A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!
Tündér!! Nagyon gratulálok a kislányotokhoz! Remélem sok örömben és boldogságban lesz részetek vele és általaKép
Olyan jó ilyet olvasni! Remélem lesz nemsokára születéstörténet isKép

Lynn!
Akkor jó, ha megy a magnéziumkúraKép) Kérdezz majd rá, meddig kell szedned.

Karmen!
Lehet, hogy nekem is meghosszabítja az orvosomKép Bár ha panaszmentes a várandós állapot elég a 32. hétig szedni. Persze nálad más a helyzetKép Vigyáznod kell magatokra!!!

Puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (29+1)

hicudzsi

Na, jó reggelt kislányok!
Köszi a hozzászólásokat a nyaralós témához, holnap megyek a doki bácsihoz, majd megaszongya,hogy mivan....:-)
Egyébként Paralia-ra megyünk, észak görögbe.
Igen, babócát kinnt terveztük összecsinálni, dehát kis szotyikám úgy döntött, nehogymán ne kínlódja végig velünk a ki utat is....:-)
Persze nagyon örülök neki,de kicsit aggódok is, mert semmi extra terhességi tünetem nincs.....
Fel vagyok lufisodva, meg cickóm fájdolgál, de kész-pasz.
Úgy szégyenlem magam, mert nem olvasok vissza mindent, majd két hét múlva igérem, de sajna csak így reggel van net hozzáférésem, és ez most semmire nem elég.
:-))
Köszönöm, hogy ilyen kedvesen befogadtatok.
Az az igazság, hogy rengeteget olvastam a nőgyógyászati problémákról, terhességről, és most mégis tökre nem tudok semmitsenem.
Lehet, épp az a baj, hogy sokat olvastam.....
Nu mindegy, mindenkinek szép napot.
Ilduci
Névtelen

Jó reggelt Mindenkinek!

Jó sokat írtatok, én meg el vagyok úszva a munkával. Már csak 1 hetet dolgozok ezen a két napon kívül. Ez nagyon jó, de Titeket nem tudlak majd olvasni, mert nem lesz netem.

Tündér! Nagyon nagy gratula a babádhoz! Vigyázzatok magatokra, és sok boldogságot!

Hermi! Neked is sok boldogságot Patrikhoz, nagyon édes kisbaba!

Dorisnak nagyon örülök. Jó, hogy minden rendben.

Én is jól vagyok. Mostanában megint akkorát nőtt a hasam. Kiváncsi leszek, hogy most sokkal nagyobb lesz-e, mint a kislányommal?

Nelli
nelli2

TündérKép

Gratulálok a kislányotokhoz, csak kibújt végreKép És napra pontosanKép
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!Kép

Vera (35)

KépKép Kép
76vera

Nicki!

Nem irtal az utobbi napokban. Varom, hogy megird a Czeizel doki cimet, elerhetoseget!

Ildiko
kildiko

Sziasztok!

Tündér!Kép
Óriási gratula a kislányotokhoz, csak megvárta a nagy napot és napra pontos baba lett!Kép Sok boldogságot kívánunk és várjuk a sztorit!Kép

...és a Top3-nak: SziszKép, BatkamanóKép, KisegérKép!
Hajrá! Drukk nektek, kinek a bentmaradásért, kinek a gyors kibújásért. Már lassan ti is babázhattok, legyetek ügyesek!Kép

Gigi1!
Tegnap a mi Kismanónk is jót hancúrozott nagyon élveztem.Kép

Szilvi
17+6
sztigris

Sziasztok Kismamik! Kép

Ez már a 2. levelem - az első elveszett az éterben, úgyhogy most csak nagyon rövid és visszafogott leszek! Kép

Tündér,
Gratulálok a babához és sok sok finom tejcit kívánok Neki! Nektek meg sok boldogságot! Várjuk "a storyt"! Kép

Karmen,
örülök, hogy végre hírt kaptunk általad Andyról is! Neki is gratulálok és minden jót kívánok! Kép

Kaska,
jó Téged itt látni! Kép Jó babázást kívánok! Kép

Lányok,
eltűnök 1 hétre, ne keressetek. Valamikor szeptember elején ha előkerülök, jelentkezem. Addig meg kérek sok drukkot, hogy ne történjen velünk semmi rossz! Kép

További kellemes gömbölyödést kívánok! A TOP 9-nek megy a szekér drukk, ki-ki igénye szerint ... ! Kép

Boróka 24+1
femõke

Jó reggelt!

Kedves Susie és Karmen, miért nem engedik nektek természetes úton megszülni a babákat?
Szóval csak az érdekelne, milyen okok lehetnek azok, ahol ezt már eleve előre meghatározzák?

Herminek ismeretlenül is gratulálok Kép
És Tündérnek is! Kép

Fruzsi

14+1 !!! (Istenem, hogy megy az idő!!)
cinderella

Szia Fruzsi!
Én sem szülhetem meg természetes úton a babámat mert erős rövidlátó vagyok.Kép -10,5 és -9-es dioptriájú. Tervezett császárom lesz, mert a vajúdási folyamat is retinaleválást okozhat. Ez is egy olyan dolog ami miatt az orvosok nem hajlandóak kockáztatni.
Puszi!
Emőke+Édua (29+2)

hicudzsi

Sziasztok lányok!
Tündér, gratulálok édes kisfiadhoz! Nagyon aranyosak vagytok! Már én is úgy szeretném a kezemben fogni a babómat. Várjuk a szülôsztorit majd, ha lesz egy kis idôd.
Nem tudom mi van velem, de tegnap óta olyan furcsán érzem magam. Néha görcsölget a hasam (persze ez lehet a székrekedés miatt is) és egyre nehezebben mozgok, kényelmetlen ülni, állni, feküdni. Minden.
A buszon rossz utazni, mert nagyon ráz (ezeken a jó minôségu˝ utakon) és elég kellemetlen érzés. Szóval nem vagyok top formában. És még két hét mire megyünk a dokihoz.
Buborék 30+1
Buborek

Sziasztok!

Minden friss anyukának garatulálok a megszületett kisbabákhoz! Jó egészséget és sok tejecskét kívánok!

Sziasztok: Timi
johitimi

Buborék!
Szerintem ha ez huzamosabb ideje tart, hívd fel a dokidat! Bár valószínű, hogy a székrekedés miatt van,. mert olyankor én sem tudok mozogni annyira feszül és fáj a hasam. De egy telefont megér, hogy megnyugodj!KépKép

Miért utazol ennyit buszon? Dolgozol még?

hicudzsi

Nelli! pihenj sokat és néha azért adj hirt magadról egy internet kávézóból. Legalább havonta 1x légyszi!!

Fruzsi! Nekem azzal, hogy ilyen nehezen sikerült a terhesség (gyakorlatilag azt mondták hogy ne is reménykedjünk) szóval a dokim szerint kész csoda, és erre a babára fokozottan kell vigyázni, mert nem biztos még egyszer kapunk esélyt, a babára nézve meg császármetszéssel kisebb a szülési kockázat. A méhem se "normális", azaz kétszarvú ez is komplikál, amugy bár ennek szakorvosnál nem jártam utána, de csipöproblémám is van, ami lehet hogy kizárja a természetes szülést, meg szemmütét is volt, ami szintén lehet hogy kizárja. De a doki eleve a baba veszélyeztetettsége miatt nem enged a császárból. Persze lehet hogy ezen van aki meglepödik, én is elöször nehezen fogadtam el, de beláttam, hogy tényleg a babára nézve ez lenne a jobb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Tündér: gratulálok a lányodhoz, és sok tejcsit kívánok.

Sajnos én is megéltem a keményedést az előző terhességemnél, és mindennemű nehezebb dolgoktól elvoltam tíltva (takarítás, emelgetés, lépcsőzés)
És persze a sex-től is. a 30. héttől keényedtem folyamatosan, sokat és sokáig, 1,5-2 órán át 10 percenként, eredmény 1 újjnyira kitágultam.
Viszont ez a kitágulás a süléskor nagyon jó volt mert mire beértem a korházba addigra bő 3 újjnyira nyitva voltam.
Remélem a harmadik baba is ilyen könnyen kibújik, és persze mindenkinek ilyen könnyű szülést kivánok.

Most már nem alszom annyit, és az örökös fáradság is elmult, úgylátszik én is közeledem, ezután már egy kicsit jobb lesz.

Voltatok a tüzijátékon? Mi nem, nem igazán szeretek ebben a nagy tömegben két gyerekkel mászkálni, itt nálunk is volt, de most csak egy kicsit láttunk belőle.

Drukkolok a finisben lévőknek.

A fotóalbumban Liegl család néven vannak képek rólunk, ha van kedvetek kukkantsátok meg.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Hicudzsi! Szerintem is a székrekedés az oka és talán az is, hogy lehet, hogy egy olyan periodusban van a bébi, amikor éppen növekszik. Vagy hízik.
Dolgozom még, és október elsô hetéig még fogok is, ha minden rendben megy. Reggelente a párom hord dolgozni, de délután busszal megyek haza. Utálom! De teljesen mindegy, mert a kocsival is rázkodunk és az elég kellemetlen.
De utána egész október a miénk lesz, már tervezem, hogy nagyon sokat fogunk pihenni és baba dolgokat nézegetünk és vásárolunk. Sajnos a börzét már nem biztos, hogy kivárjuk, mert ha jól tudom október 26-án lesz.
Buborek 30+1
Buborek

Helló Hicudzsi!

Remélem jól vagytok!!! Kép
Nekem mindkét szemem -4 (kontaktlencse). Nem tudod véletlenül, ezzel lehet gond?
Tudod, mindenki fél a szüléstől (ki jobban, ki kevésbé). Itt a babaneten olvastam olyanokat is,
akik császárral AKARNAK szülni (ezt nem nagyon értem)!!!
Állítólag pszihésen úgymond kielégítetlen marad az ember, ha nem természetes úton szül.
Azok a mamák, akiknek mindkettő megadatott, a fájdalom és komplikációk ellenére
a természetes utat választanák. Vajon a babócának melyik jobb?
De persze az egészség és a biztonság az első!!! Ha nem szabad, hát nem!
A lényeg a végeredmény Kép

Úgyhogy nem tudom, most inkább ne irigyeljelek-e?

Karmen!

Így már egészen más a babóca fekvése Kép Naná, hogy a legfontosabb, hogy minden rendben menjen!
A fentieken csak úgy elgondolkodtam.. hogy a test és lélek mily szorosan összekapcsolódik ebben az esetben is.

Szép napot!!

Fruzsi
cinderella

Detti!

Köszi az infót az Aquafitnessről! Erre kismamák nem járhatnak?

Gigi, Boróka!

Érzem a bökdösést továbbra is, sőt tegnap már anélkül is éreztem, hogy a pocakomra tettem volna a kezem. Kép Kép

Tündér!

Gratulálok!

Hermi!

Nagyon szépek vagytok!

Zsóf
18+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Fruzsi! Azért én még reménykedek, biztos sokminden függ majd attól is, hogy mikor fogok szülni. (pl. kisebb babát lehet hogy engednének- de ezt csak én gondolom) Szóval a vége fele megint beszélünk majd erröl az orvossal.

Én nem szolom meg azokat sem, akik maguk akarják a császárt. Unokatesom nem mert többet szülni, olyan kellemetlen emléke maradt, pár év után szétment a család. Nem tudhatjuk kiben milyen élményt okoz lelkileg, többségünk át akarja élni, de van aki retteg töle (egy barátnöm is folyton azt kérdi én nem félek?? szoval vannak olyanok is)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Tôlem is mindenki azt kérdezi, hogy nem félek-e a szüléstôl. Mindig mondom, hogy nem, mert nem is tudok félni egy olyan dologtól, amirôl nem tudom milyen és, hogy melyik nap. Ezért jó, mert nem tudom pontosan mikor fog eljönni az a nap. Tehát váratlanul fog érni és ráérek majd akkor aggodni, hogy vajon meddig fog tartani. Úgyhogy szerintem felesleges félni elôre!
Buborék
Buborek

Sziasztok Lányok Kép
Mi már nagyok vagyunk (szombaton fél éves Julcsi), de talán van még, aki emlékszik ránk.
A szüléssel kapcsolatos félelmeket talán kicsit segít eloszlatni az alábbi felékszítő ismertető. Ha már olvastátok, akkor bocsi, nekem segített, bár a végén császár lett (faros baba, kevés vízzel és nyaklánccal Kép)

http://www.babapont.hu/babavar/szul/szules.html

Drukk a finiseseknek és kitartást a nagypocisoknak, talán már nem tart soká ez a lüke hőség!

Pussz
Kangi és Julcsi
http://www.somlohegy.hu/feketejulcsi
kangi

Karmen! Nagyon fogtok hiányozni, és ha tehetem, mindenképpen írok Nektek! Tényleg csak ez az egy dolog fog hiányozni a munkahelyemről, meg néhány ember.
Mennyibe kerülhet egy modem, ha otthonra szeretnék internetezni? És mennyi a havi díj?

Buborék! Tényleg ne félj előre az ismeretlentől. Mindenki másképp éli meg, mindenkinek másképp alakul. Jól csinálod, hogy nem izgatod előre magad.

Nelli
nelli2

Sziasztok !!

Karmen, Fruzsi !

Nálam az a probléma forrása, h szaknyelven porckorongsérvem van a szakrális szakaszban :-( és junius derekán elő is vett egy "roham" kb. két hétig az volt a napi csúcsteljesítményem, h egyedül tudtam wc-zni !! A nődokim azt mondja, h jobb ha nem kísértjük a kísértést .. a neurológusom szerint meg, veszélyes lenne .. inkább ez a megoldás, mindhogy vmelyikünknek maradandó károsodása legyen.

Amúgy jól meg vagyunk, bár egyre nehezebb ez a meleg .. ti hogy bírjátok???

Egyébként, vki írta , h mennek Paraliára, olyan irigy vagyok ... én is úgy elmennék !!!
Tényleg ti voltatok vmerre nyaralni pocakkal ???

Susie
susie

sziasztok! van egy kis időm félkézzel, a másikbamón a gyerek, elég nyűgös...
itt a szüléssztori:
Hajnali 4 körül megint elkezdtem görcsölgetni, úgy mint máskor. . . aztán reggel úgy döntöttünk mégis csak bemegyünk a kórházba. Hát nem gondoltam, hogy szülni is fogunkKép 2 ujjnyira ki voltam már tágulva, amikor az ügyeletes doki felvett 7 órakor. Előkésztés, aztán a zuhany alatt elkezdett szivárogni a magzatvíz. Na ezután kezdett fájni is. 9-kor ért ide a dokim a Balcsiról, bekötötte az EDA-t, és utána már nem éreztem fájdalmat. Beszélgettünk a férjemmel. 11 körül jöttek tolófájások. Akkor még félő volt, hogy császár lesz, mert nem illeszkedett jól a baba. Oldalt fekve kellett próbálkoznom nyomni, hátha beillezkedik és sikrült. Utána 3 fájás alatt kibújt. Azt mondták nyomjak 3-at egy fájás alatt, vagy 2 jó nagyot, hát nekem annyira "nyomáskényszerem" volt, hogy 1 fájásra 2 hatalmasat sikerült. 11. 30-kor kint volt a pici, tüsszenett egyet, aztán felsírt. Nagyon jó érzés voltKép 9/10-es APGAR-t kapott. Csak szegénykém pöttyösen született. Méhen belül fertőzödött. Szülés után 3 órával felkeltem simán, egyedül. Aóta is jól viselem, már a popsim se fájKép
Babát csak este 7-kor kaptam meg először, addig megfigyelésen volt. Aznap még nem akart szopizni, de másnap reggel segítség nélkül elsőre sikerült mellre tenni és azóta is szépen szopizik. Remélem eleget.

hermi
hermi

Sziasztok,

Nelli, modemet már 3E Ft-tól kaphatsz, előfizetni meg nem muszáj: freeweb vagy freestart regisztárcióval ingyenesen van neted (elég megbízhatóan működik - nekem az előbbivel van tapasztalatom, amíg nem lett kispapim miatt kábeles netünk), csak a telefon díjat kell fizetned - helyi hívás. Nézd meg még most az oldalaikon és regisztrálj, akkor otthon már csak be kell állítani Kép
Arra mindenképp jó, hogy ne kelljen itthagynod minket, még ha nem is egy csúcssebesség (normál előfiztetéses modemes kapcsolattal egyforma sebességű kb) Kép Örülnénk! Kép

Buborek,
érdekes, tőlem is ezt kérdezik. Én csodálkozva azt mondom: nem, miért, kéne? Az igazat megvallva tényleg nem félek: izgalommal várom és teljes mértékben úgy gondolom, hogy képes vagyok rá Kép no és hogy nem lesz semmi gond - miért is lenne Kép
Szerintem az is elfogadható, aki császárral akar elve szülni. Mindenki maga tudja eldönteni, hogy mire érzi magát képesnek, vagy hogy mennyi negatívumot hajlandó elviselni... azon infok alapján persze, amit mondanak neki, mert az első szülés előtt ugyebár aztán igen nehéz képet alkotni (mondom én, mint elsőszülő) Kép

Pussz mindenkinek!
Ann
annann

Szia Karmen!

Én sem vetek meg senkit, aki retteg, de tudod voltak jó páran, akik a hüvelyizomzatukért aggódtak elsősorban s csak utána a babócáért. Kép
Azért őszintén én egy kicsikét félek, de érdekes, egyre kevésbé, ahogy telik az idő.. inkább kíváncsi vagyok, és lehet, hogy jól is van kitalálva az a sok nyűg a végén, mert mielőbb meg akarsz szabadulni tőle.. Mindenesetre meg vagyok győződve arról, hogy szon a kis helyen nem fér ki egy gyerek

Az egészségügyi kérdés egészen más dolog!!! Teljesen felesleges kockáztatni!!!!
A korábbi kérdésem igazából azért tettem fel, mert itt hallottam először a szemproblémákról. Nem tudom, a -4-es szem gond-e??

Üdv.: Fruzsi
cinderella

a nem fér ki a gyerek természetesen : Kép
cinderella

Sziasztok Lányok!
Fruzsi!
Én nagyon szerettem volna rendesen szülni. Nagyon jól bírom a fájdalmat és jobb érzés lett volna. Elég sokat szenvedek ezen a császáros témán, mert nem könnyű. Nem értem azokat akik császárral szeretnének szülni (kivéve azokat akik pl. megszenvedték az elsőt) mert ez egy nagy hasi műtét. Beérzéstelenítenek, felvágnak, azután fekhetsz hanyatt 12-24 óráig, hogy ne legyen 3 napos fejgörcsöd.Kép Minderre még rátesz, hogy az újságok Kismama, Fitt Mama, ódákat zengenek a természetes szülés gyönyörűségeiről, gátvédelemről stb...:/
Már megharcoltuk a lelki csatát, a férjem azt mondja mindig, hogy nem attól leszel jó anya, hogy szenvedéssel, fájdalommal hozod világra, nem ez számít, hanem az előtte lévő kilenc hónap és az utána következő hosszú évek.Kép Kép

A -4-es dioptria nem számít "veszélyesnek". Érdemes szólnod az orvosodnak róla, és megvizsgáltatnod egy egyszerű szemfenéktükrözéssel. (Belevilágítanak és készKép) Ennyi, de biztosan nem lesz semmi baj. Az én dokim -8 -ig bevállalta volna, de -10 fölött már nagy a kockázatKép

Hermi!
nagyon gyorsak voltatok ti isKép Gratulálok neked és a kis babónakKép

hicudzsi

Szia Gabi!

A férjed nem a kispesti Trefort szakközépiskolába járt? Mert a férjem szerint igen és akkor osztálytársak voltak Kép.

Szia: Timi
johitimi

Sziasztok lányok!

Mostanában olyan rendetlen vagyok, olvaslak ám titeket csak nem mindig van időm reagálni.

Hermi!
Gratulálok a babához! Mi az hogy pöttyös lett a babó? Milyen fertőzést kaphatott el, ha lesz egy kis időd írd már légyszi, mert nagyon érdekel. De remélem mostmár rendben van.

Nelli!
Sajnálnám ha nem lennél, szerintem próbálj meg egy modemet beszerezni. Ha esténként netezel akkor nem lesz vészes.

Tündér!
Neked is gratula a bébihez! Sok tejcsit, és persze jó egészséget, várjuk a szüléssztorit!

Ildikó!
Valaki itt már megírta közben a címet.
Neve: Quartett -teszt
Cím: XIV. ker. Bolgárkerék u. 3
Tel: 273-1913
Ára: 40 000Ft
Eredmény: 1 nap múlva
Vagy van még egy mobil számom hozzá 06-20-945-3558

Rita!
Ma voltam a 26.hetes lötyin hát nem tudom, ezt talán még rosszabbul viseltem, mint az előzőt. A kis szőke nőnél voltam, biztos tudod egy nagyon kedves, mosolygós kis nőci. Még a baba szívhangját is meghallgattuk olyan jó érzés volt. Amúgy villámgyorsan végeztem, semmi extra nem történt. Szept. 17-re kaptam uh időpontot. Mostmár a 30. héten van a harmadik uh.

Kaska!
Jó volt hallani felőletek!

Cory!
Nem hallottam mostanság felőletek. Mi van veletek, jól vagytok?

Valamelyik hajnalban begörcsölt a vádlim. Nagyon rossz volt, még másnap is fájt egész nap. Ezt mi okozza a kalcium vagy a magnézium hiány?
Puszilok mindenkit!
Nicki
26+0
Nicki

Sziasztok!

Egy császár után én sem értem, hogy valaki miért akar császárral szülni. Én még csak azt az indokot hallottam, hogy jobb a programozott császár, mert az ember lánya így elkerüli a vajúdás fájdalmait. A hüvelyizmos magyarázatot még nem hallottam.
Nekem 'csak' 8 órát kellett hanyatt feküdnöm a műtét után (pedig EDA után átváltottunk spinálra), az egyik szobatársamnak 6-ot. Azért 'csak' ennyit, mert még nem volt ilyen műtétem, tehát nem volt tapasztalat, hogy hogyan bírom, és nem volt semmi komplikáció. Viszont volt egy szobatársam, aki 24 órát feküdt, mert már volt egy császára és akkor elég erős fejgörcse volt. A fontos az, hogy nagyon sok folyadékot kell inni utána, még akkor is, ha infúzió is megy!
Viszont én úgy láttam, hogy egy kicsit lassúbb a felépülés utána, mint a hüvelyi szülés után, illetve pár napig eléggé fáj a has.
Szóval Hicudzsi, szerintem ha nem is a vajúdáskor, de utána azért megszenved az ember Kép. De megéri Kép!

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 38+0 28 év/1.b. Budapest 2003/09/04/ [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Csákány György[/size]
[size=-2]2.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 37+6 29 év/1.b. Új-Zéland 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size] [size=-2]Birthcare[/size]
[size=-2]3.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 36+6 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]4.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 36+5 28 év/1.b. Budapest 2003/09/13/ [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]5.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 36+5 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]6.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 35+0 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]7.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 35+0 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]8.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 34+6 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]9.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 34+5 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]10.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 33+0 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]11.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 32+5 29 év/3.b. Gödöll&#337; 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]12.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 32+3 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]13.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 30+6 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]14.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 30+1 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]15.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 29+3 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]16.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 28+2 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]17.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 28+1 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]18.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 28+0 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]19.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 26+0 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]20.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 26+0 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]21.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 25+1 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]22.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 25+0 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]23.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 24+1 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 23+6 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]25.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 23+6 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]26.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 23+0 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]27.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 22+6 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]28.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 21+2 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]29.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 18+5 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]30.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 18+5 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]31.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 18+3 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]32.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 17+6 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=brumóka-public]Brumóka[/url] [size=-2]2003.04.18.[/size] 17+6 29 év/1.b. Budapest 2004/01/23/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]34.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 17+2 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]35.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 15+6 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]36.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 15+5 25 év/2.b. Budapest 2004/02/07/ [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]37.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 15+3 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]38.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 15+3 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]39.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 14+2 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]40.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 14+1 26 év Budapest 2004/02/18/ [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]41.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 11+1 24 év/3.b. Szigethalom 2004/03/10/ [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

Szia Hicudzsi!

Én is hasonló cipőben járok, nekem mindkét szemem -10-es kontaktlencsés, de szemüveggel -13-as lenne (ha lenne egyáltalán olyan yyemüveg, amivel látnék)Szóval az első babával 10 óra vajúdás után megcsászároztak.
Normál szülésnek indult, azt mondta a doki, ha nagyon jól halad, akkor lehet rendesen is. De végülis nagyon jó, hogy csásyár volt, mert rosszul volt a lányom, de nem adott jelet! A Sima szülést talán túl se élte volna.

Abszolút nem kell félni a csaszitól, nem érzel semmit (spinális érzéstelenítés volt) de utána 24 órát kell víysyintesen feküdni. De ha fekszel, semmi fejfájás nem lesz!
Másnap mondjuk a felkelés borzalmasan fáj, azt hittem meghalok, de 1 hét után abszolút semmi bajom nem volt. Egyébként akik rendesen szültek, ők is szenvedtek rendesen!

Mondjuk az a rossz benne, hogy a 2. meg a 3. is ugyanilyen műtét lesz, a 2., ill. 3. szülés pedig már villámgyors.

Na de még mindig jobb, mint egy retinaleválás, és aztán a szemműtétek.

az pedig totál hülyeség, hogy nem lesz olyan kőtődés, mint a remdes szülésnél, meg hogy nem szenvedtél meg érte. DEHOGYNEM!!! A szeretet sem ezen múlik!!

Nehogy kisebbségi érzésetek legyen, hogy így adtok életet, hiába folyik a csapból is ez! Ez baromság!!

És amúgy az sem elhanyagolható szempont, hogy a hüvely szűk marad! Kép Kép

Jó szülés mindenkinek!

Bogi 15+5
rbogi

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Love Evelin 3650g, 57cm 2003.04.26. ( + 11 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke KépGergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi KépPatrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér KépIlang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Sziasztok!

Timi: megkérdeztem a férjem és igen odajárt, és osztálytársak voltak. Üdvözli a férjedet. Ha van kedvetek írjatok az E-mail címünkre. 06703122860@vodafone.hu

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Fruzsi!

Olvastam a meggyőződésedet, hogy nem fér ki a gyerek ahol elvileg ki kéne. Tudod mit gondolok erről? HOgy ha már most így gátolod a gyereket a temészetes megszületésben, akkor készülj a császárra. Ez most komoly.
Én baromira féltem, hogy jézus-atya-úristen az Uh alapján saccolt 4 kg feletti baba 10 cm-es kobakkal hogy fog kijönni? Még az utolsó pillanatokban is ezen agyaltam, csak ez járt a fejemben. Csak kb 20x álltam neki a kitolásnak alkalmanként 4-6 fájással ahol rosszul nyomtam. Majden 1 órába telt mire felfogtam, hogy márpedig ezt a gyereket ki kell nyomni nincs mese. Kinyomtam, megszületett, persze az Uh-ról csak annyit, hogy végülis nem sokkal tévedett "csak" fél kilóval. 3,5-el született meg a fiam azután, hogy már nem agyaltam, hanem koncentráltam.
Nem is hinnéd mennyit számít az, hogy mit gondolsz és mi a meggyőződésed. Ha már most így állsz a szülséhez, hogy nem fér ki akkor nem is fog. Erre az egész dologra én is csak a szülés után pár hónappal jöttem rá, hogy mennyire gátoltam magam és a gyereket. Kép
Fel a fejjel és hidd el,hogy kifér. A hüvely olyan mint egy nagyon erős gumigyűrű. Ha kézzel nem is tudod normál esetben kifeszegetni a szülés alatt rugalmassá válik és a baba simán utat tör rajtaKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok kismamik! Kép

Megjöttünk a kiruccanásból, nagyon jó volt, de hamar eltelt.
Nem volt időm ezt a hatalmas mennyiséget átolvasni, csak végigfutottam.
Gratulálok az Új Anyuciknak, sok boldogságot a babókhoz!
Látom, most a császár vagy nem a téma. Én eddig 2x normál úton szültem, igaz nincs tapasztalatom a nagy babákkal(2600g, 2900g) Másodszor már gátvédelemmel, tehát nem is vágtak, hát mondhatom ég és föld vágással és vágás nélkül. Én szerencsére azt sem vettem észre, hogy emmiatt változott volna a hüvelyem. De persze nem voltak nagy fejűek a gyerekek.
Lányok? Hallottatok már arról, hogy akinek alacsony a vérnyomása az általában kisebb súlyú babát szül. Nekem ezt mondták, hogy ezért nem lettek nagyobbak.(Teljesen időre születtek, és 10/10 Apgarral, 2 hónaposan már akkorák voltak, mind a 3,5 kg-mal született babák)
Úgyhogy én most sem számítok túl nagy babára.
(Unokatesóm 1 hete szült 4600g-os 56 cm-es babát normás szüléssel.Még nem beszéltem Vele,hogy élte túl)

Kitty
kitty123

Édes Sasha,

a köv. hozzászólásomban van egy ilyen, hogy: Kép
Úgyhogy csak vicceltem! Naná, hogy kifér!!!! Kép

És tudod, minek örülök?? Napról-napra kevésbé aggódok és gondolok ilyenekre, holott, mikor megtudtam a babócát, első rettenetem (szó szerint!!) az volt, hogy ezt meg kell szülnöm!
És, ahogy kezdenek bennem az anyai ösztönök kialakulni, ahogy olvasgatlak benneteket Kép és mindenki (kivétel nélkül!!) boldog, egyre kevésbé féltem MAGAMAT, inkább őt! Mert tudom, hogy én felnőtt, egészséges, erős nő vagyok.
És jó, lehet, hogy a szülés nem leányálom, fáj, vér, sikoly, de tényleg értelme van és VÉGE van. Annak a fájdalomnak, mikor pár éve eltörtem az orromat (Leestem egy hintáról
Kép Kép - nem kinevetni Kép ) és egy hétig rakták rendbe, na az a szenvedés volt, amit egyszerűen csak túlélni lehetett, és azt hittem örökké tart (4 napig feküdtem az agyamba feltolt tamponokkal).

Egyébként megemlítetted (és sokan) a koncentrációt a légzést.
Halá Istennek én tanultam hasi légzést és relaxációt, és tudom, hogy óriási szerepe van az ember életében. Én ha feszült és ideges vagyok 10 perc alatt úgy megnyugtatom magam, mint a dalai láma.
Most kérem nem nevetni: a hasi légzés segítségével pár napja az ágyon fekve gyakoroltam, hogy mennyire tudok LE koncentrálni egy-egy nyomást, és azt hiszem megy Kép Kép
Sokan ott rontják el szülést, hoigy elherdálják az energiáikat szerteszét a testükben.

Na, Fruzsi, de könnyen beszélsz, majd meglátjuk OTT milyen nagylegény leszel!! Kép
Azért remélem sikerül, mert mint te is montad a fejekben kezdődik.. De azért néha hadd aggódja, és hadd féltsem az én kis hüvelyizmaimat Kép

(Azt, hogy hadd, aztat így írják??? Kép )

Minden jót és szépen mindenkinek,

Fruzsi
cinderella

A jót szépen.. ez is valami Kép
Bocsika a sok elütésért, de cak klimpíroztam ezerrel Kép
cinderella

Sziasztok Lányok!
Szia Virga! Szia Bogi!
Nagyon jólesett amit írtatok. Sajnálom, hogy majd kimaradok a "romantikus" momentumokbólKép Pl.: "Apa, elfolyt a magzatvíz, hívd a dokit!"Kép stb.
De valójában anyira várom már a személyes találkozást a kislányommal, hogy a körülmények nem érdekelnekKép

Fruzsi!
Sasha nagyon jól írja; nem szabad már most pszichikai gátat vetni a természetes szülésnek, tudattalanul se! Van egy barátnőm, édes kis madárcsontú lány. Nemrég szült egy 3,8-kilós fiút természetesen, úgy, hogy őt is beriogatták az orvosok az esetleges császárral, "méretegyenlőtlenség" miatt
. Azt hiszem ez a szakszó arra, ha a baba feje túl nagy a mama medencéje meg túl kicsi. De nem lett igazuk! 8 órás vajúdás után, megszületett a baba. Ő nagyon így akarta!
Olvass sok szép születéstörténetet!Kép
Puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (29+3)

hicudzsi

Fruzsi!
Egyszerre írtunkKép
Jó, hogy így állsz hozzá! Ha a hüvelyizmaidat félted, nem tudom ismered-e az intimtornát? Nagyon egyszerű, este lefekvéskor vagy akár a számítógép előtt ülve, húzogasd össze a hüvelyizmaidat.
Ha gondolod elküldöm neked, a Kegel-gyakorlatokat! Ezek segíthetnek a szülésnél is, az akaratlan vizeletcsepegés ellen (egy barátnőm 1 évvel a szülés után még ezzel küzdött, azután csinálta a gyakorlatokat és elmúlt neki)

Csak így tovább, ezzel a lelkesedéssel!Kép

Puszi!

hicudzsi

Sziasztok!

Hicudzsi Kép!
A helyes szó a 'téraránytalanság', sőt 'magzat és medence téraránytalanság'.

De most nem ám mindenki elkezdi nézegeti a medencéjét, mert nem a külső medencecsontok számítanak, hanem a belső csontok, azt meg úgysem látjátok! Bízzatok magatokban ez a lényeg!!!

Üdv, Virág
virga

És persze bízzatok a babátokban is, és abban, hogy kitűnően tudtok majd együttműködni!
virga

Hicudzsi!

Neked bezzeg könnyű lenne a koncentráció! Kép Ha jól tudom, a harcművészeteknek is ez az egyik legfontosabb alapja! Egyszer olvastam egy könyvet a nindzsákról, hogy azok az emberfeletti dolgok, amikre ők képesek (vékony pallón átlépdelni szakadék fölött, és ilyenek) mind-mind a már kora gyermekkoruktól tanult koncentráció eredménye. Tehát tanulható. Nem tudom, olvastad-e Müller Péter könyvét az önismeretről és meditációról. Az az igazság, hogy én nem szoktam meditálni, de amit fentebb említettem (légzés) tényleg csodákra képes.
Az intimtorna kazettát megvettem, csak még valahogy nem kezdtem hozzá. De ez a hüvelyszorítás-gyakorlat tényleg semmi erőfeszítésbe nem kerül már most csináltam is
Sőt, úgy hallottam, hogy vécén ülve a pisilést is ha abbahagyod pár másodpercre (akár többször), az is nagyon jót tesz (persze csak az izmoknak Kép ).

Emőke, az Édua név nekem nagyon tetszik, először a Nők Lapjában láttam, a hölgy, aki a karikatúrákat készíti, őt hívják Éduának, egyből megtetszett, különleges, szép név!
Nekem kiskukacos van a pocimban, ezt a párom már a 12 heti uh-n megállapította Kép , úgyhogy Édua név kilőve&#8230; fiúnevekben nem jutunk egyezségre.

Tényleg, hallottam, hogy van itt valahol névválasztó topic, csak nem találom.

És még annyit szerettem volna, hogy kontaktlencsés vagy szemüveges vagy?

Puszi, Fru
cinderella

Hicudzsi! Igaz császármetszésem még nem volt, de mütét miatt voltam már többször altatva (az utóbbi években minden évre esett 1) az se tartott kevesebb ideig mint egy császármetszés, és bizony nekem csak 2 órát kellett utána fekve maradnom. Más kérdés hogy nagyon nem is birtam mozogni, de a fejemnek semmi baja nem volt! Igy én egyáltalán nem félek a mütéttöl, engem az bánt kicsit, hogy kimarad a szülés élménye. SZerettem volna átélni.
Aki fél, annak meg én is a császárt ajánlom, mert nem olyan szörnyüek ezek a mütétek. Ja azt hozzá kell tenni az igazság véget, hogy itt 2 intézmény van, az egyikben kötelezö!! EDA-val csinálni a császárt, én köszönöm, de inkább megyek a másikba, ott elaltatnak. Szóval az altatás utánra vonatkozott az a megjegyzésem, hogy elég pár órát fekve maradni, egyáltalán nem fáj a fej.

Hát aki a hüvelyizmait félti, azt én sem értem, kérdezném töle, hogy szoptatni se fog, mert a mellei megnyúlnak? De én is olvastam itt a forumon, van ilyen.
Fruzsi nem igy értette, ö másokra mondta vannak ilyenek, szerintem ö nem fél ezektöl!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Virga, milyen jó, hogy szóltál! Lemértem a csípőmet, a medencémet, ismerem a baba jelenlegi körülbelüli súlyát. Ezeket négyzetre emelve, behelyettesítve a másodfokú egyenlet megoldóképletébe majd koordináta rendszerben ábrázolva, éppen Tapsi Hapsi képét adták ki, ami rossz jel. Sajnos pont medence téraránytalanságra utal!

Kép Kép Kép
cinderella

Sziasztok!
KépKépKép
Annyira izgalmas számomra ami nap, hogy csak izgulok itthon össze-vissza. Már mosok, elmosogattam, vasalok, a kutyát kifésülöm, annyira izgulokKép (A férjemnek ma szólnak vissza egy állással kapcsolatban. Az utolsó fordulóra csak 4-en maradtak és tegnap este született döntés... Nagyon várom, hogy hívjanak már!

Virga!
Köszi a javítást.) Már azt sem tudom hol áll a fejem. Ráadásul a gép folyton bedöglik és újra kell indítanom.

Fruzsi!
Van egy jó utónévkönyvünk (Kereszteneveink, védőszentjeink) egy régi katolikus kiadvány. Ebből kerestünk lányneveket, itt rátaláltunk (még 3 évvel ezelőtt!!!) maz Édua névre és nagyon tetszett. Azután a "Kiátkozott" című rockoperában is felbukkant a név és akkor ezt már "jelnek" tekintettük, mivel a férjemmel mindketten nagyon szeretjük ezt a darabot (az István a király és az Attila befejező része). Ráadásul anyai nagyapám egyenes ági kun leszármazott, így már biztos volt, hogy ez az ősi kun név illeni fog a kislányunkhozKép

Fiúnévként a szülés előtt majd a Koppányt diktáljuk be. Azt tudjátok, hogy mindenképpen két nevet kell megadni, egy fiú és egy lánynevet.Kép

A Tapsi Hapsi jó jel!KépBár szerintem az integrálást kihagytad...

hicudzsi

Karmen!
Én szeretnék ébren lenni.Kép Nálunk a Schöpfben spinális van, nem EDA.
A férjem is bent lehet a fejemnél és megkaphatja a babát a műtét közben, legalább láthatomKép nEz erőt ad majd.Kép

Fruzsi!
Koncentráció. Van, eléggé kell azokhoz amiket művelekKép Most majd arra használom, hogy tökéletesen nyugodt legyek. Most is rámférneKép

hicudzsi

Sziasztok lányok! Én is tartok egy kicsit a szüléstôl, de a császárral gondolni sem akarok, majd szülés közben kiderül, hogy bírom. Lehet, hogy könyörögni fogok a dokinak, hogy császározzon meg a végén, de az is lehet, hogy nagyon könnyu˝ hüvelyi szülés lesz. Ez nekem majd akkor és ott fog csak kiderülni. De szerintem sem kevesebb semmivel az az anyuka, aki császárral szül. Sôt! Talán még több kellemetlensége van utána, mint egy rendesen szülô nônek.
Buborék 30+2
Buborek

Hicudzsi! Én rettegek attól, hogy a gerincemet szurkálják, többeket kérdeztem, van aki esküszik rá, van akinek szörnyü volt! Mivel engem már 6x altattak, és nem volt kellemetlen, maradnék ennél. Csak azt sajnálom, hogy a másik intézményben ezt nem kérhetem, nem lehet EDA-t elutasítani! Ezek szerint nincs joga a betegnek dönteni, bárki bármit is mond. Ha közben a kórház is átveszi ezt a szemléletet, akkor keresek másik intézményt.
Nekem a természetes szülésnél jelentene nagyon sokat, hogy a férjem mellettem lenne.

Jaj hétfön megyek szájsebészhez, gyanus megint ciszta lett a gyökércsucson. Eléggé félek, mert ott erösebb érzéstelenitöt adnak, ami nekem igaz még sose zsibbadt el (már 2x csinálták) remélem a babának nem árt. De ha tényleg gyulladt azt meg nem lehet halogatni, a fogamba kerülhet (elsö 2 fog!!) Szoritsatok hétfön!!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ezek szerint elveszett a levelem.

Hicudzsi! Nálunk az egyik intézményt csak EDA-val engedi, én többeket kérdeztem, van aki esküdik rá, van aki soha többet azt mondja. Én nem kockáztatok gerincbe szurást, amugy pszichésen se birnám hogy ébren vagyok amikor vágnak. Anyajegyet vettem le ambulánsan, a vége az lett, hogy kórterembe kerültem, olyan rosszul lettem. Szörnyü élmény volt, pedig semmit se éreztem. Többet ébren nem vállalkozok ilyenre.
Mivel engem 6x altattak, és nem volt kellemetlen igy ettöl legalább nem félek.

Ha természetesen szülhetnék, nekem is ott lenne a férjem és nekem nagyon sokat jelentene.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: