A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Kép

jó reg
indianyo

indianyo

Nuk: egyébként én a videó láttán nem is Rékát féltettem, hanem Zsigát. :mrgreen: Viccen kívül, azért ugye, ha RÉka nagyon nyúzza és ez a türelmes eb meg csak hagyja, hogy fát vágjanak rajta, azért néha kimented, ugye? :wink:

Kép
Kép
tinu

közgém is megvan!!!
jöhetnek a következő nagy izék!

Zsanci!
igen, a Botos Katalin a főnök a közgé intézetben nálunk :), de nem ő volt sosem az előadó, hanem vmi fiatalabb helyes fickó. ám, a férjénél, Botos bánál vizsgáztam, aki eddig a legszimpibb tanár a suliban. köv. félévben majd előadónk is lesz statisztikából. hihetetlen rendes és laza, nem teremtette a feszkót és ált. érdemek szerint osztályozott. (nem vette észre, hogy két embernek a vázlatírókból én diktáltam le 1-2 tételt :D)
ancsipancsi

HELP:
mivel a gyerek nem felnőtt, vagyis nem azt eszik, ami egészséges, hanem ami jó neki, egyelőre egy bibivel nem tudok mit kezdeni.

nevezetesen, hogy mostanában többször székrekedése van. már nem is vagyok biztos abban, hogy a csokitól, vagy mástól. nagyobb gombóc kakikat tol ki (fél nap ingere van, s csak nagy nehezen jön ki...), ami férjem szerint nagyon száraz kemény kakkantyú. tegnap már éjjel nyomta a pelusba, és nagy bömbi követte. (lehet, hogy csak a "betatitam" zavarta, nem tudom, de vmit kezdeni akarok vele)

mit etessek vele, amit meg is eszik, és jobb is lesz tőle? mert ugye a korpás v. zabpelyhes Activia/akármilyen joghurt jó lenne, csak éppen újabban nem eszi. ráadásul a favorit kaja nála az, hogy darált husit hagymásan megpirítok, rá pirospaprika (jó pörköltesen) és rizzsel és kukoricával/borsóval összefőzöm, szóval amolyan rizseshús. a rizsen kívül más köretet nem eszik meg (ez meg fog szerintem) , s ezt is csak "pörköltben". káposztát utálja , pedig az is jó lenne. mondjuk a borsó az lazít, ugye? mert kb. 2 hete azt nem kapott, lehet, hogy az lesz. (de a sárgaborsó v. lencse mit csinál a széklettel?? mert még ezt a két főzit eszi meg úgy ahogy)

ja és psze a répát! nyersen/főtten, mindenhogy.

valaki, aki jártas már ebben segítsen légyszi.

ancsipancsi

Ancsi!
Laevolac szirup. Újszülött kortól lehet hasznélni, NEM hashajtó, csak lazítja a székletet azzal, hogy több vizet vonz hozzá a szervezetből. B-nek adom néha.....

Kép
Kép
zuzmo1

[quote]m írta:ivel a gyerek nem felnőtt, vagyis nem azt eszik, ami egészséges, hanem ami jó neki, egyelőre egy bibivel nem tudok mit kezdeni.

:?: :?: :?:

Az én gyerekem azt eszi, ami egészséges - tehát jó neki
indianyo

Ancsi: és Lencse iszik eleget?

Kép
Kép
tinu

[quote="indianyo"]
írta:
indianyoAz én gyerekem azt eszi, ami egészséges - tehát jó neki

ja, persze, korábban még én is meg tudtam vele etetni mindent, de már önálló akarata van kb. fél v. 1 éve, s nem eszik meg csak kevés zöldséget, nagyon kevés almát, szóval kevés fajta kaját. egészséges az is, amit kap és eszik, csak a kemény kakira való "szerek" (rostok) nem vonzzák különösebben.

kölesgolyót imádja, de abban van elég rost? vagy a buláta jobb?

Zuzi,
ennek utána nézek, csak nem akartam ilyen szert adni neki, inkább vmi kaját.
ancsipancsi

[quote="tinu"]A írta:tinuncsi: és Lencse iszik eleget?

igen, szerintem elég sokat is, imádja a vizet. (meg tejet is iszik, kb. fél litert naponta, de az meg hasfogó)
ancsipancsi

Zuzi,
most látom, hogy ez "csak" laktóz, vagyis egy fajta Ch, úgyhogy majd veszek belőle és alkalom adtán adok neki. de laktóz van a tejben is, csak lehet, hogy kevés neki.
ancsipancsi

Jó reggelt!

[quote="indianyo"]N írta:indianyouk :) hát muszáj volt valamit irnom, ez a lány(?) súlyos eset, de nem akartam konkrétan elküldeni pszichiáterhez mégse :lol:

Szerintem attól még nem súlyos eset valaki, hogy ez a véleménye, szerintem :roll:
Én is félve nézem ezeket a videókat, de mondjuk én nem írnék / szólnék be senkinek emiatt, főleg nem Nuknak :wink:

Egyébként nekünk is vizslánk van (Szolnokon), de én nem engedem még a közelébe se a gyerekeket, annyira szeleburdi, hogy teljesen kiszámíthatatlan, nincs hozzászokva a gyerekekhez.

Ancsi! Ez a másik nem szimpi hozzászólásom lesz.
A gyerek azt eszi, amit a szüleitől lát, úgyhoyg itt neked kellene jó példát mutatnod. Ráadásul azt írod, hogy azt eszi ami jó neki, és nem ami egészséges. Miért nem az a jó neki, ami egészséges is? Nasizni pl nálunk Grétinek almát szoktam pucolni. Persze mellette megeszi a szivecskés kekszet is, de azért az arányokra legalább odafigyelek.
És nagyon sok vizet is kell inni.

Na a vége zavaros, mert Bajni után kell menni.

Vizsgához gratula
:wink:

KépKép
KépKép
lindicita

Ancsi! Bocsánat, nem kioktatni akartalak :oops: ha véletlen olyan a stílus, az csak a véletlen műve :)

Ríd! Azért nem merészkedek velük messzebbre, mert még az anyósülésen sem szeretek úgy ülni, ha ezek ketten hátul veszekszenek vagy sírnak, nem ha én vezetek. De azért szolidaritásból mindjárt legurítok egy kapucsínót veletek :)
lindicita

Lindi :) illető hozzászóló az evéstémakörben irt olyanokat, amik kapcsán még te is súlyos esetnek minősitenéd szerintem - kutya-téma csak hab a tortán.

Kaja-ügyben maximálisan egyetértek: gyerek azt eszi, amit tőlem lát- tehát én sem eszem olyat, amit neki nem szeretnék adni, tévével és egyéb dolgokkal ugyanigy. Nincs is problémánk egyikből sem.

Ancsi :) natúrjoghurt önmagában elég, nem kell hozzá semmi firlefánc, sőt. no meg a savanyúkáposzta, ami ráadásul tökéletes immunerősitő
indianyo

Lindi,
nálunk vagy nincs itthon ilyen keksz-féle, vagy el van dugva apának. megpucolom én a répát, meg az almát, és annyit ehet belőle, amennyit akar, s a többit én. két fajta nasi van: kölesgolyó v. az apja kukoricapelyhe. tőlem a zöldségek zabálását látja, de hiába. nem szereti azokat, amiket én imádok. szóval már most vitáznék azzal, hogy azt csinálja, amit a szüleitől lát, a gyereknek ugyanis saját ízlése van. képes nem megenni a húslevest, ha a kanalába kerül egyetlen tésztaszem. (s a tojással, káposztával stb-vel is így van)
ancsipancsi

Ancsi: pl. a répa és az alma is inkább hasfogó. A banán is. Valamilyen más gyümi kéne, de ilyenkor télen nem nagy a választék. :?

Kép
Kép
tinu

Ha már gyümölcs kell mindenáron (a nyers zöldségekből készült saláták sokkal több vitamint tartalmaznak ám, belel lehetne tenni mindeféle szépet-jót, jóizűt.. no mindegy, olasz hashajtós tipp a kivi, egész kicsi gyerekeket is már kivivel etenek, ha nincs vagy nagyon kemény a székletük. természetesen nekik a magokat nem adják.
indianyo

Sziasztok!

Na megint csak röviden, mert jövő héten egy Európajog és egy Polgári jog vizsgát terveztem és.......na mindegy, szóval lehet, hogy azért lettem az utóbbi időben dagadt, mert mindig a könyvek felett kell ülnöm... :?

Ancsi

Gratula a közgáz vizsgához! Ügyes vagy, nagyon jól haladsz! :) Közgázon én csak úgy tudtam átmenni, hogy valaki nekem is segített. :) Magamtól nem ment volna, nem azt mondom, hogy nem tudtam volna megtanulni, de a többi vizsga mellett még olyat is tanulni, ami távol áll tőlem...és a 2 ismeretlenes egyenletek nagyon is távol állnak...meg a görbék és keresztek stb.

Kaki témában meg nálunk pont fordítva van, Bendinek ritka a kemény kaki, neki meg túl lágy általában, aggódom is emiatt, de a doki szerint ha valami felszívódási zavara lenne, akkor nem lenne duci, de akkor miért nem jó a kakija??? Azon kívül, hogy mostanában sok mandarint, narancsot ilyesmit eszik, de neki általában is probléma ez nem csak most.

Lencse problémáján pedig sztem a sok zöldség és gyümölcs segítene ami lazítja a székletet, narancs, mandarin, barack ilyesmik. A répa meg a banán pl. úgy tudom azok fognak, de a kölesgolyó és a sok szilárd kaja is, mármint a husi kenyér ilyesmik azok nem lazítanak, meg a rizs se nagyon jó. Szóval ilyesmivel kéne próbálkozni sok természetes zöldség és gyümölcs, minél kisebb mértékben feldolgozva, minél természtesebb formában. Ja és minél színesebb a kaja annál jobb, tehát pl. a kölesgolyó, darált husi, rizs, nem valami színesek, legyen sok piros, zöld, stb. szín a kajában, jó tudom télen nehéz megoldani de pl. narancs, mandarin, citrom van ilyenkor és alma is mindig van.

És sztem ha nem adsz neki azokat amiket szeret és te sem eszel előtte, akkor éhes lesz és meg fogja enni a zöldségeket, gyümölcsöket is.

ruz
ruzicsky

igen Indi a kivi is nagyon jó és állítólag abban nagyon sok c-vitamin van és az ilyen influenzás időben nagyon jó ám!

ja és citromhoz meg állítólag a citromos víz jó tesz az emésztésnek

ruz
ruzicsky

Meg gondolom, a narancs is jó lehet, mert sok benne a rost. Vagy az aszalt gyümik.
Indi: talán kicsit off a téma, de ha már ilyen jól tudod ezeket, hadd kérdezzem meg, hogy a zöldségek nem túl nehezen emészthetők? Most ezt onnan gondolom, hogy - bár ugye 13 évig vega voltam, vagyis sokszor ettem zöldséget hús helyett, igaz, a tejtermékeket mindig is jobban szerettem - nekem nagyon sokuk okoz felfúvódást. Mióta szoptatok, alig eszem valamit, hogy ne menjen át vele a tejbe. Amúgy Tündén is észrevettem, hogy elég kevésféle zöldséget tolerál. Vagy ez elkészítésen is múlik?

Kép
Kép
tinu

nem jöhet szóba narancs v. egyéb citrus, utálaj őket, kiveri a kezemből! (újabb bizonyíték, hogy saját ízlése van, mert én imádom ezeket, folyton látja, hogy eszem és pucolja is nekem)

a kiviből 1-2 kockát eszik, azt kész.

banánról tudtam, hogy hasfogó, répáról nem. :/

karfiol brokkoli még jöhet. az oké?
ancsipancsi

Tinu :) gondolom, hogy a te érzékenységedről van itt szó - már a zöldségek iránt. A te esetedben a blansirozás segithet: lobogó forró vizbe 1-2 percre beledobni a zöldségeket, majd az a vizet leszűrni, így nem megy tönkre az alapanyag, állagra sem, viszont eltávoznak a felfújó anyagok. Nekem akkor volt gondom, amikor epekövem volt, azóta vasszöget is ehetnék. Dominón látom, hogy némely zöldektől jönnek a pukimanók, de nem zavaró mértékben, tehát a hancúrozás közben szépen el is távoznak és alvás közben nem zavarják a pocakot. Egyébként a tejtermékek is felfújhatnak, úgy tudom.

a legjobb téli salátaalapanyagok: cékla, káposzta, karfiol, feketeretek, sárgarépa, sütőtök - ezeket mind lehet nyersen is, reszelve, különféle formákra végva, hgoy vonzóbbak legyenek, vegyesen, hgoy szép szinesek és kivánatosak. Öntetként valamilyen savanyú tejtermék zöldfűszerekkel izesitve, vagy a hagyományos bor/almaecet/utóbbi nagy áldás emésztőszervi bajokra is)plusz oliva/tökmagolajjal, vagy citromlé és méz plusz fokhagyma alkalmazható, de bármi, ami izlik - narancs leve is jó. Én a déligyümölcsöket nemigen használom mert környezettudatos vagyok, itthoni alapanyagokból tökéleteset lehet előállitani. Néha veszek fagyasztott meggyet vagy szilvát, de az alma/körte kielégiti a gyümölcsvégyunkat. Ha kemények/savanyúak, akkor kicsit mepárolom őket, egyébként szőröstül-bőrőstül esszük. No meg lehet a salátába aszalt gyümölcsöket, magokat keverni, csirákat, korpákat, csupa jó dolgot.

No meg waldorfistaként minden nap bizonyos gabonaféléket eszünk, ezek rosttartalma is segit rendbentartani az emésztést.

fejtágitás vége :lol:
indianyo

Denizsa :D Nukada :D
Köszönöm!
Kecskemétiné Vera nyert! Mindjárt felhívom!!!

Véda
Vendég

Indi,
erről jut eszembe, a retket, uborkát, paprikát imádja, eszi is, főként magában. szóval, ha kap egy szendvicset, akkor csak a zöldség fogy el mellőle. (uborkát héjjasan adom neki, retket megpucolom)

a tejtermékek a laktóz miatt puffasztanak, de csak főként az arra érzékenyeket.
ancsipancsi

Na benéztem megint, szörnyű, nem bírok a seggemen ülni és tanulni, pedig muszáááááááááj!

Szóval Ancsi és úgy nem működik, hogy kifacsarod lének? nem issza meg? Bendinek én nyáron csináltam, hogy a szüleimtől ott volt a jó kis bio málna meg nagynénémtől cseresznye, meggy, de Bendinek nem kellett, nem volt hajlandó megenni, pedig úgy a legegészségesebb, ha szedés után rögtön megesszük, ezért nagyon fontosnak tartottam, hogy akkor egyen belőle, hiába lehet lefagyasztani, de akárhog kínáltam nem kellett, kiköpte stb.

Úgyhog megpróbálkoztam a leturmixolt változattal is, és úgy már megitta! :) Tettem bele szívószálat is és tetszett neki, nem mondom, hogy vedelte, de azért így legalább valamennyit kapott a frissen szedett nyári bio gyümiből. :)

ruz
ruzicsky

Ancsi:
A kedvenc durva témám a fősuliról: az orális korszak (mindent a számba veszek) után jön az anális, amikor a kaki-pisi minél további benttartása okoz a gyereknek örömet (meg később, amikor bekeményedik, bánatot). Ez így durván hangzik, az ilyenekről utáltam mindig is tanulni... De a Loránál is volt ilyen (úgy emlékszem, L-el egy idős volt), csak ő volt, hogy egy hétig nem kakilt, utána meg persze tökre fájt neki!
Amúgy kajákban én pont fordítva működöm, úgyhogy inkább nem mondok semmit, de mi lenne, ha kicsivel több olivaolajat tennél a kajájába????

Lindi:
Nyugodtan írd le, hogy Te másként állsz a dologhoz, de ennek a nőcinek már múltkor is olyan volt a stílusa, hogy szinte megvádolt, hogy éheztetem a gyereket... :shock: :shock: :shock:
Tudom, hogy sokan nem nézik jó szemmel ezt a kutyázást, de Rékára annyira jó hatással van! És igen, Zsiga is rettentően szeleburdi, ezért van az, hogy kettesben nincsenek és a lábát mindig fogom, ha a gyereknél van! Senkiben nem bízok meg 100%ban, ha a gyerekről van szó!!!!

nukada

Tinu:
Sógornőm is azzal fenyeget, hogy feljelent az állatvédőknél, ha nem védem meg Zsigát! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Indi: és a blansírozás után kell megfőzni? Vagy mi a szerepe annak, hogy le kell szűrni a levétől a zöldséget?
Ha tejterméket eszem, akkor nem vagyok felfújva. Szerintem én nem vagyok laktózérzékeny, gyerekkoromban is literszám ittam a tejet, és sose volt tőle hasfájásom, vagy bármi emésztési gond.
Ki fogom próbálni a sajátát, amit írtál, mert amúgy is most fogyózom. Ma gyüminapot tartok. Nagyrészt. Nem akar lefelé indulni a mérleg, pedig most nem is zabálok édességet. :?

Kép
Kép
tinu

Nuk: egyébként nem véletlen írtam. A barátnőmmel tartottunk az egyetemen szemináriumot az állatasszisztált terápiákról, sőt csináltunk is együtt csoportot, csoportokat gyerekeknek és nagyon fontos szempont volt, hogy a kutyát is kell védeni, mert különben nem tud segíteni a gyerekeknek, ha fáradt, ingerült stb.

Kép
Kép
tinu

Tinu:
Egy időben nagyon érdekelt az "állat-terápia", elég sokmindent olvasgattam. De nálunk az van, hogy a Zsiga jön oda a gyerekhez, direkt kb egy méterrel előtte lefekszik és csóválja a farkát, tuti tudja, hogy Rékának meg kell azért dolgoznia, hogy játszhassanak!

nukada

Tinu :) igen, a leszűrt levet kiöntöd, a zöldséget pedig továbbfőződ vagy épp nyersen eszegeted. a kiöntött lében marad elméletileg a puffasztó anyag.

kutyát tényleg védeni kell :) a miénk is, drága jó Milka-kutya, mit tűr az én fiamtól áááááá - pesze azrét nem hagyom őket magukra, de addig, amig a kutya nem nyüszit a fájdalomtól, nem avatkozom közbe - ellenkezőjére eddig nem volt példa.

Én meg nem véletlenül írtam a pszichiátert, ha elolvassátok az illető hozzászólásait, megdöbbentek. Én abban sem vagyok biztos, hgyo neki van gyereke, szerintem rémisztő, amiket és ahogyan ir. Először komolyan felmerült bennem, hgyo ez egy irásos kandi-kamera és valamelyik topiktag majd hahotázva előáll a farbával. aztóa meg azt gondolom, hgoy egy súlyosan problémás ember, akár férfi, akár nő és segitségért kiált. na de ezt máér oda nem irom le mégse,,,
indianyo

Indi!
nekem is válaszolj légyszi az uborka retek ügyben.

ez a "pszichiátriai eset" ügy még mindig az a csajszi, aki Nukot piszkálta, hogy miért nem ad már húst a gyereknek??
én azóta se olvastam, de tán jobb is.

Nuk!
Réka hogy viszonyult a húsos bébipapihoz? nem volt szorulása tőle? kap még? :)
ancsipancsi

Ancsi:
Tegnap és tegnap előtt is alma-csirke kombót kapott, nagyon ízlik neki, ellenben a zöldségeset nem eszi meg (gondolom, mert nem édes... :roll: :roll: ) De ma kap finomfőzeléket bárányhússal (állítólag a bárány a legkevésbé allergizáló husi, bár én sosem enném meg)

Ja és tegnap este kapott Réka kefírt! Nem igazán falta, igazából most meg is vagyok lőve, mert összerázkódott tőle, de utána meg pampogott még... Pedig éhes biztos nem volt...

nukada

Indi! Ez ugyanaz a csaj? :shock: Nem tudtam ...
Azt nem értem, hogy egyeseknek nincs jobb dolguk, mint vadidegen emberek életébe beleszólni? :roll:

Véda! Én is Kecskeméti Verával szültem mind a 2 gyerekemet.
Első gyerek 3.900 gramm volt és a Vera annyira ügyi volt, hogy nem csak vágni nem kellett, de még csak repedésem, sőt horzsolásom sem lett.
Második gyerek 4.740 gramm volt és akkora feje,mint egy 3 hónapos gyereknek, és a Vera ismét nagyon profi volt, mert Barnim feje kibújt gátvédelemmel :wink: (aztán arról már nem ő tehet, hogy végül s.o.s.-ben mégis vágni kellett :arrow: elakadt a baba válla)

KépKép
KépKép
lindicita

[quote="nukada"]A írta:nukadancsi:
Tegnap és tegnap előtt is alma-csirke kombót kapott, nagyon ízlik neki, ellenben a zöldségeset nem eszi meg (gondolom, mert nem édes... :roll: :roll: ) De ma kap finomfőzeléket bárányhússal (állítólag a bárány a legkevésbé allergizáló husi, bár én sosem enném meg)

Ja és tegnap este kapott Réka kefírt! Nem igazán falta, igazából most meg is vagyok lőve, mert összerázkódott tőle, de utána meg pampogott még... Pedig éhes biztos nem volt...

Nuk,
nálunk is (és sztem mindenkinél) ugyanígy volt, hogy a zöldséges nem kellett neki elsőre. úgy szoktattam hozzá, hogy kevertem a kajákat. legyen benne alma is, meg zöldség is. először az édesebb zöldek, mint a répa. én ilyen bárány és nyúl húsokat (mindkettő nagyon egészséges) mindig bébikajában vettem, mert nem főzök ilyesmit. a kefír helyett próbáld meg azt a zöld joghurtot, Actival, vagy mi a neve. sokkal édeskésebb, krémesebb, kőköknek jobban bejön! L. ilyen kicsinek még ezeket csak úgy falta. (tejfölt csakugyan) össze azért rázkódott, mert új savanyú íz volt neki. nyugodtan kínáld ilyenkor tovább, ha nem kell neki úgyis eltolja a kezed, vagy kiköpi a kaját. Lencse egy az egyben kiverte a kezemből a tányért, ha nem kellett neki a kaja. :)
a barackos husi is bejönne Rékának, azt elég jó hígra csinálják. a szabály a fokozatosság elve és, hogy egyszerre csak egy újat. ;-)
ancsipancsi

Nuk: én tejfölt még nem adtam Tündérnek, meg a túl krémes joghurtokban is általában van tejpor pluszban, úgyhogy azt sem. Majd 1 éve kor után. Vagyis nemsokára. :)

Kép
Kép
tinu

Macs: még az jutott eszembe, hogy nekem van egy pár nyári burdám és abban vannak csini rucik. Könnyű nyári anyagot meg talán lehet kapni méteráru boltban. Már csak varrónő kell és szép lehetsz ;) Nos érdekelnek a burdák??
Hova utaztok?? Mesélj ha csorogjon a nyálunk!!! 8)

Deni: KV mint gátvéder :mrgreen:
szakdoli :oops: :oops: de ha még sokat kérdezed nekiállok esküszöm, mert már tiszta ciki mindig szabadkozni...és január végéig muszáj megírnom. Tegnap pl már MAJDNEM nekiálltam :P de aztán mégsem :? de legalább a jegyzeteimet már elővettem! Ez is valami.

Indi: fuvarba be tudunk segíteni ha kell, mert Apjuk el tudja hozzni melóhelyről a kistehert! Hova költözöl? Mesélj-dicsekedj!!! És mitől ilyen elfoglaltak a napjaid, hogy csak szerda/szombat érsz rá???

Neet: el kell, hogy keserítselek: én a Bethesdáról se hallottam túl sok jót. Egyik bariném volt ott szintén sürgősségi ügyeleten este a kisfiával. Kb 1,5 órát vártak mire bejutottak és miért, mert a dokinéni épp honfoglalót játszott a számítógépen :evil: (a béna elfelejtette letenni asztalra a progit és ráláttak a monitorra)

Curse: szuper hírek!!! Remélem valóban csak vaklárma volt és nem nyelt le Adél semmit!

Ancsi: nálunk a tutti hajtós kaja a zöldbabfőzi!! Szerencsére imádja és na attól lazul a kaksi! Ellenben ha husos ételt eszik több napig, na az nagyon megfogja!
vizsgához meg grat!

Ruz: kitartást a további vizsgákhoz ;)

Kérdés:
A gátvédelem esetében nekem, mint szülő nőnek mit kell tennem? Azaz van-e valami speckó amire oda kell még pluszba figyelni a szülés közben, vagy minden a szülésznőre hárul???? :roll:
Nem akarok gátmetszést, mert én azzal nagyon szenvedtem utána, szóval mik a tippek, hogy most ne legyen???

Rylie
rylie

atyaég, össze-vissza klimpíroztam :oops: ...de azé olvasható/érthető ;)

R
rylie

Rylie: hogy ne kéne csinálni valamit! De a szülésznő fogja mondani! A kitoláskor nem szabad nyomni gyorsan, hanem úgy kell lélegezni, mintha egy gyertyát akarnál elfújni nyomás helyett. Közben meg ezerrel dolgozik alant a szülésznő. Na nem végig, hanem gondolom, mikor a feje jön kifelé. Nem tudom, nem láttam lefelé. :D

Kép
Kép
tinu

Ancsi!
Szerintem Nuknak igaza van, életkori sajátosság is lehet. B nagyon jó eszik, imádja a gyümiket, mandarin, alma, szőlő (mostanában szokat csinálni gyünisalit, abban mindent megeszik), mandarin,m narancs, a böliben is sok gyümölcsöt kapnak, a zöldségeket is szeretui, sárgaborsó, zöldborsó, lencse, stb, levesben simán lecsúszik a zeller is. Mostanában a mi fogyi kenyerünket eszi, (pluszos fekete kenyér, teljes kiörlésű rozs van benne csak), inni főleg vizet, bodzateát, vagy gyümiteát iszik. ennek ellenére mostanában kicsit hajlamos a székrekedésre, valószínűleg a bölcsi miatt is. Lencsénél esetleg a bili-téma is közrejátszhat. Nekünk ez a szirup bevált, más (pl.kaja) nem. Azért örülök ennek, mert ez nem fosatja meg, nincsenek görcsei tőle, mint pl ha szilvát etetnék vele tejjel:lol:

Momos tali jóóóóóóóó volt :D
zuzmo1

Rylie!
gátmasszázs!
zuzmo1

Rylie :) köszi, az a kisteherautó nagoyn jó lenne! No jövő hét végére tudni fogom, mikor lesz a költözés. Egyelőre eg GAray utcai lakás valószinű, bár elég érdekes a helyzet, de olcsó és jófej tulajok vannak, csak nem hosszútávú.

Semmi dicsekvésreméltó nincs, visszahivtak a régi taxis céghez, ezúttal igyekszem majd nem hagyni magam, közben meg babát/állatot/sapkákat gyártok, így csak lesz valami belőlünk :)

ANcsi :) mire válaszoljak? én annak a hive vagyok, hgoy ne külföldről idehozott dolgokat együnk, ilyenkor a paprika és az uborka nálunk tiltólistán, egyébként szeretnénk, de majd csak nyáron. Próbáld meg a gyümölcsöket-zöldségeket lereszelni és túrókrémet csinálni belőlük például, hátha igy megenné Lencse. Az ilyen trükkös kölkek értékelik a trükkös tálalást, hátha az segitene. No meg ne feledjük, hogy finom fűszerekkel lehet bármit izesiteni, csak szabaditsd el a fantáziádat :)
indianyo

Rid :) valaki nem akarja, hgoy mi szomszédok legyünk :lol: a megadott szám nem létezik. :(

Ha hallotok a XI-XXII. kerületben egy kiadó 1-2 szobás üres lakást - ezúttal nem kell, hgoy kertes héz legyen, sőt, inkább lakás egy emeletesben - szóljatok lécci. Mondjuk 50 ezer plusz rezsiért, mert a rezsi manapság rémisztő. Hehe, bilibe lóg a kezem, mi? :)
indianyo

Indi!
50 ezer+ reszi egyáltalán nme elszállt ár, annyiért tuti fogsz találni. Momentán nincs ismerősm, aki kiadna ott lakást, de érdemes keresni, mert ennyiért szerintem találsz.

Kép
Kép
zuzmo1

Indi: Garay utca az ami a Keletinél van???
Tudom, hogy nem nagyon válogathatsz de az elég rémisztő környék (számomra), persze tudom, ott is élnek emberek...
csak én a betörésünk óta vagyok fosósabb... :roll:
Taxis cég: volt bőr a képükön visszahívni??? :shock: :x Résen legyél ám!!!

Zuz: a gátmasszázs az az amit Apjuknak kéne csinálnia? :oops: a gátizomtorna nem elég??? :roll:

Tinu: ja az a lihegéses levegővétel? Na nekem az nem ment, mert elfáradtam tőle :lol: de a kitolásos levegővételt legalább jól csináltam ;) szóval vissza kell tartani a gyerköt?? :?

Kérdés megint:
ezek közül ki látta valamelyiket?
Iszka utazása
Kasszandra álma
Drágaságom

Holnap talán el tudunk moziba jutni és nemtom melyikre menjünk, mert
1. Iszka utazására nagyon kiváncsi vagyok, de tartok tőle, hogy nem várandós anyának való :roll: nem akarok bőgni az meg film nélkül is 8)
2. W.A filmjeit imádom, nemtom ez most mennyire krimis-dráma, mert inkább vidámkodni szeretnék
3. Audrey Tatout az Amelie óta imádom bármit is tesz!
Nos, szerintetek??? :roll:

R
rylie

Indi!
mi őrmezőn egy 55 m2-esben (2 szobás) 60-ért laktunk+rezsi és a fűtés olcsóbb volt, mint anyukámék beton-tégla lakásában (ahol több mint 20 havonta télen), mert a max is "csak" 17 volt melegvízzel. úgyhogy végső esetben egy ilyet, csak kicsiben kéne találni.
akkoriban volt, aki egy egy szobást 40-ért bérelt! persze legjobb lenne vmi gázfűtéses, és sztem a XXII-ben lehet, hogy van olcsóbb, mert ugye ócsóbb kerület.
ha véletlen panelt találsz, olyat kéne, ahol nyáron nem, vagy csak fenntartási díjat kell a fűtés után fizetni, nehogy veled fizettessék a fele télit.

nézd rögtön az ingatlan.com-ról pár hirdetés a XXII-ből:
50 e Ft/hó 43 m² 1 szoba Budapest, 22. kerület,Tenkes u. egyedi gázfűtésű lakás
50 e Ft/hó 34 m² 1 szoba Budapest, 22. kerület,
Csillagtelep, szintén gázfűtéses
ancsipancsi

Rájli,

nem mondom meg, mert agyonvertek :mrgreen: 8) 8) :oops: :lol: :roll: :mrgreen:

Indike,
költözéshez gratula és hurrá!!!

Állatkert: olyasmire köll gondolni, mint a Margit szigeten az állatsimiző!! nem ám elefánt, meg tapír, meg tigris... :mrgreen:

Ancsi,
közgázhoz grat :D

Rájli,
burdák jöhetnek, varrni tudok (kicsit), de varrónőm is van.
Majd lecsekkoljuk, hogy mikor-hol-hogyan... :wink:

megyek a bölcsisemért, aki ma reggel nem sírt, hanem sértetten távozott és nem akakrt puszit sem adni....

csók

macsek
macskanyu

Rájli,
neked privi ment
macskanyu

Sziasztok!
Momos tali tényleg jóóó volt, nagyon örülök, hogy találkoztam végre "élőben" is Zuzival, Pannával, Jucussal, Maccsal, Zsannal, Memével és Levivel! :)

Indi, a francaba, pedig ezt a számot a közös képviselő néni adta meg. Lehet,h eladták a lakást? Be nem költözött senki, azt észrevettük volna. Viszont a kiadó tábla is lekerült. Pedig olyan jó lenne, ha szomszédok lennéni, Dominó meg Bori biztos jókat játszanának! Azért ha látok itt vkit, akkor megkérdezem,h mi van!
Visziont a jövőre nézve van vmi, ami lehet,h érdekelne, küldök pü-t!

Filmet nekem is ajánljatok, mert Apa kappott 2 ingyenjegyet a Lurdy ház mozijába, csak azt sem tudjuk,h mik mennek most, nemhogy mit érdemes megnézni. (Utoljára a Kontrollt láttam, Pannival a pocakomban, kb 4 éve.)
A Drágaságom az A.Tatou? Amelie sztem is szuper film, ha ez olyasmi, akkor nyert! (Csak adják a Lurdyban). Ja, és még egy szitter is kell (az nálunk nagymama vagy nagynéni).

Levegővétel: én abszolut nem figyeltem rá, úgy vettem a levegőt, ahogy jött... :)
rídonli#

Macsek! Én nem verlek agyon, úgyhogy ha másképp nem, priviben kérem szépen az úticélt. Már mi is a jövő januári utazásunkról álmodozunk (egy nagyon jó barát házaspárral), de még nincs konkrét hely kiválasztva (a legtöbb szavazatot eddig a Maldív szigetek kapta).
Egy biztos, hogy most az adóvisszatérítésemet jól elhallgatom (szerencsére évközben valami miatt egy csomót levonnak + államilag támogatott lakáshitel + életbiztosítás) és abból a nyáron meglepem Petit szülinapjára egy olasz vulkántúrával:
http://www.baraka.hu/?barakaNet=fotogal ... 4&ut_id=61

KépKép
KépKép
lindicita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: