A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote]N írta:a mit szóltok? Jó terv?

Nekem tetszik a terv... kérdés mi lesz belőle :lol: :lol: :lol: :lol:
anya tervez baba végez... :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

A férfiak általában sokkal kevésbé érzékenyek az éjjszakai balhékra... vagy legalábbis úgy tesznek... :lol: én van, hogy páros lábbal sem bírom kirugdalni az ágyból ha már nem bírom tovább és át akarom adni a stafétabotot... amikor kissebb volt Áron egyszerűen leléptem az emeleti szobába a hajnali öt-hatos etetés után... különben annyira kiakadtam volna ami senkinek sem tett volna jót...
nagyon odaadó feleségek vagytok! Nekem szükségem van a párom segítségére ebben is.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hű Szofi!
Elhiszem, hogy ezt :twisted: gondolod... Szorítok, hogy minden rendben legyen!!!
És a terved nagyon jó!!! végigalusszák az éjszakát a tavaszi babák....Nekünk csak ilyen jó babáink lehetnek, nem???

Azt már látom, hogy nem lesz gondom az éjszakai felkeléssel...így is minden ok nélkül szinte percenként felébredek, nézem az órát...egyszerűen nem tudok aludni. Férjem meg alszik , mint a kisangyal....
és Szösszenet: az én férjem horkol...ma éjjel is már keltegettem, hogy megforduljon és akkor nem horkol....de őt ágyuval sem lehet felébreszteni... :lol: Egyik éjjel is több mint egy órát fent voltam, ittam, ettem tettem vettem...nem tudtam aludni..még a villanyt is felkapcsoltam a szobánkban és férjem csak aludt és aludt... :lol:
Lehet a baba hangra fel fog ébredni....
Majd ezt is kitárgyaljuk idejében.... :lol: :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

nem emlékszem, hogy ki érdeklődött a faleveles piros hordozó iránt...
Sikerült lefotóznom:
Kép

ennél élénkebbek a színek, de vakuznom kellett...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ki szerette volna a kívül kék bellül színes mintás hordozót?
Szeretném összeírni, hogy ne legyen kavarodás... a legjobb priviben lenne, hogy vissza tudjam keresni

Zorróné a tiedet tudom: kék-pöttyös

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mary,

az én párom is horkol. Külön is alszunk emiatt. Nem is igazán értem, hogy hogyan jött össze így a baba :)
Mindenesetre, ha Lili megszületik, akkor vagy vissza kell költöznie a hálóba, vagy mehet a nappaliba, mert most pont az ő szobáját foglalja el :roll: :roll:
Sőt, lehet, hogy már holnap ki kell költöznie, hiszen holnap már festünk....

Kép
emi29

Szöszi, énis panelban nőttem fel, egy félszobában.... az csak a sajátom volt, és olyan jó kis kuckó... szerettem!!!! :wink:
Nálunk sajnos nem megoldható a bébi-különaltatás, mert két szobánk van össz. A kisebben a fiúk vannak, a nagyobban meg mi és majd Zsófi.... Régebben, mielőtt megismertem Zolit és egyedül neveltem a fiúkat, akkor én voltam a kisebb szobában, ők a nagyobban. Aztán tavasszal cseréltünk... :)
Én kb. 2 év múlva szeretném meghirdetni és eladni a lakást, mert akkorra már Zsófi is lesz akkora, hogy egy költözést meg tudunk oldani, meg a fiúk is lassan kamaszodnak majd és szeretnék külön szobát mind a három gyerkőcnek és persze magunknak is :wink:
Mindenképpen Bp. környékén tervezek venni kertes házat! És olyat, amiből utána nincs továbbköltözés!!!! Egyszer elég lesz, nem szeretek költözni, bár eddig még csak egyszer csináltam, de az nem volt olyan igazi, mert anyuéktól költöztem ide egyedül és nem kellett sem bútort semmit hozni, csak a ruháimat....
Vendég

Emi!

mi nem tudnánk külön aludni...
:shock: Össze vagyunk szinte nőve!!!
Csak úgy tudok elaludni , ha egymáshoz bújunk és fogjuk egymás kezét!!! :D Ja és a jó éjt puszi elengedhetetlen...aztán van amikor már a jó éjt pusziból összebújás lesz... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő üzeni, hogy köszöni, jól van, csak éppen valami céges kiránduláson van! Hétfőn jön :) :)

Pumpóka - Igen, a panelos félszobák igazi kuckós hangulatúak :) Nekem sem volt panaszom rá ;)
Innen nekünk is a végleges terv egy budapesti, vagy környéki kis ház :) Remélem az 5-10 éevs tervbe beleférünk :D

Kép
szösszenet

Még a babakocsihoz egy gondolat.... hogy van, aki nem szeretne más után használni... én sem teszem bele majd igy a bébit... :wink:
A hordozót már tegnap szétkaptam és kimostam az összes textilt róla, a babakocsit perceken belül atomjaira szedem és megy a gépbe arról is az összes huzat! Én ezt imádom még a Gracoban! :lol:
Úgyhogy teljesen "újan" fogja várni a törpillát a járgánya! :)
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 14:56-kor.

Kép
1bambi

Mindenkinek köszönöm a gratulációt :) és jó hétvégét nektek!!!

Tényleg, van köztetek olyan kismama, akinek nem múlt el a hányinger a 3. hónap után?
lei

Sziasztok!Ma reggel fél nyolckor megjött az ágy ha a párom összerakta teszek fel képet.De még csak most jött haza.
Alvás:én tudom milyen felkelni a babához me a tesóm simán aludt mikor a lánya üvöltött,felkeltem megcsináltam a tápszert és az anyja mellé raktam és még így is keltegetni kellett :D Úgy gondoltam ettől megkímélem a páromat de ő hallani sem akar a külön szobáról.Pedig mikor szó volt arról h mi lenne ha lenne babánk lenne azt mondta akkor ő hogy piheni ki magát délelőttös héten? Merthogy akkor 3 kor kelnie kell a négyes vonathoz.Ma már nem engedné h kimenjünk a másik szobába pedig egybe nyílnak.
Zsuszó légysz küldd át nekem a sütireceptet a plüssmacival.Asszem te írtad még régebben de nem találom.Előre is köszi. :D
Ja és egy kérdés:annyira még nem ástam bele magam a babakocsikba de már nagyon érdekelne mi a túró az a travel system?Lehet tök egyszerű de nekem új. :oops:
Vendég

Gitka!
Én sem tudom, mi az a travel system... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Pumpóka köszi a képet, meg az infót.
És mindenkinek köszi az infót. Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha élőben megnézzük a kocsit, és kis is próbáljuk, ahogy Szösszenet írta. Bár igy is be lehet vásárolni vele, de majd lesz valahogy, majd akkor gondolkodunk rajta, addig nem.
Ollem, nálunk is igy van: mi sem tudunk elaludni egymás nélkül, kell a puszi és összebújás. Bár lehet ha meg lesz a baba, másként gondoljuk ezt, és külön szobába költözünk.

Kép
blani28

Babakocsi + hordozó .... vagyis a babakocsira rá lehet tenni a hordozót, de ezt csak azzal lehet megcsinálni, amelyik igy van kialakitva, tehát bármilyen hordozót bármilyen kocsira nem tudsz rátenni....

Kép

ez a travel system... :wink:
Vendég

blani28!

Szerintem nem kell "elrontani" az együttalvást a különköltözéssel. Sok embernek így megy tönkre a házassága, kapcsolata...
Megszületik a baba, aztán elfelejtenek a párok egymással törődni. mindenképpen egy párnak kell az összebújás, simogatás , kényeztetés, akkor is ha van kisbabájuk-szerintem. Szóval nem szabad a férfit elhanyagolni, mert ha nem kapja meg otthon a gyengédséget ne adj Isten máshol fogja megkeresni...-remélem, hogy senkit nem sértettem meg ezzel, én így gondolom.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lei! Gratulálok neked én is! Hányonger ügyben nem tudok tanácsot adni, nekem egyáltalán nem volt, de a többiek majd biztosan segítenek.

Zorroné, sajnálom az újabb vérvételt. Az viszont tényleg jó, hogy nem rossz eredmény miatt kell ismételni.

Én nagyon örülök neki, hogy ennyi véleményt írtok babakocsi ügyben, még ha ellentmondóak is, mivel én teljesen tapasztalatlan vagyok. Nézegetek egy ideje - bár "élőben" még csak két boltban tologattam kétfélét -, de még nem tudtam dönteni. Mindenképpen olyat szeretnék, ami több gyereket is kibír, esetleg legyen átalakítható, vagy mózes vagy autósülés legyen hozzá, és persze ne legyen túl drága ( mondjuk 40-50 ezernél több ne). Úgy látom, végülis lehetne ilyet találni. A nagy dilemmám a tömegközlekedés és a kocsi súlya. Elég nonszensz lenne, ha még itt a környéken villamossal se tudnék menni vele, bár a belvárosban azért nem tervezek vele körutakat. A derekam miatt viszont én sem tudok nagyot emelni. Amit eddig kipróbáltam, nekem egy 8-10 kilós kocsi már sok lenne + a gyerek. Szóval pillanatnyilag tanácstalan vagyok. Azért a nagykőrösi úti boltba még mindenképpen elmegyek tologatni.
Vendég

Sziasztok!

Megszületett ma Kis-csillag babája, császárral!! Az orvosok küzdenek a babáért. Mindenki imádkozzon értük!!
Vendég

Jaj lanyok!

Kis* babajanak ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Na es kis*-nak is

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Vendég

Lányok! Most olvastam kiscsillagról! Nagyon elszomorodtam!! Hány hetes kis-csillag babája?? Nagyon-nagyon drukkolok nekik!!!! Bízzunk az orvostudományban!

Lei! Nekem a 16. hétig volt hányinger, hányás. Aztán ahogy megéreztem a babamocorgást, úgy szép lassan elmúlt.

Nem tehetek róla, nekem már most is lelkiismeret furdalásom van reggel, amikor férjem elindul a hideg ködös időben dolgozni, én meg szundítok tovább. Szóval megértem, hogy az apukáknak meg aludni is kéne, hiszen most sokan még többet vállalnak, mivel a mi keresetünk kiesik. (részben. szerencsére a Gyed-em a maximum lesz) Lehet, hogy túl toleráns vagyok...?

Kép
gabo001

Gabo,
Ma töltötte be a 25. hetet és 700 grammal született.
Vendég

Kis-csillag! Itt mindenki sokat gondol rátok! Sok erőt kívánok nektek! +++

Nuska, közben megnéztem a Nandu által ajánlott teakeveréket - én egyébként is ki szoktam ilyesmit próbálni. A homeós dolgokat nem ismerem annyira, de a gyógyteák szerintem egyértelműen használnak. Neked ezzel a teakeverékkel kapcsolatban van konkrét tapasztalatod? Valójában azért kérdezem, mert nagyon meglepődtem az egyik összetevőjén: csalán, ami tapasztalatom szerint erősen vízhajtó. Én több helyen azt olvastam, hogy direkt vízhajtás terhesség alatt nem ajánlott. Persze a vasamnak jót tenne a csalán, a tablettával hadilábon állok pillanatnyilag.
Vendég

Pandácska! És hogy van a baba???? Mit mondanak az orvosok???

Kép
gabo001

De miért indult meg a szülés? Most én is beijedtem!

Kép
gabo001

Lei! Nekem még mostanában is visszaküldik a reggelit. Nem napi szinten, de előfordul. De nem ez a tipikus, ne erre készülj!

Mamacka! A kívül kék belül színes én voltam, de közben már beszéltünk. Azóta láttam a piros faleveleset, és egy kicsit elbizonytalanodtam. Átpártolhatok még?

Ollem! Szerintem ennyire azért nem tragikus ez az együtt-külön alvás kérdés, hogy már házasságok, kapcsolatok válságáról kellene beszélnünk. Akik azt írtuk, hogy szeretnénk egy kicsit kímélni a férjünket, mert ők dolgoznak nem teljesen erre gondoltunk. Én legalábbis biztosan nem, de lehet, hogy nem voltam egyértelmű. Ha jól emlékszem az volt az alapkérdés, hogy a babák velünk lesznek-e vagy külön szobában. Én erre mondtam, hogy különalvást tervezünk. Úgyis a babákhoz fogjuk igazítani ezt a dolgot is, így nem tudhatjuk előre, hogy mi lesz a legjobb. Én sem mártír anya szeretnék lenni. Ha nagyon hasfájósak lesznek a gyerekek és éjszakánként több km-t kell hurcolni őket a lakásban, akkor kénytelen leszek apát is befogni, hiába gondolom most azt, hogy nem szeretném, viszont ha azt látom, hogy általában csak akkor kelnek, ha éhesek minek keljen fel a párom is, hiszen azon ő úgysem tud segíteni. És nálam a babaszobában elhelyezett fotelágy sem azt jelenti, hogy onnantól a férjem elfelejthet. Továbbra is vele szeretnék aludni, de ha pl. tudom, hogy jön a foga valamelyik gyereknek és valószínűleg nyűgös lesz éjszaka, akkor nekem is kényelmesebb mellette ledőlnöm, mint 10X lemenni hozzá.

Pandácska! Köszönjük a híreket, Kiscsillagnak és a picinek nagyon szorítunk. Hányadik hétnél tartott Kiscsillag? Nem volt nagyon korai még a császár?

Kép

Kép
szofi74

Sziasztok!!!!

Én is nagyon szorítok Kiscsillagnak és a Picurnak!!!
Próbálom hívni,de most nem vette fel. Imént meg sajna én nem tudtam felvenni.... :(
Vendég

Kiscsillag, nagyon szoritok nektek! ++++++++++++++++++++ :cry:

Remény van, hiszen már az 500 grammos babákat is életben tudják tartani többségében, reméljük, hogy erős a szervezete a kis bébinek és nem lesz semmi baj! Szegény Csillag.... nem akartam vészmadárkodni, de sajnos ha a magzatviz elkezd csorogni és nem termelődik után elég mennyiségben, akkor csak a csoda segithet!

Viszont lányok! Senki ne kezdjen el parázni most, mert azzal nem tesz jót a babának odabenn!!!!
Vendég

Gabo, Szofi
Dokik még nem mondanak semmit a babáról. Elfolyt a magzatvíz de nem egyszerre, hanem fokozatosan, ma már nem volt semmi ezért császározták meg. Most beszéltem vele nagyon pozitív jól viseli az egészet, ügyes lány!! Kiscsillag nem látta Zsombort, csak az apukája.
Vendég

Pumpóka, lányok! De mitől kezd el folyni a magzatvíz????

Pandácska, lego! Írjatok, bármit is tudtok meg! Köszönjük!

Zsombor bébi biztos erős lesz! Én tudom!

Kép
gabo001

Nagyon szurkolok Kiscsillagnak, remélem nem lesz semmi baj. Nagyon szomorú ez. :cry:

Kép
blani28

Nekem ma annyira keményedett a hasam. Már nem tudom mit csináljak. Pihizek, MagneB6-ot vettem be, de nem akarok sokat bevenni belőle. :(

Kép
blani28

Blani, én napi 3x2db-ot szedek belőle a doki javaslatára és jövő héttől meg azt a magnesi citrit-et vagy miafenét fogom szedni... mert az több magnéziumot tartalmaz....

Hogy mitől kezd el folyni a magzatviz azt nem tudom.... csak azt, hogy ha folyik, azt nem tudják megállitani, mint ha esetlegesen fájások vannak, vagy vérzés (bár az sem sokkal jobb) egy dolog van, ami segit, ha újratermelődik annyi, amennyi elég a babának és nem több folyik, mint amennyi termelődik....
De nem akarok okoskodni erről sem!!!
Vendég

Én eddig 2x1-et szedtem a MagneB6-ot, vasárnap voltunk a nőgyogyimnál, kérdezte, hogy van-e keményedés, mondtam igen, igy növelte 3x1-re,de hála a méhszáj nem nyitott.
Lehet azért van a keményedés, mert ma kitakarítottam igencsak magam? :roll:

Kép
blani28

Kiscsillagnak nagyon szorítok!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

szofi!

Persze értelek, én sem szeretném, ha apa hullaa fáradtan menne reggel dolgozni , mert a baba egész éjjel nem hagyta aludni.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Oh - most olvasom a híreket :)
Jajj szegény Kis-Csillag!!!
Nagyon szorítunk és drukkolunk Neki és a Babának is!!!!
Én is bizakodó vagyok - ennyien vele vagyunk .. küldjük az energiákat ... nem lehet baj!!!
+++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++
Minden pozitív energiát küldünk!!
Köszönjük a hírhozóknak az infokat, írjatok, ha tudtok valamit még!

Kép
szösszenet

Én napi 3*1 magne B6-ot szedek már régóta .. néha reggel keményedik a pocim, de nem vészes :)

Az együtt-különalvás, ill. apucik kímélése úgyis gyakorlatban válik el ..
De én úgy gondolom, nagyon komoly felelősség nekik, hogy ők az egyedüli családfenntartók .. Én mindenképp toleráns leszek vele, és úgy érzem, nem fogm tőle elvárni, hogy a babához felkeljen .. max. hétvégén... De majd kiderül, ebből mit tudok tartani ha aktuális lesz :)

Kép
szösszenet

Lei!
Gratula!!!!!!!!! :D :D :D :D Vigyázz magatokra!

Kis Csillag!! +++++++++++++++++++++++ Gondolok rátok!

Kép
adri0422

Blani, lehet a sok takaritástól. Nekem is akkor keményedik jobban, ha sokat mozgolódok (takaritás, vásárlás, stb.).... dőlj le utána kicsit és pihenj.... ezek szerint te is hajlamosabb vagy a keményedésre... énis, ez van. Nem azért van, mert baj van, ez is változó egyénileg. Van, aki végigfutkossa a terhességet és semmi baja nincs, deka keményedést nem tapasztal.... Atisnál nekem sem volt bajom, Barnusnál inkább a vége felé, most meg már az elejétől... terhességenként is változik.... :wink:
Vendég

Hát remélem nincs baj. Eddig csak néha éreztem a keményedést, de az is elmúlt pár perc után. Mondjuk a takarítás után, máskor is tovább tartott, de ma valahogy egész nap.

Kép
blani28

Sziasztok!

Most olvastam mi történt. Nagyon megijedtem. De nem szabad feladni a reményt!

Kis-Csillag és Zsombor baba! Nagyon szorítok nektek!!!++++++

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Blani!

Lehet, hogy a levegőben is volt ma valami. Mert én reggeltől egészen estig alig tudtam kikelni az ágyból, úgy fájt a derekam. Pedig én nem csináltam semmit. Igaz, hogy a héten minden nap mennem kellett valahova: hétfőn a terhesgondozóba, kedden a babakocsit vettük meg, szerdán fogorvoshoz, csütörtökön a terheléses vérvételre. Pedig pihennem kellene egész nap.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Jajj, nagyon drukkolunk KisCsillagnak :cry: :!: :!:
Hajrá Zsombor baba!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Gumimaci: lehet, hogy igazad van.

Kép
blani28

Sziasztok!

NAgyon, nagyon elszomorodtam most, hogy olvastam a híreket :( NAgyon, nagyon drukkolunk a kicsi Zsombor babának, legyen ereje küzdeni, és szüleinek, hogy teljes szívvel mellette tudjanak állni, és támogatni a kicsi babát a gyógyulásban! Egyik sem könnyű sajnos :( De én nagyon sokat fogok rájuk gondolni, és küldöm a pozitív energiákat!!!!!

Ui: Ma én is sokat keményedtem, meg most is fájdogál a méhem, sztem vmi front van...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nagyon-nagyon szorítok kiscsillagnak és a babájának!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lányok annyira éreztem, hogy ma valami rossz fog történni... :cry:
De a többi kismaminak: nyugalom!!!!
Vendég

Zsombor baba, Kiscsillag nagyon szorítunk Nektek!!!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Pandácska, Lego
Lszi írjatok, ha van bármi infótok. Reméljük jó hírek.
Nektek pedig drukk, látom ár nem sok van hátra! :D

Lei,
én a 16. hétig émelyegtem, néha hánytam is. A végén kiderült, hogy az Elevittől. Amióta abbahagytam semmi bajom. Azóta Hipp Natalt szedek.

Lányok,
Erős melegfront van. Nálunk most 8,5 fok van délután még csak 5 volt...

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Jól látom, hogy a légzésfigyelők 20-30ezer között vannak :?: :shock: :shock: Kinek mi a tapasztalata :?: Szerintem mi veszünk .. mert nekem egy nyugodt pillanatom nem lenne nélküle éjszaka :roll: :roll:
Csak nem tudom milyet lenne érdemes ..
Vagy ilyesmit is lehet kölcsönözni :?:

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: