A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Cukipofa, nehogy miattam tovább fogyj! :)

Én is kedzek izgulni... mikor indul, hogyan, ki tud éppen jönni Benéhez, mennyi idő alatt ér ide, hogy fogom bírni én és a méhem a szülést, stb... mivel megyünk be a kórházba. (merthogy a párom nem tud vezetni :( )

Tényleg, volt aki taxival ment be? szerintetek bevisznek? nem aggódnak majd az ülés miatt?

De alapjában véve pozitív a várakozásom.

Képzeljétek, visszaírt a konzulensem, hogy 5-öst ajánl, bár szabadkoztam, hogy tudom, mi mindent elnagyoltam, és mi mindent írhattam volna még... de ehhez a képzéshez úgy érzem ez is sok :) és írta, hogy szerinte is rendben. Pár formai dolgot kért még, megcsináltam... Kb köthetném... de nem vagyok stréber, majd márciusban, amikor a többiek. :)

mtunde

Pankának boldog hófordulót!!!

Emano,
hozzá se nyúl a nyaklánchoz, az elejétől fogva.. pedig majd 6 hónaposan került fel rá :)

Ancsa,
3 hónapos kora óta úgy fürdünk, hogy én bent ülök vele, Apa adja és veszi ki, ő vetkőzteti és öltözteti :lol:
sok vízben!!

Tünde,
nem csodálom, hogy az 1 nap hideg élelem helyett postán ügyintézel..

Kati,
ne zavarjon a súly, Te 22 :lol: évesen vagy 44 kg, mit várnak Danitól??
viszont könnyen mozgatja magát!!

Ellentétben velünk, Miklós helyben játszó, zsákként eldőlő, majd ha akar mocorog!
:wink:

Vali,
++++++++++++++++++++++++++++++++ Nektek!!

Memme,
sokat gondolunk Rátok!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Tünde,
nincs egy ismerős taxisotok, akit be lehetne izzítani? hmm..?

KépKép
Kép
gyuzso

Kati!
Épp ezt akartam írni amit Zsu is írt valaki eszik és nem tud kúszni valaki meg nem tömi magát degeszre de fürgén üldözi a tesót! :D A te tuti alkatodat is örökölheti, a mázlista :D Bezzeg szegény Emmus....

Tünde!
Akár hogy is utálod hogy ezt mondom szupi ügyi csaj vagy!

Barbi!
Örülök hogy Dani sebe gyógyulófélben van! :D

Ancsa!
Mi is nagykádban pancsizunk pont úgy ahogy Zsuzsiék és a kisasszony nagyon élvezi!

Memme!!!!!!! :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Csak gyorsan még dögrováson vagyok hangpm egy szál sem!
De olvaslak benneteket, ha van időm! :D

Tünde
Kérdezgettem a Taxi ügyében! Persze gond nélkül elvisznek csak szólj a diszpécsernek, ha hívod őket és még gyosabban és nagyobb autóval jönnek! :D Egy volt taxis sráctól klrdeztem! :D

Hanna

Kép
hanna09

Hanna, köszi az infót, ezt jó tudni, én meg gondoltam, jobb, ha direkt nem szólok :) csakhogy nehogy az legyen, nincs autó, de ezek szerint ilyenkor kitör belőlük az emberség :)
Csak azt hittem, féltik az autót, hátha ott folyik el a magzatvíz, meg ilyenek, de ezek szerint nem :)

Gyuzsó
: a szomszéd is be van izzítva éjszakára :)

mtunde

Sziasztok,
Tünde: ismerősök szerint sajnos rossz tapasztalatok vannak, ha szólsz, hogy szülni mész. Szerintem inkább ne szólj nekik, meg vigyél magaddal egy jó kis törülközőt és látványosad terítsd magad alá, ha mégis apropó történne felkiáltással :) De úgyis minden rendben lesz.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Banana!
Egy hős vagy! Pihenj!

Kép
Kép
kriszta36

Taxis storym: Egyzser ifjú koromban amikor még e-klubba járkáltunk bandázni :D ...na szóval ott egyszer amikor kikértem a kabátomat a ruhatárból akkor egy ismerősöm azt telibe lehányta (januárban). Szóval rohangáltam taxiról, taxira és mind elhajtott...haza kellett mennem hajnali 4kor januárban egy szál tipp-toppban meg egy pulcsiban...és cipletem a kabátomat is... :?
Mondjuk megértem őket is...de azért lehetett volna bennük annyi emberiség, hogy szerencsétlen ENGEM hazavisznek és nem hagynak fagyoskodni...
Azóta nálam van apukám ismerősének a száma aki taxis és bármikor jön...éjszaka.

De szülésnél állitólag nagyon rendik...

Tünde!
Nekem elfolyt a vizem Danival és féltettem is az ülésünket...de akkor pont nem folyt semmi...csak az ágyunk szívta be a dolgot :shock: , merthogy oda aztán ment rendesen...

Borsa,Gyuzso!
Aztán lehet, hogy igazatok van...csak azért aggódom, merthogy Vali Ádámja sem fejlődött olyan gyorsan aztán látjátok csak jó volt, hogy elküldték őket vérvételre...
Szóval végülis vannak hurkái...csak én tartom kevésnek a 3,5 kiló hízást szülés óta...na meg persze tök szokatlan, hogy ilyen sokáig hordjuk a ruhákat... :D
62-vel kezdtük...most hordja 74eket, de azok picit nagyok...

Na megyek...már mindkettő alszik és mostmár mién az este apjukkal :wink: (persze csak megbeszéljük Orsi szülinapi bulijának a részleteit).

Jó éjt...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Gyuzso,
aranyos Micu. Látom, villognak a fogacskák.

Linocs,
én is természetes párti. Jankó(mint gondolom a legtöbb első szülés) hosszabb volt, de a fájdalomra nem is emlékszem, csak hogy elfáradtam a végére. És tényleg, ahogy kint van a baba, minden megszűnik és minden(fájdalmat)t elfelejtesz. Aztán Flórkánál már eszembe se jutott volna kérni érzéstelenítést, annyira át akartam újból élni az egészet, és őszintén szólva rettenetesen irigyellek Benneteket kedves jelenlegi és jövendőbeli kismamák, hogy még szülés előtt vagytok. És tudom, hogy nem ez a szülés lényege,és csak nektek árulom el, de kicsit büszke voltam-vagyok, hogy minden érzéstelenítés(és különösebb ordítozás) nélkül végigcsináltam az egészet-mert szerintem végig lehet. És tudod-apa jelenléte is sokat segíthet :wink: .
Persze, elfogadom azt is, aki azt mondja, hogy minek szenvedni, ha nem muszáj, de akkor én mazohista vagyok, szívesen "végigszenvednék" még egyet. De biztos vagyok benne, ahogy döntesz, az lesz a legjobb Neked-Nektek.

Kati,
ahogy néztem, kb. azonos korkülönbség van a gyerköceink között. Nálatok, hogy alakul a kapcsolat, nincs féltékenység? Játsszanak már együtt?
Jár még hozzátok védő néni? Nem mond semmit a nem hízással kapcsolatban? Arra gondolok, hogy ha ő vagy a gyermekorvos azt mondja, hogy jól néz ki Dani és semmi gond, akkor ne izgulj szerintem.

Brigi,
a laktózt hol lehet beszerezni?

Két kérdés, mert agyam, mint a szita:
-vizet fél vagy egy éves korig kell forralni?
-spenót mikortól mehet?

-Ne haragudjatok már, hogy mindig önző módon a sajátjaimról ömlengek, de ma akkora élményben volt részem. Fürdetéshez készülödtünk, vetkőztettem Flórkát, Jankó mellettem sertepertélt, megkértem, hogy mondjon már egy verset Flórkának, mert folyton mocorog-mindig hasra fordul, nem tudom rendesen letörölgetni. Jankó felállt a pelenkás csomagra, jó hangosan elkezdte a műsort(tudjátok, üstököm, ha megrázom....), Flórka pedig hangosan kacagott, gurgulázott, fantasztikus volt. Mostanában már sokat mosolyog rá, de ilyen még nem volt. Nekem is csak akkor kacag, ha játszom vele, vagy csikizem, puszilgatom, de beszédre max. mosolyog. És hosszan, percekig nevetett, úgy meghatódtam.

Tünde,
Verdák nálunk is menő, persze csak a Tamás vonat után...

Épp néztem, mennyi szülinapi party lesz itt mostanság... Orsika,Enci, Lara meg aztán Jankó is(bocs, ha valakit kihagytam)... Remélem raktok fel képeket!!!

Most lépek, le se merem már írni, hogy mit csinálok...

Kép
Kép
paklincs

Emese azt ne mond, hogy vasalsz??! :D :D :D
Én se lettem kész tegnap, de én ma kihagyom. :D

Nem csodálkozom Florka reakcióján, Kisjankó tényleg nagyon jól mondja azt a verset! :P :P :P

Laktózt patikában kapni, grammra mérik. Egy mokkáskanálnyit szoktam olyasmibe rakni ami fog. (Banán és alma tartalmú cuccba mindíg megy). Kristófnak nagyon segít, azóta minden nap van normális kaki és könnyen kinyomja.

Borsa Aha... állommanókat mi nyúltuk le. :P :P :P De jó szívünk van és küldünk belőlük szívesen. Kristóf 8.oo-1/2 9 től nyomja reggel 9.oo-ig. Sőt... Viszont cserébe nappal nem nagyon alszik... Ha szerencsém van 3x fél órát. Vagy a babakocsiban alszik, de ahhoz menni kell vele. Még mindíg nem szerettek sétálni? :P

Ancsa Köszi a tegnapit a sok-nem sok (vagyok) ... :D
Peti minden 2. héten délutánra megy, így egész nap egyedül vagyok és este is csak 10 után jön... Ilyenkor tényleg jó hogy vagytok! :P

na megyek, mert nekem még dolgom van... Ne nevessetek ki, de én még ilyenkor fejek. Nem bírok ki 13-14 órát szopi nélkül, meg jól jön az ebédhez v a vacsihoz. :P

Jó éjt.

Kép
vkbrigi

Tudom mit akartam még...
Fájdalomcsillapítás témához: Így is - úgy is állatul fáj, akkor meg legyen meg az az érzésem, hogy MEGCSINÁLTAM.
Én is gondolkodtam rajta, de valahogy Ritával folytatott első beszélgetésünk után nem volt tovább kérdés, hogy nem kell, nem lesz rá szükségem.
Tartottam tőle, hogy pont az a katarzis élmény marad el, amit azért annyi kín után igazán megérdemlünk még úgy bónuszként. :D :D :D

Kép
vkbrigi

Igen, Brigi az én saját véleményemet is tolmácsolta, már ami a katarzist illeti.
A negyedikemet EDÁ-ban szültem és már ezerszer megbántam. persze a döntésem akkor, 14 évvel ezelőtt történt, de utólag úgy látom, hogy ma másképp csinálnám.
De: nem szoktam senkit lebeszélni róla, mindenki maga ismeri magát és a félelmeit stb. tehát nem döntenék más helyett és nem befolyásolnám, de azért megtartom a jogot arra, hogy elmondjam a véleményemet.
Kösz Brigi, helyettem is szóltál.
Írtam választ pár napja. Nem jött meg?
szeretettel
nováky_rita

Sziasztok!

Látom Cukipofa,

Csak ezt az oldalt olvastad!
:lol:
Szóval igen, igen nem kell agódni. Te sem vagy egy nagy darab! Akkor a fiad miért lenne?

Nem, azt írtam, hogy ha felébred, hanem ha leteszed a földre és megunja, akkor indul el! :wink: De hát nem lényeg!

Hú, hát ez kemény lehetett ez az éjszakai sztory. :cry:

És mi lesz a bulin???

Tünde

Gratulálok!!! Látod más is úgy értékeli, hogy szupi vagy.
Benénél hogy volt a szülés? Mivel mentettek?

Nekünk a kocsiba nem folyt, tettem be betéteket, és nem lett gond. Meg bundában voltam!!

Gyuzsó, Borsa
Az jó lehet, mi is fürödtünk úgy egy párszor, de aztán valahogy nem lett rendszeres. De tök jó! :wink:

Paklincs
Hát kinek a gyerekeiről mesélnél, ha nem a Tieidről. Tök jó! Édes a sztory nagyon!! Kép nem készült? Vagy videó??

Vizet nem tudom, mi jó sokáig forraltuk, ma kérdeztem meg a védőnőt, és mondta hogy már nem kell, de Janát kap! 8)

Spenót

Várj megnézem.
Na itt a könyv! A kismama babakonyhája azt írja, hogy 10-11 hónapos kortól heti egy alkalommal spenót vagy sóska.

Lara annyira édes volt ma, már nem csak ülésből megy át négykézláb, hanem már próbálja visszafelé is. És ezt pár nap alatt. Nincs itt gond! :wink: !

Lesz partija még Eni Benőjének és Gabbó Sárájának is!!!

Brigi
Ez csak természetes.
Mit dolgozik?

Brigi, Cukorfalat
Most esik le, Ti mind a ketten Brigik vagytok :roll: és Peti a férjetek!! :oops: :?:
És majdnem egy napon szültetek?? :roll:
Gyanúsak vagytok Ti nekem. :wink:

Szép nyugodt éjszakát!!

ancsaboszi

Jaj, köszönöm, tényleg mindenkinek a hozzászólásokat az epidurál témában.
Amit még nem írtam, hátha valaki emlékszik rá - kétséges volt, hogy a Kedves bejön-e a szülésre. Most már nem az! Bejön :), jön a szülés/együttszülés előadásra, és a szülőszoba látogatásra is :):):)

Szép estét mindenkinek! Akinek kell, ott jelenjenek meg az Álommanók most már!!!!
linocs

Brigi,
nemrég hagytam abba,még maradt egy kicsi, de így legalább holnap sem kell tornáznom... :wink: A laktózt Kisjankó miatt kérdeztem, a mai napig elég bogyós-kemény a cucc, megpróbálom valahogy az ebédbe vagy gyümölcslébe belecsempészni. Van mellékíze?

Ancsa,
köszi, akkor spenótot ezek szerint még napolni kell...Kisjankó mai napig imádja,kiváncsi lettem volna Flóresz reakciójára... :) Én Kisjankónak nem adtam ezeket az ún. babavizeket, viszont ő kapott teát, de Flórkánál nem akarom elkezdeni, húzom a vizet, ameddig lehet.

Még az jutott eszembe, hogy nagyon erős a női vonal a pocaklakó fronton. Az én logikám szerint Kriszta-Vica-Réka pocakjában férfiembernek kell lennie. :lol:

Egyébként meg azért itt, mert a kisasszony fent van és jól érzi magát... :twisted: pedig nem is brokkoli volt ma...

És mivel nagyon ráérek, még azt is észrevettem, hogy Memmének új vonalzója van.

Na úgy néz ki, visszaájult a lelkem, úgyhogy pattantyú.

Kép
Kép
paklincs

nem ájult... :twisted: :twisted:

Kép
Kép
paklincs

Jó reggelt!

Ha-haaaaa. Ma én vagyok az első! :D :D :D
Megyünk ma barátnőzni, úgyhogy nem leszek. Emese Laktóz olyan mint a porcukor(csak talán nem annyira édes), tuti nem fogja észrevenni.
Én már csináltam spenótot Kristófnak. Dokinéni azt mondta, mehet. Salátát is lehet. Mi a különbség??? Naggyon ízlett és semmi baja sem volt tőle. A vas miatt kezdtem a zöld félét, mert ugye nekem se sok van, akkor mi lehet a tejciben...

Na szép napot és írjatok sokat, hogy legyen mit olvasnom este! (még ma is egyedül leszek).

Pusza
Én

Kép
vkbrigi

Rita nem kaptam megint semmit! :( Póstagalamb?? :wink:
Örülök, hogy egyetértünk. Legalább nem pesztráltál hiába... :wink: :D :D :D

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Paklincs
Nem a brokkoli, biztosan front vagy telihold, :D mi is 5:40-kor keltünk!

Tünde
Szerintem azért nyugottan hívj taxit, nem hiszem el, hogy elutasítanának!!!

Gyuzso
Milyen szépen tud Mica ülni! Nagyon helyes kislegény! :wink:
Hollandia ilyenkor cudar szokott lenni...esik,de csak eső, fúj a szél...brrrr. Merre járt Apa?

Brigi
Büntiben? Elfelejtettem valamit? Tudod, nem tudok mindíg visszaolvasni teljesen, de olyan is van, hogy elfelejtem mire a végére érek :oops:

Cukipofa
Igaza van Ancsának! Te is pehelysúlyú vagy, lehet, hogy Dani Tőled örökölte, nem? :D
Mi 2,5 hónaposan már 68-as rucikat hordtunk, igaz azóta is ez a méretünk, bár lassan váltanunk kell! :D
56-tal kezdtünk,62-est csak 1,5 hétig hordtuk.... :roll:
Hiába, van aki alszik és van, aki eszik! :D
Reméljük minden rendben lesz! :D

Borsa
Védőnő szerint a brokkolit fedő nélkül kell főzni vízben és nem szabad párolni, hogy a puffadást okozó gázok elpárologhassanak ill. kifőhessenek!

Steffi
Ne haragudj, most jutott eszembe a csomag... :oops:
Nekem sokminden maradt, amit egyáltalán nem használtam fel (tudod Apa biztosra megy... :D ) pl. a szülés utáni kórházban szükséges dolgok bontatlanul, mellimbó védő krém,hasleszorító, amit nem is használtam, kókuszpólya, amit szintén nem használtunk, csomó pelus bontatlanul, rucik...szóval ilyenek!
De szerintem mindennek örülnek, mert sajnos sok a rászoruló, legalábbis a mi védőnőnk nagyon örült!

Gyógypuszikat köszönjük, ma már sokkal jobban vagyok!Hiba 8 hónapig nagy adag antibiotikum megteszi hatását, de lassacskán rendbejövök!Köszönöm!
Na igen és tegnap kaptam egy kényeztető masszást Apától... :D :D :D
Jövő héten péntekre pedig masszőrhöz megyek és ezentúl 2 hetente!!!

Hanna

Kép
hanna09

Tünde!
WOW!!!! De ügyes vagy!!!! 5-öst javasol???? SZUPER!!!!!!!
Szerintem biztos bevisznek a taxisok. Én különben vettem Tenna betétet (leges legnagyobbat) és az utolsó héten már azzal mentem CTG-re. (máshova nem nagyon mászkáltam már.)
Katával CTG-re menet jött az első fájás és egyben a NIAGARA. Szóval hasznos volt és semmi nem lett olyan. 

Linocs!
Jaj de jó!!!!!!! Drága a párod! 

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt-délelőttöt :)

Azt hiszem, hívom majd a taxit, betét van, azt jónapot. Valaki csak bevisz :)

Brokkoli, még azt islehet, hogy az első felforrásnál a főzőlevet leöntitek, és újat tesztek, és akkor is kimennek ezek a puffadást okozó dolgok. Ez majd a káposztafélékre is igaz lesz, de azt még nem szabad.

Ja, spenót-sóska szeirntem is mehet heti 1x.

mtunde

Sziasztok!

Linocs: Még az EDA-hoz: A barátnőm EDA-val szült. Neki nagyon jó volt, de ő 48 órán keresztül szült. Én 4 óra alatt lerendeztem, így idő sem lett volna bekötni.

Tünde: Gratulálok a szakdolihoz!! Tünde én is úgy tudom, hogy nem szivesen visznek beindult szüléssel kismamát a taxisok (férjem taxis volt), félnek nehogy az autóban történjen valami.
Én úgy mentem a kórházba, hogy a lában között törölköző volt. (Nekem folyt a magzatvízem)

Ancsa: Igen mindeketten Brigik vagyunk és a férjeink Petik és nem majdnem, hanem 1 napon szültünk :-))
Majd írok mailt is...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Paklincs!
Írtam privit...

Borsa!
Te tapasztalt vagy.... :D
Szerinted egy gyerkőcnek hány éves koráig kellene délután aludnia????????????????

Ancsa!
Nagyon sajnálom ami történt...a lényeg, hogy ott van Larababa....
Nálad kiderűlt, hogy mi történt????????

Csajok!

Emlékeztek még tigrire????????? Volt egy ideig aztán nagyon eltünt....

Györgyivel mi lehet??????

Kép

Kép
cukipofa

A babakajához: az én akkori /Krisztus előtt 300-ból való/ gyerekorvosom szerint bármilyen zöldsé adható a gyereknek, de szerinte át kell passzírozni, mert a zöldségekben rengeteg a rostanyag és a babáknak erre még ebben az életkorban nincsen szüksége rá. Tehát én adtam annak idején az öthónaposaimnak is zöldborsót, kelbibmbót stb, de mindent puhára fővés után átpaszinyáztam, bár általában nem volt túl gazdaságos, de sohasem okozott panaszt nekünk. Azt mondta, hogyha turmixolom, akkor csak apróra összetöröm a sok rostot, de minden benne marad.
Mondjuk nagyon hamar adtam nekik epret is - kb. 7-8 hónapos korban- azt me4g meghámozva a magoktól. Semelyik sem allergiás rá. Bár ezt azért nem ajánlanám.
Ezek az én tapasztalataim régről.
Brigi, elküldöm megint a múltkori leveledre válaszoltam.

Szeretettel
nováky_rita

Cukipofa!
Szerintem a du.alvás teljesen gyerekfüggő. Az enyém még most is, de ha rajta van a másik gatya, akkor juszt sem. Van egy barátnőm, kinek a lánya még egész picinek sem aludt napközben. (Viszont evett, az enyémmel ellentétben.)

Súlyhoz: Panka most 3 évesen volt11,5-11,8 kiló. De a gyerekorvos meg a védőnő (anyós) már leszokott rólunk. :shock:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja és az utóbbi másfél hónapban 2,5 centit nőtt. (most 90,5 centi) Én: 157 centi, 50 kiló (versenysúly)

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok

Tünde! én taxival mentem :D :D :D Apa ugyanis az :D :D
párom még kutyát is beteszi a kocsiba. (pedig bőrülés...stb)
ha az van a vendégnek. :lol: mondjuk ez -ahol dolgozik- a szálloda igazgatója volt éppen, azt vitte kutyástol a reptérre, szóval neki nem mondhatott nemet. :lol:
Szóval a gyest én intézem magamnak. majd leszedem a nyomtatványt. de azt nem mondtátok,hogy akkor most emellett kell tb-t fizetni? mert 8,5% nyugdijt levonnak azt tudom. De tb-t nem kell fizetni ugye?? Kincstár nem veszi fel a telcsit :evil: :evil:
Vendég

Gyesből nem vontak eü. járulékot, csak 8,5 nyugdíjat és adót.

Kép
Kép
kriszta36

és akkor ez idő alatt mi van? azért biztosított vagyok ugye???
Vendég

na sikerült letöltenem a nyomtatványokat....ha valakit majd érdekel szívesen elküldöm....mailben
Vendég

Sziasztok,

Tünde hogy vagy?

Ugyan nincs ilyen tapasztalatom, de csak nem lesz gond a taxival! Régebben mi a kutyánkat mindig azzal hordtuk be ha sürgős volt (Elnézést a hasonlatért!), volt, hogy folyt belőle a vér(meg egyebek), mert hát nem egy nagy harcos a drágám, csak kötekedni szeret nagyon, és sose volt probléma. De mindig szóltunk előre és szerintem olyan kocsit küldtek.
Szóval, ha szülés van akkor biztos még sokkal rendibbek. (Kipp kopp!)

Emano, Ancsaboszi utólag is köszi a babakocsis tanácsokat, még szerintem egy pár hónapig csak nézelődünk, mert mi is magasak vagyunk, gondolom a baba is hosszú lesz.
És én is BKV-zni tervezek utána vele, merthogy már egy éve nem vezettem és mostanában már nem is engedi a párom... :evil: persze azelőtt se voltam egy rallybajnok... :?

Egy gyors kérdés: mellszívót mindenképpen érdemes venni? Eddig biztosra vettem, hogy kell, de mostanában azt olvasom, hogy amit a baba produkál az elég és akkor nem lesz túl sok a tej... Mondjuk a másik véglet fel se merült bennem, pedig az rosszabb...

Na jó ez még ráér.

Szerintetek felelőtlenség minden vásárlást az utolsó (utáni) percre hagyni?
Sokat nyomaszt ez, de nagyon nem merek előre venni dolgokat...babona... :roll:
Vendég

Na látom, azért egyes kutyáknak jól megy a sora :D :D
Vendég

Borsika!
sztem is várj még a vásárlással...nem csak babonából...de tényleg ráérsz még..addig még úgy is lesz 1 millió akció a bababoltokban, majd azokat nézd meg. Kenguru Gold, Minimanó, Brendon...stb.
lehet kifogni olcsó dolgokat is kuponnal. meg anélkül is....
Na a babakocsi vásárlást meg főleg nem lehet elkapkodni...az az uccsó dolog amit be kell szerezni...sztem

Nem igaz a szomszédunk :evil: mindig akkor kopácsol vmit a kertben,amikor éppen alszik Enci.Most ahogy hallom a jeget veri fel, vagy lapátolja? de minek? már plusz van,elolvad úgyis.
nagyon ráér ezekre a dolgokra... :evil: :evil: ha nem ő zörög ,akkor a hülye kutyájuk ugat egész nap. Pedig imádom a kutyákat, nekünk is van (most csak 1), de az a kutya már 5 éves, és olyan hülye :evil: de ez is gazdaája hibája.mert nem nevelte.
Ha éppen átmentem hozzájuk, állandóan felugrál, hiába szólsz rá...pont amikor terhes voltam (még Fruzsival) akkor is..na akkor szóltam,vagy megfogja vagy felrugom. :evil: Nekünk boxer van, na az aztán tényleg ugrálós fajta. de ha csak ránézek már tudja,hogy miújság, még a hangomat se kell felemelnem.Nagyon okos, és imádja a gyerekeket.
Vendég

Ancsa,
rötyögés megörökítve szigorúan. :wink:

Orsi,
most jut eszembe, kérdezted, hogy mit szól Jankó Flórkához, mászáshoz. Egyelőre csak odamászik Flórka az összeszerelt autópályához és rendkivül nőiesen lerombolja, Jankó meg rászól, hogy jaj Flórka, ezt nem csinálhatod velem! Meg ma azt mondta neki, hogy Flórka, te ehhez még kicsi vagy! :D Szóval igazán most kezdik egymást felfedezni, de Flórkának egyre inkább Jankó a favorit és úgy látom Jankónak is tetszik, hogy Flórka nyúl érte, simogatja. Hát....csak nem lesz itt semmi baj.

Kati,
privit olvastam, igyekszem gyorsan válaszolni.Alvástéma: nem tudom, meddig kell, de én húzom, amíg tudom. Nekem jár az a két óra délutánonként.

Linocs,
örülök, hogy apa beadta a derekát. :wink:

Tünde,
akkor nincs itt probléma. Gabi férjet kell felhívni, ha kezdődik a "móka".

Hanna,
Hogy vagy? Ennyi telihold tíz év alatt sincs. :D Mi fél 7 óta vagyunk fent, de negyed kettő volt, mire ágyba kerültem. :twisted:

Veronikusz,
na végre! :)

Egyszerre sikerült elaltatnom Őket, úgyhogy megyek házimunkázni...

Kép
Kép
paklincs

Ancsa,Paklincs!

elmentem én is az oldalatokra kreálni új vonalzót... :D :D
Vendég

Jaj most látom,hogy ugyanolyan a fotókeret mint kisJankóé. na mindjárt kicserélem... 8)
Vendég

Sziasztok!
megjöttünk az orvostól!Torkunk nem piros,nem náthás!A fogunktól van, a felső ínye be van duzzadva!!!!Nurofenezni kell 3 napig!!!

Vali???Miújság?jelentkezzzzz, ha van időd!!!!!

Tünde?Györgyi?és a többiek???

Bálint este indul sielni :cry: :cry: :cry: jövő7 vasárnap jönnek... :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

Gabi,
de ügyes vagy!
Hogy kell eltüntetni a "méreteket" tartalmazó sort?
Köszi

Kép
Kép
paklincs

Andi,
de jó, hogy nem beteg Balázs! Ne szomorkodj, legalább tudsz jönni pletykálni! :wink: Aztán meg hogy fogtok örülni egymásnak...

Kép
Kép
paklincs

Paklincs!
én úgy tüntettem el,hogy írtam azt a szöveget: Drága kislányom...
és így eltünt az a sor,mert ez lépett helyébe....
Van az a lehetőség (max.65 kar) oda irjál be vmit...és akkor az inch-es kipottyan. elvileg

Replace birth stats with custom message?

Custom message: (Max 65 characters including spaces)

na ide írjál be vmit...
Vendég

Vali!!!!!!!!!
Vendég

halihó,

csak egy gyors kérdés, mert tudom, hogy a cékla-témát már kimerítettétek a múltkor :D :

Most raktam be a sütőbe alufóliában egy fejet, kellene még valami rá (olivaolaj) vagy csak így ala natur? Kb meddig kell sütni?

Köszi!
Vendég

Borsika!

Csak úgy natúr :) és amíg nem puha... 30-40 perc? A vásárlással ráérsz, de nézelődni érdemes...

Gabi, mindent vonnak, amit kell, és biztosított vagy persze!

mtunde

Sziasztok!

Köszönöm a sok + energiát!!!
Megjártuk a hadak útját... Okosabbak nem, csak nyugodtabbak lettünk. Reggel ismét vért vettek Ádámtól (ez a gyerek egy hős, pisszenés nélkül tűrt mindent), amelynek az azonnali értékei még messzebb állnak a normálistól, mint a szilveszter előttiek. Ettől függően a doktornéni azt mondta, hogy komoly aggodalomra semmi ok, nagyon nagy baja első ránézésre nincs Ádámnak (én már a fehérvérűségre is gondoltam). Mivel az értékei tényleg nem egy szoptatott csecsemőére utalnak, ezért több olyan vizsgálatot is végeznek a levett vérrel, ami bonyolultabb és időigényesebb. Pénteken kell felhívni (megint egy izgulós hét :( ), hogy hogyan tovább, milyen kezelésekre lesz szükség, ill., hogy kell-e további vizsgálat. A jelentős vashiányos vérszegénység az már biztos, csak az a rejtély, hogy miért nem szívódik fel a vas, ill. a fehérvérsejtek miért pusztítják el a vörösvértesteket. :(
Tehát közel sincs rendben a dolog, de szerencsére nem a legrosszabb a helyzet. Megpróbálom a pozitív oldaláról nézni, h időben elkaptuk a problémát.

Visszaolvasok és megint jelentkezem...

hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vali,
örülök hogy jelentkeztél!!!!!
Jó, hogy azért jól alakulnak a dolgok!!!!
sokat gondoltam ma rád!!
sok puszi

emano/Andi
KépKép
emano

Linocs, szuper a 3D-s képed!
Mi történt Kedveseddel, hogy meggondolta magát? Nem fogja megbánni, élete legszebb élménye lesz neki is!!!

Ancsa, nagyon jól halad Lara! Barátomék kisfia 18 hónapos korában állt fel, s most, 2 hónappal később még nem megy egyedül. Nincs vele semmi gond, neki ez az üteme. Ne aggódj, Lara baba is hamarosan lepipálja majd azokat, akik 1 évesen már virgonckodtak.
Pöttyök végleg elmúltak?

Kati, ne aggódj Dani miatt sztem. A dokinéni a hematológián azt mondta, hogy Ádámnak a 6,7 kg szinte normális, ezzel nincs már gond. Tényleg elképzelhető, hogy Dani a Te testalkatodat örökölte, és akkor nem is lesz szummóbirkózó. Azért az aggályaidat sztem mindenképpen mond el a védődőnek!
Mi is a 74-es ruhákat hordjuk, a 80-asokat még elő sem szedtem…
Taxis sztoridon mosolyogtam, bár azt hiszem ez akkor és ott nem volt valami nevetséges…

Banana, gyere gyakrabban, és mindenképpen mond, hogy mi lett az eredménye a biopsziának!

Tünde, most már akkor tényleg szabad a pálya a Pocaklakónak! Szakdoli kész, ráadásul szuper jeggyel! Ügyes vagy, jól csináltad!
Menőt nem akartok hívni? Vagy ők csak a legközelebbi kórházig vihetnek?

Hanna, hogy vagy? Jobban már? Hangod?
Masszás… hmmm, irigy-irigy!

Paklincs, nyugodtan ömlengj a sajátjaidról, olyan jó olvasni. :D Ádám is leginkább akkor kacag, amikor a bátyja produkálja magát neki. Meghatódom mindig amikor kacarásznak együtt.

Brigi, olyan jó, hogy ilyen jó sok tejcsid van! De ehhez hozzátartozik az is, hogy ügyes és kitartó vagy! Kristóf továbbra is ügyeskedik?

Borsika, mi a mellszívót akkor vettük csak meg, amikor már itthon voltunk, és láttam, hogy mindenképpen szükség van rá. Sztem ráérsz vele. Sőt, nem vagy elkésve semmivel sztem sem. Mi Ákosnál szinte mindent a Babaruha börzén vásároltunk meg. Ott vannak használt és teljesen új ruhák és egyéb babadolgok is, szinte minden!

Andi, gyere gyakran, majd mellettünk gyorsan szalad az idő. :)

Fájdalomcsillapítás: amikor Ákosnál kérdeztem Teleki doktort, hogy milyen lehetőségeket ajánl, akkor Ő is azt mondta, hogy nekem kell döntenem, de a természetes, érzéstelenítés nélküli szülés a legszebb élmény. Nem is gondolkoztam tovább, és nem is bántam meg. Mind a kettő fiú saját erőmből született, és fantasztikus élmény volt érezni Őket. Igaz Ákosnál hosszabb volt a kitolási szakasz és nagyon elfáradtam, de Ádámnál teljesen ott voltam fejben is, és ha erre gondolok, máig szinte érzem azt, ahogy kibújik a pici teste. Remélem lesz még alkalmam végigcsinálni, biztos, hogy akkor is maradok az önerőnél.

Fürdés: nálunk a két fiú már rég óta együtt fürdik, hatalmasakat szoktak pancsolni. A menet: Ákos bolondozik, lemegy a víz alá, fröcsköl, Ádi kacag rajta, anya meg morgolódik, hogy megint úszik az egész fürdőszoba. :D

Bocs, h sok voltam!

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
v30

Borsika
mi megvettük előre a mellszívót, bontatlanul áll a dobozában.. nem kellett volna..!
úgyhogy ráérsz vele!!

Vali,
az a lényeg, komolyan a végére akarnak járni a vérképnek és ez nagyon bíztató!!

Hanna,
gyógypuszik mentek!! mihamarabbi jobbulást!!

Gabi,
tök jó az új vonalzó!!!

néhány mai kép:

Kép vendégek :) Kép hajcsatt :) Kép szokásos csapattagok :) Kép első csók :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Vauu!

Kép
Kép
kriszta36

Ezt a csókra. Gondoltam én, hogy ez már komoly lesz. :lol:

Vali!
Jó, hogy időben mentetek, remélem, minden OK lesz, és csak vaspótlás kell majd.

Tünde! Még nem is gratuláltam a jegyedhez.

Lányok! Bocs, ha valakinek nem írok, de teljesen szét vagyok esve. Én nem tudom, mi a fene van velem.

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: