A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Nekem nem jött be a számítás! :cry:
Ha nappal-évvel számolom akkor igen,de később azt írtátok hónap-év,az alapján nem jött be!

Orvos választás? Nekem mindenképp lesz figadott,gondolkodom a szülésznőn is!
Én sajna nagyon parás vagyok és kell hogy legyen mellettem egy ismerős,kedves,bátorító ember akiben megbízhatom azon a gyönyörű de félelmetes napon!
Előtte látni szeretném az osztályt, a szülőszobát!
Mikor az orromat kellett operálni,igaz a saját kórházban ahol dolgoztam megmutatták még a műtőt is és elmondta a doki,hogy mi fog történni,mert egyszerűen annyira bestresszeltem,hogy adtak egy nyugtatót,hogy vagy beveszem és befejezem vagy nemtudnak betolni a műtőbe!
Iszonyatosan félek a kórháztól!
Talán pont azért mert ebben dolgozom(tam)!

Melus! Nagy nagy gratula a kispasihoz!
Még egy kék cumi! :lol:
Ez nem semmi!

Teganp este mi is készítettünk pocakfotót,küldök nektek belőle:

Kép

Kép

Kép
ibm

sziasztok!
bettica:vizeletet minden alkalommal kell nézni a véőnőnek, én mindig akkor megyek hozzá mielőtt megyek a dokimhoz, hogy be tudja írni a kiskönyvembe. NÁlunk ha lány MÍRA, a fiút nem tudjuk eldönteni, nem igazán tetszenek a fiúnevek, vagyis ami nekem tetszik, az a páromnak nem ami neki, az meg nekem nem.Pl neki tetszik a Viktor, nekem meg az Ábel.Hát döntse el az ember. nem tudunk közös nevezőre jutni. Nekem a Viktorról az Orbán jut eszembe, neki az Ábelről az Ábel a rengetegben. Ha nem tudunk dönteni lesz György a férjem neve. Igaz nekem tetszik az Attila is, csak az kettő is van a családban, apám és bátyám.A Fannival is így voltam, az meg egyik húgom

Kép
Kép
eyi

a fogadott orvossal kapcsolatban, nem úgy van, hogy csak akkor szülhetsz nála, ha ügyeletben van?Abban az esetben pedig vagy császár, vagy megindítják a szülést.Én egyiket sem szeretném, viszont a dokimat igen

Kép
Kép
eyi

Név
Nálunk már régóta megvannak a nevek...
Fiú: TAMÁS :lol:
Lányként a Mira nevet kapta volna...

IBM
Para-eü-s :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Nekem még az ET-hez is kellett nyugtatót adni... :oops:

Melike
AFP-ben majd segítünk :wink:
Vendég

Eyi
Kórháza válogatja...hogy milyen szabályokat vezetnek be...
Vendég

Nekem is lesz fogadott dokim, meg szerintem szülésznőm is. Nekünk ez fontos a férjemmel, és egy pillanatig sem volt kérdés köztünk hogy kellenek! Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, én parás vagyok :oops:

Melus

Kép
melus79

Erre még nekem is rá kell kérdeznem,mert sok helyen hallottam már!
Ez annyira durva!
Azért választom mert azt szeretném,hogy mellettem legyen,AKKOR amikor szülök!
Nem azért,hogy akkor szüljek mikor ő ott van!
Ez tök gáz!
Akkor minek fizetünk?
Hogy ügyeletben megoperáljon!!!
Ez szörnyű!
Ki mit tud erről?
János kórház?

Kép

Kép
ibm

köszi gigi

Kép
melike

Nem mondjátok komolyan,hogy választott orvosnál,ügyeletben?Mi van????

A választott azért az,mert fizetsz és LEGYEN OTT,amikor szülsz!Nem?

Kép
melike

Az én dokim egy nagyon kedves,rendes,fiatal orvos,csak sajnos ő megmondja előre,hogy mennyit kér.
Én még nem beszéltem le vele,hogy elvállal-e,mert azt mondják a 28-30. hét előtt nem ígéri meg senkinek.Tehát árat sem tudok még.Tavaly 40-et kért.

Érdekes,hogy mindig szidtam azokat,akik pénzelik a dokikat,de most(most sem viszem túlzásba) biztonságban érzem magam,ha választok orvost.

Kép
melike

háT én is mindenképpen megkérdezem a dokimat szombaton, mert elvileg törvényileg én úgy tudom, így van, s nemrég jött be.De bocs akit beparáztattam, én sem tudom

Kép
Kép
eyi

Nem paráztattál szerintem senkit!
Így legalább mindenki utánna jár!
Majd írd meg mire jutottál!
Én is hallottam már több helyről és mostmár izgat a dolog!
Megkérdeztem a János kórházasokat is mit tudnak erről,majd leírom ha megjön a válasz!
Egyébbként Áron baba nagyon aktív megint,annyit ficánnkol!
Jó,hogy már így érezni!
Nálunk a védőnő eddig nem hallgatott szívhangot,de azért remélem fog,mert a dr. nál is "csak" látni lehet!

Kép

Kép
ibm

Eyi
Orvosok munkaidejével most elég nagy a keveredés :cry:
(kiskapuk mindenhol vannak....)
Vendég

Az biztos, hogy az már nem megengedett, hogy dolgozik 8-4-ig, 4-másnap reggel 8-ig ügyel és utána még megint ledolgozza a munkanapját... ügyelet után szabadnapot kapnak...

Csak ez a szabadnap is olyan, hogy órát tartani, vizsgáztatni akkor is kell :roll:
Vendég

[quote="melike"]A írta:melikez én dokim egy nagyon kedves,rendes,fiatal orvos,csak sajnos ő megmondja előre,hogy mennyit kér.
Én még nem beszéltem le vele,hogy elvállal-e,mert azt mondják a 28-30. hét előtt nem ígéri meg senkinek.Tehát árat sem tudok még.Tavaly 40-et kért.

Érdekes,hogy mindig szidtam azokat,akik pénzelik a dokikat,de most(most sem viszem túlzásba) biztonságban érzem magam,ha választok orvost.

Ehhez az orvoshoz én nem mennék...
Mi az, hogy előre megmondja, hogy mennyi? Majd én honorálom annak megfelelően, ahogy foglalkozott velem... utólag!!! Nem tetszik neki az összeg? Mit tud tenni? Visszadugja a gyereket :roll:

És csak a 28-30. héten mond igent vagy nemet... és akkor kapkodva keres az ember más doktort... :roll:
Vendég

Na igen, azért fogok én is fizetni neki meg a szülésznőnek közel 100-at, hogy akkor is felhívhassam, hogy idő van. Az ember szívesebben kérdez egy számára ismert orvostól, mint egy idegentől, nem? Nekem is van bőven kórtörténetem, sajnos nem volt egyszerű teherbeesnem, ezért sem lenne jó, ha egy másik dokinál szülnék. Meg ő annyira, de annyira meg tudja nyugtatni az embert, hogy már az jót fog tenni, ha tudom, hogy ő fog bejönni. :lol: Biztosan van sok más hasonlóan kedves és magabiztos doki a kórházban, de róla tudom, hogy pénz nélkül is a lehető legjobb ellátást kapom tőle. Ja és nem tarifát mondott, hanem hogy ennyit vagy annyit szoktak neki adni. Eddig egy fillért nem fizettem még neki mégis teljesen meg voltunk vele elégedve (és a gyerkőcöt is neki köszönhetjük ;) ). Úgy hogy úgy érzem, hogy ez a minimum...
A szülésznőt is azért szeretném megválasztani, mert pl gátvédelmet is szeretnék, márpedig nem mindegyik szülésznő vállalja be...

Védőnőnél legközebb rákérdezek a pisi tesztre. Vinni kell vagy lehet ott is produkálni a mintát?

Kép

Kép
bettica

Nekem még sose csinált pisitesztet a védőnő!
2X nézte a doki,1 X mert úgy gondolta,1X magánúton nézettem a hólyaghurut után! :oops:

Kép

Kép
ibm

Melike: Egyetértek Gigaboszival. Minél hamarabb választasz dokit annál jobb. Ha elvállal azt már most is meg kellene tudnia mondani. Nem várhatja el tőled, hogy ha nemet mond, akkor 30 hetesen keress magadnak egy másik orvost. Nem hiszem, hogy ő szívesen venne át egy 30 hetes kismamát mástól...
Nagyon jónak kell lennie, ha ennyire ragaszkodsz hozzá... ;)

Kép

Kép
bettica

Orvos-szülésznő-választás
Azt azért puhatoljátok ki, hogy a doktorotok melyik szülésznővel szeret dolgozni...
Vendég

ja és melike a 40000 az még elég tűrhető, én tudok olyat aki 80-at kér, és Szhely, nem Pest!
Az én dokim nem szögezi le mennyit kér, 1,5 éve 20-at adott neki 1ik rokonom, uh.én sem fogom eltúlozni, hisz minden hónapban otthagyok neki 5000et, a vége felé meg biztos többször kell mennem, tehát még több. Meg amúgy is elég brutkó, hogy fizetnem kell a saját gyerekemért

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Bettica, én eddig 4x voltam védőnőnél és csak egyszer nézett vizeletet, és én ott pisiltem, mivel nem vittem mintát. Ki érti ezt?

Melike, afp-vel kapcsolatosan összedobjuk a tudásunkat. :D

Az utolsó mensim augusztus 31-én kezdődött. Gondolom akkor az augusztust kell nézni. Ha azzal számolok, akkor 8 és 25, tehát fiú. Remélem holnap kiderül a genetikai uh-n!!! :lol: Nevek: Luca vagy Zalán

Nekem van fogadott orvosom és fogadott szülésznőt is szeretnék. Engem megnyugtat. De egyébként tényleg undorító az, hogy előre közli a doki az árát! :twisted:

Kép
sziszka82

Nekem is elgondolkodtató volt az elején,de már régóta hozzá járok és a szülés miatt(meg a 40ezer miatt)nem akartam mást választani.Valószínűleg ennyit másnak is odaadnék és sok jót hallottam róla.De hangsúlyozom: nekem sem tetszik,hogy előre megmondja!

Igazából meg a gyöngyösi kórházból mostanában annyi jó doki elment,hogy nem nagyon volt kérdés,hogy kinél szüljek.

A húgom 3éve egy nagyon jó dokinál szült,ráadásul a feleségét ismerem is,de ő elment Hatvanba.

Kép
melike

Fél 2-re megyek genetikai UH-ra. Szorítsatok!!! :!:
Mit is kell enni előtte, hogy a baba mozgékony legyen? Vagy inni valamit? Narancslevet? Nem emlékszem.

Nálunk a név: Patrik (ha mégis kislány lenne: Nikolett)

Nálam mindig csinált a védőnő pisitesztet, és nagyon normálisan elmagyarázta a véreredmény összes értékét. Tegnap kaptam időpontot a cukorterheléses vizsgálatra és a belgyógyászati beutalóm is megvan (EKG). Mindkettő február utolsó hete lesz.
Az a cukorterheléses lötyi nem hangzott túl jól. :roll:

Ibm: nagyon édi csúcsos pocid van! :D

Bárány: gratula a vizsgádhoz. Ugye mondtam, hogy enyém a legkisebb poci!!! :oops: :roll:
Mikor is mész a védőnőhöz?

almaani
Kép
almaani

Na igen!
A saját gyermekedért!!!!!!!!
Én nem adok minden alkalommal a dokinak,nem akarom túlzásba vinni,inkább ritkábban adok többet!
Mindig csak azt mondja úgy néz ki nem lesz akadály,hogy elválalja!
De jövő héten ha megyek hozzá ráfogok kérdezni,mert mostmár jó lenne konkrétan tudni!
Ha nem akkor még kereshetek mást!
Most éppen tapogatok,hogy a Jánosban még kihez érdemes!

Már tudom,hogy írtátok,de azt most hiába nézem vissza úgysem találom meg!

JÁNOS KÓRHÁZASOK! KI A DR.???????????????

Kép

Kép
ibm

Vizeletvizsgálat
Mikor gondolok egyet, akkor pisilek egy-egy tesztcsíkra... :oops: :wink:

És fonendoszkóppal szoktuk apával hallgatni Tomikát :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Almaani!

Megy a drukk ezerrel!
Ne izgulj,minden rendben lesz!!!!
Kék cumit szeretnél?
Hányra mentek?
Csoki,tea, cola!!!!!!!!!!!!!
Nekem ezeket kellett,utánna felébredt,de nemtudom,hogy ezek hatására vagy amúgy is!

Sok siker!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Mi is phonendoscóppal hallgatózunk de mostanában annyira nem kivehető,viszont nagyon érzem mikor jön-megy!
Kis édesek!

Kép

Kép
ibm

Almaani, drukk az uh-ra!!!! Várjuk az eredményeket!!!! :lol: Úgy tudom a csokitól felpörög, de én még nem próbáltam.

Bárány, gratula a vizsgához!

Kép
sziszka82

Almaani
Édeset... csokit, kólát... :lol:

Cukorterhelés
Nekem 4 hét múlva kell megcsináltatni...

Hálapénz
4 hetente járok a doktoromhoz a klinikára, nem magánrendelésre. Mindig megbeszéljük, hogy melyik nap megyek legközelebb, és akkor telefonon egyeztetünk, hogy pontosan mikor menjek... 10-15 percnél többet általában nem várok... és általában egy UH is van...
Még semmit nem fizettem a doktornak... Peti születése után ajándékkosarat kapott...
Vendég

Gigi! Neked nagggggggggyon nagy szerencséd van ezzel a dr.-al,de asszem ezt már írtuk párszor! :lol:

Kép

Kép
ibm

Gigaboszi: Igen, tényleg van minden dokinak egy favorizált szülésznője. Az enyémnek is, úgyhogy őt fogom majd felkérni. Persze azért elbeszélgetünk majd, meg én is meg akarom nézni a vajudót/szülőszobát/osztályt...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Sajnos ezt én is hallottam, hogy nem lehet behívni az orvost, ha éppen más az ügyeletes. Még nem beszéltem meg a dokimmal, hogy hogyan is lesz, biztos, hogy mint mindent, ezt is ki lehet játszani valahogy. :roll: Viszont szülésznőt lehet fogadni és be is lehet hívni. Beszéltem sok ismerőssel, akik mostanában szültek és azt mondták, hogy a fogadott orvossal ellentétben, a szülésznő tényleg foglakozott velük, végig ott volt, segített, vagyis megdolgozott azért a pénzért, amit kapott. A kolléganőmet meg akarta császározni az orvosa, mert kezdődött a magánrendelése. :roll: Közölte, hogy akkor most császár, vagy szül az ügyeletesnél. Az ügyeletest válsztották.

Nekem nem jött be a számítás: 8 és 36 mégis fiam lesz. Bár még nem bújt ki, ebből még bármi lehet. :wink: De azért inkább fiús cuccokat veszünk.

Védőnő még nekem sem nézett pisit, csak vérnyomást. :roll: Pedig én is úgy tudom, hogy kellene.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

IBM
Nem mindig volt ilyen szerencsém... :oops:
Vendég

helló,

gyors leszek - meló van. :?

János kh: én Szuromi Andráshoz járok, pár éve az ő magánrendelésére járok már a MOM parkba, de amikor mondtam neki hogy úgy néz ki hogy baba lesz, akkor adott egy időpontot, de a Jánosba. bekészítettem egy ötezrest, de valahogy sosem volt még olyan a szitu (eddig), hogy odaadhattam volna. minden alkalommal ő maga sk. veszi le tőlem a vért, minden miatt őt kell hívnom (uh, afp eredmény), minden vizsgálatra időpontot ad a kórházba, a mobilján kell hívnom mindig, soha nem kell sorban állnom, várakoznom semmire. és eddig még egy fillérembe sem került. 3 barátnőm szült már nála, ők 1-2-3 vizsgálatonként adtak neki 5-10 ezer ft-ot, meg szüléskor 40-50 ezret, de soha nem kért egy fillért sem senkitől. ha legközelebb megyek, be van készítve egy 10-es, ha olyan lesz a szitu, odaadom, ha nem, akkor majd a szülésnél adok többet.

hogyhogy elvállalja-e a szülést? én azt hittem, hogy ez nem kérdés... eddig akik nála szültek barátnőim, úgy voltak, hogy ha épp nem volt bent a kórházban, akkor felhívták a dokit amikor már rá volt szükség és ennyi.

mia_snow

Szülésznő
Előjön náluk is a munkaidő-keret probléma...ők se dolgozhatnak folyamatosan...
Vendég

Mia
:lol:
Vendég

Mia! Köszi az infókat,nagyon szimpi volt amikor láttam a Jánosban!
Azért ha mész legközelebb kérdezz rá erre a dologra,kíváncsi vagyok!
Mikor rendel a jánosban?
Vagy hogy lehet hozzá bejutni?
Lehet,hogy érdekelni fog a dolog!

Kép

Kép
ibm

máS TÉMA:AZT hallottam, de lehet, hogy hülyeség, h.akinek fia lesz, annak csúcsos a hasa, s nincs nagyon rosszul az első időkben, akinek lánya lesz inkábbszéles mint csúcsos a hasa, s többet van rosszul.nálatok mi a helyzet?én egyáltalán nem voltam rosszul, a hasam inkább csúcsos mint széles, s még nem tudom a nemét, a hónapos számítás szerint fiú[/quote]

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Megnyugtatott, hogy nektek is húzódik a hasatok, én kezdtem tőle beparázni. Különösen a hasam alja húzódik sokszor.

Néha egy kicsit keményedik is, van , hogy egy ponton tök kidudorodik. Nem tudom, hogy ez ilyenkor a kis vacak lehet-e?

Nekem nem jött be ez a számolás: 9. hó, 28 éves voltam, de lányt látott a doki.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

ja a táblázat szerint, pedig lányom lesz, bogi azt nézted,

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!
A has húzódástól én is kezdek parázni...na jó hess para!!De néha fáj és keményedik is,egy kicsit.. :twisted:

Orvos:én ezt nem is tudtam,hogy nem jön be ha éppen szabadnapos vagy lejárt a munkaideje...
Mondjuk nekem programozott császár lesz,de tudjuk ember tervez .....

Nevek,ezek szerint már majdnem mindenkinek megvan :D Jól láttam,hogy két Mira is lesz?

Anyagiak:akkor én meg sem mondom az "árakat" :oops:
Ahova én járok titulustól is függ,és az én dokim adjuntus(jól írtam? :oops: :oops: )

Bocsi de nem tudom,hogy mindenre reagáltam e

Ibm és akik gratuláltak a vizsgához köszike

Gigi jól néztél ki 34 hetesen

Ibm neked olyan fiús hegyes hasad van :D
Vendég

[quote="eyi"]m írta:eyiáS TÉMA:AZT hallottam, de lehet, hogy hülyeség, h.akinek fia lesz, annak csúcsos a hasa, s nincs nagyon rosszul az első időkben, akinek lánya lesz inkábbszéles mint csúcsos a hasa, s többet van rosszul.nálatok mi a helyzet?én egyáltalán nem voltam rosszul, a hasam inkább csúcsos mint széles, s még nem tudom a nemét, a hónapos számítás szerint fiú
[/quote]

Babona... alapja nincs...

Én a mai napig időnként olyan rosszul vagyok, hogy anyóst át kell hívnom... és bizonyítottan fiam lesz...
A pocak alakja meg a testalkattól és a baba elhelyezkedésétől függ...
Vendég

D. Bogi! A hasamnál én is hasonlókat érzek,most azért megnyugtattál,hogy nem vagyok vele egyedül!
Azt mondják az "okosok" hogy mostmár egyre furább dolgokat fogunk érezni!
De annyira jó,hogy már érezni a mozgását!

Nekem elég csúcsos a hasam,mondták is,hogy tuti fiú lesz!
Aztán nővérem mindig azt mondta lány,mert én bizony megszenvedtem kb. a 16. hétig!
ÉS FIÚ LESZ a kis kópé!!!!!! :lol:
Tuti! Láttuk a kukiját!
Szóval szerintem nem sok igazság van ebben de valamiért mégis hisz benne az ember!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

vizeletvizsgálat:
elvileg minden találkozáskor a védőnővel kellene lennie vizeletvizsgálatnak is. De lehet, hogy ez nem sok helyen van így. Terhesgondozáskor mire megjön a védőnő a vizeleteredményem is kész, előre szokott adni beutalókat.

választott doki:
Szerintem a kórháza válogatja, hogy ott milyen rendszer van. Nálunk (én még így tudom) választhatsz orvost és akkor lesz ott, amikor szükséged van rá és nem az ügyeletesnél kell szülnöd.
Meg fogtok döbbenni (én is lehidaltam mikor már 3 ismerősömtől is hallottam), de mi múlt hét pénteken beszéltünk a dokimmal és felkértük, hogy gondozza a terhességemet és ha mód van rá, akkor szeretnék nála szülni. Semmi nem akadályozza. És most jön a java.... egy szülésért 70 ezer forintot kér. Még szinte örültünk is, hogy ikreknél ugyanannyi mint az egybabásoknál. :? :shock: Egyébként ő "csinálta" nekünk a babócákat (ha szabad így fogalmaznom) :D
Szülésznőt mi is szeretnénk választani, szerintünk talán még az fontosabb (főleg ha hüvelyi úton szülök) a szüléskor mint a doki. Ő van ott az elejétől kezdve a végéig. Ti hogy gondoljátok?

hasfeszülés:
Nekem állandóan feszül a hasam, főleg már este.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Bárány! Miért lesz tervezett császár?

Kép

Kép
ibm

GIGI:Fonendoszkóppal hallani a szívhangot is?????????????????
Hol lehet venni??Mennyibe kerül??
Vendég

Tesztcsikot hol lehet szerezni?
Vendég

A választott szülésznőről hasonló a véleményem,de ha császár????
A barinőm ikreket szült és azért nem is választott mert tudta,hogy császáros lesz.

Kép

Kép
ibm

Ibm:lányomnál voltak rossz előzmények+farfekvés,lábtartás,előreeső köldökzsinór volt az indok ....a fiamnál nagy súly és az előző heg vastagsága volt az indok...ez már adott 2 császár után ő nem vállal sima szülést,nem tudom más dokik,hogy vannak ezzel??
Vendég

bogi: nekem is az volt a problémám múlt héten, hogy egy nap kétszer is úgy keményedett be a hasam, hogy csak a jobb oldalt és olyan narancs nagyságú dudor lett. De a doki megnézett minket uh-on és no para, mindenki jól van. Sajnos ebben az időszakban nagyon gyakran előfordul a keményedés. Arra nagyon jó szer a MagneB6. Én 3*2-öt szedek (ez a maximum), de a dokim javaslatára, ha keményedek, akkor egy ampulla iható formában kapható MagneB6-ot kell meginnom. Meg hát a pihenés...

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: