A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Én ma megyek a dokimhoz, de csak a véreredményemet beszéljük meg, remélem már lesz afp, és akkor jövő hétfőn genetikai UH, amit már én is nagyon várok!

Amúgy én is 0 Rh- vagyok, a szülésem után, és a második terhességem (10 hétig tartott) után is megkaptam az anti D-t, de gondolom most vérvételkor nézték az ellenanyagot is!

Tegnap védőnőnél voltam, szerencsére eddig csak 1 kg-t híztam, de mint már korábban írtam, +10-ről indultam az első terhességemhez képest! :( Most vagyok 72 kg, és ehhez csak 167 cm. :( ez van! Én mindig tudnék sajna enni, elég jó étvágyam van! Mondjuk elég sok víz is volt rajtam az első terhességemnél, ami azért jó, mert az hamar lemegy szülés után, csak hát egyéb gondokat okoz, nekem többek közt a vérnyomásom is magas volt már a vége felé! De szerencsére most az is jó még eddig!

Én most leginkább abba készülök ki, hogy a 3 éves nagylányom mindig cipelteti magát, és hát ugye, akárhogy is nézzük, 13-14 kg! Tudom, hogy le kell róla szoktatnom, és hogy én szúrtam el, csak néha már nagyon unom, amikor végig üvöltve húzom magam után az utcán, és hát az emberek is olyan ítélkezőek! Ezért sokszor cipelem, csak hát ugye ebben a télikabátos időszakban ez még nehezebb! Nem tudom, miért alakult ez így nála, másban elég kezelhető, nem is hisztis, de ez nagy vesszőparipánk! :( :?
Egy hónap múlva pedig ovikezdés, háát, kíváncsi leszek!

Bocsi, hogy most meg litániát írok, én is csak ritkán tudok jönni, mert a lányom egyelőre egész nap leköt, de majd ha ovis lesz, gyakrabban benézek ide! :wink:

Üdv az újaknak! Stella: neked meg megy a drukk, hogy minden okés legyen, de miért is ne lenne?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Üdv. az újaknak!
Már olyan sokan vagyunk! Szégyen,nem szégyen,de én nem mindig tudom,hogy ki-kicsoda. Lehet ,hogy ez is a terhességgel jár?? :shock: :roll:

Para mami!
Téged megint az érdekel,hogy mások miért veszélyeztettek?? Ejnye-bejnye! Aztán még a végén azt is magadra veszed!
Csak pozitívan! Csak pozitívan! :D :D

Én már úgy vásárolgatnék a picinek,alig bírom magam visszafogni!
Ti hogy vagytok ezzel?

Kép
orsitigris

szia Évi,
én is cipeltetős voltam kiskoromban, anyu mesélte. mi a 3. emeleten laktunk anno, és keresztbe álltam előtte a lépcső alján, és azt mondtam: anyuvitesssééééél. és addig hisztiztem, míg ki nem jöttek a szomszédok. aztán persze anyu valahogy mindig kicselezett, és nem vitt fel. :( :D

mia_snow

orsitigris: én is vásárolgatnék már, de sikerült megállnom 1 pár zokninál és 5 bodynál... az 5 body ráadásul együtt volt akciós, tehát 1 vásárlásnak minősül. :D
viszont ha már otthon leszek, és ráérős... attól tartok akkor fog elszaladni velem a ló. :)

amúgy megnyugtatlak, én sem mindig tudom belőni hgoy ki kicsoda, de én alapból olyan szétszórt vagyok mostanában. :D

mia_snow

Almaani: Hát igazán nincs mit... Remélem megnyugodtál ;)

Jevi: Valóban nem jó ötlet cipelni a gyerkőcöt... Mikor szándékozol leszoktani róla?

Hát, beszélgettem még a könyvelővel és azt mondta, hogy akkor járok a legjobban, ha a szülés kiírt időpontja előtt 28 nappal elmegyek TGYÁSra, addig meg táppénz. Állítólag az a legjobb, ha még idén letudjuk a TGYÁSt és utána jön, aminek jönnie kell még decemberben... Elmagyarázta, hogy miért, de hát khmm nem vagyok egy könyvelő :oops:
Furcsa volt már most ilyesmiről beszélni ;)

Vásárlás: Sajnos nem nagyon tudunk vásárolni, mert a gyerekszobában még Apósom lakik, aki csak áprilisban szándékozik kiköltözni a nagyszobába :evil: Addig se felújítás, se vásárlás, mert nem tudjuk hova tenni. Addig nem is tudom, hogy mit fogunk kapni tehát mi az amit mindenképpen venni kell... Nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat.
Bodykat már kaptunk, amolyan Tesco-félét vagy ötöt, meg egy rugit is a munkatársaktól. Kb egy hónapja láttam a madarasteszkóban 250Ft-ért nagyon helyes rucikat, de nem mertem még akkor megvenni. A vásárlással amúgyis várni akartam a 20. hétig...
Jut eszembe: Járt már valamelyikőtöknél a védőnő? Hozzánk szeretne februárban jönni. Nem korai egy kicsit?

Sikerült felhívnom az asszisztenst végre: Nincs még eredmény, de a héten nem is kaptak AFP leleteket még :( Talán holnap vagy pénteken. Szóval lehet mi sem megyünk a héten UHra...

Kép

Kép
bettica

bettica: nálunk a 16. héten jött volna, de ö mondta hogy még korai, úgyhogy nem jön ki, csak beirja hogy minden okés. :D legközelebb meg majd a 23-24. hét körül fogunk találkozni, de akkor én megyek majd.

nekem azt mondta egy nagyon jó tb ügyintéző ismerősöm, hogy a szülés napjáig maradjak táppénzen, és csak a szülés napjától leygen tgyás... mert az magasabb, mint a gyed (a táppénzzel kb azonos összeg) - legalábbis nekem. a táppénz/tgyás 100-körül lesz, a gyed meg 91 körül.

mia_snow

A GYED nincs limitálva? Vagy menyni a max limit?
Húú én még nagyon nem vagyok benn ebben a témában. :oops:
mumin

annyi... 91 ezer körül van valahogy. a mindenkori minimálbér 2-szeresének a 70%-a... szóval bízom benne, hogy juniusig megemelik még a minimálbért. :D

mia_snow

Mia: Húha ez én helyzetem nem ilyen egyszerű... Állítólag, ha a gyedet csak jövőre kezdem el kapni, akkor az ezévi béremet fogják alapul venni, ami ugye kevesebb lesz, mint a tavalyi (legalábbis nálam, mert tavalyra 131000/hó volt a bruttó bérem hivatalosan, idén viszont csak 91valamennyi) Szóval nekem mindenképpen idén kell elkezdenem a gyedet. Vmi ilyesmit mondott a könyvelő :D
Most esett le, hogy valószínűleg egyedi a helyzetem és felesleges volt beírnom, hogy mikortól kell gyedre mennem, hiszen jó eséllyel Ti másképp vagytok bejelentve... :oops: Tiszta hülye vagyok, bocsánat... :roll: Nem mindenkinek ilyen spórolos a főnöke, mint az enyém... ;)

Kép

Kép
bettica

Sziaszutok!
Sajnos én már 2 éve nem dolgoztam,gondolhatjátok milyen szupi gyesem lesz 24E addig meg még a tb is fizethetem...

Orsi:igazad van már megint olyan kérdezek a csajoktól,hátha tudok valamin aggódni :oops:

Rh összeférhetetlenség:bízm benne,hogy minden eggyes terhességem után kaptam anti D-t :D
(ugye milyen pozitív vagyok?)
Vendég

jaj ezek elég bonyolultak :shock: és ehhez kell egy jó könyvelő is
táppénz is beleszámít ilyenkor a jövedelembe? Mert azért az kevesebb, mint a rendes. És nem mindegy sajnos.
mumin

Mumin elvileg igen. Ezért lenne jó, ha még idén elkezdődne a gyed, mert azt az alőző évi jövedelemből számolják. Tehát, ha csak 2009-ben kezdjük a gyedet, akkor a 2008-as jövedelemből számítják... :( Mondjuk azt is mondta a könyvelő, hogy a táppénzt is az előző év jövedelme alapján számolják...
Tényleg kellene egy jó tb ügyintéző, aki egyénre szabottan megmondja, hogy ki mivel jár jobban... :roll:

Kép

Kép
bettica

mumin: tudomásom szerint bele. viszont a gyedet mindig az előző évi átlagjövedelemből számolják, tehát az számít, hogy tavaly mennyit voltál táppénzen. ez olyanoknál érdekes, akik pl januárban szülnek... nem érdemes elmenni túl korán táppénzre, mert a szülés előtti évben 70%-kal csökken az alapjuk. :(

bettica: így már értem, teljesen jogos. az a lényeg, hogy még 2007-ben kezdd el kapni a gyedet, akkor jársz jól, a tgyás meg 3 hónapig jár.

mia_snow

nem akarom reklámozni az index.hu-t, de az ottani fórumon van 1-2 topic, ahol szakavatottak tudnak segíteni ilyen kérdésekben.

hurráááá vége van a munkaidőneeeek! :D

mia_snow

Mi a TGYÁS nem 3 hónapig jár, hanem 168napig. Ebből lehet elhasználni 28-at a szülés előtti időre... Az indexen olvastam én is Szakbarbárt ;) Csak az én esetem kicsit komplikáltabb, a könyvelőnk meg jobban ismeri a tavalyi bérezésem, mint én magam :lol:

Kép

Kép
bettica

Mi= Mia akart lenni :oops:

Kép

Kép
bettica

Kezd tisztulni :D :D Szval ha én a 2007-es év alapján akarom kapni a GYED-et, akkor a tgyást úgy kell intéznem, hogy 2008 decembere előtt lejárjon.
Köszi
mumin

Mumin: Igen! :D

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól,most vizsgálat is volt,meg uh!
Fotót nem kaptam,de minden rendben vele!
Elkészült az afp is,doki szerint az is jó.
AFP: 28.7
MOM:0.81
Holnaptól bármelyik nap mehetek a genetikaira,de sajna a Jánosba és nincs időpont,1/2 9-től 11-ig.
Gondolom szétülöm a seggem,és kb. 3 percig fog tartani!
Kicsit szomorú vagyok!
Mindjárt megyek a barinőmékhez pizzaparty lesz ma!
Este még benézek!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Bocs, hogy csak így beleszólok, szoktalak titeket olvasni, én május 25-re várom a 3.babánkat.

Van némi rálátásom a dologra, ezért a juttatásokat illetően próbálok kicsit segíteni, ha nem veszitek zokon.

A TGYÁS 168 nap (a 24 hét szülési szabira járó ellátás), amiből 4 hetet ki lehet venni a szülés várható időpontja előtt.DE:nem kötelező, át kell gondolni, kinek mi a jobb. Pl.aki táppénzen van, annak valószínűleg érdemesebb a szülésig táppénzen maradni és csak onnantól igénybe venni a TGYÁS-t.

Ha ez lejár, jön a gyerkőc 2 éves koráig a GYED. Mindkettő esetében a megelőző naptári évben elért jövedelmet veszik alapul.

CSaládi adókedvezmény:létezik, de csak a 3.gyerektől jár, összege gyermekenként 4.000, max.12.000 forint. Vagyis aki a 3.babát várja, az igénybe tudja venni, feltéve, hogy van havonta annyi adófizetési kötelezettsége.

Remélem, tudtam valamennyit segíteni. Ha nem baj, néha írogatnék, annak ellenére, hogy én május végére vagyok kiírva.
hanna76

Hanna:Köszi a kielégítő választ :D :D
Én részemről nagyon örülök, ha írogatsz nekünk :D

Ibm, gratula a jó értékeidhez :D
mumin

IBM: Gratula a szép eredményekhez! Reméljük nem kell holnap olyan sokat várnod. Menj oda 10-re, akkor talán nem kell olyan sokáig várni...

Hanna: Köszi az infót. Asszem mi is ilyesmiket írtunk, Te viszont jól összefoglaltad nekünk ;) A családi adókedvezménynél van egy kis eltérés, de egy jó könyvelő biztosan kideríti, hogy mi is az igazság ;)

Irigylem Miát, hogy vége a munkaidejének... Én majd csak 6kor léphetek le. Nem mintha olyan sok mindent csináltam volna ma :oops:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Bettica - üdv közöttünk! Nálunk még nem volt a védőnő, de akart, csak közbe jöttek az ünnepek, szerintem ezt hamarosan be is fogja pótolni. Én úgy tervezem, hogy április elejéig vagy közepéig dolgozom, akkor lesz vége egy nagyobb terjedelmű munkánknak, egyébként pedig még nincs meg az utódom se, úgyhogy egyenlőre dolgozom, bár csüt.-péntekre szabit vettem ki.

Bogi - szorítok holnapra ezerrel!!!!!!!!!!

Melike - üdv közöttünk, gratulálok!!!!!!!!! :lol:

Buci - neked is nagy gratula a jó AFP eredményhez. Én is vérszegény vagyok már gyerekkorom óta és a helyzet most sem jó, szóval vasat kell szednem napi 2*2-t, szerintem neked is felírnak majd.

Orsitigris - a vásárlás nekem is nagyon menne, úgy kell magam visszafogni. Mi sajna semmit nem kapunk, mivel első baba a családban. A párom babonából szeretné, hogy fogjam egy kicsit még vissza magam, de azért nézelődni szabad!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ibm - neked is gratulálok az eredményedhez, jó partyzást!

A hasam szépen alakul, így már kétség sincs a munkahelyemen, hogy mi is a helyzet. Szokatlan is kissé, hogy vadidegen emberek a pocakról érdeklődnek, de jól esik. A dokinál ma átadták a helyet a váróban pl.. Én nem is a hasam, hanem a méhem gömbölyödését szoktam vizslatni, nálatok mekkora? Nekem még köldök alatti eléggé, linea nigra sincs, bár ha nagyon odaképzelem, mintha látnám.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bettica - "elvileg" hiteles és pontos a családi kedvezményre vonatkozó infó is - sajna most szakvizsgázom belőle...

Ha jól tudom, most lesznek esedékesek a genetikai ultrahangok a többségnél. Kíváncsi vagyok, kinek mi lesz a lábak között. Nekem úgy tűnik, több fiú várható - máshol is ezt tapasztaltam.

Aki már tudja, annak gratula a jó Afp eredményekhez! (Előre is bocsi, egy ideig még bajban leszek az események pontos követésével és a beazonosításokkal...)

Nekünk 1 hete megvolt az uh., kisfiunk lesz, az 5 éves nagyfiam és a 3és fél éves lányom után.[/quote]
hanna76

mindenkinek köszi az infot a vércsoport összeférhetetelenséggel kapcsolatban, holnap beszélek a dokival és a védőnővel is és megkérdezem ezt a dolgot.

Hanna: üdvözöllek és gratula a kisfiúhoz.Tök jó, hogy írosgatsz nekünk is, Te legalább mindig egy lépéssel előttünk vagy, tudsz majd segíteni hogy mikor mi várható :D :wink:

Bárány: én a lombik miatt és egy méhszájműtét miatt vagyok veszályeztetett, de mondjuk én nem is bánom hogy nem kell nap mint nap bejárni a munkahelyre, elég az a kevés mikor néha benézek még sok is.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Lehet, hogy kicsit izgulós vagyok, ha minden igaz (a 13 hetes uh szerint, melyen 14 hetes lettem)17 hetes vagyok, már nagyon várom hogy érezzem a baba mozgását.A könyvek szerint első babánál 20-24 hetesen mozdul meg előszőr, de mindenki azt mondja, hogy korábban. Ti hogy vagytok vele?
eyi

Eyi:én 18 vagyok, de rendesen érzem a baba mozgását. Szerintem hamarabb érezni azért mint 20-24 hetesen. VÁltozó, hogy kinek mikor de nekem első terhesség és érzem ahogy rúg, már nem csak kaparászik.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!
Alig bírtam visszaolvasmi :oops:
Üdv az újaknak :D

Az Rh összeférhetetlenségről szóló cikket az én dokim írta :D

Eyi:szerintem többnyire igaz,hogy első baba 20-24hét(kivételek vannak)

Buci elsőre nem is tudtam,hogy lombik baba,bizti már írtad de sokan vagyunk :oops: A barátnőm is arra vár nagyon nagyon

Sok a fiú,mostmár a csajok jönnek :wink:
Vendég

Hanna: én is üdvözöllek és gratulálok a kisfiadhoz!!!!!! Ez a polgári szakjogi vizsgád? Mikor lesz?

Evi: Nekem a 17. héten mozdult meg először, ha jól emlékszem. Legalábbis azt tulajdonítottam az elsőnek, lehet hogy már volt. De én is úgy tudom, hogy első babánál később van.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Helló!

Most jutottam ide,ismét!
Hogy ti mennyi mindent kidumáltatok már!
Én is RH negatívos vagyok.
A vásárlással kapcsolatban: én is nehezen bírom ki,hogy még ne vásároljak.
Nagyon várom már,hogy megmozduljon a Manó,de még semmi és nem tudom,hogy felismerem-e a mozgást?!
Ahogy írjátok (17 hetes vagyok) hamarosan várható lesz talán.
melike

na haza is értem. nem voltam túl gyors, de mindent megadnék egy jó adag sült krumpliért... és már ott is van az olajban. legalább ebben gyors vagyok. :D

bettica: nemtom mér irtam 3 honapot, nemtok osztani. a 168 napban biztos voltam.. és igy jött ki. kuka_mia :D

ibm: gratu a jó eredményhez, szurk a holnapi uh-hoz. tényleg érdemes a rendelési idő vége-felé menni, mert ha az elején mész, lehet hogy akkor is a végéig kell várnod. :D

hanna: üdv köztünk, és szívesen látjuk a tapasztalataidat, jó tanácsaidat. május végéből meg simán lehet június... én a 12. heti uh alapján júni 5 voltam, most meg júni 10... na sebaj. :D kérdés: akkor ha 2008 június akárhanyadikán is szülök + tgyás (ha a szülés napjától veszem igénybe), akkor a 2007-es átlagomat veszik alapul a gyednél, mert mindenképp decemberben indul a gyed. VAGY most a szülés, vagy a gyed kezdete előtti évet nézik a gyed számításánál? remélem nem tettem fel túl bonyolultan a kérdést, ilyenkorra már leszívódik az agyam eléggé. :(

bettica: 6ig??? és hányra mész reggel??

mankabi: én a husimtol nem hinném hogy megérezném hgoy hol a méhem teteje, de megmondom öszintén, hogy nem is nagyon szoktam vizsgálni. :D linea nigra meg nem hiányzik, én jól elvagyok nélküle. :?

eyi: én dec. 17-én éreztem először, nagyon haloványan, aztán pár napig nem, aztán megint gyengén, aztán tegnap este. mondtam a dokinak és a védőnőnek is, mindketten megnyugtattak, hogy simán lehet hogy első terhességnél a 20-22. héten érezném legelőször. ne aggódj. :)

mia_snow

Eyi: szerintem nincs okod izgulni, csak 1-2 hét és biztosan érezni fogod a mocorgását, én az elsőt 20 hetesen, a másodikat 19 hetesen, a mostani bébit már 17 hetesen éreztem :)

Kép

Kép

Kép
hanna76

Csajok!

A vonalzóm már megvan,de hogyan tudom feltenni?
Részletes utasítást kérnék!
melike

Csajok!! valaki van itt közöttünk aki könyvelő?? nekem ugy rémlik valaki az.
lenne egy egyszerü kérdésem.

Kata&Milán

oszman777

Én nem könyvelő vagyok, de számvitellel foglalkozom. Próbáljuk meg, hátha tudok segíteni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

[quote="mankabi"]S írta:mankabiziasztok!

Nekem még köldök alatti eléggé, linea nigra sincs, bár ha nagyon odaképzelem, mintha látnám.

Én ezt nem értem :oops: :oops:
Vendég

A köldök alatti eléggé, a méhem kidudorodását jelentené, legalábbis ahogyan érzem, ha simogatom a pocim alsó részét. A linea nigra pedig a terhesség idején a has közepén megjelenő, a köldöktől a nemi szervek felé húzódó sötét vonal.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nem tudom sikerült-e.
Köszi mia.

Kép
melike

Úgy látom végre sikerült!
Látjátok?

Kép
melike

Sziasztok!
Jó sokáig tartott elolvasni, amiket írtatok!
Üdv az újaknak.
Eyi!Én december 23.-án éreztem először a mozgást, aztán vagy 3 napig ment ugyanaz. Rá kb. egy hétig semmi, majd megint éreztem, de már sokkal erősebben. Most már rendesen érezni a rúgást. Pont, mint Mia-nak.

Én a sikertelen inszeminációk és a lombik miatt vagyok veszélyeztetett. De ez semmiben sem különbözik a "normálistól". Csak a papírra írták és elküldtek táppénzre.
Vonalam nekem sincs a köldök alatt, remélem nem is jön ki. Bár ha kijön, akkor sincs semmi.

Stella! Nagy drukk, tuti nem lesz semmi baj!
Megyek eszem valamit. :P

sz.andi

Jó éjszakát mindenkinek!Megyek pihizni.
Holnap talizunk.

Kép
melike

Sziasztok!
Nekem erősen látszik a sötét csík a köldökömtől lefelé... :D
Minden terhességemnél így volt,és a szülés után kb 1-2 hónappal nyomtalanul elmult..
Mondjuk én barna bőrű vagyok,lehet,hogy azért is látszik jobban,vagy nem tom..

Valakivel jelölünk még iwiwen?Mert csak Gigi,és Móni van meg...
Vendég

Hanna: Na jó, hiszek neked ;) Engem nem érint, azért nem is foglalkoztam annyira a témával :roll: Gratula a kisfütyishez :lol:

Eyi: Én a múlt héten éreztem először némi "kaparászást", aztán a héten már kicsit egyértelműbb volt, de apa még sajna nem érzi, csak én... Szóval elég gyengus :)

Melike: Meg fogod ismerni, hidd el. ;) Nekem is első babó ;) Tegnap előtt volt nagyon intenzív a mozgása, szerintem front volt és amiatt, de akkor hazafelé a kocsiban legalább négyszer ficánkált érezhetően...
Szép lett a vonalzód! :)

Mankabi: Csíkocskám még nincs szerencsére ;) A méhem én is érzem kb a köldök alatt 2-3cm-el.

Mia: Előfordul ;) Én is szoktam félrebeszélni, de még mennyit :lol: Én reggel 9-től dolgozom 6-ig. Ha nem dolgoznék egy helyen a párommal, akkor már rég kértem volna a csökkentett munkaidőt. Így viszont a céges autóval együtt járunk dolgozni. Szóval, ha nekem hamarabb lejárna a munkaidőm, akkor jöhetnék haza gyalog kb 1 és fél óra bkv. Na ezt nem vállalom be, a saját autót meg tankolni kellene, így anyagilag annyira nem jönnénk ki jól.
Végülis mindegy mennyit vagyok bent, mert most jön a pihis hónap, csak a december volt nagyon hajtós... Nem is dolgoztam ma túl sokat :lol:
Szülés ideje? Ugyan már... A gyerkőcöket nem érdeklik a kiírt időpontok :lol: Jön, amikor akar ;) Én nem fogom módosítgatni a szülés idejét, annyi marad, amit a 12. héten mértek... Onnatól kezdve meg már egyéntől függ, hogy mekkora lesz a baby, nem?

Na megyek, elteszem magam ágyikóba, mert apa már hiányol :)

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

Kösyke mindenkinek a hozzászólást, pici rezgéseket már én is éreztem, mintha telefon rezegne a hasamban, de ezt csak párszor.Remélem hamarosan rugdosni fog. Akkor még pár kérdés.Elég sokat vérzik az orrom, a védőnőm azt mondja, szedjek c vitamint, de inkább narancsot eszem, még semmit sem szedek, jó a vérképem hál Istennek. szval van valaki még ilyen helyzetben? Hány kiló az átlagos hízás ilyen korban? Mennyit sportoltok?Én ma futottam is egy kicsit, az ugye nem árt?meg tornászok rendszeresen.
JÁr a családi kedvezmény első magzatnál?Mert az igénylőlapra az van írva, hogy 91.magzati naptól jár.
Előre is köszi a válaszokat.
Ja és hogy lehet ilyen cuki képeket küldeni?de ez mellékes, inkább az előbbiekre lennék kíváncsi.
eyi

Sziasztok!
Eyi,én hosszú évekig renszeresen tornáztam futottam,kondiztam,de terhesen soha,főleg nem futnék...
De ez nem jelenti azt,hogy nem szabad,sőt gondolom a terhestorna kimondottan jó...de nekem a hátam közepére nem hiányzik púpnak... :? A futást azért nem javasolnám,de lehet,hogy atöbbiek máshogy gondolják...

Orrvérzésre nem tudok mit mondani,vérnyomásod jó?
C vitamin jót tesz,én is híve vagyok a természetes vitaminnak,grapefruit,narancs,savanyú káposzta(de az csak akkor,ha nem görcsölsz tőle)
Vendég

Sziasztok!

Bárány!

Nekem nincs sötét vonal a hasamon,egyik terhességemnél sem volt,pedig minden könyv ezt írja... :roll: :roll:
Viszont a köldököm már kisimult rendesen! :lol: :wink:
Neked most tképpen hány gyereked van? Lehet,hogy írtad már,de nem emlékszem.Bocs. :oops:

Én is vagyok iwiwen,írd(játok) meg a neved (neveteket) priviben,és akkor bejelöllek.

Kép
orsitigris

ja és van még egy aggodalmam.
két hete elcsúsztam a jégen, nem vészesen, mert hátrafelé estem,segg, hát. s ezen aggódom, remélem nem lett semmi baja a kis csucsukánknak.volt még valaki ilyen helyzetben?
eyi

Sziasztok!
Kettő gyerek,de 3 kihordott terhességem volt már a legelsőből született baba sajnos 8 napos korában meghalt.Úgyhogy én negyedszerre vágok bele...

Egy 12 éves lányom van és egy 6,5 éves fiam :D :D
Vendég

vérnyomásom teljesen normális. 120/70. amit én olvastam a mozgásról, tornáról, sehol sem ellenezték, csak érdekelne, hogy ki sportol közöttünk rendszeresen, s mi a véleménye róla, meg hogy ti mit hallottatok róla.
eyi

Jó éjt!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: