Sziasztok!
Először is Tinu, ez a lány, annyira édes!!! Nem tudom miért mondod, hogy manós, szerintem egyáltalán nem az!!!

És a buli szupcsi lehetett!
Ancsi!!! GRATULA!!! Ügyes vagy! Éljen a szabadság!
Hát én még ezt nem mondhatom, de majd...
Kisün
Én, mint jogászpalánta mondhatom hogy szóban kötött szerződés is érvényes, akkor ha a jogszabályok nem írnak elő írásbeli kötelezettséget erre a fajta szerződésre, csak nehéz bizonyítani a szerződésben foglaltakat, ha szóban kötetett, ilyenkor ha bíróságra kerül az ügy, a bírók mérlegelnek, hogy kinek van igaza...
Mondjuk ez esetben nem tudom, hogy van-e valamilyen alakszerűségi előírás, csak annyit tudok, hogy elvileg távollévők közötti kereskedelem esetén szóban érvényes, de utólag egy írásbeli tájékoztatást kell küldeni és azt kell megerősíteni, ahhoz, hogy érvényes legyen, de ha beleegyezel, hogy 8 napon belül megkezdjék a szolgáltatást, akkor ennek nincs igazán jelentősége, mert azt a szolgáltatást amit ők neked nyújtottak már nem igazán lehet visszaadni. De persze ha utóbb kiderül, hogy valami gikszer volt a megállapodás körül, akkor érvénytelenség címén meg kell támadni (lelvelet kell írni nekik) és akkor onnantól kezdve már nem érvényes akkor sem, ha valamilyen időhöz kötötték vagy kikötötték, hogy nem lehet csak úgy akármikor lemondani, mert ha megtévesztettek a szerződéskötéskor akkor érvénytelen az egész. (persze megint más tészta, hogy önként érvénytelenítik-e vagy a bíróságra kell menni emiatt)
De még ha szóban érvényes is Neet ugye abban állapodott meg, hogy nem fizet nekik, mert ők azt mondták, hogy nem lesz plusz költség, vagyis a szerződés úgy érvényes, ahogy megállapodtak és az pedig plusz költség nélkülit jelelnt (ami nem feltétlenül jelent Neet részére alaptalan gazdagodást, hisz joggal hihette azt, hogy az Invitelnek a t-commal való megállapodásuk alapján kapnak pénzt vagy már a kedvezménnyel csökkentett költségben benne van az ő díjuk is vagy akármi) De a lényeg, hogy az Invitel határozottan állította, hogy nem lesz plusz költség és a megállapodásuk erről szólt.
Szvsz, így van, de azért ezt ne vegyétek készpénznek, mert én még csak palánta vagyok és a jog sokkal bonyolultabb annál, mint amit mi az egyetemen meg tudunk tanulni, úgyhogy ezt nálam jobban hozzáértők biztosan jobban tudják. De én az eddigiek alapján amit tanultam ezt gondolom erről.
ruz