A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Karmen, arra nem gondolsz, hogy altatáskor a babádba sokkal több gyógyszer juthat, mint ha EDÁ-val szülnél?
Liana

Lányok, tudom, hogy senki nem aneszteziológus, de: altatásnál kétféle lehetőség van? Gerincérzéstelenítés vagy olyan altatás, ahol csövet dugnak le a torkodba? Pár éve volt egy kisebb műtétem. A vénámba nyomtak valamit, amitől, nem túlzok 10 mp alatt elaludtam. A műtét 1-kor kezdődött, én 4-kor ébredtem. EZ milyen altatás, és ez nincs császárkor?

Egyébként osztom Karmen véleményét. Az, hogy szurkálják a gerincemet, még a szülésnél is szörnyűbb (jelenleg) számomra. Pedig lehet, hogy nem lenne rossz mosolyogva vajúdni és szülni.
Mi a különbség a spináris és az EDA között?
Volt egy barátnőm, aki mesélte, komolyan így, hogy: (szúrták a gerincét) és lefolyt az agyvize. Nem viccelek. Nem akarom részletezni, valami horror volt, amit mesélt.

Fruzsi
cinderella

Halihóóó Kép

Hicudzsi, tuti kötelező előre bediktálni mind2 nevet? Én most úgy elszomorodtam Kép Akkor szeretném elnevezni, ha kibújt és nem előtte. Ezt szerintetek lehet méltányolni? Vagy játsszam azt, hogy hót demens vagyok és elfelejtettem??? Kép Kép Kép

Kitty, jó ez az alacsony vérnyomásos info, nekem nagyon teccene Kép Kép Kép Nekem normál állapotban 120/70-80, de mióta várom a picit, inkább 95/65 (100-nál nem igazán mértek nagyobbat), ha fáradt, feszült vagyok 110/70 - egyszer volt ilyen is. Kép Ez esetben előirányzott a max. 3 kilo Kép Mi tagadás: tetszik Kép Kép Kép
Így tuti nem lesz táraránytalanság (Fruzsi, a Tapsi Hapsi sztem is jó jel Kép mégse egy óriásbálna jött ki!!), egyébként se tudnám olyan ügyesen kiszámoni, mint Fruzsi... integrálni meg végképp nem tudok, sose tanultam :oPPPP Lehet, h akkor se tudnék Kép

Pussssz:
Ann
annann

Fruzsi!
KÜLDD A HORRORT MÁSHOVA!!! Így sem könnyű! Hát még ha rémtörténeteket is olvasok!Kép

Egyébként a spinális mélyebbre szúrják és egyenletes érzéstelenítést ad. Az EDA szabályozható és nem szúrják olyan mélyre.

hicudzsi

Ann!
Ezt nekem így mondták, hogy két nevet kell bediktálni. De kérdezz rá, mert lehet, hogy a szülésznő jegyzi fel nálatok és ő engedékeny, az is lehet, hogy egyáltalán nem kell előtte megmondani...

hicudzsi

Ja, és szülésnél választhatsz, hogy milyen altatást kérsz??

Fruzsi
Névtelen

Hicu, naná, hogy te vagy a kivétel!
Különben is, aki 1 óra alatt túl van az egészen, az inkább jobb ha csöndben van! Kép

Bocsáss meg!

Fruszi
cinderella

Sziasztok

Fruzsi, írnál a hasi légzésről és a relaxációról akár ítt, akár a profilomba lévő címre? Köszi. Kép

Karmen, remélem a fogdokinál simán mennek majd a dolgok.

Gigi 18+4
gigi1

Köszi, Hicu,
asszem bárki is kérdezi, meg fogom neki mondani, hogy nem szeretném megmondani.
Max. ha bunkó lesz, és nem veszi figyelembe a - szüléssel és orvosi, valamint adminisztratív szempontokkal sem ütköző - kérésemet, én is az leszek Kép és nagggggggyon el fogom felejteni, majd szólok, ha eszembe jutott Kép Kép Kép
annann

Ann!
KépKépKép
Csak keményen!Kép

hicudzsi

Sziasztok!
Kitty, Ann! Ez tényleg igaz, hogy van összefüggés az alacsony vérnyomás és a születendő baba nagysága/súlya között? Az én vérnyomásom is alacsony, a terhesség előtt 80/50 körüli volt, most feljebb kúszott, néha még a 110-et is eléri, de csak tejeskávéval. Viszont érdekes módon a második érték az nem megy feljebb, maradt az 50-en. Ez mitől lehet, nem baj, hogy így van?
És mi a helyzet a mama születési súlya és a születendő baba súlya közötti mendemondával? (Bár ezzel én nem sokra megyek, mert 7 hónapra születtem 1,95 kg-mal)
Mindezt azért kérdezem, mert nekem úgy tűnik, hogy az én babám nem akar rendesen növekedni. Nem tudom, hogy a pocim kicsi vagy megfelelő nagyságú-e. Arra nézve nem tudtok adatot, hogy hány hetesen mekkora pocinak kéne lennie? Nektek 24 hetesen mekkora volt? Persze sejtem, hogy a magasság és a kiló befolyásoló tényezők.
Mostanában az én babóm egyáltalán nem iparkodik nőni, úgy tűnik.
Manga
Manga

Gigi1

Nemsokára írok. Kép
cinderella

Karmen Kép
engem altattak csaszihoz, mert nem kaphattam spinált (SOS csaszi volt, EDA-ról szó sem lehetett). Direkt úgy csinálják az altatást, hogy a babába gyakorlatilag semmi sem megy át, az én lányom legalábbis úgy ordított, mint egy kis sárkány (videon láttam csak Kép). Csak akkor adják be a koktélt, mikor már TELJESEN elő vagy készítve, szke az orvos kezében. Akkor ics csak éppenhogy annyit, hogy elaludj. Akkor gyorsan kikapják a babát, és ráaltatnak varráshoz.

Snoopy Kép
ügyeletes doktornő, hol teccik lenni, téma van!

Pussz
Kangi
kangi

Manga,
mijaz, hogy nem akar rendesen növekedni? Az UH-n mondták, vagy csak a pocidból gondolod?
Mi se vagyunk nagyok Kép de pont jók!!!!

Egyébként a szülők születési súlyával tényleg összefügg a születendő baba súlya. A családi adatokat is megkérdezteted, talán eligazít :o)
Mi 2850 és 3000 voltunk kispapimmal - Kisbocim belőheti a számtani közepét Kép (Majd Fruzsi segít neki kiszámolni Kép Kép )

Pussz
Ann
annann

Ann!
Nem mondták, hogy nem akar növekedni, az UH-n talán kicsit kisebb volt, mint kéne, ez a 19-20. hét fordulója körül volt.
Érthetőbben: az UH-n azt mondták minden rendben.
A dokinak felolvastam a méreteket a telefonban és kérdezte, hány hetesnek írták rá. Mondtam 20. Húzta a száját, akkor mondtam, hogy a lap alján meg az van, hogy 19-20. Erre azt mondta, akkor rendben van.
A folyosón ekkor velem egykorúak várakoztak óriáspocikkal, az enyémet alig lehetett észrevenni.
Ezután 3 hétre elmentem szabira és akkor 2 cm-et nőtt apocim, nagyon látványos volt a növekedés. Most 1 hete megint dolgozom, és nem nő. Nem értem.
Ezért kérdeztem, hogy kb. hány cm-esnek kell lennie a pocinak, hogy tudjak viszonyítani.
Nekem 24+0-án most 95 cm, 61 kiló vagyok és 159. cm. A 95 cm az jó?

Manga
Manga

Manga,
sztem nem a pocak mérete számít, de hogy megnyugodj: a 95 cm, az igenis jó!!! Ha van időd, olvass vissza, egy időben sok különböző idős pocakos leírta a méreteit, ha emlékezetem nem csal, egész elöl végeznél közöttük!!! Nekem akkoriban (24hét) 97 lehetett - 173 cm vagyok és kb 68 kilo (akkor) Kép

Egyébként én is voltam így, hogy közöltem kispapimmal, hogy nem nő a hasam, aki utána közölte, hogy "megnyugszik a beteg" igenis nő - és tényleg nőtt. De én úgy veszem észre, hogy neme gyenletesen, hanem periódusai vannak. Most épp növekvős.

Minket általában kisebbnek ír ki az UH, de volt egyszer, hogy 1,5 hét különbséggel mentünk UH-ra (sima+genetikai 20. hét körül) és a két mérés között 3 hetet nőtt... Kép Kép Kép
annann

Ann!

A baba súlya a tudomány jelenlegi állása szerint 3241 gramm lesz.

Fruzsi
cinderella

Rendben, Fruzsi, elfogadva! Kép
(mostmár komolyan kivi vagyok, hogy be fog-e jönni - már csak 9,5 hét!)
annann

Manga! Nekem is nagyon kicsi hasam volt a lányommal. Mindenki azt hitte, hogy középidőben vagyok, mikor szűlni mentem. Nem akart nőni a hasam (szegény lányom el is aludta a nyakát, amit masszírozni kellett hónapokig), de nem lett semmi igazi gond. 2,5 kg-mal született a lányom.
Én most kezdem a 24. hetet, így otthon megmérem a hasam, és hétfőn beírom Neked mennyi lett. Szerintem nekem sincs nagy hasam, de formás.

Karmen! Drukkolok, hogy ne legyen baj a fogaddal! Én most nagyon megértem a fogproblémát, mert nemrég estem át foghúzáson, és azóta is van érzékeny fogam.

A császárhoz szeretnék néhány szót írni. A barátnőm 1 hónappal ezelőtt szült császárral a szeme miatt. És azt mesélte, hogy egyáltalán me volt fájdalmas, még a gerincbe adott érzéstelenítő se. Néhány órával a műtét után felkelt, ami nehéz volt, de segített abban, hogy utána gyorsabban jöjjön rendbe. nagyon rövid idő alatt semmi fájdalma nem lett.
Szóval azért ez is kibírható.

Nelli
nelli2

Ann, köszi a megnyugtató sorokat!
Nelli várom a méretet, de írjál kg-t és magasságot is, a viszonyítás kedvéért. Köszi.

Szép hétvégét mindenkinek!
Manga
Manga

Sziasztok!

Csaszi témához: Én nagyon-nagyon féltem a csaszitól, de 2 nap sikertelen próbálkozás után már úgy voltam vele, hogy akárhogy, de mostmár látni szeretném egészségesen a pici lányunkat.Kép Nagyon nem akartam a spinális érzéstelenítést, de végül a dokim meggyőzött.(bár a szívem miatt talán veszélyes is lett volna az altatás...) Szóval a szúrást abszolút nem éreztem, de abban a pillanatban elkezdett érzéketlenné válni mindkét lábam, először a lábujjaimtól egészen a derekamig. Nagyon hamar "elzsibbadtam", de azért még vártak egy kicsit nehogy mégis érezzek valamit a vágásból. A vágástól számítva kb. 5-10 perc telt el(emlékeim szerint) és már fel is sírt a mi kis Zsanink!Kép Először apuci kaphatta meg, majd odahozták hozzám és megsimogathattam az arcát. Mondjuk meg is értem, mivel egyik kezemben infúzió másikban pulzusmérő és elég tompa is voltam. A műtét kb. 20 perc volt és nagyon mókás volt, ahogy átraktak a műtőasztalról a hordágyra és semmit sem éreztem deréktól lefele.Kép Pedig próbáltam mozgatni a lábamat, de nem ment.Kép Délben műtöttek és másnap reggel kelhettem csak fel, segítséggel. Arra már nem emlékszem, hogy meddig nem mozdíthattam meg a fejemet. Már a műtét után kb. 2 órával kérésemre kihozták Zsanit pólyában 1-2 percre.Kép Este viszont 1,5 órát feküdt mellettem az ágyban, na persze kb. ugyanennyi időbe telett, mire arréb vonszoltam magamat az ágyon, hogy elég helye legyen a pindurinak.Kép Másnap reggeltől az éjszakákat kivéve folyamatosan ott volt velem Zsani, így "süröghettem-foroghattam"Kép körülötte, a hasi fájdalmak ilyenkor már másodlagosak. A műtét napján összesen 8*500ml infúziót kaptam, amitől szépen be is vizesedett a lábam, de 1-2 nap alatt elmúlt. Ha választanom kell a spinál és az altatás között, akkor maradok a spinálnál. Igaz sajna ez sem sikerült a legjobban nálam(mivel a kelleténél feljebb is elzsibbadtam, de ezt Snoopyval már jól kiveséztükKép), de a kórteremben minden altatásos anyuka hányt mint a lakodalmas kutya és nagyon hamar kiment náluk az érzéstelenítő hatása.Kép A legfontosabb indok a spinál mellett, hogy hallhattam az első sírását!KépKépKép Ez mindent kárpótol...
Szóval én remélem, hogy csaszi után sikerül normál szülnöm, de ez még a jövő kérdése.

Szilvi
18+0
sztigris

Sziasztok !

Hát nem gondoltam volna, h "lavinát" indítok el a császárral kapcsolatban, de érdekes véleményeket lehet olvasgatni.
Az érzéstelenítéssel kapcsolatban, nekem a sérvem miatt többször volt "szerencsém" a gerincbe adott szurikhoz, erről regényt tudnék írni. :-(
Lehet, h elitélendő, ami velünk történik szülésügyileg, de én nem vállalom fel azt, h a sérvem miatt a babának vagy akár nekem maradandó bajunk legyen ... bár szerintem ezt senki nem vállalná fel, nemigaz ?? Aki pedig a hüvelyizmai miatt aggódik "csak", hát lelke legyen rajta neki kell elégedetnek lenni, h mindent megteszek a babámért, ez kb ugyanolyan, mint aki a melle feszessége miatt aggódik és ezért nem szoptat ... férjem mondása szerint "ődóga"

a mélyebb kötödés meg nem a szülőágyon alakul ki, szerintem, hanem már most, amíg így együtt vagyunk, az meg, hogy, hogyan talizunk először számomra részlet kérdés ...

Más, kérdés ...
"végzősök", ti milyen fajta alsőneműt visztek a kórházba, mármint eldobható bugyik vagy apa-gatya-szerüeket ???

Télleg Coryval mi van már????

Susie_
susie

Szilvi,
a spinál röhejességéről jut eszembe: Kép
Térdműtét, spinál be - zsibbadok. Eccer csak az egyik műtősfiú vállán egy láb, ami bőszen keneget vmi fertőtlenítővel. Hullára röhögtem magam - ott és akkor - mikor rájöttem, hogy az én lábam volt. Oda pakolták, ahova akarták <!--attachment: vigyor-31145.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*1.4**vigyor%2ebmp --><center><pre>
Kép
vigyor.bmp (1.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ann
annann

Susie!
Az én nemrég szült barátnőim, mind a Tena betétet és a hozzá kapható eldobható un. "hálósbugyit" ajánlották és vitték.
Mivel nem kiszámítható a vérzés mennyisége, érdemesebb szerintem az eldobhatóKép

Pedig olyan szép párducmintás tangáim vannakKépKépKép

hicudzsi

Ezt elszartam :o)))) nem így akartam
De azért szép az élet :o))))
annann

Susie,
ha emlékeim nem csalnak Cory sajna Kép úgy döntött egy politikai színezetű témánál, hogy itthagy minket.
Egy másik fórumon viszont találkoztam vele, így tudom, hogy nyaralni voltak és jól vannak Kép Kép Kép
Ann
annann

Lányok!
Én is a TENA betétrôl és a hozzá tartozó neccbugyiról hallottam jókat (nagyon jól rögzít). 2 darabos kiszerelésben van és ha történik valami malôr, akkor kimosod és kb. 5 perc alatt megszárad (nagyon vékony bugyi)
Buborék 30+2
Buborek

Hűűű, hálós neccbugyi, ezt beadom estére apának :-) Mennyi kell belőle ??? 2-3-4 csomag???? Betétből mennyit kell venni ???

Sajnálom, h Cory elment... ő fej kismami, nem értem, h a politika, h tartozik szorosan a kismamasághoz??? miért kell ezt ide behozi ??? :-(

Susie_
susie

Annann!
Na, jó bevallom én is ott mondogattam a műtősfiúnak, hogy "jéééé! nem is érzem, pedig az enyém"Kép Kicsit dilisnek nézhettem ki, ahogy vigyorogva néztem a "vadidegen" lábamat.Kép Szóval tényleg nagyon fura...

Hicu!
Pedig, ha elmesélném, hogy a csaszis kórteremben volt 1 kismami, aki szülés után csak tangát hordott!!!Kép Én nem is értettem, hiszen az ember lánya csak győzze cserélni a betétet...

Cory jól van és persze a babuci is, ha minden igaz picifiú lesz!Kép

Babuci mérés ügyben:
Ha jól emlékszem Kangi írta:
Módszer: hanyattfexel, és megméred a hasad körfogatát, illetve a méh teteje (ameddig a "gombócot" érzed) és a szeméremcsont teteje közötti távolságot. A két centis értéket (nekem 94cm ill. 27cm) összeszorzod, és kijön a baba tömege grammban. Állitólag egész pontos, de csak a vége felé ad reális képet.
Kíváncsiságból, majd ha itt az idő kipróbálom én is!

Ja, és felhívtam az AFP leletem miatt a Söfit(mivel még a terhesgondozómba nem érkezett meg és én ugye hétfőn jelenek a SOTE genetikánKép), ahol annyira kedves volt a hölgy, hogy még azt is hozzátette, hogy tökéletes eredmény!Kép
48,6/1,4 MOM, de a 2. lényeges!

Hétfőn szurkoljatok, hogy ne kelljen ott éjszakáznomKép, mert sajna eddig mindig nagyon sokára kerültem sorraKép, de videófelvételt és képet mindig kértem.Kép Apuci már alig várja, hogy láthassa a Kismanónkat.Kép

Pussz
KépKépKépSzilviKépKépKép
sztigris

Sziasztok!

Nekem iszonyú alacsony a vérnyomásom, mindig is az volt, ehhez képest a lányom 4kg-val született, a fiam 3,5 kg-val. Szerintem a kettő között semmi összefüggés nincs, de ez az én véleményem.
A MÁV kórházban pedig semmilyen nevet nem kértek szülés előtt, hanem amikor megszületett a fiam és elvitte a szülésznő, meg a férjem mosdatni, meg felöltöztetni, akkor kérdezte meg tőle, hogy mi lesz a baba neve.
johitimi

Nem hiszem el, lenyomtam valami billentyüt, erre megint elszállt az üzenet. Visszalépett a forumból is. A fene.

Fruzsi! Itt nem lehet választani hogyan akarod a császárt, mindkét intézményben megvan a szokás. Én ebbe mondjuk nem törödtem bele, mert a betegnek igenis joga van megtagadni beavatkozást ill. kérni (más akit betegség miatt pl. nem lehet altatni). Szoval minden intézményben van betegjogi képviselö, én Szegeden meg fogom öket keresni és megtudom miért nem lehet a klinikán megtagadni EDA-t. Orvosom is azt mondta ott valóban NEM lehet választani! Én sem akartam rémtörténetet mesélni, az erröl szóló forumban már megtettem.

Szilvi! Én is igy gondoltam, köszi.

Hicudzsi! Recept nélkül is lehet kapni Tena betétet és bugyit?

Liana! Nem félek, mert a vágás gyorsan megvan, a babát is hamar kiveszik, az utómunka tart tovább. Többen azt szokták nekem mondani, hogy azért rossz az altatás, mert nem látom rögtön a babát.
De ha alszok nem érzékelem az idöt, söt nekem mindig pár percnek tünt a több óra, igy nem lesz rosszabb, hogy késöbb hozzák a babát.

képzeljétek mondtam a dokinak nem akarok menni AFP szürésre, azt hittem lefordul a székröl. Hétfön mennem kell. Pedig itt többen azt mondtátok, nyugaton már nem is nézik, én nem voltam ideges miatta, de kötelezövé tették. Mindegy, kibirom, elmegyek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilvi! Örülök, hogy jó lett!!

A 90/70 vérnyomás alacsonynak számit? Nekem terhesség elött is ennyi volt mindig. Max. 110/70.

Én azt hittem születés után kérdik meg a baba nevét, de én csak filmekben láttam igy.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Köszi!Kép Erről már én is hallottam, de ezek szerint még marad egy ideig az AFP szűrés. Amúgy genetikára kell menned?
A vérnyomim nekem is hasonló, de a védőnénim szerint normálisnak tekinthető, ha kicsit mégjobban leesik a terhesség előrehaladtával... Nekem a anno félidőtől kezdve volt 80/60 is és mindenki kérdezgette, hogy nem érzem rosszul magamat?

Szilvi
sztigris

ÉLJEN TIMI és a MÁV kórházas infoja a névről - hiszen ott fogunk szülni Kép Kép Kép
annann

Az István kórházban se kérnek két nevet, és az egyet is csak a baba megszületése után.

Nelli
nelli2

Szilvi! Genetikai UH kötelezö mindenkinek, a magzatvizvételt ott javasolják akinek kell. Remélem nem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
igen, recept nélkül is kapható a Tena betét és bugyi, legalábbis nekem adtak szó nélkül a gyógyszertárban. A betét irtó nagy kiszerelésben kapható, de igaziból előre még nem tudom, hogy tényleg sok lesz-e, erről majd szülés után tudok nyilatkozni.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Fruzsi!

Tudom, láttam, hogy írtad, ki fog férni, csak hát rémísztően emlékeztettél magamraKép Persze, hogy ki fog férni, mondtam aztán magamban meg rettegtem, hogy hogyan?Kép A légzés és egyéb technikákat nem ismerem, nem jártam semmilyen tanfolyamra. Az hogy 20 perc alatt el tudsz teljesen lazítani jó dolog, de ott nem lesz 20 perced, de még 2 sem. A tolófájásoknál már többnyire szinte összefüggő vagy fél percenként jönnek a 45-60 ms fájások amik alatt hát hogy is mondjam...Kép A koncentrálást azt a nyomásra értettem, hogy (doki szavaival élve) ne a fejemet fujjam fel, hanem kakáljak már a kezébe.
Persze, nem biztos, hogy neked is ilyen lesz, mert én oxitocyn (fájáserősítő) infúziót kaptam. GYengeségből kértem egy fájdalomcsillapító injekciót ami a fájásokat nem szüntette meg, csak a szülést állította le, vagyis nem tágultam tovább, de ugyanúgy fájt. 4 órával nyújtotta el a szülést ez a kis gyengeségem.

Susie_!
Az a hálós bugyi a gyógyszertárakban kapható többféle méretben. 1 csomagban 2 db van, de több nem is kell, úgyhogy nehogy bevásárolj belőleKép Én úgy csináltam, hogy amikor cseréltem a betétet akkor kiöblítettem szappannal a bugyit és kb 30 perc alatt megszáradt. Ezért sem kell belőle olyan sok, na meg ahogy kinézKép Torpedóbugyi a javából, de nem a szépsége a lényegKép

Én is az Istvánban szültemKép Mikor letelt a 2 órás megfigyelés a szülőszobán és a gyereket vitték volna az osztályra a párom rohant a nővér után, hogy a gyerek nevét talán megmondaná, hiszen honnan fogják tudni, hogy kié??Kép

na puszi, mert felébredt a lurkó és megy rombolni

Kép
sasha

Sziasztok!

A Tena betéthez kapható bugyihoz szólnék. 1 mérettel nagyobbat vegyetek, mint amekkorát hordatok rendes bugyiból. Nekem L-es lett jó. (M-es mértet hordok)
Üdv
Szisz
szisz

A necces dolgot jól megmosolygtuk apával :-) Nem láttam még "ilyen " torpedó bugyit, de merem remélni ezekután, h nem a nagymamám tundrabugyijára fog hasonlítani, amit a bratyim lánya, úgy jegyzett meg, h a dédi rövidnadrágja :-)

Megmértem a hasam, mert kiwi voltam a fent megadott módszerre, h mekkora a prücsök :-) így a 35. héten vmi 4100 gramm jött ki :-) a pocim mérete 119, ebéd előtt !!!!! a szeméremcsontomat meg nem láttam már vagy jó féléve... az hol is van ????
majd apával megkerestetem :-))))

Susie_
susie

Sziasztok!Kép

Én is kipróbáltam a pocimérést, bár én sem vagyok biztos benne, hogy hol van a szeméremcsontomKép. Így 3200g körüli babaméret jött ki. Amúgy nem valami nagy a pocim.

Hermi
Engem is érdekelne, hogy mi volt a babával. Milyen fertőzést kapott? Szülés előtt nem vették észre?

Üdv
Laura
Laura2

Helló Sasha,

azé' naná, hogy parázok Kép Amit nem ismer az ember. Csak a fejemben változtak kissé a dolgok.
Jól ki vagyunk találva, mi nők Kép

Nyomás:
Képzeld, éppen a Kriston Andrea féle intimtornát nézem videón, nagyon jó. Ennek is egy a lényege: az erőkoncentrálás. Hogy igenis oda tudod irányítani testedben az energiákat, ahova akarod. A dokid hasonlata a legjobb: gondolom nyomtál szélnek-világnak Kép
Relaxálni biztos nem lesz időm. Kép
De van egy módszerem, amit tanultam egyszer, háziasítottam, nagyon gyors, és hatékony, és pont egy perc.
Én a hatos villamoson csináltam meg egyszer (amikor azt hittem szétrobbanok).

A ember 16x vesz lélegzetet 1 perc alatt. Ennyit kell megcsinálni.
Lehunyod a szemed (végig csukva marad).
Az orrodon mély levegőt veszel.
Picit benntartod, majd a szádon keresztül lassan, tudatosan fújod ki, mintha gyertyát fújnál el. Addig fújod, míg csak egy picinyke levegő is van a tüdődben. És most jön a legfontosabb.
Csakis a légzésedet figyeld. A tüdőd mozgását, a szívverésedet.
S (ha megy) közben erősen koncentrálsz arra, hogy a rossz, elhasznált levegővel együtt a rossz dolgokat is fújod ki magadból. Ami miatt épp feszült, vagy fáradt vagy, arra gondolsz. Hogy a kifújt levegővel együtt távozik belőled.
Természetesen nem kell (nem is tudod) számolni, de a 16 körülinek meg kell lennie. Végig, egyenletesen. EGYENLETESEN.
Aztán lassan kinyitod a szemedet, és mosolyogsz.

Lehet, hogy rém ostobán írtam le, vagy olyan egyértelműnek tűnhet, de nekem nem volt az.
Ez persze csak egy egyszerű légzésgyakorlat a rengetegből.

Egyetemen, vizsgák előtt erre az egy percre néha elbújtam a WC-be.
Nekem csodálatosan működik.

Na, azt majd a Születéstörténetekben megírom nektek, hogy támadtam meg a kórházi személyzetet az infúziósállvánnyal, a férfiak nemzőképességét emlegetve... Kép

Nem tudom, meglátjuk.

Viszont nem rtem a fájáserősítőről már többeknél hallottam, mi dönti el az alkalmazását??
Nem hamarkodták el kicsit?

Puszi, Fruzsi
cinderella

Fruzsi,
sztem tök jól leírtad Kép
Nekem az a bajom, h ha azt mondják, h lazítsak, akkor nem tudok, az ilyet nem lehet megparancsolni. Asszem be fogom tanítani kispapimat, hogy ha kiborulás szélés állok, közölje velem, hogy: légzőgyakorlat!!! Kérdés, hogy ő mennyire fog a helyzet magaslatán állni Kép Ami vigasztal: ő az egyetlen ember, aki tényleg meg tud nyugtatni engem Kép

A pocimérés a 31. héten még tényleg nem jó. Kijött valami 2350 (?) - gyorsan el is felejtettem Kép Most még egy kiloval kevesebbek lehetünk kb. (27-nél volt 800g). Majd később kipróbáljuk. Kép

Pussz,
Ann 30+2
annann

Hello Ann,

akkor ne gondolj semmire, csak a fizikai részét csináld végig. 16 légzés, ahogy leírtam. Nem magadat kell ellazítani, ez fog téged.

Ja, a pocidat teljesen feleslegesen méregeted annak tudatában, hogy már közöltem veled a végeredményt. Kép Kép Kép Kép Kép

Jaj, lányok, holnap Forma1!!! Majd integetek nektek a tévéből!

Na, csók szép hétvégét!!!!

Fruzsi
cinderella

Hello Ann,

akkor ne gondolj semmire, csak a fizikai részét csináld végig. 16 légzés, ahogy leírtam. Nem magadat kell ellazítani, ez fog téged.

Ja, a pocidat teljesen feleslegesen méregeted annak tudatában, hogy már közöltem veled a végeredményt. Kép Kép Kép Kép Kép

Jaj, lányok, holnap Forma1!!! Majd integetek nektek a tévéből!

Na, csók, szép hétvégét!!!!

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Vége az eltűnéseknek,otthonunkba beköltözött az internet! Bár most ennél kicsit kellemetlenebb dolog miatt voltam távol: kórházban töltöttem az elmúlt napokat.Kicsit rámtört a pánik a keményedés miatt,s gondoltam nem kockáztatok,inkább futok egy felesleges kört,és felkerestem szabadságát töltő dokim helyettesét. Leginkább csak megnyugtatásra,jó tanácsra számítottam,na azt nem kaptam. ez a kórház dolog egy rémálom volt,teljesen ki vagyok borulva, a babák és persze magam miatt próbálok megnyugodni,ebben most sokat segít az otthon melege,de elég pityergős vagyok. Ja! A keményedés jól alakul,a babák pedig szépen nőnek. Igazából tehát nincs ok aggodalomra,csak sok csúnya dolgot láttam, sok bunkó orvosba botlottam,felelőtlen kismamákkal is találkoztam és kicsit lelkis vagyok. próbálok vissazolvasni,jó újra köztetek!

Kisbuksi
kisbuksi

Éppen most mondja Kriston Andrea, hogy pisilés közben nem javasolja megállítani vizeletet (mármint belsőizom erősítés céljából).
Pedig én úgy tudtam.
cinderella

Jézus, Kisbuksi!

Mi volt, mesélj!!!???!
Melyik kórház?
cinderella

Kisbuksi!
Jól tetted, hogy bementél! Miért borultál ki?
Jövő hét szerdán már itt a mi szerelmetes szülészorvosunk! Fel a fejjel!!!

hicudzsi

Kisbuksi, te szegény Kép !!! Mostmár bunkó orvos a kanyarba se, csk ti és a babócák, minden olyan szép Kép Kép Kép Örülök, hogy végül is nincs semmi gond. Magnézium, vagy mi a javaslat?
És holnap kezdődik a VL, no meg ahogy Fruzsi írta, a F1, totál jó lesz a 7vége!
Fruzsi, de integess áááááám, mer' morcos leszek!

Pussz:
Ann
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: