A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Csak egy gyors bejelentkezés , most értem haza a nyaralásdiból és mondhatom klassz volt... kár hogy vége hétfőtől újra meló.
A magazatviz vételről annyit egyáltalán nem vészes a dolog egy apro szúrást érzel.a kockázat 1%-tudom akivel történik annak 100%- de egy beteg gyerek egy életre szól.
Szerintem mindenki döntse el - én megcsináltattam.
Puszi mindenkinek látom lesz mit visszaolvasnom 3 hét az 3 hét
semese
semese

Sziasztok Lányok!

Emese!
Még nem találkoztunk ezen a fórumon, nem ismerhetlek, de fenti hozzászólásod nagyon megütött.
Hol élünk? Modern Taigetosz? Ha a magzatvízvételnél rossz az eredmény el kell vetetni a babát, mert a beteg gyermek egy életre szól?
Ez engem elborzaszt...
A férjem születése előtt minden vizsgálat azt mutatta, hogy iszonyatosan beteg gyerek lesz (kezdve ott, hogy anyja, apja vak) és anyósom meg sem tudja szülni és ki sem tudja hordani mert baleset miatt össze-vissza volt törve a medencéje. Kb. öt alkalommal szólították fel az orvosok különböző vizsgálatok után, hogy vetesse el.
Nem dicsekvésképpen mondom, de jó sportember lett belőle, az IQ-ja 155 fölött van és 17 évesen már kiemelt-fordítóként dolgozott egy irodának.

A magzatvízvétel arra jó, hogy megnyugtassa a szülőket, vagy felkészítse egy esetleges beteg kis lélek érkezésére.
Puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (28+4)

hicudzsi

Sziasztok! Nektek mikor volt genetikai uh? A védönöm azt mondta, mehetek a 18. héttöl, kértem is idöpontot 18,5-re, erre tegnap tanácsadáson meg azt mondja az orvos, hogy korai, menjek 2 héttel késöbb. De ha baj van, nagyon nem mindegy mikor derül ki, mert a magzatvizvétel eredménye is több hét, és csak a 24. hétig lehet dönteni a baba sorsáról. Ti mit tanácsoltok?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Gyorsan bejelentkezek csak,egy gyors szüléstörténetel,mert ma jöttünk haza délelőtt a kórházból. Kép Kedden vagyis augusztus 12-én megszületett Gergelyünk, éppen a betöltött 38. héten. Kép A súlya 374og, és 56 cm. Kép Éjjel egykor felébredtem és vizes volt a hálóingem, na egyből tudtam, hogy itt magzatvíz szivárgás forog fenn, aztán mentünk is be a kórházba, de sajnos fájásaim nem voltak, várt a doki, hogy legyenek, én meg addig aludtam is egyet ott a szülőszobán, de magától nem lettek, sőt a magzatvíz is csak szivárgot, de nem folyt el, úgyhogy magzatburkot repesztett a doki és újra vártuk, mert szerinte ettől már biztos lesznek fájások, hát nem nagyon akartak jönni, így háromnegyed 7-kor bekötöttek infúziót fájáserősítésre, na innentől aztán fél 9-re lett meg a Gergelyünk. Kép
Aztán a második napon már lett tejem és ma vagyis rendes időben jöhettünk is haza. Kép)

Mindenkinek további kitartás kívánok, mert a végeredmény tényleg maga a CSODA: Kép))

Minke+ 4 napos Gergely
minke

Minke, óriási gratula Gergelyhez,
Tündér már mióta húzza az első helyen, te meg itt a másodikról suttyomban előretörtél :o))
örülök, h jól vagytok, sok tejcsit és boldogságot kívánok Nektek!!! Kép Kép Kép
Ann
annann

Minke Kép

Gratulálok Gergelyhez, hatalmas kisfiú!

Karmen Kép

Én a 16. héten megyek.Leveszik az AFP-t és másnap csinálják is a genetikai UH-t és a magzatvízvizsgálatot.
Neked is csinálnak, pedig még nem is vagy 35? Vagy Te kérted?
Olyan jó, hogy ismét köztünk vagy!!!! Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!Kép

MinkeKép
Gratulálok GergelyhezKép sok boldogságot és sok tejcit kívánok!KépKépKép

Tündér
Még mindig megy a drukk!KépKépKép

Úgy látom egyre feljebb kerülök a táblázatban, kezdek izgulni.Kép

Üdv
Laura
Laura2

Kitty! Nem! Magzatvizvételt csak akkor csinálnak ha az AFP magas lenne, és a genetikai UH-n is javasolnák. De többeket is kérdeztem, itt több hét mire megvan az AFP eredménye, ráadásul nem is én kapom meg hanem a védönö, igy nem tudom mikor kerül a kezébe viszont a genetikai UH-ra vinni kell. Ja ez meg mindenkinek kötelezö itt, akárhány éves. De nem értem miért korai nekik a 18,5 hét. Lehet naponta nyaggatom majd a védönöt megvan-e az eredménye.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Tündér, ne izgulj az indítás miatt. A második gyerek a második indítás után született. Két nappal, vasárnap hajnalban. Szerintme tartozott nekünk a doki a sok szivatásért ezzel az úttal. Mindenesetre nem olyan rémes, én legalább beszoktam a kórházba. Mire szültem, mintha otthon lettem volna. sofka
sofka

Sziasztok!

A pár hetes topikból én is átjönnék ide hozzátok, ma vagyok 15 hetes, utolsó mensi máj.3 volt.
Van egy 14 hónapos kislányom már, én 25 éves vagyok, Budapestről. Betennétek a táblázatba?
Nem tudok túl gyakran jönni a gyrek miatt, de azért igyekezni fogok!

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy milyen gombák, baktériumok okoznak koraszülést, ha felszáll a fertőzés? Nekem szinte állandóan Candidám van és félek egy kicsit!
Nektek nem volt valami bajotok?

Itt jó sokan vagyunk, mindenkinek jó egészséget és egészséges babákat kívánok!
Rbogi
rbogi

Karmen

Hát az AFP eredménye itt is min.2-3 hét,és nálunk is a védőnő kapja. Nálunk a nyaki redő mérés is elég "laza" volt, mert ugye hüvelyi UH-t kellett volna csinálni a dokinak, de azt mondta: megnézem hasin" Én nem hiszem, hogy ugyanolyan pontosan lehetett látni, mint a hüvelyin. Először azt hittem, hogy csak nekem nem csinálja rendesen, úgyis megyek magzatvízre, de az utánam lévő csajnak is hasit csinált. Szóval azt mondta 2-es a nyaki redő,és szerinte 3-tól nem túl jó. Itt a normál koruaknál nincs genetikai UH,pedig nem hiszem,hogy hű de jó felbontású lenne az itteni kisvárosi UH.De nem erőszakoskodtam a nyaki redő mérése miatt, mert úgy is megyek magzatvízre.
Amúgy szerintem, ha valaki a 18,5 hétre megy genetikára, miért lenne az korai.Nyagasd csak a védőnőt, én is azt fogom.
Biztos,hogy akkor kell genetikára menni valakinek, ha magas az AFP? A magas AFP nyitott gerincre utal(ami nem genetikai baj) az alacsony utalhat Down kórra.(Szerintem)
Most már nem annyira izgulok a magzatvízvétel miatt, uis. most mesélte a sógornőm, hogy neki a 24. hétől minden héten csinálták, mert valami gond volt Nála.(RH összeférhetetlenség, mivel az 1. szülése után elfelejtették beadni neki a szurit, és a 2.-nál véig tele volt ellenanyaggal)Ezt csak úgy írtam, hogy mik elő nem fordulnak.

Na megyek, mert a férjem már itt tipródik. Nehéz megosztani a gépidőt!

Kitty
kitty123

Kitty! Itt a 12. és a 18-22 között csinálnak genetikai UH. A gépek pontosságáról annyit, hogy nekem hüvelyi UH volt, de a korházban mondta a doki, itt régi a gép nem pontos (1,1mm mért) erre 5 nappal késöbb elvitt máshova a doki ott meg 0,9mm lett. Szerintem is felháboritó, hogy egyes helyeken ilyen lazán veszik ezt.
A 18-22 hét közötti UH kötelezö itt, de vinni kell az AFP-t is. Tehát ha nem magas akkor is kell a vizsgálat, mindegy hány éves a kismama. Én akkor is mennék ha nem lenne kötelezö, az UH nem ártalmas, és megéri.

Eldöntöttem, nem kérek késöbbre idöpontot, neten is 17-19 hét között javasolta egy doki, majd valahogy megszerzem addigra az AFP eredményét, v. legfeljebb anélkül megyek UH-ra. Gondolom akkor is alaposan megnéznek ha nem magas.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gratulálok a babákhoz!
Úgy látom a táblázat szépen halad előre és Minkét is beleszámítva (sok tejcsit kívánok!) lassan én/mi is a dobogóra érünk. Már minden előkészítve áll Kisfiúnk érkezésére.
Egyetlen nehézségem az utolsó hetekben, hogy a hátamban becsípődött egy ideg és éjszakánként kicsit kínoz, de nem tragikus. Én nem tudom miért találták ki egyátalán a "terhes" szót. Hiszen ez minden izgalmával együtt (és én tudom mi az izgalom, sajnos) egy áldott állapot nemcsak nekem, de az egész családnak- a leendő nagyszülőket is beleértve.
Nem félek, hatalmas izgalom és még annál is nagyobb várakozás van bennem. Jelenleg C3000 a méhszáj, úgyhogy valószínűleg kivárjuk a magunk idejét. (persze ha nem lesz nagy front :-)))))
Olyan ritkán tudok jönni, de drukkolok mindenkinek, gondolok rátok és boldog várakozást aztán még boldogabb babázást kívánok.
Üdv:
Kisegér
Kisegér

Sziasztok!

Rbogi,
én úgy tom, többféle okozhat koraszülést: streptococcus, coli, meg még van egy pár. Sajna nekem volt az elején fertőzésem, szerencsére észrevette a doki, kitenyésztette és ki is kezelte, úgyhogy már nem félek! :o) Gombám nem volt, de asszem, csak a bacik veszélyesek koraszülés szempontjából. Nekem azt mondta, h biztos ami biztos kapok antibiotikumot a szülésnél - mondjuk lehet h addigra elfelejti, bár ráírta a kiskönyvemre is (kívülre), úgyhogy bizti nem, játék!!!

Csajok, nemtom mé' jön meg nektek olyan lassan az AFP: nekem 1 hét alatt a védő néninél volt, pedig innen 60ból a Rókusba küldték fel.

Rájöttem, h Kisbocimmal csak van vmi közünk egymáshoz Kép, jön a hidegfront és kiborult (én is megérzem általában): tegnap feszengett, nem találta a helyét, ma meg épphogy megmozdult... Mondjuk nem irigylem szegénykét, még rátettem egy lapáttal, ugyanis reggeltől eddig nagytakarítottunk kispapimmal... asszem nem vagyok normális.
Mostmár pihenek, tegyétek ti is azt!Kép

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Bocs mindenkitol, de a friss kismamik hirhozoja "szolgaltatas" atmenetileg szunetel, mivel a szivessegbol hasznalt servert kihuztak alolaKép Ha ismet mukodokepes lesz, szolok.

Udv.,
UG
megint_en

Sziasztok!

Latom mar a dobogon vagyok Kép gondoltam jelentkezek en is...
Mi jol vagyunk, mar majdnem minden kimostam/vasalta, sot a borondom is felig-meddig bepakoltam Kép
Penteken volt jelenesunk, es itt nincs egyaltalan semmilyen nogyogy. vozsgalat... csak megegy vervetel+vizelet. Es azt is megtudtam, hogy szulni 3-4 perces fajasokkal megyunk, addig otthon "bulizunk". Haat kezd izgi lenni Kép Kép

Proballak am kovetni titeket, de rengeteget irtok Kép Ezert bocs ha valamirol mar volt szo, vagy esetleg kesobb irok.

Lattam, hogy 3d, 4d uh korul volt nemi "problema". A vizsgalatokat tobbnyire mindegyik (tehat a 4d-s gepen is) gepen 2d-ben csinaljak. A 3d-s gep 3 dimenzios allokepet tud produkalni a bebirol. A 4d-s gep pedig mindezt valos idoben (ez a 4. dimenzio) teszi. Tehat 3d-ben latszik, hogy eppen mit csinal.

A masik a kemenyedes... en ugy tudom, hogy az csak a 30-32. hettol normalis, csak akkor kezd el keszulodni a szervezet. Persze akkor is csak a nem tul gyakori es nem sokaig tarto az ok. Szoval ha korabban vannak kemenyedesek, akkor mindenkeppen szoljatok a dokinak. De a nyar vegi topicban van 1-2 lany, akik kezdettol sokat kemenyedtek, ok biztos tobbet tudnak.
Nekem eddig szerencsem volt, mert osszesen par napja volt 1 db kemenyedesecskem, 1.5 ora seta utan, de az sem volt veszes.

Es meg mindig az AFP... ezt szerintem mar tobbszor irtam, tenyleg ne aggodjatok miatta, teljesen megbizhatatlan... csak arra jo, hogy a kismamikat idegesitsek. A lenyeg a genetikai UH, amit ha jol tudom, a 18. het utan/korul csinalnak. Ez gyakorlatilag sima (2d) UH, csak tobbmindent es alaposabban mernek, neznek.

Huuu, bocs, jo hosszu lettem, de azert remelem sikerult valami hasznosat is irnom Kép

Vigyazzatok magatokra, es jo pocisodast Kép

batkamano
batkamano

Ja, es persze uj babakhoz nagy gratula!!

Aki keri annak pedig drukk-hegyek Kép
Mi meg 2 hetig inkabb ellendrukkot kernenk Kép

batkamano (37)
batkamano

Sziasztok lányok!
Lehet van akivel már találkoztam.
Betelepednék közétek, mint nagyon friss kismama...
Még csak 3 hetes embrióm van, igazából még kicsit félek örülni.
Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy ti mit tudtok, mikor ágyazódik be a babóca?
Tegnap azt hallottam, hogy a harmadik hét végén!!
Ez igaz???!!!
Mert akkor most félek kicsit.
Igazság szerint 3 éve várjuk a kis szotyikámat, és most, hogy itt van, még fel sem fogtam, de biztos szeretnék benne lenni, hogy mikortól "hivatalos", úgymond, mikor tapad le??
A dokitól nem bírtam semmit kérdezni, mert az UH-n vigyorogva mutatta a petezsákot, és én onnantól kezdve nem láttam-hallottam semmit....
Most pénteken megyek még egy UH-ra.
Segítsetek....
Köszi, ILduci
Névtelen

Ilduci!
Gratulálok várandósságod miatt.KépDrukkolok, hogy minden rendben legyen!Kép
Az alábbiak talán segítenek!Kép

A harmadik hét végére a csíra beágyazódik a méhfalon lévő nyálkahártyába.
A negyedik héten olyan hormonok termelődnek, amik leállítják a menstruációs ciklust. Talán gyakrabban van vizelési ingered, melled nagyobb, érzékenyebb lehet.
A baba most 2 mm. Kezd kifejlődni a gerince, agya, izmai, csontjai és kezdetleges szíve is. Ez az ötödik hét.
A hatodik héten 6 mm-es, van már nyaka, kezdetleges agya és kis végtagkezdeményei. Apró szíve megkezdi a vér keringetését.
A terhesség első heteiben nagyon fáradtnak érezheted magad. A hányinger ellen próbálj egy kis kekszet rágcsálni, mielőtt kikelnél az ágyból. Gyakrabban, kevesebbet egyél!

Remélem segítettemKép
Puszi!
Emőke

hicudzsi

Szia Ildi! Én emlékszem Rád a " ma megint megjött " topicból. Üdvözöllek itt, és nagyon boldog babavárást kívánok! Ha az embriód 3 hetes, akkor 5 hetes terhes vagy valójában, igaz? Mert a terhességet az utolsó menzi első napjától számolják. Ha igaz, hogy 5 hetes terhas vagy, akkor 1-2 hét, és a szívhangját is fogod hallani, é akkor már a petezsákban embrió is látszik.

Minke! Nagyon sok boldogságot a kisfiadhoz! A 38. hétre született és milyen nagy! Még jó, hogy nem húztad ki a végéig, mert még nagyobb lett volna!
Az én kislányom is 38. hétre született, mert indították, de csak 2.5 kg volt.
És képzeld, én is augusztus 12-én születtem! nagyon szép nap!

RBogi! Üdv közöttünk! Boldog babavárást!

Ann! Vigyázz magadra, ne takaríts egész nap! Szombaton hozzám is 9-en jöttek vendégségbe. Egész nap meg se álltam. Vasárnap a lakást raktuk rendbe. Hát én is kivagyok.

Nelli
nelli2

Sziasztok!
A hetvegen nem voltam gepkozelben, sokan reagaltatok kerdesemre, nagyon koszi.
Nicki, erdekel a cim, telefonszam, megkerlek kerd el.
Manga, koszi a cimet elolvastam.
Tudjatok, az en ocsem down koros, 28 eve elunk egyutt, es csak annyit mondok, hogy mindent meg szeretnek tenni annak erdekeben, hogy ne szulessen fogyatekos gyerekem.
Most csak azt szeretnem tudni, hogy ez a quartett teszt ugyanolyan megbizhato eredmenyt ad-e mint a magzatvizmintavetel es mas hibak szuresere is alkalmas-e, vagy csak a down korra. a 40 000 ft-t nem sajnalom, en ugyanis felek attol az 1-2% vetelesi kockazattol, foleg, hogy utana 1 het pihenes javasolt, nekem pedig utazni kell 600 km-t.
Kitty, neked hol csinaljak az amniocentezist?

Ildiko
kildiko

Ilduci!

Gratulalok a kicsihez. Ird meg az utolso mensid elso napjat, hogy tudjuk, hogy hany hetes terhes vagy pontosan. En 6 hetus vagyok, ugy hogy kozel vagyunk. Miert messz mar masadszor uh-ra?

Ildiko
kildiko

Ildicu! Én is gratulálok, szerintem is (gondolom) már 5 hetes terhes vagy, 3 hetesen még a dokid se látna semmit.

Ildiko! Én is mentem hetente 2x UH-ra csak mert a szivét nem hallottuk hamarabb, igy ez volt a 8. hétig. Utána meg kórházba kerültem, ott eleve volt heti 1-3 UH. Mivel nem ártalmas, szerintem aki tudja nyugodtan mehet sürübben, nekem nagy élmény volt hétröl-hétre látni hogy nö.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Minke!
Gratulálok a "nagyfiú"-hoz!Kép 38. hétre ilyen szép méretekkel születni...írigy vagyok ám!Kép Sok boldogságot kívánok!

Üdv az újaknak!
Tündimamiéknál maradt a táblázat, így ha szeretnétek bekerülni a táblázatba, akkor küdjétek el az adataitokat e-mailben a tolnaisz@hotmail.com címre.(név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb)

Szilvi
17+3
sztigris

Sziasztok!

Valaki kérdezte a vérből történő down-kór szűrést. Én úgy tudom, hogy a 25. hétig megcsinálják, 90%-os eredménnyel.
Neve: Quartett -teszt
Cím: XIV. ker. Bolgárkerék u. 3
Tel: 273-1913
Ára: 40 000Ft
Eredmény: 1 nap múlva

Tudom nem olcsó, de szerintem megnyugvás többet számít, aki 35 év felett van, vagy akinek a sima AFP-je rossz lett.
Én is csak ennyit tudok, mert utánaérdeklődtem, ha rossz lenne az AFP-m, akkor rohanok megcsináltatni.

Üdvözlettel

Sarah 17+2
sarah

Sziasztok lányok!
Minke! Nagy-nagy gratula! Ilyen gyorsan, ilyen szép méretu˝ babát hogy tudtál produkálni?
Remélem azért sokat pihentetek a hétvégén és nem csak takarításból állt a nap. Mi Balatonon voltunk megint vitorlázni, isteni volt. Csend, nyugalom, vízcsobbogás, harmónia! Ilyenkor teljesen feltöltödöm és a picikém is, mert utána úgy alszik a pocakomban éjszaka, hogy csak na!!! Máskor meg nem hagy aludni, mert ô ugrál, forog, feszeng és minden más mutatványát bemutatja. Olyan jó érzés, hogy az emberek már nem azt kérdezik, hogy mennyi idôs terhes vagyok, hanem, hogy mennyi van még hátra? Én meg büszkén mondom, hogy már csak 10 hét (sajnos) vagy hál isten, mert tulajdonképpen már nagyon várjuk a bébit. Hónap végétôl elkezdünk vásárolgatni neki, hogy mindene meglegyen mire érkezik. Üdvözlöm én is a friss kismamikat. Majd még jövök. Mindenkinek szép napot.
Buborék 29+5
Buborek

Sziasztok Kismamák! Kép

Fruzsi,
a derekad remek, én az elején fogytam, mégis csak a bővebb derekú ruháim tudtam viseli. Úgyhogy ne izgulj. Kép A munkával meg, ha megteheted, ne nagyon foglalkozz. Inkább a babáddal. Kép

Zsóf,
egyre gyakrabban fog "bökdösni" a pici. De nagyon élvezetes. Kép Aztán meg nagyon nyugtalanító, ha 1 napig cendesebb az addig megszokotthoz képest.

Tündér,
akkor még 1 hétig nagyon szorítok és 1000-rel küldöm a drukkhegyeket! Kép Mindent bele! Tündér-apu pedig szép legyen abban a vasalt ingben! Kép

Szilvi,
kösz a táblát! Vészesen caplatok felfele a sorban. Kezdek aggódni! Na jó, csak vicceltem. Kép

Emese,
Frissen és kipihenten? Remélem igen. Jó munkát - ameddig akarod és birod. Kép

Karmen,
Menj el arra a fránya genetikai UH-ra, s ne törődj más véleményekkel. A lényege, hogy a Kicsi agyát, szívét, húgyhólyagját, rekeszizmát, gerincét, kezét-lábát, széltét-hosszát - szóval minden porcikáját alaposan átböngészik, hogy nincs-e valahol valami difi. Remélem Nálatok se lesz! Kép

Minke,
Ez orvtámadás volt! Kép Gratulálok Gergelyhez! Sok boldogságot Nektek! Kép
Úgy látszik a 2. félévben a 2 órás, fájdalommentes szülések a jellemzőek! Ez jó is és nekemvaló is! Kép

Laura2,
Neked még van 1 hónapod! Kép De azért a drukkok már Neked is járnak! Kitartást! Kép

Rbogi,
Légy üdvözölve a pocakosodók egyre népesebb táborában! Kellemes és izgalommentes gömbölyödést kívánok! Kép Gombákról-bacikról-vírusokról talán a többiek.

Kisegér,
Az a fránya ideg! Kép Próbáltál már beszélni hozzá? Hátha az is úgy viselkedik, mint a kisfiad, s ha beszélsz hozzá válaszol vagy kicsípődik. Kép Na jó, tudom, hogy hülyeséget írtam, de legalább jót nevettél. Kép
Jó olvasni, hogy nemcsak nekem van kifogásom a "terhes" jelző ellen. Én is kikértem magamnak a kezdetektől fogva, mert én sem érzem annak. Az a jó a dologban, hogy a "normálisabbak" elfogadják, a "kevésbé normálisak" meg bizonygatják, hogy "majd meglátod mennyire az!" Még mindig nem érzem annak. Kép
Ha nem is naponta, de legalább hetente várjuk a jelentkezésed. Kép

AnnAnn
egymáshoz csak van valami közötök! Kép Nem mozgott? Dehogynem, csak Te el voltál foglalva a nagytakarítással, s nem annyira őrá koncentráltál. Ő meg szépen el volt ringatva egész nap a nagy sürgés-forgásban. Kép Remélem azóta 1000-rel pihensz, s élvezed a hatalmas bukbenceket! Kép

Batkamanó,
nagyon ügyi vagy és kösz az infókat! Megy Neked az ellendruk! Kép

Ilduci,
gratulálok a kis albérlődhöz! Légy üdvözölve és kellemes gömbölyödést kívánok Neked is! Kép Már látom is, hogy a lányok nagyon profi módon tájékoztattak a várható fejlődésetekről. Kép Javaslat: 2 UH között minden kérdésed írd fel, s nyomd a Dr. kezébe. Így tuti nem fogsz elfelejteni megkérdezni semmit. Kép

Hajrá TOP10! Kép Látom a MÁV-ban fogtok hamarosan tömegesen gyülekezni! Kép De jó Nektek, vagy dehogyis. Kép Vagy már nem is tudom mit is szeretnék jobban! Olyan jó gömbölyödni és büszkén viselni az egyre növekvőbb pocakot! De ugyanakkor már alig várom a nagy találkozást is! Kép Na tessék eligazodni rajtam! Akinek sikerül, annak 1 szem savanyúcukor lesz a jutalma, melyet bármikor bevasalhat rajtam! Kép

Buborék,
ti a Balcsinak melyik részére jártok? Mi is lent pancsoltunk a hétvégén Siófokon. Lehet, hogy találkozhattunk volna? Kép Ennyire tükörsimának sem láttam még a Balatont! Kép

Boróka 23+5
femõke

Könyörgöm segítsenek gyorsan! Senkihez nem tudok fordulni. Egy 17 éves lány vagyok, a hétvégén viharos szerelembe bonyolódtam, persze védekezni elfelejtettünk. Most nagyon félek, nem tudom mikor, milyen jelek mutatják, hogy tényleg babám van. Ráadásul a ciklusom is a termékeny időszakban jár. Ha abortuszra akarok menni, feltétlen szükséges egy szülői aláírás is, vagy jeleenlét? Segítsenek!
egy aggódó szerelmes lány
Félek

Félek!

Gyorsan menj el nőgyógyászhoz,talán még van lehetőséged esemény utáni tabletta bevételére!Ez,ha jól tudom,az aktust követő 72 órig lehetséges.Ha még belefér,akkor futás!Abortuszhoz tényleg kell a szülői engedély,mert kiskorú vagy!
De legközelebb légy óvatosabb!!!
Névtelen

Kedves Zsóf!
Most először járok a topikon, és nagyon tetszik. Én jártam aquafitneszre (volt egy 10 alkalmas bérletem, amit a Diéta és Fitnesz újságban nyertem (életemben először)).
A Komjádiba jártam, mióta babám lesz nem voltam. (Kb. egyidősök vagyunk, bár én már 29 éves, és január 23-ra kiírva az első babámmal)
Az aquafitnesz szuper, az edző aranyos, csak nagyon meghajt (Pribély Péter) "Nagggyon jó, csak TÍZSZER ilyen gyorsan" volt a kedvenc mondása. Hétvégén jobb járni mint hétköznap, mert olyankor sok edzés van, és nem olyan jó, mikor egy kis vizipólós a hátsódról rúgja el magát, hogy gyorsabban elérje a labdát...
Itt egy link, ahol bővebben olvashatsz, ill. a Pétert felhívva szerintem mindent részletesen elmond: http://vitalitas.hu/olvasosarok/online/dieta/2002/10/V%EDzitorna.htm
Hogyan lehet felkerülni a táblázatotokba?
Adataim: Brumóka, 2003.04.18.,17+3, 29/1.b., Budapest, 2004.01.23., Szt. János/Dr. Molnár László
Sziaszok és köszi: Detti
Detti

Szia 17 eves leanyzo!
En is pont ezt szerettem volna Neked tanacsolni, hogy akar az ugyeletre is bekopoghatsz ilyen problemaval, biztosan segitenek!
A masik topikban azt is irtad,hogy esetleg megtartanad a babat. Azert szerintem meg 17 evesen nagyon korai lenne,hisz meg elotted az egesz fiatalsagod!!!!
Orulnek,ha majd ertesitenel minket a dontesedrol.
Udv.
Norka
norkini

Mennyibe kerülne ez? Hallottam már a tablettáról, de fogalmam sincs, mennyibe kerül!
Félek

és ha ne adj Isten tényleg abortuszra kerülne sor, más hozzátartozó nem jöhet szóba? csak szülők?
pl báty, apám húga?
Félek

Kedves 17 éves lány, ne félj már, hanem igyekezz egy nőgyógyászhoz. Az 72 órás tabletta tényleg 72 órás - nézd az időt, még benne vagy!!! Kép
Azt nemtom mennyibe kerül, de sokkal jobban megéri, mint egy abortusz. Fizikailag és lelkileg is. Most még nincs baba, lehet, hogy nem is lenne. Az abortusznál meg már egy igazi élőlény! Kép

Ha neadjisten abortusz lenne, sztem nem lehetne más hozzátartozó, csak a gondviselőd: azaz a szüleid. Ezt azért elég szigorúan veszik!

Mi egyébként jól vagyunk. Nem volt sok időnk kipihizni a takarítást, ma már dolgoztunk Kép
Buborééék, írtad ezt a 10 hetet... kicsit ledöbbentem, már olyan kevésnek hangzik! Még azért szép lesz így együtt Kép

Pussssz:
Ann (29+5)
annann

az a helyzet, hogy nem tudok pénzt szerezni. de azért köszönöm mindenkinek, bízom benne, hogy nem lesz semmi.
22-e körül kell megjönnie, addig pedig belehalok az izgalomba!
félek

Félek!

Tényleg igyekezz,mert ketyeg az óra.Amennyire én tudom,az ilyen tabletta talán ingyenes,de biztosan nem egetverő összeg.Amikor én utoljára olvastam erről a rendelőben,éppen ezért híresztelték,hiogy ne legyenek felesleges abortuszok stb.Ha lehet,menj el a legközelebbi nőgyógyászati rendelésre vmelyik ottani orvosi rendelőben,vagy SZTK-ban,ahová tartozol.Szerintem a betegkártya ellenében minden gond nélkül kapsz.
Az abortuszhoz BIZTOSAN szülői/gondviselői engedély szükséges,nem rokoni téma.

A babát szerintem se tartsd meg,ha lenne is,hiszen -mint írtad- csak a hétvégén estél szerelembe.Mit gondolsz,mi lenne ebből hosszú távon tizenévesen?Kép
Névtelen

Félek!
A gyógyszert receptre írják föl! Nem drága! Minimum a párod annyiban járuljon hozzá, hogy kölcsönözzön pénzt ha már ennyire meggondolatlan volt.
Az abortusz gyilkosság. Nem hiszem, hogy ilyen fiatalon ebbe bele kellene menned.
Azonnal menj el a 72órás fogamzásgátlásra. Gondolom TB kártyád van. Csak a gyógyszer kerülhet pénzbe.
Üdv:
Valaki Aki Nem Akarja a Nevét Adni az Ilyen jellegű tanácsokhoz
Névtelen

Felek
Ha a batyad v. valaki mas tudhatna az abortuszrol, miert nem tudsz toluk kolcson kerni? Nem lehet olyan egetveroen nagy osszeg...
norkini

Félek!

Mindenképpen fuss el egy nőgyógyászhoz, ő felírja a tablettát, és megkérdezheted (ha ő nem is tudja, a gyógyszertáros biztosan), hogy mennyibe kerül. És hidd el, ez sokkal humánusabb megoldás, mint az abortusz, hiszen ha meg is termékenyült a petesejt, nem tud beágyazódni. Az abortusz sokkal nagyobb lelki teher is. Én azt tanácsolom, hogy ne hagyd az abortuszig fajulni a dolgokat. Szerintem egyébként abortusznál azért a szülők kellenek, mert ők a törvényes gyámjaid. Találtam két címet és telefonszámot, ahol szerintem segíthetnek, hívd fel őket:

Sürgősségi fogamzásgátlás, Országos Gyógyintézeti Központ, Bp. XIII. Szabolcs u. 33-35., tel: 350-4781.

Fogamzási szakambulancia, I. Női Klinika, Bp. VIII. Baross u. 27, tel: 266-0473 (ők csak 8-13 óráig vannak hétköznap, tehát max. holnap)

Ha az első sem veszi fel, vagy felveszi, de nem tudsz oda eljutni ma, ne várj holnapig, irány a legközelebbi nőgyógyász (az SZTK-ban kötelesek fogadni, vagy az ügyeleteken is), a tabletta biztos nem kerül olyan sokba! Csak siess, mert az aktus után 72 órán belül be kell venni!

Remélem sikerül mindent elintézni!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Félek!

Tűzés a János kórház Tinédzserambulanciájára!!!!
A tabletta ingyenes!!
Nehogy megvárd a mensit! Kérlek!!!!!
(Itt babócák vannak, még az abortusz gondolata is borzasztó!!!)

Szorítok!

Remélem, már itt sem vagy!

Kép
cinderella

AnnAnn! Számomra is hihetetlen, hogy ennyire szalad az idô, hogy már csak ennyi van hátra. Nekem igazság szerint most kezd egy kicsit nehézkessé válni a várandósság. Nem bírom ezt az iszonyú meleget és azt a 7 kg pluszt is megérzi minden egyes tagom és azért még van 10 hét. Szóval nem tudom örüljek vagy szomorkodjak, hogy már csak ennyi van vissza. Az étvágyam is most kezdett el nôni (kb. egy hete). De azért tartom magam (próbálom).
Buborék 29+5
Buborek

Félek!
Ha kinyitsz egy Pesti Est-et abban mindig hirdetnek 72 órás fogamzásgátlást. Tini-ambulancia vagy valami ilyesmi.
Most nem találtam rá, de nézz utána!
Üdv:
Valaki Aki Nem Akarja a Nevét Adni (az ilyen jellegű tanácsokhoz)
Névtelen

Félek!

Bocsi, a sietségben elírtam, az Fogamzásgátlási Szakambulancia.

Ha meg tényleg ingyenes a tabletta, akkor mindenképpen menj nőgyógyászhoz még most!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!
Van esetleg köztetek olyan, aki nem szerei a húst (úgy mint én), nagy nehezen a halat még megeszem, de mást egyáltalán nem.
Bár tud róla az orvosom, a védőnőm, de szerintük nem kell semmi plussz dolgot szednem. Ez egy kicsit meglepett..
Még valami: az első babátoknál mikor kezdtétek el érenzni, hogy mozog? Én néha vm. kis simogatásfélét érzek. Lehet, hogy ez már az???
Köszi, és szia mindenkinek: Detti (17+3)
Detti

Köszi szépen a kedves fogadtatást!

pénteken megyek AFP-re, de csak 15+6 leszek, mert szombaton elutazunk 2 hétre. Szerintetek nagy baj?
Ha visszajövünk, elmegyek quartett-re, ha ez nem lesz jó így.

Ma reggel rájt a méhem, ilyen még nem volt, eddig abszolút semmit nem éreztem. Remélem nem lesz több ilyen. Egyébként jól vagyok, hajrá mindenkinek aki a "végét járja".

Köszi a baktériumokról!!
rbogi

Szió Detti,
én se vagyok oda a húsért, csirkemellet azért még eszem :o) Szerintem a fehérjebevitelre azért figyelj! tejtermékek pl.

Az a simi már sztem a pici lehet Kép, már nyugodtan érezheted ilyenkor (nálam még korábban volt, pedig első baba!)

Ann
annann

Detti!Kép
Te vagy a párom!? Nekem is 04.18 volt az utolsó mensi, igaz én jan. 25-re vagyok kiírva a hosszabb ciklus miatt. Én már érzem a babucit, de szerintem a simogatás már a babócád lehet.
Ha szeretnél bekerülni a táblázatba, akkor küldd el az adataidat e-mailben a tolnaisz@hotmail.com címre.(név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb)

Tündér!
Drukk!!!

Lányok, ma olyan fincsi palacsintát csináltam, hogy NYAM-NYAM...és jól be is laktam tőle.Kép

Na, megyek amíg még van palacsintaKép

Pussz
Szilvi
17+3
sztigris

Helló Ann!
Sajna nekem a csirkemell sem megy le. Manapság pedig már a sajt, és tojás sem. Még a kefír, és a tej oké.
Ti mindannyian olyan klassz csajok vagytok, hogy pontosan meg tudtátok mondani a dokinak, hogy mikor menstruáltatok utoljára?
Én mindent elrontottam, először a feltételezett utolsó napot mondtam be (mert nem derült ki akkor számomra, hogy az elsőt kellett volna mondanom), így kb. tudom, hogy mennyi idős is lehet a baba. Lehetséges, hogy van 2-3 nap eltérés..
Ennél a fránya AFP-nél meg pont ez számít...
Mennyire lehet megbízni abban, hogy az ultrahangon mekkorának látszik?
Detti

Helló Szilvi!
Ez nagyon aranyos, hogy így párba rendeződtünk.
Mailban megküldtem az adataimat. Te dolgozol? És ha igen, akkor meddig szándékozol? Mi most találtunk lakást, talán szeptemberben elkezdődhetnek a felújítások. Lehet, hogy inkább dolgozom, minthogy a festékszagot szívjam Kép) és a munkásoknak hordjam a sört stb. Majd a férjem helytáll..... (Ő még nem is sejti)
Detti
Detti

Detti,
akkor kb számold ki magadnak, hogy az első nap alapján, hogy mennyi idős lehet - vedd figyelembe, hogy milyen hosszú a ciklusod (én pl. ezt nem tudom, csak kábé :oP) - és úgy menj el AFP-re. Pár nap ide vagy oda még nem számít. A mai napig nemtom, h mikor voltam AFP-n. No meg sztem olvass vissza, az utóbbi napokban írtak/tunk egy pár keresetlen szót az AFPről. Annyira nem szentírás, hogy szinte el is lehet felejteni...

Az UH azért megbízható(bb). 18-20 hetesen majd a genetikai UH megmutatja, hogy minden ok-e - inkább mint az AFP.
A kérdést úgy értetted, hogy mennyi idősnek írja ki? Csak hellyel közzel lehet benne megbízni, mert valamihez viszonyít, nem? Teljesen különböző méretekkel jönnek a világra, így csak kábé tud jósolni a korára vonatkozóan: vannak 2800 as babák meg 4800asok is, 40 hetesen, egészségesen. Azt is hallottam már, hogy a korai eredmények jobban jósolnak, de ki tudja. Kép
Nekem a következő szülési időpontokat adták az UH-k úgy az idő folyamán: 11. 07., 11.09., 10.26., 11.05. - mensi alapján meg 10.29. És még van hátra 10 hét Kép vagy 11, ki tudja!
Úgyis akkor jön, amikor akar Kép A kiírás esetleg a túlhordás- indítás miatt lehet érdekes.

Pussz:
Ann
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: