A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

uh. hogy tudtad egyáltalán felfogni, hogy meghalt a baba?
eyi

eyi - nem tudom mennyi az átlagos hízás ilyen korban, ,én csak 2 kg-t híztam eddig, hozzáteszem sajnos, nyugisabb lennék ha több lenne. Korábban sokat tornáztam (aerobik, gerinctorna...stb), de a terhesség alatt abszolút felhagytam vele. A védőnőm mondta, hogy a 16. hét utána érdemes lenne elkezdeni tornázni. Én kismami tornára lehet hogy fogok járni, de ha nincs idő akkor csak itthon átmozgatom a testem. Azt mondják a terhesség nem betegség, de azért a rázkódással, eséssel, ütődéssel járó/járható sportokat kerülni kell, tehát én nem futnék. Szerintem a hasizom gyakorlatokat is kerüld.
Nem tudom, mennyi idős vagy, de az orr illetve ínyvérzés így 17-18. hét körül előfordul, azt írják a könyvek. Nekem volt, bár nem olyan gyakran és azt mondta a doki, hogy érdemes lenne megnézetni egy fül-orr-gégésszel.
A jéggel vigyázz!!!!!! Ettől én is parázom. Remélhetőleg nem történt baj!!!!!!!!!!

Bárány - az iwiw-ről pár hete töröltem magam, régóta nem használtam, így jelölni nem tudjuk egymást.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lassan én is megyek lefeküdni, holnap folyt. köv.! Mindenkinek jó éjt!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Eyi:sajnos ilyesmi is előfordulhat,mint velem,de kénytelen az ember túltenni magát,akkor 18 éves voltam,azért fiatalon még monden más,most 32 vagyok valószínűleg mégegy ilyesmit már nem bírnék ki épp ésszel...

Manka: :(
Vendég

Sziasztok!

Kihagy az ember egy napot és nem győz visszaolvasni :lol: :wink:
(apa itthon volt... milyen jó, hogy bevezették, hogy az orvosoknak ügyelet után haza kell menni :lol: :lol: :lol: :lol: )

Rh-negatív
Első terhességnél általában nem szokott gond lenni... a sokadiknál sem, mert ma már minden kismaminál néznek vércsoportot, ellenanyagszintet... szülés, vetélés, mindenféle beavatkozás után meg 72 órán belül adnak anti-D injekciót!

Én a lombik miatt vagyok veszélyeztetett...

Üdv az újaknak!
Aki a táblinkba is be akar kerülni, írjon nekem adatokat!
Vendég

Hízás
1-13.hét: általában nincs súlygyarapodás
13-15. hét: 250g
16-18. hét: 300g
19-22. hét: 350g
23-24. hét: 400g
25-26. hét: 450g
38. hétig hetente 500g
39.hét: 250g
40. héten: általában nincs súlygyarapodás
Vendég

Gigi:azért vannak kivételek... :oops: :oops: :oops:
Vendég

Gigi: akkor nekem a 19. hétre a 4 kg az sok? Tehát oda kéne figyelnem mostantól. Pedig pont 1-2 hete érzem úgy reggel 8-körül és este 6-7 körül is, hogy éhen fogok halni. Hirtelen tör rám, és legszívesebben nem ennék hanem befalnék mindent. :( persze próbálom mértékkel...

mia_snow

Bárány
Kivétel erősíti a szabályt :lol: :wink:
Vendég

Én eddig 5 kilót híztam...
Vendég

Szerintetek az elég mozgásnak,hogy reggel kimegyek a kocsiig elviszem a gyerekeket,és fél 1-kor,szintén kimegyek a kocsiig,és hazahozom a gyerekeket.Egy héten kétszer átsétálok a barátnőmhöz aki 50 méterre lakik.. :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

bárány: tuti hogy takarítani is szoktál pl, meg boltba menni. ;)

mia_snow

Bárány
Ahogy Te érzed... miután nem vagyunk egyformák, nem egyforma mértékben mozogtunk a terhesség előtt...
Én erre azt szoktam mondani, hogy úgy kell csinálni, hogy jól érezd magad a bőrödben!
Vendég

Csak vicceltem :D
15 évig aerobikoztam a terhességeket leszámítva...
Most valóban lazítok,de nekem nem is javallt a torna,azért persze,hogy adolgomat elvégzem,+suliba járok(jövő hétem vizsga),és egyéb teendőim is vannak.... :D
Nyáron rengeteget futottam is agyerekek bicikliztek,most ugyan igy akarom,ehez kéne 3 kerekű babakocsi azzal állitólag lehet futni...
Én a császár után 1,5-2 héttel el szoktam kezdeni az aktív testmozgást...
Ez az igazság csak akartam egy kicsit humorizálni... :D
Vendég

császár után 1,5-2 héttel? :shock: a barátnőm menni nem bírt még akkor...

mia_snow

Sport kérdésében én Churchillel értek egyet...
:oops:

Max. laza uszodai program fér bele...
Vendég

Én már a korházban úgy mentem mint akivel semmi nem tötént,a dokim büszke is volt magára.... :P
Ezt is embere válogatja..
A császár szerintem semmiség :D (ha nincs komplikáció)

Uszoda:be nem merném még a lábujjamat sem lógatni a vízbe terhesen,én annyira rettegek a fertőzésektől(para mami) :oops:
Vendég

Bárány!

Jelöltelek iwiwen! Ki merte neked azt mondani,hogy kövér vagy?
Hiszen elképesztő vékony vagy!

Kép
orsitigris

iwiw
engem is meg lehet találni :wink:
Vendég

sziasztok!
Köszi a gyors válaszokat.
Bárány:nekem még elképzelni is borzasztó volt, kihordani, s utána elveszíteni. Én is állandóan félek, nehogy valami baj legyen, persze anyukám 6 gyermek után joggal nyugtat.
Szerintem a mozgás mindenképpen jó, persze a könnyebb verziója.Én mióta beiktatok egy sétát a friss falusi levegőn, vagy tornászok, másnap reggel mindig fel tudok kelni időben és frissen.
Az előbbiekhez szólva, én is rh negatív vagyok, s nekem azt mondta a védőnőm, h.akkor kapok szülés után injekciót, ha a baba rh pos.ha negatív, akkor nem.
eyi

Orsi azok nyári képek ott még nem voltam terhes,azóta jöttek a kilók :oops: :oops: De köszike a bókot..megyek és visszajelöllek

Többiek iwiw??
Vendég

Eyi:az én esetem ,ami a legelső terhességemet illeti,azért ritka...
Remélem se velem se senkivel nem történik,ilyen vagy ehez hasonló...

Séta:én is szeretnék de egyedül olyan sz@r,a kölkök meg soha nem akarnak velem jönni....na azért elcsalom őket :D
Vendég

Sziasztok!

Én is vagyok az iwiwen.Elég hétköznapi nevem van,de megtaláltok.Nagy Melinda.Ti is írjatok nekem neveket.

Kép
melike

Orsi:te kúúúrva jól nézel ki...
Ha megengedsz egy megjegyzést van sokkal jobb képed is mint a megjelenítendő,pl a kocsi melett,azon bomba vagy...

Melike én megpróbálom de sanszos,hogy van belőled egy pár száz...
Vendég

én csak sunyiban tudok iwiw-ezni, de aki bejelöl, azt visszajelölöm szívesen. ;)
Fehérné Mészáros Lívia (mia, Bogi)

amúgy meg szintén sunyiba neveket böngészek. tökjó könyveket kaptam kölcsön, az a címe, hogy Sorsunk a nevünkben. 2 kötet. :D

mia_snow

Mia :akkor megjelöllek,de miért kell sunyiba???

Melike belőled annyi van,hogy azt írja ki "nincs találat" :oops:
Vendég

mert munkahelyen vagyok, az iwiw eleve le van tiltva, amúgy a netezést sem nézik jó szemmel... csak vannak trükkök, amivel megoldható. :D

mia_snow

Értem de azért jelöltelek :D

És lehet,hogy ellopom az ötletedet a zoknival kapcsolatban...nem baj???
Vendég

Sziasztok!

Régen írogattam ide, de aztán elmaradtam. Viszont folyamatosan olvaslak Titeket.
Lehet újra csatlakozni hozzátok?

A mozgáshoz hozzáfűznék annyit, hogy én a teherbeesés előtt heti 3x 2 órát fitness-eztem. /spinning és egyéb/
A 3 hónapot mindenképpen meg akartam várni, de végülis 4 lett belőle. :) Megkérdeztem a dokit is és a védőnőt is, hogy mi a véleményük a tornáról. Light-osan lehet, ne erőltessem a hasizmomat és ne menjen fel nagyon a pulzusom. Így hétfőn elkezdtem járni abba a terembe, ahova előtte is jártam. Cardio gépeket használok /átmozgatják az egész testet és inkább állóképesség javítók/, szobabicikli, külső és belső combizom. 1 órát folyamatosan mozgok, még csak ki sem pirosodik az arcom és nagyon jólesik!
Úgy tervezem, hogy heti 2x járok és még be szeretnék iktatni egy terhestornát is.
Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett!

Üdv mindenkinek!

Kép
sziszka82

én is vagyok az iwiwen.Ruzsa-Sinka Veronika.
Aztán dolgoznom kellene, de majd jelölgetek.
eyi

Valóban.Próbáltam megkeresni magamat,de nem sikerült.Nincs más,mint hogy én jelöllek titeket.
miát bejelöltem.

Kép
melike

Sziasztok!

Valaki megjelölt iwiw-en, közületek volt valaki? Csak mert nem ismerős a név, aztán lehet, hogy csak azért nem mert a nickneve más ;) Szóval szívesen visszajelölöm az illetőt, csak szóljon, hogy ő volt :D (Verának hívják)

Mozgás: ilyen időben a fenének van kedve kimozdulni. Én kirándulni, nagyokat sétálni szeretek, de hát ilyen időben :roll: Várom, hogy jobb idő legyen végre és akkor ismét megyünk ezerrel ;)

Hízás: Egyéni, hogy mennyit engednek. Van akinek csak néhány kilót, de van akinek viszont 15-öt is. Szerintem, ha valaki a +10kg körül meg tud állni a végén, akkor az tökéletes ;) Nekem is ez a célom...

Uszoda: Hát oda én sem mernék menni...

Kép

Kép
bettica

Mindenkinek szép jó reggelt! Megjöttem én is, tök jó ez a szabi, végre 10-ig durmolhattam. Látom aktívak voltatok!

Egy körkéréds: Nektek szokot fájni a hasatok alul, ha pl. köhögtök erősen? Néha nekem akkor is belenyilalik a hasamba, ha a lábam emelgetem és próbálok bemászni a kádba. Ti hogy tudtok mozogni a hasatokkal? Nekem már napok óta a férjecském segít minden felülésnél, mert ügye hasból nem akarok, de valszeg nem is bírnám, szóval fekvésből inkább oldalra fordulva próbálkozom. A zokni felhúzás is érdekes mivel már a hasim beleütközik a combomba...stb.

Tapasztalt kismamiktól kérdezem, hogy szülés felkészítőre mikortól érdemes járni? KB. fél idő?

Manka

Kép

Kép
mankabi

mankabi:nekem is szoktak lenni hasonló érzéseim,főleg a köhögésnél.Neked már akkora a pocid,hogy zavar?Nekem még nem okoz gondot,pedig van!

Kép
melike

mankabi: nekem még nincs túl nagy pocim, de cipőt felvenni csak úgy tudok, hogy leülök egy székre... guggolva vagy hajolva már nem megy. vicces. :D

az ágyból kikelés nem gond, de a jobbra-balra fordulás nem megy gyorsan.

... mi lesz még később??? :D

mia_snow

Sziasztok!
Na tegnap voltam dokinál.
Minden rendben de nem kaptunk képet mert a drága belefurtamagát teljesen a méhlepénybe,és nem látszott az arca. :)
Pedig jo sokáig probálta a doki hogy elcsipjen egy pillanatot,de nem jött össze.

Ezek a méretek:
BDP:52
AC:178
kisagy 20mm
HC:189
FL:33
Vendég

tényleg, ibm hol van már? 11-ig van uh a jánosban... lassan haza kellene érnie. pedig jó korán mentek...

moni, nekem:
BPD: 40,7
AC: 141,0
HC: 131,0
FL: 26,5

becsült súly: 287 g

az UH szerint most 1 héttel kisebbek vagyunk a naptárinál. :(

mia_snow

Sziasztok!

Nekem gyakran fáj a hasam alja hirtelen felülésnél, köhögésnél, orrfújásnál. Az orrom is vérezget néha, a fogínyem meg gyakran esti fogmosáskor.

A picit én is éreztem már többször, először dec. 24-én asszem :), de van, hogy pár napig megint semmi.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Ja, én is fenn vagyok iwiw-en, a nevem: Dolnyikné Farkas Boglárka

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Melike - nem olyan hatalmas, de jó pár szokásomon változtatni kellett már.

Moni - nagy gratula a szép eredményekhez!!!!!!!!

Mia - ne aggódj, nekem is mindig eltér a naptári és az UH szerinti kor.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Móni én is gratula :D :D

Manka,nekem is rosszul esik köhögni,de mégroszabbul hapcizni,a cipőmet a gyerekeim kötik be,az ágyban meg a férjem húz föl :D
Vendég

Bogi,Eyi jelöltelek :D
Vendég

Bárány - akkor úgy látom tudod, hogy miről beszélek! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Igen csak az a furcsa,hogy nem emlékeztem ,hogy ezek a dolgok már ilyen hamar elkezdődnek... :shock:
És ez még csak a kezdet :wink:
Vendég

Sziasztok Kismamik!
Jelöltem az iwiw-en:d.bogi, mia, eyi.
Melike, visszaigazoltam.
Mozgás:beterveztük a párommal, hogy ha csak tehetjük, elmegyünk este sétálni egy-másfél órára. Ezt nagyjából be is tartjuk, persze ha munkából jön, akkor nem mindeig van kedve hozzá. De sztem nagyon jó mozgás a séta. Futást én sem ajánlom.

Felkelni az ágyból...hát igen. Nem nagy a pocim, de ha hasizomból akarok felülni, icsit fáj. Így inkább valamelyik oldalra fordulok először. De a bakancsot felvenni, az már gáz. Le kell ülni hozzá, pedig eddig mindíg állva húztam föl. De ne aggódjatok, ez még nem olyan vészes. Mikor már jó negy lesz a pocink, akkor már nyár lesz és nem kell bakancsot venni, csak papucs vagy szandi. Kicsit könnyebb lesz.
Na de most mennem kell, valószínű be kell vinnem a haverunkat Miskolcra. Erősítőt meg pedált akar venni. Hurrá! :?

sz.andi

Tényleg! Hol van már ibm?

sz.andi

mia snow!
Nekünk meg pont azt mondta doki hogy 1 héttel nagyobbak vagyunk a méretek alapján.

De remélem azért minden rendben veletek is.Ugye? :roll:

Köszi Bárány!
Köszi Mankabi!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: