A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Yamiyami!
De jót trécseltünk! :lol::lol:

Kép
bodza2005

na, akkor ez már egy újabb lépcső, nagyon klassz. Mármint a placenta :lol:
beber77

Miért?
Nálad jól mutatja az időt?
A gép órája 16.00 a fórum 15.00 nem értem! :lol:
szurikáta56

Minegy nem érdekes. Feladom.................. :lol:
szurikáta56

Jaj, hát én itt sírok-rívok, hogy van-e akinek valaha is sikerült ez az ovu indukció, erre pikk-pakk itt terem Mónika, az ÉLŐ PÉLDA, és hogy azonnal az első sikeres volt.
Hát, csak gratulálni tudok Mónika, és sok szerencsét kívánni, és szép babavárást.
Jaj Andikám, gyógyuljál meg. Gyorsan.
Yami, édes az a Bababa! Meg tudnám dögönyözgetni. Szoktátok szabadon ereszetni a kéróben?
finch

Lányok, köszönöm szépen a véleményeket, lejegyeztem magamnak. Engem meggyőztetek, a pozitiv gondoltaokat, tapasztalatokat továbbítani fogom az érintetteknek.
Személyes megkeresésre sztem nem fog sor kerulni, legalabb is remélem mert ilyen formában már nem szeretnék a lombikban részt venni.
Magamrol annyit hogy BMCben kezdtuk, 3 sikertelen(ebbol az egyik méhen kívuli, másik ikres vetélés) után átmentunk a kaaliba és a stimulácio alatt spontán terhes lettem. Én nem titkolom, hányok a BMCtol mert egy idiota pénzéhes doki miatt vetéltem el, nem vett észre egy genetikai betegséget nálam..na mindegy, a lényeg hogy alányom most volt egy éves...
az alapítványban szerencsére már egyikunk sem áll kozvetlen kapcsoltban a lombikkal, ezért szerettelek volna benneteket megkérdezni, mert sajnos senkit nem ismerek aki a dévaiba jár...
koszi mégegyszer hogy vettétek a fáradságot és megírtátok a véleményt "Apátokrol"
Még egy kérdés...a dévaiban van e lehetoség embriofagyasztásra vagy petesejt fagyasztásra
kell e fizetni a fagyasztott e. beultetésér, inszemért...egyáltalán kell e fizetni..mennyit kell várakozni..
ebben tudtok még segyteni? Tudjátok, van akinek ez is szempont as dontésben.
koszonom!
darin

Kedves Darin!
Én személy szerint köszönöm, hogy érdeklődtél, mert most még jobban imádom ezt a kis Csapatot, ha ez egyáltalán még fokozható volt... :oops:
Örömmel álltunk, állunk rendelkezésedre, mert iszonyú jó érzés, hogy elégedettek lehetünk, mivel a legjobb kezekben vagyunk!
Hogy érted, hogy továbbítod, Apánknak konkrétan? :oops: :D
Ja, marha vagyok, a döntés előtt állóknak, ugye? Ez nagyon klassz, mert itt biztosan elégedettek lesznek Ők is!!!!!!:-)

Szívből gratulálok a kislánykádhoz!!!!!!!!!!!!!!!:-) Biztosan egy kis tündér!

Van lehetőség fagyasztásra és mi végig vizitdíjat fizetünk, amíg egy-egy program tart, nem úgy, mint egyes helyeken... A fagyasztásért nem tudom, kell-e fizetni, ezt majd a többiek megírják Neked, én nem vagyok képben ez ügyben.
Minden jót!

Kép
bodza2005

Na, megjavult az órád Szurim? :lol:

Kép
bodza2005

Darin!
A petíciót kb. 2 hete aláírtam! Beadtátok már?

Kép
bodza2005

Látod Fincsike!
Ez lesz a Te sorsod is Bébikém! :D

Andibabám!
Gyógyulj meg gyorsan!!!!!!!!!!!! :oops:

Kép
bodza2005

nem de már nem értem.
szurikáta56

Bodzus:
hogy jó passzban lennék? hát a hétfő-keddhez képest mindenképp :lol: , remélem azt is jók megszuggeráljátok nekem, h sikerüljön!!!!

Beus: melyik a jó mailed most? a chellósról mindig visszajön a levél :twisted:

Yami:
jó időben sokszor látni görénykéket sétáltatni hámmal, Bababa is szokott?

Darin: hát jól megjártátok Ti is a poklokat :cry: de lényeg a kislánykád-:))

Várakozási idő mindig más, időpontra rendelik be a betegeket, inszem és lombikstimusok mindig reggel mennek UH-ra, itt nem kell sokat várni, délutánonként vannak a konzultációk, itt azért előfordul az 1-2 órás várakozás.
Inszemért és konzultációkért kell fizetni, de ha lombikprogram van akkor csak 300,-
Labor nincs, vérvételre máshova kell járni.

Anikó
tatulány

Szia Darin!
Nem tetszenek az utóbb feltett kérdéseid.Ez kicsit indiszkrét.
Nem gondolod?
Üdv. Szurikáta
szurikáta56

Szaisztok drágáim!

Nagyon el vagyok havazódva,sajna időnként csak visszaolvasni volt időm,nagyon sokat gépeltetek aminek persze örülök.:)
Imádlak benneteket,a sok hozzászólás Apánkról,majdnem elbőgtem magam,mert minden szó igaz,hihetetlen,hogy létezik ilyen ember/orvos.És Ő a mi Apánk!!!!Ja és a csapata :)

Úgy várom már a febr.1 et:)
Talán este többet tudok írni:)
Ölellek!!!
hanyatka

Ja és Mónikának hatalmas gratula az első ovu.ind.hoz és a bébihez!!!:)

Beber,Póci,Moncso jó volt olvasni titeket!!!Tényleg,Február is jelentkezhetne,mindjárt itt a február..:)
hanyatka

Sziasztok!

Annyi mindenre akartam reagálni, de mire elolvastam a 4 oldalt, teljesen lefáradtam, úgyhogy csak röviden!

Manóka hát igen valószínű elhagyjuk K.-t, de azért az még odébb van kicsit.

Katóc nem mi semmiképpen nem akarunk épitkezni.

Yami édes a baba nagyon!

Poci ez a Robi baba egy cukifalat.

Néha érzem a hasam, de sajnos többet érzem, hogy leszakad a derekam. A Talira én is szeretnék elmenni, de ha nem tudok, akkor maj a koriba kérem én is a déviszes DVD-t. Pont ma mondtam a családnak, hogy majd kérek egy utazó DVD lejátszót.

Na megyek pohizni. Puszika mindnekinek! ű

Ja ha valaki kérdezett valamit, és nem válaszoltam, akkor bocsika, de ha fontos kérdezzétek meg vagy mailon, vagy priviben is, ott tuti nem felejtek el válaszolnií! :D Bocsika, de kicsit feledékeny vagyok mostanában.! :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ágica!
Hogy hajóznak előre a kis Borsóid! :-)

Kép
bodza2005

Bodzikám boldog 8 hetes babavárást. Most látom a vonalzódon, hogy pont ma vagy 8 hetes. :D :D
Mikor kapod meg a "könyvjutalmat" ezért? Kismami könyvre gondolok.

Hogy megy az idő!
3 órát aludtam majdnem délután. Most kicit jobb.

Ágica: DVD-je előbb - utóbb mindenkinek lesz. Csak semmi izgalom. :lol: :lol:

Szegény Hanyat sokat dolgozik.
Hanyikám én estére kidőlők, plánede most, hogy brekegek-krákogok.
Majd kipöckölöm a szemecskéim és megpróbállak bevárni.

:lol: :lol: este.
andi67

Bodzi!
Megjavult az időmérő :!: Hihi. Kép
szurikáta56

Hellllóóóóóóóó Nők!

Póci, Beber, tudjuk, hogy egy gyakorló kisbabás anyukának nem sok ideje marad írogatni, sztem senki nem rója fel Nektek, hogy nem jöttök elégszer. A lényeg, hogy jöttök, és annnnyira cuki képeket tesztek fel a kiskrapekokról, hogy csak na. Lécci ezt a jó szokásotokat tartsátok meg a jövőben is. :lol: :lol:

Moncsóka, szijjjja! Hogy vagy? Jól vagy? Gyere gyakrabban, ha tudsz és ráérsz! Pusszancs Neked! :D
katóc

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, igyekeztem átfutni :D

Legfontosabb:
Darin: Nekem a 9. lombikra sikerült a baba és 100%-osan biztos vagyok benne, hogy ez máshol nem sikerült volna. Én hozzád képest fordítva, először a kaali-ban kezdtem, majd a BMC-be mentem. Így ment el 6 alkalom. Etikai okok miatt nem írom le, hogy miken mentem keresztül mindkettőnél, de ha érdekel megírom e-mailen. Amikor a Dévaihoz kerültünk először furcsa volt számomra, hogy mennyire családias ez a hely - az orvos válaszol, amire kérdezek, és az ápolónők mennyire együttérzőek és segítőkészek. Én a zsákutca helyett azt mondanám inkább, hogy egyirányú utca. Aki ide bemegy, az tudja, hogy csak előre van út és oda fog érni a céljához.
Embrió és petesejt fagyasztása: nekem embriókat fagyasztottak le, nem kellett érte fizetni az első évben, nem emlékszem pontosan, de valami olyasmire emlékszem, hogy az első év után kell, bár nekem már két éve ott vannak, de még nem kértek érte semmit.
Szóval, ha érdelnek részletek, szívesen írok.

folyt. köv.
kiscsiko1

Bodzi: én egyik napról a másikra hagytam abba az utrot, semmi bajom nem volt vele (azóta sem hiányzik :lol: ) védőnőt már felkerestél?

Aranyosak vagytok ha bevesztek a táblicskuba: 34 év :( , Bp, 9. lombik, 1 fiúbaba. Vonalzót majd rakok fel, csak még meg kell tanulnom, hogy hogyan kell :D Köszönöm a gratulációkat mindenkinek!

Nagyon cukik a babafotók!
kiscsiko1

Aranyos kis Csikónk! ;-)
Jó, akkor leveszek a menetből :lol: , mert már nagyon abbahagynám én is... :oops:
Hol találom azokat a védőket, a nőket? :-) A kerületi valahol? Fogalmam nincs róla, hol kell keresni őket... :oops: Te hogy csináltad ezt? Körzeti dokinál nem kell lejelentkezni? Mikor, ha igen? Jó béna vagyok, mi? :D

Kép
bodza2005

Andikám!
De figyelmes vagy!!!!!!!:D:D:D
Gyógypuszizlak!!!!!:-)

Most megijedtem, hogy már mennem kellett volna valahova jelentkezni? Jaj. :oops:

Kép
bodza2005

Csajok,
gyors kukkucs, mert nagyon fáradt vagyok. Ma muszáj volt bemennem a városba és totál lefárasztott, persze a munka még mellé.
Nagyon sokat írtatok, holnap olvaslak benneteket, remélem mindenki jól van!!!!
sok puszi
Navia :D
navia

Remélem, sikerült:
TÁBLICSKOVA
1199989264.2723.doc

Kép
bodza2005

Puszizunk Navia!!!!!:D:D:D

Kép
bodza2005

Zsembike!
Nem tudom, a sorrend így jó-e? Remélem.
Visszaírtam a pontokat a Bp. végére, illetve a számok után pár helyre, mert a Tiedből eltűntek valamiért.
Mónikát is vegyük bele!!! Majd küldi Neked a paramétereket!
Pócit is várjuk, adatokkal! :-)
Na és most már jön a mi kis Katócunk is! Őket mind vegyük bele szépenjól! :D:D

Kép
bodza2005

Szuri, nyugi, sztem ezek nyilvános dolgok amiket kérdezett, ki is van függesztve az árlista, szal' nem titkos :wink:
Ej Bodzi, jobban kell rád figyelni úgy látom :lol: A 12. hétig mindenképp keresd fel a területileg illetékes védőnőt aki ki fogja adni a terheskönyvedet, felveszi adataidat, stb. Kötelező, ha nem teszed meg a 12. hétig nem kapsz lóvét majd. Üsd fel a telefonkönyvet és keresd ki a számukat, vagy a neten is megtalálod a mindenféle intézményeknél, én is ott néztem meg. Felhívtam egy számot, aztán ott eligazítottak, hogy ki az illetékes az én lakhelyemen.
beber77

Igenis, értettem! :D

Kép
bodza2005

Kiscsikó, anyám! Ez a nem semmi! A kilencedikre!!!! :shock: :lol: És meglett!!! Hát ha ez nem ad erőt még a legelkeseredettebbeknek is, akkor semmi!
Miért tettél szomorú fejet a 34 évedhez?? :shock:
beber77

Oké beber,köszi
Én csak miattatok gondoltam,hogy legyetek ovatosak.
Puszi
Szurikáta
szurikáta56

Beber!
Nekem is nagyon sok erőt adott Kiscsikó példája, hozzáállása, talán ezért sem görcsöltem annyira most, mint először, mert látva Őt, tudtam, addig kell és fogjuk csinálni, amíg nem sikerül és kész!
Holnap hívom a tudakozót! :lol:

Kép
bodza2005

Elnézést, de ma már nem megy a válaszolás... Ígérem, hogy holnap bepótolom.
Hiába sétáltam egy nagyot a kutyámmal, a friss levegő sem segített az erős hányingeren. Nem múlik. :(
Talán holnap jobb lesz. :)
s.mónika

Szia Beber! Azért tettem szomorú jelet, mert most leszek 34 és tudatosult bennem... Mindig mindenhol én voltam a legfiatalabb, de ez már egy ideje nem így van...

Bodzi: Bebernek igaza van, 12. hétig be kell jelentkezni! (én a 13. héten jelentkeztem be, én sem tudtam, hogy mi fán terem az a védőnő). Én az interneten találtam meg, a kerületi keresőben. Minden kerületen belül fel vannak osztva az utcák és meg fogják adni, hogy kihez tartozol. Általában egy héten egy alkalommal rendel, szóval érdemes megtudni gyorsan. Ő el fog küldeni vizsgálatokra, ő maga is csinál vizeletvizsgálatot, és ő fogja kiadni a kismamakönyvedet, amit a következő vizsgálatra már vigyél magaddal a dokihoz. Ha megvan a kiskönyved, akkor el kell menni a háziorvoshoz is bejelentkezni, ő EKG-ra küld, teljes vérkép, vércsoportvizsgálat, vizelet, belgyógyászati vizsgálat + fogorvos :lol:
A védőnő néhány hetente meg fog téged otthonodban látogatni, megnézi mi van veled, sőt a szülés után is sokáig ki fog járni, hogy megnézze egyben van-e még a gyerek.

Apánk azért nem szokott szólni, mert ő jó szívvel csak a 12. hét után szól, hogy kérjük ki a kismamakönyvet a védőnőtől, de sajnos a bürokrácia ellene szól. Ja, és legalább 4-szer járnod kell terhesgondozásra a szülésig, de gondolom az meglesz. :D
kiscsiko1

helyes Bodza :) De nézd meg a kerületetek honlapján, ott tuti fenn van. Ja, mindenki így indul, én is azt mondtam ha a tizedik, akkor a tizedik, csak azért menet közben kicsit változnak a dolgok meg az ember idegrendszere :roll: úgy értem, hogy azért a nagyon sok kudarc rohadt kegyetlen tud lenni, lehet a 8. sikertelen után nem úgy gondolkodik már az ember mint az első előtt :roll: De már megint egy példa, hogy mégiscsak tuti, hogy Dévai gyereket csinál mindenkinek :lol:
Tul.képp Szuri igazad van ami az óvatosságot illeti azért.
Móni, nem baj, éljen a hányinger :lol: !
beber77

Csak egy másik dolog:

Tegnap voltam a genetikai UH-on, ahol az orvos mesélte, hogy múlt héten volt nála egy lány sima rákszűrésen, de fájt a hasa. A lánynak már 8 sikertelen lombikja volt, és kiderült, hogy spontán terhes lett! Szóval, ha valaki este unatkozik, akkor gondoljon ere :wink:

Különben meggyőződésem, hogy csak amiatt sikerült, mert ennyire orvosban még nem bíztam soha. Apánk szakmai tudása messze magasabb, mint a többieké, akiknél voltam.
kiscsiko1

Bodzikaám, egy csomó mindent akartam még mondani meg kérdezni, csak a két kiskorú elég zajosan bekavart, de majd bepótoljuk. Most bocsi, de muszáj lefeküdnöm, mert kidőlök.
Pusz

bea
öreganyu

Hát Kiscsikó, ez már csak így van, pár éve még én is a legfiatalabb voltam mindenhol :) De ezzel kapcsolatban is akartam mondani neked, hogy a kalapomat újfent megemelem előted, hogy 34 éves létedre baccus 9. lombikon vagy túl :shock: Hát én csak ámulok, nem tom' eddig ez nem esett le, hogy neked 9 volt már. Bár én mindenkit csak csodálok akinek nem elsőre sikerült :roll: Lehet , hogy nagon kegyetlenül vagy nem is ez a jó szó hanem nem tudom mi, szóval lehet, hogy durva amit mondok, de én nem vagyok bizti benne, hogy szeretnék tesót Pke-nk ha nem jön spontán persze. Szóval lombikkal nem biztos, hogy lesz még egy, pedig nekem elsőre sikerült, úgyhogy egy árva szavam nem lehet. Mégis, nekem nem hiányzik több ilyen. Én Pistikével olyan boldog vagyok, hogy nem győzöm megköszönni a sorsnak, hogy lett egyáltalán. Nem izgat a gondolat, hogy lesz-e még :oops:
Hogy ez, hogy jött ide nem tudom, de azért nem törlöm már ki. A lényeg, hogy le a kalappal mindenki előtt és nagon szorítok, kicsit eltűnök megint, mert anyu itt volt a héten, de holnap megy haza, úgyhogy nem lesz időm ilyen agymenéseket írni nektek :P
beber77

Sziasztok!

Szurikáta , miért gondolod hogy indiszkét amit kérdeztem?Sztem egy firssen kezdonek igenis szempont hogy melyik intézetben mennyit kell várni, mennyit kell fizetni.Nem az orvosokrol kérdeztem személy szerint.Mivel vannak intézmények , ahol konrkétan orvosokhoz már be sem lehet kerulni mert annyira elfoglaltak, tulterheltek, ezért az rovosokrol alkotott véleményeket kulon nem is jegyzeteltem ki, magarol az intézményrol van csak szo.Ez egyáltalán nem indiszkrét és azok akik most kezdik a porgramot, sztem igenis joguk van tudni hogy egyes helyeken mondjuk nem kell fizetni de orákat kell várni (pl BMC), míg máshol max egy orát kell várni, de fizetni kell.(kaáli) (azért írtam ezt a kettot mert mindkét helyre jértam) Miért kellne titokban tartani azt , ha valalhol negatív tapasztalatod volt??Azértz hogy máson is jol lehuzzák a TB-t???Hát nem!!Az internet igenis olyan lehetoséget adott, hogy megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat, így azok akik felvállalják azt hogy az egészségeuk veszélyeztetése érdekében lombik programra mennek (mert hát magunk kozott szolva biztosan tudjátok hogy a sok hormon nem éppen egészséges) igenis dönthessenek arrol hogy ezt hol teszik, kinek a kezébe adják ezt a megfiezthetelen állapotot!!!Ugyhiogy nem hiszem hogy indiszkrét voltam...bárcsak anno nekem is segített volna valaki...akkor nem gondolnám azt hogy a BMCben eltoltott másfél évem kidobott ido lenne!!

Kiscsiko!!
Minap találkoztam egy lánnyal aki 7 lombikon volt tul...hát becsulotem és felnéztem rá a kitartásáért...de hogy 9 lombikot valaki végig tudjon csinálni...ha azt írnám most hogy minden tiszteletem a tiéd, azt hiszem az is kevés lenne!!

Lányok, koszonom még egyszer...bár mindenki csak joka mondott és biztosan vannak olyanok is akik negatív tapasztalattal távoztak innen, engem meggyőztetek :wink:

Nem is tudom ki írta hogy biztos mi is megjáértuk a poklok poklát...hát igen, de így hogy van egy egy éves lányom, már nem számít mi volt a multban...ez biztos
darin

Darin!
Lehet hogy rosszul gondolom de ez nem az a hely ahol kell anyagiakról beszélni .Priviben vagy e-mailben diszkrétebb lenne.
Nem akartam senkit megbántani ezzel.Igazából én a hálapénzre értelmeztem.Bocs a félreértésért.
Szurikáta
szurikáta56

Csajok ma nem tudok jönni,mert itt van a barinőm,majd holnap jelentkezek.

Andikám!Nyugodtan lefeküdhetsz:)
Jó éjt mindenkinek!!!
Smaccc
hanyatka

Sziasztok, gyors bekukk! Mindenki rendben? Akkor ok. Én is megyek aluszolni, mert már nagyon álmosos vagyok.

Szurikám, úgy gondolom, hogy Dévisz senkitől nem fogadna el hálapénzt.
Vagy valaki tapsztalt már ilyesmit nála?
finch

Finch!
Nem igy gondoltam.Ugy tünt darin kérdése nekem és félre értelmeztem.Nehogy ilyesmit gondoljatok.
Főleg nem személyeskedés.Bocs mégegyszer .
Szuri
szurikáta56

Kedves Bodza!

http://www.babaszoba.hu/services/kb?id=31 Itt biztos tudnak tájékoztatást adni a kerületi védőnő szolgálatnál. Nyugi!!! Nem késtél le semmiről. Amikor meglesz a kiskönyved a védőnénitől (hozzá be kell jelentkezni, mert ált. heti 2 órát rendel), azzal mehetsz a körzeti dokihoz. Ő majd elvégzi a szükséges vizsgálatokat (EKG beutal, labor: /amire emlékszem az első trimeszteri vizsgálatok közül: Wassermann, azaz VDRL, vércsoport + ellenanyag, teljes vérkép, teljes vizelet, vércukor és folyton kérdezgette a védőnéni a rubeola, toxoplasmát is, én meg folyton elsunnyogtam :oops: , de kérdezz rá nála és a védőnőnél is, pontosan mi is kell/), majd vérnyomást mér és a leleteid birtokában ír egy véleményt a kiskönyvbe.
A fogorvoshoz is a kiskönyvvel kell menni. A szűrésekért nem kell vizitdíjat fizetni. A laboron nyugodtan szólj, nem kell kivárni azt a kismillió embert, előre vesznek.
A védőnéni megméri a vérnyomásod, a súlyod, kikérdez a Te és a férjed betegségeiről, gyógyszerérzékenységről, allergiáról szüleitek betegségeiről etc., és ad olvasnivalót. Későbbi hetekben külső hasi tapintással ellenőrzi, hogy mekkora a méhed, majd a 14. hét után megpróbálkozik egy gyenge készülékkel szívhangot hallani. Nálunk nem sikerült neki. :( Érdemes minden fontosabb leletedet összekészíteni (pl. nekem van egy kis mikroadenómám, annak a leletét is mindig viszem), és azokat amelyeket most szerzel be, mindig magaddal kell, hogy hordjad.

Akkor hétfőn Szépem, szerdán Tatus az aktuális szorítanivaló! Gondolok Rátok!

Kedves Anyukák!
Nagyon édesek a felrakott képek. Olyan szép karakteresek ezek a gyerekek, tényleg csak melegíti az ember szívét egy egy ilyen kép. Mivel én Beber képeit láttam legnagyobb számban, meg kell hogy állapítsam, hogy vagy állandóan Pistikét fényképezi, vagy nagyon tehetséges.
Rájöttem, hogy csinálja a grimaszos képeket. Áll a kamerával a kezében, így csinál, mint a képen, és mire Pistike próbálja utánozni, kattan is a gép :D Kép grimasz

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

De édes vagy Albikám!
Minden információt hálásan köszönök!!!!!!!!
Én nem szeretnék ilyen védőnénit... :oops:
Miért nézegeti a hasam, nem is orvos, nem értem...
Mire jó ez, amikor rendszeres orvosi kontroll alatt állunk????????

Kép
bodza2005

Szurikáta! Természetesen nem a hálapénzre gondoltam, de azt hiszem nem árulok el titkot ha azt írom, van olyan intézmény ahol "elvárják" a hálapénzt és van olyan ahol meg egyáltalán tilos adni és az elso konzultácion meg is mondják.
Én a BMCben a szemét orvosomnak osszesen 60 000 Ftot adtam, minig egy 5000est, azt hittem én hulye hogy akkor majd jobban figyel rám...

Bodza! A petíciot tavaly március 14én adtuk át... :wink: :wink: összesen 17 000 aláírást gyűjtöttünk!!Ahhoz képest hogy kb 5000 volt a cél, ez elég jo, nem? Végul nem is szuntették meg az 5 lombikot.
Most azt szeretnénk elérni (tobbek kozott) hogy egy eygséges kivizsgálási protokloll legyen, hogy erre az 5 lombikra ne legyen szukség!
Sajnos vannak olyan esetek amikor mondjuk egy 10 perces mutéttel helyreállíthato lenne a meddőség és nem kellene lombikozni.Én személy szerint így 3 lombik után ugy gondolom hogy a dokiknak miondent meg kellene tennie azért hogy ne legyen az embernek szuksége lombikra és a lombiknak tényleg csak az utolso lehetoséágnek kellene lennie.Sajnos sok helyen nem igy van....és ha az ember belekerul ebbe a korforgásba( egyik lombik a msáik után) onnan már nincs visszaut.Sajnos a lombik okozta stressz is csak rontja a teherbeesési esélyeket.
Bocs, hosszura nyultam....elcsitulok.
darin

Sziasztok.

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül írok, de most egy nagyon fontos dolog foglalkoztat és nagyon szeretném, ha tudnátok nekem segíteni.

Röviden az esetről: Egyik barátnőmnek kimondták, hogy saját petesejtből nem lehet gyermeke. Hosszú út után megkeresett engem is, hogy esetleg tudnék e segíteni. Itthon megbeszéltük a férjemmel és úgy döntöttünk oké.
Lezajlott 2 lombikprogram sikertelenül, mert nála a párjánál is vannak gondok, így alig tudták megtermékenyíteni a petesejteket. Én a második donációs program után (leszívás után) menni alig tudtam itthon. 2 napig nagyon rossz volt, de utána simán elmúlt. Mondtam nekik, a második előtt, hogy ezután már mi is szeretnénk kisbabát.
Mostanra kiküszöbölték náluk a problémát a férfi tagnál. Mivel nagyon megsajnáltam őket, azt montdam, hogy harmadjára úgy vállalom csak be, hogy fele petesejtből nekem csinálnak lombikot, feléből neki. (Nekem is inszeminációval sikerült az első gyermekem és munkaügyi szempontból is nagyon sürget már az idő).
Hallottam már ilyenről, hogy szoktak így csinálni.
Elmentünk egy orvoshoz ezzel és....... Mi elmondtuk, hogy kifizetjük az én lombikomat, mivel ugye tb által nem vagyok rá jogosult, mert inszeminációval sikerült a gyermekem. Erre az orvos azt mondta, hogyha ám hiperstimuláció lesz, akkor nem tudnak nekem visszaülteteni abban a ciklusban és csináljak végig mégegy donor programot és utána majd menjek vissza hozzá inszeminációkra.

Én a második program után azt gondoltam, hogy egy harmadikat már nem merek bevállani, nehogy visszaüssön és nekem ne lehessen gyermekem, mert annyit stimuláltak már és annyira megterhelje a szervezetemet. Tényleg sajnálom a barátainkat ezért is mondtam ezt a felesben való dolgot. A doki természetesen eyértelműen megpróbált lebeszélni, csak én valahol azt érzem, hogy petesejtjeim egészét akarja, hogy a párnak nagyobb esélye legyen és engem meg megpróbált beparáztatni.

Légyszi mondjátok el a véleményteket, oszlassátok, vagy támasszátok alá a kételyeimet aggályaimat.

Minden intézethez felteszem ezt az írást, mert elárulni nem szeretném, melyik intézetről is van konkrétan szó.
minema

Darin!

Látom korai kelő, vagy esetleg kései fekvő vagy, hogy már hajnalok hajnalán ilyen lelkesen bombázod az oldalt, ami nem baj, hiszen jó dolog megismerni más ember véleményét, élettörténetét, örömét, bánatát, sikereit, sikertelenségeit, mert ebből tanulunk és merítünk erőt.
Hozzászólásaidat nem ismerem teljes mértékben, mert nem mindig van idő és lehetőség itt szörfözgetni (ami baj, mert nagyon jó), de néha meglep amit így feltálalsz.
Nincs tapasztalatom, és nincs lombikos hátterem, sajnos vagy szerencsére még nem tudom, hogy az általad leírt és veled történt szörnyűségekről hozzáértően nyilatkozzak, (mindettől függetlenül próbálom átérezni azt a tragédiát ami veletek történt és mélységesen sajnálom, őszinte szívvel eggyüttérzek veled/veletek) de,mint egy „lombikos társadalmat” képviselőnek azt hiszem pártatlannak kéne lenned, adatszerűen kellene közölnöd a dolgokat, hiszen ha jól belegondolunk személyes tapasztalat nélkül, az ott kezelésen résztvevő páciensek személyes empátiájára és véleményére hagyatkozva fogsz a Dévai intézetről írni és a keserűség írta sorok ebben az esetben nem hoznak le valós képet egyetlen „angyalgyárról” sem.
Többen jártak már több helyen, minden klinika máshogy dolgozik, ahogy nincs két egyforma ember, sajnos nincs két egyforma doki sem és ami fájó pont számunkra, hogy nem minden orvos olyan mint a Dévai dr., de szerintem fontos azt szem előtt tartani, hogy minden páciens is más és más, mindenki máshogy reagál a kezelésekre, ebből adódóan különböző protokollok szükségesek a kezelések eredményessége érdekében. Valóban kell egy keret, amibe mindenkinek be kell férnie, de ezen belül az orvos egyénre szabottan végzi, végezheti a kezelést. (persze szerintem).
És fontos, hogy milyen a kapcsolat az orvossal. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ez a kapcsolat is egy „párkapcsolat”, tehát két ember kell hozzá, és a kapcsolatot mindkét félnek alakítani kell, és egybe alkalmazkodni is. Nem kell mindig a másikra várni és csak a hibáit látni, mert lehet, hogy bennünk is van hiba, amit a doki szintén nehezen visel, persze ezt lerendezzük azzal, hogy neki ott az orvosi eskü. A „rohadt” orvosnak pedig nem feltétlen kell pénzt adni, ezt kivételesen saját tapasztalatból mondom.

Most azt szeretnénk elérni (tobbek kozott) hogy egy eygséges kivizsgálási protokloll legyen, hogy erre az 5 lombikra ne legyen szukség!
Sajnos vannak olyan esetek amikor mondjuk egy 10 perces mutéttel helyreállíthato lenne a meddőség és nem kellene lombikozni.Én személy szerint így 3 lombik után ugy gondolom hogy a dokiknak miondent meg kellene tennie azért hogy ne legyen az embernek szuksége lombikra és a lombiknak tényleg csak az utolso lehetoséágnek kellene lennie.Sajnos sok helyen nem igy van....és ha az ember belekerul ebbe a korforgásba( egyik lombik a msáik után) onnan már nincs visszaut.Sajnos a lombik okozta stressz is csak rontja a teherbeesési esélyeket.

Kérlek, hogy ezt fejtsd ki nekem, nem egészen értettem és lenne néhány kérdésem is.
Mi az a tízperces műtét, ami ilyen csodákra képes?
Azt hiszem a dokik valóban mindent megtesznek vagy legalább is próbálnak.
Nem feltétlen csak a lombik-mókuskerék okoz stresszes helyzetet, inkább az álmaink nem azonnali beteljesülése, és az, hogy sokszor túlspirázzuk magunkat és saját magunk hozzuk olyan szituációba magunkat. Itt azt értem, hogy a testi stimulációt „lelki stimulációval” is ki kell egészíteni és szerintem fontos lenne, hogy minden meddőségi központ alkalmazzon specifikus terapeutát, aki segít a lelki teher feldolgozásában, és ez is hozzá tartozna a protokollhoz. (Mert csak megemlítem, hogy ha csak úgy magánszorgalomból felkeresel egy ilyen szakembert akkor a kifizetett stimus számlák és még a borsos lelki összerakás számlái azt hiszem bőven meghaladják sok pár anyagi lehetőségeit, és sokszor ezért marad csak a gyógyszeres beavatkozás) És ha ezt az általad említett szervezetnek sikerül kiharcolni, hogy ezek a lélekbúvárok kéz a kézben tevékenykednek az orvosokkal, akkor talán hajlandó vagyok elismerni, az 5 lombik szükségtelenségét.
És akkor még felmerül számomra az örökbefogadás semmivel sem tortúra mentesebb „prokollja”, valamint a nem támogatott, sokszor önkéntes alapon működő örökbefogadást segítő alapítványok olykor kilátástalan helyzete, vagy a bürokrácia útvesztőjében kevergő, családhoz nem jutó gyermekek sorsa, vagy amikor hagyjuk, hogy anyák, egy több életre végzetesen kiható döntést hozva saját angyalkájuktól szabaduljanak meg igen brutális módon. Többet ehhez hozzátenni nem kívánok.

Kicsit hosszúra nyúlt monológom végé még annyit kérnék, hogy keresd fel újra a BMC-t és minden keserűséged ellenére kérlek, hogy ott is tájékozódj. Lehet, hogy vannak változások, jó vagy rossz irányban, nem tudhatom, de ez mindenkivel szemben és főleg a tájékoztatás tisztaságát tekintve így lenne korrekt.

Elnézést ha, mint nem állandó tag ilyen litániába bocsátkoztam, de elgondolkoztatóak voltak Darin sorai, és ez úgy kikívánkozott belőlem.
Darin tőled is bocsi, de ezt minden együttérzésem mellett így gondolom.

Kívánok valamennyi „régi” ismerősömnek és neked is Darin nagyon szép napot, további sikereket.
moncso70

Minema
Ez nem egy tábla csoki, hogy mivel látom te éhezel hát akkor adok belőle.
Amit lehetett és lehetőségeid engedték megtetted. A testedből és az egészségedből csak egy van, és ezekkel te rendelkezel, az esélyeidet pedig szánalomból kockáztathatod, de ha nem teszed akkor sem kövez meg senki érte. Ha ez pedig öri-harihoz vezet akkor az ismerőseitek még nem "nőttek fel". Azt a mondást pedig fentartással kell fogadni, hogy"Én bezzeg ha te ilyen helyzetben lennél...."
Van más lehetőség a gyermekáldáshoz, lehet, hogy kevesebb emberi kockázattal járna és még a barátság sem sérülne. Így gondolom.
Sok skiert a döntéshez.
moncso70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: