A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Téjé,
engem Nahm Krisztina drnő vizsgált meg. Végtelenül kedves volt, minden kérdésre válaszolt, pedig mi ugye egy garast sem hagytunk nála...Szerintem azt is alaposabban megnézi, ha mondod, hogy gond van a pici veséjével (vagy rosszul emlékszem, nem te írtad?)
Nem tudom, vizsgál-e más is, nekem azt modnták, csak ő, de kérdezz, amikor időpontot kérsz. A dvd-n nekünk "csak" a film van rajta, és kaptunk egy csodálatos fényképet, ami 10x15-ös, azt szkenneltem be nektek. Így ez 11.000 Ft-ba került volna...olyan boldog vagyok, hogy eljutottunk!

Üdv,
Nuska+
nuska1

Sziasztok!

Közben leírom mi volt velem tegnap: túléltem az infúziós vaspótlást, végülis csak sokáig tartott, annyi. és ez legalább tényleg nem okoz székrekedést. A probléma csak annyi, hogy most a következő egy-két hétben még emiatt kétszer be kell mennem a kórházba. A doki szerint utána már elég lesz 3-4 hetente egy adag.
Vendég

Bambika - Igen .. jó is, és rossz is, ha az ember kap cuccokat, meg ha magának kell mindent megvennie ..
Valahol az lenne az optimális, ha sok-sok hasznos kölcsön kapott dolgunk lenne, és mellé kellene még újonnan venni cuccokat :)
De ahol már van a családban Pici, ott szinte minden használtan kerül az emberhez .. ahol meg nincs (mint nálunk) .. ott vagyonokat kell költeni az indulásra .. Én örülök, hogy időben lekzdtünk vásárolni .. nem tudom mi lenne velünk, ha ebben a 2,5-3 hónapban kellene beszerezni mindent - anyagi csőd :shock: :shock:

Babyteve - Ez még így is drága .. és ha ezt akciósan 30ezerért beszerzed, akkor sem lehet 20ezernél olcsóbban megvenni a sima légzésfigyelő változatot :( :? ... elhiszem, hogy nem egyszerű ;)
Mi is gyűjtögetünk egyfolytában ..
Most meg nekem is kell 1-2 új felső .. mert nem jönnek rám azok, amik eddig csinik voltak .. szóval újítanom kellene még párat az utolsó hónapokra ..

Gabcika - Örülök, hogy jó a tapasztalat a hálózsákról ;) nekem rögtön megtetszett :) Remélem nem lesz neki túl meleg ..

Virág - Remélem hamar felküzdik a vasad a normál értékre .. nem kellemes az infúzió, az tuti, nekem meg a maltofert kell szednem, de a székrekedéssel állandóan harcot vívok - az sem jó :D

Kép
szösszenet

Sziasztok!
Én is boldog szülinapot kívánok még 1-szer minden szülinaposnak!! :)
Virág, ennyire vashiányos vagy? Szegénykém nem irigyellek, de legalább így pótolva van...
Szoptatós széknek mi az Ikeás "tesztelős" széket vettük meg, azthiszem arra írta Mamacka, hogy süppedős...remélem azért lehet szoptatásra használni, mert nagyon kényelmes!
Szösszenet, elképesztően jók a rucik, egyik jobb, mint a másik! Sajnálom a derekadat, és nagyon együttérzek, mert nekem is porckorong sérvem van, de nem akarom elkiabálni, hogy nagyon jól viselem a terhességet!!Remélem marad is így. Előtte állítom többet fájt, állandóan flector géllel kentem.
Mi ma hoztuk el a Kenguru goldból végre a babakocsit, és néztünk kókusz matracot, de annyira kemény volt ami árban is jó volt (70*140-es 10 ezerért) hogy végül nem vettünk. Volt egy jobb, ami 20 ezer(!) Ft volt, persze azt nem vettük meg. Remélem kapunk majd megfelelőt, bár nem is tudom igazán melyik az, mennyire kell keménynek v. puhának lennie..?.Hálózsákot is néztünk, de nem voltak jók. Aztán az Auchanba vettünk cseh tetra pelenkát (70*70-es 8 db-os 1490,-ért) 2 csomaggal, meg 690,-Ft-ért tetra fürdőlepedőt 2 db-ot. Ja, és még vettünk vékony gumilepedőt a lepedő alá és pici fogasokat.

Timi

Kép
tim27

Timi - Köszi az együttérzést :)
Sajnos nekem most már egyre sűrűbben rendetlenkedik a sérvem :( Mondjuk nekem annyira rossz helyen van, annyira érinti a várandóssággal járó változás, hogy ezt megmondták előre a dokik is .. nem csoda az sem, hogy császáros leszek .. :(
Sebaj, az nyugtat, hogy utána visszaáll minden a régibe (mert eddig évente max 1-2-szer volt vele bajom) ;)
Figyu, a pici fogasok ilyen gyerekeknek való fogasok, amik a bababoltokban vannak? Nekem is szükségem lenne olyanra, azt is az Auchanban találtátok? Mennyibe került?
Milyen babakocsi mellett döntöttetek végül?
Mi matracban a 6cm-es kókuszmatracot választottuk 6500ért .. én úgy tudom, a babának kell, hogy kemény legyen és masszív .. :roll:

Kép
szösszenet

mezsó

Ne ijesztgess, mert mióta terhes vagyok nonstop kenem magam napi 1-2*,a számat van h 10* na mindegy legalább nem fogok hízni :(
egyéb tünetek?

Viszont én nem bírom ki gyümölcs nélkül az tuti!egyik barátnőmnek napi 5* kellett az újját szúrkálni.

Engem idegesít az influenza,mert elég sokat utaztam az utóbbi napokban itt Pesten ugye nekünk már nem veszélyes?

Kép
kritta

Tök jó cuccokat vesztek! Szerintem azért igyekezzetek úgy válogatni színt - persze azért a kislánynak kell egy-két rózsaszín is - , hogyha majd kisfiatok is születne (és fordított esetben is), ő is tudja hordani a babaruhákat! Ezért jó választás a Szöszi sárga hálózsákja - mi is vettünk olyat anno Andrisnak.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Ja, mi végül elmentünk ma a Brico Store-ba, hogy Andris valahol kirohangálja magát, mert már 2 napja zuhogott az eső.....Nagyon boldog volt, mert találtunk traktoros fűnyírókat is, végig azon lógott..meg a növényosztályon talált egy szökőkutat medencével és abban kellett tapicskolnia!!:)
Ja, és ma valahogy nekilendült a beszélni akarása, csomó értelmes szót kezd mondani!!! Úgy örülök!!

Kép
klarka

Szössz, a fogasokat az Auchanba vettük potom 250,-Ft-ért. 5 db van egybe csomagolva, és kék ill. rózsaszínben vannak (Alíz babának).Műanyag, de szerintem jó minőségű és macis a vállap alatt.
A pénztártól visszaszaladtam még egy 5 db-ért.Örültem neki én is, mert fogasos része is van a szekrényének.
Szóval inkább kemény legyen a matrac. Ok, azthiszem az is 6 cm-es volt, és a 60*120-as ott is most akciósan 6500 volt, csak nekünk nagyobb kell, az pedig nem volt akcióban. Majd megnézzük a soroksári útiban.
Végül a Pikolo S100-t vettük meg (ez nem az a típus, végül ami a bippában van hordozóval). 2 funkciós, vízszintesre dönthető könnyű, de alum.vázas, lábzsákos zöld-szürke vagány kis színe van. 28.900,-Ft volt. Múlt szombaton vettük meg a concord típusú autósülés-hordozót külön, az akcióban volt 20 e a baby outletben (28 e helyett)Szóval összesen 50 körül volt így is. Szerintem nem vészes.

Kép
tim27

Jaj, még azt szerettem volna írni, hogyha valaki szeretne szerezni övlehúzót a hasához, akkor nehogy vegyen, mert - gondolom most is van ez az akció - a minimanóban van egy olyan lehetőség, hogy befizetsz 6.000.-ot, megkapod és mikor visszaviszed, levásárolhatod a teljes 6.000.-t.

Itt van a link:

http://www.minimano.hu/kolcsonzes/11/ovterelo.html

Kép
klarka

Szöszi, sajnálom, hogy rosszul vagy a sérved miatt. A terhesség valóban megviseli a gerincet, mióta nem járok úszni (fertőzések miatt úgy tűnik, óvatosabbnak kell lennem), nekem is kezd fájni a derekam. A vas meg remélem tényleg beválik. Én nagyon panaszkodtam a dokinak a székrekedés miatt, több nap is nem vettem egy héten, emiatt döntött az infúzió mellett.

Kritta, neked is magad lett a cukor, vagy csak előre meg vagy ijedve? Valamennyi gyümölcsöt biztosan lehet enni, csak gondolom bele kell számolni a napi szénhidrát adagba.

A ruhákat (és mindent) én is úgy próbálom válogatni, hogy fiúnak és lánynak is jó legyen, márcsak a következő gyerekre gondolva is. Persze ha megerősítést nyerne, hogy tényleg lány(eddig ezt egyszer mondták), akkor azért vennék neki egy-két valóban lányos cuccot is. De sajnos legutóbb megint nem jól feküdt ahhoz, hogy lássuk.
Vendég

Sziasztok!

Ma egész nap pakolás volt, kicsit szanáltunk a konyhában, hát volt mit. :? :D Délután meg a barátainknál voltunk, úgyhogy megint nem kerültem gép elé.:)

Csodaklasszak a vásárolt babamotyók, a feltett 4D-s UH képek :)

A szülinaposoknak Boldog Születésnapot!!! :D

Babaruhák: mi csupa vagány kispasis holmit veszünk ketteskének, már amennyi még kell pótlásnak Dominó ruhatárához. Annyira látsztot a kukija, hogy ezek után dobnék egy hátast ha csajszi lenne :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, nagyon jó lehet, hogy ennire biztosak a nemében. Fiú-ügyben talán nehezebben lehet tévedni.
Vendég

Jaj, erről jut eszembe, szórakoztatásul leírok nektek egy történetet, amit az egyik bababoltban hallottam egy frissen szült kismamától. A Sote I-es klinikán történt mostanában, ahogyan ő is benn volt, tehát elsőkézből hallotta. Aki olvassa, készüljön fel, hogy nagyon abszurd a történet:

Állítólag Ceglédről hoztak fel egy kismamát koraszüléssel. Csináltak ultrahangot és ctg-t, úgy tűnt, minden rendben, végülis a szülés is rendben haladt. Kijött a baba, várták a méhlepényt.... és jött egy másik baba is, akiról egész addig azt sem tudták, hogy létezik.
Vendég

Igen tényleg jó így :) Én nagyon nem szeretem a bizonytalanságot :D És türelmetlen is vagyok. :oops: :) Úgyhogy nagy mákja van mindkét fiamnak, hogy már 12 hetesen megtudtam a nemüket :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="virág5"]J írta:virág5aj, erről jut eszembe, szórakoztatásul leírok nektek egy történetet, amit az egyik bababoltban hallottam egy frissen szült kismamától. A Sote I-es klinikán történt mostanában, ahogyan ő is benn volt, tehát elsőkézből hallotta. Aki olvassa, készüljön fel, hogy nagyon abszurd a történet:

Állítólag Ceglédről hoztak fel egy kismamát koraszüléssel. Csináltak ultrahangot és ctg-t, úgy tűnt, minden rendben, végülis a szülés is rendben haladt. Kijött a baba, várták a méhlepényt.... és jött egy másik baba is, akiról egész addig azt sem tudták, hogy létezik.

Hm, tényleg meglepő, hogy a mai technika mellett ez előfordulhat :shock:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Klarka - Cuki lehetett Andris kommandózása a Brico Store-ban .. micsoda leleményesség .. ha rossz, esős az idő, akkor elvisszük a gyereket a barkácsboltba futkározni :lol: :lol: jól hangzik :D :lol:

Timi - Biztos szép a kocsi amit választottatok! Az ára, amit írsz, hordozóval együtt .. szerintem is teljesen jó. Ez pont az a közép-ár, amiért szerintem jó dolgokat árulnak .. :) max. a nevük nem olyan népszerű márka ;)
A vállfákért meg beugrunk mindenképp .. nekünk is van vállfás rész, meg eleve .. olyan cukik felakasztgatva a babarucik :D

Virág
- Minket most megnyugtattak a nemét illetően, így bátran merünk rózsaszín cuccokat is venni :) Annyira szépen látszott a kis nunija, hogy ebből már nem lehet más :) Amúgy nekünk is azt mondta a nő a vizsgálaton, hogy emlékszik ránk .. a 16. héten azért nem mert nekünk nemet mondani, mert még becsapós volt (pedig emlékszik, hogy már akkor is kislánynak gondolta :D).
Mi meg meséltük neki, hogy a 20 hetes kötelezőn egyértelműen kislányt mondtak .. de ezt csak azután, miután ő elmondta, minek látja :D :lol: nem akartuk befolyásolni :lol: :lol:
A ceglédi story meg .. :shock: :shock: nagyon durva, hogy ilyen megtörténhet :shock: :shock:

Csöppke- Mutathatnál majd nekünk azokból a csupa vagány cuccokból ;) :D

Látom ezen a hétvégén elég nagy a pangás ... tuti holnap lesztek ezren, amikor én családozom :D
Párom elment koncertezni :(
Azt ígérte, siet hozzánk haza .. főleg, hogy tudja mennyire fáj közlekedni :(

Kép
szösszenet

Szöszi: át tudom érezni valamelyest a fájdalmadat, mert nekem meg ülőideggyulladásom van és ha lefekszem, akkor nem hogy nem tudok felülni, de megemelni sem bírom a lábam, meg oldalra fordulni...úgy kell kérnem a páromat, hogy lökjön odébb...

Kép
klarka

[quote="klarka"]S írta:klarkazöszi: át tudom érezni valamelyest a fájdalmadat, mert nekem meg ülőideggyulladásom van és ha lefekszem, akkor nem hogy nem tudok felülni, de megemelni sem bírom a lábam, meg oldalra fordulni...úgy kell kérnem a páromat, hogy lökjön odébb...

Oh .. ismerős .. fordulni, csípőt megemelni .. felülni esélytelen :D
Hát .. neked is kitartás! Már csak 2,5 - 3 hónap :)
Én meg ha ülök, nem bírok kiegyenesedni utána ..
Ha meg sokat állok, nem bírok leülni .. :lol: :lol:
Kínomban röhögök magamon :? :? :? :? :?

Kép
szösszenet

Szegény.....

Olvastad az övlehúzós hozzászólásomat? Tök jó, hogy van ilyen, mi Andrisnál ki is használtuk....csak nem lehet olvasni sehol se róla....és ha elkerüli valakinek a figyelmét, lehet, hogy veszek egyet 11.000-ért, aztán meg nem tudok vele mit kezdeni....

Kép
klarka

Szöszi: te láttad a babaholmiolcsó-ban a következő hordozót? Ha igen, mi a véleményed róla? Nem bóvli?
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=289

Kép
klarka

Nekünk pont ez a hordozónk van :D
Mert mi ilyen babakocsit vettünk ;)
Nagyon szuper - tágas .. az egyik legnagyobb belső terű (ha lehet ilyet egy babahordozóra mondani) azok közül, amiket néztünk .. :)

Nekünk ez van:

Kép Kép

Mivel első baba, így kipróbálni nem tudtuk .. de szerintem nem csináltunk rossz vásárt. Jó anyag, jó méret .. szép, és masszív :)

Kép
szösszenet

Olvastam az övlehúzós írásodat .. agyalok is rajta.
Igazából nem értem pontosan, hogy ez mit csinál .. eltereli a pocakról az övet? Mert engem pl. ha meglazítom a mienket, nem zavar ..
Ezért nem is terveztem venni ilyesmit ..
Ha egy ilyen övlehúzóval ütközünk, akkor hol ránt meg az öv?

Kép
szösszenet

Leírom, de mi most nem kölcsönzünk, mert habár számít, szerintem rendesen sem ránt akkorát. Annyi, hogy van egy alap, amire ráülsz és abból középen jön föl egy lehúzó, amit bele kell akasztani az alsó részébe az autósövnek és azt lehúzza a két lábad közé. Tehát olyan, mintha a combjaid külön-külön be lennének kötve:) Az alap pedig hozzá van szíjazva az üléshez.

Köszi a hordozóképet, meg a tanácsot, akkor asszem ez lesz nekünk is. Én is jártam már abban a boltban...kicsit mondjuk kiesik, mert mi szentendreiek vagyunk.......(de állandóra a XI. kerben vagyunk, mint tudjuk :wink: )...de azért egyszer megéri odaugrani, mert szerintem kiságyat is ott fogunk venni:

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=264

Kép
klarka

Lassan megyek aludni, csak még egy picit tanulok...társasági jog....bleeeee

Kép
klarka

Úristen, már csak 72 nap!!!! De jó!!!

Kép
klarka

Áhhhh .. jog miatt nem irigyellek :D :D kitartás!!!!
Nekem sem ártana elkezdenem a második diplomamunkám .. de lusta dög vagyok, és még van 2 hónap :lol:

Szerintem az a hordozó szuper lesz :)
És jó színekben kapni!

Nekünk is nagyon messze van az a bolt .. ezért akkor megyünk ki, ha valami nagyobb tételre összegyűlt a pénzünk .. (ma ott hagytunk 91ezret :oops: :oops:) mert akkor nagyot lehet spórolni ..
A kiságyak pl. tényleg jó árban vannak ... mi ezt vettük ma:
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=169

Köszi a kiokosítást .. így már tudom mit tud ez az övlehúzó ..
Szerintem én kihagyom .. nem veszünk :)

Kép
szösszenet

Én az alvással megvárom a Drágámat .. most hívott, hogy ebben a pillanatban kezdenek :D
Akkor kb. 3 óra múlva itthon is van :lol: :lol:

Nekünk 81 .. de szerintem az már hamar elrepül .. meg lehet nem is lesz belőle annyi :)
Szeretném, ha ismerősökkel feküdnék bent a kórházban :D

Kép
szösszenet

Nem tudom, neked melyik nap rendel a dokid, de az utsó 4 heti vizsgálatokon biztosan összefutunk..én csütörtökönként fogok menni..

Kép
klarka

feltéve, hogy a Bártfaiba jössz...

Kép
klarka

Hát .. fogalmam sincs, én kedd-csütörtök-pénteket tudok azt hiszem ..
Össze-vissza járok .. hol de. hol du. :lol: :lol: mivel nem dolgozom, ezért ahogy éppen alakul :)
De majd egyeztetünk ;)
Meg ha közlekedésképes leszek kedden, akkor megyek az előadásra .. Van, hogy 2-3 nap alatt elmúlik a görcs a hátamból .. remélem most is így lesz, és akkor találkozunk ;)

Kép
szösszenet

[quote="klarka"]f írta:klarkaeltéve, hogy a Bártfaiba jössz...

Egyelőre a Fehérvári úti rendelőbe járok a dokimhoz .. :roll:
Nem tudom, hogy fog-e máshova hívni .. nem említette :roll:

Kép
szösszenet

Na, most pont nem megyek megint, mert másnap reggel nyolckor lesz ez az utsó vizsgám....úgyhogy teljes gőzzel kell tanulni....

Neked a férjed benn lehet a műtéten?

Kép
klarka

Páromnak mondtam, hogy egy kedves fórumozó kiokosított minket XI.ker. támogatásról .. nagyon örült neki, hogy vannak ilyen jó fej emberek! :D Szerintem sosem értesülünk róla, ha nem mondod ..

Kép
szösszenet

[quote="klarka"]N írta:klarkaeked a férjed benn lehet a műtéten?

Sajnos nem :( :(
Hanem ott fogja várni a babát, ahol rendbe teszik ..
Még nem voltunk bent megnézni a szülészetet .. így nem tudom, hogy néz ki ..
A dokim azt mondta, ott fog a közelben toporogni...
Sajnálom, hogy nem foghatja a kezem .. de ahhoz "Mónika Showt" kellett volna csinálnom .. neki lehetett :? :evil: Az én párom nem elég nagy "Sztár" :? :lol: :lol:

Kép
szösszenet

naaa, még egy-két sikeres koncert és akkor benn lehet...nem lesz a dokidnak szülinapi bulija? Azon játszhatna....:)

Kép
klarka

A szülészet baromi jó - ha nincs tumultus...bár neked így biztos nem kell majd várnod, mert ők indítják, így kiszámítható..

Kép
klarka

Nem tudom, hogy beleférne-e Párom zenéje a dokim ízlésvilágába... :roll: :roll: de pl. aki a bokáját műtötte doki, vele összehaverkodtunk, és ő jár koncertekre .. sőt .. elkezdett gitározni tanulni :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="klarka"]A írta:klarka szülészet baromi jó - ha nincs tumultus...bár neked így biztos nem kell majd várnod, mert ők indítják, így kiszámítható..

A dokim szerint valamelyik délelőttöt fogja belőni a szülés időpontjára .. mert az annyira normális időpont, hogy akkor nem szeretnek szülni a nők :D ahhoz nem kell éjszaka felzargatni az egész családot :lol: :lol: Tehát akkor üres lesz a műtő .. és mienk a terep :D

Kép
szösszenet

Tényleg: át tudtad írni a táblázatot? Szülés időpontja április 1. Nevek: Fruzsina/Mihály

Kép
klarka

Nah, te menj tanulgatni, én meg ledőlök .. mert most meg úgy elültem a hátam, hogy nem bírok kiegyenesedni :? :shock: :evil:
Megyek, kicsit kinyújtom hanyatt fekvésben :? :?

Jó éjt neked, és jó tanulást!!!

Kép
szösszenet

Persze, átírom .. bár az időpont az most is ápr.1. nálam ;)
A neveket frissítem!

Kép
szösszenet

Köszi!

Közben mindig haladok egy bekezdést ám..:)
Na, szerintem most már tényleg megyek aludni, te is pihenj, ha tudsz!

Jó éjt!

Kép
klarka

De nem biztos még nektek a kislány?
Miért van a táblában az??
Vagy te vagy akinek egyszer ezt, egyszer azt mondanak? :D

Kép
szösszenet

Igen, havonta változik...most majd 29-én megyek dokihoz, remélem akkor már kiderül az igazság...remélem kislány, de mindenesetre nagyon-nagyon erős...főleg, ha az oldalamra fekszem, eszméletlen nagyokat rendezkedik. Úgy helyezkedett el - most már állandósult a helyzet - , hogy lenn a feje, jobboldalt fennt a feneke és balra felfelé a lábai...így, ha a baloldalamon fekszem, mindig tapossa az ágymatracot...olyan cuki!!

Kép
klarka

Jó pihenést neked is!

Búcsúzásképp: TÁBLA :D

Kép

Kép
szösszenet

Biztos édes :)
Alíz is nagy akrobata :D :lol:
Akkor szorítok, hogy Fruzsina lapuljon odabent :)
Jó éjt nektek "csajok" ;)

Kép
szösszenet

Köszi!

ja...és sajna már 27 vagyok....

Kép
klarka

kritta: nem akarlak én megijeszteni isten ments... :) csak leírtam miket tapasztaltam magamon...egyéb tünetként nekem a sok WC-re járás ami még esetleg feltűnő volt...Én napi 3x szúrom az ujjamat,és mérem a cukromat.Furi,még nem szoktam meg. :?

Valaki írta,már nem tudom...de nagyon minimális az a gyümölcs ami befér a szénhidrát diétába. :cry: Nekem kellene gyümölcsnapot tartani,de nem lehet mert nem fér bele,és közben meg nagyon vizesedek... :cry: Most vizsgálnak ki/ma 24órás vizeletgyűjtésen vagyok,holnap nagy vérvétel,meg 24órás vérnyomásmonitorozás/mindezt azért hogy kiderüljön belefér-e a szénhidrát diétámba a gyümölcs,és ha belefér is,akkor is csak úgy ha párhuzamban inzulinozom magamat... :? :? De mindent a babáért... :wink: Ja és 170gram szénhidrátot ehetek egy nap,és abba a mennyiségbe se fér bele olyannyira gyümölcs... :(

Kép

Kép
mezsó

szösszenet: nem akarok házsártos lenni,de most volt a szülinapom,úgyhogy a táblázatba javítsd át légyszi a 23-at 24-re az életkoromnál. :wink: köszi :lol:

Kép

Kép
mezsó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: