-e és azt mondta igen!
Ők még nem látták!
Van még két hasonlókorú kisgyerek párom unokatesóinál és azok nem nagyon ettek, úgyhogy mindenki csak hüledezett, hogy a Réka szinte szünet nélkül eszik!
De ti ezt már tudjátok!
2003.08.22 12:14

és igazából az tud elég tutin látszani ilyenkor, vagy tévedek
2003.08.22 12:23

, állítólag teljesen normális, átlagos fickó

Egész jól bírom, lehet, hogy az Anita terhesövnek köszönhető??? De eddig még semmim nem fájt (koppkoppkopp), babó hihetetlenül aktív, azért néha fáj, amikor a bordámat feszegeti, de tudjátok mit, feszegesse még vagy 2-3 hétig
Képzeljétek, tegnap rátettem a hasamra a távirányítót és azon mosolyogtm, ahogy le-föl vándorolt a távi. a hasamon, egyszer majdnem sikeresen le is rúgta
Ja és egyre többet csuklik, ez is olyan fura érzés, mivel Doncivan idáig nem jutottam el.
)2003.08.22 12:36
Lehet, hogy most érdemes csak 1 db-ot venni, kinézni a többit.. mert ha nem akkora lesz a cici, mint amire számítasz, az nem jó.. Sem a kisebb, sem a nagyobb...
2003.08.22 15:08
A pocim még csak a múlthéten kezdett el nőni(1-2 nap alatt kidudorodott
), de még most is megmosolyognak, ha elmondom, hogy lassan félidőben vagyok. Talán most nagyobb pocim lesz, mint Zsanival, mivel már most látszik egy picit és nem csak a 6. hónapban.
Ígérem, ha lesz mit mutogatnom felteszek egy pocakos képet!
Hétfőn megyünk genetikai UH-ra és remélem lesz videófelvétel is.
Szerintem a mell alatti méret nem változik sokat, inkább a kosár! Nekem belövellés után B-ből D lett. Hogy most mi lesz a "végeredmány", nem tudom, de már néhány hete csak a szopis melltartókba férek bele.... 
2003.08.22 15:37
az aktuáli méretet ő tudja jobban

2003.08.22 19:47
Nekem Donci után nem mentek vissza a cickóim, simán jók az akkori szopis melltartók. Akkor most mire számítsak? 85C-ből lehet még nagyobb???? NEM AKAROM!!!! De ugye az is lehet, hogy marad ekkora? Ja és anno mikor Donci született és lett tejem, nem lettek nagyok a cicijeim, kb félidőben nőttek meg nagyon, sajna csíkosra
A csíkok már nem látszanak és kezdtem reménykedni, hogy most megúsztam. Ezek szerint ez nem biztos???? 2003.08.22 20:08
(számokat csak azért írok, hogy tudd, van rosszabb is
) Szóval nekem 15 évesen az első melltartóm 80C-s volt. Mire odajutottam, hogy terhes lettem, 95H (ilyet persze itthon nem lehet kapni, úgyhogy inkább G) volt a melltartóm mérete, és semmit nem nőtt a terhesség alatt. És most sem
Ja, és tejbelöveléskor sem. 2003.08.22 21:12
Nem is tudtam, hogy már 12 hetesen már ez is látszik
Mentek majd 3D-Uh-ra? Férjed mit szólt?
, de akkor Dorka kb. 3 hónapos volt. Én egy Triumph melltartóra esküszöm, ami különben terhesmelltartó, de elasztikus, így együtt nő a mellel, nagyon kényelmes, sokadik mosás után is szép fehér, és szoptatni is lehet benne, mert könnyedén felhúzod, mégsem nyomja a cicidet és nagyon jól tartja a tejjel teli melleket. Megfigyeltem, ha más szoptatós melltartó volt rajtam, rögtön elkezdett lógni a mellem, ebben sosem!!!!
2003.08.22 23:51

2003.08.23 08:00
meg a képhez
meg a túrógombóchoz
Igazán küldhettél volna nekünk is egy kis adagot, mi is nagyon szeretjük
ami azt illeti, régen fociztam, igaz nem csapatban, de mindig mindenkivel, amikor csak lehetett. Most már csak Dani, ő viszont igazán, egyesületben.
Juli is koraszülött volt, és ő is hamar "normális" lett, de hogy Donci "átlagos" lenne, az nem stimmel: szerintem sokkal klasszabb
A doki tényleg nagyon klassz, nyugis, barátságos, kedves és gyengéden vizsgál. És azt mondta, hogy minden rendben van
Figyeljük a fütyit, és ráérünk vele később foglalkozni.
A doktornéni újra levette a szemölcsöket, Tomi csak a fagyasztásos érzéstelenítésnél sírt, mert tényleg állati hideg volt. Aztán végig együttműködött: ha kellett, megemelte a fejét, merthogy az állán is voltak. A végén pedig pá-t mondott, integetett és puszit küldött a dokinéninek
Hazafelé még a Fazekasban befizettük a nagyok ebédjét, elintéztünk papírok aláíratását, s már jöttünk is haza. Szóval Tomi ismét hős volt
Ja, és majdnem teljesen megnyugodtam, mert egyértelműen látszik, hogy Tomi idegenekkel is tök jól elvan, szerintem nem lesz gond a bölcsiben sem.
2003.08.23 14:29
A fiók kihúzását megakadályozó kis kütyü nagyon jó - bizonyos típusú fiókokhoz. 
Az asztal lapja alatt lévő első fiókra megoldás, de a következő háromnál már nincs hová felszerelni.
Mondjuk ezt a fajtát MegaToys-ban láttam, lehet, hogy az IKEÁ-ban van másfajta is.

Nagy gratula Petikéhez! 

Nálunk is ez a második babának választott fiúnév, és most sincs (persze még rá is ér) lánynévre 5letünk.
Szóval igyekszem minél nagyobb teret engedni a világgal való ismerkedéséhez, és minél kevesebb tiltással keseríteni az életünket. Mi is rendszeresen pakolunk el együtt, igaz, Lacika miután lelkesen segít pl. összeszedni a LEGO-t, gyakran azonnal kiborítja a dobozt, és hangosan kacag rajta(m).
Az is úgy van nálunk is, hogy ha valamiben szót fogad, vagy valamit megcsinál mert megkértem rá, akkor nagyon megdícsérgetem, meg összepuszilom. Ilyenkor látszik rajta, hogy csak úgy dagad a büszkeségtől.
Az az 5let viszont új nekem, hogy ne is tudja megkaparintani a tiltott dolgokat. Mondjuk ehhez rengeteg idő kell, de amióta a WC-re is velem (utánam) jön, azóta ez megoldhatónak tűnik.
Tegnap, amikor az Apja hazajött, elfelejtette a bejárati ajtóra ráfordítani a heveder zárat. Lacika persze kinyitotta, állt nagy boldogan a köszöb belső (!) oldalán, és lelkesen kiabált értem, hogy Anyanyanyanya!!!!, de nem lépett ki! Ezt a nemszabadot már régen tanítgatom neki, mert akkor se volt szabad egydül kilépnie a nyíló ajtón, amikor még nem tudta kinyitni. Szóval lehet, hogy csak túl sok most az újdonság, amit még nem tanult meg, hogy szabad-e, és most hirtelen már meg tudja csinálni, eléri, stb.
Talán mégsem reménytelen a gyerkőc... 

hát igen, mindig is gondunk volt vele.
Rengeteget gondolkoztam már rajta, hogy mivel és hogyan segíthetnék rajta, de nem sikerült rájönnöm a megoldásra.
Lacika újszülött kora óta soha nem aludt el egyedül, talán itt a hiba gyökere. Amikor megszületett, még azt mondogattam, hogy milyen nagy váltás ez most, hogy külön vagyunk, milyen rémísztő lehet ez neki, nem hagyhatom egyedül! Tele van az albumunk olyan képekkel, hogy még evés közben is az ölemben tartom, gyakorlatilag mindig rajtam lógott, amíg meg nem tanult valamennyire önállóan közlekedni a lakásban. Ráadásul ha egy kicsit letettem, úgy bírt üvölteni, hogy nem vett közben levegőt, és ellilut a feje. Így utólag nevetségesnek érzem, de akkor attól féltem, hogy ott hal meg, ha egy kicsit is sírni hagyom. Szóval piszkosul elkényeztettem és felkapattam újszülött korától, ez tuti. Már ő is heverőn alszik, de mindig mellé szoktam feküdni, amíg el nem alszik, és azonnal átmegyek hozzá, ha éjszaka felsír. Már tudom, hogy nem hal bele, de még most se tudom elviselni, hogy sírjon. 
Előfordul, hogy az egész éjszakát átalussza, az utóbbi időben az éjszakánkénti 1-2 ébredés volt a rendszer, és szinte azonnal vissza is aludt, amikor átmentem hozzá. Odaadtam a cumiját, visszafektettem, megsimogattam, és már aludt is. Most pár napja jött elő újra ez a sok ébredés, nagy sírásokkal, és nehéz visszaalvással. Egyszerűen nem tudom, hogy mitől lehet.
Melltartó ügyben (bár nem vagyok éppen átlagos alkat) én 75D-ről indultam. Amikor terhes lettem, szinte azonnal kellett a 80E, és a terhesség vége velé már a 85E is. Illetve inkább 80F kellett volna, de olyat nem kaptam kedvemre valót. Amikor belövellt a tej, akkor óriásiak lettek a melleim, nem lett volna az a melltartó, ami követni tudja. Egy félbehajtott textil pelenkát tettem rájuk, és úgy kötöttem meg a köntösömet, hogy megtartsa a pelust. Viszont pár nap múlva normalizálódott a helyzet annyira, hogy a 85E-seket tudtam újra hordani, amiket a terhesség végén.
Most is azokat hordom, pedig Lacika már 4 hónapja nem szopizik.
Azt viszont nem értem, hogyan tudsz házimunkázás közben leülni Vilivel szülői felügyeletet igénylő játékokat játszani.
Nálunk is van néhány ilyen, imádja őket Lacika. Ha nyűgös, és szeretném, hogy veszteg maradjon, én is ezeket szoktam előszedni. Azzal viszont nagyon nem értek egyet, hogy időnként megengedni olyasmit, amit máskor nem szabad. Én fekete-fehérnek kezelem a szabad - nemszabad kérdést, mert szerintem különben elbizonytalanodna a gyerkőc, és motiválnám arra, hogy újra meg újra megpróbálja a tiltott dolgokat, hátha most szabad. Persze lehet, hogy nincs igazam, hiszen az én gyerekem az, aki direkt vadászik a tiltott gyümölcsökre. 
Lacikának a pelenkája is tele szokott lenni homokkal, úgyhogy muszáj is. Szerencsére imád fürödni, és nagyon szépen megértette, hogy este van kádban fürdés, nagy pancsizás és játék kíséretében, és amikor kukiig homokosan hazaérünk a játszótérről, akkor állva, zuhannyal fürdetem le, és nem fogunk hozzá pancsizni. 
Szerencsére nem sok látszik belőle.
Na, Lacika ilyesmit nem csinál(t még eddig
), sőt, ha kérem, hogy adjon neharagudjanya puszit, akkor még a fejét is elfordítja. 
Konok kis bak.

Hurrá! Előbb, vagy utóbb minden megoldódik!
Tomi tényleg egy hős, hogy még együtt is működött a bőrgyógyászaton.
2003.08.23 20:28

2003.08.23 21:12
Igaz ezt a meleget én sem bírom már hetek óta... 2003.08.23 21:15
és unom már, hogy leszedi amit épp feltettem a szárítóra és felmos a frissen mosott ruhákkal, akkor inkább (ha a kedvenc játék sem jön be) adok valami úgymond érdekeset ami alapvetően nem játék, de ismerkedhet vele. Sosem a kezébe adom, hanem elérhető távolságra teszem, így örül hogy megkaparintja és még el is bütyköl vele egy darabig.
Ráadás nyáron inkább a szabadban vagyunk, így eggyel egyszerűbb.
és Vili olyan hamar feltalálta magát köztük, ő is tök jól viseli az idegeneket, de nyilván más az mikor a szülők is ott vannak, meg ha nem. 2003.08.23 22:47
Ezenkívül hűtőzárunk van meg videózárunk. Mind bevált. Ja, a videózár nem ikeás, mert ott már nem forgalmazzák, hanem a Megatoysban vettük.
Rólam pl nem hitték volna, hogy első leszek
2003.08.24 13:21
Nekem eléggé elment tőle a kedvem.... 2003.08.24 14:01
akkor még nem néztem ilyen szemmel. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint