A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:27-kor.

Kép
1bambi

Az önkormányzat minden újdonsült kerületinek ad, ha a szülei kerületiek és igénylik...én is nagyon örülök. :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Csak az a gond, hogy átjelentkezni állandóra nem olyan egyszerű, mint ideiglenesre...

Kép
klarka

Sziasztok!

Bocs a bepofátlankodásért,de olvastam a gyes és gyed gondokat!
A gyed és tgyás TB függő ellátás,tehát ha fizettél tb-t akkor jár,ha nem akkor sajna nem,de itt is van méltányosság bizonyos helyzetekben.

Itt konkrétan leírják ezeket a dolgokat:http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/kismama_tb_szotar/#info

Alanyi jogon járó ellátások

* egyszeri anyasági támogatás
* családi pótlék
* gyermekgondozási segély (GYES)
* gyermekgondozási támogatás (GYET)

Tehát ha nem fizettél tb-t ezt akkor is megkapod.Ha a TAJ számod érvénytelen,akkor mindegy,hogy éppen mit dolgozol,vagy gyesen vagy,azt mielőbb rendezni kell,különben fizetni kell minden vizsgálatért,mert nincs biztosításod!

Jó pocakosodást mindenkinek!Pontossan nézzetek utána az ellátásoknak!

Üdv.

Timi
timiban

Lányok, anyasági támogatás:

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi

Tavaly 60 367 forint, ikergyermekek esetén 80 490 forintocska
mango.

Már megint különcködtök, áprilisiak? :twisted: (Bár nem tuodm, miért is sípolok, elég nagy az esély arra, hogy áprilisban fogok szülni, és nem május 5-én...de akkor is......ha már itt együtt vagyunk.... :( Az iwiwen nem lehetne? Esetleg tiszteletbeli tagként májusiak is mehetnek?)

Húúúúú, átjelentkezem a 11. kerületbe....nincs megszabva, mennyi ideig kell helyi lakosnak lenni? És gyerekenként ennyi a pénz, vagy egyszeri? :oops:

Kép
babyteve2

Mindenki bejelentkezik Klarkáékhoz....aztán meg visszajelentkezik... :oops: mondjuk, 10 %-ért...nem buli, Klarka?

Kép
babyteve2

Klarka!

Jó, hogy írtad a kerületi támogatást! Az elején nekem is említett valamit erről a védőnő. Az nem gond, hogy nekem ez csak tartózkodási helynek van bejelőlve, a férjem viszont tősgyökeres XI. kerületi? Egyébként arról tudsz, hogy mi az igénylés módja?
Köszi!

KépKép
KépKép
atizka

Tavaly még én is a XI. kerületben laktam és ha a kislányom november 11-én született volna, akkor 111.111 ft-ot kaptunk volna!
mango.

Szerintem jelentkezzünk be Klarkaékhoz és szüljünk 11.11-én :)
mango.

Én arra gondoltam lányok, mivel ez a topic ápr-májusi babavárók cimen fut, innentől kezdve szerény személyem úgy gondolja, hogy az iwiw-es dolgot is ilyen néven kéne futtatni...
Nevekre kérek szépen még majd ötleteket, hogy mi legyen.... de szerintem mindenképpen úgy kellene, hogy az is aki áprilisi és az is aki májusi kismami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az anyasági énis úgy tudom 60ezer párszáz forint, a gyes asszem 28ezer körül van, a családi pótlék az változó...
Mondtam én, hogy a gyes-re jogosult mindenki, akkoris, ha nem fizet tb-t, vagy nem volt munkahelye....
Az, hogy megszünt a biztositási jogviszony, nem tudtam, de egy szóval nem mondták az apeh-nál, mondjuk én októberben voltam ott.... :roll: hát akkor nincs mit tenni fizetjük tovább szülés után is... csodálatos, köszike Ferkó papa!!! :evil: Gyerekek, én gondolkodtam rajta, hogy felkeresem és kérek tőle kölcsön, ha már volt ilyen kedves és kitalálta a dolgokat nekünk... itt lakik kb. 10 perc sétára tőlünk... no, nem vagyok ám rá büszke!!! :twisted:

Mango! Visszatértem! 8) Szal apuci.... fagyasztottam kaját adagokban nekik, amit csak ki kellett vennijük, az exnek ez volt a fontos, hogy enni legyen, a gyereket bevágta a tv elé, de a fél napot egyébként is nálam töltötték (ez az egy zavart kissé) mert nem akaródzott neki kettecskén lenni Atissal.... de nem halt éhen a gyerek... és nekem akkor dec.18-tól (aznap született) 23-ig kellett bentlennem... most már állitólag kivágnak 72 óra után...
Vendég

Szerintem akkor is jár, ha csak az egyik szülő kerületi. De hívjátok fel az önkormányzatot. Ez csak egyszer és a megszületett gyerek után jár. Olyan, mint az anyasági..csak kerületi.

a 111.111.- egy plusz dolog:) De asszem addig nem fogjuk kihúzni.

Kép
klarka

Én úgy emlékszem a várandóscsomag a atodik hónaptól van az meg a 24.hét nem? :oops:
Én is megyek a XI.be de 12.12-én szülök azt nem lehet?
Ja és a TGyÁS az nem jár?Vagy ahhoz mi kell?Ha kapom a TGYÁS-t az mellé jár még a családi?Vagy hogy is van ez?
Vendég

Azt hallottam egy most szült ismerősömtől, hogy a Szent Imrében az eddig kétágyas szobákba beraktak egy harmadikat is, amit ép ésszel nem tudok elképzelni....persze nem a kórházat hibáztatom, hiszen nincs mit tennie.

Kép
klarka

Tartoztunk az ördögnek egy úttal .. lebetegedett a fogorvos hölgy, így potyára mentünk oda .. február 7 az újabb időpont ..

Pumpókának elküldtem a meghívót :)
A SISAO zenekar által küldtem (az én vagyok :lol: :lol: - nem kell megijedni :D). Párom Oasis Tribute zenekara ez .. legalább megismerik a kismamák :D

Klarka - Ez komoly, hogy kerületiek az anyasági mellett kapnak még vmi juttatást? Vagy ez vicc?? :shock: :shock:
Én is XI. kerületi vagyok .. :D
Priviben küldd el please az infokat, hogy mi kell hozzá.
Az anyasági támogatás a Várndós könyv szerint most 61.042 Ft ;)
Azon felül kapunk még bármit? :D

Kép
szösszenet

Tgyás jár neked (ha jogosult vagy), aztán asszem 168 nap elteltével jön a gyed. Emellé jár a családi pótlék.

Kép
klarka

az jó lenne,ha 71 óra után jöhetnénk, mert apa már velem akar költözni a kórházba. Persze, rögtön 3 gyerek :)

Ferkó papa :) Átadhatod az én üdvözletemet is! Bejelöllek iwiwen, kép nincs rólunk, de majd mindjárt teszek fel
mango.

Szöszi: te XI-i vagy?

Kép
klarka

Szössz, nekem gyökértömésem volt hétfőn, februárban megyek a 2 koronámért. Lehet, hogy nem tett jót a fogaimnak a terhesség-szoptatás-terhesség taktika?
mango.

[quote="klarka"]S írta:klarkazöszi: te XI-i vagy?

Igen :)
Tudod .. én is a Szent Imrében fogok szülni .. meg itt is lakunk párommal már évek óta!

Kép
szösszenet

De állandóra vagytok bejelentve, ugye?

Kép
klarka

Persze :) Itt vettünk közös lakást .. stb .. stb :) Mindkettőnknek ez az állandó lakcíme ;)
Hova menjek a pénzért? :D :D

Kép
szösszenet

Na, ha megszületett, akkor kell menni az Erőmű u-ba, de megnézem az Újbuda honlapot, ott minden rajta van.

Kép
klarka

Köszi - Ha megtalálod a linket, mutasd meg ;)
Ez az anyaságival együtt már egész szép pénz .. legalább a szülés kijön belőle.. meg pár csomag pelenka :lol:
Én is néztem az Újbuda honlapon, de valószínű rossz helyen .. mert nem találtam :roll: :oops:

Kép
szösszenet

Pumpó, bejelöltelek, de képet nem tudtam feltenni :( próbálkozok tovább
mango.

Kép
klarka

Innen meg menj rá a születési támogatás iránti kérelemre és töltsd le:

http://www.ujbuda.hu/dokument_tar.php

Kép
klarka

Köszi - Tehát a Zsombolyai utcában kell ügyintézni .. elmentem a linket ;) ezer hála .. nekem nem mondta a védőnő :evil: :evil: jó fej :roll: :? :evil: :evil: de ha ott tartunk, majd ügyintézünk együtt :)

Kép
szösszenet

Oasis Tribute? Szeretem az Oasis-t... :) Öcsiéknek is tribute-zenekaruk van, csak ők Offspringet játszanak... meghallgatom, de annyira nem ugrok érte... :? Na, ez OFF volt.... :)

Megkaptam a meghivót, akkor kérek szépen névre ötleteket, mi legyen a nevünk????

Egyébként nekem az az ötletem van, hogy ne egymást jelöljük, hanem megcsinálom a cuccot és azt jelöljük, mert ott tutira tudni fogjuk, hogy kik is vagyunk... nem azt mondom, hogy igy elfelejtem pl., csak egyszerübb felmenni arra az ismik között és ott az ismik között csak mi leszünk... szal érthető voltam biztosan, ahha, nagyon. szokásomhoz hiven... :lol:
Vendég

Ja, és ne kérd az összegből a 30.000 forintot a Start számlára, mert azt már a gyereked se fogja látni. Mindent kérj a saját számlátokra.

Kép
klarka

Pumpóka - Érthető voltál .. és: SZERINTEM IS :D :D

Klarka - Köszi a sok hasznos infot ;)
Már letöltöttem a nyomtatványt is ;) elmentettem .. később nem lesz energiám ezekkel foglalkozni .. mostanában gyűjtök be minden papírt :D
Start számlára semmiképp nem kérek .. akkora baromságnak tartom.
Meg az egész Babakötvény kérdést .. múltkor utánaolvastam, és röhögtem azon a 6000 ft-on amit az állam hozzá bír tenni évente - nevetséges ;)
Mindent a mienkre fogunk kérni - köszi :)

Kép
szösszenet

Gitka, 12.12-én a 11. kerben? nem tudom jó-e a kombináció, talán kérdezd meg anyóspajtit, ő biztos tudja a választ :lol:
mango.

Pumpóka - Az Offspring nekem sem gyere be .. az Oasist imádom - nemrég csinálták ezt a kis hobby zenekart maguknak páromék az én ötletem alapján :lol: :lol: Csináltam egy kis plussz melót neki és nekem is :D www.sisao.hu

Kép
szösszenet

MÉG MINDIG ARRA VÁROK, VALAKI VALAMI ÖTLETET MIT IRJAK NÉVNEK???????
Vendég

Örülök, hogy segíthettem, ezért vetettem fel a témát. De egyébként a Szent Imrében a gyerekorvosd, mikor megnézte az újszülöttemet, akkor jelzte, hogy ne felejtsük el a kerületit.

Kép
klarka

Tavaszi prücskök....?

Kép
klarka

Most lépnem kell, majd még jövök..

Kép
klarka

Klarka - És a kerületben a gyernmekorvost lehet választani? Mivel egyikünk sem itt nőtt fel, ezért nem ismerjük a gyermekorvosokat. Te kit ajánlanál? Egyik barátnőm azt mondta, hogy ő már szülés előtt elnmegy hozzá, hogy felirassa azokat a baba-kencéket, amit gyógyszertárban lehet kapni ..
Tehát van olyan lehetőség, hogy én már most, szülés előtt felkeresem a gyermekorvost e célból? :)

Kép
szösszenet

Egyed Katalin, bár ő a Dávid Ferenc utcában rendel, és nem tudom, hogy ez mennyire van messze tőletek, de miaz ő kezei alatt nőttünk fel:) Nagyon kedves és nem fogad el semmit!

Kép
klarka

A zenéhez még.... baromi nagy sajnálatomra a kedves kicsiny lyányom idebenn marhára nem birja a rockzenét.... ezen kész vagyok teljesen... megyek anyuékhoz, hallgatom az mp3-at, szokásomhoz hiven Hooligans, Depresszió, Tankcsapda stb.... hogy ez a gyerek mit müvel odabenn, az leirhatatlan... :shock: mi lesz igy velem???
Feltett Zoli még egy-két Demjént nekem, mikor megszólalt egy szám tőle a többi után, az én édes gyermekem úgy elsimult, mintha bent sem lenne a pociban... kérdem én, normális ez a gyerek???? :lol:
A fiúkkal ilyen gondom nem volt, azt hallgattam, amit akartam, de a kisasszony kényeskedően agyonrúgdos a keményebb zene hallatán... pedig még azt sem mondhatom, hogy az apja lánya, mert ő is szerencsére ugyanezeket szereti, mint én....
Javamra legyen mondva, a fiúk imádják a rockzenét... anyjuk nevelése!!! Mondtam is, kivágom őket, ha nekem discopatkányok lesznek.... :lol: ez megint nem idevágott, csak leirtam.... :lol:
Vendég

A gyerek adószámát hol kell majd kérni? És mikor?

Névre nincs ötletem :oops:

Kép
babyteve2

Felkeresheted, de a recepteket akkor is akkor adja oda, amikor 3-4 naposan megnézi a babát az otthonotokban:)

Kép
klarka

Gyerek tajszámát nem???
Adószáma még nem lesz egy ideig... :D
Vendég

[quote="klarka"]F írta:klarkaelkeresheted, de a recepteket akkor is akkor adja oda, amikor 3-4 naposan megnézi a babát az otthonotokban:)

Köszi :)
Megnézem hol van az az utca .. és mennyire van legközelebb gyermekrendelő.
Ezek szerint én választok gyermekorvost? :)

Pumpóka - Névre nekem sincs ötletem .. most ezek a dolgok lefoglalják az agyam :D :D De nem kell túlbonyolítani .. ;)

Kép
szösszenet

TAJ kártyáról itt vannak infok - én innen informálódtam, mert nekem kell új - névváltozás miatt.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi
Ahhoz is a születési anyakönyvi kivonat kell majd. .. Apuci bemegy, viszi, kitölti az adatlapot, és díjmentesen küldik :)
Az nem nagy ügy :)

Kép
szösszenet

Pumpóka - A mi kislányunk rendszerint végigalussza Apuci koncertjeit, imádja a nyüzsit és a hangzavart :D :D
Aztán amikor vége akkor tüntetőleg dörömböl :D Szerintem ő bírja a rock zenét .. itthon max. azt hallhat :D Szokja :D

Kép
szösszenet

MamikEzt képtelenség követni...

Gabo
Én Gracot ajánlok mert azt ismerem...

szibi
A védőnői szolgálat Magyarországon egyedülálló! Máshol nincs ilyen.

Mary
Sajnálom, hogy ilyen anyud... még ha nem is szimpatikus neki a férjed ilyet nem tehet, hogy szét akarjon ugrasztani benneteket. Én a helyedben megkérdezném, hogy attól jobban érezné magát ha elválnátok és netán lelki rokkant lenne a lánya? hátha ez bejönne...

Gumimaci (ugye te írtad???)
Gratulálok a fiúhoz! Nekem minden alkalommal meg kellett emésztenem a hírt! :)
Két éve még szégyeltem is magam, hoyg nem örülök, hogy fiú ugyanis lánynak éreztem... most fiúnak éreztem és mégis ugyanaz az érzés volt olyan csalódás szerű... pedig nem csalódtam mert ezt éreztem... rájöttem, hogy ez nálam a feldolgozás folyamata! :)
Andorból nagyon meglepődnék ha lány lenne a végére ekkora fütyivel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nnna még két oldal...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="babyteve2"]A írta:babyteve2 gyerek adószámát hol kell majd kérni? És mikor?

Itt le is tudod majd tölteni a TAJ kártya igényléséhez a dokumentumot. be kell x-elni, hogy újszülött, és kitölteni ;)
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 3517-I.doc

Kép
szösszenet

Neeeem, engem az ADÓszám érdekel...állítólag már újszülött kortól adják azt is...de azt meg nem mondom, hogy hol hallottam, olvastam...utolért a terhességi amnézia... :oops:
De köszi a TAJ-os infókat is, nálunk Apa megvárja, az is gyorsan megy, és nem kell 30 napot várni rá...

Viszont, ha vki nagyon nem tud mit kezdeni a pénzével, van egy olyan szolgáltató, aki minden papírt elintéz a Mami és a babókét is....asszem www.elintezzuk.hu , de mindjárt utánakeresek...mondtam Apának, de azt mondta, ennyiért inkább Ő állja végig a sorokat...

Kép
babyteve2

Igen, ez az...21 ezerért az összes papírt....
http://www.elintezzuk.hu/probaby.aspx

Kép
babyteve2

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: