A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

bakker nem jövök, aztán meg a lap tetejére kerülök!!!

Kata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ez most jól esett :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Niki, profi csinálta a múltkori képeket rólatok?
mangó

[quote="lmkata"] írta:lmkataKOS BABA SOK BÓDOG-BÓDOG A 9. HÓFORDULÓDHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ez a kedvencem, mert itt és most bent = kint :)
szal innentől kezdve már úgy érzem picit kezdhet jogos lenni hogy elvárjuk Tőletek, Csöppektől, hogy alkalmazkodjatok a kint-hez, eddig épp elég volt azt feldolgozni nektek, hogy itt minden tökmás mint bent.
:wink: :wink: :wink:

na még egy :)
lmkata

Anzsi akkor jó :lol: :lol: :lol: mármint h jól esett :)
túrórudi! mindenki szereti! :wink:
lmkata

Zizi, Neked akartam még írni, hogy Bendénél az oltas helye jó sokáig volt ilyen, aztán igazán olyan egy éves korára teljesen visszahúzodott és a doki azt mondta, hogy ez teljesen ok.
mangó

[quote="b79andi"]
írta:
b79andi
Marcsi[/b]: Mostanában azon gondolkodom, hogy mivel tesz jobbat az ember. Ha korán beadja bölcsibe, mert akkor más babáktól tanul és közösségbe van, viszont anyával kevés időt, vagy ha nem adja. Nagy kérdés. Biztosan nagyon hiányzik neked is, hogy nem vagy vele egész nap, de ugyanakkor meg tökre jó lehet látni, hogy milyen sokat fejlődik, és okosodik. :lol:

Andi, igazad van teljesen, de nálunk nem volt kérdés a beadom-nemadom. muszáj volt a családi kasszát nekem is kiegészíteni, mert nekem jelentősen több a nettó fizetésem, mint a gyed volt. (kb.4,5x-ese)
minden költségünk-kiadásunk erre van-volt beállítva, és kényszerhelyzet elé néztünk, de erről már sokat írtam. nyilván nem volt könnyű, de sokat nem lehetett dilemmázni.
így a kényszerhelyzetből kell kihozni a legjobbat, ami az első hét utáni váltással sikerült is, mert két tündéri g.nénit kaptunk, ahová örömmel jár a lányom, tényleg nagyon szereti.
így utólag nem bántam meg, h. "korán elszakadtunk", mert jól jöttünk ki a szituból, mind2-knek jó volt az átmenet, h. először napi 4 órában kezdtem, aztán lett 8-ra felemelve októbertől.
én azt látom Laurán, h. egy bizonyos kor fölött (neki 1,5 év felett) jót tesz a közösség, a kortársak és az ici-picivel nagyobbak. nagykönyv erre 2 évet mond - de nekünk így volt muszáj, és jól jöttünk ki belőle.

Anzsi, na végre h. te is vagy. Laura is nagy túrórudi fan ! :oops:
mire tippelsz miért nem eszik Bende? a fogak?
jaj, mi nyáron éltük ezt a falatot-sem-nyelek-le dolgot, borzasztó volt.
Bende megy már? miket tud?

Melba !! szíííjjja !! tessék jönni a talira !! és Domáról azonnal fotót követelek,-ünk !

Marcsi

KépKép
alon

No, akkor én is még egy kicsit. Remélem, még bírja a nagy 9. hónapos!! :wink: :lol:

Köszönjük a köszöntéseket. Látod Kata, néha egyre jár az agyunk. :wink: Komolyan mondom, úgy vártam már, hogy eljöjjön ez a nap. És most meg olyan jó visszaolvasni, amiket másoknak írtál. Köszi!!! Kicsit olyan, mintha most mindegyik nekünk is szólna.

Elkezdett izgatni ez a víztiszttítós dolog. Mi ugye ásványvizezünk, sikerült elérni, hogy apa is kola helyett!!! Jeeee!!! De iszonyat mennyiségű palackot dobunk ki, és hiáa gyűjtjük szelektíven, nekem azért nem tetszik. No, én is utánna nézek. Plussz hosszú távon tutira megéri!!!

Ja, akartam kérdezni, hogy nincs valami jó tippetek kaja-kómára? Ilyenkor ebédelek, és hiába reggelizem, és nem is eszek most sokat, egyszerűen rám tör. Maja meg akkor kel, mikor én majd el akarok aludni. Kínokat élek át, míg elmúlik. De ennem meg muszáj, mert akkor meg ingerült leszek. no és azt ne kívánja senki... :lol:

Tényleg, BCG oltásra én is akartam írni, hogy Majának is sokáig nagyon gennyes duzzadt volt. Aztán egy játszás alkalmával véletlenül beleharaptam. Jaj, úgy sajnáltam, sírt szegénykém nagyon. De képzeljétek, jobb lett, már nem gennyes, csak kicsit piros.
Már ezzel nem azt akarom mondani Zizi, hogy harapd ki te is, csak hogy tök normális, hogy ilyen szegénykémnek. És lehet hogy fáj is? Mert Maja nagyon érzékeny volt rá. Persze miért ne fájna egy gennyes seb? :oops:

No, mostmár tényleg megyek, mert mindjárt kel, én meg valamit kezdek a kaja-kómámmal. Légyszi!!!! Hátha van valakinek valami tippje!!!!! :roll: :roll:

Kép

Kép
b79andi

Teri, szerintem nem írtál hülyeséget - tuti közrejátszik a kevés tejnél az "elsőanyukásság" adta idegeskedés is.

anyóspajtival mizu? hagy titeket élni? :D

Kata, jobbulást nektek ! ez az influenza borzasztóan hangzik. én beoltattam Laurát (a bölcsi miatt muszájnak éreztem, mert ott annyi a vírus, mint egy kisebbfajta laboratóriumban), remélem hat is majd.

tényleg Niki, nektek mizu a bölcsivel? sikerült beiratkozni vhová?

Marcsi

KépKép
alon

ja, és köszi a Laura dicsiket mindenkinek.

Marcsi

KépKép
alon

Tényleg, zugolvasok is jöhetnek a talira!!!! Sőt!!!!!

Igen, tudom Marcsi, hogy nálatok nem volt kérdés. Nálunk is hiányzik az én fizum, de nem tudom mi lesz. Én nem mehetek vissza dolgozni a régi helyre, mert rettenetesen messze van. Mi most Békáson lakunk, és a cég pedig Budaörs egyik külső gyártelepe. Iszonyat idő lenne. Másikat kéne keresni, és az meg macera, mert nem szeretik a gyerekes anyukákat. Pedig Majám biztosan élvezné a bölcsit. De én annyira nem tudom elképzelni nélküle a napot. Pedig ez tutira anyának nehezebb, mint babának.

Mindenesetre olyan jó, hogy nektek ilyen jól sikerült. Az elején azt a kis zökkenőt leszámítva. Azért ez egy jó példa lehet. És noszogató is.! :wink:

Kép

Kép
b79andi

Tali: úgy néz ki, hogy a március 8 az elég sokmindenkinek bejön. Illetve olyan messze van, hogy addigra nem igen van még program, és akkor lehet tervezni.
A héten felhívom a bölcsit, és akkor lefixálom. Az időben pedig akkor megpróbálom a 15-18 belőni. Mindenki akkor jön és megy, amikor akar. CSAK JÖJJÖN!!!!!!

No, ha lefixáltam, akkor tessék kérem segíteni toborozni a csapatot!!!!!!!! MINDENKI JÖJJÖN ÁM!!!!!

Mostmár tényleg mentem. Bár nem akarok, mert végre sokan vagyunk, és sokat írunk!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

kaja kóma???? nulla tipp :cry: :cry: :cry:
és ha esetleg arra a kis időre is ledőlsz amíg ő felébred??
vagy az nem megoldás?

viszont most hogy írtad a kaját, elkezdett korogni a gyomrom!
hiába... evés közben jön-megy az étvágy :P
lmkata

jelentkezzen akinek még ezt a 9 hónapos köszöntést írtam!
mert nem jut eszembe ki volt, de valaki még meg is hatódott :)

amúgy olyan jó a régi lapokat lapozgatni... :roll:
lmkata

Nem tudok ledőlni, mert 6. érzékkel ő akkor kel, amikr rám ez rám tör! Persze ő meg a kajától felélénkül. Jól nézünk ki, én bágyadtan dőlök egyik oldalról a másikra, ő meg pörög ezerrel, ugrál rajtam, húzogat.

Kata, Jó étvágyat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És jobbulást nektek, mostmár tessék jobban lenni. Huss betegség!!!!!

Kép

Kép
b79andi

juhujj télleg eccerre írunk :)
nosztalgia :wink:
lmkata

ez ismerős -> akkor kel, amikor te aludnál.
ez a Maja meg Liza gyerek sok mindenben kezet foghatna! :P :P :P :P

én este megint azt vettem észre hogy beszélek Lizához, de értelmetlen dolgokat.
én ugye aludtam már ezek szerint, ő meg nem bírt elaludni még. :?

emlékeztek, egyszer régen amikor nem alvós volt, megkérdeztem reggel tőle félálomban hogy szerinted szép zöld a füvem?

na én meg iylen vagyok :P :lol: 8)
lmkata

Tudod, hányszor eszembe jut a szép zöld gyep??? És erről meg a sárkányfű árus! hihihi :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Egyszer már majd tényleg kezet foghatna Liza és Maja!!!! :wink: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!
Na jó, tényleg zugolvasó vagyok. :oops: :P Hiányoztok és kíváncsi vagyok Rátok. No meg a tapasztalataitokra.
Csak hát esélyem sincs mindent végigolvasni, nemhogy még reagálni is. A topik nagy része meg még nekem is új. :oops: Persze ez jó, csak hát így nem esélyes bekapcsolódni...
Bár van egy remek indokom. Közben megépítettük házikónkat és beköltöztünk. Hát még mindig elég nagy a rumli. De hát ez sem jó indok, mert hát itt van ugye Zsófi. Költözik, lakásfelújít, Samut nevel, dolgozik, aktív topiktag és még Jónást is várja. :oops:
Hát inkább nem írok, de ezt nem akartam szó nélkül hagyni. Igen a hosszú virrasztások oka legtöbbször nem a fog, hanem allergia. Kiemeltek a citrusfélék, paradicsom, tejfehérjét tartalmazó cuccok (táp is ilyen) és a tojás. Hát nálunk sajna ebből többre is érzékeny a gyermek. Ebből a citrusféléket nem, a többit nagy valószínűséggel kinövi. Éjszakai sokszori kelés is lehet emésztéstől. Mi gyakran szedünk Espumisant vagy Infacolt és homeos bogyókat is az emésztésre. Doma imád enni, rengeteget is eszik, de az emésztése katasztrófa. Kb. úgy alszunk, mint Andiék. :evil:
De a virrasztások úgy tűnik, megszűntek.
Esetleg ha nem leszünk betegek, talihoz mi is csatlakoznánk. De nekünk is 3 után jó. Sajna mi is sokat betegeskedünk, mint Samu.
Muszáj mennem, rengeteg itt még a meló. :oops: Sorry.
Puszi Mindenkinek!
Kép
melba

Jajjjjj! Végre pörög a topik én meg ilyenkor nem tudok hosszan jönni! :evil: :evil: :evil:

3 napja nagyon gázok az éjszakáink! :( Konkrétan ÉN az együttalvás-ellenes magam mellé veszem egy idő után Tareket, mert már nem bírom, hogy 10-15 percenként rohangáljak az ágya mellé. :( Van, hogy az éjjeli lápmát sem kapcsolom le.... :( Ha már aludni nem tudok, legalább feküdjek! :(

Ez most komoy, hogy allergia lehet a dolog mögött???? Tényleg??? Sose hallottam még erről!!! Abban viszont lehet, hogy van valami, hogy az emésztésük kihat az alvásukra. Bár Tarekot most egyértelműen a fogzás nem hagyja aludni. Szegénykémnek alul mindkét egyese jön. Totál be van dagadva és nagyon fehér már. Látszik a fog az ínyében, de még nem tudott előtörni! Pedig már úúúúúúgy várjuk! :)

fatima

Melba! Hello!!! Azért ha nagyon ritkán is, de jöhetnél. Én még szerintem nem is láttam fotót Domáról. Pedig milyen gyönyörű kiskrapek!!!!! :) :) :) AZOK A SZEMEK!!! :)

Nelly! Megkaptam a privit. Írok hamarosan ígérem. OK????
És ne keseredj el azon, ha vki nem reagál rád. Bizti nem direkt volt/van. Amúgy vágom kire gondoltál amikor azt írtad, hogy más is ezért morzsolódott le. :wink:

Kata! Gyógyuljatok! A talin egy egészséges, szépséges Lizut szeretnék látni.

Zsófi! Jónás nagyon helyes! A kukit rögtön kiszúrtam. Mi annak idején annyira fiút akartunk, hogy megtanultuk mit kell nézni! :wink:

fatima

jjaj melba pedig dejó lenne ha jönnél, főleg ha samura ennyire hajaz Doma, aki ISZONYÚ SZÉP KISFIÚ!!!!!!!!!!!!!! nagyon nagyon nagy legény!!!!
igazából arra vajon, hogy jöjjek rá, h a tápi miatt van e? bár most éjjel tápit is kapott és aludt, mint a bunda. namost tesztelm szegényt majd! figyu, ha tényleg ez az oka akkor én megcsókolom a lábad nyomát is!!!!!!!!!!!!!!!!!!44 milyen homeós cuccot szedtek még? én most ezt a kúrát csinálom samunak (immunerősítésre:)

Megelőzésképpen a havi kúrát úgy csinálták, hogy 3 hónapig. Havonta 3 hétig, 5 napig egy-egy ampulla, utána 2 nap szünet, majd a következő hét, és a harmadik hét után egy egész hét szünet.
Betegség esetén napi két ampulla reggel-este, 5 napig, két nap szünet.
Amikor helyre jött, nem volt beteg, akkor a megelőzős dózis jött. Utána fél év szünet vagy addig, míg elő nem jött6 egy kórság ( de nem nagyon jött elő)
Félévente csináltak egy-egy három hónapos kúrát."

marcsi: én kérdeztem és azt mondták a gyógyszertárban , h 6 év alatt nem adható be az influenza elleni védőoltás. :twisted: :twisted: :twisted: grrrrrrrrrrrrrrrr.

anzsi: bende miket tud már????? nem sétálunk együtt?

kata: köszi, most már értem!!!

őrület, h majajuliska már 9 hós!!!!!! csak lesek.
kerekpocak

ja csak azt nem írtam h oscillococcinum kúra.

nektek vmi doki állapította meg? és doma is konkrétam 3-4 órán át virrasztott néha sírva?
kerekpocak

fatima írtam privit.
kerekpocak

Melba, nagyon szép a kisfiad ! és ő is óriási már !
(tök jók azok a jégcsapos karácsonyfadíszek is...)

erre az emésztési-allergiás izére hogy jöttetek rá? és miért pont a citrusfélét nem növi ki? és voltak bőrtünetei is az allergiának?

gratula a házikóhoz !!

Andi, Békás-Budaörs távolság tényleg gáz...
amúgy mikorra tervezed, h. elkezded a melót?

Zsófi, nekünk a dr-nőnk kapott egy csomó ingyenes vakcinát, és rákérdeztem, h. mit gondol, és mondta persze.
annyit mondott, 2 éves kor alatt 2x kapnak 1 hónapos ismétléssel, 2 éves kor felett meg csak 1-et.

amúgy én viszonylag későn tudtam beadatni (jan.első napjaiban) az első kört, mert Laura beteg volt meg taknyos decemberben, novemberben meg ez a középfül izé...emiatt csúszött. remélem azért a hatékonyságát kifejti, mire a nagy járványt prognosztizálják.

Marcsi

KépKép
alon

Fatima, kitartást az éjszakákhoz ! szegény kicsi Tarek ! na meg persze te is !
borzasztó ez a fogzás h. kikészít egy-két babát.

adtok neki vmit a fogzásra?

Marcsi

KépKép
alon

bőrtünet: samunak nagyon gáz mindig a popsija, de én a fogakra fogtam. így érthetőbb lenne.
kerekpocak

Te jó ég!!! Micsoda klassz élet van itt mostanság a topic-ban!!! Én meg ilyenkor tudok alig benézni, tipikus!!!!

Tök jó lesz a tali! Remélem nem pont akkor lesz sulim... :twisted:
Nagyon kíváncsi vagyok ám rátok!

Valahogy 3 napja fogytán a tejem megint...már napi 2 tápszer kell!!! No, ezért várom Balázs 4 hónapos korát, hogy a tápszert kiválthassam! Anyatej és zöldségek... jobb, mint a tápcsi!!!

Szorulás ügyben van ötletetek?!

Ma 1,5 órát sétáltunk a jó levegőn...

Na megyek, mert tegnap óta nyűgös világ van...még éjszaka is 1-1,5 óránként felébred... és sír!!! Alig tudom visszaaltatni... mitől lehet?!?!? :roll:

Kép
bogen

Húúú csajok, de jó nagy forgalom van ma is itt!
Köszi Kata, én kérdeztem Lizu blogját. Gyógyuljatok megt minél hamarabb!!!

Tegnap feltettem a víztisztító linkjét, de itt van még egyszer.
www.okonet.hu, és ott az AURA víztisztító
egyébként ha beírjátok a google-ba hogy dupla ozmózis, találtok egy csomó oldalt, ahol ilyet árulnak.

Voltunk bőrgyógyásznál Szonjával, már a 2. féle krémet kapjuk, de ez sem tökéletes. A két ünnep között vettek tőle vért, és csinálnak egy allergia vizsgálatot, aminek sajna még nincs meg az eredménye, de nagyon kíváncsi vagyok.

ANdi: én már jeleztem, hogy megyünk a talira, sőt lehet hogy jön egy barátnőm is, akinek 3 1/2 hónapos kisfia van, és szintén a jánosban szült. Úgy néz ki jó sokan leszünk.

Fatima. ok, várom majd a privit. Szegény Ti, reméljük minél hamarabb helyre áll a rend nálatok is.

Zsófi: örülök, hogy jobb éjszakátok volt! Érdekes ez az allergia, és ha de. eszik ezeket az ételeket? Ugye a dokik mindig azt mondják, hogy minden újat de. adjunk nekik, mert ha lesz valami bajuk tőle, akkor az még az éjszaka előtt kiderül. Most akkor hogy is van ez?

Nelly

Kép
breeki

PETRÁNAK, ÉS MAJÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Nelly

Kép
breeki

Nem sértődtem meg, ha nem kaptam választ, csak utána néztem máshol, mert nem az a nyugis fajta vagyok. Amikor írtam magunkról, mindig említettem az ekcémát, mert már 2 hónapja ez a legfőbb problémánk. Túl élem, csak tegnap a nagy őszinteségi rohamban gondoltam megírom. Nem az a könnyen lerázhatós fajta vagyok... :lol:

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok! Lehet, hogy érdemes volt egy kicsit parázni némelyünknek hogy nagy a pangás és félő hogy kihal a topic? Mert ezek után most nagyon pörögnek az oldalak, nincs is időm követni! (ami persze jó)
Nem tudom, de ha ettől akkor az azt mutatja hogy sokunknak fontos ez a társaság és ennek nagyon örülök mert én speciel így érzem. :lol: :oops: Ahogy Andi írta még a babák 18 éves koráig is írogatnék, persze ahhoz egy senior topic kell majd! :wink: Egyszer azt is írtam hogy milyen poén lenne egy babanetes esküvőre meghívót kapni.
Maja ugyan kacérkodik más kispasikkal de azért töretlen a szerelem, hátha ők lesznek. :roll: :lol:

Nelly: engem is érdekeltek!!!! ekcéma kérdés passsz

Ediske: Luca nagyon cuki a képeken, szép kis pofikája van!

Marcsi: Hiányoztál! Jó hogy jöttél és képeket is tettél fel. Laura olyan nagylányos már és gyönyörűűűű! A tekintete mindent elárul! :wink:

Zsófi: Jónás 4D képei szuperek!!! Én nem voltam biztos a kukiban, de hogy megmutattad jól gondoltam. Hasonlít Samura. Ezek szerint ő is olyan szép kispasi lesz. :wink:

Melba: Én nem ismerlek, de muszáj megdícsérnek Domát, mert nagyon szép kisfiú!!!!

Kata: JOBBULÁST!

Beni dícséreteket köszönjük! Őfelsége mostanában nem hagy gépezni.....

Kép
viky30

Teri: Most már biztos semmi baj Petrával, ha ennyi idő után semmi tünete nincs. Hálaazégnek!!!! Képzeld én meg leejtettem Benikét pár hónaposan. Elaludtam az ágyban, ő meg a kezemben és elaludtunk mindketten, ő valamiért megfeszítette magát és én felriadtam,erre potty. Azt hittem én is hogy infarktust kapok, de szerencse hogy pont előtte lepisilte a paplanom és a lehúzott huzat ott feküdt a földön (éjjel volt) és arra esett. Ezen tényleg szinte mindenki átesik. :cry: De jó hogy minden ok!!!! :P

Kép
viky30

Zsófi! Basszus 3X írtam meg a privit és mindig elszállt! :evil: :evil: :evil: De no para! Nem te tehetsz róla. A többit majd priviben!

fatima

sziasztok!

Én is jelentkezek mint zugolvasó és nagyon jó, hogy mostanság pörgés van sok jó dolgot lehet innen ellesni. Sajnos nekem sem nagyon van időm írni és ezért gondoltam, hogy inkább nem is írok.

Azért a kis betegeknek szurkoltam, hogy gyógyuljanak meg és megcsodáltam mindenik kis gyönyörűséges babócát...

Igazából az anyukásba még nem is jelentkeztem be de többeteket ismerlek a szülészetisből.

na de azért röviden:
Ági vagyok van egy gyönyörűséges kislányom Anna. Kicsit korán érkezett (36 hétre) es zötykölődve indult az életkénk de most már minden ok. Sajnos szoptatni nem tanult meg és eddig fejtem neki a tejet ami kb. a fele szükségletére volt elég. Sajnos most éppen apasztok mert gyakorlatilag egyfolytába begyuladttak a melleim, ezt most nem is részletezem, mindent kipróbáltunk és most arra jutottunk hogy sajna el kell apasztani.
Szóval most az Annacska 5,6 kg és 63 cm.

Szóval ha nem baj néha azért olvaslak és ha van egy percem írok is mert azért igaz ami igaz jó ide tartozni... :)

Küldök egy aktuális fotót is

Puszi mindenkinek ági Kép

Kép
cica_1

Kép

Kép
cica_1

KÖSZI FAIMA!!! de azért írd meg pls!!!!

ági: nagyon nagyon szép anna baba!!! gyere többet! fatimának vannak tejapasztással kapcsolatos tapijai, amúgy!!

viki: már hiányoltunk. jó-jó beni nem hagy, de nem ezt szoktuk meg :) :lol: :lol: 8) :lol:

nelly: igazából samu már régóta eszi ezeket, de hát régóta nem is alszik.. nemtom. most kísérletezem. ti hol voltatok allergia vizsgálaton? lehet, h elvinném samut ha nem javul.

jahaj lányok ma nagyon jó napunk volt. igazából folyton agyalok a tesó babakocsi dolgon, h kell-nem kell, ha igen milyen egymás melletti??? egymás mögötti?? az aria (peg pérego- ami most is van nekünk) nagyon tetszik, de bizonytalankodom.
ma viszont samuval de és du is voltunk 2-2 órát sétálni és egyszersem (!!!!) ült bele a kocsiba. pedig szokta kérni, mert ált. azért egy idő után elfárad. ma nem. elmentünk tőlünk az önkormányzatig meg vissza, nem semmi táv azért!! éééééés ma motoprozott is (itthon) úgy h körbe ment 4x a lakásban és használta a kormányt!!! tolatott is meg minden!!! eddig csak nagy ritkán egyenesen haladt. annyira jó volt nézni. eddig nem izgatta annyira a dolog.

viszont ezek a séták engem (is) hazavágnak. este 8-ra már csak vonszolom magamat. pedig éjjel kivételesen még aludtam is..
:oops: :oops: :oops:
valszin azért mert hát én sem ülök közben, igaz, h nekem nem nagy táv, de mégiscsak 2 órán át állok. 2x egy nap. nem? remélem samu is kifáradt és aludni fog!!!!
kerekpocak

Kép

a mi kis törpefánkunk:

Kép
kerekpocak

Melinda, Nelly és Nelly barátnő, akkor titeket is jegyezlek a talira. De jó, már 16an vagyunk. Ha jól számolok! :lol: :lol: :lol:

Melinda, tényleg nagyon szép Doma! Milyen kis göndörkés haja van a kis mosolygósotoknak!

Ági, Anna meg egy hajas baba!!!

Beszarás, SünBalázs és SünAnna. Mindenkinek haja van, csak mi vagyunk itt kopaszok???!!!

Samunak jó sok barátja van. :wink: Nem érdekel, hogy ki mit gondol, nem azért írom, de Samu tényleg egy kis husika!!! Olyan zabálnivaló és gyurnivaló kis husi!!! De nem dagi, nem azért írom. Egyszerűen jó lenne őt megölelgetni!
Azt hiszem, nekünk is ilyen fogkefénk van!!! :lol: :lol:

Hát, Zsófi, tényleg nem semmi, miken agyalsz. Nehéz ez a babakocsi ügy. Dehát Samu már olyan nagy. Persze, ha meg nem lesz, akkor meg tutira kelleni fog. Legalábbis mi midnig így járunk mindennel. :wink:

Bizon,y bizony, Maja már 9 hónapos. Hihetetlen nekem is. És egyre több vele a dolog. Már rájöttem, hogy nem hisztis, hanem túl sok benne az energia. Le kell vezetni.
Ma pl fel le mászott a lakásban négykézláb. Inkább négykézláb futott fürcsi előtt. Komolyan mondom, fél órán keresztül fel le. A végén már rendesen lihegett. De levezette az energiát.
Marcsiék jutottak eszembe, hogy Lolo meg lépcsőzött a meleg lépcsőházban. Még jó, hogy most tél van. :lol: :lol: :lol:

Viki, tényleg hiányzol ám!!!! Tessék jönni. Beni meg hagyd légyszi anyut néha, hogy leírja miket rosszcsontoskodsz!!! :wink:

Fatima: együtt érzek alvásilag. :cry: Szegény Tarek! Ezek a fogak nem semmik. De egyszer biztosan kibújnak. Csak lenne az már holnap!!!
Ha vígasztal, Maja 4 hónapig csinálta ezt, és neki nem a fogak miatt. :wink: :wink:

Marcsi: mikorra tervezem? Folyamatosan. Nekem lépést kellene tartanom a törvény változásokkal, a módosításokkal stb. De erre képtelen vagyok. És van még egy félbe maradt sulim is. Maja meg ezekről nem hajlandó tudomást venni. Szóval, már nem tervezek. Csak ábrándozom. :?

Na, ez jó kis nap volt!!!
Szép, nyugodt éjszakát minden babának és mamának!

Ja, tényleg érdekes ez az allergia dolog. Kíváncsi leszek Zsófiék mire jutnak.

Kép

Kép
b79andi

andi: valóban samu kis putto :) :) szal tényleg. és gyurmázni való is (csak nem hagyja...- de erről majd írok sokat, meg a puszikról...:))
http://web.telia.com/~u87640495/bildfra/putto.jpg[/img]

te mit dolgoztál? (le vagyok basszus maradva....) sztem maja tipikusan a hihetetlen mozgásigényű örökmozgó baba (mint az anyukája volt). tök jó!
kerekpocak

hát ez a kép em jött össze. de rákattintva beugrik.
kerekpocak

Kép
kerekpocak

Zsófi, ez jó!!! Hihihi! Putto??!!! a hasonlóság döbbenetes!!! Kár, hogy nem hagyja magát. Kis husi!!! Jaaaaaajjjj!!!!

Semmi baj. Úgy látszik most kezd előjönni a terhességi memória zavar. Merthogy ma már elég sokmindenben le vagy maradva. :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Könyvelnék, ha dolgoznék. :wink: :roll:

Mostmár tényleg megyek, mert kikapok apától. Csak bloggoltam, és még gyorsan egyet benéztem. De megérte. Kis putto!!!hehehe!!! Nem bírom elfelejteni!!!!

Kép

Kép
b79andi

nem csak memória, tudod milyen (legalábbis nekem samuval is volt) otthagyom, ki-és elejtem, összezavarom-keverem, kavarom. tök gáááááááááz.

szal könyvelnél. otthonról azt nem tuod csinálni? ha akarnád?
én is húzok aludni. samu amúgy csontra putto. ha a fejet levágnám nem mondanám meg, h nem az ő teste. talán a combija véknyabb kicsit.. :)
kerekpocak

Marcsi! Anyós, hááát... Most ritkán jön, mondjuk nem is akar látni ahogy érzem. A gyereket persze igen, de ha én nem lennék az lenne a legjobb. Legalábbis ezt érzem a viselkedésükből. Azért tudnak mindig újat produkálni... A szombato esés utáni reakciója: és sírt a pici? miért nem jötetek be? Persze, a gyerek leesik, csupa vér az orra belül és akkor pont hozzájuk van kedvem bemenni. Na mindegy, ezt a pár hónapot még kibírom itt, közben Zolinak munkakeresés Pesten ezerrel. Remélem sikerül vmit találni, m én nem maradok itt a nyárnál tovább. Egész nap "be vagyok zárva", senkit nem ismerek, nem tudok kivel beszélni, így marad a net meg a telefon. Minden barátom, ismerősöm Pesten van...

Viki! Az se lehetett semmi. Én úgy megijedtem, de szerencsére semmi baj. De nagyon jófej dokit fogtunk ki. A Jánosban benthagytak egy varratot a kezemben, a doki látta a kötést, s a következő párbeszéd zajlott le:
- Mi történt a kezével? Elvágta?
- Nem, csak műtötték, de szerintem benthagytak egy varratot.
- Hadd nézzem! Tényleg, akkor kérek tűt meg egy csipeszt, s üljön le ide.
Pikkpakkra kiszedte. Csak néztem h milyen rendes doki. Persze fiatal, magas, jóképű... Petrát meg az asszisztensek nem akarták visszaadni, h majd ők hazaviszik és másnap már nem is jönnek be dolgozni. Jófejek voltak nagyon.

Fatima! Jönnek azok a fogak, most már hamarosan ha nagyon látszik. Nálunk szerencsére csak kicsit volt nyűgös, volt amelyiket észre sem vettük h jön, de a mostanival szenvedünk.

Ági! Anna baba nagyon szép! Nem semmi haja van neki is.

Andi! Köszi a zenebölcsis linket, majd felhívom h pontosan mikor és hogy van. Mi is elég kopaszok vagyunk. És persze Majának nagyon boldog 9.-et!

Zsófi! Samu nagyon kis drága! Jó sok kis barátja van. Nem baj, kell is az. Nagyon szupi a fogkefés kép!

Kép

Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Zsófi: a budai gyerekkórházba járunk bőrgyógyászatra, ott vettek tőle vért, és csinálnak allergia vizsgálatot, és ott van külön allergológia is.

Nelly

Kép
breeki

Na itt vagyok! :) A múlt éjszakánk jelentősen jobb volt, mint az előző 3. Végre a kiságyában aludt Tarek végig. Nem mondom, hogy szar érzés ott tudni mellettem és érezni, hallani a kis szuszogását, de azt semmiképpen nem szeretném, ha odaszokna. :)
Köszi amúgy mindnekinek az együttérzést! Asszem sokan vagyunk, akik tudják milyen szar is ez az álmatlanság. Az ok az tök mindegy! :(

Megpróbálok reagálni, de nem ígérem, hogy minden menni fog, mert nem igazán tudtam alaposan visszaolvasni.

Teri! Tök jó, hogy minden OK Petrával és hogy a te kezedet is "rendbe tette" az a fiatal, magas és jóképű dokibá. :) :) :) A kiscsajod továbbra is egy édespofa! Hatalmas szempillái lehetnek! :) Na és drukkok, hogy párod kapjon itt Pesten melót, hogy végre visszajöhessetek. Milyen melót keres amúgy???

Ági! De jó, hogy jöttél és megmutiztad nekünk Annácskát. Mesélj már magatokról. Annak idején olvastam a szüléstörténetedet, de nekem kissé zavaros volt, így nem tudom, hogy miért is bújt elő idő előtt Anna. És hogy miért indult nehézkesen a kis élete???? Dokibá (Kaszás) biztosan vigyázott rátok nagyon! Jó kezekben voltatok... :)
Na szóval gyere és mesélj nekünk. Jó????

Andi! Kajakóma!?! Nem tudok okosat mondani. Nekem is soxor volt már ilyen. :( Tarek is tökéletesen tudja, hogy ha anya lepihen, akkor neki FEL KELL KELNIE!!!!!!! :) :) :) Olyan kis huncutok! A 6. érzékük mindennél hamarabb fejlődött ki! :)

Zsófi! Ne mááááááááár! Samu nem szereti ha ölelgetitek, dögönyözitek, puszilgatjátok????? :( Ha nektek nem, akkor asszem nekem esélyem sincsen, hogy legalább egyszer megölelgessem a talin. :( Hogy fogom én ezt kibírni???? :roll: :roll: :roll:
Kis Putto... Ez jóóóóóóó! :)

Elküldöm...

fatima

Fatima! Valami informatikus, informatikatanár, vagy rendszergazda munkát keresünk. Már lassan kezdjük a keresést,fél év alatt csak lesz valami jó.

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok!

Tatabányáról jelentkezem.
Emma továbbra is tiszta takony....már totál készek vagyunk.
Alig alszunk, óránként orrszívás, éjjel is.

Anzsi, igen a mom-ba csinálta egy csaj, karácsony előtti ajándék volt. Egyet ki is nyomtattak, csak még nem vettem át.

Marcsi, még nem iratkoztunk be. :oops: Betegen nem indultam el vele, napközben meg nem tudtam kire hagyni.

Mindenkinek puszi, majd jövök még.

Kép
niki30

Marcsi, Zsófi jövök és reagálok a kérdéseitekre, de most nem tudok maradni, igazán csak ezért jöttem:

DRÁGA ÁKOS NAGYON BOLDOG 10. HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!
mangó

Sziasztok!
Gyorsan tudok csak reagálni, mert Doma keveset alszik, nekem meg sok a dolgom. :oops:
Köszi a dicséreteket! Nekünk is gyönyörű! :P
Egyébként imádom nézni babáitokat, annyira szép és huncut mindegyik egytől-egyig!
Az a baj, hogy esélyem sincs mindenkinek reagálni, kihagyni meg senkit nem szeretnék, a számomra újakat sem, ezért nem szoktam írogatni. :roll:
A mi dokinénink homeos orvos is, ő a következőket mondta immunerősítésnek Domának:
Echinacea D4 2 héten át napi 3 golyócska, majd 1 hét szünet
Vincetoxicum C30 heti 1*3 golyócska
influenzás időszakban pedig heti fél adag oscillococcinum, ha tünet jelentkezne, akkor napi 1 adag mehet
Ehhez hozzátartozik, hogyx nálunk az eddigi 12 fogacskát minden egyes alkalommal nátha vagy betegség előzte meg. Ill. az utolsó 4 fogacska, a rágók, egyszerre jöttek :evil: , az előtt "csak" egyszer volt beteg a gyermek, de akkor nagyon, magas lázzal.
A vitaminokra azt mondta, mivel Doma még szopizik, hogy tán ne belé tömjem a vitamint, hanem magamba. :roll: Gondolom, ha már nem fog szopizni, akkor majd kell neki is, nem tudom.
Sok ébredés nem ételallergiától van, hanem ált. a fogzástól, ill. a hirtelen mozgásfejlődéstől. Persze, az emésztéstől is, de az is igazából a fogzás miatt van, mert olyankor nagyon megváltozik a nyál összetétele és ezért kínlódik némelyikük annyit, Doma is sajna.
A virrasztásra írtam, hogy ált. ételallergiától van. Igen Kata, nagyon valószínű, hogy Lizust is olyankor valamely kajcsi zavarja.
Tápit meg úgy értettem, hogy a hármas tápszerek, mert azok tejalapúak. A többit egyáltalán nem ismerem. A hármas tápikat sem, de kb. 1 hónapja próbáltuk, mert szeretném Domát leszoktatni a ciciről, hogy lehessen kistesó. A tápit imádja, a cicit is :roll: . De nálunk a sima hármas tápszer nagyon bekavart, mert sokat virrasztott onnantól, egyelőre érzékeny a tejes dolgokra. Nagy eséllyel kinövi, nem úgy, mint a citrusfélékre az érzékenységet. Nem én vagyok ily okos, kedvenc dokinénink mondta és mi hiszünk neki. Nagyon klasz doki.
Emésztési gondokra mondta még, hogy ha olyat eszik a Doma, ami tuti árt neki, azaz puffasztja vagy pukiztatja, stb., akkor a köv két bogyót lehet kipróbálni, de nem egyszerre, csak külön-külön:
Nux Vomica 15 vagy Lycopodium 15
2*3 golyócska
nekünk a lycopodium jött be
Írtátok még régebben a köles golyókat. Doma is imádja, de ha 12 után adom neki, akkor szintén nem alszik. :roll:
Most ennyi, próbálok jönni, de ha nem sikerül nagyon írnom, talit becélozzuk, mert szívesen találkoznánk Veletek!
Sok napsütést Nektek, hátha kitisztul az idő!

KépKép
melba

Marcsi, a tej-allergiának nálunk egyéb tünete nem volt, "csak" virrasztott a gyermek az éjszaka közepén, volt hogy 4 órát. Brrrrrrrrrrrrrrr. A citrusfélékre az érzékenysége onnan is kiderült, hogy fosizott tőle és nagyon csúnya volt utána a popsija, csak a Sudocream hozta helyre jópár nap alatt.
Kaptam egy tippet egy pszichológustól, akivel az alvási problémáink miatt vettem fel a kapcsolatot, ő írta, hogy a virrasztás kajától van ált., nem a fogzástól.
Örülök, hogy bejött a bölcsi Nektek, olvastam kálváriátokat! Minden jó, ha jó a vége! És nagyon helyes Laura!!!

KépKép
melba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: